0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #600 -: Декември 05, 2011, 11:48:21 am »
bamboo, както е писала Мецинка, ти си траеш :lol: ама ние си те шпионираме в мамата :)

Благодаря ти, че писа тук, опиши ако искаш и не те затруднява начина на протичане на опита, какво беше различното.

В другия форум темата е станала страшно разводнена, трудно ми е  да отсявам от всичко писано.
Това, което ми направи впечатление, че и там в крайна сметка изписват от модерните тук добавки за качество на яйцеклетката.

*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #601 -: Декември 05, 2011, 14:45:34 pm »
 :D :D :D Знаех си аз че съм следена, веднага ме изловиха  :D :D :D
Имаше проблем с единия плоден сак, първо не видяха ембриончето, после го видяха,но не го харесаха как е разположено, плодния сак беше с особена форма и преди две седмици много ми беше притеснено дали ще оцелее. Затова малко изчаках. Но тази седмица и тук и в Истанбул ми потвърдиха, че и двете са добре, еднакви са и се развиват според седммиците си  :D
Моите добавки преди опита бяха изписани от д-р Катя Тодорова тук в Бг,след като излязоха резултатите от имунологичните и генетичните ми изсл-я в Плевен. И от Конова имах назначена терапия при следващ опит. През цялото лято пих Еутирокс, Метфогамма, Лимфомиозот, а за НК клетките и антителата на щит.жлеза ми бяха казали че като започна опит ще ми правят вливания. На първоначалния преглед в Мемориал прегледаха всички изследвания, оставиха ми Еутирокса и Метфогаммата и казаха че за тях антителата и имунологията нямат значение и вливания няма да правя. Не зная до колко Метфогаммата е повлияла на качеството, при мен дозата беше ниска 250 мг, защото нямам инсулинова резистентност, просто не ми се ядеше сладко и малко отслабнах. За мен успеха в Мемориал се дължи на две неща - прецизната стимулация с ежедневно проследяване на хормони и ехография, и на ембриолозите. Избрах болницата заради ИМСИ метода и микроскопа с който разполагат малко клиники. Нашия проблем беше лоша морфология и бавно делящи се ембриони. Стимулацията се провежда с ниски дози хормони, аз направих само 5 яйцеклетки, обясниха ми че когато са по-малко качеството им е по-добро. А благодарение на голямото увеличение на микроскопа и ИМСИ успяват да подберат най-добрия материал при мъжа  без дефекти. Спермограмата им е изключително детайлна, категоризират сперматозоидите в 4 категории, в Бг не са ни правили такава, а имаме от почти всички центрове. Най-много се доближава до тази в Малинов. Ние имахме само 2% нормална морфология, Конова в Плевен ни беше казала че с тази спермограма не можем да направим опит при тях, защото е обречен на неуспех! В Мемориал след оплождане ембриончетата се слагат в инкубатор, който не се отваря 48 часа, но наблюдават деленето с помощта на ембриоскоп, който им прави видеозапис непрекъснато. На 3 ден имахме 2 ембриона, 1ва категория, разделени на 10 клетки, в Бг най-добрите ни са била 6 клетъчни! След трансфер, Прогестерона се слага под формата на мускулни инжекции и мисля че се усвоява по-добре от Утрогестана, след това се продължава с вагинален прогестеронов гел. На мен ми включих и Клексан и Аспирин протект заради тромбофилия.
Стана доста дълъг пост...надявам се изчерпателен  :) дано е от полза!
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #602 -: Декември 05, 2011, 16:00:28 pm »
bamboo, честито! Много се радвам за вас!
Лека и спокойна бременност до към термин.




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #603 -: Декември 05, 2011, 18:00:27 pm »
Честито bamboo! Спокойна бременност до края!

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #604 -: Декември 06, 2011, 17:10:56 pm »
:) bamboo, честито :) Лека бременност!
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #605 -: Декември 08, 2011, 15:03:10 pm »
Благодаря ви момичета, много сте мили!  :bighug:
*

    sunnynevi

  • ***
  • 273
  • Слънца и усмивки за всички!!!
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #606 -: Декември 10, 2011, 16:31:49 pm »
bamboo chestito i ot men!!!
Leka  i bezproblemna bremennost, i prekrasni bebe4eta, tolkova ti se radvam, 4e sa dve4ki  :lol: :lol: :lol: :bighug:

Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #607 -: Декември 31, 2011, 00:14:12 am »
Лилия в бг мама в темата ин витро в Истанбул, едно момиче е писало, че е било на първичен преглед при тази доктор Фунда.
Успех мила!!
Нашите доктори са по-добри. Ние вече се опарихме от  тази Фунда. Некомпетентна, високомерна и безчувствена. Да не Ви казвам, че зле говори английски. Да ти направят стимулация да ти казват, че всичко е наред и накрая единия фоликул се спукал преди пункцията и останалите стават негодни. Не всичко там е така както се пише. Дори не ме прегледаха преди самата пункция, за да видят дали фоликулите са там. Бягайте по-далеч от Фунда. Тя видя, че единия фоликул е по-голям и не назначи в правилния ден пункцията. Те си мислят, че сме аборигени."Там от където идвате има ли кой да Ви измери големината на фоликулите?" . Не мислим да се връщаме там.
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #608 -: Декември 31, 2011, 10:28:41 am »
teodora, надзърнах във форума и вместо да си гледам задълженията :lol: - твоят пост ме провокира.

Аз от месеци следя темата в бг.мама и това надъхване и всеобщо оплюване на българските клиники от хора без дори да са били в Истамбул, а препоръчват Турция на всеки понечил да сподели, че е отчаян ме кара да настръхвам. Как така бе хора, знаете, че нещо или някой е добро без да сте пипнали и видяли?!

Това, което си направих като изводи е, че в Турция предимство е по-добрата оптика за подбор на материала и оттам по-добра селекция на ембриони.
И там изписват добавки за качество.
И там не дават напразни надежди на жени в "напреднала възраст"
И там като навсякъде, всичко зависи от проблемите, които има дадена двойка.
И там лекарите се стараят, но в ин витро процедурите много неща са непредвидими, и дори всичко да върви наред никой не е Господ.

Всеки в крайна сметка си носи своята съдба.

Относно английския :) - и Стоичков влезе във всички репортажи с "познанията" си по английски, но всички разбраха какво е казал :lol:, така, че не е важно колко знаеш, а  да могат да те разберат какво искаш да кажеш :wink:



Ако имаш желание Теодора, опиши с какви проблеми отидохте като клиничен случай, какво ви предложиха, как протече процедурата....
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #609 -: Декември 31, 2011, 16:14:09 pm »
В Турция предимство е по-добрата оптика за подбор на материала и оттам по-добра селекция на ембриони.
И там изписват добавки за качество.
И там не дават напразни надежди на жени в "напреднала възраст"
И там като навсякъде, всичко зависи от проблемите, които има дадена двойка.
И там лекарите се стараят, но в ин витро процедурите много неща са непредвидими, и дори всичко да върви наред никой не е Господ.
Напълно съм съгласна с написаното!

Лично на мен голяма надежда ми дава фактът, че в Мемориал успяват момичета, чиито яйцеклетки са определени като некачествени в българските клиники и са насочени към донурски програми тук. А там нещата им се получават, понякога и от първия път. Може би не на всички, но ми стига да знам, че има немалко успели. Аз имам опит от две клиники в София. Никога до сега не съм си позволявала да хуля някой от докторите в тях, защото вярвам, че те са добри професионалисти. Но факт е, че и двете клиники са претоварени, че конвейрът върви и при тази свръхнатовареност двойките със сериозни проблеми не получават нужното внимание и от там неуспехите валят. Също така е факт, че клиниките, които съм посещавала не разполагат с добрата техника на Мемориал, а това е сериозен проблем при тежък мъжки фактор, с който се борим повечето от момичетата с по тяколко неуспешни процедури.

Весело посрещане на Новата 2012г. , момичета! И дано тя ни донесе много положителни емоции и детски смях!!!
« Последна редакция: Декември 31, 2011, 17:51:34 pm от sunflower ® »
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #610 -: Януари 02, 2012, 11:33:04 am »
Мда, sunflower, точно това и аз съм впечатлена, че мъжкия фактор /какъвто е при нас/  там го преодоляват с много прецизен подбор.
Добрата техника в съчетание с добри ембриолози наистина вършат чудеса.
Това ме привлича като възможност - спестяването на част от неуспехите чисто технически.

 И все пак си мисля, че нагласата за "пълна кошница" също може да изиграе лоша шега.

Претовареността на нашите клиники е  точно така, както описваш....много пъти сме дискутирали по темите.....но имаме добри лекари с истинско желание да ни помогнат...

За организацията в Мемориал също четох, че постват трите листа спермограма на турски и упокоението остава "нали има заключение" :)
Още, едно момиче беше писало, че са объркали с чужди още на място част от изследванията, защото и те имат претоварени дни :)
Радвам се за всички успели там но виждам, че има и неуспехи като навсякъде, просто повечето се покриват и не пишат след като им е попарен ентусиазма.


Здраве и късмет за всички ни!
« Последна редакция: Януари 02, 2012, 12:01:08 pm от Тара »
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #611 -: Март 04, 2012, 08:00:34 am »
 Здравейте,интересува ме правят ли в Турция икси на естествен цикъл?И ако правят каква е цената?Поздрави!
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #612 -: Март 04, 2012, 08:07:21 am »
забравих,че там правят ИМСИ.Сега въпроса ми е дали правят ИМСИ на естествен цикъл?
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #613 -: Март 04, 2012, 10:04:25 am »
Задай  въпросите, които те интересуват на координаторката на клиниката -  kubra.burnaz@memorial.com.tr
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #614 -: Март 04, 2012, 11:16:36 am »
Благодаря!
*

    sunnynevi

  • ***
  • 273
  • Слънца и усмивки за всички!!!
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #615 -: Март 06, 2012, 18:03:02 pm »
И ние правихме ИКСИ в Турция.
Мъжки фактор, много добра клиника, препоръчана от моя приятелка забременяла от 1 ви опит на 42 години с близнаци - да са живи и здрави!!!!!! :D
Чудесен Лекар, чудесна клиника , както казах и спокойно по коридорите!!!
Е, при нас не се получи!!!
Получи се при 2-рия опит , 1-ви за Др-р Ганева в клиника Щерев !!!!!!
През цялото време бяхме спокойни и вярвахме, че ще успеем, защото Д-р Ганева излъчва такова спокойствие, сигурност и любов, че няма как да не и повярваш  :lol:
В крайна сметка ние също направихме 1-вия си опит в Турция, в следствие на разочарование от отношение, конвейрно в друга наша много известна клиника.
След опита ни в Турция , през 1 годишната почивка, която си дадохме, създадоха Фонда, срещнахме се с Д-р Ганева, харесахме си я, и след вземането на заповедта веднага започнахме и завършихме успешно с бременност!!!!!!! :lol:
Стискам палци на всички ви, най-важното според нас е, доверието в Лекаря, спокойствието и сигурността, които той ни дава !!!!!! :D
На добър час!!!!!! osi_9 :goodluck: :bighug:

Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #616 -: Март 06, 2012, 23:16:53 pm »
sunnynevi, а как се казва тази турската клиника, в която вие сте ходили? Може ли да дадеш някакъв линк? Благодаря ти.
*

    sunnynevi

  • ***
  • 273
  • Слънца и усмивки за всички!!!
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #617 -: Март 07, 2012, 18:04:23 pm »
http://www.avrupasafak.com/tup-bebek-merkezi

Op. Dr. SERDAR İŞCAN

 Аз отново споделям, че клиниката е много хубава, беше спокойно, нямаше чакане с часове .
Доктора беше изключително внимнателен и мил, залагаше големи надежди, не даваше и дума да се каже, че няма да се получи, но....просто споделям, че наистина Турция и където и да било не е гаранция за успех!!!
От много известна и прехвалена клиника в България бяхме ужасно разочаровани и затова избрахме Турция, цената беше една и съща...отидохме там, заради вниманието, отношението и наистина останахме доволни - благодаря им от сърце , но и у нас има прекрасни специалисти!!!

Ние успяхме в Клиника Щерев, при Д-р Ганева - невероятна жена, всички в клиниката са професионалисти и работят със сърце!!!!!! :bighug:
Всички знаем, че никой неможе да даде 100 процента гаранция, кога нещата ще се случат - Божа работа !!!  :)

Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #618 -: Март 08, 2012, 10:34:20 am »
Благодаря за отговора, sunnynevi!
*

    sunnynevi

  • ***
  • 273
  • Слънца и усмивки за всички!!!
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #619 -: Март 08, 2012, 19:53:23 pm »
За нищо, миличка - всичко ще е Ок, бъди сигурна  :wink: :bighug: