0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #400 -: Юли 19, 2022, 10:40:21 am »
Благодаря, Слънце. Аз искам специалист, който да не е свързан с мен. Аз не съм депресирана или да има нещо, което да ме изважда извън "нормалното" сега, а просто искам да си изчистя неща, които според мен са за чистене. Не знам дали се разбира :D
А с теб, Слънце, скоро ще се видим :)

Лято, самопочистваща фурна, това е истината. Аз също мразя да чистя фурни, но с пиролизата е супер лесно. Почиствам за 5 мин нещата от фурната, пускам я и след 1ч, 1ч30 само забърсвам и готово.

Маги, как върви почивката?

Останалите как сте, особено бременните и с бебета?
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #401 -: Юли 19, 2022, 12:13:02 pm »
Павла, аз исках самопочистваща у дома, но като си поръчвах обърках и взех друг модел, който няма тая функция. На дисплея има икона за самопочистване, мъчих се и накрая звъннах в сервиза. оттам ми обясниха грешката, но и също така ми казаха, че самопочистващите дават много по-често дефекти в системата. Примирих се, то свърши. Ама сега на гости да им давам и на тях акъл каква фурна да ползват... Но дано е самопочистваща де, има такава възможност.
Васил сгафи сериозно с шеги по телефона и доста говорихме по тая тема. Обаче си спечели от състезание по математика ваучер за 50 лв от е-маг, а и отделно си спечели един безплатен ден във фънтопия (трамплини, катерене, басейн, четене) на стойност 50 лв също, та сега оползотворява печалбите. Криси все повече започва да разбира и тръшкането намаля значително. Растат кучешки зъбки и вече близо месец положението е пълен ужас - нощни будения, не иска да се храни, иска много да яде, хапе, температура вдига. Пълна програма и всеки ден е различно, но поне двата долни са почти пробили и скоро ще спре да се мъчи толкова много. Назад не мога да видя аккво се случва, че тя не дава изобщо да ѝ се пипа главата, а какво остава да ѝ отворя устата, че да проверя и последните кътници. Но нищо чудно и те да напъват с кучешките. Тя зъб не е изкарвала от ноември миналата година, а остават още 8. И аз като Маги чакам все нещо да мине, че след него да е по-добре, но то все нещо друго идва на дневен ред. Сега зъби, след тях яслата, боледуване, ваксини има да наваксва. Дано към 3-4 нещата утихнат, но то ей го къде е :D Вече нямам търпение и аз за почивката, за да разнообразя малко.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #402 -: Юли 19, 2022, 13:42:55 pm »
Браво на Васил! Да си ги ползва с голяма усмивка и здраве!
И това с кучешките ще мине. Порастват децата :)
Да ти кажа, аз не бих готвила на фурна, ако не ми се чисти после. За 1 седмица ще ядем летни манджи и готово. Малко храна за вкъщи, няколко пъти навън и почивката минала.
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #403 -: Юли 19, 2022, 14:13:31 pm »
Лято, браво на Васил.
Кучешките зъби са отврат. На Борис за щастие избиха всички вече. Остават 4- е задни кътници.

Нас ни морят страшни жеги. 38 градуса беше вчера и днес, не се живее. Такова нещо в Англия е направо нечувано и невиждано. Борис снощи заспа 8 без 15, събуди се 8 и 30 вир вода и няма заспиване до 11. Ама то в спалнята беше 31 градуса, в хола не искаше да спи, стана сутринта в 6 и 20 и днес е супер кисел. Довечера не знам какво ще правим. Днес е по- топло и вече е 30 градуса на втория етаж.  На мен също хич не ми се отразяват добре тия жеги. Нито мога да ям, нито да пия като хората...Мрън!
Павла като говориш за психолог, аз толкова отдавна се каня и не знам защо все отлагам. А вече е крайно наложително и заради детето. Да ни даде насоки как да му говорим за нещата свързани с храненето му, така че да не го травмираме. Той вече всичко разбира, много думи казва, всичко имитира и се мъчи да повтаря, много смях има с него, голямо веселяче е.

Другите как сте?
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #404 -: Юли 19, 2022, 14:20:43 pm »
Вчера тук беше 43С. Мен с жена не могат да ме уплашат, но си е изморително и децата не спят много добре. Ние имаме портативен климатик и го включвам в спалните, а иначе се живее. Пистите на Лутън са се стопили. Къде Англия е виждала подобни жеги.
Хелиантус, ти мислиш ли да го пращаш някъде- тип градина, гледачка и тн, за да свиква по-лесно с езика или ще го оставиш да проговори хувано на български и после да учи английски в училище?
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #405 -: Юли 19, 2022, 14:43:40 pm »
То не е въпросът дали аз искам да се готви, а че си познавам половинката. Той яде кило месо на вечеря и затова ще икономисва от заведения. Пържено не яде. Та аз и децата и да ядем навън четвъртия човек пак ще готви. А мен ако ме питат хич не искам да готвя никакви манджи, а и няма да х
готвя. Ще чистя след готвача. Ама ще мине и това, в крайна сметка трябва да се съобразяваме един с друг.

Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #406 -: Юли 19, 2022, 15:02:37 pm »
Аз нещо съм отвикнала от жегите, а  и плюс гаденето и повръщането направо не се живее...43 градуса ми звучи кошмарно. Трябваше и ние да си вземем портативен климатик, ама на...караме я на един вентилатор , който само бучи без да върши кой знае какво. За бял шум става 😁 Засега още никъде не искам да го пращам Борис. Не знам честно казано как е най- добре с езика. Един, два пъти седмично ходим на плей групи. Там слуша английски, но едва ли е достатъчно. Може от наесен да ходим повече дни седмично, че и без това като е лошо времето няма много за правене.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #407 -: Август 12, 2022, 14:54:37 pm »
Еха, имаме форум!

Ние сме добре, бяхме на море.Оцеляхме!Близначките минаха през рота вирус и през коксаки, та остана само Варицелата да я изкараме.Май няма нещо през което да не минаха.Септември отиват а градина и сърцето ми се е свило от сега.

Как сте вие и деца?

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #408 -: Август 13, 2022, 08:50:42 am »
И аз не можах да повярвам, че вече има форум :)
Криси изкарва зъби на конвейр, но то не бяха никнали от ноември 2021 никакви. На морето вдигна температура последната нощ и пътувахме трима болни до дома. 3 дни температура и никакво хранене, само айрани пиеше, и накрая 3 кучешки. Сега е пак същата, първа нощ сме спали без температури и рев. Остават 1 кучешки и 4 кътника, ще видим какво ще пробие тия дни. Станала е съвсем като залепена за мен, никой друг не иска и дори не дава на баща си да бута количката ако аз съм с тях. И тя скоро тръгва на ясла и трябва да започнем с гърнетата и промяна в режима като цяло, но сега с тия зъби не ми се иска да я мъча с други новости. Иначе спи до 10-11 сутрин и ако не променя режима ще страда много с ранното ставане за ясла. Има час за ваксина срещу варицела в понеделник, така че поне това да не ни минава през главата.
Васил си навехна крака и го заведох на ортопед. На прегледа му гледаха  стойката, а там едната плешка стърчеше идея повече от другата и отиде на снимка. От снимката се видя съвсем леко изкривяване на гръбначния стълб. Нищо притеснително, но предвид предстоящото израстване след 2-3 години му препоръчаха плуване отсега. Отделно, че иска да учи в СМГ и е записан на уроци по математика. Тази есен/зима ще бъде брутална - катерене, футбол, математика, плуване и някъде между всичко това ще вместим училището... Ще се справи, той е свикнал на пълна програма. Математиката е веднъж седмично, а плуването е без записване на часове, така че ако не ходи на занималня ще има време за всичко.

Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #409 -: Август 14, 2022, 01:32:43 am »
Много се радвам, че отново си имаме форум 😊

Маги, много ви се е насъбрало. Дано приключва скоро тази серия при вас.

Лято, бързо да избиват зъбките на Криси, и при Борис кучешките бяха кошмар. Браво на Васил, ще се справите.

При нас е забавно 😁 Нали ви казвах, че Борис хич не спи. Общо взето от както започна да минава на една дрямка през март стана кошмар, не че преди това е спал добре , но от тогава спях по между 1 и 5 часа на денонощие и плюс бременността, и съпровождащата я умора вече бях станала кълбо от нерви. Мъжът ми му писнало и на него явно и взел, че ни записал час за консултант по сън ( слушал е какво му говоря ) Слънчице, ако той не беше избързал щях да пиша на теб, но ме постави пред свършен факт. Аз не знам какво съм си въобразявала, че мога да се справя сама, то беше пълна каша. Сега работим от 2 седмици и първо, че вече спим, второ от 2 нощи няма нощно мляко, ии втора вечер си заспива сам в креватчето, като днес беше и без никаква драма и проблем, което е УАУ, другата седмица ще го местим в неговата стая, той от сега се радва като му обясняваме кое къде и как ще е пък да видим.
Другия фронт на борби е с неговите добавки. Той няма проблем с тях, но аз откакто съм бременна имам силна непоносимост към тях, съдомиялната и още няколко неща и не знам какво ще правя. Свекърва ми си замина, брат ми е тук сега до края на месеца и той го храни, ама после идея нямам. Диетоложката му ги смени с други, но пък на него не му понесоха на стомаха 😔 и сега пак си е на старите, а аз съм го закъсала. В Англия изгоряхме от жеги тази година. Детето си расте бърбори непрекъснато. Почти всеки ден казва по някоя нова дума или част от дума. Много е забавен и все щуротии измисля.

Другите как сте? 
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #410 -: Август 14, 2022, 16:26:16 pm »
Еее как се радвам да ви срещна тук, другарки
Да се отчитам и аз. Директно с консултант по сън, че наши Хелиантус е писала.
Значиии, хора, преди две седмици бях пред нервен срив. Ревях всеки ден, признавам си, че дори виках на детето. В този момент осъзнах, че спирам всичко, което правя, защото връзката ми с детето и това да е щастливо ми е най-важното. Общо работихме три месеца с консултант по сън. Резултатите: детето вечер заспива в кошарата, като аз седя до него. Но дневният сън стана кошмарен. Започнахме с дете, което заспива за 12 Мин на ръце, приключихме с дете, което по три часа нося на ръце, не заспива, посинява ме от хапане и търси гърда през деня, за да се успокои. Будуваше ми по 7-8 часа. За 11 месеца бебета знаете, че далеч не е нормално. Та сложих край на всичко. Тъй като той вече не може да бъде приспан в стаята през деня, а аз отказвам да дам гърда през деня, сега спи в количката. Навън вали, така че сега спи в коридора в количката.
Просто моята консултантка нещо не набара нашите проблеми. С Танчето се чух и с един разговор много ми помогна за нощния сън. Директно ме пита детето вечеря ли и какво точно вечеря. Веднага изхвърлих супата от грах от кухнята и дадох картофче и гледайте как спи по 4 часа без да се събуди. Иначе ме разсипваше на 2 часа да цока.
Сега за кърменето. Захапа ме и такъв зверски мастит направих. След раждането, където бях за пред цепене не се бях чувствала така. Три дена не мога да стана от леглото, гърдата червена, пари.
Исках да си направя подарък за рождения ден на Матей, който да ми остане за спомен. Реших да си направя фотосесия с кърмене. Още преди години една съгражданка, която е фотограф ме впечатли с нейната фотосесия "кърмене". Стори ми се нещо вълшебно и реших, че искам някой ден и аз да кърмя. Та ще си я направя пред нея.
В събота е рождения ден, в неделя надявам се да е голямото парти. Да сме здрави, да останем здрави и детето да има втора Дрямка, че да има парти. Ще сме с още 10 семейства на хотел. Искам да го отпразнувам това дете.

И аз искам да му бием ваксина за Варицела, но нашата лична никога не била била и ще търся из Пловдив някой лекар.
Лято, а как ще я пренесеш? Трябвало истинска хладилна чанта и то за кратък период от купуване от аптеката се слага. Аз сякаш ще търся някой лекар от групата за Ваксини, който да има дози при него.

Ще биете ли бустери. Павла беше казала, че няма, но ми е интересно защо. Аз сякаш мисля да бия. Не мога да реша нещо, нямам твърдо мнение помогнаха ли, не помогнаха ли.
П*С* Ааа ходим и на Боуен терапия за съня, за да му помогне да се успокоява. Препоръча ми жената 432 херцова музика. Много го успокоява и вечер заспива на нея. Има и детска музикас тази честота. Силно препоръчвам при превъзбудено дете. И откакто спи в количката спря да ме хапе и да търси гърда през деня.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #411 -: Август 14, 2022, 17:50:19 pm »
Тери, аз от групата Ваксини се бях разбрала с един лекар преди време за Васил срещу рак на шийката да му сложа, че и нашата не иска да слага извън календара нищо. Така и нещо финансово не сколасвах, но сега потърсих същия лекар за Криси и ваксината за Варицела. Обасних му, че ще пътувам с градски транспорт и поисках съвет в коя близка аптека до кабинета му да я поръчам, а той каза, че ще осигури в кабинета си, така че нямам грижа за това. 90 лв ще ми излезе ваксината с поставянето, а по-натам ще мисля и Васил.
Аз бустер имам за ковид, но и аз се колебая силно за втори бустер. От една страна ми е Криси, която единствена няма никаква защита, от друга страна ми е, че вирусът отслабва като сила и вече не поваля както в началото. Новите щамове са по-заразни, но пък се карат много по-леко с по-малко хоспитализации. Аз не слагам ваксина срещу грип, обикновено по финансови причини, но и ние не сме боледували от сезонен грип досега (не е късно де). Та за мен е редно вече ако ще сложа бустер да е преди зимния пик, но и ако ще се боя от по-лекия вариант си задавам въпроса защо не слагам срещу грип тогава. Отделно от това бустери има за мен и мъжа ми, но за Васил няма все още разрешени. Той контактува с много повече хора, а аз искам да защитя децата си повече и чак след това себе си. Ако аз (ние) бях единствения/по-високия риск да им донесе ковид, но реално аз работя от нас, а той е този който тренира на 3 места, ходи на училище и ще посещава допълнителни уроци по математика - много контакти са това. Та засега съм повече към "пас". Ако разрешат ваксините и за най-малките и бустери за възрастта на Васил ще идем всички, но за последно. Аз и сега спазвам само задължителните мерки вече, прекратих всяка лудост. Криси израсна без много контакти и сега дори да се размине с човек по улицата се дърпа и крие в мен - стига ми толкова.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #412 -: Август 14, 2022, 18:26:00 pm »
Ех, че хубаво, че пак има форум.

Ние сме добре. В България сме си. Бобо изкара бърз вирус, но всичко е наред.
Хелиантус, поздравления за напредъка. А иначе как си? Дано и гаденето ги мине бързо.

Тери, ти все пак пробва ли с майка ти? Връщаш се на работа и това те притеснява. Детето усеща, че нещо не е наред и има огромна съпротива за всичко.
Приятно изкарване на рождения ден!

Аз съм с 3 дози и един ковид. Не виждам смисъл за нова доза на лек вариант.
Борис толкова тежка варицела изкара, че съжалявам, че ни сложим на време. Просто отлагат за ваканция, болест и те се заразиха.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #413 -: Август 15, 2022, 08:52:31 am »
Павла, аз точно затова бързам с ваксината преди да тръгне на ясла. Засега не контактува толкова с хора тя, но скоро ще започне. Васил я изкара супер леко, но си знам, че от дете до дете има разлика. Аз и него исках да ваксинирам, но разбрах за тая ваксина 2 седмици преди да хване варицелата. Та днес съм особено радостна, че ще си спестим едно боледуване :)
Черпя Ви с кафе и сладки за имения си ден :)

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #414 -: Август 15, 2022, 09:18:30 am »
Честити да сте всички с това красиво име и производните му! Аз съм кръстена на Марии, двете ми баби се казваха така, и го попита тоя празник.

Аз също съм с две ваксини и бустер и повече няма да бия. Два пъти го изкарахме и чакам да видя кога ще ни гепи трети път.

Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #415 -: Август 15, 2022, 16:15:43 pm »
Честит Имен ден на всички празнуващи! Да сте живи и здрави!

Павла, добре съм, благодаря! Гаденето значително намаля, апетит вече имам, само имам силна непоносимост към някои неща като съдимиялната и добавките на Борис. Това второто е много кофти, защото де факто не мога да го храня, то само като говоря за тях започва да ми се гади много, а ако ги видя....Лошото е, че свекърва ми си замина, брат ми е тук сега и той се мъчи да го храни ама той вика мама постоянно и е някакво мъчение, а като си тръгне брат ми  не знам...то 3 пъти на ден ги взима...Диетоложката му ги смени с едни други, които ги понасям, но на него не понесоаха на стомахчето 😔 Направо не знам какво ще правя.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #416 -: Август 15, 2022, 17:47:34 pm »
Хелиантус, как ще е ако ги даваш с маска? Дори обикновените хирургични маски спират миризмите доста добре според опита, който натрупах последните няколко години.
Ние днес нищо не свършихме, че и тежък предиобед изкарахме. Както казах - кабинета на лекаря е далече и с градски транспорт ми е час и 20 минути в посока. Та стигнахме някак и се оказа, че ваксина нямалов  склада, от който поръчва докторът. Празен курс обратно, на Криси вече много ѝ се спеше, а оставаха 15 минути до дома. Едва я задържах будна някак докато слезем от рейса. Стигнахме и дадох ключа на Васил да си взима тротинетката от нас, а аз изтичах до близкия магазин да взема нещо за следобедна закуска на Криси. Вече на касата бях и Васил ми звънна, ма си викам, че сигурно е пред входа и ми дава зор да дойда да си взема ключа, а той да ходи да си играе някъде. Стигам пред блока (магазина е отстрани на блока) и там няма Васил. Взимам телефона, вдигам, а отсреща през сълзи и сополи ми реди, че заседнал в асансьора на 8 етаж. Ние живеем на 4, но това си има обяснение. Проблем - вратата е с чип,а  чипа е на ключа и е у Васил. Съседка от балкона видях, примолих се да ми отвори и оставих количката долу. Пеш с Кристина на ръце се качих до горе, но става бавно, че и по телефона говорех. Първо на Васил обясних да натисне бутона за спешен случай, за да го свърже с поддръжката докато аз дойда до горе. Бутонът не работеше. Звънях на касиерката, а тя Мария и в дълъг разговор с честитики явно, защото си почаках докато вдигне. Междувременно казах на Васил да потърси стикер в кабината и на него трябва да има телефонен номер, на който да звънне. Има 2 стикера, знам ги и съм ги виждала не веднъж. Но са в горния ъгъл на кабината и Васил не може да ги види добре, продължава да реве. Съседката до нас ме видяла, разбрала и докато аз се натръткам с Криси и говорейки по телефона да стигна до последния етаж тръгнала натам. Пристигам, а там една баба чула от тях врява и си изнесла столче да утешава младежа, съседката обяснява на сина ми да отвори капака и да дръпне това нещо дето се дърпа, за да отвори вратата отвътре, Криси се бои от чужди хора и е готова и сама да си тръгне по стълбите, бабата почва да ми вика да гледам детето, а те щели да се оправят с другото. Междувременно поддръжката е викната и ми казват по телефона, че трябва да сляза да му отворя долу вратата, а аз вече крещя на съседката да не дава на сина ми такива обяснения, защото той е на 8 и ако утре вземе от любопитство да ръчка там в движение никой не може да го спре. Тя се разсърди и слезе, а някой пусна и човека долу, та бързо отвориха на Васил и той излезе с най-голямата си усмивка. По телефона почти го бях утешила, но така като се намесят няколко добронамерени съседа и паниката съвсем се вдига. Бяха някакви си 10-15 минути, но детето само вътре, а отвън 5 човека му казват различни неща и той в паниката си прави всичко.
Вратата на 8 етаж не се затваря хубаво и понякога просто трябва някой да се качи до 8 етаж, да я бутне и асансьорът да тръгне. Васил се сетил, че аз с Криси и количката няма да мога и решил да иде той, за да ми е удобно после на мен. Влязъл в кабината, за да го ползва все пак за слизане като се е качил. Със затварянето на вратата тя се заключва, а асансьорът не реагира на команди от бутоните. За спешният бутон има някакъв абонамент, който никой не е плащал след поставянето му и ето ти беля. Оказа се, че те не знаели, че се плаща абонамент, мислели, че се плаща веднъж при поставянето на тая система и до там. Утре Криси пак ще се пробва за ваксина, доктора писа преди малко, че ще има.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #417 -: Август 15, 2022, 23:12:51 pm »
Лято, Маги, а и всички празнуващи честит имен ден и честит празник!

Лято, голям филм, но важното е, че е добре и че е имал телефон. Успех утре.

Хелиантус, от сега си потърси някакъв тип гледачка. Ще имаш нужда, ако нямаш никакво семейство или приятели, на които да разчиташ наблизо. Ако не беше забавачницата като бях бременна със Сими, макар и за 4ч 2 пъти седмично, не знам, нямаше да оцелея последните месеци на бременността, а и на прегледите не пускаха деца.
Ще се справиш. Само детето да не усети, че не можеш да понасяш добавките, че да не започне да ги отказва.
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #418 -: Август 16, 2022, 00:56:55 am »
Лято, голям филм, важното е, че всичко е свършило добре.

Павла, той добавките и без това ги отказва, ама да, трябва да се внимава. С маска не става , защото за да ги изяде трябва да му се правиш на маймуна, а и какво ще си мисли с тая маска...То лошото е, че не е само до миризма, даже не мога да ги гледам и да говоря за тях. И аз нямам шанс да се справя сама, но плана е свекърва ми да се върне от Октомври, Ноември,  ще видим точно. Преди това майка ми ще е тук за 2 седмици края на другия месец. Най- кофтито е с добавките...Той в момента е яко залепен за мен, само да излезна от стаята и започва рев. С баща си не иска, с никой не иска. Ако намеся още чужди хора не знам дали няма да стане по- зле. Представете си каква трагедия е храненето. Еика постоянно за мама и се случват  неща, които никога не съм харесвала, като насилствено хранене чрез разсейване, въпреки че повтаря постоянно не и се стига до рев, само заради тъпите добавки, но няма как. Имам чувството, че съм в постоянна война с храненето и съня. Поне второто се намества.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #419 -: Август 16, 2022, 16:14:08 pm »
Аз си мислих същото за моя Борис. Мама, та мама! Даже все още е така. НО се справи чудесно с хора извън домакинството. Само с хората вкъщи има тръшкане.
А за яденето нямаш избор. Това е на всяка цена.
Казвам го, защото е хубаво да си имаш твое време и наистина да си починеш. Свекърва ти ще помага, но вкъщи, а иначе ще имаш на кого да го оставиш за 2ч, ако имаш нужда дори да си повръщаш на воля и да останеш малко сама. Аз имах нужда от това :D