0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Кърменето! Материали и дискусии!
« Отговор #720 -: Ноември 16, 2011, 08:32:04 am »
Боби, новите биберони почти всички са с т.нар ортодонтска форма- т.е проектирани така, че да не дават отражение на захапката и оформянето на зъбките
друг е въпроса, че все още виждам деца, смучещи биберони, които вече се ползват само за засукване на животните на село
Стефания сама ми отказа биберон на 1,4 месеца някъде, Преслава малко след 2,4- и при двете не съм насилвала, и при двете за сега няма отражение от смукането на биберон
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Кърменето! Материали и дискусии!
« Отговор #721 -: Ноември 16, 2011, 09:12:25 am »
Когато мама има кърма и иска да научи на шише по някаква друга причина, или дори от страх, че кърмата й намалява...аз почти не знам за някоя успяла. И е логично да е така. Ако имаш каквато и да е опция да не плаче бебето и да не седи гладно освен шишето - ще я гониш до дупка и така е нормално да бъде. В този смисъл - дори да прокапва кърма - ти няма да настояваш за шише от безизходица за теб и за бебето и то ще ти отказва докато наистина "не приритва от глад". В крайна сметка - това положение е от полза на майките желаещи да кърмят и готови да се предадат "лесно" ;) Ето при теб се е получило. Браво!


Като се замисля, баш така си е... Само дето в такава "кризисна" ситуация не ти е до анализи и всякаква логика ти убягва. Както казваш, спираш плача по най-естествения начин и нещата се нареждат  :D

Да се изкажа и аз за залъгалките. Горе-долу като с шишетата се получи. В родилния дом плачеше нонстоп и давах залъгалка. Понякога смучеше по малко, понякога не. То такова мъниче как да я задържи за дълго. След това се прибрахме, пак рев, но не съм давала, тъй като прочетох тази простоия за първите 4-6 седмици. Как съм я успокоявала, само аз си знам. То и аз вече не знам, щото ми се губят тези моменти, но както и да е :). Резултатът е че сега не ще да помирише залъгалка. Упорствах доста и пак с различни видове и по различно време, но без резултат. Накрая се отказах, само мия и стерилизирам за спорта. За сметка на това се научи да си смуче пръстчето естествено... Да видим това как се отказва после  :?
Снощи като видях темата се присетих и отново пробвах да дам залъгалка (НУК!  :)) при поредния рев. Сякаш има леко "подобрение", май й стана интересно и не изплю веднага. Прави физиономии, но не на онази безумна обида от случилото се, като при предишните опити. Опитва се да смуче, но е отвикнала явно. Изглежда обаче, че има шанс да се научи. Дано и с шишето стане така, да порасне и да й стане интересно... Не знам, ще видим.
Хубав и усмихнат ден на всички!
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии!
« Отговор #722 -: Ноември 16, 2011, 10:43:20 am »
Jbrul това залъгалката да е Нук го открих при второ купуване, но каучука чак сега го смених със силикон( не знаех че продават силикон, а с таткото по магазините няма как да разбера)ти добре си се ориентирала  :D
*

    silvanchence

  • *****
  • 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Re: Кърменето! Материали и дискусии!
« Отговор #723 -: Ноември 16, 2011, 11:19:59 am »
Момичета, как да увелича кърмата си?

В болницата чак на пети ден успях да отпуша, гърдите ми бяха станали като камъни и голямо стискане и дърпане с помпата, та чак зърната ми са разранени.А сега са меки, но почти нямам кърма, на всяко ядене дохранвам.

С какво да увелича?

Не става, кърмата ми е много малко, едва изцеждам по 30-40, пия чай на хип, хапвам си добре, на всяко хранене го слагам задължително и на двете гърди, но пак е слаба.

Има ли начин, да не би нещо да греша в подхода.Някъде бях прочела, че след всяко хранене трябва да се доизцежда с помпата, така се стимулирала, но пък така няма да се събере нищо до следващото хранене.
Ако се обадя на Ла лече, биха ли ми помогнали?
[/url[url=http://bg-mamma.com]


Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии!
« Отговор #724 -: Ноември 16, 2011, 11:31:46 am »
Не е малко 30-40млв началото, моето бебче изяждаше 60мл на 20 дни, а на една позната 120мл- в смисъл не знам дали при кърмене милилитрите колко са важни, важно е да наддава. И при мен кърмата тръгна на 5-ти ден.Слод горещ душ при мен потича, но не може да се къпеш на 3ч  :). Консултант по кърмене ще ти даде насока.
Re: Кърменето! Материали и дискусии!
« Отговор #725 -: Ноември 16, 2011, 11:35:02 am »
Някъде бях прочела, че след всяко хранене трябва да се доизцежда с помпата, така се стимулирала, но пък така няма да се събере нищо до следващото хранене.
Ако се обадя на Ла лече, биха ли ми помогнали?

Учудващо, но се събира повече, ако изцеждаш... Стига да имаш време за помпи след всяко кърмене.
Няма лошо да се обадиш на ЛЛЛ, но сигурно ще ти кажат това, което вече правиш: да слагаш по-често на гърда, да даваш двете, да цедиш... Опитай все пак, поне ще те успокоят... Успех!

ПП Ако бебчето пък наддава добре, може да се окаже, че нямаш повод за притеснение... :? Изцеждането на малко количество май не винаги е показателно.
« Последна редакция: Ноември 16, 2011, 11:45:13 am от vanyush »
*

    misi

  • *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Re: Кърменето! Материали и дискусии!
« Отговор #726 -: Ноември 16, 2011, 11:53:44 am »
След като прочетох вчера двете статии - за кърменето и за залъгалките - се почувствах още по-виновно.
През нощта Жорко яде към 4,00 и то аз го поразбутах, че вече гърдите ми не издържаха, завивката ми беше мокра, смених три тениски, изцеждах се по малко, но накрая реших да го събудя, че спеше повече от 5 часа. Той доста бързо си изцока едната гърда, другата не поиска и заспа мигновено.
Обаче тая сутрин се кърмихме от 8.00 до 9.00 часа. Опитах се да го махна - той се сърди, аз му дадох пак, той повърна два пъти и още търси да суче и се държи като гладен. Под въздействие на статията си викам ще му дам пак, а той само ръмжи и дърпа зърното на всички посоки, а мен ме боли... и така до 9.30. Опитвах се да му отклоня вниманието без залъгалка - разнасях го из стаите, говорих му - само временен успех и накрая към 10.30 не издържах и му дадох залъгалка, той заспа с нея за 5 минути и я изплю. И сега спи.
Аз имам залъгалки на Мам и на Авент, той си хареса тази на Авент и други не иска. Ще потърся и такава на Нук, да видим дали ще е по-добра.
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии!
« Отговор #727 -: Ноември 16, 2011, 12:12:25 pm »
И аз купих залъгалка на Нук ама си я плюе все едно отрова му давам - не е фен на залъгалките откакто се роди май. Но пък сега се научи си смуче палеца и се виждам в чудо - като му го махна - рев до небесата 8O
На нас кърменето все си ни е проблем - засуква ама почти няма никой в гърдите. СЛагам го, заспива на 5-тата минута, бутам, щипя, разбуди се малко цокне 2-3 пъти и айде пак сън. Махна го рев, сложа го пак ама като няма нищо дърпа се и реве.И аз дам АМ. Доизцедя 20-30 мл. ако смогна. А това в последно време хич не ми се отдава и направо давам шишето с АМ и след това ако имам време цедя, че той като се наяде и почне да реве  :( и аз се чудя да цедя ли, да го утешавам ли.
За увеличаване на кърмата изядох и изпих май почти всичко  ама ефект няма, даже житото, което при съфорумката имаше ефект "УАУ" при мен нямаше нищо.  :( Каквото и да правя повече от 40-50 мл. не изкарвам. И минах на варианта цедя когато мога и като събера за 1 ядене давам, иначе шишето с АМ. Сега някои може да ме обвинят че се отказвам лесно, ама при мен варианта с постоянното поставяне на гърда май няма да проработи. Гледам Боги сама, и ако само сме на гърда означава да няма кой да сготви( съответно гладна мама) изчисти  и т.н.

П.П. Обмислям един последен опит, та да видим дали ще я докараме до някъде. :)
« Последна редакция: Ноември 16, 2011, 12:14:28 pm от ivanita »


*
Re: Кърменето! Материали и дискусии!
« Отговор #728 -: Ноември 16, 2011, 12:52:27 pm »
Калоян беше на 10тина дни, когато татко му, му бутна залъгалката в устата с думите " да заприличаш на истинско бебе"...Първоначално само я дъвчеше и буташе навън с език. Постепенно разбра какво се прави с нея. Аз я давам, когато видя, че заспива и суче сам или ако нещо е раздразнителен и му е време за сън. Няколко пъти съм я давала като видя, че вече дълго време суче зърното само за залъгване.
 Не смятам изобщо, че залъгалката можа да е пречка за резултатно кърмене. Шишето, от което тече мляко да, но не и залъгалката. Пределно ясно им е на малките същества, кое е храна и кое не...

 При нас пък беше интересно снощи и предната нощ. Понеже сме във фаза на бурен растеж и Коко иска да прекарва много време на гърдите, онзи ден реших, че мога да го изхитря. Хем да цока здраво на последното хранене, та да увеличи кърмата, хем после да му дам добавка,  да се натъпче и да спим до суринта, на наглата му майка не и стига, че спи то 5ч без проблем  :oops:
 Та, дадох аз едната вечер добавка. Първоначално не искаше, след 15тина минути размисли и бавно, бавно изцока 100мл. Спахме пак до 5ч, може би по навик
 Снощи реших да пробвам отново. След цокането и от двете гърди, изпи само 50мл и заспа. Е, към 23ч започнаха приключенията. Рев, носене на ръце, къркорене на червата толкова силно, че ще събуди съседите. Сън около 2ч, отново рев и така до сутринта.
 Излишно е да казвам, че бързо бързо си избих от главата тази "хитрина" и си продължаваме по старо му


 Аз не махам ръцете, за мен не е вреден навик, особено на два месеца... Те така откриват и изучават света... Мисля, че онова смучене на пръста е съвсем различно от яденето на целите юмручета и пръстите, особено в първите месеци, след като са открили ръчичките си... Да, когато виждам, че е сънен и е лапна ръка,тогава предлагам залъгалка, но иначе си го оставям
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии!
« Отговор #729 -: Ноември 16, 2011, 14:19:12 pm »
ivanita нникой не може да те обвини и аз нямах време да цедя(то не се е и налагало де) и при нас започва рев след ядене, но е от рефлукса ти трябва да се опиташ даа разбереш защо реве и ако можеш да подобриш положението, че наистина е трудно с постоянно носене.
didon вероятно си го прехранила и му е станало тежко, а и поне имате 5ч без прекъсване ние през нощта започнахме да ядем на 1-2часа. По добре е сами да си направят режима, че ние не знаем какво става в коремчетата.
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии!
« Отговор #730 -: Ноември 16, 2011, 14:30:59 pm »
Misi, стига бе момиче! От какво се чувстваш виновна? Ти се опитваш да направиш най-доброто за детето си и очевидно успяваш, а ако не улучиш "най-верния" и за двама ви начин от първия път - това не е повод да изпитваш вина, набий си го в главата както се казва и никога не го забравяй! Занапред ще ти е много полезно, защото ситуациите, в които не ти е ясно какво точно става и какво  точно иска бебето и дали ти реагираш "както трябва" - ще стават все повече. ;) Добре, че ви се е получило със залъгалката снощи, ако продължи да работи това - радвай се. Няма да ти се отбие детето от ползване на залъгалка. Права е Дидон, че шишето е едно и да кажем - има % деца, които наистина биха отказали гърдата в полза на по-мързеливия начин на хранене. Със залъгалката - бебето не се храни все пак, няма как да откаже гърдата заради нея. Какво ще стане - ще смуче залъгалки гладен и няма да иска да суче ли?  :lol: Гладни не стоят те, спокойно.
За изкривени зъби и захапки...еми доста несъстоятелни тези в днешно време, предвид какви залъгалки, с какви форми се правят и продават, помислено е по тези въпроси доста отдавна. Като знам германчетата и австрийчетата примерно, до каква възраст биват разбутвани в количките, стръвно смучейки залъгалки - би трябвало едно 95% от тях да са като пирани в устите  :lol:, а няма такова нещо.

За цеденето - наистина някои мами нищо не могат да изкарат с помпата, а като суче бебето - кърма има предостатъчно и детенце си е сито и доволно. До оргазнизъм и гърди си е явно и това.

vanyush , естествено че в кризисна ситуация - няма да седнеш да правиш анализи и да градиш стратегии, ами ще търсиш истерично начин как сега и веднага - детето да бъде нахранено и да спре да плаче. Нищо по-нормално няма ;) Просто както е видно - в някои случаи това води до ползи, на които не си се надявала всъщност. А предвид какво преживя наскоро ти :( - направо си феномен, че изобщо имаш кърма и сили да се стараеш толкова много. Лично аз ти се възхищавам искрено!

ivanita , никой не може да те обвинява в каквото и да било. Всеки си знае положението, кое е и кое не му е във възможностите, ти каквото можеш - правиш, ако стане - стане. На теория разбирам и аз съветите на ЛЛЛ за успешно кърмене, особено когато има сериозни затруднения по въпроса... Но истината е, че малко жени могат да си позволят 24/7 да се занимават само с това, особено пък месеци наред. Реалността е друга все пак и не само, че и мама има нужда да се наспи и да се нахрани човешки /което е в полза на кърмата най-малкото/, но има и домакинска работа, всякакви други задължения, не всеки има под ръка баби да помагат... Та в този смисъл, според мен трябва да се направи възможното, пък като не става - не става, няма особена драма.

Мини, по повод бибероните от вида "каквато за теленцето - такава и за детенцето"  :lol:, знам за един случай в който близначета отказвали всякакви видове нормални биберони, а майката просто нямала кърма. Не помня точно кой и как се сетил да се пробва и с тези най-простите за които говориш - ама с тях взело, че станало. Същите биберони се ползват и за залъгалки от тези деца и нищо друго не искат. А за случая знам, защото много се учудих, виждайки ги на улицата, защо с такива биберони са в устите си го споменах на майка ми. Оказа се, че баба им й е позната та оттам знам за случая какво и защо... Та с какво точно ще ни изненадат дечицата ни - нямаме толкова фантазия си мисля.  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Кърменето! Материали и дискусии!
« Отговор #731 -: Ноември 16, 2011, 15:38:30 pm »
След като прочетох вчера двете статии - за кърменето и за залъгалките - се почувствах още по-виновно.
През нощта Жорко яде към 4,00 и то аз го поразбутах, че вече гърдите ми не издържаха, завивката ми беше мокра, смених три тениски, изцеждах се по малко, но накрая реших да го събудя, че спеше повече от 5 часа. Той доста бързо си изцока едната гърда, другата не поиска и заспа мигновено.
Обаче тая сутрин се кърмихме от 8.00 до 9.00 часа. Опитах се да го махна - той се сърди, аз му дадох пак, той повърна два пъти и още търси да суче и се държи като гладен. Под въздействие на статията си викам ще му дам пак, а той само ръмжи и дърпа зърното на всички посоки, а мен ме боли... и така до 9.30. Опитвах се да му отклоня вниманието без залъгалка - разнасях го из стаите, говорих му - само временен успех и накрая към 10.30 не издържах и му дадох залъгалка, той заспа с нея за 5 минути и я изплю. И сега спи.
Аз имам залъгалки на Мам и на Авент, той си хареса тази на Авент и други не иска. Ще потърся и такава на Нук, да видим дали ще е по-добра.

Миси, в статиите става въпрос да не се заменя стимулирането на гърдата със залъгалки, а не непременно да не се дават такива, това е много важно в първите дни на бебето когато кърмата още не се е регулирала и има реална опасност да се попречи на кърменето. Пуснах ги и защото напоследък се наслушах на безумия казани от акушерки и педиатри, след които на майките или им намалява драстично кърмата или им спира, ще споделя две от тях: значи трябва да се кърми 5 мин. от едната гърда после 5 мин. от другата след което да се предложи и АМ и задължително залъгалка за да не реве бебето, или пак така по 5 мин от двете, след което да се доизцедиш и на следващото хранене което трябва да е точно след 3 часа да се започне от изцеденото мляко.
Миси, предложих ти да се свържеш с консултант по кърмене за да обясниш подробно проблема и съм сигурна, че ще намерите адекватно решение.Не е добре да се държи бебето много дълго на гърда защото след това зърната стават прекалено чувствителни и има болка, щом бебето ти повръща или кърмата му е била в повече или е изяло повече от така нареченото предно мляко, което по някога предизвиква дискомфорт, няма за какво да се чувстваш виновна, след като правиш всичко възможно за доброто на бебето, да понякога е наложително даването на залъгалки както и дохранването, но те трябва да са премерени. Най важно е ти и бебето да сте спокойни, има бебета които имат изявен сукателен рефлекс който трябва да бъде задоволен, ако не може и не става само с гърда тогава залъгалката е спасението.
« Последна редакция: Ноември 16, 2011, 15:42:11 pm от Йоанна (speranza sempre) »


0888 555 385 - национален телефон на Ла Лече Лига
Re: Кърменето! Материали и дискусии!
« Отговор #732 -: Ноември 16, 2011, 16:35:37 pm »
ivanita,сигурно няма много да ти олекне от това, но те разбирам както себе си... Същото положение, сама гледам, време за цедене не остава, детето трябва да се дундурка, не мога да го оставя да пищи и да се хвана за помпата, а като се успокои вече дошло време за ново хранене... :( Явно много хора минават по тоя път.
Все пак, 40-50 мл. ми се вижда добро количество за двумесечно бебе. Ако му дадеш двете гърди, това са си над 100 (бебето изсуква принципно повече, отколкото можеш да изцедиш). Лошото е че не можеш да накараш господина да суче. И ние често сме така и решение нямам... Хубавото при теб е, че като изцедиш може да дадеш с шише като му се отвори глътка. Аз изцедя ли - край на манджата - в мивката или във фризера - все безполезно за детето :(
JBrul, благодаря за милите думи... Много не заслужавам, понеже съм си мрънкало, ама карай  :wink:
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Кърменето! Материали и дискусии!
« Отговор #733 -: Ноември 16, 2011, 16:46:33 pm »
Миси, след четене на подобни статии и аз се чувствах непълноценна майка, неспособна д задоволи глада на детето си, и след няколко безсънни нощи, рев и самообвинения реших да почна да давам АМ на Стефания. Освен чувство за вина, с нищо не ми помогнаха.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Кърменето! Материали и дискусии!
« Отговор #734 -: Ноември 16, 2011, 18:32:48 pm »
Боби, новите биберони почти всички са с т.нар ортодонтска форма- т.е проектирани така, че да не дават отражение на захапката и оформянето на зъбките

Те и моите са ортодонстски на Нук, ама не го вярвам аз това, че е 100%. Като погледнеш колко различни форми има и всичките ортодонтски, нещо ме хващат съмнения и предпочетох да ми е сигурно. А възрастта я избрах, за да е по-лесно ( според една позната педиатърка, която така си гледаше и нейното дете). Можеше още да си дъвче, но после как щях да я отказвам не знам, а така стана леко и безболезнено. За 3 дена, в които оставихме биберона само за заспиване (и аз го вадех като заспи, че да не се буди с него в уста), го отказа без никакъв плач. Андреа пък не обича биберон и и давам почти насила като си задъвче ръцете, че само ми липсва това да научи. Мисля, че е по-добре да свикне с биберон, който някога мога да отнема, от колкото да се научи да си смуче пръстите, които няма как да и ги взема :-). Все още имам надежда това да не се случи, но както е тръгнало като ходи на градина по цял ден, не мога да контролирам какво точно прави там и може и да не стане както ми се иска :-(
« Последна редакция: Ноември 16, 2011, 18:34:19 pm от Bobbie »


  
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии!
« Отговор #735 -: Ноември 16, 2011, 19:02:49 pm »
Спокойно Боби моят спря да си яде ръцете ввече кракът му стига до устата  :D 8O
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии!
« Отговор #736 -: Ноември 16, 2011, 20:03:37 pm »
Спокойно Боби моят спря да си яде ръцете ввече кракът му стига до устата  :D 8O

 Хиихихихи, и на мен ми мина през акъла това с краката...
Re: Кърменето! Материали и дискусии!
« Отговор #737 -: Ноември 16, 2011, 23:53:51 pm »
Момичета, как да увелича кърмата си?

В болницата чак на пети ден успях да отпуша, гърдите ми бяха станали като камъни и голямо стискане и дърпане с помпата, та чак зърната ми са разранени.А сега са меки, но почти нямам кърма, на всяко ядене дохранвам.

С какво да увелича?

Не става, кърмата ми е много малко, едва изцеждам по 30-40, пия чай на хип, хапвам си добре, на всяко хранене го слагам задължително и на двете гърди, но пак е слаба.

Има ли начин, да не би нещо да греша в подхода.Някъде бях прочела, че след всяко хранене трябва да се доизцежда с помпата, така се стимулирала, но пък така няма да се събере нищо до следващото хранене.
Ако се обадя на Ла лече, биха ли ми помогнали?

Силванченце, на мен в началото ми беше също така "малко" кърмата. Даже ти изцеждаш много, аз и толкова не можех...единственото което постигах, беше разранени зърна. Много ми беше притеснено, постоянно ме избиваше на рев /те и хормоните тогава си оказваха влияние де/, не стига че не можах да родя нормално, на всичкото отгоре и с пълна упойка, а и накрая нямаше да мога да кърмя....
В родилното си спомням, че съкилийничката ми, която също беше родила секцио с пълна упойка, наливаше помпите до горе след кърмене, а аз нямах абсолютно никакви индикации да ми идва кърмата :( Едва след като ме изписаха ми се втвърдиха гърдите, но пък тогава беше още по-трудно, защото мляко не потичаше а болките бяха ужасни.
След всички тревоги през първите седмици, накрая се оказа, че за месец сме качили 1200 гр. Спомням си че още от вратата като влезнах в кабинета на педиатъра при първата консултация започнах с: "Не знам дали е качил нещо, защото май нямам кърма". А тя още като го видя по без дрехи и каза: "Като му гледам коремчето май е доста добре нахранен" и се усмихна. Повярвах и чак като видях какво показва кантара. Втория месец вече се бях поуспокоила, но продължавах по същия начин да не мога да изцеждам нищо+ че имаше периоди в които малкия доста плачеше след кърмене, като явно показваше, че е гладен. Едва успявах да се сдържа да не дам АМ /всъщност случваше се и да дам, но това са единични случаи/. По-скоро гледах да слагам по-често на гърдата ако трябва, но да прибягвам до АМ само в краен случай. По това време май се сдобих и с везна, което още повече ме обърка, защото никога не показваше еднакво. Излизаше, че един път детето изяжда да речем 100 гр, а на следващото хранене 60, след това 80.... Просто пълна бъркотия :)
В крайна сметка, на втората консултация кантара се закова на 1100 гр. :)
С всичко изписано исках просто да ти кажа, че не бива да се притесняваш толкова, да мериш и да теглиш... Наблюдавай детето, то само ще ти покаже, а дали наддава или не  най-вероятно съвсем скоро ще разбереш на консултацията, а това е най-показателно дали имаш кърма или не.
Колкото до ЛЛЛ, на мен лично са ми помагали, нищо не пречи и ти да опиташ... Поне на две три момичета съм звъняла и всички бяха много отзивчиви и приятни...


*
Re: Кърменето! Материали и дискусии!
« Отговор #738 -: Ноември 17, 2011, 09:00:36 am »
silvanchence,
Писала съм няколко пъти тук аз как увеличих кърмата си - със сминдух.
Пия чай (от семената), от време на време гълтам и капсули (пак от семената). С много упоритост продължавам все още да кърмя и двете бебета.
Най-важното за мен се оказа спокойствието - ако имам кофти ден, моментално ми намалява кърмата. За това се опитвам да се съсредоточа върху децата - останалото не е важно за момента.
Имай вяра, че ще се справиш и всичко ще се нареди. Пий повече течности, яж жито, сурови орехи също помагат. Останалите неща са ти ги написали момичетата преди мен
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии!
« Отговор #739 -: Ноември 17, 2011, 09:16:27 am »
ivanita,сигурно няма много да ти олекне от това, но те разбирам както себе си... Същото положение, сама гледам, време за цедене не остава, детето трябва да се дундурка, не мога да го оставя да пищи и да се хвана за помпата, а като се успокои вече дошло време за ново хранене... :( Явно много хора минават по тоя път.
Все пак, 40-50 мл. ми се вижда добро количество за двумесечно бебе. Ако му дадеш двете гърди, това са си над 100 (бебето изсуква принципно повече, отколкото можеш да изцедиш).
Vanyush, аз изкарвам 40-50 мл. и от двете гърди  :( а снощи в 3 ч. уж когато се увеличавало количеството пролактин (май така беше) и би трябвало да имам повече успях да изцедя 20мл. - от двете.  :( :(
« Последна редакция: Ноември 17, 2011, 09:21:56 am от ivanita »