0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Седмична тема 26.03-01.04
« Отговор #40 -: Март 28, 2007, 13:21:37 pm »
Перде, четох ама много не разрах, даже малко се обърках.

Кое точно се оказа разковничето при лактозен дефицит.

Какво е правилно да се прави?
Какво не трябва да се прави?

Понеже съм малко далече от хранене и захранване, моля да извиниш глупавия ми въпрос.
Ама искам да си знам и да си имам инфо в касичката... че един ден не се знае кое ще ми потрябва.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"


*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмична тема 26.03-01.04
« Отговор #41 -: Март 28, 2007, 14:55:03 pm »
Rommi,

Непоносимост към лактозата - “млечната захар”

Непоносимостта на бебетата към краве мляко не е задължително свързана с млечния белтък. Понякога тя е свързана с непоносимост към млечната захар – лактозата. В тези случаи е налице т.нар. “кисела диария” - изпражненията на бебето са рядки, зеленикави, пенести и имат неприятна миризма.
Тук се касае за дефицит на ензимите, които участват в разграждането и усвояването на на лактозата от организма. Този дефицит може да бъде вроден (диарията се появява още първите дни след раждането) или придобит (когато чревната лигавица е увредена от чревни инфекции, паразити и др.)
Лечението в този случай също е диетично – изключване на лактозата, която е нормална съставка на всички животински млека, включително и на майчината кърма (за разлика от непоносимостт към белтъка на кравето мляко, където основна и най-добра храна за бебето е кърмата).

Децата с непоносимост към лактозата се хранят с безлактозни адаптирани млека:

соеви адаптирани млека:
диетични млека на основата на белтъчни хидролизати.
В тези млека няма млечна захар, а въглехидратите са под формата на малтодекстрини.

Изходът при тези деца също е благоприятен. В случай, че се касае за придобит лактозен дефицит, след възстановяване на чревната лигавица децата отново могат да преминат към нармална диета с лактоза. В случаите на вроден лактозен дефицит ситуацията е малко по-сложна, защото децата трябва да спазват безлактозна диета през целия си живот. Благоприятното в случая е, че детето е с нормално физическо, психическо развитие и добро здраве.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Седмична тема 26.03-01.04
« Отговор #42 -: Март 28, 2007, 19:08:43 pm »
Рецепта с прополис за повишаване на имунитета.
Може да се дава и на малки деца, които вече са на обща храна.  За едногодишни - една капка спиртен разтвор, разреден с 4 капки вода на гладно от водния разтвор. На колкото години е детето - толкова капки  спиртен разтвор, разреден  с вода 1:4. При заболяване - 2-3 пъти дневно.

Една кибритена кутийка чист прополис /100 гр/ се замразява във фризера. Докато е замръзнал бързо се счуква на прах /като се затопли не може да се счука/. Смесва се с 500 мл чист спирт от аптека или болница - 95 градуса.
Държи се 5-6 дни на тъмно и хладно място и всеки ден се разклаща. Това е спиртен разтвор, който има дълъг срок на годност.
За употреба: взима се едно количество сприртен извлек и се смесва с четири части вода. Така полученият разтвор има срок на годност една седмица. Това е водният разтвор на спиртния излек и той се използва. Обаче може и приготвяте разтвор само за деня.




Противовирусен ефект на прополиса (пчелния клей) е доказан по отношение на Virus influenzae, вируса на херпеса, вируси, които причиняват заболявания по растенията. Много интересни са наблюденията, които правят д-р Стоймир Младенов и др. автори при лечение на пациенти по повод на различни заболявания с пчелни продукти по време на грипни епидемии. Така например, д-р Младенов съобщава само за 4 заболели от грип от 590 болни, лекувани с пчелни продукти по време на грипна епидемия в гр. Варна през 1989 г., когато заболяват над 70% от населението на града.

Антипротозойните свойства на спиртните разтвори на прополиса (пчелния клей) се запазват до 0.25% разтвор. При водните разтвори този процент е 4%.

Руски и румънски специалисти доказват профилактични и лечебни качества на прополиса (пчелния клей) при лъчеви и рентгенови увреждания след вътрешно приемане на спиртен екстракт или локални апликации.

Съществуват научни изследвания, които доказват противораковото и противотуморното действие на прополиса.

Какви още въздействия оказва прополисът върху организма? Обезболяващо дори в ниски концентрации от 0.25% спиртен разтвор. Ефектът настъпва 5-10 мин. след прилагането и продължава около 1 час. Противосърбежно. Противовъзпалително. Анаболен ефект. Подобрява изчистването и заздравяването на рани. Особено демонстративно е това при обработка на тежки декубитални рани след хирургична обработка. Настъпва бързо изчистване на раните с намаляване на ексудацията и поява на свежи гранулации които постепенно изпълват раневия дефект и предотвратяват развитието на сепсис. В последствие се образува зряла съединителна тъкан в мястото на некротизиралата тъкан. Мобилизира защитните сили на много органи и системи, подобрява имунитета, кръвотворенето, апетита, диурезата, оказва хипотензивно и антисклеротично действие. Много демонстративен е обезболяващият и лечебният ефект на прополиса (пчелния клей) при лечение на парадонтози, гингивити и други патологични състояния на венците и зъбите.

Прополис (пчелен клей) може да се прилага в различна форма. Подробно за това можете да научите от книгата на д-р Стоймир Младенов и инж. Миленко Радославович “ Апитерапия. Лечение с пчелни продукти и основи на пчеларството”, издателство “Земиздат”, София 1999, ISBN 954-05-0383-3. Най-широко разпространение е получил 30% спиртен екстракт, който дава възможност да се приготвят по-ниски концентрации прополисо-водно-спиртни емулсии за вътрешно и локално приложение.

Как можем да си приготвяме лекарствени препарати от прополис (пчелен клей).

Спиртен разтвор на прополис (клеева тинктура) Употребява се вътрешно и външно. В зависимост от предназначението се използват различни проценти: 2%, 4% в стоматологията, 10%, 15%, 20%, 30% за вътрешно и външно приложение. Най-добре е да се приготви 30% разтвор от който лесно чрез разреждане могат да бъдат получени всички останали концентрации.

За практически цели разтворът прополи може да бъде 20-30%. Той се приготвя така: 100 гр. пречистен и стрит на прах прополис се поставят във флакон и постепенно към него се прибавят 500 мл. 96º медицински спирт като се разклаща в продължение на 30 мин. В продължение на 5 - 7 дни сместа трябва да се разбърква по 1-2 пъти дневно. На дъното на флакона се получава утайка. Филтрира се. Така приготвеният разтвор се съхранява на тъмно при стайна температура. Срок на годност - многогодишен.

При деца се прилага 1/5 до 1/2 от дозата на възрастните в зависимост от заболяването.

Обикновено на възрастни се препоръчва профилактично да приемат веднъж дневно по 30 капки от 30% спиртен разтвор (клеева тинктура)  разтворени в чаша хладка вода половин час преди храна. С лечебна цел това количество се приема 2 – 3 пъти дневно.

На деца се препоръчва да приемат профилактично веднъж дневно толкова капки на колкото години са накапани в чаша хладка вода или сок или друга течност, която приема детето. Приемането трябва да бъде преди храна. С лечебна цел дозата може да се дава 2 – 3 пъти дневно.


« Последна редакция: Март 29, 2007, 21:38:58 pm от Lali »
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Седмична тема 26.03-01.04
« Отговор #43 -: Март 28, 2007, 19:19:57 pm »
   ПРОПОЛИСЪТ /ПЧЕЛНИЯТ КЛЕЙ/ 
 Най ценното в растения през активния период са листата в които се осъществява фотосинтезата процес в основата на живота  на света.Когато листата загинат по една или друга причина през вегатационния период се развиват нови от спящите пъпки на растението.Образува се пъпка която предпазва зародишния лист от неблагоприятните фактори и болестворните микроорганизми, отделят се смолисти вещества съдържащи голямо количество вещества които унищожават болестворните микроорганизми, етерични масла, балсамоподобни вещества, и др.
 Всички тези вещества пчелите събират за да продуцират най – цения пчелен продукт – прополиса.
 Прополиса е известен в древни времена и се използват още в Египет за балсамирането на мумии.думата прополис произхожда от гръцката дума “прополисео” – зазиждам, замазвам, предпазвам града.
 Едно пчелно семейство събира за един сезон около 30 – 80 грама прополис за собствени нужди – за запушване на дупките, като крепежен материал, защита на гнездата от болести, използва се също за консервиране на нападатели проникнали в кошера от насекоми до дребни гризачи, като притях се спира процеса разлагане.
 Пчелите изработват два вида прополис :твърд – за строителни цели с повишено съдържание на восък, и мек за защита на гнездата от инфекции.
 Пчелите допълнително обогатяват събрания материал със секреция от своите жлези като така правят химическия състав на прополиса уникален.
 Прополисът (пчелният клей) представлява смолисто вещество с тъмнозелен до кафяв цвят. Той е съставен от смоли 50-80%, восъци 10-35%, етерични масла 5-15%, биологичноактивни вещества, прашец 5-15%. В него са открити повече от 50 вещества. Съдържа микроелементи:желязо, калций, алуминий, магнезий, силиций, мед, калий, никел, кобалт, хром и др. Установени са и витамините В1, В2, В6, С, Е, както и наличието на аминокиселини, ненаситени мастни киселини, дъбилни вещества, терпеноиди, ароматни вещества и фенолни съединения. Флавоноидите са основния компонент и са 25% , които в организма имат  капиляроукрепващо, противомикробно, противовирусно; противовъзпалително, диуретично и болкоуспокояващо действие.
 Биологични свойства: 
 Доказан широк антимикробен спектър, противовъзпалително, антисептично, противовирусно, болкоуспокояващо и противогъбично действие, доказано е чедейства върху причинителя на турбеколоза, сабмонелоза, тиф, грамположителни микроорганизми и други.
 Повишава имунологичната реактивност на организма и стимулира образуването на антитоксини, антибактериални и антивирусни антитела. 
 Прополисът е безвреден.
 Антибактериалната и противовирусна активност на препарата са от особено значение за профилактиката на грипа и за възстановяване след боледуване.
 Стимулира регенеративни процеси, повищава фагоцитозата, повишава нивото на гама – глобулина , подпомага унищожаването на раковите клетки и при приемане намалява действието на радиацията доказано при Чернобил от руски учени.
 Нормализира нивото на белите кръвни клетки, стабилизира клетъчните мембрани.
 Участва в регулацията на ендокрината система.
 Намалява нивото на холестерина в кръвта.
 Участва в регулацията на жлъчно – стомашно – чревния тракт .
 При профилактика на атеросклероза на кръвоносните съдове, което намалява риска от инсулт ,инфаркт и други сърдечно – съдови заболявания.
 Показания: Прополисът се използва при заболявания на горните дихателни пътища /ринити, синузити,фарингити,отити/, на белия дроб /хроничен еластичен бронхит/ и някои форми на ТБЦ, на храно-смилателния път, язва на дванадесетопръстника и стомаха, ентерити, колити,хемороиди/, на кожата / херпес, рани, дерматити и др./, при гинекологични заболявания от възпалителен характер,бъбречни заболявания /нефрити и др./, радикулити и др.
Re: Седмична тема 26.03-01.04
« Отговор #44 -: Март 29, 2007, 08:46:13 am »
Лали, мерси, непременно ще си направя щом се върна от екскурзията!
Матей - 1.04.2006 г
*
Re: Седмична тема 26.03-01.04
« Отговор #45 -: Март 29, 2007, 09:21:24 am »
Rommi,

Непоносимост към лактозата - “млечната захар”


Благодаря Джам, че поясни вместо мен.

Мислех да редактирам с линк за лактозния дефицит, но дребния много се дразни когато ме вижда на компа  :roll: и така неуспях за деня.

Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: Седмична тема 26.03-01.04
« Отговор #46 -: Март 29, 2007, 10:51:56 am »
Искам да ви известя, че ви напускам за около 2 месеца :( Заминавам за БГ, където няма да имам комп.
За съжаление, като се върна, ме чака трудовият живот :( :( :( Ужасно. Тази годинка мина така бързоооооо...как ще се връщам на работа? Направо не ми се мисли...
На вас ви пожелавам весела и безпроблемна пролет.
Аз заминавам другата седмица де, пак ще навимавам, но реших да ви кажа, в случай, че не успея по късно.
Целувки на бонбончетата.
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Седмична тема 26.03-01.04
« Отговор #47 -: Март 29, 2007, 10:52:26 am »
Благодаря за честитките :D
Симеон се изчисти напълно от екземите по бузките и мога да се похваля, че акаме редовно. Явно си има период на нередовно изхождане от около месец, който се налюдава при доста деца. Да припомня - акахме веднъж на 5-6 дни, стигали сме и до 10 дена без наакан памперс. Избягвах термометър и други средства, но само защото детето видимо изглеждаше добре. Наблягах на масажи и гимнастика с крачетата. Наддаде за този период 1 кг, така че съм спокойна, че не е било от недохранване :D
Сега малко антиреклама:
Имам една болка в областта на опашката, която стана нетърпима последните седмици, особено при седене на твърд стол. Намерих най-накрая време и записах час за хирург във Вита при д-р Люцканов. Румен си жертва половин работен ден и ме закара до клиниката. Чаках 40 минути след запазеня ми час, гледаха ме 2-ма лекари и ми заявиха, че нищо ми няма, дълбока ми била цепката на дупето, да съм слагала бебешка пудра. Естествено, обясних им, че съм недоволна и не съм плащала. На другия ден, благодарение на моя доктор, ме прегледаха спешно във втора хирургия и се оказа, че имам травма на върха на опашката (коксигения май беше термина) и ще се наложи най-вероятно да се изреже част от костта, ако медикаментозното лечение не помогне.
Чувствам се по-спокойна като ви предопредих за "професионализма" на д-р Люцканов.
Вчера успях и да си направя кръвните изследвания, явно има някаква анемия, защото MCH и MCV са под референтните граници, ето какво намерих за тях:
Цитат
MCV - Среден обем на еритроцитите. Намален е при някои видове анемии, напр. желязодефицитната анемия, а увеличен при други, напр. пернициозна анемия.
MCH - Средно съдържание на хемоглобин в еритроцита. Дава информация за хемоглобиновото съдържание в еритроцита. Има значение за оценяване на анемичните състояния.
Ще се ходи пак на лекар :(

За прополиса - имам един прополисов крем, перфектен е за бързо заздравяване на рани от изгаряне, ожулване, одраскване и т.н.
Имам и разтвор - помага за възстановяване на кожата и лигавицата на носа, устата, храносмилателната система, регулира функциите на черния дроб, помага срещу пърхут и косопад, приложено външно.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Седмична тема 26.03-01.04
« Отговор #48 -: Март 29, 2007, 11:03:29 am »
Желязо изследва ли?
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Седмична тема 26.03-01.04
« Отговор #49 -: Март 29, 2007, 11:07:52 am »
Тц, сетих се за него след като си изпих кафето :lol:
Записала съм го в списъка със задачите.
А, я да допълня - в Кандиларов в момента се обучава някакво девойче, не можа да ми вземе кръв веднага, надупчи ми и двете ръце, а аз имам прекрасни вени - мечта за всеки наркоман, поне 20 пъти са ми вземали кръв последните 4 години, я за хормони, я за параноични изследвания през бременността. Накрая толкова ме болеше, че й се скарах, тя отговори, че много ми подскачали вените :lol:
« Последна редакция: Март 29, 2007, 11:12:18 am от ultra »


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Re: Седмична тема 26.03-01.04
« Отговор #50 -: Март 29, 2007, 12:31:45 pm »
Lali, голямо благодаря за рецептата с прополиса!  :youwoman:
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Седмична тема 26.03-01.04
« Отговор #51 -: Март 29, 2007, 13:08:22 pm »
Ултра, непременно си изследвай желязото.
Аз преди време попаднах на ново девойче в клиниката Щерев та ми изподупчи ръцете и накрая извика една друга колежка и по липса вече на място се наложи да ми вземе от дланта, което пък беше още по-болезнено.
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Re: Седмична тема 26.03-01.04
« Отговор #52 -: Март 29, 2007, 13:22:37 pm »
по липса вече на място се наложи да ми вземе от дланта, което пък беше още по-болезнено.

ау, това как боли 8O
аз в 7 месец отивам в Цибалаб за поредната порция хормони. сядам на стола и едно уплашено девойче с треперещи ръчички пита старшата - ами от коя вена да взема? а те вените се издули ще се пръснат. старшата пък като ме вижда бременна, защо я оставя да се учи на мен? и, разбира се, ми я спука и стана хематом :( ама то аз съм си виновна, че реших да съм благородна. да се учи момичето :(
*
Re: Седмична тема 26.03-01.04
« Отговор #53 -: Март 29, 2007, 14:19:11 pm »
Джам, мерси за инфото за лактозата.  :)

Лали, мерси за рецептата за прополисовата тинктура, :) ще си копирам и разпечатам всичко.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"


*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмична тема 26.03-01.04
« Отговор #54 -: Март 29, 2007, 14:57:22 pm »
Вени, мерси за информацията. За съжаление в момента не мога да си я взема, оказа се доста сложно с тези дистрибутори и тем подобни. А за Германия нямат такова нещо. Вероятно като се върнем в България, след като му направя нормални изследвания, ще преценя какво да се прави. За сега чакам да дойде баща ми със стетоскопа, че да видим има ли нещо надолу по дробовете.
Лиле, чакам си пакета животоспасяващи лекарства от БГ. Ще ми донесат и витамин ц, ако не сме оправили хремата до тогава - ще се наложи и аз да прибегна до "варварството". Не мога да го мъча толкова. Да не говорим, че е пищене и врещене като го докопам с помпата за нос и вече само като ме види да се доближа и зачезва. То ми писна да съм борец със собственото си дете :(
Джам, ние сме на хипоалергенни млека от раждането, едва от скоро сме на такова с Бифидус вътре. Не мога да кажа обаче в момента колко е и каква е, понеже нямам пакет със съдържанието при мен. Като купя новото, ще проверя. Въпреки че не съм толкова смела и май няма и да пробвам :oops: Надявам се сиропа - Саностол, да помогне малко поне. Баща ми каза, че едно време бил някаква панацея и едва ли не се поръчвал от чужбина, разбирай Германия, защото много трудно се намирал, а имал доста добър ефект върху имунната система.
Лали, благодаря за рецептата.
Нина, приятно изкарване в България! Дано бързо свикнеш с връщането на работа!
Ани, дано успееш с медикаменти да оправиш нещата и да не се налага операция. Вземай мерки за анемията, че е много неприятно.
Оф, това за вените е ужасно :( И аз имам проблеми с тези неща. За раждането така ме бяха разкрасили, че не можех да се гледам. Като наркоманка в последен стадий :? Заради дарението на плацентата ми вземаха кръв за изследвания. Не ме уцелиха, пукнаха вените и на двете ръце. Предния ден преди операцията. В деня на операцията още веднъж, накрая не успяха да вземат, та ми вземаха от вените на дланта. И там ме насиниха, та после и абоката като сложиха пак. Изобщо бях красота. А после и на краката ме направиха цветна заради инжекциите заради тромби. Абе ужас :?
Честита половин годинка на Венци, на Харт! Да й е жив и здрав, много да я радва и да я слуша! Да расте голямо и весело момче!
Да се оплача от моя бяс - вчера ми спря сърцето от него. Направи първия преход от леглото към свободата. Беше си в кошарата и то за малко, като се върнах, го намерих в стойка вис на външната страна на леглото. Като ме видя се пусна, как не се преби, не знам. Вече няма сигурно място никъде. Не смея да го оставям сам от страх да не се пребие. Да не говорим за катерене по мебели и други такива. Явно влизаме във фазата на бяса. Чакам с нетърпение майка ми, че да мога да си почина. Иначе явно не става :oops:
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Седмична тема 26.03-01.04
« Отговор #55 -: Март 29, 2007, 15:06:08 pm »
Божке Анкоооооо!
Да искаш и второ мнение, а? Ако това е за ортопед - дай да отидем при един мннного добър наш , даже малко е професор  :wink:, и оперира де. Приема до южния парк, така че можем да отидем с джуджетата, а пък аз ще ги дондуркам докато теб те преглеждат :lol:.

Нашата Коала върви към оправяне, макар че още си точи сополите и пищи като заклан, щом види помпичката за нос  :lol:.

А това за витамин С-то в носа, незнам дали е варварство, ама аз веднъж съм си капала и да ви кажа - видЕх се с господ  :lol: :lol: :lol:

В очакване ....
*
Re: Седмична тема 26.03-01.04
« Отговор #56 -: Март 29, 2007, 15:29:02 pm »
Благодаря ти, Гане! :D
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмична тема 26.03-01.04
« Отговор #57 -: Март 29, 2007, 17:05:59 pm »
честита половин годишнина на бебе Венци! да е здрав, весел и щастлив за радост на мама и тате!

Фусьо, за какво се виде с Господ - за добро или за лошо? ;)

аз щех да умиргам тая седмица на 2 пъти. замайва ми се главата, после силно натежава, цялото тяло става тежко като оловно и тръвам да се свличам. единият път едва успях да завържа Марти за столчето. много се уплаших да не се лупна и той да остане самичък - това ми е кошмара. някакви идеи?

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Седмична тема 26.03-01.04
« Отговор #58 -: Март 29, 2007, 17:10:56 pm »
Ох, доредих се да пиша и аз тази седмица :?
Честито на месечинковците, да са живи и здрави, и палави :wink:
Мами, стягайте се, че кой ще гледа малчовците.
Нас май зъби ни мъчат, защото от 2-3 дни ей така както си играе и започва да плаче едно жално, жално, а тя не плаче по принцип. Завира си всичко в устата и то с някаква ярост, та чак трепери...
ми това е, утре се каним да пътишестваме на далече, така че стискайте палци Деско да се държи добре :D
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Re: Седмична тема 26.03-01.04
« Отговор #59 -: Март 29, 2007, 17:15:44 pm »
днес ни правиха кръвното изследване за хемоглобин и третия Хепатит. много му дойде боденето на мънинкия :( то не беше врясъци, то не беше плач. и кво, аз се оказах по-хладнокръвна. таткото сдаде багажа - блед, уплашен, светът свърши! поне приключихме в един ден, та няма пак да ходим. и важното е, че сме с резултат на отличник 132 хемоглобин :D
ама сме запечени :(досега не се е случвало това чудо. единственото ново е двете лъжички банан вчера. може ли от толкова малко количество да се запече? аз като дете имах проблем с бананите. сега видях рекламата на Бебинос мехлемче за коремче, с масло от анасон и ким, който чрез масажче, подпомага чревната функция. тук имаше няколко мами на бебета с проблем с акането, та дали да не го пробваме?


джам, да не е хипогликемия - рязко падане на кръвната захар. на мен често ми се случва. така съм от дете :(
« Последна редакция: Март 29, 2007, 18:21:45 pm от manhattan »