0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #660 -: Март 06, 2023, 16:11:26 pm »
Честит рожденик, Джули! Да расте здрав и щастлив и много да ви радва!

Честито отбиване, Тери! Явно им е заложено в природата на бебетата - както хубаво сучат, в следващия момент вече не ги влече.

Колкото до яслата, и аз така мисля, че е въпрос как ще ги научим децата. Синът ми много рева в градината, защото не е ходил на ясла. Аз отсега тренирам Ивона, като я оставям сама в оградата във всекидневната и ходя по другите стаи да чистя, да пера, до тоалетна и т.н. И ме няма и по цял час. Отначало реве, но после се заиграва с играчките и така. Същото е и със заспиването - оставям я да слуша песни и да си играе с играчките в леглото и понякога не усеща, че съм излязла, друг път се разревава, като изляза, защото иска да съм там. Обикновено реве 1-2 мин., спира и сама се приспива. Ако реве повече от 5 мин., значи има някакъв проблем и се връщам и така, докато се успокои. Действително, децата трябва да знаят, че ще се върнем след известно време. Те няма как точно да усетят колко време е изминало, но като се научат на малкото, ще свикнат. И на майка ми и свекървата съм я оставяла за час-два. Напоследък Ивона повечко се е залепила за мен и има дни, в които и от баща си бяга и реве за мен. Аз мисля по-раничко да я пращам на ясла - на година и седем месеца някъде.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #661 -: Март 06, 2023, 19:55:35 pm »
Павла, сърдечни операции ли ви очакват?

Хелиантус, и при нас първите седмици София беше много кисела и мрънкаща, преживяваше ситуацията, въпреки че много се радваше на бебето. Това премина и сега пак си е същото весело дете. Много е нежна и внимателна към бебето. Адриана засега е спокойно и спящо бебе, не мога да повярвам, че често просто си лежи будна без да плаче 😀 Със сестра й това никога не се е случвало.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #662 -: Март 07, 2023, 09:38:21 am »
Грейси, това със залепването е етап. Има един момент дето за всичко е мама, макар да са осъзнати.

Робин, вторите много ни изненадват. И аз седях и се чудят, как може едно бебе да седи и да си гледа играчките от въртележката без да съм му нужна?!

Дребните започнаха с алергиите. Само цъфнаха първите дървета и бистрия сопол и кашлицата тръгнаха! Ще умра! Давам Ефира всеки ден и така докато прецъфтят липите.

Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #663 -: Март 10, 2023, 22:18:43 pm »
Благодаря ви! ❤️
За щастие Борис много се успокои.  Сега само иска да я целува. Като плаче не дава на друг да я взима освен мен. Напасваме се. Обаче тя е по- залепена и от него...засега. Има колики, не спим много, като я почнат и може с часове да седи и да суче, нищо друго не я успокоява и става много сложно, защото не мога на него да му обръщам много внимание и ми е мъчно, но знам, че к това ще мине. Изненадващо то при нея е, че акто няма колики прави нощни паузи спане по 5-6 часа, което с Борис го видя на година и няколко месеца за първи път 😁 А дано е по- спяща от него. Спя с нея, че така е по- удобно с кърменето, а и тя хич не ще сама. През деня успявам да я оставя да спи сама понякога. За щастие сме много хора вкъщи и има кой да дундурка. После ще видим как ще се оправяме. Интересен факт е , че от както се е родила не сме спрели да говорим за трето  :D

Тери, благодаря ти! Толкова са ми прекрасни децата, че си заслужава всичко!
Браво на вас за лесното отбиване.

Павла, каква операция?
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #664 -: Март 27, 2023, 18:47:07 pm »
Здравейте, как сте в това променливо време? При нас в класа на баткото има 3 деца,болни от скарлатина и други 10ина с Ковид и с грип. Е,той се разболя от гнойна ангина. 10 дни антибиотик, от утре е на училище,беше при баба си,да не зарази малката. Сега пък мъжът ми си прибра с температура 39 градуса. Изолирах го в стаята на баткото, давам лекарства, но до вчера си беше в контакт с бебето и ми е притеснено. А малката си е крива вечер и е  8O 8O 8O. Трябва да оцелеем...
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #665 -: Март 28, 2023, 15:26:18 pm »
Бонболини, и при нас се изцедиха няколко боледувания на София и нас, едното беше грип, но бебето не се зарази нито веднъж. Не сме изолирали никой. Дано и при вас се размине.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #666 -: Март 30, 2023, 10:47:19 am »
Като бяха бебета близначките, МОника мъкнеше какво ли не.Беше ме много страх, но нямаше как.Разболяха се от чревен вирус на 4 месеца.Помня го, защото с Габи пак имаше проблем.Много трудно пресякох разтройството там.

Ние сме болни.Първо каката, после баща и, после близначките и май сега аз...Ще се гръмна.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #667 -: Април 04, 2023, 12:22:47 pm »
Да ви кажа, боледуват си. Аз лично се 'радвам', че малкото се роди по короната. Поне доста време нямаше болести заради маските и цялото следене.
Хелиантус, той няма да помни, че е бил едно дете. Точно след 2м тя ще е била винаги с вас. За мен това е голямото предимство на малката разлика. Освен и другити, но за ревността ставаше дума. :)

Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #668 -: Април 07, 2023, 21:34:15 pm »
Павла, не знам дали няма да помни. То и аз не помня, че съм била сама, но помня като изписваха брат ми от родилното. Била съм на 1 г. И 8 месеца. Голям шок за мен явно  :D. А Борис е със страшна памет. Помни неща от миналото лято когато е бил на година и 4-5 месеца. Сигурно ще ги забрави скоро де. Едва ли ще има кой знае какви спомени, ако има въобще. Иначе ние сме добре. Той е обсебен от сестра си. Постоянно иска да я целува, гушка, пази я. Ох, какво да ви кажа. Много е забавно е породени  :D Направо ни разказват играта. Борис е изключително палав. Толкова се радвам, ще мъжът ми е бащинство иначе не се виждам. Не знам как го правят хората сами вкъщи с две...Тя яде с часове, той междувременно ...да не ви разправям 😁, но всичко си заслужава.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #669 -: Април 27, 2023, 17:13:10 pm »
Здравейте, как сте? Надявам се всички са здрави. :)

Аз обмислям да взема триколка като количка за Ивона, като тя е малко над 1 г. и 6 м.

Бих се радвала да споделите впечатления кое е по-удобно - детска количка или триколка, и кога ги сменихте, който има опит с това.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #670 -: Април 28, 2023, 16:37:04 pm »
Много е тихо тук наистина.

Аз триколка за каката не съм взимала.Няма място за багаж, трудно се управлява по разбитите тротоари и кача бордюри със зор, ако детето заспи виси като цифка на него.Та предпочита количката.Реших, че лично за мен това е изключително лоша инвестиция.По-добре тротинетка с родителски котрол.
Отделно, колелото на триколката не е удобно за малки деца.Педалите са много напред изнесени и на тях им представлява трудност да ги въртят.

Ние сме добре.Всеки по задачи, направо луда ставам вече. Моника взе бронзов медал на едно математическо състезание и съм много горда с нея.Продължава и с баскетбола.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #671 -: Май 02, 2023, 09:47:48 am »
Браво на Моника! Още много медали да има!

Не знам преди 7 години (нали?) триколките какви са били, но преди 15-16 години нямаха нищо общо със сегашните. На баткото към 3-годишен чак му взехме. Аз не съм я качвала сега пробно в на някое друго дете триколката, но пробвах в тротинетка от по-хубавите. На Ивито и е интересно. От страни ми изглежда, че тези новите триколки са удобни, почти като колички изглеждат, само дето краката висят. Засега мислим втора употреба да вземем поне да не се набутваме много, ако случайно не се ползва толкова.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #672 -: Май 02, 2023, 19:29:02 pm »
Поздравления и от мен за Моника.
На Криси взех триколка. Някаква най-проста и обикновена, нова за 140лв. Има легнало положение и много позиции на облегалката. Само дето Криси и в количка не спеше, така че и сега не се ползва за сън. Има я от 6 месеца, дремвала е в нея 3-4 пъти. последно бяхме миналия уикенд на състезание на Васил във Варна и Криси беше с нас с триколката си. Тя спи веднъж на ден по 3-4 часа, а този ден спа 2 пъти по 40-60 минути. Гледам да ходи повече пеш и я взимам с мен само ако ще ходим много и няма да сме близо до нас или трябва да бързам по някаква причина (закъснявам или по-често очаквам всеки момент да завали и трябва бързо да се приберем). Тия дни откровено си мислех, че май трябваше да взема някаква лятна количка. Нашата има чанта на дръжката и кошница за играчки отпред.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #673 -: Май 09, 2023, 09:17:54 am »
И аз не съм ползвала триколка, взехме лятна количка София като беше на 1 г. за едно пътуване (заема малко място в колата). Все още я ползваме. Този месец става на 2 г., големи предизвикателства имаме с нея, не знам дали е от възрастта или е въпрос на темперамент, но от сутрин до вечер ни побърква 🤯 Махнахме памперса преди 2-3 месеца, сега кандидатстваме за ясла от есента.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #674 -: Май 09, 2023, 09:47:27 am »
Между 2 и 3 годишни са ужасни. Заклевам се, за мен беше най-ужасния период този.

Ние ходихме за два дни до морето. Уцелихме много хубаво време. Дребните копаха по плажа, каката тича напред назад, а ние си починахме малко.

Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #675 -: Май 09, 2023, 14:18:12 pm »
Ето ме и мен, оцеляваме  :D. И Борис е някакъв ужас. Това две годишните не са като хората. Има и добри дни, но ако е уморен, недосл, гладен...не се трае. Той се отказв
а от количката на 1 г. И 3- 4 месеца и взехме триколка но и нея не ползвахме кой знае колко. Ще се прибираме юни месец в България за 7 седмици и ще видим там да използваме триколка, че се изморява, а в София разстоянията са дълги.  София расте, тя е най- кроткото бебе на света. Спи си яде си, занимава си се сама на гимнастиката. Никакви грижи с нея.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #676 -: Май 09, 2023, 15:13:01 pm »
От 1г6м до около 3г децата не са като хората.
Моите ползваха количка до миналата година. Това лято пак ще ги пробвам. За мен е огромно удобство.
Триколка не съм ползвала, а и не виждам предимствата на.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #677 -: Май 09, 2023, 20:25:10 pm »
Боже, ако седяха в количка и сега бих ги бутала. Няма такова удобство. Ама не искат. А и тежат вече доста.

Хелиантус, наистина е добре да е в количка докато сте тук, или поне да има порт да застава прав.

Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #678 -: Май 09, 2023, 21:40:39 pm »
Никакъв шанс да го накарам да седне в количка. Той от почти година вече не иска.  Страшна работа  :D. С талъв кеф преди година и нещо си купих лятната количка и със зор я позлвахме 2 месеца  Мислех за такъв борд, който се закача, но ще идваме само с лятната количка, тя няма напречна греда, а и няма да седи Ок, има как да удари София, да обърне количката,  та ще е с триколка господина. Това му изглежда като превозно средство, наричаме го мотор, и е склонен поне за известно време. То добре , че там ще му е интересно, колкото щеш автобуси, трамваи,  коли, мотори, та ще можем да стигаме от точка А до точка Б ....надявам се без драми 😁 София пък от скоро заспива в количката. Буквално от седмица, преди това почти се бях отказала и само със слинг излизаме. Нямам късмет с количките . Два броя деца не са фенове .
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #679 -: Май 10, 2023, 00:03:50 am »
Как няма да иска. Поставям условия, а после като пораснаха им го направих като съревнование- кой ще се вози и им давам срок- до дървото, до подлеза и тн. Другата седмица ще ги водя на зоологическа и ще взема количка 100%. Все някой ще се излъже за малко, а и така няма да мъкна багаж :D