0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #380 -: Юни 17, 2019, 17:13:19 pm »
Благодаря, че се включи Вистал. Да за това става въпрос. То колкото и да е била тегава бременноста, май все с позитив се връщаме към това време, когато искаме бебенце.<3
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #381 -: Юни 17, 2019, 21:46:16 pm »
Маги мей, ти не беше ли скоро на трансфер и не си ли пациентка на доктор Стаменов?
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #382 -: Юни 18, 2019, 08:06:00 am »
Нелита бях Януари месец на първият ми трансфер. Инвитрото беше на естествен цикъл. Сега съм със стимулиран. При Стаменов съм, да.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #383 -: Юни 18, 2019, 10:07:17 am »
И аз изпатках като вас. Започнах да сънувам кой ден от трансфер ми е и смятам на кой ден да си направя тест.
Говорих с инструктора и започвам по-интензивно курсовете, колкото и да не ми се иска. По 6 часа ще гледам на седмица, за да ги изкарам до трансфер. Този месец казах на Мишо, че няма да правим опити за бебе, че след това усещам, че нещо ми тръгва на зле течението, а ще правя микробиология. Ще проследя овулация и на 7ми ден ще пусна Прогестерон да видя от него ли е било зацапването и се включвам и аз в играта.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #384 -: Юни 18, 2019, 10:15:34 am »
Тери, повече каране гарантира повече опит. Ще се справиш.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #385 -: Юни 18, 2019, 10:16:36 am »
Изпаткала или не, Тери добър план и за бебеправенето и за кормуването. Само дето за второто ще ти е топличко малко сега,има ли климатик в колата? И аз ще пусна прогестерон утре или на 20 за да видим имала ли съм О . Колко трябва да е стойноста за да считаме че е имало О. Някой ще се пробва ли да разчетем какво Конова е писла при + тест? :)
Павла, да , д-р Даскалов погледна снимката и каза, че едната е леко нагъната, но забравих да питам коя. Ще питам пак Персенска , като се видим идния месец.
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #386 -: Юни 18, 2019, 10:28:25 am »
Тери благодаря ти хаха хубаво е да знам че не съм само аз. Пак голямо сънуване му ударих цяла нощ. Иначе и на мен много ми хареса плана ти. А отностно това че някпй (като мен например) правим второ ин витро, не значи че сме се мобилизирали толкова, а по скоро нямахме за зет. Тъй че нямаме много избор. Ти поне имаш ззабразени бебчета и бързо да ги прибираш на топло.
Момичета нещо от вчера имам лека болка в главата, пък спира, пак ме заболи ама не е много силно де та да питам парацетамол ли можеше да се пие?
Слънчицето ти какво се покри, да не се срасна с дивана? Как си?
Лина погледнах файла ама... ох пак ще пробвам ама не обещавам дали ще мога да помогна.
Маги мей ти как си? Как се справи с зарзиото снощи?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #387 -: Юни 18, 2019, 10:34:10 am »
Слънце, на мен ми бяха писали 1 парацетамол, но ако имам нужда от повече да звъня в клиниката. Беше при настинка, но може би по-добре не пий. Налей се с вода. От Прогестерона е, много е измаря, вдига температурата. Парацетамола ще даде временно решение, сън си трябва според мен.

Лина, Аз виждам: контролни изследвания на ТСХ и NK.
При ТСХ >2.5 ендокринолог
При NK >15% (не ЛК) вливки на Intralipid разтвор
Fraxpiarin през ден до 16.гс.

Мерпа. мета (каквото й да е) до 16 г.с
Другото изобщо не го разчитам, нещо за витамин Д3 май
И последното в  Утрогестан 2х2, Дуфастон 3х1 (би следвало след овулация)
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #388 -: Юни 18, 2019, 10:35:07 am »
Добро утро, момичета!

Слънца, стискам ви много палци! На домашно правещите опити също! Маги мей и на теб!
На бременните коремчета :bighug:
Маги, радвам се че е миналата ФМ и всичко е наред!

На мен днес ми е 17-и ден от М и още тестовете са напълно отрицателни, явно ще е още по-късно този месец О.. . Как мразя да хабя по много тестове  :D
Събират ми се 3 работни седмици, та поне нямам време да мисля за глупости.

Тери, за къщата те разбирам напълно. Ние пък купуваме сега ии постоянно излизат някакви неща, чак си мислех да спрем с опитите за някой и друг месец, че да поработя и да съберем повечко пари, но няма за кога и тях да ги спирам. Ще се нареди всичко. Много нерви с всичко, но крайната цел си заслужава. Мен ме е обзел оптимизъм разбира се, само чакайте да мине О  :D
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #389 -: Юни 18, 2019, 11:14:07 am »
Лина освен това което Тери е написала, аз разчетох oilesen D3 по 2 перли на ден (в момента и аз ги пия тях по 2 заради дефицита) а другото може би е мета фолиева киселина 2×1 до 16 г.с. ( тя е неофолик мета L-метил фолиева киселина по опаковка) аз разчитам нещо от сорта на метил мета и за това предполагам че е фолиевата.
Хелиантус няма за къде и защо да отлагате бебеправенето. Ти пак можеш да поработиш и да съберете още пари, пък то ако стане добре дошло, ако не поне знаеш че няма да съжаляваш че не сте бебепеавили. Или деугия вариянт е да не следиш О т.н. а просто да си правите кекс без да се пазите. Стискам палци да е по скоро положителен теста за О, а после и  :bfp:
Тери за сега удържам фронта и пия вода, ама ще видим до кога. Нощно време ставам по 3 пъти заради тая вода.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #390 -: Юни 18, 2019, 11:39:33 am »
Слънцемое,много вода пий.Аз ако не пия и ме заболява главата,по 3 литра пия на ден.С дивана за малко се разделихме,ходих да върна две книги на библиотеката и други две взех,видях се с една приятелка.
Хелиантус,пари се изкарват,опитвайте пък каквото стане.
Тери,аз нали не взех изпита от раз,та единия път имаше една бременна и то доста ,за втори път се явяваше,много спокойна си беше,и бременна да се явиш не е страшно.Много по-стресиращо би ми било на мен,сега да карам курс.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #391 -: Юни 18, 2019, 12:04:21 pm »
teri_90, ох благодаря. Бях го тотално забравила този дуфастон а ми се въртеше в главата aма ей го на!
Слънчицето,супер чети книжки почивай, и само спокойствие <3 Слънцемое, абе и аз си мислех че е фолиева това, няма какво друго да е. Здраве да е ставането. Важното е да си хидратирана.HELIANTHUSче и аз, няколко кутии опатках ама няма как, хванали сме се на хорото. Хубаво е че си запълваш времето с работа.
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #392 -: Юни 18, 2019, 12:48:08 pm »
Мина ми идеята да забравям нещата, беше ми писнало нещо, продължаваме по план и график  :D
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #393 -: Юни 18, 2019, 12:54:48 pm »
HELIANTHUS и аз уж почивам и го давам леко, и сега пак се превъзбудих. Абе не е е лесно. :)
Редакция: като споменах "не е лесно" питах и 8 balla  дали съм бременна. Отговори ми : добри изгледи  Хахах лошото е че имам работа и се подмотвам цял ден.
« Последна редакция: Юни 18, 2019, 13:42:00 pm от Lina88 »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #394 -: Юни 18, 2019, 13:48:21 pm »
Лина,забравих да ти кажа,тръбата щом пропуска,не е проблем че е нагъната леко.И няма значение коя е,то и без това не овулираш в някакъв точно определен ред.Може три пъти в ляво,примерно.
Сетих се за една колежка,тя има един Йода от Макдонолдс в шкафа и чат пат някой като е в дилема и пита Йода,ако отговора е неудоволетворителен казва-мани го тоя боклук :D
Аз съм още спокойна,казвам си,че каквото има да става,ще става.
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #395 -: Юни 18, 2019, 15:35:24 pm »
И аз съм на мнение, че каквото има да става, ще става :) Справих се вчера със Зарзиото без проблем, даже не очаквах че ще ми е лесно, обаче за разлика от това ръката където ми взимаха кръв, трети ден след това ми посиня почти половината, вече не боли но изглежда кофти.
Аз да ви се похваля, но едновременно с това и чукам на дърво нещо да не се промени-днес казах на шефката че сме в процедура и очаквах че ще е ебаси непукиста и ще каже че не и влиза в работата, но точно обратното-каза да не се притеснявам, че трябва да съм спокойна, работата да ми е последната грижа и че каквото зависи от нея няма да има проблем да ме пуска и да отсъствам. Камък ми падна от плещите. Спомена че инала позната която преди 10 години е минала през същото и много добре знае какво е.
Слънчица мисля ви и ви стискам палци. Има ли други които скоро ще правят тест?
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #396 -: Юни 18, 2019, 15:42:11 pm »
Еха Магии много добре направи че и каза. Добре че е реагирала адекватно и с разбиране. Предполагам знаеш, колко по спокойно ще ти е да излизаш от работа и да ходиш до клиниката на прегледи, после си пусни и болничен поне за 10на дена. Много се радвамм  :bighug:
Ми за тестовете май аз ще съм първа ми се струва. Вече почвам по малко да мисля, колкото и да знам че не трябва, ама кво да направя. Появяват се и болки като ПМС и колкото и да знам че това нищо не значи малко ми се скофтва ама... каквото е писано ще стане.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #397 -: Юни 18, 2019, 15:53:06 pm »
Няма как да не се мисли. Колкото повече дни минават, толкова повече започва човек да мисли. Цялата процедура на чакане е свързана с лекарства под час и просто няма как да изключите и да не мислите. Да не говоря за Слънчицето, на която са дали срок за чакане като на мен в Ню лайф. На 9ия ден просто става убийствено казвам ви. Двата пъти си правих тестовете на 13 ден, не на 16.  Не знам как се чака до 16 ден.
Маги мей, не знам как да се изразя 'за щастие', за 'нещастие' около повечето хора вече има по някой с инвитро и влизат в положение. Особено от жените аз лично го очаквам. Е Алекса доказа, че не седят нещата винаги така, но то заради такива хора сме защитени от закина, стига да подадем документи, че сме в напреднал стадий на инвитро процедура.
Моите колеги в България и Белгия станаха всички половин доктори покрай мен. За всяко изследване мое знаят, въпреки, че са мъже се интересуват.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #398 -: Юни 18, 2019, 16:09:51 pm »
Маги мей,много по-спокойно е когато ти влизат в положение.За деня на пункция ,че и следващите няколко ти се полага отпуск.Аз си взех един ден и на молбата под име,отдел,длъжност писах инвитро.После ми казаха,че за трансфер се полага само деня на трансфера.Сега съм в отпуск,аз имам 22 дни и взех 10 .
Тери,няма как да чакам две седмици,просто е невъзможно.
Слънцемое ,ти след 3-4 дни ще правиш тест,там някъде си.Не обръщай внимание на ПМС,не се знае от какво е.😉
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #399 -: Юни 18, 2019, 16:19:27 pm »
Ми в петък съм.
Ама чакай слънце сега че аз нещо не разбрах. Ти не си си пуснала болничен, който ти предлагат от болницата и който болничен трябва да ти се плати от държавата, а си пуснала от тези опуски за инвитро (това са дни които се водя отпуска  сватба,пограбение и т.н. т.е. допълнителна отпуска от стандартната за календарната година) и за това дето сега си почиваш в вас си си пуснала отпуска от основната ти опуска?!? Правилно ли съм разбрала? Ако е така защо не си пусна болничен? Ако те притесняваше това че ще ти платят само първите три дена, то горе долу е същото като дните който са те пуснали за пункция и трансфер с разлика че остатъка не го плаща държавата, а си хабиш личния отпуск.
Аз този път само един ден пуснах за трансфера, ама функцията нали ми се падна в събота. Иначе другия път казвам и аз и да става каквото ще. Голям зор ми беше излизането за прегледи и притеснението.