0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Аз скоро родих то се вижда от лентичката ми,но в реанимацията бях със жена която роди момченце тя от 4,5 години нямала вече цикъл има две големи момчета на по 16 години близнаци и понеже е по едра и висока жена до 5 тия месец не беше разбрала,че е бремена,а после било късно за коквото и да е.Е аз видях бебенцето,а тя даже след операцията се очудваше че кърви и т.н.Така,че може да се забременее тази жена беше жив пример.
Как така от 24 годи6на възраст си във крити4на ?Какво пие6?Аз си мисля 4е когато сам вав крити4еска ве4е ми спира цикала и до там немозе да се направи ни6то.Дали е ве4е касно да се вземат мерки? И дали оже без лекарско предписание да се вземат тези лекарства?Като се прибера август да отида на гинеколог или то трябва на по голям специалист?Аз немога да повярвам 4е сте имам пак цикал.След толкова време.
Nadezdata umira posledna!
Здравеите момичета.Отдавна не съм писала.Мога да ви разкажа ,какво ми се случи.
Ходих на специалист гиниколог тук във Италия.Установи се че съм във критическа и няма никакви съмнения.Във момента са ми изписали лекарство за предизвикване на цикала,което трябвало да се пие до 50 годищна възраст.Голямо наказание е това.И трябва да съм под лекарски контрол.Вече 5 месеца вземам това лекарство.След 6 месец съм на контролрн преглед и да занеса резултатите от цитонамаската(пап тест*
Неможах да повярвам когато ми доиде цикала.Нямаще го две години.
Лекарството което вземам се казва *YAZ*  na BAYER .Все още го няма във българия,но се интересувах и разбрах,че до края на годината ще го има и там.
Nadezdata umira posledna!
Любопитно ми е ,дали вав такава ситуация след като вече имам цикъл може да се забременее?Примерно в денят които яицеклетката узрее и не пия от хапчето ,дали има някакви щансове да се получи нещо по естествен път.
Nadezdata umira posledna!
Здравей zizunka06, щом вземаш лекарства за предизвикване на цикъл яйчниците ти не работят съответно не произвеждат яйцеклетки, няма как да стане само с донорска.
Пожелавам ти успех в нелеката борба за детенце не отлагай във времето и не се заблуждавай действай, защото часовникът неумолимо тиктака. :D
Лощото е ,че във италия закона не го позволява да се прави със донор.А аз си идвам само лятото за 3 седмици.Като чувам колко се чака пък и може би трябва постоянно да се ходи .
Или трябва да имащ твои познат доктор ,че да ти подаде една ръка за по бързо задеистване на нещата.Иначе съм на 34. Не мисля ,че съм стара за това.
Коя болница ще ми препоръчате във София.Поне да си запазя час и да разбера как стоят нещата.Дали ще мога от сега  да се уредя за един преглед през август.Защото тука се чака със месеци.
Nadezdata umira posledna!
zizunka06, в никакъв случай не съм искала да кажа че си стара, аз съм 4 години по-стара от теб и още не съм се предала. От опит ти казвам, че годините много бързо минават в размишления и надежди. Това че не си в България малко усложнява ситуацията а и всички клиники точно през август почиват. Незнам може би трябва да си вземеш по- дълга отпуска, не е задължително лекарят да ти е познат просто трябва да си го избереш сама със сърцето. Аз съм в МЦРЗ "Надежда", много съм доволна от екипа но се чака много за първичен преглед, после нещата тръгват бързо. Избрах си тази клиника, защото не трябва да си търся донор/ не обичам да употребявам тази дума но се налага понякога/. Дано съм ти полезна.
Аз не сам се обидила за вазраста,само исках да я споделя.
Не ми се вярва напално да затварят клиниките.Ще пробвам да се обад и  запазя час за август.Само ,4е незнам точно за какъв преглед да кажа .Какво трябва да обясня.Не ми трябва нормален гиниклогичен преглед.Даи ми някаква идея та дори и телефон кадето да се свържа
Nadezdata umira posledna!
Реда е следният в клиниката която посещавам:
1. Записваш си час за първичен преглед и си носиш всички изследвания, които си правила.
2. След прегледа попълваш документи за донорска програма също и половинката ти трябва да се подписва.
След това започват прегледи, разговори и така докато се появи момиче което е съгласно да дари яйцеклетки, подготвят ти организма с хормонални препарати за да достигне лигавицата до определена дебелина. Предния ден преди да извадят яйцеклетките ти се обаждат да дойде половинката да даде материал и чакаш обаждане за трансфер. Това е в общи линии. Със сигурност клиниката в която съм всяка година почиват август, но ето телефони опитай да се свържеш: 02/ 9655741, 9655742
Незнам за клиниката на Щерев май само те нямат почивка, нека някое момиче което има повече информация да помогне.
« Последна редакция: Юли 25, 2009, 18:17:11 pm от Felindra »
Благодаря ти много мила,че ми даваш такава точна информация.Ще пробвам да позвъня в понеделник.Влизах във саита на тая клиника да видя работното време,но никаде не го пишеше.Другото лошо е ,че само вечер мога да звъня.Абе ще видя как ще го измисля. Днеска ще се поровя за информация и за другата клиника ,която ми сподели.Дано да има някоя със отворени врати.На мен ми  е малко чудно как може да затварят през август .Според мен трябва винаги да има дежурни на работа.
Nadezdata umira posledna!
Искам да споделя радоста от първите стъпки.Преди малко си запзих час за първичен преглед в клиниката на доц.д-р Щерев.Много съм щастлива че намерих клиника работеща през август.
Nadezdata umira posledna!
*
Браво , направила си първата стъпка , действай смело !
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
zizunka06, хубаво е, че си записала час. Успех ти желая!
Моля не пускай по два поста един след дрг. Използвай бутон . Той е активен 2 часа след публикуване на поста ти и можеш да го променяш и допълваш.
Благодаря за пожеланията ви.
Благодаря и за съвета как да редактирам.
Ще се постарая да пиша за понататшните стапки , каквито и да са те  .
Nadezdata umira posledna!
Радвам се за теб и ти пожелавам успешен опит! :D
Кажете ми нещто за клиниката на доктор Щерев?  Има ли някое момиче забременяло във тая клиника със донор яицеклетка? Имам час за доктор Ганева ,ако знаете нещо и за нея ще ми е от полза.Може ли да ми обясните ,че нещо не ми става яасно/
Донорска вътрематочна инсеменация струва 590 лева,Повтаряне на донорската инсеменация 150 лева,инвитро оплождане и емриотрансфер 2400 лева .Всичко това ли трябва да се прави или са две различни неща И при всеки опит все тая сума ли се дава или самата сума вклучва определен брои опити .
Някъде бях чела ,че жените със донор имат по голям шанс да забременяват,вярно ли е това.И на какво се дължат неуспешните опити? Дали е в следствие на увредени органи от менопаузата?
Nadezdata umira posledna!
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: може ли в ранна крити4еска да се забременеk
« Отговор #116 -: Юли 30, 2009, 02:17:26 am »
Това са две съвършено различни неща. Първо сама по себе си инсеминацията представлява обработка на спермата и директно поставяне в матката. Така че донорска е всъщност спермата. На теб това не ти върши работа.
Инвитро оплождането е самия процес при който сперматозоидите оплождат яйцеклетките (твои или не) и после следва ембриотрансфера.
Посочените суми съвсем не включват всичко - обикновено. И важат само за конкретния опит. За съжаление при тези процедури евтино няма.
Успех ти желая!
« Последна редакция: Юли 30, 2009, 02:19:02 am от Pesheck »
Значи аз ще трябва да правя инвитро със донор яицеклетка.Но как да разбера цената на яицеклетката ? Никаде не видях написано или просто е  със медицински термин.
И защто ,след като ти слагат вече оплодената яицеклетка пак опита е неуспешен?  На какво се дължи това?
Nadezdata umira posledna!
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Защото забременяването не е само оплождането. То включва и имрлантирането в тялото на майката на вече оплодената яйцеклетка. И задържането на този ембрион. За съжаление това са процеси които не могат да  бъдат контролирани напълно от лекарите. Те предписват лекарства които подпомагат организма на майката, да приеме и задържи ембрионите. Но повече от това няма как да направят. Все пак и много спонтанни бременности прекъсват в първия триместър. И при много жени се случва спонтанно оплождане, но не се получава имплантация и те дори не разбират, че е имало оплождане.
За съжаление никой не може на 100% да гарантира, че върнатата в тялото на майката оплодена яйцеклетка ще се закрепи и развие.
Ох , така хубаво го обясняваш и така ми се иска от първия път да стане ,защото не се знае дали ще имам възможност за следващ опит.Пък дори да не са 100 % и на 80% пак има и то доста голям шанс
 Боже как искам от първия път да стане и то ако се стигне до там,защото все пак съм на далеко
Nadezdata umira posledna!