0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #400 -: Август 25, 2020, 12:05:53 pm »
На миналата пиех, макар че нямах оплаквания. Сега също нямах, макар че понякога се случваше корема да е по-твърд понякога (предимно вечер). Оабаче нали понякога контракциите са слаби и се усещат точно като менструални болки в кръста и се чудя дали всичко е наред. С Васил имах разкритие точно 60 дни преди термин и лежах до 36 седмица. Сега имам пак около 60 дни до термин, та допълнително се оглеждам и ослушвам повече. Иначе от тежестта също е вариант да са болките, но тия са точно менструални и са от няколко дни (почти седмица).
Кукапетъл, подаряваш каквото имаш желание и ако имаш желание. Няма правила, не е задължително и няма как да се изложите. Аз само цветя не нося и не обичам да ми носят. Доколкото съм чувала от доктори - писнало им е и от маркови питиета или икони. Относно размера на бебето и помагането да излезе - най-хубаво си е това да е естествен процес, но ако има заплаха за здравето на теб или бебо действайте. Само за размера ми е несериозно на мен, тъй като те изчисляват ориентировъчно и в 90% от случаите бъркат с по 500 грама, а това е бая за новородено. Преди 7 години сутринта ми обясняваха, че бебето е малко около 2500, но до термин ще е иделаен, а на следващия ден го измериха 3150 живо тегло вече. Не са малко и случаите, в които ги изчисляват по-големи, а  се раждат пак в норма и като по книга. Да му помагат след като само тръгне е ОК, но да го принуждават да излиза дори и ден по-рано без основателна причина ми е странно.

*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #401 -: Август 25, 2020, 12:18:57 pm »
Това с голямото бебе ми е любимо. Аз досега не съм чула за нито една моя позната или приятелка, на която да са изкарали бебето по-рано, защото е голямо и да са познали. Че някои даже и секцио ги минават, че не можело да се роди бебето нормално с този размер.
Върхът беше на една приятелка, при която объркаха с едно кило, а го изкараха секцио горкото.

Не че системата на Англия е за пример, ама там последният преглед е 20-та седмица. Никой не гледа размер на бебето и т.н. На мен на нито един преглед не ми е казван. И идея си нямам тия жени там как се справят с големите бебета  :lol:

Кукапетал, при нас беше малко по-различно, защото аз нямах личен доктор и освен това лежах 2 седмици след раждането в следродилно. Ама ние поръчахме на една пекарна бисквити с розови панделки и разни други рисунки и поръчахме доставка в отделението. Аз не присъствах на доставката, но по реакцията на всички акушерки и лекари съдя, че са били много впечатлени. Чак в на някои очите сълзи имаше. Там е обичайно да се занесе картичка (цветя не е позволено) и явно затова бяха толкова щастливи.
Така че измисли нещо от сърце и със сигурност ще ги зарадваш.

26.09.2019
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #402 -: Август 25, 2020, 12:48:11 pm »
Лято и Яничка, благодаря ви! Ще помисля за нещо различно наистина!
Иначе и аз не искам подпомагане да излиза по-рано бебето. Когато то си реши, тогава.
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #403 -: Август 25, 2020, 13:49:24 pm »
Някъде четох, но дали беше тук или в някоя група из фейса... Особено се радват на храна при нощни дежурства. Но това е за екипа при раждането, а за докторът от ЖК наистина нищо не ми хрумва. Идеята на Яничка е супер. Из София знам, че има места, където правят шоколад и го оформят в красиви форми. Проблем е, че в днешно време не знаеш кой-какво може да приеме. Говоря за алергични рекации и заболявания. Това е една от причините да не подарявам цветя и да не искам такива покрай малко дете.

*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #404 -: Август 25, 2020, 13:53:06 pm »
Кукапетал, ние ги почерпихме кола, ядки и бисквити. За бонбони беше горещо и нямаше да оцелеят. Видях, че някои носеха хубава, голяма и сладка потка. Това на мен ми допадна. А други носега торта. Така че варианти много. Все нещо ще избереш, важното е да е от сърце. Всъшност аз в Надежда почерпих и двете отделения - АГ и неонатология. Така беше и миналият път с баткото.





*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #405 -: Август 25, 2020, 13:59:08 pm »
Аз отдавна съм решила, че един ден да забременея и да родя, ще занеса подарък за дъщерята на моята лекарка, защото хайванчето не един и два уикенда прекарва в клиниката, за да може да ни преглежда докторката. Само където времето минава и тя пораства, та сменям идеите за подарък. :D Абе на хората, на които сме благодарни, сме им отнели много време със семейството. Това е във всички сфери.

Иначе за почерпка. На мен много ми харесват тези бонбони като идея. И са на доста прилични цени за подарък. https://www.facebook.com/chocolana.bg
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #406 -: Август 25, 2020, 14:18:44 pm »
Лято и аз накрая имах като менструални болки, но не им обърнах никакво внимание и на тоновете много контракции и останах за задържане, бях в 34-та седмица. Ти май каза, че започваш скоро тоновете, нали? Там поне по - често ще следите нещата.
Кукапетал това подпомагане е ръчно отлепяне на мехура, прави се при преглед. На мен ми го прави Милчева 2 пъти, но без резултат и накрая със система. Причината беше точно голямо вървящо бебе и наистина като родих акушерката каза, че 100гр да е било повече е нямало да може да излезе. Но моята шийка беше напълно изгладена и бях с 3см. разкритие и нещата станаха наистина много бързо. При теб обаче, ако няма симптоми за наближаващо раждане, не съм сигурна до колко е добър вариант.
Иначе аз още докато лежах за задържане и подарих основния подарък, но то беше за всички години до този момент и сбъдването на мечтата ми 😁 Тогава и дадох плакет на който пишеше: "За истинският лекар с голямо сърце и златни ръце - д-р Ралица Милчева. Благодарим Ви, че бяхте винаги до нас и сбъднахте мечтата ни!". Също и ваучер за един спа ден с доста видове процедури, който важеше 6 месеца. А вече за самото раждане и подарих такава кошница с неща. За отделението пък занесохме мини банички, пици и сокове.
« Последна редакция: Август 25, 2020, 14:24:24 pm от Mihaela Viyacheva »
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #407 -: Август 25, 2020, 14:25:45 pm »
В родилното не съм черпила никой,на двамата Александрови взех по едно доста хубаво бяло вино понеже това пият  и по един тръбен ключ около 30см ръчно правен от шоколад,акушерката ми Малена пие само шампанско и на нея Моет и ръчно правени бонбони,на другата акушерка,както и на санитарката по един Бейлис ,ма тях не ги знам какво пият.Те са хората на които искахме да кажем голямо благодаря.
Оф ,Кукапетъл,като чуя за голямо бебе и лошо ми става.Ще ти кажа какво ми каза моя доктор в 38 седмица-ще родиш към 4100-4200,ма спокойно,до 4500 може да родиш нирмално,ако се получи диспропорция между размера на бебето и на таза,винаги може да се направи спешно секцио.И аз не му повярвах,мъжа ми пък съвсем,хем тоя човек няма една грешна прогноза за мен.Викам си как ли да не родя 4кила бебе,е 4219 родих,като ни изписваха се роди бебе 4700,пак спешно секцио.А сестрата ма мъжа ми тъй,уж голямо бебе,тя понеже е кинта и двайсе и давай секцио и то 3100,и такива примери още имам с познати и колежка.А друга моя колежка,която е супер кльощава и едва си намира дрехи,роди 4100 нормално.
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #408 -: Август 25, 2020, 14:52:43 pm »
Аз не бих се съгласила на предизвикано раждане в 38гс, освен ако не мерят бебето 5кг.
Колкото по-рано, толкова по не е готово тялото. Да не говорим, че често има рязане или стигане до секцио.
Големи бебета има основно в България май и то последните години. Аз съм се родила 4250г, приятелка моя е била 5150г, а майка й е 155см. Ама личното си е само лично, не е доказателство. Друго, което ми е казвал и лекарят ми и акушерките, които ме израждаха- колкото е по-бързо раждането, толкова е и с повече разкъсвания и често има проблем да се роди и плацентата. Симеон го родих за 12ч от първа контракция и 2ч от истинските и беше трудно раждане. Борис го родих за  16-18ч от изтичането на водите и 6ч на истински контракции. Беше по-лесно раждане и нямах проблем с плацентата.
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #409 -: Август 25, 2020, 16:05:10 pm »
Мише, благодаря за инфото. И аз от това се опасявам, че с лежане много бавно минава времето. И точно за 1 клас пък..., но каквото кажат де. Плакетът е готина идея, също ръчно правения шоколад и фигурите от него. Те са по-лични и говорят за старание, а не просто фиктивен подарък колкото да мине. Кошницата също е добра идея. Но идеята на Тери най-много ми допада. Аз също си мислех да ти предложа СПА ваучер.
Васил го родих за 17 часа от първата контракция, а бях с разкритие от месец и половина преди това. В крайна сметка системата окситоцин помогна много, че можеше и да изпуснем нещата. Горкия се беше оплел в пъпна връв и аз колкото повече напъвах той толкова повече се затягаше в нея. Роди се посинял, а доктора беше изумен колко много мекониум излезе след него. Явно доста се е мъчил. Не искам и да помислям какво би било ако... случи се това и точка, роди се здрав и силен мъж.

Re: Тема на бременните 104
« Отговор #410 -: Август 25, 2020, 16:52:10 pm »
Моя мъж, майка ми и свекървата се оправяха с почерпката. Донеса нещата като ни изписваха. Никой нищо не връща 😀
А за голямото бебе. Лазар последно по ехограф го изкараха 4200 и едната АГ ми вика, че сестра и преди години родила по голямо нормално, така че да не се притеснявам. Следващия ме АГ пък го изкара с голяма глава, мери ми така и каза, че ще мине. И като го извадиха по спешност, нито беше тея килца, нито с голяма глава. Нормално бебе 3400 🙂
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #411 -: Август 25, 2020, 19:22:00 pm »
Еха, колко много идеи сте ми дали! Благодаря, ще помисля!
За голямото бебе, не ми се вярва, ама Божа работа. Не искам предизвикване. Рано е.
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #412 -: Август 26, 2020, 11:51:39 am »
Привет на всички отново!
От 2 дена ми се подуват глезените, знам, че е нормално, но при мен основно отича десния крак, видимо е по-голям от другия, а днес още от сутринта, предните дни само вечер. Този крак ми е с частично скъсан минискус и ме боли тези дни, но така не е отичал. Трябва ли лекар за това?
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #413 -: Август 26, 2020, 16:30:33 pm »
Ти не се ли оплака онзи ден, че си претоварила коляното и те боли? Според мен поне звънни на лекаря си, но като цяло почивка, краката на високо и кремове против уморени крака. Аз имам на Мустела, но не си достигам краката и... ама и поне нямам подувания все още.
Гушка ми се бебе вече, а то много време има още :(
Сякаш на миналата бременност не забелязвах или не се случваше, но сега откачам някой като посегне към корема ми. То само трима души си го позволяват - двама виждам много рядко, но единият от тях ми е близък. А третия съм го родила и е нон-стоп с мен. Нямам против като сме си у дома и се гушкаме, но навън се напрягам. А той все гледа да ме погали, да поговори на бебето. Дано не ме усеща, аз уж се усмихвам, но децата усещат. Съвсем наскоро в прав текст ми каза, че аз обичам повече бебето от него, защото то било по-сладко. Отде му хрумна и как да му обясня, че те всички бебета като се родят са ужасно грозни в първите дни?

*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #414 -: Август 26, 2020, 17:44:53 pm »
Кукапетал, и на мен десния глезен ми се подуваше повече. И след раждането се възстанови по-бавно от левия. Мисля, че не е проблем предвид седмиците.





Re: Тема на бременните 104
« Отговор #415 -: Август 26, 2020, 19:59:41 pm »
Руми, радвам се, че сподели. Благодаря! Говорих по телефона с АГ, очаквах да каже нормално, спокойно, тя се притесни и ме прати на ортопед, притеснява я, че ми се подува само десния глезен, не целия крак. За голям късмет :D, имаме съсед ортопед и дойде вкъщи да ме види, не знаех каква му е специалността, но мъжът ми знаел и му звънна. Компреси с лед и вдигане на краката поне на 2 възглавници. Успокои ме човека, натоварила съм го. Вените са добре и няма да ходя на съдов. Че това беше друга препоръка на АГ. Малко ще се кротна вече. Ама поне изпрах дрехите, останаха пелените.
Мислих, че има връзка и с минискуса, но пък тогава ми се подува коляното, сега не. Иначе се мажа с гел за крака на Матернеа и масаж лек, много приятно действа. Лято, карай мъжа ти.
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #416 -: Август 26, 2020, 20:03:13 pm »
Той е целия в мазори, дере ме и не давам да ме пипа 😂. За щастие още не се подував, въпреки че доста се движа и почти не почивам. Е, скоро това ще се промени май. Ставам все по-тромава.

*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #417 -: Август 26, 2020, 21:15:10 pm »
Кукапетал, не знам дали ортопеда ти е обяснил как се прави масажа с лед. Задължително трябва кожата да ти е намазана с нещо мазно, че иначе леда гори кожата. И отгоре надолу.

26.09.2019
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #418 -: Август 26, 2020, 23:12:33 pm »
Благодаря, Яничка! Не знаех, но аз имам гел в торбичка за студени компреси, стои в хладилника и се слага на отеклото, като има допълнително външна чантичка от плат. Много е удобно.
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #419 -: Август 27, 2020, 15:57:39 pm »
Момичета, готов ми е резултатът от пренаталния тест. Ще си имаме здраво момченце 💙 Значи все пак първоначалните ми усещания са били правилни. Много съм щастлива!