0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #340 -: Юни 18, 2022, 23:11:07 pm »
Тери,това кой етап от плана е?
Махнахте ли асоциациите?Ще се справите ,ще се измъчиш,но ще се справите.Само постоянство трябва,здрави нерви и трезва мисъл.Спазвай рутината,отпуснатото бебе е половин свършена работа.
Успех!
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #341 -: Юни 19, 2022, 06:38:06 am »
Тъй като при нас оправянето на режима не сработи, както и добавката желязо, ми сипаха с правата лопата. По принцип Матей заспиваше на ръце с разнасяне и пуснати песни за възрастни. Напоследък мина през период, в който ми отказа напълно да заспива. Има интервали по 7 часа будуване, през които аз направо се изтормозвах да го разнасям на ръце, в раница, количка. Няма заспиване и това е. И така дни наред. Някакъв много крив и продължителен скок в растежа. Та нямаше как да махаме и асоциации, той дори с тях не заспиваше. Така че според мен на мен ми наложиха Фербер. Грубо и рязко. Още от първата вечер махнахме разнасяне из стаята, държане на ръце и музиката. Слагам го в кошарата и се опитвам с минимални докосвания да го приспя. В краен случай го взимам статично на ръце. Добре, че без да съм целяла създадох преходна асоциация: рецитиране на детски книжки в рими. Има си книжки от ритуала и когато реве напоследък, само рецитиране го успокоява. Спазвам всичко стриктно, няма да поддам и крачка назад, колкото и да ми се спи. Вчера имам приспиване 2 часа и половина по метода, накрая не заспа излязохме с количката. Един път ще сработи, друг път не.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #342 -: Юни 19, 2022, 11:27:52 am »
Не е Фербер,при Фербер си извън стаята Бейби слийп е това базиран на "вземи -остави"за десет дни ще усетиш подобрение.
Аз ще го прилагам на едно 5.5 месечно .
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #343 -: Юни 19, 2022, 11:41:18 am »
Имах предвид, че е Фербер за майката. Всички помощни средства ми взеха. След 2 часа приспивне пак не заспа.
Вие консултантите сигурни ли сте, че всъщност не работите за някоя психиатрия и да пращате клиенти. Не са вашите Методи за хора, които не могат да пият
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #344 -: Юни 19, 2022, 12:18:59 pm »
Тери,не искам да давам мнение ,защото все пак нямам и опит,не искам да се бъркам в работата на твоя консултант.Не е етично просто.Но мога да те успокоя с моя любим детски психолог Гордън Нюфийлд,разказвала ли съм ти за плача ,като метод на адаптация и сълзите на неизбежност?
За мен са много важни преходните асоциации ,дори да отнемат много време.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #345 -: Юни 19, 2022, 21:05:06 pm »
Маги, на морето поне ще имате някакво разнообразие, иначе и аз разбрах, че да си лежа и чета на плажа вече не е опция 😀

Тери, съчувствам ти, как нищо не сработва и не се успокоява това дете, не знам. А нощем буди ли се или проблемът е само в трудното заспиване?

Аз от около две седмици вече не кърмя, постепенно махнах всички кърмения, през деня тя така или иначе не търсеше, след това махнах това за вечерното приспиване, свикна да заспива гушната в мен, вече няма нужда от носене. След това спря да се буди нощем, не мога да повярвам, знаете, че при нас събужданията бяха безкрайно много, на час-два и винаги давах да суче. Спи в кошара, залепена за спалнята с махната преграда, понякога преминава и на спалнята. Ако тръгне да се буди я хващам за ръка и се успокоява. Понякога се удря в решетките, но не се събужда, не съм слагала меки предпазители.

Днес правихме прощъпулник, хвана топката за спортистка 😁
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #346 -: Юни 20, 2022, 01:18:56 am »
Робин, честити крачета на София! Браво за постигнатото със заспиването! И аз скоро трябва да приуча Борис да заспива някак сам или поне с по- малко помощ, че в момента заспива гушнат докато се люляме на люлеещ се стол. Не ми пречи, но като порасне коремче няма да е възможно. Обаче въобще не знам как ще стане това приучаване. Той последните седмици е ужас. Все не мога да го приспя на време,  защото не мога да го успокоя. Спазваме една и съща рутина и имаме мостче поне час преди сън, но сега няма успокояване. Супер енергичен и превъзбуден е, то е тичане, викане, игра, скачане, смях...накрая трябва физически да го задържа , за да се кротне и да заспи. Отнасям и ритници постоянно, направо не знам. Винаги ми е отнемало ежду 2 и 5 мин през деня да го приспя и до 15 за нощен сън, а сега доста повече.

Тери, кураж! Дано скоро постигнете целите.

Маги, море с 3 деца звучи забавно, но да пое е разнообразие.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #347 -: Юни 20, 2022, 07:58:56 am »
Честити крачета на София! Да стъпва смело Сега малко кръста да ти почине, че скоро пак 😁 Какво взе на прощапулника?

Хелиантус, ако заспива за 2-5 Мин, не означава ли, че прекалено късно е приспан? Или важи само за бебета. Мостчето било 15-20 Мин. Може би нещо с часовете бъркаш за приспиване.
И аз така сега се боря с Матей като не е на ръце. Полудява в кошарата. Лази, изправя се, гони нещо. Опитва се да заспи, не може. Идва втория прилив на енергия. Научи се да се движи, докато се държи за решетката на кошарата, докато уж го приспивам. А вчера от зор, че иска да го взема на ръце, започна да казва "мама". И осъзнах как той винаги си е можел да го казва (случвало се е няколко пъти преди месеци, докато плаче да го каже също, но спря). Казваше само "баба", "Тата", "дада", "айде". Всички изреждаше, само мен пропускаше винаги. Та осъзнах, че не е имало защо да казва "мама". Аз просто винаги на секундата откликвам на всяка негова нужда. И сега не дава вече на баща му да го приспива, успокоява. Неусетно такъв автогол съм си вкарала. Примерно той иска нещо, то ще ми отнеме 1 Мин, защо да не му го дам и сега мрънка стига да не стане на неговото.

Аз гърда отказвам да дам без повод. Той се буди доста нощем, но безразборно гърда за приспиване не давам и не съм давала почти никога, дори да ми коства час и половина приспиване. Просто тази асоциация после много трудно се маха. Браво на Робин, че е успяла, но то май е до дете, някои просто не искат да се отбият. А аз определено постепенно вече намалявам кърмения. Цедя на всяко негово хранене, за да имам количество, но кърмя 5 пъти в денонощието общо. През деня, ако не му дам сама, изобщо не се сеща вече
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #348 -: Юни 20, 2022, 09:34:05 am »
Честито крачета Робин!

Много ви се радвам на вас двете с Хелиантус как бързо ще ставате мама на две 😊

Тери, кураж! И да майките често си вкарваме автогол. Аз хиляди пъти съм казвала, че трябва да запазим себе си след раждането. За човечетата е полезно бавно и постепенно да им даваме свобода и пространство и сами да се мъчат да постигат малките си победи.

Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #349 -: Юни 20, 2022, 10:05:30 am »
Тери, мостчето ни е поне 1 час, същинското приспиване е толкова малко, когато вече съм изгасила лампата и сме седнали на люлеещия се стол. Иначе аз знам, че за бебета над 6 месеца мостчето трябва да е поне 40 мин, като това с възрастта се увеличава. Не мисля, че бъркам в часовете, но и аз не знам какво става. Мислех, че като мине на едно спане всичко ще е песен, ама не е  :D. Онзи ден заспа в количката сутринта де, та явно още ще се случват и две спанета
« Последна редакция: Юни 20, 2022, 10:10:42 am от HELIANTHUS »
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #350 -: Юни 20, 2022, 10:26:40 am »
Хелиантус,ти си по учебник .Един час мостче,20 мин ритуал е достатъчно .Детето само трябва да затвори очи .Точно както казваш е за времето.Мостчето не е задължително да включва едно и също всеки ден,ритуалът трябва да е еднакъв с еднакви прости действия в една и съща последователност.Дневния и нощния може да са различни .

Има  период на редуване на една и две дремки .
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #351 -: Юни 20, 2022, 11:36:48 am »
При Симеон бях много последователна и не отстъпвах за нищо- от раждането спазвах интервали, ритуали, не го хранех в спалнята, винаги на заглушена светлина и тн. Дневен съм до 6м имаше или с количката, или в слинга. Нощния беше супер- оставям го в леглото му, лягам на моето и той заспиваше за 4-5 мин. След 6м до около 1г и 3-4м за дневния сън трябваше физически да до притискам (слагах си ръката върху него и не го оставях да мърда, освен ако не иска да се обърне). После негова стая, лесно и самостоятелно заспиване, НО ето сега иска само аз да го слагам да спи. Не седя с него, но аз го слагам да спи. Не дава баща му. Често спи в моето легло. Освен къпането, не остава баща си да му помогне или да направи нищо.
Борис израстна между другото- и хранех в спалнята до 1г и 3-5м (до тогава се будеше да де нощем), и на ръце го приспиваха (майка ми го научи, но нали е помощ...), и какви ли не други неща, които със Симеон беше абсурд да допусна. Ето го сега- спи си в стаята сам, заспива сравнително лесно като само седя с него за малко, но и той не оставя никой да го приспива, да го облича и тн, освен мен.
С две думи- всяко чудо за 3 дена (2г или колкото, но никога не е безкрайно). И това ще мине, а после ще дойде ново нещо. При мен се получи така, защото аз съм постоянно с тях и последната година се скъсаха да боледуват, а тогава са постоянно отгоре ми и в ръцете ми. Добре, че поне са леки. Баща им излиза в 8ч30 и се прибира в 20ч, изнервен е, а децата усещат всичко. Понякога просто така се получава. Не го мислете като автогол.

Хелиантус, коремът няма да ти пречи да го приспиваш, но все пак е хубаво мъжът ти да започне да го прави, да се редувате. Сега е моментът и за самостоятелност. Да има задължения. Симеон подреждаше чистите от миялната, пълнеше пералнята, помагаше като чистя. Правех го, за да се осъзнае като равен с мен. Като дойде Борис го гледаше с превъзходство. Все още му казва Малък (ей, petit), но този подход много ми помогна.

Честити крачета на София!

Маги, на море с деца е супер. Ще си изкарате чудесно. Моите са ангелчета на плажа. Не мога да си чета книжка, защото все пак трябва да се гледат, но спокойно мога да не ставам поне 30 мин и да пия един коктейл. миналата година като ходихме в Ибиза беше чудесно, сега в Кипър пак.

С Борис удрям да голям и твърд камък с памперса. Дори и малкия напредък си отиде. Преди казваше за ако, но вече и това спря. Казва на свършена работа. Имам чувството, че на инат го прави.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #352 -: Юни 20, 2022, 11:41:43 am »
Имахме малък напредък ние с гърнето.Почна да седи без да реве,но за кратко.Седи и сякаш стиска,почва да реве,обувам памперса и пишка или ака там.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #353 -: Юни 21, 2022, 11:11:38 am »
Слънце, за мен Зори още не е готова.

Паеля, той осъзнава какво става, така му е по-лесно. Аз съм благодарна на яслата, защото там са много последователни и Аделина взе да стиска и от време на време да казва. Вчера каза че има ако и ака три пъти в гърнето. Това е за първи път! Габи и тя вчера се изчака за първи път в гърнето. Мисля, че като видя Ади осъзна какво говоря.
Най-накрая се изпишкаха и по веднъж на вън, че голяма мъка. Стискат и накрая се напикават, само и само да не препикаят някое дърво.
Габи е окончателно без памперс от две седмици, само за съм слагам. Ади за сега е рядко с памперс, ако бързаме. Но обяснявам, говоря и я слагам постоянно със сестра и на гърнето .

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #354 -: Юни 21, 2022, 12:02:28 pm »
Не знам как и с какво да го стимулирам. Той иска да ходи на "голямото училище" на Сими, а не в забавачницата. С това опитвам, но не се получава. Всеки път Сими като ходи до талетна и Бобо отива с него, после му пляска и му казва "Браво" и си казва, че Бобо е с памперс. Също Сими постоянно ми казва, че вече не е бебе и трябва да махне памперса. Не му се караме, оставям го без памперс, вече умее да стиска, осъзнава какво прави, но просто не иска.

Аз май ще го пускам на "голямо училище" от януари. Проблемът е, че започвам едно обучение от септември и от октомври се връщам нормално на работа. Тук на всеки 6 седмици има по 2 седмици ваканция за децата, отделно боледуванията и не знам как ще стане този номер. Кой ще ги гледа през ваканциите...Като Бобо е на забавачница имам право да дам и Сими там, но иначе не могат да вземат и двамата. А и той забавя говора, разбира и двата езика идеално, отговаря повече на български, а като тръгне нормално на училище ще е на 3г6м и ще му е още по-трудно да свикне май. Голяма дилема ми е.
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #355 -: Юни 21, 2022, 18:53:56 pm »
Слънчице, точно при нас това редуване на една с две дремки вече продължава 2.5. месеца. Но вече са рядкост да са две.
Ох, аз да помрънкам. Снощи беше ад. Скоро след като заспа започна едно будене и не иска да ме пуска да го оставя, стори ми се топъл и беше с 37.1, неговата нормална е винаги 35 и нещо. След час вече беше 38.3 и цяла нощ беше един рев и мятане...искаше върху мен само да седи. Таа избиват двата горки кучешки зъба, пробили са леко. Днес цял ден е ял само 10-ина боровинки. Аз съм труп. Снощи съм спала от 4 и 15 до 5, през деня днес не успях.

Павла, по досегашния начин имах предвид, че няма да мога да го приспивам , че той реално лежи върху мен докато заспи и си отнасям ритници и удари в корема редовно.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #356 -: Юни 21, 2022, 19:18:49 pm »
Хелиантус,ако искаш ми звънни в четвъртък да ти дам някои предложения.Само между 12 и 14 имам онлайн мероприятие,в останалото време съм свободна .
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #357 -: Юни 22, 2022, 11:03:15 am »
Павла, завиждам ти за плажа и питието! Аз питиета само ще сънувам това лято 😀

Хубаво се похвалих за съня и погледните дни вечер приспиваме по над половин час... За втората дрямка също трудно става, само за първата заспива веднага и без протест. Та и аз я държа и гушкам насила иначе лази и си играе по спалнята. Явно трябва да увелича интервалите на будуване. Имахме няколко дни и с по една дрямка, но е много рано още, сутрин издържа само по 3,30 ч будна преди първия сън, втори и трети интервал може и над 4 часа, но първия не мога засега да увелича.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #358 -: Юни 22, 2022, 12:57:36 pm »
Робин,първата дрямка е продължение на нощния сън.Винаги е с по-къс интервал.Провери за скок,огледай добре режима и ако искаш и ти ми звънни утре .

Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #359 -: Юни 22, 2022, 13:49:52 pm »
Слънчице, благодаря ти! Ще ти пиша на лично съобщение за контакт!