0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

цветна снимка
« Отговор #60 -: Февруари 12, 2006, 13:58:04 pm »
Госте мен  ме боля докато ме захвана след това не боли.Но нямам запушване

цветна снимка
« Отговор #61 -: Февруари 13, 2006, 12:03:31 pm »
Цитат на: Anonymous
Цитат на: Ужасно уплашен
Казаха ми, че след цветна снимка с рентген не трябва да се правят опити за забременяване от 3 до 6 месеца, заради облъчването. Някой знае ли нещо по въпроса?

Не е вярно това нещо. Даже дават голям процент забременяване в месеца на снимката.

Цитат на: peti_pati
molq te kaji mi cvetna snimka i hidrotubaciq edno i sa6to li e? Boli li?

Не е едно и също. Цветната снимка /хистеросалпингография/ се вкарва контрастно вещество и се снима на рентген, а при хидротурбацията /хистеросалпингосонография/ пак се вкарва контрастно вещество, но се гледа с ултразвук.

Цитат на: гост
Когато има болка ли са проходими или обратно ,защото прочетох противоречиви мнения?

Ами според мен всичко са теории. Мен ме боля страшно много, но всичко е о.к. - нямам сраствания.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
цветна снимка
« Отговор #62 -: Февруари 14, 2006, 16:01:30 pm »
Аз си мисля друго........... искам да питам дали има някой, който е правил криодиструкция / :oops:  дано не бъркам наименованието /, та дали усещането при криото и цветната снимка е едно и също?Криодиструкцията - обработване на раничка на шийката с азот. Щото ако е така........ :lol: - "пей сърце"  :balk_50:
*

    Star

Re: Молбата
« Отговор #63 -: Март 03, 2006, 13:05:22 pm »
Цитат на: Християнка
А какво ще кажете за измолваните деца. Много мои познати, които са имали проблеми със зачеването просто са отнасяли мобите си до Господ или до някой светия. Говорете за това с хора посещаващи редовно литургии. Аз от 2 години ходя редовно на Богослужения и се моля на Господ като му дойде времето да ме дари с бебче. Имаме много чудотворни икони, имаме страхотни монастири - посете ти ги и се помолете за вашето бебче. На теритоията на България има 161 манастира. Изборът е ваш. Живейте по Божиите заповеди и Бог ще чуе моливите ви.
-----
за момичето живеещо на семейни начала с приятеля си
Това е голям грях, колкото и да не го осъзнаваш. Венчай се с младежа и тогава моли за детенце. Бъди чиста по сърце.
----- ако имате въпроси с clubs.dir.bg има клуб ПРАВОСЛАВИЕ, където много по запознати от мен хора биха могли да ви помогнат със съвет, другия форум, до който ще ви посъветвам да се допитате е В началото беше Словото


Ей ХРИСТИЯНКАТА ти наред ли си? Как така си позволяваш да даваш мнение по отношение на брака? Това няма нищо общо с проблемите, които се обсъждат тук. Уважавам Вярата, но Моля те не се опитвай да налагаш морални норми.Това си е твое мнение и твоя гледна точка.Тук хората не обсъждат начина си на живот, а други проблеми.Всеки сам си избира как ще живее и с кой. Ти да не си от ония секти плъзнали на всякъде.Уж в името Господне.Извинявам се за доста Грубия тон, но тук не е мястото за такива "ПРЕПОРЪКИ"
Всичко хубаво ти желая и дано молитвите ти бъдат Чути.Амин.
*

    Star

цветна снимка
« Отговор #64 -: Март 03, 2006, 13:34:00 pm »
Моля ви някой да сподели добър специалист за Цветна снимка?
Предстои ми такава и мойта докторка ме прати в Тина Киркова при Д-р Янакиева. Някой да си е правила при нея? Някой да има отзиви за тази доктор Янакиева?
Благодаря Ви предварително :)  :!:
цветна снимка
« Отговор #65 -: Март 03, 2006, 17:55:18 pm »
Ако става въпрос за др.Таня Янакиева  бих се отказала веднага. Аз лично вобще не я признавам за лекар   :evil:

*

    doroty

цветна снимка
« Отговор #66 -: Март 04, 2006, 15:32:35 pm »
Star,аз съм пациентка на д-р Янакиева и правих снимка при нея.Процедурата минава много леко.Мен лично много ме беше страх преди да направя процедурата,но сега се подготвям и за лапаро при нея.Имам й пълно доверие.Не се тревожи,където и да я направиш не е страшно.Пожелавам ти добри резултати и скоро да имаш радостни новини.
*
цветна снимка
« Отговор #67 -: Март 09, 2006, 19:56:28 pm »
doroty

А дали става въпрос за същата Д-р Янакиева, дето по-горе я описа Николинка? Аз не и знам първото име, но пък мойта гинеколожка ми е дала мобил. й номер. В смисъл дали в Тина Киркова е само една Янакиева и дали се казва Таня? Питам защото има противоречиви мнения за нея /ако е една и съща/ Както и сама можеш да прочетеш, а ми се иска да отид апри наистина добър специалист за тая цв. снимка.И можеш ли да ми кажеш каква е цената?Аз нямам здр. осигуровоки :roll:
*

    doroty

цветна снимка
« Отговор #68 -: Март 10, 2006, 01:24:37 am »
Привет Стар!
За една и съща лекарка става дума.Аз сущо съм без осигуровки.
В деня на снимката платих 12 лв за преглед и 40 лв за самата снимка.Контрастното си го бях закупила,около 15 лв е.А относно противоречивите мнения е напълно нормално да ги има.За мен тя е моя лекар и й вярвам.Където и да решиш да си направиш това изследване ти пожелавам добър резултат.
цветна снимка
« Отговор #69 -: Март 10, 2006, 10:48:20 am »
Ще споделя и моето мнение за д-р Янакиева-определено е малко забързана,нищо не обяснява и докато преглежда 1 пациентка,други 2стоят по гащи в готовност,честно!При мен се осъмни за ендометриоза, при 2 преглед/вече в частния й кабинет/отново подхвърли''да,да има съмнения за ендометриоза''.Аз вече си направих лапаро,което отхвърли ендометриозата,за щастие.До колкото разбрах,се случва жълтото тяло да бъде сбъркано с ендометриоза.Признавам,тя имаше съмнения,не каза със сигурност,може иначе да е добър специалист...Но ако не си осигурена и ще си плащаш всичко-не виждам причина да се спреш на нея.Тя си струва заради 2-те бързи безплатни УЗИта в мес.,ако си с направление,но аз няма да я посетя повече.
*
цветна снимка
« Отговор #70 -: Март 10, 2006, 11:35:20 am »
Цитат на: dendy
Аз си мисля друго........... искам да питам дали има някой, който е правил криодиструкция / :oops:  дано не бъркам наименованието /, та дали усещането при криото и цветната снимка е едно и също?Криодиструкцията - обработване на раничка на шийката с азот. Щото ако е така........ :lol: - "пей сърце"  :balk_50:


На мен са ми правили и цветна снимка, и раничка са ми горили, но не с азот, а с лазер мисля. Поне при мен горенето на раничката мина по-безболезнено. Не съм чула да се прилага горене на раничката на шийката на матката с азот.

Но са ми прилагали горенето с лазер върху мазолчета на крака, без упойка. Болката е доста по-пронизваща и остра, и по-силна.


Re: цветна снимка
« Отговор #71 -: Октомври 18, 2013, 09:38:48 am »
Здравейте момичета!
Предстои ми цветна снимка. Дали има проблем ако я направя на десетия ден от цикъла, понеже само тогава имам възможност да я направя. Цикълът ми продължава 6-7 дни, дали 10-ти ден е късно?
Re: цветна снимка
« Отговор #72 -: Октомври 18, 2013, 10:25:43 am »
ЦС се прави до 10- тия ден, попитай лекаря си, предполагам няма да е проблем.

Това е активната тема за ЦС. :)


http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=5066.0