0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #520 -: Май 14, 2019, 14:30:28 pm »
Здравейте! Искам само да вметна моя информация по повод кариотип. Аз бях се запътила и него да го правим,но когато се поразрових (в интернет), разбрах че кариотип се прави когато или имаш едно дете от този мъж или е имало кръвна обмяна с плацентата (въобще не знам дали го обяснявам както трябва ) и след това аборт. Примерно бременност от този мъж,но приключила в 3-ти месец примерно. Ако абортите са ранни няма смисъл от това изследване. Пак казвам информацията ми е изцяло от интернет,не е коментирано с доктор. Поправете  ме ако съм в грешка. Хубав и слънчев ден на всички!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #521 -: Май 14, 2019, 14:41:22 pm »
Cruella De Vil, мерси и аз ще се разчета. Ако е такак може и да дочакаме Октомври (дано не се наложи де) . Аз постнах инфото и в статията за криотип. Темата тоест.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #522 -: Май 14, 2019, 15:13:43 pm »
Лина, губя се аз, водим детето по изследвания, притеснявам се и така. Първо, че пуснахме 1000 теста и всичко е наред, пък има проблем. После пък, че единият показател е мноооого над сивата зона дори. Припомнете ми какво значеше IgG!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #523 -: Май 14, 2019, 15:41:39 pm »
IgG е минала инфекция.

Кариотипът е видов белег. Ние имаме 46 хромозими, 23 двойки. От тях 22 двойки автозоми и една полова двойка.Резултатите са обикновено (при нормален резултат) 46, XX или съответно за мъж 46,XY.
Кариотип се изследва най- често при поредица от неуспешни бременности. Ние, както съм казвала, сме доста калпав вид. Около 70% от оплодените яйцеклетки не се раждат, като 50% са някъде биохимичните бременности.
Не съм много наясно, но при автозомни тризомии и въобще проблеми, мисля, че нищо не може да се направи- късмет. Има и полови загуби. Само момичета или само момчета оцеляват. Тогава има селекция.
Няма закономерност- след 12 седмица е ок да се види кариотип, преди не е. Принципно трябва да е обратното, защото при загуби в напреднала бременност се изследва плода.

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #524 -: Май 14, 2019, 15:51:49 pm »
Благодаря, Павла. Значи всичко е наред при малката.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #525 -: Май 14, 2019, 15:53:04 pm »
На мен доктора ми каза, че точно заради едното живородено и здраво дете няма нужда от кариотип, но генетичната на МУ Плевен настоя да го пуснем.

Павла е права за всичко друго.

Когато стартирахме предната процедура бяхме с мъжки фактор, тогава д-р Тачева ми каза спокойно мъжкия фактор е преодолим. И да имахме два идеални ембриона, две бременността, макар и да не завършиха добре.
Има добри ембриолозите и тук.

Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #526 -: Май 14, 2019, 16:02:59 pm »
Ами да,значи нещо такова трябва да е хаха. Аз затова се отказах да го пускам този кариотип моите аборти са ранни,и аз мисля че няма смисъл от него на този етап.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #527 -: Май 14, 2019, 18:40:20 pm »
Pav-la, тоест кариотипът има смисъл да се изледва при мен т.е. в аборт в 6та гс? Аз сама се изчистих но Персенска ми изписа някакво хапче- ще си проверя чантата, само Митко да стане.. Pesheck, стискам палци всичко да е наред :*

редакция: проверих го-> топожин е хапчето.
« Последна редакция: Май 14, 2019, 19:12:31 pm от Lina88 »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #528 -: Май 14, 2019, 21:15:07 pm »
Тери,само мога да си представя какво ти е в главата,но според мен при вас е мъжкия фактор.Ти си здрава като бик,надявам се силно следващия опит да е вашия.
Аз си взех днес епикризата,накратко,пациентката постъпва с аменорея от 5 седмици,матката не отговаря на аменореята,в лявата тръба се визуализира гестационен сак с жълтъчно мехурче около 4-5 г.с.Това последното ми се стори добре.
Обадиха ми се от работа,да ме питат кога и за колко време ще се върна на работа,ин витро ще правя ли,кога,ще отсъствам ли.
Искали да търсят друг човек на мое място,а аз ако и когато се върна съм добре дошла.Почувствах се притисната и им обясних,че нямат право да ми отнемат мястото,нито да ме дискриминират на база състоянието ми.Казах им,че правилно са забелязали че съм лишена от основна част от репродуктивните ми органи,и да ин витро е моя шанс,ще пробвам докато стане .Все пак в тая фирма сме около 800 човека,ако аз съм първата с ин витро да бъдат солидарни.
И този разговор от дама от София ,само по телефона се познаваме.Може и да съм реагирала остро,но тона ми беше любезен поне!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #529 -: Май 14, 2019, 21:20:39 pm »
Ох, Слънчицето, наред с всичко и това да му е на човек на главата е гадно. Тях какво ги касае като е болничен някой, нали си има болнични, които се плащат от здравна каса..
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #530 -: Май 14, 2019, 21:28:24 pm »
Е плащат се от здравната,ама хората се притесняват че ще почна инвитро,ще отсъствам за стимулация и прегледи,натова отгоре им казах,че след трансфер ми се полагат 14 дни,които ще взема,защото искам да си запазя ембрионите,и после ме гласят за бременна и да не се връщам.И аз обяснявам,че не знам кога ще започна и как ще свърша.Абе,не мисля че са прави.Не било лично и ме разбирали!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #531 -: Май 14, 2019, 21:48:52 pm »
Слънце, те искат да преподписва ли? Какво точно искат? Ако е само инфо, за да си търсят човек по заместване при  евентуална бременност 2 ок.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #532 -: Май 14, 2019, 22:05:12 pm »
Дори за преподписване не би трябвало да има проблем. Споменах за случая на Алекса на Мишо (те у тях четат държавен вестник за хоби така да кажа и майка му е юрист), та според него нямат право да дават договори с изпитателен срок. Или по-точно не трябва да се подписват такива. В този случай трябва да съкратят работника с предтекст за свиване на пазара, но ако след това намират човек на тази длъжност са подсадими.
Не мисля, че в това случай за това е ставало въпрос, нямаше така явно да го кажат, но все пак е тъпо, че задават директни въпроси по телефона и то такива. И че очакват да знаеш кога ще правиш инвитро и колко време ще те няма. Мъж да говори с теб разбирам, ама жена.
Иначе от мъже шефове засега само разбиране срещам. Нищо, че само аз поддържам един проект. Работя само с мъже. И работата върви. фирмите няма да паднат без нас, точно затова не разбирам какво им пречи платения от държавата болничен. Особено във фирми с по 800 човека.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #533 -: Май 14, 2019, 22:15:21 pm »
Павла,засега искат инфо само.Няма да подписвам нищо,няма как да ме уволнят,вземала съм болничен само за извънматочните и като си счупих глезена.Никога не съм злоупотребявала,освен това все още не съм нито бременна,нито дори в процедура да правим такива уговорки.Освен това,мисля че чак след раждане могат да вземат някой по заместване.
Именно тъпо ми стана,някак си ми дойде като гръм.Все пак имаме колеги с малки деца,никога не имало проблем с техните болнични,сега изведнъж някой се усетил ,че съм пред ин витро и почнаха въпроси.И все пак става въпрос за голяма фирма,излязла и извън страната.Харесва ми там,заплащането е добро,за 4 години ми вдигнаха заплатата няколко пъти и всичко е било много коректно .
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #534 -: Май 14, 2019, 23:42:50 pm »
Все пак не бих преподписала нищо. Те може да  искат да намерят човек, за да го обучат.
Така или иначе те нямат право да изискват от теб подобна информация. Отговаряш, че репродуктивните ти способности и идеята ти за семейство са прекалено лични неща и ако нещо засяга пряко фирмата ще ги уведомиш и това е.
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #535 -: Май 15, 2019, 07:58:24 am »
Слънце, съжалявам да чуя, че и ти си срещнала такова отношение. Моето преназначаване беше планувано още преди трансфера. Бяха ми казали, че ще ми закриват позицията и ми предлагат нова. След това аз излязох в болничен (след трансфера до спонтанния) и когато се върнах разбрах, че са мислели да търсят нов човек. Явно им се е сторило несериозно от моя страна, нищо че знаеха, че диагнозите са ми заплашващ аборт и че след това казах, че се връщам, защото нещата не са се развили добре. Аз думата ин витро не съм споменавала, защото знам, че няма да срещна разбиране. Фирмата е голяма, с добра социална политика, прави дарения, но въпреки това биха ме сменили много лесно. В крайна сметка преподписах - нова длъжност и задължения, същата заплата, без изпитателен срок. За момента ме устройва, аз ще продължа да си гоня целите.
Знам за много уволнени жени след като са казали за ин витрото, дори на ръководни постове, затова и дума не обелвам.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #536 -: Май 15, 2019, 09:27:57 am »
Официалната процедура за писменото уведомление до работодателя ви е регламентирана в  чл. 313 ал. а от Кодекса на труда. Задължително е, когато го предоставите на администрацията на вашата фирма, да изискате да ви дадат входящ номер, с който е заведено уведомлението при тях. По този начин – при евентуален проблем, ще можете да информирате Инспекцията по Труда и да кажете, че с този входящ номер е заведено вашето писмено уведомление при работодателя. Ако спрямо вас има неправомерни действия, Вие ще можете и да си потърсите правата по съдебен път.https://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?t=27439  Мисля, че беше 7гс. или 11та, когато се уведомява работодателя. Ако не сте на изпитателен, няма как да ви накарат да сменяте позицията...
Вече като сте уведомили работодателя за бремеността, имат еправо да излизате за преглед, извън регламентираната почивка. Аз треперя, защото съм на изпитателен.

редакция: Дарк, не знам четеш ли си съобщенията.  Затова пускам и тук. Блях им в сайта на Щерев и видях за д-р Милева свободен час за 13ч. Сега да го отменя ли защото е бременност и АГ вече а не Арт?
« Последна редакция: Май 15, 2019, 10:48:04 am от Lina88 »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #538 -: Май 15, 2019, 11:26:41 am »
Мерси, Еличка. Линка за час не работи :(  Другите - какво мислите да ида ли, днес, в Щерев, при д-р Милевска
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #539 -: Май 15, 2019, 11:29:33 am »
Привет от мен ! Отчет от днес,фоликул 20мм в дясно (ихууу),залавяме се за работа днес утре и вдругиден. В понеделник при док да видим дали се е спукал и почва дуфастон.
Лина според мен отиди,още едно мнение никога не е излишно.
Слънце много неприятно,за съжаление не мога да помогна със съвет. Успех !
На всички останали късмет !