0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #980 -: Февруари 17, 2021, 09:19:45 am »
Пази Боже!
Много силно стискам палци на Грейси всичко да се развива добре, защото й беше казал, че само той може да й помогне да роди.
Радвам се, че поне репродуктивните клиники не са последователи на неговите твърдения и течения.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #981 -: Февруари 17, 2021, 10:16:24 am »
Етични комисии и подобни няма как да се самосезират, защото не знаят какво става. Пациентите си мълчат.
То и да се задвижи нещо не знам какво може да се направи. Никъде официално не твърдят подобно нещо.
Още едно погубено ембрионче благодарение на тях.
Нямам думи. 
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #982 -: Февруари 17, 2021, 10:35:44 am »
Никой не знае, че Сигридов е хванат с алкохол и кокаин по групите. Вие всъщност знаете ли колко струват прегледите му? Честно - нямам идея тия хора къде намират по 400 лв., за да им крещи и да им говори глупости. Напоследък масово спира терапия с НМХ. Освен това почти всички имат кръв в матката и само той може да им помогне.

И когато онзи ден писах, че всеки нормален пациент би трябвало да проверява специализациите на даден лекар преди да иде при него (например Русев няма нито една специализация по тромбофилия) ми казаха, че това не било важно. Щом толкова много пациенти ходели при него, значи той бил велик. И другата редовна реплика за двамата: “Помогнали са на хиляди жени. Как няма да ида на преглед?”
Абе направо вече ми иде да се изтрия от тия групи, че то бе ти издържат нервите да четеш
какви глупости творят “лекари”.

26.09.2019
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #983 -: Февруари 17, 2021, 10:46:32 am »
Ами аз нали вчера бях пак на видеозон, то не е много добра апаратурата, доста мъгливо се вижда. Не носех снимката от предния път и докторът не можеше да сравни на момента. На новата снимка имаше горе вдясно изписани 10 мм. Който разбира добре ли е тази дължина за 6 г.с.? Той ми каза да сравня вкъщи, ама на старата нямаше никакъв надпис там. Няма, защото той тогава не измери нищо, после се сетих. Само направи едно увеличение на двете точки. По мое усмотрение сега е по-голямо. Повече се вижда едно, но той каза, че все още имало друго. Той е резервиран, че ако не нараства, значи не се развива. Иначе едното е по-голямо от другото и второто може да спре да се развива, така каза той. Вика ме пак в петък, независимо, че другата седмица съм в Тутракан. Много е загрижен дали се развива, дали ще има сърдечна дейност... Той си мисли, че петък ще види повече. Но аз се съмнявам на неговия апарат. Спомена, че на ден растяло с 1-2 мм.
Иначе да се похваля (то пред вас не е за хвалене) - записах час при д-р Сигридов. Пада се да съм началото на 10 г.с. тогава, ако изобщо стигна до тая седмица. Разбира се, не смятам да спирам каквито и да било лекарства независимо какво той ще каже. Може и да откаже да ме преглежда повече... но ще видим.

Маги, много съжалявам за твоята позната. Наистина би било жалко, ако заради променената терапия се е случило това. Само искам да кажа, че аз в терапията си последната бременност нищо не бях променила, освен Фраксипарин от 0.6 на 0.4, но на 0.4 бях вече 10-20 дни и се съмнявам да е от това. Бях и на АП. Тогава в края на 9 г.с. прокървих. Веднага отидох на преглед и нямаше сърдечна дейност. След 2 дни падна. А точно 1 седмица преди да прокървя вливах 10 мл Интралипид заради завишени НК клетки. Това е, при мен причината със сигурност не е терапията. Така че ако ембрионът има да пада, да не се развива, то спира независимо от терапията явно. Само да допълня, че от положителен тест бях на 1 Кринон на ден и 3*1 дуфастон. Тогава беше спонтанно забременяване.
« Последна редакция: Февруари 17, 2021, 12:00:35 pm от Gracy »
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #984 -: Февруари 17, 2021, 10:57:28 am »
Яна,сериозно ли един преглед струва 400 лв????Не мога да повярвам просто!!Ми то и кокаина е скъп,все пак.Добре ,не знаят по групите,ми имат интернет в ръцете си,да напишат Сигридов ,да се поразровят и ще им излезе .В потрес съм аз,нямам думи.
Грейси,наистина ,не ме разбирай погрешно,разбирам че за да ходиш при него му вярваш,което си е твой избор .Но не мислиш ли,че щом някой шофира дрогиран,не работи и дрогиран?Едно е да си на 20 на парти на Какао ,друго е да си лекар с претенции за авторитет и да отговаряш за два живота.
Аз мисля,че Зори в началото на седма седмица беше 11 мм.
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #985 -: Февруари 17, 2021, 10:58:26 am »
Gracy, кое е измереното 1см, плодния сак ли? Моят плоден сак в 5г.с + няколко дни беше 1см (но може да съм била и към края на 5г.с, защото мисля, че съм била с по-ранна овулация). На такъв ранен етап трябва да се гледа с хубава апаратура. Ако апаратурата не е добра, може да видите ембрион чак към 7-8г.с Иначе при хубава апаратура може да се види и жълтъчно мехурче на този етап (не при всеки). Така че според мен си ок. Ти в момента ходиш при квартално АГ, нали? При твоя лекар ще видите доста по-добре нещата.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #986 -: Февруари 17, 2021, 11:04:17 am »
Да, така пише и той така каза - 10 мм. Според мен е плодният сак, защото това е цялата точка. То вътре нищо не се вижда. И това е по-голямото. Другото изобщо не е мерил. Аз затова го питах дали има друго все още. По мои изчисления съм на 5 г.с. и 3 дни, т.е. съм в 6 г.с., нали така?

Аз знам за кокаина. Знам за отношението му. Общо-взето всичко ми е ясно или поне така си мисля. Разбира се, че отивам резервирана. Знам и аз за минали случаи, чела съм в бг мама, когато е имало загуби заради него. Но пък и съм чела, че успява да види неща, уж успява да оправи проблеми. Разбира се, че искам да направя най-доброто за мен и бебето. Ще преценя нещата след като ги чуя. Нали се сещате, че съм готова и да чуя думите: "Трябва да го махнеш заради аномалии". Още не съм си представила какво точно бих направила в такъв случай. Ще видим.
« Последна редакция: Февруари 17, 2021, 11:07:29 am от Gracy »
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #987 -: Февруари 17, 2021, 11:20:03 am »
Gracy, в пета седмица си. По това време моят плоден сак беше точно 1 см. Дано видите на хубавата апаратура и ембрионална структура.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #988 -: Февруари 17, 2021, 11:27:42 am »
Не съм много сигурна в начина на броене, но са минали пълни 5 седмици от първия ден на последния ми цикъл (10.01.) Според мен би трябвало да съм в 6 седмица.
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #989 -: Февруари 17, 2021, 11:29:14 am »
За това се казва 5г.с +3. В 6г.с си, ама не точно, защото имаш още 4 дена. Та си се казва 5г.с+3. Както и да е, размерът на плодния сак е колкото трябва.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #990 -: Февруари 17, 2021, 11:47:01 am »
Грейси, с вагинален те гледат, нали? Добре изглежда за сега.

Дано да ти помогне за намериш мир Сигридов. Съмнявам се, но все пак. Той носи паника и смут обикновено.

НМХ достига максимално действие около 3-5ч. Затова И тогава се изследва анти Ха. След това следва изхвърлянето. На 12ч вече почти няма нищо, а на 24ч няма нищо. Затова И терапия през ден е велика тъпня. Тоест дори двудневно спиране на НМХ оказва влияние.
В начална бременност трябва да им помогнем на ембрионите, а не да им пречим със спиране на прогестерон и тн. Дори да не е виновен за аборта юридически, морално е.
Също така не е колегиално това месене в терапията на другите лекари, обаждането на колеги и тн.
В България всеки има телефона на всеки или поне може да го има. Тези въпроси, ако си достатъчно убеден в терапията си, поне аз (както е практиката тук, но с писма) бих я обсъдила с колегата, а не с пациента.
В България също се прави. Брат ми си строши брутално ръката. Множество операции и все пак никога няма да може да я използва пълноценно. Консултации с различни лекари, които общуват помежду си и след това  обобщено казват какво мислят, че е най-добре. Един вид международен лекарски консилиум. Значи може, но трябва да се преглътне божественото чувстно, което явно питае към себе си.
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #991 -: Февруари 17, 2021, 11:52:21 am »
Да, Павла, с вагинален. Благодаря, дано всичко да е наред.

Аз все съм се чудела как ги произнасят тези седмици и какво имат предвид лекари и други хора. Например, сега Хелиантус ако роди днес, ще казваме, че е родила в 38 г.с. или в 39 г.с.?
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #992 -: Февруари 17, 2021, 12:04:22 pm »
В 38-ма. Седмиците се броят на навършени такива.
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #993 -: Февруари 17, 2021, 12:12:30 pm »
В България седмиците се броят както казва Gracy или поне по-голяма част от лекарите така ги броят. Тоест казват незавършената седмица. Само като стане въпрос за раждане, гледат завършената. В моята ФБ група има няколко момичета които уж са в моята г.с., ама са със седмица и повече разлика в термина с мен.
Иначе в Испания и Англия се казва завършената седмица, но обичайно като се говори с медицински лица, казваш задължително и дните.
Аз днес съм в 30+2 и ако ме питат, казвам че съм в 30-та.
Gracy моля те, ако Сигридов ти каже, че бебето има аномалии, задължително да идеш на второ мнение. Само от преди 2 седмици има две бебета, които той настояваше да се махнат, а Марковс и Фемина отрекоха какъвто и да било проблем, който да изисква прекъсване на бременността.

Слънчицето прегледа е някъде около 200 лв., но за да си запишеш час има сложен импулсен телефон. Една жена беше навъртяла 180 лв. докато чака да й вдигнат за час. И то никога не е сигурно, че като стигнеш да ти вдигнат ще има свободни часове. Освен това иска всички изследвания да се правят в конкретна лаборатория и дори и да си правил същите преди 2 дни, не го интересува - иска нови. Че едно момиче, което ми писа даже я беше карал да повтаря генетичните за тромбофилия.

26.09.2019
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #994 -: Февруари 17, 2021, 12:16:24 pm »
Яничка, зависи пак къде си. В клиниката, която бях аз, си се смятаха само навършените седмици.
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #995 -: Февруари 17, 2021, 12:24:35 pm »
Яна,ти ме утрепа !Страшна цифромания!
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #996 -: Февруари 17, 2021, 14:11:21 pm »
Извинявайте, но тоя е търгаш, не лекар!

*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #997 -: Февруари 17, 2021, 14:56:09 pm »
Лейди или Хрис да отворят нова тема.
На късмет са :)
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #998 -: Февруари 17, 2021, 15:18:43 pm »
Хрис я няма онлайн повече от месец. Дано всичко е наред при нея.

*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #999 -: Февруари 17, 2021, 15:46:33 pm »
Добре е Хрисчето,малко е на друга вълна сега.