0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #400 -: Март 28, 2011, 13:16:14 pm »
zarina все пак още не сме чули нейните предложения, но спомена нещо между 50-60 евро на ден, което за такава близост до болницата ми звучи доста добре.
Да ,това е цената .Всичко по-ефтино ще ти се види ужасно. Това е добра цена и като място и в съчетание с близостта.
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #401 -: Март 28, 2011, 22:23:28 pm »
Да, там е по-скъпа храната. Макар, че и това е относително - плодовете им са по-евтини (продаваха хубави мандарини по 1TL), а цените на някои други продукти са подобни на нашите. Проблемът е, че тук не се храним дни наред навън, по заведения, а там се налага. :?

Около Таксим и по пешеходната зона има едни заведения за бързо хранене, в които цените не са високи, а храната е... мммм... още им сънувам патладжана :). Там се хранят местните хора, те са много добър ориентир. Има и тип "бистро", с варианти на сандвичи, салати и любимият ни пълнен картоф, в тях пък се хранят предимно млади хора, вероятно студенти. До клиниката храпвахме в едно заведение, в което се готви на място. Май бяхме единствените туристи, попаднали там :), но така се отнасяха с нас - все едно ни канят в дома си...
Около Таксим излизаше само малко по-скъпо, отколкото до клиниката, не беше голяма разликата. Не казвам, че е евтино, но е поносимо.
В туристическата зона са много скъпи ресторантите, там настина режат през кръста :D Но по местните хора можете най-добре да се ориентирате - влизайте където са те, а не туристите.

Иначе за хотела и аз мисля като zarina - Таксим е добро място и за Истанбул 50Euro се оказва добра цена. Ако ви настанят в х-л Cаrtoon, там закуската е богата и проблемът с едното хранене ще ви е решен. Наоколо има и магазини, и пекарни.
Само не се завирайте много в стръмните улички (сукак) зад хотела. Там е друг свят. Не е чак толкова страшно, но в първия момент е леко шокиращо, освен ако не сте привикнали с нашенска ромска махала. :wink:

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #402 -: Март 29, 2011, 00:41:54 am »
Момичета благодаря за ценната информация, която давате, но току що прегледах сайта на този хотел Cаrtoon и виждам, че цената е 120 Евро за 1 нощувка за двама, така ли е наистина или е въпрос на договорки, както на много места в Турция? Иначе хотела изглежда добър!
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #403 -: Март 29, 2011, 01:05:01 am »
Цените са различни според сезона, най-високи са средата на юли, началото на август.
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #404 -: Март 29, 2011, 09:03:25 am »
Момичета благодаря за ценната информация, която давате, но току що прегледах сайта на този хотел Cаrtoon и виждам, че цената е 120 Евро за 1 нощувка за двама, така ли е наистина или е въпрос на договорки, както на много места в Турция? Иначе хотела изглежда добър!
Да така е написано в интернет или на рецепцията на хотела .Това да не ви сряска ,можете по ел.поща да направите запитване като предложите вашта цена но на по-ниско от 50евро там няма да се съгласят.като основание можете да кажете за по-дългият си престой. Можете и по телефона както ви е удобно.
В хотела в който съм отсядала е същото.Там пише 125е. но аз плащам 60е на 50е не се съгласиха.За съжаление е скъпо това за нас .Но това е положението Има хотели и за по30 долара обаче точно както пише Плумерия положението е като в цигански квартал.И ако сте с личен автомобил никой не гарантира какво може да и се случи през ноща В хотела в който съм била там поемат и грижата за автомобила ти.
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #405 -: Март 29, 2011, 11:45:34 am »
Благодаря отново, ще се пазарим тогава!
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #406 -: Март 29, 2011, 21:50:31 pm »
Има 1-2 хотела, в които Кюбра може да ви резервира на цени, които са договорени от Мемориал, но са в порядъка $80-100/вечер. Тя ни препоръча Cаrtoon по $100, но мисля, че не беше нисък сезон и никак не страдаха от липса на туристи, затова цената беше такава. Може с малко пазарлък или извън сезона да имат по-добри цени.
Този хотел е леко поизносен, определено не е лукс, но за Истанбул това изглежда е средното ниво. От Мемориал поне запазват доста добра стая. Поради нашето появяване и изчезване си изгубихме тази резервация и втория път ни настаниха в една доста по-малка. Ама нали и двамата сме едни... никак не ни бива в пазарлъка :( и пак си я платихме на същата цена :D
До Таксим има цял комплекс от по-лъскави хотели, но предполагам, че там и пазарлък не помага :wink:

Паркингът се плаща отделно и не е малко перо в бюджета! Плаща се по схема, на интервали от-до часовете престой (като в клиниката, дори с някоя лира повече). Дневният престой излиза минимално 22-25TL и ако си намерите хотел с паркинг, това все едно ви сваля цената на стаята с 10-12Euro. Обаче аз не случих на такъв хотел. Открих един-два, но все нещо друго не им беше наред...

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #407 -: Март 30, 2011, 13:05:14 pm »
Здравейте, момичета! Вчера имах обаждане по телефона от сестрата, която говори български при проф. Леми Ибрахимоглу, не можах да питам всички неща, които ме вълнуват защото бях изненадана и не очаквах обаждането, но при следващият разговор ще си ги напиша и систематизирам ! Разбрах кои изследвания трябва да имам и почти съм готова с тях! Не съм сигурна още в коя болница прави ICSI професора, но при следващото чуване и тази подробност ще уточня! Иначе получих от др. място инфо, че е в тази http://www.florence.com.tr/index.php !  Ще ви информирам за всичко, което се случва около мен! Виждам, че тази болница има отделни блокове за лечение и за инвитро е с адрес Гайреттепе. Това пак Шишли ли е? По картата ми се струва, че е в този район? Явно там има доста болници!!
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #408 -: Април 07, 2011, 11:33:29 am »
Здравейте, скоро никой не е писал по темата!
 Да съобщя конкретна новина- след лутане към коя клиника да се ориентираме се спряхме на Мемориал! Вече имам записан час на 25.04- точно на Великден! Малко се изненадах, че имам 2 часа записани последователно първо при д-р Гювенч Каликая и след това при проф. Кахраман, явно първо той ще ме прегледа и тогава ще сме при проф. за консултацията. В момента си правя някои изследвания, които още на съм правила и тепърва ще пускаме за СПИН и Хепатит. Отиваме само за консултация,за да ни прегледат изследванията и да чуем мнението им, както и да се ориентираме в обстановката.Купихме си и GPS. Искам да питам отново за цената на прегледа , за да съм подготвена- отделно ли се заплаща за д-р Гювенч Кликая и за проф.Кахраман и колко струват прегледите? Също така колко струва една спермограма, защото предполагам ,че може да поискат и такава да направим? Надявам се да са ми осигурили и преводач, защото изрично написах ,че не говоря езика и Кубра ми отговори, че има такава сестра на разположение. А и още нещо важно да питам- от снимката на болницата виждам, че са няколко сгради-коя е точно сградата където трябва да ме прегледат, има ли някакъв надпис да ме ориентира?
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #409 -: Април 07, 2011, 11:56:31 am »
margopetrova, точно така е-първо д-р Карликая ще те прегледа, ще си поговорите, ще ти разгледа всички изследвания и след това ще ти оформи досие.После влизаш за консултацията при проф.Кахраман-при мен тя вече беше иформирана за всичко и направо започнахме да обсъждаме проблема и какво предлага

При нас прегледа+микробиология+спермограма+консултацията с проф.Кахраман струваше около 400 ТЛ, като мисля, че спермограмата е около 150-180 ТЛ, но това е по спомен

Трите сгради на Мемориал са блок А,В и С-клиниката е в блок С, на 3 етаж-ако бъркам моля някой да ме поправи.Има паркинг, входа му не е откъм булеварда, а отстрани.После си поискайте от Кюбра бележка, за да не го плащате.А ако отидете за процедура направо ще ви дадат една карта за целия престой за влизане и излизане от паркинга
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #410 -: Април 07, 2011, 12:32:09 pm »
Mozzi, благодаря ти за инфото!!! :bighug: Микробиология са ти правили, аз имам тук в БГ направена и то преди седмица , няма ли да ми я признаят или те си искат тяхна?
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #411 -: Април 07, 2011, 17:55:15 pm »
Чудесна новина . Моззи ти е отговорола вече. Да ще ти я признаят ,освен ако не искащ там да ти направят нова но тя също струва пари. Това е по твое желание. Как да стигнеш до блок С .Влизаш от централния вход и завиваш на дясно, вървиш до кафенето преди него завиваш по коридор в лявао до края после веднага пак в ляво и веднага в дясно там са асансиорите за блок С.


Моля някой да ме поправи ако бъркам за да не объркаме Марги
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #412 -: Април 08, 2011, 00:18:51 am »
Момичета страхотни сте!! Благодаря ви!
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #413 -: Април 08, 2011, 09:26:50 am »
Пожелавам ти лекарите там да кажат че всичко е ОК и да стартираш бързо процедурата.
Ако още нещо те притеснява питай. сама ще видиш колко много са внимателни там ще те ислушат и ще предприемат каквото трябва .
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #414 -: Април 08, 2011, 11:00:27 am »
Пожелавам ти лекарите там да кажат че всичко е ОК и да стартираш бързо процедурата.
Ако още нещо те притеснява питай. сама ще видиш колко много са внимателни там ще те ислушат и ще предприемат каквото трябва .

Искрено се надявам да бъде така! Ще пиша ,за да споделя впечатления !
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #415 -: Април 08, 2011, 12:32:35 pm »
Много подробно ще обърнат внимание и ще ти отговорят на всички въпроси. Няма бързане, там като влезнеш в кабинета си само ти .Може да видиш в салона много хора или по-малко .Те са отделили достатъчно време за всеки пациент и така не го претупват.
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #416 -: Април 08, 2011, 13:44:03 pm »
Сега се сетих, че не знам колко дни продължава стимулацията? Първият път бях по дълъг протокол и не съм наясно колко трае късият, а явно там прилагат предимно къс протокол! Моля ви кажете , че да сметна горе долу отпуската на мъжа ми колко дни да бъде и от кога до кога? :oops:
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #417 -: Април 08, 2011, 15:47:59 pm »
Ще ти признаят микробиологията, аз нямах "прясна", а тогава не знаех, че изследванията са по-скъпи и я направих там

Аз бях по къс протокол-започнах на 2 ден от цикъла и ако са ми правилни сметките стимулацията ми е била 13-14 дни+ 5 дни до трансфера
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #418 -: Април 08, 2011, 16:00:33 pm »
Благодаря ти Mozzi!
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #419 -: Април 09, 2011, 09:25:57 am »
Ах,Mzzi пак ме изпревари. :D :D. Общо всичко около 15,16 дни.