0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #200 -: Декември 18, 2010, 20:56:59 pm »
Plumeria ти си една от печелившите тази вечер! Спечели ваучер за безплатна ин витро процедура, но с оглед прочетеното ти пожелавам да го предостъпиш! Поздравления!
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #201 -: Декември 20, 2010, 12:48:49 pm »
Момичета, извинявайте, но през уикенда нямам нет и затова не съм ви отговорила (то май е за добро, че иначе се побърквам от четене :-) )
Много сте мили и сте ми наистина голяма подкрепа! Благодаря ви още веднъж!

КЪДИ, аз с радодст приех новината, че съм спечелила процедура, защото ще знам, че има още възможности пред мен и поне малко по-спокойно ще чакам резултатите от тази. Много съм благодарна за този ваучер, въпреки, че (излишно е да го казавам) се моля да имам хубав резултат, без да се налага да го ползвам ... :)


Аз отдавна се замислям за Турция, но не знам как ще издържа 2 седмици в Истанбул,

Не знам какво да ти кажа, аз дните в Истанбул ги "издържах" с удоволствие :)  Имам само хубави спомени и съжалявам единствено, че заради процедурите и лошото време, което случихме в някои от дните, успях да видя съвсем малко от града. А там има много и за гледане, и за опитване.... :D

а и нямам желание да сключвам брак, само заради един опит. Вярно, че би бил петият по ред, но все пак.
Това с брака не може да се избегне по никакъв начин, така ли?

Изискването за брак е наложено законодателно в Турция. Бях чела, че има клиника, в която си затварят очите, когато пациените са чужденци, но за съжаление не съм се интересувала, коя е клиниката. Аз още от началото се бях спряла на Мемориал, а там категорично искат да се спазва.
М/у другото... за моя изненада, оказа се, че не боли  :wink: :D

Колко фоликула, яйцеклетки и ембриона се получиха при теб сега? Извини ме, писала го беше някъде това май.

С доктор Гювенч се борихме да получим 3-4 фоликула. По едно време борбата стана "дано има повече от един"... После ембриолозите изкараха 10 (за всеобща изненада), като 4 беше ясно, че са дребни, но 6-те се оплодиха, 5 отгледаха до бластоцисти, 2 ми върнаха на 5-ти ден. Не сме замразили останалите, защото бяха с различно качество, а 3 са малко и ни посъветваха, че няма смисъл.


В клиниката обсъждали ли сте необходимостта от имунологични и генетични изследвания?

Ами аз го шашнах доктора с една бала имунологични. Наложи се да обяснявам, че са си моя инициатива и не са идея на никой доктор в България. :D От генетичните нямам само кариотип, но явно не е счел за необходими на този етап да го правим.

Пак да напомня, че при мен основният проблем е възрастта, а основният фактор е времето! Начинът, по който всеки лекар ще подхожда към по-млади пациентки, ще бъде съвсем различен, затова не се вглеждайте много в детайлите при мен.



А, plumeria да ги нямаме такива. Аз как ще събера отбор мами догодина?

Хе хе, Teodor, представяш ли си, догодина да запознаваме моето турче с твоето гърче.  :lol: :D :D

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #202 -: Декември 20, 2010, 17:45:37 pm »
Че лошо няма. Тъкмо ще сближим двата народа. :wink:
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #203 -: Декември 22, 2010, 21:42:23 pm »
plumeria желая ти успех  :bfp: Очакваме положителни резултати :lol: И моята пункция направи Д-р Гювенч, много сме доволни, и на нас ни даваха много малък шанс за успех, но за щастие съм бременна очаквам близнаци. Чакаме и ти да ни зарадваш :wink:
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #204 -: Декември 23, 2010, 11:30:55 am »

sev_sev, леко и с удоволствие да си изкараш цялата бременност! Да са ти живи и здрави бебоците и двойно да те радват!! :D
Много ми се иска и моите бластоцистчета се справят така геройски...

Преди да се реша да замина, четох твоите постове и бях много впечатлена, колко трудни са били нещата при вас и накрая, с какъв резултат са завършили... Тогава се чудех, дали е просто късмет или сте направили правилен избор на клиника и това е решаващото... :)

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #205 -: Декември 23, 2010, 12:16:19 pm »
Хе хе, Teodor, представяш ли си, догодина да запознаваме моето турче с твоето гърче.  :lol: :D :D

 :lol: :lol: :lol:

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #206 -: Декември 23, 2010, 16:44:39 pm »
Да до някъде е късмет, но мисля че и лекарите направиха всичко възможно за нас :D Не стой пред компютъра, трябва само да лежиш и да пийнеш повече вода :drunk: Чакаме положетелни резултати :lol:
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #207 -: Януари 03, 2011, 22:13:22 pm »
Здравейте ,да се включа и аз за да подкрепя тези които се двоумят дали да отидат в истанбул или да останат тук за инвитро . Имам 5 ри опита 2-тук в БГ Неуспешен и 3 в истанбул -успешни. За съжаление не можах да задържа бременостите по други причини ни  но е факт че и трите пъти от раз дават положителен тест за бременост. Може да е малко по скъпо или малко повече но когато ти направят тук примерно 3 неуспешни мисля че излиза трипъти по-скъпо. Не се безпокойте там така ще ви обгрижат че ще забравите за какво сте отишли , Нямя нерви и чакане пред кабинети или пък чакане с години за да се запишеш за наш местен специалист . Мойте уважения разбира се за българския лекар но фактите са неуспорими .Освен това инвитрото е тънка работа освен много добри специалисти се иска и съвременна апаратура . Българския лекар това неможе да си позволи за Съжаление . А после вие се чудите защо неможете да забременеете и страдате.
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #208 -: Януари 04, 2011, 23:05:28 pm »
zarina - аз също се тревожа от въпроса за износването на бременността и искам да те попитам какво ти казаха турските лекари, защо има забременяване , но не успяваш да задържиш. Те ангажират ли се с коментар за причини за неуспешна бременност или всички взаимоотношения с тях приключват след трансфера?
Преди да си създадено, аз те исках!
Преди да си родено - те обикнах!
В съня си видях лицето ти и знаех , че съм влюбена!
Преди да си заченато, аз знаех , че ще умра за теб!
Това е чудото на неосъществената майчина любов!
Моята любов!


Дневникът на New Love
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45823.msg827306#msg827306
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #209 -: Януари 05, 2011, 11:48:58 am »
Не няма проблем ще кажа -просто не исках да излизам от темата.
Имам конизация преди 11 години а това е много лошо за износването защото при мен е много скъсена .
А ти защо се притесняваш от неуспех
Да има известен риск дори и да нямаш никакви проблеми но ако до сега не си опитала нямаш основание за притеснение. Преди да решиш да правиш инвитро си направи някои иследвания предполагам твойта лекар/ка ти е казала въпреки че в турция няма да ти ги искат особенно ако е за първи път.
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #210 -: Януари 05, 2011, 20:19:14 pm »
Здравейте момичета,
случайно попаднах на професор Кахраман през една реклама. На мен преди около месец ми приключи 2 опит, неуспешен. Разгледайх сайта им. И виждам,че доста неща както са тук. Искам да попитам забременелите момичета от първия опит ли се получи при проф. Кахраман?
Успех на плумериа и лека бременност на сев. сев
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #211 -: Януари 05, 2011, 20:26:46 pm »
zarina - Притеснявам се, защото първо съм мн. пълна, после имам хипофункция на щитовидната жлеза и Хашимото, предразположение към диабет, втора миома, упорити полипи в матката и годините и те са ми много , вече 41. От 2г все нещо изкача и не мога да стигна до инвитро- тревожа се вече не на шега , а с тоя бегграунд тревогата ми се превръща в тежка депресия...Ходя при д-рСтаменов. Непрекъснато си повтарям, че щом казва, че имам шансове значи наистина е така, но....тревогата не намалява, напротив.
Хванала съм се като удавник за сламка, че ако не стане в БГ ще ида в турция, но дяволчето на съмнението ме човърка дали няма да преживея това, което преживя русенката...не знам дали ще го понеса...
Това е накратко, затова се интересувах дали лекарите в Турция дават насоки, касаещи износването на заченатия при тях плод.

Гюлчи - има от първи опит, да. Поне аз така съм ги разбрала - Мози и Сев сев са от първи път. Ти къде си правила 2 опита, в БГ клиника ли?
« Последна редакция: Януари 05, 2011, 20:31:01 pm от New Love »
Преди да си създадено, аз те исках!
Преди да си родено - те обикнах!
В съня си видях лицето ти и знаех , че съм влюбена!
Преди да си заченато, аз знаех , че ще умра за теб!
Това е чудото на неосъществената майчина любов!
Моята любов!


Дневникът на New Love
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45823.msg827306#msg827306
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #212 -: Януари 06, 2011, 08:46:21 am »
Гюлчи , аз забременях от първи опит в Истанбул, в Бг преди това имах 2 неуспешни инсеминации и 1 неуспешно ин витро.Иначе разлики в самата процедура няма да намериш-и там се състои от стимулация+пункция+трансфер, но така е по цял свят, въпроса е как е свършена работата :wink:

New Love  , за съжаление забременяването и износването са две различни неща.Това, че си забременяла ин витро не ти намалява шансовете за износване на бебето-протичането на бременността си зависи от други фактори
Не забравяй, че положителната нагласа е много важна-настрой се за успешна процедура(при Стаменов, в Истанбул-няма значение), а после като се получи пак трябва да си мислиш само хубави неща,за да не се тревожи бебо :D :wink:
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #213 -: Януари 06, 2011, 11:17:49 am »
Гюлчи-При мен се получиха и трите пъти от раз .На мен ми ги прави ДР Гювенч. Но второто Проф Кахраман и се получи извънматпчна бременност ,за което имам отстранена дясна тръба за мен лекаря е Др Гювенч .За съжаление ти се подписваш преди да се започне че има такъв риск.
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #214 -: Януари 06, 2011, 11:35:02 am »
New Love-Пълнотата можеш да е редуцираш с подходяща диета.Тя е важна но не чак толкова.
Възраста не можеш да промениш аз съм на 40 но и това не е чак такъв проблем.
В Турция само ще те забременат така да се каже но после тук в БГ трябва да си намериш добър лекар който да ти проследява бременноста много стриктно ,относно диабета . Ти от София ли си ако не си можем тук момичетата да те насочим . ДР Стаменов е също добур лакар но дали проследява проблемни бременности незнам.
Познавам жени които са износили БР с миома ,зависи обаче колко е голяма . Обикновенно миомата расте с бременноста до 4 месец после почва да намалява .
Но защо не си я махнала преди да решиш да забременееш.
И аз съм с Хашимото и не съм имала проблем със инвитро зачеването както съм писала по горе обаче е важно след това по време на бременоста да те следи Ендокринолог Др Конова или К.Тодорова те са най-добрите за сега в тези случеи.
Относно полипите знам че също се отстраняват .Защо ДР Стаменов не ги е отстранил.
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #215 -: Януари 06, 2011, 11:45:22 am »
Посети първо Ендокринолог за да  те поеме от сега и Вземи още едно мнение за миомата и полипите преди да отидеш да правиш инвитро.Ако си от Софич отиди при Др.К.Тодорова кажи и какво искаш да правиш тя ще ти назначи иследвания самата тя може да ти предложи лекар за проследяване на БР.
Знам за много успешни случей с миоми

Докато лежах за задържане в болницата всички които бяха с миоми и диабет родиха аз обаче заради късата шийка неможах
« Последна редакция: Януари 06, 2011, 11:52:03 am от zarina »
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #216 -: Януари 06, 2011, 12:13:42 pm »
И моето ин витро го прави д-р Гювенч-перфектен е, както съм писала и друг път в по-сигурни ръце не съм се чувствала

Съгласна съм с всичко, което е написала zarina-консултация с ендокринолог и още едно мнение за полипите и миомата преди да започнеш процедурата според мен е най-правилното решение
А за килограмите-аз забременях на 106 кг :oops:.Първите 4 месеца много повръщах и не можех да се храня, отслабнах 11 кг.До края на бременността внимавах какво ям и качих само 10 кг-влязох да раждам 105.5, а от болницата се прибрах 93кг.Съжалявам, че не успях да сваля килца преди да забременея, но не е фатално.Нямах нито високо кръвно, нито повишена кръвна захар през бременността
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #217 -: Януари 06, 2011, 12:29:55 pm »
И аз съм съгласна с МОЗИ килограмите не са проблем за износването те могат разбира се да отключат високо кръвно или диабет по време на бременноста и това да е прроблем ,което се проследява от специалист.
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #218 -: Януари 06, 2011, 18:46:33 pm »
Много благодаря за мненията Мози и Зарина!
К. Тодорова ми диагностицира повече от проблемите и при нея си ходя за жлезата. Килограмите ги борих пак с нейна помощ и бях започнала да свалям. Махнах 30кг за 1година - 2009, но имах някой стресови моменти и не излязох достатъчно упорита, признавам. Върнах голяма част от тях, особено след като д-р Стаменов каза да не се тормозя на този етап с диети и да снижа стресовите ситуации. Цялата съм кълбо от нерви, уж външно пълничка-спокойничка, а вътрешно се треса и много плача...без да го искам...не мога спокоен разговор да проведа за нещо важно.
ТСХ - в норма, но ТАТ и МАТ са ми мн високи. д-р Тодорова каза, че са показател за стрес и за жалост не се повлияват от лекарства.

Зарина - цялата 2010 замина да се разправям с тия миоми и проблеми с матката като цяло. Тях ги диагностицира д-р Стаменов. Махнаха ми една с хистеро през септември , сега има още една, полипи и възелчета. Нови. Като, че ли чакат да се махне едно и да пъкнат нови. Сега на 18.01. съм на второ хистеро. Дано това да е, дано ги махнат... Ходих на преглед и при д-р Мазнейкова, нали се занимава с бременности и износване - каза, че според нея миомата, която вижда няма да пречи на бременност, в горните слоеве е ... Ще видим какво ще ми кажат в Надежда, че от октомври не съм успяла да си запиша час за преглед.

Някакси много ме успокоихте, дано наистина имам шансове!
Турците само забременяват - ОК и това беше важно да се знае  :D
Че не е малко, справят се много добре...да са живи и здрави!

Мози - Целувки за децата ти! Щастлива нова година им желая!
« Последна редакция: Януари 06, 2011, 18:51:23 pm от New Love »
Преди да си създадено, аз те исках!
Преди да си родено - те обикнах!
В съня си видях лицето ти и знаех , че съм влюбена!
Преди да си заченато, аз знаех , че ще умра за теб!
Това е чудото на неосъществената майчина любов!
Моята любов!


Дневникът на New Love
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45823.msg827306#msg827306
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #219 -: Януари 06, 2011, 20:20:04 pm »
Не е съвсем вярно това, че "турците само забременяват" :D (кой го съчини този израз??)

След като приключат процедурите при тях, не те забравят, че съществуваш, както е в повечето наши клиники. Казвам го от първо лице, защото аз бях казала на моите, че опитът ми е приключил безславно и въпреки това, днес получих много любезно и загрижено писмо от координаторката, да разбере как съм, какво се случва с мен, имам ли проблеми. Като и казах, че "приключването" не е станало така бързо, както си мислех, а още продължава бавно и мъчително, се разбрахме да консултира резултаите ми с проф.Кахраман и да ми пише пак. Явно не смятат да ме зарязват толкова бързо хората :D

Те проследяват бременностите на пациентките си. Има отделен кабинет за целта и отделни специалисти. Нашият проблем е, че сме много далече и не можем да се възползваме от проследването при тях. Но консултация с техен специалист със сигурност може да се направи.
Т.к. моят проблем се очертава да е също при износването, ще направя консултация след този опит и много се надвам да ми дадат някакви насоки за перодоляване на проблема - изследвания, варианти за лечение и т.н.

New Love, изследванията и операциите при тях са доста по-скъпи, така, че каквото можеш, направи в България. Но можеш и да отидеш само за една консултация, поне да ти кажат, кое според тях е важно да направиш и кое не.
Не съм в положение да давам бодри съвети, ама все пак ще ти кажа - не се отказвай, имаш време и още поне един опит си заслужава!

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.