0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #40 -: Януари 13, 2021, 12:18:15 pm »
Оооо, лигавници. 30 лигавника за 2 - 3 дена... Сушилнята ми прави сметки от по 200 лв за електричествео, без нея плащам по 50-60. А и картинките, тия картинки на детските дрехи. Унищожих няколко дрешки на Васил и оттогава не смея много да я пускам. А и на мъжа ми тениските са все с
щампи, всъщност някои хора носят дрехи само заради картинките, а иначе биха ходили голи...
Дрешки, които са с блузка и панталон, а не гащеризонче или боди и Васил е носил много повече от указаното на размера.

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #41 -: Януари 13, 2021, 12:20:27 pm »
Много странно, ние със сушилня плащаме с 20 лв повече от колкото без нея.На баба ми хладилника харчеше повече ток от нея!А на Моника всички дрехи са с щампи и нямам една повредена.А не е някаква супер скъпа сушилнята ни, Беко е.

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #42 -: Януари 13, 2021, 12:36:49 pm »
Наистина е супер странно такава сметка от нея. Нещо не е както трябва. Какъв клас е? Ние имаме увеличение около 3-5% на годишна база, а тази година не към простряла и веднъж. Има дни и по 2-3 перални пускам.
В изравнителната сметка пише, че тук плащаме фиксирана сума месечно и после изравняваме.
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #43 -: Януари 13, 2021, 13:57:22 pm »
Благодаря ви за съветите. И аз ще му взема дрешки за след раждането да са новички, отдавна съм го решила, но все се моткам, само едно боди успях да харесам. Иначе и моята пералня и сушилня са по 8 кг, но не мисля че имат проблем и по- малко да перат. Аз сушилнята я ползвам ежедневно, не ни е вдигнала особено сметките, странно. Тя ми е любимият уред и не я заменям за нищо на света, лятото просторах навън няколко пъти, но през останалото време всичко отива в сушилнята. Също така никакви щампи, картинки и т.н не поврежда 🤷‍♀️. Също не пера и цветни и бели дрехи отделни, когато се налага слагам кърпички, а бебешките дрехи пера и ще пера отделно.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #44 -: Януари 13, 2021, 14:59:29 pm »
Аз взех 6 бодита тип пижама размер 0 на Next. 4 чифта чорапи и 1 жилетка. Остана ми само 3 бодита без крачол и с дълъг ръкав да взема за спане с чувалчето. И все още не съм решила дали да взимам тип потник - пак 3.
Иначе допълнително ще имам 1 протектор, 1 чаршаф, 1 чувалче и 1 одеало от тензух за количката. И най-много бройки тензухени пелени мисля да взема - около 12, че ще ги ползвам за подложка, кърпа и т.н.
И понеже цялото туй чудо няма да ми напълни 1 пералня и сушилня, ще пера заедно с бельото на каката на 60 или 90 градуса.
Тези неща ми бяха повече от достатъчни за Димана, а тя бая повръщаше на фонтан.

26.09.2019
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #45 -: Януари 14, 2021, 15:33:54 pm »
Идвам и аз след глътка въздух. 7г.с+3, бебето е пораснало и сърцето му бие силно.
Аз бях доста притеснена от няколко дена. Зърната спряха да ме болят, гаденето ми изчезна и... аз веднага лошото мисля. Вчера гледах една влогърка бивша наркоманка, мъжът й и той. И отиват щастливи и оптимистични на преглед за бебето. И така се накарах сама на себе си. Че те могат, аз ли не мога да вярвам в добри резултати. Та днес сама успях да се успокоя. След това и прегледът ме успокои. Сега поне знам, че симптомите, ниииищо не означават.
Иначе като казвам симптоми: аз се върнах на първоначалните си. Много спане, пикане на 45 минути, лоша миризма и еротични сънища. Пред гаденето всичко е песен. Ама то пък едни еротични сънища. Тази нощ цяла нощ сънувах, че правя "секс" или каквото е там с жена  8O Мъжът ми каза, че значи бебето е момче, започвало да фантазира :D :D :D
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #46 -: Януари 14, 2021, 16:12:55 pm »
Тери, радвам се за теб!Сладури сте вие!

Re: Тема на бременните 105
« Отговор #47 -: Януари 14, 2021, 16:22:45 pm »
Тери, много се радвам! Все така добре да си расте бебето! Факт е , че симптомите си се менят постоянно.

А при мен от седмица гаденето се завърна, снощи и повръщах ...простооо. Дано е било защото се преуморих и да не става навик.

Вчера докато чаках да ми изкъпят и фризират кучето си харесах в един супермаркет ( че само те работят) комплектче нови дрешки за бебока за като се роди, но сега като ги гледам вкъщи ми се струват твърде големи :( , пише от 0-3 месеца, но са големи, от месеци не мога да харесам и накрая...
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #48 -: Януари 14, 2021, 16:47:14 pm »
Тери, аз също те усещам за момче, но ще е момиче. Малко no sense, но бойна мадама ще е явно.

Хелиантус, тези са 52-54см обикновено. Моите и двамата бяха по 52см родени, но за раждането бяха в за 1м, което е 54см и им бяха добре.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #49 -: Януари 14, 2021, 17:00:09 pm »
Тери приготви се за много появяване и изчезване на симптоми. Мен гърдите преди поне 5 седмици ми спихнаха и не болят вече, но пък гаденето се завърна. Както и многото спане.
Аз също по време на бременност сънувам много секс с жени. Когато не съм бременна е само с мъже, на които не виждам лицата.
Иначе и аз съм за момиче.

Хелиантус не се знае дали ще са му големи. Всяко бебе различно се ражда. Моята се роди дунда, но пък 47 см. и 0-та й беше голяма, но за кратко. Та си ходеше с малко по-големи дрешки. Не съм купувала други. То няма значение в какво ще го изведеш от болницата (дали му е малко голямо). Може и през нощта да ви изпишат даже.

26.09.2019
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #50 -: Януари 14, 2021, 17:35:28 pm »
Знам, че няма значение то даже по- добре малко по- голямо, че да му става малко по- дълго време, но да не е като в чувал все пак  :D. Пише, че е до 14 lb, което са си 6 кг... Чудя му се.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #51 -: Януари 14, 2021, 17:46:05 pm »
Тери,симптомите са вятър и мъгла.Всичко звучи чудесно,така че споко.
Хелиантус,дори и малко да хлопа една дрешка,след десет дни седи съвсем различно.Едната ми приятелка ми подари 68 р-р боди с тънки презрамки,още бях бременна .Ей тъй харесала го и купила,огромно ми се видя,да ама лятото точно го носи и есента го прибрах .
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #52 -: Януари 15, 2021, 09:14:20 am »
Браво , Тери за резултата! Аз съм си заложила на момче, пък да видим. Каква беше мадамата от съня? Казват, че с когото сънуваме, че имаме сексуален контакт , такъв човек искаме да бъдем . Робин, около пирогов, аптеките има клексан. Дават на бременни с рецепта и амбулаторен лист.
Аз в началото бях окъсях точно с малките размери и ударно поръчах ромпъри. Каквото и да взимате аз ви съветвам да не взимате дрешки, които се обличат през главата. Взимате със закопчаване през телцето, тоест само ръцете да трябва да вкарате. Вземете си кърпички платнени от джъмбо, инглиш хоум са им много хубави също и лигавници.Както и пелени. Тва с нон стоп преобличането може да се избегнев повечето случаи освен ако на вас самите не ви е кеф да е в нови тоалети бебенце. Аз също пускам сушилня. Пера  бебето отделно. Хелиантус, за изписването (понеже в УК все вали и духа) аз бих взела дъждобрана на столчето или нещо, с което да го покрия ако вали или много духа. Не остана ей!
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #53 -: Януари 15, 2021, 17:43:11 pm »
Абе уж съм натиснала камбанката, но не ми показвало, че пишете. Та, чак сега прочетох всичко  :D
Тери,честито за поредната глътка въздух. Кога ти е следващият преглед? Ей сега ще мине един месец и ще дойде време за ФМ, а тогава се вижда още по - ясно бебчето и е много вълнуващо.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #54 -: Януари 15, 2021, 18:16:31 pm »
В петък съм на последна вливка Интралипид и на преглед. На предишната снимка от ехографа разбрах кое какво е, но от вчерашната нищо не разбирам. Май само пъпната връв познах. Ама пак ми се струва хубаво детенцето.
Аз днес тръгнах да чета кои са забранените храни при бременност, за да видя кисело мляко мога ли да ям. И чета: "Ако се наложи да взимате рибено масло, консултирайте се с вашия гинеколог заради високи дози метилживак и риск от увреждане на плода". А аз имам едни омега 3 от рибено масло на Джеймисън и ги пия от месеци без да спра. Щях да се побъркам за секунда. След това търсих в интернет и се оказа, че в тези няма живак, а и нищо не пише за бременност. Ако не бяха препоръчителни и при най-малкото съмнение, щяха да го напишат, за да си вържат гащите. Що фъстъци ометох по Коледа и Нова година, и те били забранени, за да не предизвикаш алергии на плода.
Но просто осъзнах колко неподготвена съм. Никога не си позволих да чета за бременност, защото ме беше страх, че няма да стигна до нея. Има тема: "Какво да не правите при бременност". Там няколко жени бяха писали, че дори като са били бременни нищо не са чели за бебета, защото ги е било страх. И като са се родили не са имали никаква информация, както и време да си набавят тази информация, докато по време на инвитро са били най-стриктните и информирани. И аз съм от този род май.
Но след 12та седмица сме се разбрали с мъжа ми, че ще си позволим да говорим как ще обзавеждаме къщата, така че да е подходяща за бебето.

На мен пак започва да ми се гади. Най-зле ми е от Протеина на Прегнако, който пия.  Нощем се будя и се сещам за него и ми става зле. Първо поръчах един с вкус на кафе. Ама кой да предположи, че ще ми се отврати кафето. Не можах да го свърша дори. Сега поръчах един с ягода и сметна, толкова сладко, отврат ми е. Толкова ли не можаха да направят един с вкус на домат със сол и кисела краставичка.
« Последна редакция: Януари 15, 2021, 18:18:36 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #55 -: Януари 15, 2021, 18:31:50 pm »
Тери не се вталясвай толкова, ще изперкаш.
Не се ядат само следните неща - меки сирена и млечни продукти, които не си сигурна дали са преминали пастъоризация. Сурови и недобре приготвени меса и риби, колбаси и абсолютно всичко, което не е много добре сготвено, това включва и яйцата. Плодове и зеленчуци се мият хубаво. Не са позволени и някои видове чай.
Абсолютно всичко друго може.

26.09.2019
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #56 -: Януари 15, 2021, 19:01:38 pm »
Тери, аз за ядките и това с алергиите много четох, ама моят извод накрая беше, че е глупост че ако хапваш нещо си алергенно по време на бременност или пък кърмене даже детето ще има алергии, даже напротив, ако майката няма проблем не мисля, че е проблем. Чети от повече източници и си прецени.
За гаденето не ми говори, на мен май през цялата бременност досега все ми се гадеше, но значително по- малко последните 2 месеца и половина, в които и не повръшах, но вече два дена подред си повръщам...просто чудно. Аз в началото се успокоявах, че е хубав симптом  :D. Вчера на Яничка казвах как съм чела супер много за забременяването и бременността, но какво да го правя после бебето не особено.

Лина, вярно не остава вече много, нямам търпение. Иначе и аз го мислех това за дъждобрана.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #57 -: Януари 15, 2021, 19:08:33 pm »
Тери, Яничка ти е казала. Живея си живота и се наслади на бременността.

Аз пък след едно време но опит реших, че гледането е по-трудно и трябва повече да чета за него. В опитите всичко бях направила, от което можех.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #58 -: Януари 15, 2021, 19:25:55 pm »
Имаш цяла бременност да се подготвиш за след раждането, Тери, споко. Това за фъстъците и алергиите не мисля, че вярно, по тази логика нищо не може да се яде - млечни, глутен и тн. Хапвай си разнообразни неща по-добре. Аз също пия Омега 3, докторът одобри.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #59 -: Януари 15, 2021, 21:05:00 pm »
Тери, не се притеснявай толкова(по-лесно да се каже, отколкото да се направи).  Ти си най-добрата майка на своето дете! Яничка ти е казала основните неща.Внимавай с чайовете. При мен (както май и при повечето хора), от кафето ми призляваше. кАто повръщах.. защо повръщам,когато не повръщах.защо не повръщам ... абе..тежко :) Сега се сетих,  само кисни хубаво плодовете и зеленчуците,след като ги измиеш. Хелиантус, слагайте го направо в колата.