0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #460 -: Юни 26, 2011, 21:10:16 pm »
sev_sev, Аз ще съчиня такова писмо, но не зная нито турски , нито английски! Та молбата ми е , ако някой има желание да помогне с превода и знае езици да ми пише на лични! Това го правя заради следващите момичета с надежда да нямат моите затруднения за преводач!

Марго, знаеш, чевинаги съм на разположение да помогна с превод на английски.
Само напиши писмото на български и ми го прати на лични или електронната поща.
Пожелавам ти успешна процедура!
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #461 -: Юни 26, 2011, 22:03:53 pm »


Марго, знаеш, чевинаги съм на разположение да помогна с превод на английски.
Само напиши писмото на български и ми го прати на лични или електронната поща.
[/quote]
Утре ще го съчиня и ще ти го пратя! Както винаги си много мила и отзивчива :bighug: :flower:
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #462 -: Юни 27, 2011, 15:12:49 pm »
Привет момичета, аз писах и д другия форум, но да помоля и тук.

Моля ви ,тези ,които вече са били в Истанбул, да напишат колко опита преди това са имали тук в България, каква е била причината за неуспехите и какво по-различно или с какво са им помогнали в Истанбул. Може да ми пишете на лични, аз просто ще обобщя информацията и ще я напиша тук. Защо се сетих за това - вчера си говорих с една приятелка, която усещам не може да се реши на тази крачка и така в приятелския спор се роди идеята  :)

Благодаря много предварително на всички, което ще се включат.

 akinci, моля те, сподели повече за тези пансиони. Можеш ли да дадеш линкове или координати. Ние сме се насочили съм Мемориал, но това ще може да стане най-рано ноември, тъй като през октомври ще сключим гражданки брак.


*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #463 -: Юни 28, 2011, 09:08:36 am »
Марго ,Сев-Сев,много стиснати палци и успех на процедурите.
Аз ще се включа по-късно в тях.

Luce-ако се върнеш  в началото на темата ще намериш отговора. за да ти спестя времето. само няколко са нещата.
1.Клиниката е на едно от първите места в света по успех на инвитро процедурите.
2.За да те приемат или приема Професорката не е необходимо да чакаш 1година както е в нашите клиники /не във всички/. В рамките на 1 месец те включват в програмата
3.индивидуален подход.
4.Най-модерна техника
5.Специалисти на много високо ниво.
6.не на последно .Няма да ти струва пшо-скъпо процедурата от колкото тук. По-скупо ще ти излезне  нощувките в хотел. Най-евтиния е 45евро за нощ.
7.ако е необходимо да се извърши някаква специфична манипулация нещо да кажем което не се прави във всака дори европейска страна.Ще го направят.

И за да не излезне че те навивам ,може би по-добре е твоята приятелка да си запише само зас за преглед да отиде до там,да поговори с лекарите и после сама да си прецени.


Имам 3з успешни зачевания там. Поради маточна инсуфициенция две от БР не можах да износя докрай  а един от опитите беше извънматочна БР
« Последна редакция: Юни 28, 2011, 09:23:53 am от zarina »
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #464 -: Юни 28, 2011, 11:52:16 am »
zarina, благодаря за пожеланията! Подкрепям те напълно за това , което си написала. Като допълнение ще споделя факти около моите прегледи, които ми направиха впечатление:
1. На първият ми преглед проф. Кахраман ме попита дали съм дошла на прегледа да ми открият проблем и причина за неуспеха ми при първият ми опит, защото много българи идвали само за да им открият проблемите. При мен се получи така, в България въобще не бяха видели, че имам хидросалпингс и можех да продължа с неуспешните опити. Няма да споменавам в коя клиника!
2.На вторият преглед бяхме с още едно бъл. семейство -приятели и при тях откриха миома , която се намира на място където трябва да се захване и расте бебето казано най-просто . Мнението беше ,че трябва да се отстрани веднага. Това семейство беше правило в Бг 3 бр. неуспешни инсеминации и мимота въобще не са я видели при прегледите!
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #465 -: Юни 28, 2011, 12:09:57 pm »
Получих отговор на моето писмо до Проф. Кахраман. Незнайно защо отговора е от Кубра

Dear Margarita,

 

Thank you for your comments, these are really important for us.

Unfortunately due to Memorial’s regime they prefer to solve language problem according to availability of different languages spoken staff we have a lot of Bulgarian spoken staff in hospital circumstance due to a lot of emigrated people from Bulgaria  to  Turkey. So hospital’s directors do not prefer to take  staffs for only bulgarian language translation . We need also a translator that speaks arabic language because there are a lot of people coming form Iran-Irak-Suriye….but we don’t have anyone in hospital’s circumstances we are trying to solve problem with english language. Sabriye works in IVF so you ‘re lucky but she is a nurse and she has also her duty and sometimes can not be available and can not follow patients as her main duty like mine.

 

Regards

Kubra Burnaz

Преведох го с Гугъл преводач, за което се извинявам за неточностите!
Уважаеми Маргарита,

 

 Благодаря ви за вашите коментари, това са наистина важни за нас.

 За съжаление поради режим Мемориал, те предпочитат да реши проблема езика в съответствие с наличието на различни езици, говорени персонал имаме много български говори персонал в болница обстоятелство се дължи на много хора емигрират от България към Турция. Така че директорите болницата не предпочитат да вземат щабовете само за български език, превод. Също така е необходимо преводач, който говори арабски език, защото има много хора, идващи от Иран-Ирак-Suriye .... Но ние нямаме някой в болницата обстоятелства ние се опитваме да решим проблема с английски език. Sabriye работи при ин витро оплождането, така че си късметлия, но тя е медицинска сестра и тя е също дълга си и понякога не може да бъде на разположение и не могат да следват пациентите като основен дълга си като моята.

 

 пожелания

 Kubra Burnaz
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #466 -: Юни 29, 2011, 00:08:33 am »
Марго-тя е права аз исках да ти напиша че няма как да назначат,специално човек за бг.семействата .Ти знаеш това е огромна клиника и те биват посещавани от различни краища на света. Ако тръгнат да назначават за всяка държава преводач ,няма как да се подържа такъв персонал. И поради свободата коятао има там всеки да ги посешава индивидуално а и бг.семействата не са толкова много спрямо другите страни.
Те са приели правилния подход на Английски все пак той е масово достъпен.

Аз съм сигорна че всеки един от нас все ще намери поне един приятел до себе си с Англ или Тур.Ако пък толкова има семейство което пък съвсем неможе да намери .
нека като начало от тук му помага ме а за после ще молим Кюбра да осигори поне за първия ден една от сестрите .Другото е че може да се наема преводач от турция но незнам колко струва.

Започнахте ли процедурите.Много Успех.
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #467 -: Юни 29, 2011, 10:16:42 am »
Да, така е , съгласна съм че не е нужно да има назначен такъв човек. В моето писмо написах, че би било хубаво Сабрие да е на разположение когато има българи. Освен това съм сигурна, че това ще увеличи потока от българи към клиниката, защото това си е допълнителен проблем и средства. Аз самата срещам в момента затруднения и още не съм намирила решение кой точно ще ми превежда , когато отида там следващата седмица. А самата Сабрие ми сподели, че иска да работи с българите и е много позитивно настроена към нас. Освен това явно са се увеличили бъл. семейства защото каза, че в момента има 3 бълг. семейства на стимулации.
Днес пуснах хормони и следобяд имам час при лекар ,които ще ми наблюдава стимулацията в Бг. Благодаря за пожеланията! :bighug:
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #468 -: Юни 30, 2011, 19:48:55 pm »
Успешен старт :crossfingers:и много :bighug: дано всичко върви по-вода.
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #469 -: Юли 02, 2011, 19:00:52 pm »
 akinci, моля те, сподели повече за тези пансиони. Можеш ли да дадеш линкове или координати. Ние сме се насочили съм Мемориал, но това ще може да стане най-рано ноември, тъй като през октомври ще сключим гражданки брак.
[/quote]                                           здравеi  Luce ,извиняваи просто не съм влизала затова и не съм писала.можеш да погледнеш и в интернета и предварително да си избереш пансион,просто напиши пансион в истанбул и ще ти излиазат доста можеш и да си резервираш,голяма е разликата в парите има закуска но за сажаление няма телевизор,но си мисля че не е проблем,пропуснах да кажа че на повечето пише хотел,дано съм успяла да помогна с нещо,успех на всички
« Последна редакция: Юли 02, 2011, 19:02:29 pm от akinci »
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #470 -: Юли 04, 2011, 10:03:21 am »
Sajelqm no tuka ne moga da pısha s bg bukvı :( ıskam da kaja che namerıhme kvartıra za 40evro na nosht v Beyoglu, ako nqkoı se ınteresuva shte pısha podrobnostı :wink:
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #471 -: Юли 04, 2011, 16:22:02 pm »
sev_sev , много стиснати палци. чакама те с хубави новини, както и margopetrova.

Когато можеш, моля сподели за квартирата от 40 евро. Всяка информация е ценна.

akinci, аз порових из интернет и намерих пансиони за по 10 евро. Но не мога да се ориентирам колко далече са от клиниката.  Мисля,че спокойно може ще преживеем без телевизор  :lol: - ще си разказваме вицове и ще си мечтаем за бебета  :)

Понеже никой не ми отговори, аз се върнах назад в темата и за сега съм извадила като "диагнози" - лоша спермограма, мъжки фактор, поликистоза, лош отговор на стимулация. Моля ви да ме допълните и /или поправите.


*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #472 -: Юли 05, 2011, 17:28:20 pm »
Luce,ще се опитам да намеря пансион колкото си може по близо do Мемориал и ще ти пратя адрез за да видиш какво съм ти открила също така виж и картата и прецени дали те устроива и вероятно резервираи,просто ми даи ден време да намеря.ще помогна с каквото мога?дано успэш да си гушнеш бебко?не съм правила опити и в тази насока не мога да кажа нищо, :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #473 -: Юли 06, 2011, 09:42:37 am »
Не съм се интересувала за пансион ,но чух ,може и да не е вярно ,че там е с обща тоалетна на етажа или нещо подобно!!!!!
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #474 -: Юли 06, 2011, 18:26:54 pm »
има да и аз съм чувала за такива пансиони,но не съм попадала на такъв.ходих да посетя домът на Дева Мария и там на туристическо място и много по скъпо от истанбул намерих пансион за 10 евро на самия център и си имаше и баня и тоалетна само нямаше климатик и телевизор,а в истанбул намерих пак такива но не са съвсем до мемориал,така че ако можете да се оправите с автобуси ще е супер просто са на няколко спирки от мемориал това е на СУЛТАН АХМЕТ
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #475 -: Юли 06, 2011, 21:40:07 pm »
Султан ахмед е туристическата зона а тя не е много близо до Перпа където е болницата,освен ако има някакъв метробус ,който да е доста бърз. Освен това за 10 евро не си струва риска. При едно от ходенията ми си резервирах хотел чрез туристическа фирма,когато отидох там понеже бях с кола се оказа че има паркинг но ми казаха че не е охраняем и дори ме предупредиха че се краде. Още същия ден се върнах в стария си хотел където съм отсядала и преди.

Квартала Бакъркой е далеч но има удобен транспорт до болницата -метробус-това е автобус който има самостоятелна лента за движение и е независим от задръствания и за около 30мин се стига до болницата безпрепятствено.

освен това може да се разберете с болницата първата седмица да си правите стимулацията тук а в най-важните дни около пункция и трансфер да сте там това ще ви спести 7 ,8 дни по-малко
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #476 -: Юли 08, 2011, 12:04:44 pm »
момичета, благодарямного, че споделяте за престоя в Истанбул. Много е ценно  :bighug: :bighug: :bighug: :bighug:


*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #477 -: Юли 08, 2011, 21:38:08 pm »
Момичета, в кой квартал е "Мемориал"? Мисля си, че може да се поръча и хотел чрез фирмите, които правят екскурзии. Аз бях миналата седмица в Истанбул и нощувката ми беше 20 евро.
Желая ви успешни процедури! Следя ви!  :wink:

Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #478 -: Юли 08, 2011, 21:51:54 pm »
 Du6ka,shte spodelish li informacia za hotela?I az sum se zaputila kum Istanbul w skoro wreme.
p.s. izwinqwam se za latinicata!
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #479 -: Юли 08, 2011, 23:45:50 pm »
Да, аз ще напиша къде спахме, за това попитах. Само, че хотелът е в "Лалели" и не знам дали е близо до болницата. Цената на вечер беше 20 евро на човек, 40 на стая. Вероятно това е цена на груповата нощувка, но не е проблем да се ангажира чрез такава фирма. Хотелът не е луксозен, но си има всичко необходимо. Освен това, закуската е включена в цената, на шведска маса е и е доста обилна.
OTEL SAHINLER
Koska Cad. №10
34480 Laleli - Istanbul
www.sahinlerotel.com