0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #380 -: Февруари 12, 2021, 20:06:09 pm »
Освен това, най-странно ми беше, че мога да си тръгна с бебето вкъщи. Сякаш нещо ни беше реално. Не знам как да го опиша. След 16ти ще си говорим пак   :)
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #381 -: Февруари 12, 2021, 20:32:40 pm »
Странно е като го пипаш дори :D Виждаш му ръчичките, крачетата, бузки, носле и знаеш, че до преди 3 часа си го усещал в себе си. Обаче някак си не ти е реално, че това е бебето от корема, твоето бебе. Все едно е сън. Аз като задремвах в болницата, постояно се събуждах да я погледна, за да съм сигурна, че още е там и няма да се събудя. Аз още и докато бях бременна, но преди да започна да я усещам, постоянно се чудех, дали няма някаква конспирация от болницата, дали не са объркали, дали наистина е възможно да съм бременна  :D После си казвах, че след като нямам цикъл, значи е истина. И само исках да се ражда и да я гушна, за да се уверя. Обаче се оказа, че и тогава първите дни, още не се уверявах  :D
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #382 -: Февруари 12, 2021, 21:32:14 pm »
Хелиантус,наистина емоцията която ти предстои е уникална  .Ще ми е интересно да споделиш после.Изобщо ,майчинството е без аналог.
И аз първите дни я гледах и не вярвах,че толкова съвършено създание е било едно с мен .Понякога ми се иска да почна всичко отначало,защото е наистина прекрасно и неописуемо.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #383 -: Февруари 12, 2021, 22:21:19 pm »
Почвай. Хубаво е и с второто, същото е усещането, но знаеш, че си е твое и е истина.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #384 -: Февруари 13, 2021, 08:15:49 am »
И аз да кажа почвай, не го мисли.Прекрасно е и с втрото, но тогава си по-осъзнат.И пак се радваш на всичко, но вече изпадаш в естаз когато голямото търси малкото и обратното, като ги виждаш дори как се бият :)

Разревахте ме рано сутринта, но да и аз така се чувствах с Моника!И ако ви кажа, че не исках да я дам на никой да я гушне, айде майка ми я преживях, но свекървата едва и я дадох.А жената е добра, помага ми много.Абе ....майчини трепети.

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #385 -: Февруари 13, 2021, 10:26:58 am »
Много хубави новини, Хелиантус, чакаме с теб да дойде вторник 😊

Аз говорих и с доктора за витамините, ще започна б12 1000 единици под езика и ще се върна пак на метилирана фолиева. Мерси за отговора, Яна ;)
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #386 -: Февруари 13, 2021, 10:40:09 am »
Браво, Хелиантус, съвсем малко остана! Пожелавам ти леко и бързо раждане! Съвсем скоро ще гушнеш бебчето си! :)

Моето раждане преди 15,5 години беше супер бързо. Беше нощта след деня за термин, чаках контракции и така рано сутринта, като зачестиха, извикахме линейка. Отначало разкритието беше 3 см. После трябваше документи да се оправят, да предам, обаче нещо ми се губеше и майка ми се върна да го търси вкъщи. И през това време след няма и 30 мин пак ме гледат - разкритие 8 см. Направиха ми там процедури, клизми, сложиха абокат към 6 сутринта беше и 6:40 бебето се роди.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #387 -: Февруари 13, 2021, 20:48:49 pm »
Робин, може би не е зле да направиш една консултация с ендокринолог.Д-р Начев, Майчин дом? Леле как ви изчетох набързо!Хелиантус, радвам се че най-накрая се решиха.Не се твари на близките- добре си направила,че си пренасочила комуникацията през мъж ти.Ще видиш колко е яко...да си го помиришеш..да видиш как се заслушва в гласът тии...Тери, спокойно душата. Основните неща са ги написали. Аз да кажа, заради платното нямам грам сланина по корема. Много трудно и прегнил и НМХ там. Почвай паласки и реда го знаеш. И мен от седенето ми беше адски дискомфортно. Аз работех точно с масичка за кафе, легнала , на дивана, докато не почна да ми подпира корема :) При тези нива на фолиевата не бих пила. Писай Даскалови.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #388 -: Февруари 13, 2021, 21:06:31 pm »
Утре ще седна да си напиша въпроси, които да задам в понеделник.
Иначе аз реално съм я намалила дозата от няколко дена. Пиех 1 таблетка 200мг неофолик Мета и 1 таблетка Иногинол. В Иногинол има 200мг нормална форма, която вероятно не усвоявам. Свърши ми тези дни Иногинола и смятам да не купувам пак, така че ще влезе в границите.
Но като написа Лина, че не би пила и ми стана интересно защо. И излезнаха статии за аутизъм много висока фолиева и много висок Б12 (не съм се шашнала). В една тема тъкмо вчера във фейсбук Янчето беше в спор относно Б12 с една от последователките на д-р Сигридов. Той нали прави проучване за намаляване на аутизма и щял да го оповести като го докаже (как е интересно). Според мен ще е нещо точно такова: дози на витамините.

Аз така и не посмях да си намаля Прогестерона. Втората биохимична съм сигурна, че стана заради нисък Прогестерон, сега имах в началото зацапване и просто не посмях. Искам да завърша 12 седмица, което е утре и в понеделник ще обсъдя с др Даскалов. Него ще го послушам, каквото каже.
« Последна редакция: Февруари 13, 2021, 21:22:08 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #389 -: Февруари 13, 2021, 21:32:03 pm »
Прогестерона не пречи. Аз го спирах и почвах безброй пъти заради контракции. Фолата го коментирай. И да не пиеш няколко дни фолиева нищо няма дастане - нито на теб, нито на бебо -имаш бол. Галкай коремче и си свиркай.
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #390 -: Февруари 13, 2021, 23:10:44 pm »
Благодаря,  момичета! Много се вълнувам от предстоящата среща 😊 Днес ходих за тест за Ковид , гадна работа, и пак кръв ми взеха. Мъжът ми няма да може да е с мен през цялото време, което не ме радва много, но поне за същинската част ще е там, а през останалото време има часове за посещение. Всичко ще ви споделя после как е минало.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #391 -: Февруари 13, 2021, 23:52:41 pm »
Фолатът само би помогнал. Има изследвания, които доказват връзката между ниските нива и аутизма. Не съм срещала нищо сериозно за обратната връзка. Има едно, но то е базирано на това, че с първа и втора бременност жените пият повече добавки. Също така първите или вторите деца са с нарушения в аутистичния спектър. Прави се връзка, която не мисля, че трябва да се коментира.
За Б 12 не съм чела много задълбочено. Така или иначе има липса - запълва се. С каква доза е индивидуално.
Прогестеронът и с двамата го спрях 13гс, края на 12гд и без схема. Бях на мускулни депа и просто спрях. С Бобо и през устата взимах, че летях със самолет, носих Сими, а и бях изкървила леко заради един полип на шийката, но не знаех ,че е заради това. Др Даскалов ми то намери.

Не искам да обидя никога, но четейки медицински статии и разбирайки думите не означава, че ги разбираме. За да четеш подобна
 специализирана литература ти трябва доста стабилен бекграунд, а той се придобива след години учене, но истинско, а не в интернет. Гледам по групите се мяткат едни и същи статии, с които се защитават различни тези. Това идва от научния товар и базата, която всеки от нас има.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #392 -: Февруари 14, 2021, 05:09:14 am »
Да, разбира се, нищо не пречи идната седмица да пита. Тери е на горна граница на фолиевата киселина така или иначе. Хелиантус, кофти е че няма да е с теб през цялото време, но ти ще си толкова залисана с бебето, чеееее едва ли ще ти направи такова впечатление. А ако се притесняваш, че ще ти е гадно докато си на системи, готиното е, че сега има телефони, видеовръзки... вземете си по едно зарядно и двамата , а за мъж ти портативна батерия да си лафите , без да се притеснявате :) А и нали в Англия бързо изписват - за нула време ще сте у дома. За снега взехте ли дъждобрана на столчето за кола?
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #393 -: Февруари 14, 2021, 07:25:40 am »
Този спор за които говори Тери дори не беше върху медицинска статия. Просто в някакво сайтче, някакъв си човек беше коментирал едно-единствено проведено изследване, което не беше доказало нищо конкретно. И не ставаше много ясно коя част от статията описва изследването и коя е лично мнение на автора.
Още повече, че аз рових след това и никъде не намерих да са правени изследвания с прием на 1000 мкг Б12 или примерно 3 таблетки фолиева. Та аз не разбирам много от медицински статии и съм напълно наясно, че ги пречупвам през собствена призма. Затова и изключително рядко пускам линкове към нещата, които чета. Ама да твърдиш, че високи ниеа в кръвта и високи дози прием е едно и също е смешно.

А за изследването на Сигридов - ако е същото като “изследването” за прогестерона - да си го чете вечер вкъщи.

Хелиантус ти за след раждането ли имаш предвид, че няма да е с теб мъжът ти? Ако е затова - не се притеснявай. Те изписват след 6 до 12 часа.

26.09.2019
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #394 -: Февруари 14, 2021, 09:17:00 am »
Те нещата стават направо извън контрол. Вижте този screenshot, който качвам. И отдолу жените сега психясват. Хвърлят се някакви безумни твърдения за реклама на някакви "лекари", чете го голяма аудитория и по-голяма част от тях са бременни.

От фирмата ми пратиха за празника три вина: малиново, малиново с мерло и малиново с шардоне и мускат. Ама аз ще си празнувам с любовта на живота ми в корема ми като си легнем в 9 часа и се наспя едно хубаво.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #395 -: Февруари 14, 2021, 09:36:40 am »
Тери, трастена ли? Аз моите си ги пих на малки глътки след раждането и все още имам 1 бутилка от 6. Винцето е много меко и вкусно ако е тяхното, ще си го изпиеш с блаженство като му дойде реда.

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #396 -: Февруари 14, 2021, 09:43:44 am »
И какво като е на горна граница. Така е по-добре. Аз пих от 2014 до 2020г без почивка. Лятото на 2015 пиех по 4г, за да компенсирам от метотрексат. Тук ми е изследва В фолата 2 пъти. Началото на бременностите. Гледаха дали са ниски нивата само.
В много държави има и фортификация на брашна. Ако ям зелении и други храни богати на фолиева, сигурно ще съм извън мерките.
Не бих си спряла фолиевата при опити и бременност, както и не съм я спирала.

Яничка, отгоре отгоре прочетох коментарите. Чудих ти се как ти се занимава.
Отделно много харесвам аргумента- др Сигридов, доц. Русев каза. С подобни неща из групите, ако ще добър ден да кажат, пак бих погледнала нагоре, за да съм сигурна, че е ден. Много ги обезцениха клакьорите им.

Дано да го пуснат с теб, Хелиантус. Не заради теб, заради него. Мъжът ми, въпреки, че не искаше да присъства, а и аз не съм го карала, просто така се случи, казва, че никога не би избрал друго нещо. Точно затова и сам реши да бъде на второто раждане.
Мисля, че ще ви задържат поне една вечер все пак.
Успя ли да поспиш?

Тери, пусни и Мишо да спи с вас. Моят мъж понякога се обаждаше и казваше, че вече си е свършил работата и очевидно нямам нужда от него.

Честит ви празник момичета!
Аз нашия ще празнувам, а да се обичаме всеки ден.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #397 -: Февруари 14, 2021, 09:51:57 am »
Тери,не го отлъчвай Мишо,нека бъде съпричастен,после като ти порастне корема и бебето рита,а вие сте гушнати и той ще усеща тези движения.Колкото повече сте заедно ,толкова по-привързан ще е към бременността ти.
Честит празник,ние не празнуваме Валентин,но мъжът ми тази година ме изненада -оставил пари на оптиката до нас да си направя слънчеви очила,купил ми просеко и бонбони .Аз на него нищо.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #398 -: Февруари 14, 2021, 10:01:16 am »
О, да честит празник на всички! Чакаме снимка от тортата, Павла.   Е ти си медицинско лице и добре , че се включи. Аз все пак бих питала, бях чела някакви неща( които не искам да споделям за да не филмирам никой) , затова казах да попита. Аз ако бях  на горна граница, бих попитала, защото все пак си имам в организма достатъчно и да пропусна няколко дни не бих пречила .няма какво да задълбавам повече.  Тери, три бутилки... ние с Митко , след един от прегледите при Конова, отседнахме в Тодороф, винарната. Сигурно, точих лиги като булдог . Че и на винен тур бяхме с онея сирена- аз само гледах. Сръбнах си малко от ендото розе и толкова . С Митко сме решили да идем живот и здраве един ден пак.
И аз го видях този пост в тромбофилиите... Слънце, браво на мъж ти за отношението. Ние сме по-практични . Той на мен чанта, която харесах. Аз една блуза и толкоз :)
Хелиантус, как си днес? Спа ли?
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #399 -: Февруари 14, 2021, 10:13:52 am »
Не съм го отлъчила, няма място в леглото. Буквално. Спим на тек и половина легло. С всички юргани по принцип ни е много тясно, но сега като сложихме и възглавницата, бяхме наредили столове до леглото, ако нещо взема, че се завъртя и падна. Буквално бях на ръба и той сам си отиде на дюшека. Няма място. Надявам се като стане топло и минем на леки завивки, да се освободи място за един 65кг човек.
Иначе гледам да го включвам във всичко, чета му за развитие на бебето, постоянно му разказвам, защото не искам да се чувства, че аз си имам бебе и той само работа върши.
Лошото е, че не планувахме добре нещата и аз се бях запънала за три спални в новата къща и те станаха едни кутийки. И пак ще сме на малко легло.

Иначе Мишо вече се сънува като баща. Сънувал, че бебето спи върху него и той се събудил обърнат на една страна и се стреснал защо се е обърнала, започнал да търси бебето. Хваща го треската.

Аз вчера за първи път от 2 месеца успях да намеря сили и да бърша прах и да сгъна купчината с мои дрехи. Настига ме благословията на 12 г.с., когато започваш да се чувстваш отново като човек. Мисля, че това ми е подаръка за "празника".

Иначе имаме близко семейството с детенце със спина бифида, и при фолиева над горна граница (като моята) не смея да пропускам прием. Спомням си, че покрай "токсичната" фолиева на д-р Русев сме коментирали тук и с д-р Мели, която дори праща медицински доклади, че не съществува такова нещо като дълготрайно предозиране, защото излишъка се изхвърля с урината. За това и показанието витамините от група Б да не се пият 10 дена и тогава изследване, което аз не спазих (бях пила фолиева киселина 10 часа преди теста), просто беше включена в пакет анемия.
Просто в тази фейсбук група, за която говорим, разбирам, че хората искат да са полезни, но има едни такива гръмки твърдения, че преди 3 години лекарите в България не знаели за тези мутации и едва ли не дейните в групата откриват топлата вода. На мен д-р Даскалов преди 4 години ми е пускал разширен пакет генетични изследвания. И не ме е питал:"Колко ти е фолата", Ами направо ми каза, пий всеки ден мета фолиева киселина.
Направих си труда вчера да потърся състав на мултивитамини за бременни, все са с поне 400мг фолиева киселина. То тогава всичко живо е под "риск".
Та Яна затова се разправя, защото знае, че четат бременни жени, които вярват на форуми повече, отколкото на лекари. Те лекарите все пак за тромбофилия и MTHFR явно знаят от 3 години.
« Последна редакция: Февруари 14, 2021, 10:19:08 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света