0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    sushtia problem

цветна снимка
« Отговор #40 -: Юли 28, 2005, 21:55:51 pm »
Ne biva da se zabremeniava edin mecec sled snimkata, napravi koncultacii s d-r Mazneikova
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
цветна снимка
« Отговор #41 -: Юли 29, 2005, 07:59:11 am »
Ренгеновите лъчи увреждат някоя яйцеклетка. Дали увредената яйцеклетка ще излезе този месец или след 5 години - никой не знае.
Така, че няма основание за изчакване.
цветна снимка
« Отговор #42 -: Юли 29, 2005, 10:02:18 am »
Цитат на: Lali
Ренгеновите лъчи увреждат някоя яйцеклетка. Дали увредената яйцеклетка ще излезе този месец или след 5 години - никой не знае.
Така, че няма основание за изчакване.

Поддържам мнението на Лали  :D
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

    Anonymous

цветна снимка
« Отговор #43 -: Август 01, 2005, 17:32:19 pm »
Момичета знаете ли къде мога да направя цветна снимка със ЗК в София?
*

    Eli_

  • ****
  • 516
  • Тъпа и упорита !!!
цветна снимка
« Отговор #44 -: Август 09, 2005, 22:40:41 pm »
Както изглежда на мен също ми предстои цветна снимка.Моя доктор ми беше казал обаче още в началото, като започнах да ходя при него че цветна снимка ще направим в краен случай защото по принцип не било препоръчително да се прави на нераждали жени.Така като се замисля,то всъщност най-вече нераждали ще искат да си правят такава снимка ако има вероятност да си останат такива завинаги...Та понеже не срещнах никъде по темите такова нещо,то някой чувал ли е ДАЛИ ЦВЕТНАТА СНИМКА МОЖЕ ДА БЪДЕ ОПАСНА С КАКВО ?Може ли да ти се запушат тръбите даже и да не са били например?Незнам вече имам параноя.Аман от каръщини.За болката е ясно.Ще искам всякакви възможни упойки.
цветна снимка
« Отговор #45 -: Август 10, 2005, 10:05:36 am »
Аз такова нещо за сефте чувам, че не се препоръчва на нераждали жени! Ами то ясно, че най-вече нераждали ще се напъват. Отивай и хич не го мисли това, но само факта, че ти е казал, че в краен случай.......трябва да те накара да се замислиш, дали е достатъчно компетентен този доктор!
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

цветна снимка
« Отговор #46 -: Август 10, 2005, 10:07:08 am »
Има доста инфо по въпроса пусни да търсиш ХСГ.
А иначе няма нищо страшно освен малко облъчване с рентген, а ако се прави под ултразвуков контрол и това липсва. За болезненото не мога да кажа нищо, защото аз я правих с упойка, предстои ми втора, която също ще бъде с упойка. Има само напрежение какъв ще излезе резултата. Така че давай смело.
Пожелавам ти всичко да е ОК.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
цветна снимка
« Отговор #47 -: Август 10, 2005, 12:31:28 pm »
Цитат на: Ledena_luna
За болезненото не мога да кажа нищо, защото аз я правих с упойка, предстои ми втора, която също ще бъде с упойка. Има само напрежение какъв ще излезе резултата. Така че давай смело.
Пожелавам ти всичко да е ОК.


На всякъде ли може да се први с упойка?
Аз се влача от април и все отлагам от страх, но Д-р. Власова вече не иска да правим нищо, докато не и занеса резултат от снимката и спермограма.
цветна снимка
« Отговор #48 -: Август 10, 2005, 13:55:19 pm »
Ами по принцип е възможно, предполагам в държавните болници ще ти искат някакво доплащане, и още нещо, четох някъде че е добре лекуващият ли лекар да води ХСГ-то или поне да присъства.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

    peti_pati

  • ****
  • 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
Re: цветна снимка
« Отговор #49 -: Август 11, 2005, 14:34:22 pm »
molq te kaji mi cvetna snimka i hidrotubaciq edno i sa6to li e? Boli li?[/quote]

Хидротубация: През маточните тръби се прокарва течност - антибиотик и кортикостероиден препарат. По този начин се преодоляват малки сраствания в маточните тръби или се профилактират евентуални сраствания след хирургични намеси.

Цветна снимка или ХСГ/Хистеросалпингография (снимка на яйчниковите тръби)

Хистеросалпингографията - снимка на яйчниковите тръби (HSG) е процедура, която се използва да се диагностицират проблеми на маточните фалопиевите тръби. Тя се прилага най-често за да се разбере дали тръбите на жената са частично или напълно запушени.

Най-добре е тя да се направи през първата половина( 1 до 14)на менструалния цикъл. (цитат от настоящия сайт :D )

Процедурата:
За хистеросалпингографията (HSG), в тръбите се вкарва специална течност (контрастно вещество). Тази течност показва контрастно структурите на рентгенов екран.

Колкото до болката, мисля, че целта си заслужава да я изтърпим :D , а и от други момичета съм чувала, че когато тръбите са проходими - болка няма (моя случая обаче не е такъв :( )
Намерихме нашето синче.
*

    Anonymous

Re: Здрасти Вени!
« Отговор #50 -: Декември 21, 2005, 19:36:54 pm »
Цитат на: Yana_ilieva
Със стимулацията от миналия месец- нищо не стана. В петък започнах нов цикъл, което ме разстрои безкрайно много. А за снимката, тъй като вече минаха близо осем месеца от спонт.аборт, пет от които- никакъв резултат, и поради възможността в следствие на инфекцията от пролабиралия мехур да съм получила някакво запушване например, лекарят ми препоръча да направил "продухване" или "снимка", но второто било по- добре, защото се вижда има ли нещо обезпокоително, къде- в кой участък от системата, в какво състояние е, и да не те надуват напразно, без да знаеш какъв е резултата и състоянието ти. Така че... реших да направя това- в петък, поне да знам има ли смисъл и надежда в стимулацията. Това че го реших, не значи, че не ме е страх. Много съм притеснена, още повече- че не знам за колко време ще се възстановя и бих могла да продължа с опитите. Ако имаш информация по този въпрос- моля те, да я споделиш.
При теб нещата как се развиват?
Поздрави
цветна снимка
« Отговор #51 -: Декември 22, 2005, 09:45:58 am »
преди 2 дни ми направиха цветна снимка и изобщо не ме заболя, прозедурата трае 2 минути.
*

    Danidan

  • *****
  • 1209
  • творец- щурец с малко щурче
цветна снимка
« Отговор #52 -: Декември 22, 2005, 10:13:30 am »
Браво,точица!Дано са хубави резултатите и скоро да се радваш на хубави новини!
*

    do

цветна снимка
« Отговор #53 -: Декември 23, 2005, 16:49:29 pm »
На мен също ми предстои ХСГ следващият месец. Лекарят ми даде листовка за запознаване, където подробно е описана процедурата. Относно радиацията  пише, че е много ниска - колкото изследване на бъбреци и  няма регистрирани увреждания, дори при зачеване през първия месец след облъчването. Друг интересен за мен факт беше, че според някой проучвания  до три месеца след процедурата се наблюдава леко повишаване на шансовете за зачеване. Усложнения настъпват при 1% от случаите.
На всички много късмет  и Весели Празници!
*
цветна снимка
« Отговор #54 -: Декември 26, 2005, 16:50:26 pm »
Цитат на: Ужасно уплашен
Казаха ми, че след цветна снимка с рентген не трябва да се правят опити за забременяване от 3 до 6 месеца, заради облъчването. Някой знае ли нещо по въпроса?
Zdr.Na men mi praviha tsvetna simka,no sled tova se naloji da mi naprqvat operetziq.Ne sa mi kazvali 4e ne trqbva.

Пиши на кирилица!
цветна снимка
« Отговор #55 -: Януари 27, 2006, 16:18:19 pm »
здравей женя! името ми е еми. аз също както се досещат имам проблем със забременяването. преди 3 години и половина забременях извънматочно. направиха ми лапароскопия . оттогава не мога да забременея. правих си изследвания - няма причини . вече 1 година не ходя по лекари и се опитвам да не го мисля толкова - но пак нищо. сега съм решила да се обърна към д-р попов - шейново. препоръчаха ми го. вече съм на 30 год. и не бива да чакам. пишеш че си се възползвала от природосъобразно лечение като си пиела билки за успокояване на нервната система и за стимулиране на плодовитостта. моля те пиши ми какви са тези билки. искам да пробвам. а ако знаеш добър доктор - препоръчай ми. благодаря ти . emivelinova@abv.bg
*

    Anonymous

цветна снимка
« Отговор #56 -: Февруари 02, 2006, 12:51:05 pm »
Цитат на: Ужасно уплашен
Казаха ми, че след цветна снимка с рентген не трябва да се правят опити за забременяване от 3 до 6 месеца, заради облъчването. Някой знае ли нещо по въпроса?
цветна снимка
« Отговор #57 -: Февруари 02, 2006, 12:57:21 pm »
Няма такова нещо, напротив тогава шанса за забременяване е по-голям. Желателно е да се пропусне само цикъла в които е правена снимката.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

    Anonymous

Re: цветна снимка
« Отговор #58 -: Февруари 12, 2006, 13:52:28 pm »
Цитат на: peti_pati
molq te kaji mi cvetna snimka i hidrotubaciq edno i sa6to li e? Boli li?


[
Колкото до болката, мисля, че целта си заслужава да я изтърпим :D , а и от други момичета съм чувала, че когато тръбите са проходими - болка няма (моя случая обаче не е такъв :( )[/quote]
  Когато  има болка ли са проходими  или обратно ,защото прочетох противоречиви мнения?
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
цветна снимка
« Отговор #59 -: Февруари 12, 2006, 13:55:20 pm »
Болката не е критерий, по който се преценява проходимостта на тръбите. Преценката е в зависимост от това дали контрастното вещество минава през тръбите и се излива в перитонеалната кухина.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу