0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #260 -: Януари 14, 2011, 17:09:44 pm »
Eille - изрови го без колебание и го напиши, много добра цена и когато средствата не достигат удобството е на задан план.

Зарина - сподели , моля те, квартала далечен ли е? Аксарай... И ти благодаря за всичко, което споделяш!
Преди да си създадено, аз те исках!
Преди да си родено - те обикнах!
В съня си видях лицето ти и знаех , че съм влюбена!
Преди да си заченато, аз знаех , че ще умра за теб!
Това е чудото на неосъществената майчина любов!
Моята любов!


Дневникът на New Love
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45823.msg827306#msg827306
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #261 -: Януари 14, 2011, 18:47:31 pm »
Здравейте момичета,
Извинявам се, че не съм ви отговорила толкова време, но ме тръшна един гаден грип. :( Уж почна на шега, но после се опита да стане на пневмония и след една седмица температури, кашлици и безпаметен сън, сега още се влача като пребито куче... :D

Имам много съобщения на "лични", на които днес няма да успея да отговоря, но знам, че повечето момичета четат в тази тема и затова пиша тук за всички, а в следващите дни ще отговоря и на личните съобщения.

Колкото до опитът ми - още на предния преглед беше ясно, че е приключил. Ембрионът е спрял развитие в много ранна фаза и се беше свил до една почти невидима точица. Това, че докторът иска втори преглед, е просто формалност - той трябва да е абсолютно сигурен, че няма бременност, за да направи кюретажа. Т.е. чакакнето е по задължение, а не заради някакви надежди, че може да се случи чудо. :?

Коментарът на д-р Гювенч (в свободен преразказ) - повечето от тези нарушения в началото на бременността се дължат на хромозомни аномалии на съществуващите ембриони. Проучванията показват, че повечето от яйцеклетките, получени от жените над 40 години са с хромозомни аномалии и няма как да се промени това. Това не означава, че при всеки опит ще се повтаря този проблем, но рискът се увеличава с възрастта.
Според него, имам запазен сравнително добър яйчников резерв за възрастта си и има смисъл да направя още един опит, но той иска да съм наясно с риска. Освен това, ако реша да направя следващ опит при тях, ще коментираме възможността за предимплантационна генетична диагностика, въпреки, че при малък бой ембриони тя не може да се приложи и трябва да се избира между рисковете и ползите от нея.


zarina, аз правя трети мисед в този период, около 7-8 г.с. Имам пълни имунологични изследвания и всичките са в норма, т.е няма никакъв признак за имунологичен проблем. Оказа се, че нямам направен тест за инсулинова резистентност (не знам как съм го пропуснала...). Като се пооправя малко, ще го пусна и него. Иначе приемам всякакви други идеи. Човек никога не знае...
________


Аксарай е в така наречената "стара част" на Истанбул. Далечко е от Окмейдани, но затова пък в Аксарай има много връзки на градския транспорт. А пък и тази цена 50TL оправдава всяко разстояние :D
Eille, дано намериш координатите на хотела!

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #262 -: Януари 14, 2011, 20:49:12 pm »
Eille - изрови го без колебание и го напиши, много добра цена и когато средствата не достигат удобството е на задан план.

Зарина - сподели , моля те, квартала далечен ли е? Аксарай... И ти благодаря за всичко, което споделяш!
New Lowe-Аксарай е далеч .може да има удобни връзки но от там не ги знам. Може би там ще се намерят по-подходящи хотели и като цени .
Др Квартал е БАКЪРКОЙИ-Инджерли. Далеч е обаче знам че има Метробус директно до болницата и стига бързо защото се движи не в общата лента за движение а си има самостоятелна и задръстванията много не го бъркат . Този квартал е много хубав и сигорно ще се намерят и добри хотели.

Тябва ти подробна карта на истанбул и малко да я разучиш . После където и да си каквото и да се опитвам тук да ти обясня .ще ти трябва едно пробно ходене до болницата от хотела кудето си ,за да можеш да запомниш разположението на сградите или др отличителни белези за по-добра ориентация.
Не му се плащи много .Хубаво ще е като си уговаряш час да е сутринта за да можеш после да раучиш за да ти е лесно за следващите дни. Това го казвам в случей че пътувате с кола.
Опитай да потърсиш в Бакъркойи-инджерли.да е в близост до метробус станция.
Аз също ще потърся и ще пратя ако намеря.
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #263 -: Януари 14, 2011, 21:02:55 pm »
Plumeria.Много съжалявам за това. Знам че каквото и да ти кажа сега няма да те утеши ,времето само ще свърши тази работа. Но знам и също че ще намериш сили и ще опиташ отново . Като сме се хванали на хорото ще го играем до край. :balk_602:
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #264 -: Януари 14, 2011, 22:17:10 pm »
Рlumeria, много съжалявам!  :( Аз все се надявах на някакво чудо...  :(
 :bighug: :bighug: :bighug:

Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #265 -: Януари 14, 2011, 22:32:24 pm »
Плумерия незнам какво да ти кажа, надявах се и тръпнех в очакване на хубави новини. :bighug:
Щом лекарят ти е дал отново надежда и ако имаш възможност пробвай пак. :goodluck:
Но все пак явно нещо не е наред с ембрионите, след като толкова рано спират развитие и то всеки път по едно и също време.
А на теб правиха ли ти вливания на Имуновенин и Липовеноз? Пи ли Преднизолон по време на процедурата?
Някъде четох, че отначало за оплождането е важно качеството на яйцеклетките, но след имплантацията за по-нататъшното развитие на ембрионите е важна ДНК информацията на сперматозоидите. Дали пък да не се насочи вниманието в тази насока да се търси проблема? Незнам де, просто предполагам... osi_10
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #266 -: Януари 15, 2011, 12:43:10 pm »
Привет Плумерия,
И аз бях притеснила от твоето изчезване. Надявах се да е от хубаво, защото все си мислех, че проблемът е в ехографа, а не в изхода.
Все пак, ти наистина имаш много добър отговор и трябва да използваш тази възможност за още опити.
Стискам палци новата година да ти донесе ново начало!
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #267 -: Януари 17, 2011, 09:18:25 am »
Добро утро, момичета! Лека и успешна седмица!
Ето обещаният от мен хотел:
hotel Umit 2
adres: Namik Kemal cad. manastirli rifat sok. No 24 Aksaray - Istanbul
tel 0090-212 632 7780

Ние се пазаряхме здраво навсякъде в града, за цената на хотела също, тъй че да не Ви е срам. Разпитайте подробно за условията в стаята, закуски и прочие, защото ние с цел пестене на пари, такива екстри не ползвахме - излизахме от хотела в 9 сутринта и се прибирахме в 22 часа умрели за сън. Градът е невероятен! Имаме много познати български турци, които много ни помогнаха, така че ако имате такива познати, възползвайте се.
И най-важното - успешни процедури и много бебета!


*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #268 -: Януари 26, 2011, 10:47:47 am »
 Здравейте и от мен , надявах се да се похваля с положителен резултат , но и моят опит завърши безславно, заради грипа.
Ще дам някои координати и инфо , чисто практически ориентирани. Използвахме самолет като транспорт , цените на билетите на Пегасус са повече от приемливи, възможността да се закупи билет дори и в същия ден дава възможност за бързи действия , а също така и закупуването на билет само в една посока...т.е. разполагаш с времето си. Наехме апартамент в Харбие малък тих квартал между Шишли и Таксим цената за един месец 550 евро , сметките газ , вода и електричество , с цената на крайното почистване 117 ТЛ  това е телефона на собственика 00905556385232 Мустафа Келекчъ,с SMS на английски може много работа да се свърши.
Избрахме този малък апартамент заради близостта до Таксим откъдето тръгват автобусите за летище Сабиха Гьокчен и заради факта че се намира между две спирки на автобус 54К , който те отвежда до Перпа в абсолютна близост до Мемориал. Перпа освен името на спирката е всъщност един голям комплекс като Пловдивския панаир, с много офиси и магазини, в него ползвахме асансьора от 8 ет. до 2.ет , с което в лошо време преодолявахме денивелацията , наклона е малко като във Велико Търново и ако е хлъзгаво слизането по улицата до болницата е проблем. Цената на билетчето или акбила , варира от 1,50 до 2 ТЛ, което също спестява пари, с автобуса стигах за 20 мин. , с такси за 15 , цената на такси от Мемориал до Таксим или Харбие варира от 12 до 14 ТЛ.Лекуващият ми лекар беше Гювенч Карликая, той е Директорът на клиниката по IVF,с проф. Кахраман макар и много да настоявах , всъщност се видяхме само веднъж , не останах с впечатление че работи пряко с пациенти, явно ръководи клиниката . Има много разлики в организацията им , една от тях която много ме впечатли, беше трансфера , който се прави под ултразвук и виждаш как са залепени емрионите към маточната стена. Операцията на мъжа ми беше просто космически отдалечена от касапницата в България Микро ТЕСЕ е истинско микротесе, отворът се прави под микроскоп и се изваждат живи сперматозоиди, а не да се реже тъкан и колкото по-голямо парче е отрязано , толкова да е по-голямо очакването за един сперматозоид.
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #269 -: Януари 26, 2011, 11:04:34 am »
Pitia, съжалявам много за отрицателния резултат! Силно те прегръщам и се надявам следващия ти опит да е последен и положителен! Благодаря ти за ценната информация! Ако имаш желание и възможност, може да споделиш повече за самата процедура в дни, прегледи и като сума. Разбрах, че сте били през цялото време там. Колко се доплаща за самото ТЕSE?

*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #270 -: Януари 26, 2011, 14:56:59 pm »
Душкаблагодаря за съпричастието!!!
Доц.д-р Семи Йозкан беше андрологът на мъжа ми:
първичен преглед при него 290ТЛ , след това го изпрати на ултразвукова сонография, защото се усъмни за варикоцеле и искаше да е наясно с нивото на разширение на вената , като ни предупреди че ако е над средното иска операция и чак след възстановяване ще прави Микротесе. Слава на бога сонографията показа , че няма варикоцеле , а удебеленията са от предишни операции и продължихме по план.Сонографията и втория преглед бяха 890ТЛ и 219ТЛ съответно. Самото микротесе 800евра.
Моят първичен преглед 290ТЛ ултразвуков, мануален и преглед на гърдите, тъй като при снемането на анамнезата , казах че сестра ми е с операция от рак на гърдата. Признаха ми всички изследвания , вкл. ПКК.
След това ме извикаха на 3-ти ден от м.ц. и започнахме стимулацията, не знам дали защото беше нова година , но ме извикаха на преглед и кръвен тест за хормоните 3 дни по-късно и оттогава всеки ден кръвен тест и ултразвук, стандартната фуликулометрия. Като начало платих 510евра за да започнем процедурата, лекарствата закупени при тях са с по-ниска цена от аптеката. За Гонал Ф 450единици , Сетротайд и Меногон платих 1090ТЛ, след това съм взимала Сетротайд и Овитрел, нещо около 500ТЛ общо. За разликата в цената разбрах от това , че счупих една ампула Меногон и трябваше да си взема нова опаковка от аптеката, при тях 100ТЛ в аптеката 130.
Стимулацията много лека като сравнение с това, през което съм преминала в България, отделно имам и база за сравнение с това което ми изписаха в Анадолския медицински център там Гонала беше 1050 ед. 4 опаковки , което освен като пари около 4000ТЛ, и като опасност от хиперстимулация ме отказа да ползвам услугите им.
В деня на пункцията заплатих 1400 евра и в деня на трансфера 200евра, което е първоначално обявената цена за инвитрото 2100евро.
Относно ембрионите , имат оценка за качеството на ембрионите по 4 степенна скала, тъй като от нашите ембриони имаше 2 с оценка 1-во качество , не направиха предимплантационна диагностика, а на 4-ти ден ми ги имплантираха. Другите два не препоръчаха да замразим , така че втори опит няма да правим.
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #271 -: Януари 26, 2011, 18:28:12 pm »
Pitia, и аз съжалявам за разочарованието, очевидно не първото, но дано пък да е последното! От сърце ти желая успехът да е съвсем близо, макар че знам колко трудно ти е в момента.

Разбирам, че и ти си с добри впечатления от Мемориал, но си първата, която чувам, че е била в Анадолския медицински център. Какво е мнението ти за него, освен това, което си споменала като страничен ефект от стимулацията. Много ми е трудно да сравня двете клиники от разстояние. Моя приятелка ходи в AMC, но по друг медицински проблем, и е смаяна от нивото и в крайна смвтка от резултатите. Тя ми каза да пробвам там. Имало много "възрастни" двойки, които празнували успеха си с останалите пациенти. Това, което ме спира засега, е липсата на брачно свидетелство. В Мемориал ми е ясно, че без него няма да мога да мина. В AMC как стоят нещата? И изобщо как ти се стори екипът? Аз получих CV на доктора, което беше 67 стр.!!! Доста е впечатляваща и обявената успеваемост - по-висока от средната за САЩ. Предполагам, че и двете болници, като американски, са на много високо ниво, но все пак има ли разлика? Тук Мемориал е много популярна, вероятно заради Щерев, но знам за много българи, които ходят за лечение в АМС. Дори попаднах на статия във вестник, че българките се ползвали с отстъпка за IVF. Това не е съвсем вярно, защото цената, която ми обявиха на мен е 2100 евро, точно, колкото и в Мемориал.

Още веднъж - горе главата!
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #272 -: Януари 26, 2011, 19:11:29 pm »
Относно АМЦ , избрах ги като първа стъпка защото съпругът ми не говори английски и фактът че там има координатор за български пациенти , който всеотдайно те съпътства навсякъде, което в Мемориал не се случва, ...ме накара да пробвам там. Биографията на проф. Айдън Аръчъ е не просто впечатляваща , тя е... кабинетът му също е изпълнен със златни плакети , които са равностойни на Оскар в медицината , златната му престилка също , достолепието с което се разхожда в болницата е ... като по червен килим , това че го взимат с хеликоптер от площадката също...въпросът беше че въпреки уговорената с него персонално среща и лудницата за да успея от днес за вчера да пристигна в болницата и координаторката за българските пациенти да ме заведе съвсем навреме, защото имали голяма операция , която се оказа стандартно планирано единично секцио....милият г-н Аръчъ не ме удостои с поглед при все че 3 пъти се срещнахме в коридора. Прегледа ме изключително груба за моите представи доктор Ербу Йозтурк , чието име научих от рецептата с лекарствата , която заяви че не съм походяща за инвитро, обясни ми че не работят с донори , като не ме и изслуша че не искам донор и затова съм избрала тяхната болница. За лекарствата вече писах... Дълго се борих със себе си , но не съжалявам че избрах Мемориал , там мирише на работа , усещаш кога хората дават всичко от себе си за да ти помогнат , някак трептят на твоя честота. Иначе АМЦ има впечатляваща база , извън града в района на Измит , отдалечена си от центъра на Истанбул от порядъка на 2.5ч разстояние, хотелът в двора на болницата е от веригата Титаник , уникални удобства в стаята , при единично ползване цената беше 42 евро, чувствах се като на курорт , но не за да свърша работа. Мустафа мениджърът за България много се раздава, организира посрещане от летището , както и изпращане , което не се заплаща , първият преглед е безплатен , но реално с проф. Айдън Аръчъ не се работи , единствения доктор там е Ебру Йозтурк  , която не беше моя доктор..., а и с андролог там не се срещнахме , а ние сме с тежък мъжки фактор както съм писала по-рано.
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #273 -: Януари 26, 2011, 19:21:26 pm »
Pitia, огромни благодарности за отговора. Убеди ме! И аз бих постъпила като теб. При целия този стрес не можеш да се оставиш да трепериш дали лекарят ще има време или настроение да те прегледа.
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #274 -: Януари 27, 2011, 11:54:39 am »
Piria. Много съжалявам за случилито се но не се отказвай. Аз също имам една неуспешна бременност от там ,дори по-лошо се случи.Извънматочна бременност,при коята ми отстраниха дясната тръба. .Но после пак отидох и нещата станаха .По други причини които съм писала загубих бебетата в 17гс.
Разбирам те много добре,но повтори го пак. На мен също ми предстои поредния опит но преди това лекарите там искат да се реша на една манипулация бурху която аз все още размислям. Моят лекар тук в софия също ме навива да не го мисля много много а да действам докато има все още малко шанс поради възраста.
Сега когато те четях си спомних някой неща .Гледам когато преживявям нещо неприятно да изтривам всички подробности.
Пожелавам ти бързо да се решиш на следващ опит.
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #275 -: Януари 27, 2011, 12:55:44 pm »
Pitia, Plumeria съжелявам за резултата. Напълно съм съпричастна към вас,понеже и моя опит с трансфер на 15.01 приключи неуспешно - дали от хромозомни аномалии заради възрастта,дали от януарския вирус,пак нямаше имплантация все повече започвам да мисля,че е божа работа. Това е вторият ми неуспешен опит,но първи в Мемориал. Да споделя и моите впечатления - наш консултиращ и наблюдаващ лекар бе д-р Айнур Ершахин - красива,педантична дама. Имахме и консултация с проф.Кахраман,която делово и открито не ни спести нищо включително и че за възрастта 40+ вероятностите са твърде ниски - 5%.За мен 5% са повече от 0%. Стимулацията я проведохме в Бг,а от пункцията до ден след трансфера бяхме в Истанбул. Силно впечатлена съм от организацията и реда който има в клиниката. Явно медицинските стандарти,които са заложени в организацията на работата им,а и това че ги спазват ме кара да се замислям,/вдъхвайки си кураж,което в момента ми е много трудно/ евентуалният ми следващ опит,докато все още имам свои яйцеклетки, да е отново там. Лично аз се чувстах спокойна,дори и за това че мога да се доверя на персонала за грижата им към мен. Относно комуникацията - и скромни познания по английски биха свършили работа, имат две мед.сестри от български произход,които ангажират да съдействат когато координаторката е заета. Престоят - избрахме хотел в района Таксим,от където до клиниката с такси е около 15ТЛ. овечето от хотелите им нямат категоризация,затова трябва да се внимава. На място видях,че има и по-добър избор т.е.в района на Таксим хотел Ла Мартин и Етерно,които са на по-тихо място от хотел Картун,който координаторката предлага, а и за престой повече от 6 дена цената след пазърлък е 55евро
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #276 -: Януари 27, 2011, 15:48:03 pm »
Благодаря на всички Ви за съпричастието  :heartbeat:
Слава на бога имам две прекрасни слънчица от предишен опит в България , просто искахме още едно бебе и двамата с мъжа ми си казахме , че това е последният опит , рисковете стават все по-големи с напредването на моята възраст и малкия брой яйцеклетки ме накараха да погледна по-трезво на ситуацията.
На всички , които продължават борбата много сила и много позитивизъм пожелавам с цялото си сърце.
Ако мога да помогна с някаква информация или ... винаги съм насреща.
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #277 -: Януари 28, 2011, 00:44:19 am »
Pitia,  :bighug: :bighug: :bighug:
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #278 -: Януари 28, 2011, 21:11:19 pm »
Момичета,бихте ли дали координати за връзка с проф. Кахраман?Бих желала да запиша час за консултация.
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #279 -: Януари 29, 2011, 10:13:50 am »
Това е мейла на координаторката за чуждестранните пациенти Кюбра Бурназ kubra.burnaz@memorial.com.tr, тя записва часове и осъществява комуникацията. Успех!!!