0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #220 -: Януари 08, 2020, 08:40:18 am »
НК клетки и аз си имам завишени. Нищо не съм правила. Както знаете НК периферни и локални са различни. Няма да се повтарям с историята си.

При инвитро не се смята пмц, а ио ли пункция, или трансфер + дните на отглеждане.

Тери, не мисля, че ще седиш 30 дена в Белгия. Помисли обаче за работата после бременна. Ти си лека паника (в най-добрия смисъл). Шефовете ти са белгийци, а за тях би било много странно болничен от 6гс.  Подготвяй си заминаването, ако си решила да не работиш.
А за другото- ей го февруари. Докато излезе биопсията и тн ще си минала задълженията си извън България.

Успех на всички!
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #221 -: Януари 08, 2020, 09:44:05 am »
О, Маги, доста полезна информация, значи мога да изчакам цикъл и тогава да записвам, че не знам кога ще ми дойде реално. Другата седмица отиваме и за едни експресни паспорти и потегляме.
Стискам палци на приятелката ти. Дано има успех. Във Владимиров направи малка крачка, дано сега има и финален успех.
Иначе мисля го това. Дано забременея, ама колко пъти правя уговорки как би било, ако този път забременея, че този път няма да водя тези разговори. Абе нахакаха ме, никой тук не знае контекста на нещата, по които работя и ако наистина забременея този път, не знам как ще предавам работата. И ми казаха, че съм отговорна за това. Ама не са ме питали искам ли аз да съм отговорна за това. Днес ще им кажа, че планувам инвитро в Турция и че съм склонна макс 2 месеца да пропусна до инвитрото заради техните срещи. Първият път като заговорих за инвитро толкова лесно го приеха, чак се учудих. След това разбрах, че си мислили, че имаме 2-3 месеца майчинство като в Белгия :D :D :D
« Последна редакция: Януари 08, 2020, 09:47:20 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #222 -: Януари 08, 2020, 09:58:03 am »
Точно затова ти го казвам. Тук бяха изумени, че напуснах като малкият стана на 3м и ми изтече майчинството. Какво съм щяла да правя. Добре, че мъжът ми е човек и ме нае. Сега спя с шефа :D
3 години да загубиш служител си е по-лошо от да го уволниш. Нито можеш да намериш нов, защото старият ще се върне, нито старият ще става за нещо веднага сред 3 г вкъщи.
Според мен си намери някой, който става и започвай да го обучаваш. Така ще си имаш сигурен човек по време на инвитрото, а и после ще си имаш за майчинството.
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #223 -: Януари 08, 2020, 10:02:34 am »
Тери, за Fh-pro-то, аз съм спряла приема на допълнителна фолиева, защото в него е в метилирана форма, взимам отделно Б12, защото дозата не е достатъчна за мен, иначе и то е метилирано, взимам и вит Д допълнително, но от 8 капки на ден съм ги намалила на 4, взимам допълнително и омеги. Чувствам се като стара баба, към 12 таблетки на ден,  плюс вигантола, плюс прахчето инофолик  :D

Аз днес най- сетне имам положителен тест за 0, 19 ден от Ц, нормално за мен, но бях решила вчера, че няма да имам О. Напоследък от нищо се отчайвам.

Тери, иначе за работата те разбирам. Аз все се мъча да ги мисля нещата в бъдеще. Вчера ми предложиха да продължа да работя неопределено време там където работя в последният месец и много се зарадвах, защото много ме устройва и главицата ми пак започна великото мислене- а ако сега забременея и после го загубя, но съм спряла да работя ще трябва да търся работа на друго място. Накрая си казах, че важното е да забременея пък другото каквото такова.
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #224 -: Януари 08, 2020, 10:06:07 am »
Всичко си взимах отделно- б12, фолиева и вит д от на малкото. 🙂
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #225 -: Януари 08, 2020, 10:13:24 am »
Кукапетал, честито! Само хубави емоции ти пожелавам!
Ние направихме един маратон с пътуване през ден до болницата. Ужас, не знам как издържах. Записването в Турция наистина става бързо. А за ембрионите- не е като да не съм питала. Първо едната координаторка, после чрез Турмед, накрая писах и на мейла на клиниката. Обади ми се координаторката- какво точно искам. Обясних, че бих желала информация за ембрионите и че това ще ми помогне да реша дали продължа. Изпрати ми досието- съдържаше изследванията, които ние им занесохме, спермограмата и документ, в който пише, че ембрионите не са се развили за ПИД.
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #226 -: Януари 08, 2020, 10:37:11 am »
"Момичета, докато пиете FH Pro спирате ли си витамин Д капките и фолиевата? Аз мисля фолиевата и Б12 да ги оставя, защото са метилирана форма, а съм с мутации, но се чудя за Д.
Лина, какво стана със стерилната урина?" Тери, виж в каква форма е в FH- a . Въпреки, че HELIANTHUS е написла, че е метилирана. В изофолик-комби не  е метилирана, взимам и допълнително. Пия от 100мcg б12, мисля да взема и ойлсенс за вит Д-то. Ох, с работата е трудно... но виж, при мен също съм решила, че и да стане нещо ще седя докато мога. Въпреки, че нали спрях трейнингите и курсовете и се навигирах в друга посока , за да не се тваря с житейски казуси (еми пак е много и е динамично) , никой не го еня ти през какво минаваш. Всеки си гледа таргета и дали е завършено. Гледай се себе си, обяви си отпуската за тогава за когато смяташе и това е- аз така бих направила или бих казала хоум офис или болничен -както искат те.:)  А за урината... така ми се сви като ти прочетох коментара за биорезонанса-направо ми се обърна всичко ... но нали бях удома  и спях с аларма за срещите... та.. урината Escherichia coli Quantity: > 10 ^ 5...монурал две хапчета на 72 ч.  И аз съм супер отчаяна, не се надявам на чисто нищо- каквото и да си пусна все излиза нещо. Аз бих отишла в Турция и с бактериите... моя АГ ( на когото супер много вярвам) ми каза, че на партньора като са му чисти изследванията , значи аз си имам плазмата в някво супер малко количество и не е спирка за бременеене като пия AHCC-то. Не, знам- ти трябва да си решиш. Аз нищо не бих отложила и бих се борила за хоум офис!  Както и HELIANTHUS е написла , аз съм на същото- действам си, ще се паникйосвам като видя +-а. Иначе моя доктор чакал 2ро Юли месец края, аз му обявих че сигурно като видя плюса ще опъна палатков лагер пред тях, той вика- едва ли. Ако е така знчи не си вършим работата :)
HELIANTHUS, действай си по работата жена, к'вото туй! Аз затова, ако някога стане ще си кютам колкото мога и ще гледам да съм по-дзен, пък ще го мисля. Преди ми беше да мина 6та седмица (защото тогава някъде приключи биохимичната) , после 12, после 17та (от каквото съм чела ) и като се успокоих... няма да има спокойствие за мене никога... но ще трябва просто да действаме, няма как. За теста за О- ами действайте бре!
Допълнение: за НК клетките , Конова - над 15% НК клетки казва вливка, но ако си на кортикостероид не. Иска ги още в началото на + тест.
« Последна редакция: Януари 08, 2020, 10:41:41 am от Lina88 »
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #227 -: Януари 08, 2020, 10:50:57 am »
Кукапетал, страхотна новина! Хайде утре да е удвоен и си Супеер! :)
Аз на 1 ден бях с 221, според мен и двете са се хванали :) Пупуп Дано!  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :cloud9: :cloud9:
Тери, супер са и твоите новини! Дай Боже всичко да е наред вече и скоро и ти да ни се хвалиш тук с трепети :)  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
Успех на всички!
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #228 -: Януари 08, 2020, 10:52:20 am »
Тери,и аз да си кажа,да забременееш ти е приоритет,мисли стъпка по стъпка- първо отиваш в Турция,после правиш стимулация и т.н.
Аз се притеснявах,като наеха момиче на мое място при положение  ,че не знам какво ще стане,но са прави хората,като ме няма кой ще върши моята работа.Обучи се и си работи  ,аз с чиста съвест си седя в къщи.От централата ни една жена,работи от тях си до края,при теб и това е вариант.Те хората деца имат,ти нямаш,мисли за себе си.
Вистал,крада ти идеята ,само да родя,много е яко.
Лято,аз не бих отложила трансфера ,ние си правим едни сметки,друго става.Аз много мислих дали да отложа моя ЗЕТ,защото тогава бях много нервна,имахме проблеми с наши квартиранти в два различни имота и бяха големи сцени,и с пари назад дръпнахме,и на двете места ревниви мъже трошаха прозорзците ни,абе филм,ама това са нещата от живота.
Не смятай термини от сега,само спокойно и успех.
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #229 -: Януари 08, 2020, 11:09:10 am »
Кукапетел, страхотна нивина, оххх развхлнувах се.
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #230 -: Януари 08, 2020, 11:24:59 am »
Тери, стискам палци за Турция, кога заминавате или не е ясно още? Охх, много се развхлнувах, все хубави новини, първо ти, после Кукапетел,ееее момичете добре започваме новата година. 🥰
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #231 -: Януари 08, 2020, 11:31:06 am »
Толкова сте мили всички! Благодаря ви!  :bighug:
Вистал, трогна ме, че ме следиш! <3 Навремето се молих Бог първо да помогне на теб, че гонихте срокове и след това на мен, толкова се зарадвах, когато писа, че си бременна, още помня вълнението, което изпитах!
Лина и Petqst, аз също си го мисля, ще видим, дали са двечки!   :ask:
Тери, аз пиех FH pro х 3 капсули и вигантол, за Б12 не си спомням добре, а след пункцията почнах вит. Б12 всеки ден и фолиевата, продължих с вигантола. Усещам как забравям, а е толкова рано все още, за хапчетата се чудя пих ли или не...
Яничка, да ти е жив и здрав рожденика! Бъдете здрави и сбъдвайте мечтите си!
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #232 -: Януари 08, 2020, 11:39:16 am »
Кукапетел, кой ден ти е това след трансфер и колко дневни бяха?Не помня вече.

*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #233 -: Януари 08, 2020, 12:19:57 pm »
Толкова сте мили всички! Благодаря ви!  :bighug:
Вистал, трогна ме, че ме следиш! <3 Навремето се молих Бог първо да помогне на теб, че гонихте срокове и след това на мен, толкова се зарадвах, когато писа, че си бременна, още помня вълнението, което изпитах!
Лина и Petqst, аз също си го мисля, ще видим, дали са двечки!   :ask:
Тери, аз пиех FH pro х 3 капсули и вигантол, за Б12 не си спомням добре, а след пункцията почнах вит. Б12 всеки ден и фолиевата, продължих с вигантола. Усещам как забравям, а е толкова рано все още, за хапчетата се чудя пих ли или не...
Яничка, да ти е жив и здрав рожденика! Бъдете здрави и сбъдвайте мечтите си!
Кукапетал, много мило ми стана от думите ти! :bighug:

Тери, при нас каръка не се е разминал още и миналата година беше много тежка в семейно отношение (не съм ви писала като цяло какво ни сполетя), само се надявам в тази година вече каръка да не се е пренесъл и да си остане в предишните три години.
При мойта приятелка след посещението при ходжата от чисто житейска гледна точка имаше раздвижване, но за срока който й даде, че ще забременее не позна и тя съвсем се обезвери и отчая вече  :(.
Надявам се, че при теб е познал и ще стискам много, много палци, все усещам, че ще имаш момченце ти и това си е!
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #234 -: Януари 08, 2020, 12:24:44 pm »
Така е, не бива много да го мисля и наистина все гледам 50 крачки напред. Ако можех да се променя, но изпадам в паника ако нямам контрол над нещата. А и както бяхте писали - с план е по-лесно, а и после плановете винаги могат да бъдат променени. Иначе да си кажа - преди 7 години мъжът ми като разбра кога е термина и сподели, че много му се иска да родя на 26.10., тъй като дядо му е бил роден на тази дата, а детето така или иначе щеше да носи неговото име. И аз правих-струвах и родих на 26.10. Помня го много ясно, на 24.10. успях за часове да направя основно почистване на цялото жилище- печка, хладилник, прозорци - всичко, на 25.10. оперираха мама от рак, а аз имах консултация. Към 8 се изсипах в болницата, минах през мама преди операцията, за да ѝ взема ценностите и седнах отвън да закуся. Като дойде време за преглед споделих, че смятам "утре" да раждам, а лекарката ми се изсмя. От там се вдигнах към шейново, че си бях навила на пръста там да раждам. Споделих им, че аз утре ще раждам и държа да ме приемат още сега, но доста неучтиво ме върнаха и аз се обидих. Следобеда минах пак да видя мама, а след това се насочих към бабата на мъжа ми за вечеря с цялото семейство. Наплюсках се като за последно (и с право) и се прибрах. Час по-късно вече засичах контракции и след 17 часа излезе човек от мен. Но имах страшен план, който въпреки малките спънки се случи съвсем естествено. Не съм предизвиквала раждане, не съм скачала, не съм яла някакви особени храни или каквото правят другите, за да предизвикат. Но имах план. Грам не зависеше от мен, но бях толкова горда, че го изпълних! То в ония хормонално нестабилни месеци... И сега знам колко е глупаво всичко, но като не спирам да го мисля и премислям? Нощес съм се опулила в 3 часа с мисълта, че съвсем скоро започваме процедурата. Уж бързо станаха нещата, но като погледна назад почти година се е изнизала, аз по-млада не съм станала и се чудя как ще се справя, дали ще успея и ако успея дали няма да е за сметка на останалите. Отплеснах се с цял роман, извинете ме.

Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #235 -: Януари 08, 2020, 12:33:04 pm »
Маги, 9 ден на 5 дневни :)
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #236 -: Януари 08, 2020, 13:12:33 pm »
Ти имаш като моя резултат с близначките на 9-ти ден!Аууу стискам още по-силно палци и чакам утре да видя резултата :*

*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #237 -: Януари 08, 2020, 14:06:41 pm »
Може ли да погледнете? Всичко е наред май, но нищо не разбирам - признавам си.

*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #238 -: Януари 08, 2020, 14:18:33 pm »
Изглежда добре, Лято. Поне аз не виждам нищо притеснително. Аз бих си пуснала и уреа и микоплазмите отделно, PCR тест. Не знаех, че сте в Надежда :/ А отделно за термини и неща- недей мисли толко напред. Карай го ден за ден- аз така се опитвам, защото това е капан на ума. Да гледа  в бъдещето и да се лута в миналото. Имай си някакъв груб план, но чак до термин... живей в настоящето. Успех!
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #239 -: Януари 08, 2020, 14:25:31 pm »
Благодаря Лина. Може би ще ви върна някъде много назад, но днес гледах в групата във фейсбук някакви изследвания и коментарите бяха, че с ТСХ над 2 не се прави трансфер. Ми моят е над 2 (2,44) и е правен в средата на ноември. А иначе е в норма (0,27-4,20). Това може ли да е сериозен проблем? Бях си качвала изследванията тук преди време, но ако се наложи пак ще ги кача.
В надежда сме, там бях донор и като познато място там отидох. Отделно, че след лошата спермограма се посъветвах с кординаторките на фондацията и те записаха час за уролог, който пък ми записа час за гинеколог (защото установи, че имаме избор между фонда и нищо) и така избегнах чакането от година-две само за лекар.
« Последна редакция: Януари 08, 2020, 14:28:48 pm от Лято »