0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #560 -: Май 15, 2019, 22:25:44 pm »
Мерси, Лина и Тери
« Последна редакция: Май 15, 2019, 22:29:13 pm от WideD »
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #561 -: Май 15, 2019, 22:31:53 pm »
Благодаря, момичета.Тери последно в понеделник естрадиола ми беше 1900.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #562 -: Май 15, 2019, 22:41:16 pm »
Много добре звучи, май няма да имаш дори лека хиперстимулация. Дано всичко е наред и скоро бебета на топло.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #563 -: Май 15, 2019, 23:37:46 pm »
Павла, звучи добре! Много се радвам и дано сестричката стане съвсем скоро!

Кукапетъл, много прегръдки! Надявам се скоро да се почувстваш по- добре физически и психически!

Нелита, Хрис, много стиснати палци за вас!

Лина, важното е да е добре малката, а и предполагам е хубаво малко да почине организмът, аз не съм фен на почивките, но все пак.
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #564 -: Май 15, 2019, 23:59:16 pm »
  :stroller: :sbabygirl: Дано всички да имаме в най-скоро време така желаните бебчета.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #565 -: Май 16, 2019, 08:15:06 am »
Cruella, понеже се интересувам от биопсии, а само ти ги правиш май от темата. Да те питам имаш ли информация. Чета из бг-мама отговор на една жена от 2010 година (изтекло е доста вода оттогава), но тя е написала следното: " споделя с вас един мой разговор с док,в който точно биолога Чаушев се беше върнал от конгрес и беше споделил с док,че последните данни сочат, че имплантациите са на лице,когато ЕТ е около 2-3 до 4 месеца след ПОМПАТА/така се нарича промивката/,защото унищожавайки антителата се унищожават и много от необходимите за имплантацията клетки и е добре да им се даде време да се възтановят." (Пациент е била на Стаменов). На теб казвали ли са ти подобно нещо след като ти прилагат лечение?

П*С* Моят цикъл все още го няма.  БТ даже леко се е покачила. Може би пак имам проблеми с Пролактина с тези зацапвания през целия месец и болезнени гърди. За бременност и дума не може да става. Той доц. Русев си ми каза, че с моята доза Бромокриптин все едно нищо не правя, за това беше прав, защото едва с 2-3 единици бях бутнала Пролактина за 7 месеца.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #566 -: Май 16, 2019, 08:24:18 am »
Павла, добре звучат нещата.

Тери, ако пролактина не ти е ОК, може и там да търсиш виновника за липсата на имплантация.Тривиален и много лесен за коригиране е този показател, но докторите понякога го пренебрегват. Да ти кажа биопсии от този им вид правят само и единствено в Надежда, доколкото съм запозната аз.Колко и дали помагат не се наемам да казвам, нямам наблюдение.

Хрис,Нелита стискам палци!

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #567 -: Май 16, 2019, 08:36:34 am »
За биопсията, според темата, която четох д-р Конова ги отричала. Достатъчни били вливките за НК клетки (периферни). Сега това е било 2010 и е развален телефон, ще я попитам лично, но гледайки диагнозите и предписанията на жени, които тя дава, се припокриват с тези на доц. Русев. Визирам НК клетките (умерено завишени) с Интралипид и при тромбофилия аспирин и Фраксипарин през ден. Ще се възползвам качествено тази година от ДРЗ и ще питам, който мога.

Въпросът е, че според никой лекар моя Пролактин не е проблем. Той е на горна граница, но това е Пролактина в периферията. В ендометриума колко е не се знае. А и доколкото разбрах от разговора ми с д-р Мели даже липсата му в еднометриума би бил по-голям проблем, отколкото завишеното му състояние.
И при все, че уж не ми е проблемен Пролактина и пия Бромокриптин, защото може би било капката, която обърнала след инвитрото каруцата (явно не е бил той), откакто съм на лечение съм нов човек. Нямам сърцебиене, не съм уморена. Бих го пила цял живот. Защото от дете търсим проблемите със здравето ми и 2-3 единици по-нисък Пролактин ми спестиха всички кардиолози, гинеколози и т.н. (Като дете имах цикъл на 21 дена и неоткриваеми проблеми със сърцето). И пак този Пролактин, който не ми е проблем според 6 различни лекаря при повишаването му януари ми докара цикъл на 13 ден.

Павла, всички ти пишат, аз нищо не разбирам от нещата, които изследваш, даже не мога да ги изговория, но се радвам, че започвате с упражненията вкъщи. Какво стана с АМХ-то? Какво ти каза доктора за него?

Маги, казахте ли на Моника за двете бебета вече?
« Последна редакция: Май 16, 2019, 08:39:23 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #568 -: Май 16, 2019, 10:53:21 am »
Тери,аз такова нещо за първи път чувам ! В групата на Надежда бях пуснала пост точно за биопсията и за лепилото (помпа) доста девойки писаха че са слагали PBMC и след това  трансфер и после са имали положителен тест. Вчера когато бях при моя док на преглед и видя че резултатите след лепилото са доста по добре той ми каза че е хубаво при мен специално да го слагаме примерно на 3 месеца,да не е всеки месец,защото има остатъчен ефект. Така че Тери аз специално съм с две ръце при теб да се провери какво се случва вътре. Една дама ми беше писала под поста че това и е било разковничето. Не искам да те навивай или каквото и да било,но за мен носят страшно много информация на докторите.

Тери поствам ти коментара:
На мен също доктора каза, че тази биопсия ми е лоша. Направиха това лепило последва контролна биопсия вече  беше по-добре и преди трансфер пак ми слагаха лепило и беше положителен и мисля, че така успяхме. Предните ми 3 опита бяха без него и нито един не беше положителен.
« Последна редакция: Май 16, 2019, 11:00:47 am от Cruella De Vil »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #569 -: Май 16, 2019, 11:55:42 am »
HELIANTHUS, мерси мила. Ами странно ми е в интерес на истината когато имаме контакт, особено мисионерската. Досега подобно усещане не съм имала. Все едно стърже стериопор, където са яйчниците. Но аз вяра на усещания нямам. 18 ден от първото кървене на аборта ми е. Сигурно е за добро, но исках да ме видят пак. С тревогите покрай малката, сутринта станах ужасно гладна и на автопилот ядох.. кажете на 19ти ден ТСХ и пролактин има ли смисъл да пускам?
« Последна редакция: Май 16, 2019, 12:11:06 pm от Lina88 »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #570 -: Май 16, 2019, 12:11:58 pm »
ТСХ и Пролактин не се влияят от деня.
Cruella, ще ми пратиш ли темата да почета, че аз открих някаква много Стара
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #571 -: Май 16, 2019, 12:28:49 pm »
teri_90, Мерси Теринка  <3
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #572 -: Май 16, 2019, 12:31:13 pm »
Тери, така съм аз, екзотика. Обикновени неща не ловя.
АМХ ми беше нисък 5 бременности, така че не ме притеснява много. Все пак е показател за количество основно. Със запазени други хормони, доста добър брой атрални фоликули, АМХ не ме бърка, а и не съм чак толкова дърта все пак. Реагирам и добре на стимулации.
Тери, виж https://www.matricelabinnove.com/en/ . Има и форум към лабораторията. При свръх активност само в Белгия правят интралипид, тук са на кортикостероиди. При хипофункция- надраскване на лигавицата и поддръжка с хориогонадотропин алфа (предпочитат го) Овитрел.
Ще имаш много лекари под ръка. Питай за мъжкия фактор и колко той пречи за имплантация и тн.
Иначе за помпа и подобни тук не съм чувала, но и проблемът ми беше в друга крайност, така че ...

Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #573 -: Май 16, 2019, 12:48:39 pm »
Здравейте момичета , не съм писала от доста време и виждам ,че сте напреднали с нещата .
При мен всичко приключи първи опит ИКСИ . Имах полужителен  тест ,но онзи ден зацапах и чхг-то падна . Докторката каза ,че най -вероятно сама ще се изчистя и се моля така да стане , в понеделник иска пак да пусна чхг и да ме прегледа . Днес изпаднаха някакво  нещо от мен беше доста голямо ,не знам дали не е от Кринон гела 😣😣😣 . Много ми е мъчно и се надявам да се справя скоро с това ,уж вчера бях някак си добре , а днес ... точно обратното станах с една празнота и ми се пълнят очите от най -малкото .
Въждам ,че Тери е писала за НК клетки и т.н . При мен още след пункцията направихме вливки с интралипид ,бях на аспирин ,фраксипирин + метаформа на фолиева киселина , Кринон гел и дуфостон 3х1 на ден  бях при Русев през декември и той назначи вливките . Не знам да се радвам ли ,че поне е имало имплантация ,но какво се обърка не мога да си обясня . Ние сме уж с мъжки фактор правихме и ИМСИ .
Чудя се сега дали ще ми се даде някакво обяснение и дали ще сменят подхода и лекарствата за следващия опит , дали да не пусна още изследвания ,но какво при мен няма проблем освен леко активните НК клетки !? Кога трябва да си ми дойде нормално ,защото в момента ми тече едно кафяво /черно и след колко време може да си подновим поне домашните опитите ?
Поздрави на всички и късмет 🤗🤗❤️❤️❤️
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #574 -: Май 16, 2019, 13:00:12 pm »
 Chocholinka, съжалявам. Колкото и да не ти е успокоително- добре, че е имало имплантация.
Цикълът при мен си продължаваше след абортите. След това си ми идваше нормално. Мисля, че след един нормален цикъл можете да подновите вкъщи.
Как протече стимулацията при теб? Добре ли реагира? Замразихте ли? Обикновено инвитро имаше ли или само асистирано? Подадохте ли за фонда документи?
Мъжкия фактор ще го преодолеете. Мъжът ти взима ли нещо?
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #575 -: Май 16, 2019, 13:14:12 pm »
Chocholinka, съжалявам. Колкото и да не ти е успокоително- добре, че е имало имплантация.
Цикълът при мен си продължаваше след абортите. След това си ми идваше нормално. Мисля, че след един нормален цикъл можете да подновите вкъщи.
Как протече стимулацията при теб? Добре ли реагира? Замразихте ли? Обикновено инвитро имаше ли или само асистирано? Подадохте ли за фонда документи?
Мъжкия фактор ще го преодолеете. Мъжът ти взима ли нещо?
Павла дано си ми продължи цикъла сега направо 🙏🏻.
Аз бях по къс протокол мисля ,че стимулацията ми се отрази доста добре бях на Гонал 225 и Цетродит . Извадиха 15 айцелкетки , 10 се оплодиха и в дена на трансфера (чакахме ги 5дни ) ми казаха ,че са останали само двечки и така и не останаха за замразяване аз от там много згънах . Сега ще трябва живот и здраве пак да минавам през всичко . Само ИКСИ са правили защото сме с морфология 2% и така и не предложиха няколко да оплодят с ин витро само ... Сега в понеделник чакам становище от докторката и ще пусна по фонда всичко останало в готово . Този опит сами си го финансирахме . Преписали са на мъжът ми Профертил ,но аз мисля да му взела FH PRo . Чудя се и за Турция дали да не пробваме там втория път ,чувам че се справят доста добре ,но мисля до края на лятото да си починем ,а и да си изчакаме от фонда ако не тук пак ще го правим .
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #576 -: Май 16, 2019, 13:34:39 pm »
Мъжкият фактор си е казал думата. Само 2 са останали, жалко.
Той на уролог ходил ли е? Ти защо си пила Аспирин и си била НМХ като нямаш проблем?
Ето при Маги, след операцията на мъжа ѝ се оправи спермограмата и резултатът не закъсня.
Какво толкова правят в Турция? Каква им е техниката, че е по- добра? Някои сравнявал ли е или са думи?
Според мен си починете. Така или иначе от стимулация за инвитро до стимулация трябва да има поне 4 месеца. Опитвайте си вкъщи, пък знае ли човек!
Успех!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #577 -: Май 16, 2019, 13:54:26 pm »
Чочолинка, мъжкия фактор влия.При ИКСИ, човек избира сперматозоида, но с такъв мъжки фактор, да чакате на ин витро е като стреляне в тъмното.Ние предното ин витро извадихме 4 яйцеклетки, оплодиха всичките ИКСИ и се развиха 2 до 5-ти ден.Направих два аборта.Първия път прокървих, втория път спря да се развива.
Сега след драстично подобрение на СГ. имахме от 10 извадени 9 оплодени и 6 достигнали до стадии бластоцист.Оплодиха ги 50/50 ин витро/икси.
Колкото до Турция за мен всичко е една огромна реклама.Не ме разбирайте погрешно имам съфорумка забременяла там от първи опит, но след изчистване на н-на брой грешки в БГ клиниките, и отиваш на готово с изследвания и епикризи и накрая е много по-лесно да се забременее.
Моята най-добра приятелка също прави ин витро сега и те са с мноо тежък мъжки фактор.По-зле са от вас, при тях се изолират единично сперматозоиди.За първи път(това и е трето ин витро), тя имаше имплантация.Беше биохимична бременност, като при теб, но тя е обнадеждена че ще стане, защото най-накрая е видяла положителен резултат.Но при нея изчистиха доста проблеми като смени клиниката.В България си е все, просто прецени че с предната клиника тъпчат на едно и също място и иска друг поглед над ситуацията.

Аз не знам дали съм ви казвала, но съм с високи НК клетки от години, още от преди Моника съм така.Не съм вливала никога нищо.
« Последна редакция: Май 16, 2019, 14:02:32 pm от magi_st »

Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #578 -: Май 16, 2019, 14:05:24 pm »
Ами аз все си мислех ,че именно защото сме с мъжки фактор и прилагат ИКСИ и ИМСИ ще имаме успех ,но явно найстина си оказва влияние въпреки всичко .  На уролог ходи за да му издадат бележка за фонда и уж го беше прегледала ,но явно си мисля ,че ще е добре да се пуснат още изследвания . Хормоните са му добре това освен разлирвните спре емигранти сме пускали . Има подвижност просто са с лоша форма . За Турция просто съм чувала не знам нищо така по форумите на няколко пъти попадам на хора успяло от първия път ,но не знам , не казвам че тук е лошо напротив аз съм в Щерев при професор Тимева и съм много доволна . Бях на аспирин и фраксипирин заради нещо в тромбофилията ,но също не много съществено . Маги вие какъв ви е мъжкия фактор и какви мерки взехте за подобрение ? Братовчед ми преди 7 години бяха и те при Тимева с мъжки фактор без подвижност и с 1% морфология и как ми забременя с близнаци . Чудя се да искам ли живот и здраве като тръгнем да правим втори опит ако имам пак повечко яйцеклетки полувината да са с инвитро а др полувина с ИКСИ ? Пусках АМХ мин седмица за сега мисля ,че е добре 3.68 е . Вече не знам какво да изследвам май наистина трябва мъжът ми да пусне още неща и да мине един курс от витамините за 5/6 медеца . Той пиеше и сега преди процедурата ,но други и нямаше подобрение от предната спермограма през декември която пуска все си е 2% :((((
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #579 -: Май 16, 2019, 14:22:19 pm »
Chochilnoka, не го мисли това :"как забременя,", защото тогава аз бих си казала "тя как имаше имплантация". И ние сме с мъжки фактор, но сме различни хора, дори по показатели да сме еднакви, не сме. При едни с с 1% става с инвитро, други с 1% забременяват и без. При нас и до имплантация не се стига. Аз се моля за имплантация поне, да има крачка напред. При вас може да е тъпия малшанс с биохимичните. Доста от инвитро процедурите завършват така.
Аз за Турция съм чела. Техниката (лабораторна) им за мъжки фактор е друга. Според мен успеваемостта им хич не е изкуствено завишена. Познавам двойки с Н-наброй процедури тук и там успех. Знам, че процедурите учат, ама ако на третата тук не става, явно нещо не е научено. Но така и познавам двойка с неуспех дори там.
Не подкрепям идеята да се хвърлиме от първото инвитро в Турция, но след няколко опита, може би.
Съжалявам, че преминаващ през това.  И кукапетал преживя същото като на 5ти ден остана без ембриони. Предполагам може би и с мен щеше да се случи, ако ги бяха оставили.
Едно хубаво нещо ми беше казала д-р Мели: това че ги гледаш красиви сперматозоиди, не значи че на 100 са читави. Това никой не знае. Може инвитро е вариант, за да оплодят по-силни те, не само красивите морфологично.
При моя мъж Операция и добавки година и половина и резултат йок. Според мен си трябва физическа дейност, но него Слънце не го е видяло. Жълт, съсухрен. Витамин Д в сериозния Дефицит. Еми как да има добри показатели, като не се грижи за тялото си.
Та помислете и за движение също.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света