0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Първи симптоми на бременност
« Отговор #60 -: Февруари 08, 2007, 11:41:53 am »
да се включа и аз по темата, щото тя май мина към "бременна ли съм или не съм". та когато забременях започна да ми се гади от алкохол. обикновено всяка вечеря е придружена с вино, но още от първите дни желанието ми да пия алкохол беше изчезнало. да не говорим за твърд алкохол. Обонянието ми беше супер изострено и ми се гадеше почти постоянно. нямах кой знае колко голям апетит, за щастие... гърдите ми бяха страшно болезнени и още в самото начало на бременността със секса беше свършено - просто не ставаше и това е, болеше ме всичко и не давах на момчето ми да ме докосне. като се сетя май и кафето бях спряла, не ми се услаждаше.
*

    Osiana

  • *****
  • 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Re: Първи симптоми на бременност
« Отговор #61 -: Февруари 08, 2007, 12:29:04 pm »
Първият признак, който звучи даже като научна фантастика, защото се появи между овулацията и имплантацията е, че сънувах много странни сънища. Само цветове без форма или сюжет и звуци - много красиви неща.

В тоя смисъл и аз да споделя, че моята майка ми е разказвала, че като е била бременна с мен е сънувала само фантастични сънища с много цветя, поляни, простор и цветя, някаква голяма красота, както ми е описвала. А като е била бременна с брат ми, е сънувала цветя, но в саксии, много и все невероятно красиви.

Бременността е нещо хубаво, и чудно. Дай Боже, всички да се радваме на леки и приятни бременности и после на здрави дечица.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
Re: Първи симптоми на бременност
« Отговор #62 -: Февруари 09, 2007, 16:29:51 pm »
Ето малко интересна информация относно въпроса "Бременна ли съм?":

"С преминаването на овулацията настъпва периодът на най-голямо нетърпение – очакването. С новите тестове за бременност е възможно да се определи наличието й още на около 10-12 ден след овулацията. Същността на всички такива тестове е следене за наличие и количество на специфичният хормон – HCG в урината. Нивото му е доста ниско при небременни жени, но започва много бързо да се покачва още в първите дни след зачеването и се удвоява средно на всеки 1-2 дни. Колко рано тестът дава резултат зависи от чувствителността му към наличието на този хормон. Ако той бъде открит се показва оцветена лентичка. Тестовете обикновено имат и контролна лентичка, която се появява винаги, за да индикира, че тестът е валиден. Ако тя не се прояви, то тестът трябва да се повтори. Важно е да се знае, че положителният тест с голяма вероятност показва наличието на бременност, докато отрицателният не гарантира липсата й. Ако тестът е проведен рано, то той може да не е в състояние да отчете наличието на хормона HCG и да даде грешен отрицателен резултат. Затова е добре да се изчака до деня на очакваната дата на закъснението и ако тестът е отрицателен, а подозирате бременност, повторете го отново след 1-2 дни. Препоръчва се тестът да се прави сутрин с първата урина, тъй като тогава съдържанието на HCG е по-високо и е по-лесно да се установи наличието му.
Трябва да се има предвид, че тестовете дават положителен резултат и при извън маточна бременност, както и известно време след аборт. Затова е необходимо скоро след провеждането на теста да се консултирате с лекар за потвърждаване на резултата. По това време вече е почти сигурно, че ще забележите някой от първите признаци на бременността като гадене, непоносимост към определени храни или миризми, напрегнатост в гърдите и изпъкване на малките Монтгомърови жлези по ареолите им.
Разбира се всичко това е само ориентировъчно, защото всеки организъм е различен и само редовната консултация с акушер-гинеколог може да бъде сигурен белег. Ако и той потвърди наличието на бременност значи събитието се е случило и сте поели по вълнуващият път, който ще донесе в прегръдките ви едно малко ново човече."

И въпреки всичко мисля, че ще продължаваме да се питаме с надежда  :ask: preggo
Успех на всички  :crossfingers:
Re: Първи симптоми на бременност
« Отговор #63 -: Февруари 10, 2007, 14:08:05 pm »
Има жени, на които им процапва през цялата бременност, така че това не е критерий. Кажи след теста как е положението.

Направих си 2 теста и двата са положителни. Бременна съм. Сега вече се радвам, но малко се шашкам....
« Последна редакция: Февруари 10, 2007, 14:09:37 pm от geritop »
Никога не обвинявай хората за нещата, които правят, дори те да те наранят, защото всяко действие си има причина....
Re: Първи симптоми на бременност
« Отговор #64 -: Февруари 11, 2007, 01:24:53 am »
 :balk_144:
Има жени, на които им процапва през цялата бременност, така че това не е критерий. Кажи след теста как е положението.

Направих си 2 теста и двата са положителни. Бременна съм. Сега вече се радвам, но малко се шашкам....
Здравейте момичета,аз съм нова тук и най - после да се престраша да се включа в тази прекрасна тема. С голямо любопитсво и "апетит" прочетох всичко написано. Мога да кажа, че притежавам почти всички симптоми без сънливостта, но все още се страхувам да си направя тест... Ще бъда страшно разочарована ако отново е отрицателен.  :(
Re: Първи симптоми на бременност
« Отговор #65 -: Февруари 12, 2007, 11:51:38 am »
Дано не се изказвам неподготвена, но какви са Монтгомъровите жлези? Нищо не намерих по въпроса.
Re: Първи симптоми на бременност
« Отговор #66 -: Февруари 13, 2007, 11:41:13 am »
geritop кога си направи теста? преди да ти дойде датата за МЦ или след като ти закъсня?
Питам, защото имам доста от симптомите описани тук, но ме посъветваха да изчакам деня за МЦ, който ми е след 4 дни. Обаче се чудя дали да чакам, защото ми е лошо почти всеки ден , основно преди обяд, доста подут си усещам корема и досадно често ходя по малка нужда  :BangHead: и не знам какво да направя, че да ми мине? :dontknow:
Какво ще ме посъветвате? :balk_144:
*
Re: Първи симптоми на бременност
« Отговор #67 -: Февруари 13, 2007, 12:54:02 pm »
А да не е на самовнушение и аз си мислех че имама всички симптоми, но изведнъж утихнаха  :(
*
Re: Първи симптоми на бременност
« Отговор #68 -: Февруари 13, 2007, 13:41:28 pm »
geritop кога си направи теста? преди да ти дойде датата за МЦ или след като ти закъсня?
Изчакай до деня на МЦ. Уринарият тест едва ли ще отчете по-рано, а да даваш пари за кръвен ми се вижда безсмислено.
Re: Първи симптоми на бременност
« Отговор #69 -: Февруари 13, 2007, 14:20:51 pm »
ddd, мисля, че не е самовнушение. Поне честото уриниране не може да е от самовнушение, а и болките в корема са много странни. Ту ги има, ту ги няма. Подут ми е корема .... Освен това се появяват от 5 дни вече тези симптоми.
Lan и без това имам 4 дни (по-точно вече са 3) до МЦ. Ама какво да правя до тогава? Не знам какво да пия или да не пия. Не знам от какво са тези състояния на организма  :(
*

    Titka

  • **
  • 56
  • Вярвай в своята мечта,дори далечна да е тя.
Re: Първи симптоми на бременност
« Отговор #70 -: Февруари 13, 2007, 14:41:16 pm »
Гаденето и повръщането ми започнаха чак втория месец.В началото единствено гърдите ми се подуваха и ме боляха.Пишках много,ставах по-три пъти през ноща.
Re: Първи симптоми на бременност
« Отговор #71 -: Февруари 13, 2007, 14:54:43 pm »
Ако е толкова важно за теб, да знаеш сега, а не след 3-4 дни, направи си кръвен тест. Симптомите са симптоми, а не доказателства. :)
Или изчакай датата на цикъла и можеш да пробваш уринен тест. Но не са толкова точни, колкото кръвните.
Re: Първи симптоми на бременност
« Отговор #72 -: Февруари 13, 2007, 15:12:35 pm »
Благодаря на всички за съветите и отговорите.
А да питам нещо последно. Какво мога да пия, когато ми е лошо и когато ме боли корема при евентуална бременност?
*
Re: Първи симптоми на бременност
« Отговор #73 -: Февруари 13, 2007, 15:21:02 pm »
до manual, ще ти кажа при мен какво стана, обуто ми беше около 1- ви, от тогава подути гърди, болки в корема, алкохол абсурт/ ставаше ми гадно, цигара абсурт/ пак ми ставаше гадно, болки в кръста, оф какво ли още не, будех се посред нощ и всякакви такива, от вчера нищооо, ама нищичко, само ме болят гърдите, айде кажи ми сега аз какво да мисля, много е транно, обаче аз нямах често уриниране ask:
*

    inedd

Re: Първи симптоми на бременност
« Отговор #74 -: Февруари 13, 2007, 15:33:13 pm »
Момичета, от мен сигурно производителите на тестове забогатяха, но аз нямах необходимото търпение просто да чакам. Правех почти всеки ден  :D и вече след третия "-" не боли. А ако дойде "+" чак не ти се вярва. Сега съм вече в четвъртия месец и мога да ви кажа, че освен световъртеж и твърди и болезнени гърди, други признаци нямах. Гаденето и повръщането са признаци, които според мен можете да търсите ако не чакахте с нетърпение новината. Те се появяват доста по-късно.

Успех!
И както ми казваше един много мил аптекар, когато ми даваше теста "нека резултата бъде какъвто искаш"!
Re: Първи симптоми на бременност
« Отговор #75 -: Февруари 13, 2007, 16:02:57 pm »
Единственият по-различен, от вече изброените признаци, за който се сещам от моята, за съжаление, неуспешна бременност, е че започна да ми се пие айран. А, аз не обичам. Можех да го пия цял ден.  :coke:
*

    nidiq

  • *
  • 32
  • Надявам се
Re: Първи симптоми на бременност
« Отговор #76 -: Февруари 20, 2007, 15:44:41 pm »
здравейте, и мойте гърди бяха подути и болезнени, много често ми се ходеше по малка нужда, болки в кръста, сънливост, май бях и подпухнала като цяло, сутринта изпитвах страхотен глад към 6 часа всичко това продължи до 4 месец, но за жалост ми откриха мъртъв плод и последва кюретаж.
*
Re: Първи симптоми на бременност
« Отговор #77 -: Февруари 21, 2007, 14:29:10 pm »
Момичета, а някой имал ли е цветна бременност и има ли симптоми? Това е също доста интересно. Ако някой го е преживял - моля да напише  :)
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
Re: Първи симптоми на бременност
« Отговор #78 -: Март 02, 2007, 13:36:38 pm »
здравейте момичета.нямаше ме ужасно много време...уморих се да пиша и  да се разочаровам от отговорите на измамените ми надежди.във всеки по-различен признак се надявах да ми дадете окуражаващ отговор,но след това сама го откривах(колкото и разочароващ да беше)А сега сама не мога да повярвам и се моля всичко да бъде наред.Вчера след 5 дневно закъснение реших да си направя тест още сутринта със ставането.Резултатът беше положителен,но още не мога да повярвам.Имах класическите симптоми за ПМС-с повишен апетит,изострени нерви и слабо болящи гърди.Сега ще чакам,но не знам колко време за да ида на лекар.Страх ме е,защото преди 2 години имам спонтанен аборт в 7 г.с. Дайте ми съвет моля ви!Успех на всички тук и хиляди целувки  :bfp: :crossfingers: :balk_16:
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Първи симптоми на бременност
« Отговор #79 -: Март 02, 2007, 13:48:37 pm »
deyzi_79, не се страхувай да отидеш на лекар. Аз също имах мисед, а при втората бременност отидох на лекар един месец след предполагаемото забременяване. Аз нямах търпение, но въпреки това устисках и когато отидох си видях ембриончето. Сега и да идеш май е твъде рано да видиш нещо, но ако е за преглед и за твое успокоение - иди. Стискам ти палци.