0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Седмична тема 26.03-01.04
« Отговор #80 -: Март 30, 2007, 12:20:06 pm »
Във връзка с екскурзиите - ние сме в дилема къде да е второто сватбено пътешествие. Колебаем се между:
- Египет - мнооооооого тривиално и сигурно ще е много горещо юни месец, ама има много неща за разглеждане (вярно ли няма плаж там, а само басейни?)
- Тайланд - мнооооооого дълъг полет, идва малко по-скъпо, но за една година ще го изплатим някак, това е фаворита на Румен, влюбил се е в някакви райски плажове, аз съм склонна на компромис ако си направим добри застраховки живот, че нешо ме е хванала параноята :?
- Гърция - пътуване по островите с нашата кола, спане в различни хотелчета, романтика и маслини без допълнителни ваксини :D
Приемам и други предложения, ама да има море :D
Иначе да похваля сестра ми (18-годишната леля :lol:) - вече три пъти гледа малкия, а ние с таткото щурмуваме заведенията, даже пари не иска - само кола и сладки да са осигурени :lol:


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Re: Седмична тема 26.03-01.04
« Отговор #81 -: Март 30, 2007, 12:46:05 pm »
манхатъне, ко тана с пустришката, бе? я дай да видим на какво го направихте да мяза младежа? нещо си подозрително тихичка по въпроса...  :lol:

хм, в какво ме подозираш? не съм го подстригала още, не знаех, че е толкова интересно :oops:

Ултра, имате си проблем вие :D
аз гласувам за Тайланд. само, поинтересувай се с какъв самолет ще летите, щото ги правят с ТУ 154 8O 12 часа в това самолетче са изпитание за идръжливост.
Египет със сигурност също си заслужава. има плажове на Червено море. това е морето с най-живописен и цветен пейзаж хехе. перфектно за гмуркане! ааа, зависи къде е екскурзията де. морето е при Шарм Ел Шейх :D
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмична тема 26.03-01.04
« Отговор #82 -: Март 30, 2007, 12:53:23 pm »
ман, подозирах те, че си го подстригала сасон и сега не смееш да ни го покажеш :P
второ сватбено пътешествие, как се менят времената... ние навремето и първо немахме. :) верно, проблем.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Седмична тема 26.03-01.04
« Отговор #83 -: Март 30, 2007, 13:02:12 pm »
Във връзка с екскурзиите - ние сме в дилема къде да е второто сватбено пътешествие.
Египет - кумците ходиха мин. нова година, но по-луксозното изпълнение ~1000 евро на човек - мнооооого доволни, лукс, яхти, веселба.
Египет - приятелка ходи тази НГ, по-евтиния вариант ~600 лв. на човек - доста разочаровани, хотели средна класа, малко мизерия, дезорганизация.
Тайланд - ммм звучи добре, но наистина е скъп билета. А и някъде бях чела че е добре да се направи някаква ваксина преди това?!
Гърция /островите/ - пак е много добра идея, но феритата са бая пари, ако ще сте с ваш превоз, поразпитай преди това.
Където и да решите ослушвайте се за климатици, в Гърция попаднахме на хотел без климатик - беше веселба. :lol:
Ние лично от почивката в Мармарис останахме много доволни, а казват че и за Анталия вече са паднали цените.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Re: Седмична тема 26.03-01.04
« Отговор #84 -: Март 30, 2007, 13:16:54 pm »
ау, Ултра, сега виждам, че става въпрос за юни! по тези дестинации е изключително горещо в този сезон!!! там се ходи септември-април. особено за Египет е направо опасно! виж за Тайланд провери, ама...
*
Re: Седмична тема 26.03-01.04
« Отговор #85 -: Март 30, 2007, 13:23:08 pm »
ultra,
стягай куфарите за Тайланд. Заслужава си.
На мен Египет ми е бил някаква младежка мечта, при нас има супер евтини почивки, но откакто се информирах тук там, не бих отишла. Туристите са особен вид плячка, които задължително са лъгани, изнудвани, преследвани за пари. Ако си мислиш, че просто ще се разхождаш по улиците на Кайно по къси панталони и ще си пазаруваш, много се лъжеш. Мой колега ходи и каза: никога вече. Мръсно и ужасно. Другият вариант е да си ол инклузив и да не излизаш от хотела, но тогава мошеш да почваш във всяка точка на света; все едно е къде си.
На мен Тайланд ми стои в плана, но миналата година, като бях бременна ми се видя дълъг полета, тази зима с малкия ходихме само до Канарските острови, та да видим догодина. Аз до Тайланд бих пътувала зимата(нашата).
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмична тема 26.03-01.04
« Отговор #86 -: Март 30, 2007, 14:42:36 pm »
Джам, как си? Какво става с теб? По-добре ли си? Някакви мерки взе ли?
Вени, много е готино там. Ние ходихме до Венеция и Верона точно през лятото, когато бяха нацъфтели магнолиите. Миришеше навсякъде на екзотика :lol: И аз бих се върнала отново там.
Ани, ние също сме в дилема за лятна почивка. Само че всичко зависи от малкия и дали ще има кой да го гледа, че на 14 часов полет няма как да го вържа да стои. Ние сега бяхме до Прага за 4 дни. Много ми хареса, признавам си честно. Бих се върнала там отново. Хотела беше доста евтин - 50 евро на вечер, като се оказа, че сме съвсем близо до центъра, а не сме наели стая, ами апартамент, който има и кухня. Ако не сте ходили - горещо ти препоръчвам разходка до там. Освен това чешката бира е доста известна :wink: Предполагам, че като нацъфти всичко - Храдчани е най-красивия дворец :lol: Иначе знам, че в Египет не се ходи лятото, защото е доста горещо. Дубай също е интересно място за ходене, но пак в края на лятото.
Да се похвалим и ние - от 4 дена заспиваме сами. Поревава си малко в леглото, защото се чувства изоставен, но си заспива в рамките на 5 минути. Вече отказахме предиобедния сън и спим само следобед. Вечер също няма носене на ръце и приспиване. Това ми беше най-голямата мъка :oops: Слава богу, оправихме го :lol:
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: Седмична тема 26.03-01.04
« Отговор #87 -: Март 30, 2007, 14:58:22 pm »
Man, Babynos мехлемче за коремче сме ползвали, помогна. Има етерично масло вътре (от кимион ли беше...), затопля коремчето. Не е панацея, разбира се.

Jam, дано се оправиш бързо, че много страшно звучат твоите премеждия!

Ultra, това за твое инфо, иначе не е екзотично като за сватбено пътешествие. Ние много харесваме да ходим на Ситония, второто пръстче на Халкидики (щот' първото е като Слънчев бряг, пък ние сме от хората, които умират за палатка на Иракли). Там има вълшебни местенца, особено едно градче Сарти, много споко, като Приморско преди 20г. И къмпинги има много, но това ни е в бъдещите планове.

Приятни емоции и почивки по света и у нас на всички, които хващат пътя. И много здрави бебчета.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
Re: Седмична тема 26.03-01.04
« Отговор #88 -: Март 30, 2007, 15:53:11 pm »
Мерси, момичета - ще разказвам после! Ще бъдем в Рим 3 нощувки и две във Флоренция!
Матей - 1.04.2006 г
*

    borovinka

  • *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Re: Седмична тема 26.03-01.04
« Отговор #89 -: Март 30, 2007, 17:41:25 pm »
В Прага бих се връщала пак и пак, без значение от сезона. Тайланд и Египет не ме привличат, но Флоренция много искам да видя, много. За там поне две седмици трябват обаче. Някой ден ...

Весели и незабравими преживявания на всички "отпускари"! :D 
*
Re: Седмична тема 26.03-01.04
« Отговор #90 -: Март 30, 2007, 17:44:15 pm »
Интересното обаче, че пак ми я измериха 49 см, то бива бива, ама аз у нас си я премерих със шивашкия метър и я изкарах 52, не знам да вярвам или не.

Не се притеснявай и аz го имам тоzи "проблем". Днес бяхме на консултация и ни иzмериха 61 см., а аz я иzкарах толкова оЩе преди един месец  :D. Мелани така се движеШе докато сестрата се опитваШе да я премери, че се съмнявам да е 100% точна.
Педиатърката ни праЩа на гимнастика, че неЩо си държим главичката на една страна  :(. Дано се оправим бърzо  :?. Там Ще ни покажат и упражнения zа обръЩане, че неЩо и на нас ни "тежи дупето".
Ваксинираха ни и не остана човек, който да не раzбра. Гласовита е като майка си  :).
*
Re: Седмична тема 26.03-01.04
« Отговор #91 -: Март 30, 2007, 18:36:21 pm »
Mиналото лято бяхме в Eгипет ,страхотно си изкарахме 20 дена зна4и °C през август варира6е кам 50-60°C има плаж разбира се на 4ервено море както ве4е са споменали по горе и невероятен просто= пясака ,водата.. В на6ата група има6е и малки деца което много ме у4уди кам 3 год ваздраст дори по забелейжтелностите кадето ходехме виждах туристи с коли4ки .ЗАвиси вас какво ви интересува и какво искате да видите в Египет,ако например искате само да си отдахнете и да си по4инете хубаво покраи плажа и с коктеил в рака или искате да разглеждате пирамиди ,разходка с кораб и спускане по Нил (няколко дни),музея вав Каиро,и градове които са строене преди "еди коя си година "преди христа,които о6те са запазени и много други забелижителности (е малко по уморително заради високите °C)...ЗА населението:понеже мажа ми е арабин и нямахме проблеми,а и аз не оби4ам да купувам хиляди сувенири и да се спирам на всяка сергия,но от на6та група има6е бая хора които се спираха а на египтяните то4но това им трябва ,някои да забие погледа си в сергията му и 99% го е варзал да си купи не6то.Но тези които не проявявят интерес никои не може да те накара да си купи6 не6то на сила ...Има стража на всеки 5м с оражия и ако някои прекалява 6от има и деца които продават ябалки ,медалион4ета и прдлагат на туристите,полицаите ги гонят това го има само по по малките градове кадето обикаляхме да разглеждаме старите градове ,а на плажа до Hurgada или вав Каиро няма такива не6та ,то4но затова аз от там си напазарих на спокоиствие ...Еми това е долу горе ако иска6 снимки мога да ти прата
за Таиланд ми аз малко сам пазла и толкова h вав ваздуха не мога да ги изживея  :oops:ина4е и там си заслужава и сигурно има какво да се види
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
*
Re: Седмична тема 26.03-01.04
« Отговор #92 -: Март 30, 2007, 18:39:29 pm »
Не мога да не се похваля какъв успех имаме в края на седмицата - пикаеме в гърнето.Голямо постижение, вече се бях побъркала, че никога няма да стане.Яко пестиме памперсите вече.Сега остана и залъгалката да махнем и сме готови.Иначе се храни напълно самостоятелно, борави с лъжица и вилица доста добре.Другата седмица почвам да атакувам премахването на гадната залъгалка :x
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмична тема 26.03-01.04
« Отговор #93 -: Март 30, 2007, 19:07:21 pm »
Ния, моя бяс сам си се отказа. Докато беше болен и като я лапнеше и му се повдигаше. От седмица и нещо не я ползва, заспива без нея, не си лапа пръстите и изобщо е идеален в това отношение. Чак не мога да повярвам, че сам се отказа. ПОлзваме я само като излезем навън и той не спира да вика - за запушване на уста. Трябва да намериш начин да й стане гадна и да не я иска сама, иначе начинанието е обречено на неуспех. Моя се будеше нощем да си я търси и пищеше докато не я дам.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Re: Седмична тема 26.03-01.04
« Отговор #94 -: Март 30, 2007, 19:11:00 pm »
мен мама ме е отказала от бибата като ми е дала някаква много твърда, дето съм се уморявала да я дъвча.
ама квото и да е, махате я, ревете два-три дни и готово. ми аз кво ще го правя тоя палец... 8O
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмична тема 26.03-01.04
« Отговор #95 -: Март 30, 2007, 21:20:20 pm »
ама квото и да е, махате я, ревете два-три дни и готово. ми аз кво ще го правя тоя палец... 8O

ми нищо - ще си го смуче :) аз съм си смукала палеца до 7 годишна възраст.
сестра ми, като по-малка, вече е изпитала цялата строгост на родителския авторитет - три дни палеца в лейкопласт, рев 2-3 дни и пак готово.
нема разлика, пиле...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Седмична тема 26.03-01.04
« Отговор #96 -: Март 30, 2007, 21:55:04 pm »
Фуси оживя след 12 часово непрекъснато великденско чистене. Другия път, ако споделя, че ще правя генерално чистене, да ми пратите психиатър, ама веднага!
Нещастната женица, дето чисти у нас всяка седмица, също и извадих джегера. Коалата беше командирована при баба и дядо.

Мармот и ние сме любители на таквиз морета... ама южни - тип Варвара.

Джам, що станА със световъртежа? Ако продължава, не се е....вай, ами отиди на невролог

Ния, , да не си разказала на бебка за ЕБХ и тя да си е взела бележка :lol:

Анчо, аз гласувам за Тайланд, еееех Плажът....
В очакване ....
*
Re: Седмична тема 26.03-01.04
« Отговор #97 -: Март 31, 2007, 02:16:40 am »
Ето ме и мен в края на седмицата.
Благодаря на всички за комплиментите за моя „тъмен балкански субект”! Той, между другото, вече е без конкуренция като съпруг-помагач. След двуседмично признаване на прахосмукачката като единствена играчка, сега е минал на моп-а за миене на пода – и то го взима непременно след като съм измила и всичко, включително и той, става вир-вода. Опитва и чиниите да пипа, но, там вече ще стане меле, ако му разреша да ги подрежда в съдомиялната.

Честити зъбчета на Мати и Криско!

mini,
Честита първа месечинка на Стефи на патерици! Да расте здрава и умна!
Няма да усетиш кога ще стане първа годинка...
Поздравления и за наддаването! Голямо шоу сте били с това „чистене”. Само дето сте поуплашили детето с това боцкане, но – няма друг начин.

heart,
Честита половин годинка на Венци! Нека е здрав и щастлив!

ultra,
Честита месечинка на Симеон! Да расте все такъв юнак – здрав и жизнерадостен!
Поздравления за лелята-тийнейджърка!
Дано се разминеш с хирургичните интервенции и се справиш с анемията! Имам приятелка, която ми казваше, че през бременността прибегнала до бабешка рецепта, която за отрицателно време й оправила хемоглобина. Ако искаш, ще я поискам и ще ти я напиша.

nia72,
Абе голяма хубавица тази Ели. Всеки път й се възхищавам, като ти гледам аватара.
Завиждам ти за почивката и за пролетното чистене и реда в къщата ти. Браво на Ели и за гърнето!

lidia,
Пробва ли с чайчето на Блевит? Чувала съм много добри отзиви за него, аз не съм имала такъв проблем, но ето, че Габи също го хвали. От лекар съм чувала, че е добре редовно да се дава „Дуфалак” при болезнени изхождания, за да се предотврати усложняването на проблема, защото болката принуждава бебчето да се сдържа, като един вид рефлекс, което още повече пречи.

manhattan,
Поздравления за хемоглобина! Направо е рекорден!
А защо ще подстригваш мъника? Невероятна му е сегашната прическа! Аз още не съм подстригвала моя Стефко – добре че сме с къдрици, та не ни пречат.

meshko106,
За съчетаването на децата с останалите ангажименти – съм съгласна с Габи, че, като се мислят много нещата предварително, има по-голяма опасност да се откаже човек от второто дете. А като се родят все някак ще се справим.
За мен е въпрос на приоритети и пренастройка! И аз, като tanja, мисля, че трябва да се жертва нещо в името на децата. И това нещо обикновено са личните удоволствия. Но пък за сметка на толкова прекрасни неща – така мисля аз.


За кърменето – не искам да споря с вас, но то за мен е съществена част от това да дам най-доброто, което мога, на детето си.

За привързаността – винаги, когато оставям Стефко на друг – му казвам „Чао” и му обяснявам, че излизам и казвам кога ще се върна. Никога не се изнизвам незабелязано. Същото прави и баща му всяка сутрин, тръгвайки на работа, целува го и му казва, че тати отива на работа и ще се върне скоро. За мен това е правилният начин.

За отказването от залъгалката – две мои приятелки отбиха децата си с лак за отказване от гризане на нокти – Антибайт се казва. Много е горчив, но е ефикасен.


И пожеланията накрая:

tanja,
Дано имате все такива успехи в захранването!

gabi32,
Желая ти положителен тест точно във времето, в което сте го планирали!

Fussii,
Дано се оправи напълно сладуркото! И на теб завиждам за реда в къщата!

NinaE,
Наслаждавай се на пълна почивка в България!

StefiZ,
Безпроблемно пътешестване!

venus_melena,
Приятно прекарване! Много, много хубави снимки да си направите!
Така не съм завиждала на никой в този форум, както на теб за „Италианско”. Мечтата ми е да отида там. Ама поне за месец.

На всички - здраве и приповдигнато настроение!
Re: Седмична тема 26.03-01.04
« Отговор #98 -: Март 31, 2007, 09:20:45 am »
Ехеееееееееееееееееееееееееее, ама тук направо станало като клуб пътешественик:)
Радвам се за всички, които плануват или скоро сте заминават на някаква екскурзийка.И на мен доста ми се ходи, но уви няма кой да гледа малката.
Аз в тази седмица пак съм цъфнала и възала с въпросите.Искам да Ви питам някой дали е ползвал ампули против косопад Анестин.Имало ги в Биллата и Кауфланда и народа твърди, че са доста ефективни, ама цената им е също доста добра и затова искам да съм сигурна преди да купувам.
Та, по тоя повод ще съм благодарна на всякакви мнения.
От зор с пустия косопад се намазах с Тривитаминол и Екземацин Ц за котараци.Дано подейства.За момента все още съм с коса,но с темпото с което пада, ако не направя чудо го закъсвам сериозно и нищо чудно и до перука да стигна.
И както съм тръгнала да пиша да Ви споделя за едно чудо дето ни спаси от хлебарки.Малко соленичко като цена ни се видя в началото, ама се изплати 100000000 пъти и вместо да даваме сума ти праи и в цялата къща да се валят къщички за гадините с това само се пръска и те се трупясват.Не съм виждала живи от поне 4 месеца когато пръскахме.Чудото дето ни отърва е препарат за бълхи по кучета и котки и в началото хич не ми се вярваше като разправяше за действието 1 съседка, ама сега съм убедена.Препарата се казва Front Line.
В момента освен проблем с косата имаме и доста неудачи с бебката.Не знам какво и стана, уж я оставям да си спи колкото иска и не я вдигам както преди, а е кисела като лимон и на всяко ядене се мотаме поне по час, от който 45 мин са рев , а другото е ядене и вече почва да ми писва.Все пак да беше ден-два, ама това е от поне 2 седмици и наистина е изнервящо.Непрекъснато гледам как съм я хванала , за да съм сигурна, че и е удобно и т.н.,но въпреки всичко ситуацията е просто ужас.Мъж ми тотално се отказа да я храни с тия ревове, а аз съм вече на умиране от умора.
оффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффф!!!!!!!!!!!!!!!!!11
*
Re: Седмична тема 26.03-01.04
« Отговор #99 -: Март 31, 2007, 10:35:34 am »
Одрязах края на залъгалката и давах така - настана война, смених я с друга - пак не става, пробвах с номера че котето и кучето са я взели - никакав ефект.май мисията ще е по трудна от мисия гърне.
  Верди от както се върна Ели и помен няма от подредената ми къща.Освен през ноща  :lol:. Вече  сглобява кратки изречения.Абе няма да остане гладна и жадна, умее да си иска.
   Фуси не искам и да чуя за ЕбХ, но си закъсняхме определено с гърнето.
17.01.2005                                                                              21.11.2013