0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #380 -: Март 22, 2011, 07:34:49 am »
Момичета абсолютно сте прави, тя сама ще отиде на гениколог и той ще и каже какво е най -правилно да прави. Колкото жени има толкова и нюанси според личните заболявания на пациента ,възраст и т.н.За огромно съжаление обаче това все още остава единствен начин за регулиране на цикъл,както или  приема само на прогестеронов препарат който не е контрацептив от сорта на утрогестана, дуфастона ,оргаметрила и още др
Освен това всяка жена която отива да прави това е задължително да сподели всички проблеми които има ,проведени лечения .Там а и пък във всяка клиника ще преценят какви допълнителни иследвания да и направят а от това и най-подходящия начин за стимулация.
« Последна редакция: Март 22, 2011, 07:50:11 am от zarina »
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #381 -: Март 22, 2011, 20:10:05 pm »
Не, аз нарочно написах "лекуващият лекар", т.е. този, който ще провежда процедурата. На преценката на редови гинеколог в случая не бива да се разчита. Дори добрите специалисти, прекалено често изписват контрацептиви (да не кажа, че ги смятат за панацея :?).
Мога да се обзаложа - питайте гинеколога си за контрацептив, с цел регулиране на цикъла за процедура. Въпросът няма въобще да бъде "дали", а само "какъв вид" :wink:

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #382 -: Март 22, 2011, 21:44:15 pm »
Кика79 Пожелавам ти на 25 всичко да е ок и много късмет. Пиши като се върнеш.
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #383 -: Март 23, 2011, 16:25:45 pm »
От много време се старая да не давам съвети , а да споделям личен опит.
От Анадолския медицински център ми изпратиха указания на английски , които прегледах отгоре отгоре и не им обърнах голямо внимание, в които пишеше че преди процедура трябва да се взема контрацептив.Защото съм българка и естествено знам всичко , отидох и естествено ме върнаха защото не си бях пила контрацептива, причини много но в основата е това. В Мемориал отидох и преди да съм си отворила устата ме попитаха дали съм вземала контрацептив , с тях епистоларно не съм общувала така че указания не са ми пращали, но ако на другите момичета са изпращали и имат такава практика по-добре да споделят. Защото едно отиване в повече , на мен лично ми струва и пари и време и много организация , защото имам два близнака които трябва някой да гледа , така че каквото мога си спестявам. А  споделения опит  е инфо , което всеки може да прочете и да прецени през собствената си призма какво ще направи или не , докато съветите би трябвало да идват от специалисти. При Зарина опитът е повече предвид това , че прави инвитро там , а я следят в България, което от личен опит ще споделя е по-сложния вариант. Почти никой не отива в Турция консултирайки се само с кварталния гинеколог.
Както казва една приятелка  при репродуктивните специалисти не ходиш за бяло течение , така или иначе за да имаш съответна диагноза отдавна си прескочил кварталния гинеколог.
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #384 -: Март 23, 2011, 18:01:05 pm »
При мен проф.Кахраман беше категорична, че не трябва да пия контрацептиви и трябва да действаме по къс протокол, така че според мен нещата поне в Мемориал се определят от конкретния случай-но това са мои наблюдения от преди повече от година
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #385 -: Март 23, 2011, 18:38:53 pm »
Аз също не съм пила противозачатъчни, само един път д-р Карлъкая спомена, че ако се налага да се фиксира дата за стартиране това било най-лесното с контрацептиви. Иначе работят с Щерев, има там даже една лаборантка, казва се Таня, която държи връзка с тях.
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #386 -: Март 23, 2011, 18:52:52 pm »
Pitia, единствените категорични съвети, които си позволявам да давам (и тук, и в други теми), са: "говорете с лекар", "питайте лекуващия си лекар" и "не взимайте лекарства на своя глава, ако има дори малка вероятност да сгрешите". Продължавам да съм убедена, че тези съвети са основателни!
Аз самата си самоназначавам изследвания, лекарства, позволявам си да не съм съгласна понякога с лекарско мнение. Във форума много пъти съм коментирала лекарства и добавки, които са ми помагали. Но никога не бих казала "пий това, защото помага на всички". Убедена съм, че съветът "не пий" е правилен - може да предпази от грешка. Съветът "пий" е неправилен, защото може да вкара в грешка.

Затова продължавам да съм настойчива по въпроса за контрацептивите, защото дори съветът да е 90% правилен, кой поема отговорност за останалите 10%? Бих могла аз да съм от тези 10%...
О.к., ако в Анадолската клиника имат такава практика - пред своите пациентки, те си носят отговорност (всъщност, опитвам да си представя себе си като техен пациент... нещо не ми се връзва... :?)
Дори по телефон или мейл да кажат от клиниката на пациент, да взима контрацептиви, това пак е различно от самостоятелното решение, на принципа "всички правят така"...

Без значение е, колко опит и знания сме натрупали - колкото и много да са, съмнявам се, че могат да са достатъчни в случая. Пък дано всички да си останем само с тези опит и знания, до тук. :wink: :D

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #387 -: Март 23, 2011, 21:14:38 pm »
Дааа, съгласявам се и аз, аз не бих пила нищо на своя глава.
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #388 -: Март 24, 2011, 02:13:52 am »
О, много клиники има да се учат от професионалната организация на АМЦ, включая и Мемориал. Първо че има офис в България , от който  превеждат и подготвят всичките ти изследвания , изпращат ги в АМЦ, след което получаваш тяхно мнение и второ мнение от Бостънската болница, чак след това идват указанията и ... посрещане на летището от преводач с перфектен български , който те следва навсякъде, организиран хотел в двора на болницата ... да не продължавам . Ако не се беше получило разминаването с професора можеше и да не стигна до Мемориал , но такъв ми бил пътя за добро или за зло вече не мога да преценя , защото резултат тъй или иначе няма.
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #389 -: Март 24, 2011, 14:19:06 pm »
Не, аз срещу Анадолската клиника нищо не съм искала да кажа!! Най-малкото, нямам никакви лични впечатления от тях.
Просто се поставих в тази ситуация - ако бях техен пациент и се окажа в ръцете с инструкция, да взимам противозачатъчни. В същото време знам, че на мен те ми действат много зле. Какво правя тогава? Започвам да оспорвам инструкциите им или си кротувам и ги спазвам? Ако искам да ги оспоря, пред кого? В личен разговор можеш да чуеш аргумените на лекаря и той твоите. Но.. да почна по е-mail да обяснявам, че не съм съгласна с метода на болницата.... :D
Т.е. аз бих постъпила точно като теб - нямаше да пия контрацептива, докато лично не говоря с лекаря.
А пък и в крайна сметка, нали точно заради нуждата от индивидуален подход сме стигнали до турските клиники. :(

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #390 -: Март 24, 2011, 14:39:45 pm »
В АМЦ правят ли донорски процедури, знаете ли?
Контрацептивите и на мен не ми влияят добре, но това е зашщото съм с ИЯР и ми блокират напълно яйчниците по време на процедура. За жени в по-напреднала възраст, когато яйчниците вече стават лениви, мисля, че не са удачни като терапия преди процедура.
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #391 -: Март 24, 2011, 20:16:08 pm »
В Турция не се правят донорски процедури, няма значение дали двойката се нуждае от сперма или яйцеклетки, просто е забранено по закон.


Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #392 -: Март 24, 2011, 21:15:06 pm »
В Турция донорски програми няма, даже и за сперма, но имат контакти с клиники в Кипър и пращат пациентите там.

Аз се свързах с АМЦ без да прибягвам до техния представител в Пловдив. Писах им на сайта и те ми отговориха почти веднага с подробна информация, която включваше контрацептивите и изискване за явяване в клиниката на 2-ри ден от следващия цикъл. Учуди ме и че изобщо не се коментира дълъг протокол, но реших, че може би е съобразено с възрастта ми. Предложиха ми да отида първо само за преглед, ако настоявам. В Мемориал този вариант даже го препоръчаха и естествено така е по-разумно, но с уговорката, че ще ми струва 150 евро.

Действието на контрацептивите е не да приспят яйчниците, това се прави с блокажа (агонист или антагонист, според протокола), а да се изравнят хормоните, най-вече да се свали естрадиолът и да се изтъни лигавицата преди голямата хормонална бомба.
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #393 -: Март 25, 2011, 09:32:20 am »
Аз знам, че в Турция по закон не правят донорски процедури, само се чудех за АМЦ, дали няма клон в Кипър.
Действието на контрацептивите е не да приспят яйчниците, това се прави с блокажа (агонист или антагонист, според протокола), а да се изравнят хормоните, най-вече да се свали естрадиолът и да се изтъни лигавицата преди голямата хормонална бомба.

Никой не твърди, че действието на контрацептивите е да приспи яйчниците! Всички знаем за блокажа и какво прави той.
Контрацептивите се дават в месеца преди процедура, с цел подготовка. От една страна превантивно, за да не се получи киста, която да компроментира процедурата, а от друга - с цел да си починат яйчниците, за да може следващият месец да произведат повече яйцеклетки.
НО при жени с ИЯР (казвам го от личен опит и не само мой) има неблагоприятен ефект, тъй като яйчниците стават един вид "лениви" и не могат толкова бързо да превключат от режим почивка на режим производство на я. и ефекта е обратен.
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #394 -: Март 26, 2011, 20:56:11 pm »
Здравейте и от мен, днес се върнахме от Истанбул, да си кажа честно бях очарована от отношеието в Мемориал, бяхме на косултация при проф.Кахраман изказа мнение жената по повода, контацептиви не ми е давала да пия, тук двата ми опита бяха по дълъг портокол, тя каза че е по добре по къс според нея,и трансфер на 5 ден сега остава да си решим, но това което ми направи впечетление е,че за разлика от България където мого се държи на бройката на яйцеклетки там се говори за качество, което е добре.
Ние бяхме в историческата част на града и ми направи впечетлени, че храната е много скъпа :?, не го очаквах не знам дали в новата част е така, така че трябва нови сметки да се правят :?
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #395 -: Март 28, 2011, 09:49:58 am »
Kiki79, Много се радвам,че всичко което сме ти написали тук се потвърждава и от теб. Доври се на Професорката .
В туристическата част е нормално да е по-скъпо. Ела на Златни пясъци да пиеш кафе да видиш колко ше ти струва. Трябва да си намерите хотел в някой от кварталите.
Където има големи хипермаркети Мигросс и така ще е по-ефтино освен това има квартални зкусвални където има сготвена храна .
Хайде сега остава да се решиш и да действаш.
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #396 -: Март 28, 2011, 10:41:47 am »
Значи ние като говорихме с Кюбра кординаторката, тя каза, че работела с хотели в Таксим, там вече не знам какво е положеието знам, че е скъп квартал но факт, че пък си на 10 мин от болницата, което също е важно.
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #397 -: Март 28, 2011, 11:45:20 am »
Здравейте от мен! От няколко дни правя неуспешни опити да се свържа на e-mail с проф. Леми Ибрахимоглу!! Моля, ако някой има актуални негови координати да ми ги прати на лични!! Благодаря предварително!
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #398 -: Март 28, 2011, 11:52:49 am »
Значи ние като говорихме с Кюбра кординаторката, тя каза, че работела с хотели в Таксим, там вече не знам какво е положеието знам, че е скъп квартал но факт, че пък си на 10 мин от болницата, което също е важно.
Най-идеалният вариант ,като съчетание на близост с болница по-евтино място за предиваване като хотели магазини едвали някой знае. Дори и аз която смея да твърдя че познавам доста добре града и аз трудно бих нацелила такова място. Но най-ефтиното място е Касъмпаша и е и много близо до болницата но НЕ е за препоръчване.Там е пълен ужас като,хигиена и в хотели и в заведения .
Таксим е добър вариант
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #399 -: Март 28, 2011, 12:30:33 pm »
zarina все пак още не сме чули нейните предложения, но спомена нещо между 50-60 евро на ден, което за такава близост до болницата ми звучи доста добре.