0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #980 -: Април 22, 2019, 23:21:33 pm »
Lady, не се доверявай така на написаното от мен. Провери информацията първо, защото доста хора отричат това. Всеки трябва да прецени сам за себе си. А и мисля, че е конкретно, за хора с моята мутация.
Интересно ми е това, което той ми каза, а преди това ми беше казал същото и ендокринологът: че оттук нататък, аз ще си имам ТАТ и МАТ завишени. Нищо, че с в прекрасни стойности, докато пия Цефасел. Спра ли го ще се качват пак, но защо?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #981 -: Април 22, 2019, 23:29:30 pm »
Тери, супер АМХ, браво!
Ти, ако и по фактор Лайден си хетерозигот май са ти задължителни аспирина и НМХ. За прогестерона.... Нали д-р Мели каза, че не е вярно, че сгъстява кръвта... На мен от Англия при бременност ми изписаха ударни дози, ще бъда на 400 мг два пъти дневно, което е по все едно 4 утрогестана два  пъти на ден, което... Разликата между вит. Д и Б9 е, че Д е мастно разтворим, а Б9 водоразтворим, т.е. по- лесно се изхвърля от тялото, но  може пък и да е токсичен. Стискам палци за резултатите! (то както си говорихме не се знае кое е за предпочитане да са ок или да има нещо, но все пак може би е по- добре да са добре)
Много се радвам, че се запознах с теб и Мишето!

Лейди, стискам палци за успешна инсеминация!

Круела, за теб също 🤞 за хубави резултати от биопсия та!
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #982 -: Април 22, 2019, 23:48:11 pm »
Тери,ще изкажа и моето мнение за някои от нещата. Първо за дозата за фраксипарин и изследванията за дозата е единствено анти Ха което се прави само в Националната Кардиологична Болница и Токуда (за софия става въпрос),доста четох че нали и мен ме чака това. Второ тук попитах преди време точно въпроса дали е противопоказно да се приемат ударни дози прогестерон (защото това е идеята на моя док + фраксипарин) тогава павла ми каза че няма проблем,все пак мисля скоро да направя консултация с Проф. Паскалева (хематолог) и ще я попитам и нея точно това,все пак тя следи доста бременни с мутации,и ще пиша какво ми е казала.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #983 -: Април 23, 2019, 00:32:15 am »
Здравейте корделки ! Радвам се за хубавите Чхг-то,сега е Lady e наред с хубаво тлъсто ЧХГ! Мен днеска ми мина биопсията,бешен мнооого по добре от миналия път. Искам да ви попитам нещо,пия вит.Б12 от около месец и искам да направя контрола за да видя как се покачва и дали ми е достатъчна дозата. Трябва ли да спирам приема преди да се изследвам,и дали ако го изследвам сега ще са реални стойностите ?


Сигридов, а те с Русев процедират по един тертип, Б12 се спира за контрола седмица по-рано, само ако приема му е с инжекции, ако е през устата (под езика), нямало нужда да се спира и аз така съм процедирала.
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #984 -: Април 23, 2019, 00:46:03 am »
Vistal,много ти благодаря ! А знаеш ли горе долу с колко се покачва за 1 месец(знам че при всеки е индивидуално),и как да разбера дали ми е достатъчно 1 хапче(под езика метилкобаламин)?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #985 -: Април 23, 2019, 00:46:42 am »
Тери имаш си разни мутации, които може и да наложат НМХ и Аспирин. Не ги разбирам много, но по- добре НМХ и успешна бременност, отколкото лутания. Поне за мен е така. Това все пак не пречи обаче на имплантацията.
Б9 не е токсичен. Аз от 5 години пия фолиева к-на (аз също съм с мутация) даже и в неметилирана форма в някои от витамините, но дори да е била към горните нива за някоко дена пауза се нормализира. Така да се каже- изпикаваме я. Има данни, че при силен дефицит на Б12 може да се наблюдава известна токсичност на Б9, но не съм сигурна нито дали е вярнo, нито съм наясно с механизма, по който това би станало.
Не я спирайте, момичета. Много са важни витамините от Б групата за неравната система.
Даже, при мутации, препоръчват големи дози от 2 или 4 грама Б9, за да има все пак някакво усвояване.
При прием на естрогенни препарати има увеличен риск от тромбози, особено при мутации. Естрогенните хормони са стероидни хормони-Е1 е естрон, Е2 е естрадиол, Е3 е естриол.
Прогестеронът при небременни се секретира от надбъбреците и от яйчниците. При бременност плацентата и преди това жълтото тяло извършва основно тази функция.
Прогестеронът не е причина за тромбози.
Някъде съм срещала, че изкуственият прогестерон, прогестинът, има ефект върху тромбозни състояния. Аз също съм с мутации и бях на терапия с прогестерон. Бях даже на конски дози. Следеше ме хематолог, гинеколог- репродукнивен специалист, още един гинеколог, който е пионер в репродуктивната медицина във Франция и в Европа дори, имах консултация с обикновен гинеколог, още един, и всичко консултирах с д-р Даскалова. След това бях в университетска болница, като следящият ме лекар беше завеждащ отделението професор (той си беше смотан, но това в бременната тема). Нито един лекар, по никакъв повод не ми е казвал да спра прогестерона. Дори, защото бях чела неща на доцента, се обадих да питам хематолога. Начинът, по който ми отговори (и той беше един с настроения и характеропатии, но добър лекар и той професор в университетската болница в Бордо) чак ми се доплака. С 2 думи ми каза, че ако искам да запазя бебето да си пия аспирина, да си поставям инжекциите и да си слагам прогестерона. После питах и Мели. Тя ми каза същото, но много по- мило.

С две думи- пийте си фолиевата и си слагайте прогестерона.

Сега всички бременни да си отиват в темата, че прекалявате вече!
Всички небременни да забременяваме. Тери, Лейди (ти си от инерцията на тази тема готова), Круела, Слънцемое, Хелиантус, Хрис, Лина, Таня и всички, които забравям и на които се извинявам за това- Идвайте в новата тема за експресно забременяване.

Успех на всички и знайте, че проблемите са толкова големи, колкото ние си мислим, че са и че всяка една от нас ще постигне мечтата си за дете. Понякога е по- трудно, понякога е по- лесно. Във Великата книга на тайните на будистите пише, че крайната точка е една и съща винаги, но колко ще е труден пътя до нея зависи само от нас. Пожелавам ви да минавате леко през проблемите и неусетно, въпреки всичко, да стигнете до целта.
Това е новата тема:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=53362.0
« Последна редакция: Април 23, 2019, 00:54:34 am от Pav-la »