0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #760 -: Октомври 22, 2018, 16:51:04 pm »
Тери, аз много не разбирам но да споделя, според мен това отлагане е ненужно.Има имплантационен прозорец, нали има и такова изследване.Да не стане след още една седмица презряла лигавица и трансфер нахалос.Не знам, мисля само!

Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #761 -: Октомври 22, 2018, 16:57:07 pm »
Тери,аз не бях ходила от 11:30 до тоалет, не бях оила и нищо,но моя ме излъга и аз без да се усетя изпих едно капи портокал и 20мин,по късно в 15:45 се тествах,чак ме хваща яд ..пфф
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #762 -: Октомври 22, 2018, 17:04:06 pm »
Това ме притеснява и мен, Маги. Но не разбирам. Не съм настоявала да има трансфер този месец. Още в началото на цикъла докторката ми каза, че от 10 до 21 дена ще пия естрофем. Не знам и този имплантационен прозорец като няма овулация в този месец кога ще да е изобщо. Аз бях дотук с положителното мислене. Знам, че нищо не е станало. Но сили нямам за надежди вече. Напоследък често си мисля, че ако осиновяването на деца не изискваше още много празни години, щях да съм поела в тази посока и да съм зарязала АРТ процедурите.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*

    To4ica13

  • ***
  • 337
  • Късметът е част от плановете
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #763 -: Октомври 22, 2018, 17:33:57 pm »
Ей, Тери, ти сама беше казала, че ще се борим до последната годна яйцеклетка. И ще се борим... Има ли шанс  да създадем живот, ще му даваме възможност, толкова пъти колкото е нужно. Знам, че е трудно да се мисли положително, когато се скапват нещата. Някак човек се чувства изхабен от всичко. Отчайвай се по малко, гневи се, плачи.. крещи ако трябва, но не се отказвай. Една тъпа микробиология не е края...
Ще правим всичко възможно по силите си и ти и аз и момичетата, ще има хубав край...просто така е  правилно.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #764 -: Октомври 22, 2018, 17:39:59 pm »
Е разбира се. Просто няма да слушам Мишо и докторката и ще си карам с минорно настроение за процедурите. Ние с Мишо никога не сме държали да имаме собствени деца. Склонни сме на осиновяване (дори да сме здрави), на дарение на ембриони, ако беше възможно. Просто за нас гените нищо не означават.
Наревах се и ми мина. Четох за жена, на която й е правен трансфер на 38 ден заради отложена пункция. Вероятно като са стопирани хормоните и има шанс. Вярвам на докторката. Аз в понеделник пак ще я питам за този имплантационен прозорец, но на нея много й вярвам.
Точице, обадиха ли ти се да ти кажат дали са се оплодили?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*

    To4ica13

  • ***
  • 337
  • Късметът е част от плановете
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #765 -: Октомври 22, 2018, 17:56:12 pm »
Доколкото разбрах са в инкубатора оплодени.
Ембриолозите обаче нали знаеш, че звънят на следващия ден да кажат как се развиват..Та.. Ще почакам до утре, за да отпусна малко душата. Надявам се всичко да е наред..
Ти недей се разстройва толкова много. Както казваш докторката знае какво прави.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #766 -: Октомври 22, 2018, 18:09:31 pm »
Аз съм като глезено дете, което не е получило нещо в магазина. Искала съм трансфер, нямам  трансфер. Рева и после забравям, че съм искала това, и искам трансфер следващата седмица.
Точице и Маги, много се надявам за вас. Много, много. На всички ще ни дойде реда, но дано сега е вашия след Милиарда.
Извинявайте, че така сдухах темата. Няма повече, даже се разработих :)
Вие успяхте ли да гласувате, на мен все ми дава, че не съм активирала регистрацията, въпреки, че го направих, че и втори линк си исках?
« Последна редакция: Октомври 22, 2018, 18:33:35 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #767 -: Октомври 22, 2018, 20:07:23 pm »
Абе Тери, има нещо много гнило в Дания! Аз не бих направила трансфер и не бих пила пак АБ. Тъкмо да се по завъдят малко бактерии и ... Четох, че като няма бактерия, при еднакви показатели, има 50% повече шанс за имплантация ако няма бактерия.
Не знам, но за мен има проблем, който не е само в теб. Пусти ръце, да ги извариш ли?! Не мисля, че ти си виновна. Може просто след О да се размножават гадините, защото около О средата става по- основна и да се развива малка колония. Не знам, не искам да си мисля, че се излекуваш и заразяваш по 2 пъти всеки месец.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #768 -: Октомври 22, 2018, 20:51:56 pm »
Тери,нещо не вярвам на тези твои микробиологии.Винаги тръгваш нанякъде и излиза камък ,да те препъне.Що хапове изпи,май не съм чула някой да прави толкова МКБ,като тебе.Думи нямам!
Точица,успех и бъди силна!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #769 -: Октомври 22, 2018, 21:01:44 pm »
 
Да кажем, че хващам Ешерихия коли от някого вкъщи. Евентуално. Разбрахме се само аз да ползвам тоалетната в тази къща. Дезинфекцирах всичко. Пих антибиотик. Пробвахме без антибиотици, 2 месеца, но явно не сработва. За контролна микробиология: смея ли. Пуснах веднъж и в Писанец чиста в Торакс с бактерия, а очаквах обратния резултат.
Ще си пия Естрофема тази седмица и в понеделник ме викат на преглед и ще обсъдим с тях. Ако лигавицата е под 12мм ми звучи добре, ако е повече ще обсъдят с Докторката да не форсираме нещата и да изчакаме.
« Последна редакция: Октомври 22, 2018, 21:15:02 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #770 -: Октомври 23, 2018, 00:23:01 am »
Тери, съжалявам за лошите новини с микробиологията. Много е отчайващо когато нещо не се получи според очакванията ни. Стискаме сега палци за другата седмица!

Точице, дано твоите калинки пораснат до пухкави бебенца, които да гушкаш след 9 месеца!
Всички ще станем мами, момичета, знам го!
 :bighug:
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #771 -: Октомври 23, 2018, 08:38:56 am »
Тери,горе главата. Ти си толкова позитивен и борбен човек,не се отчайвай и не се предавай...твоето бебче те чака. Колкото до тези твои микробиологии нещо и мен почват да ме съмняват. Относно тази тема искам да ви питам понеже личният ми лекар е много зле с направленията и при всяко мое посещение при гинеколога ми си плащам,не че са милиони,но в крайна сметка закакво се осигурявам...та въпроса ми е като си платя прегледа при гинеколога и искам да направя една микробиология трябва ли да плащам и за нея или...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #772 -: Октомври 23, 2018, 08:47:17 am »
Да, заплаща се и микробиология и цитонамазка и ехограф  :( Доста е неприятно. Аз също плащам на всяко посещение. Ако съм с направление, здравната каса ми поема преглед, микробиология и ехограф (понякога заплащам и микробиологията, ако нямала направления). Останалото плащам. Наистина е тъмна работата... Плащаме за всичко, а държавата си прибира всеки месец осигуровките.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #773 -: Октомври 23, 2018, 09:08:44 am »
Теринце, недей така.Разбирам те напълно ама наистина те разбирам, това е направо невероятно с тия микробиологии.Човек ще каже, че от въздуха ги хващаш тия кандиди и коли и какво ли не.Павла е права за средата и лесното развъждане, аз около овулация не се чувствам комфортно никога.

С теб сме!Прегръщаме те!Вярвай!Знаеш ли колко неуспешни опита имах преди Моника, как ревах след една инсеминация и когато не извадиха читава яйцеклетка от мен?Как се бях отписала и мислех за донорска?Живота е странно нещо изненадва ни винаги!
Целувки!

Успех на всички!

Точица, стискам палци и чакам да пишеш!

Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #774 -: Октомври 23, 2018, 09:38:16 am »
Тери, нормално е да се изнервяш и отчайваш, то наистина твойто звучи нереално вече с тези бактерии. Но никакво предаване,стискам палци за добра лигавица и е напълно възможно точно като си го отписала опита да се случат нещата.
Точице, знаеш, че и двечки са напълно достатъчни. И то даже за близначета  :bighug: А те казват ли ти каква е причината за малкото качествени яйцеклетки?
Маги, ти до къде я докара? Колко е лигавицата, кога ще е трансфера?
Лейди, съжалявам за цикъла. Ще стискам палци да се случат нещата при вас нормално, но не е лошо да поговориш посериозно с мъжа ти. Знаеш, че нашето заболяване е много коварно и не е добре да оставяме нещата на случайността прекалено дълго.
При мен нещата пак се удължават, усложняват и т.н. Няма да предизвикваме цикъл, ще чакаме нормалното му възстановяване. След като ми дойде започвам противозачатъчни и от 16/17-ти ден стартираме дълъг протокол. След това се надяваме на добри ембриончета, които да стигнат до 5-ти ден, за да им се направи предимплантационна диагностика, заради мутациите, които имам (MTHFR и PAI-1) И след всичкото ако, все пак се стигне до избрани и оцели добри ембриончета ще направя и теста за имплантационен прозорец. Освен това ме прати на хематолог за високото желязо, а Митко пак е на андролог, заради много нисък естрадиол.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #775 -: Октомври 23, 2018, 11:02:03 am »
Мише, харесва ми как ще действат при теб. Ще изпипат нещата. Ти би ли последната инжекция? и каква е тази мутация PAI-1?
Сега и моя отчет. Понякога се усещам, че форумът ми действа зле. 3 пъти общо взето. Когато ви споменах за Цитротида, високия Пролактин и трансфера за следващия петък. Това са моменти, когато някакво притеснение се е зародило в мен заради прочетено из форума. А най-важното нещо е да вярваме на лекарите си. Говорихме тази сутрин с Мишо и му казах за моите притеснения. Разбрахме се да идем при лекарката, като аз да не се обаждам изобщо, защото си позволих външно мнение да ми повлияе. А все пак най-много вярвам на нея, но нали знаете нещо като човърка. Затова той си сподели опасенията с нея. Не ни беше работа да ходим днес, пълни са с хора. Само ние липсвахме. Но жената ни обясни, естествено сигурно ме мисли за луда. Но това нещо е практика, правено е, забраменяват жените. Прекрасен лекар е. Каза, че не би ми рискувала ембрионите, защото аз съм си навила на пръста да имам трансфер. Много й вярвам и ще се опитам да й вярвам още повече, защото в един момент хилядите прочетени от мен неща започват да пречат на процеса, след като са откъсленчени статии и мнение на неквалифицирани лица. В понеделник ще направим микробиология, ще се обадят във втроник в лабораторията да попитат има ли растеж. Ако няма, размразяват и започвам с Прогестерон. Той би трябвало да имитира овулацията и примерно 3 дена прогестерон за 3 дневни бебета. Доколкото знам, той преобразува лигавицата в S- образна и всъщност я прави рециптивна, което е имплантационния прозорец.
В заключение: ще се опитам оттук нататък и аз да съм по-мека в изказванията си за назначенията от други лекари, защото не съм лекар, а сигурно съм притеснила някога някого с мои изказвания.
Да не ми се обидите сега. Много ви обичам всички и много ми помагате. Просто май сега имам нужда от спокойствие :)
Точице, стискам палци за бебета. Скоро ще ти се обадят сигурно. Дано са добре калинките.
« Последна редакция: Октомври 23, 2018, 11:05:24 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*

    To4ica13

  • ***
  • 337
  • Късметът е част от плановете
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #776 -: Октомври 23, 2018, 11:14:04 am »
Ох, момичета не мога вече честно... Сега от тази сутрин съм с разстройство, и корема ми къркори странно, ей така от нищото се появи.
Какво да правя, да се обаждам ли на лекарката?
То вчера почти не съм яла, не може да е от храна. Освен от изварата нещо... Да я ям ли да не я ли ям... Пих компот от дренки и малко оцет с вода.
Ще полудея, казвам ви osi_15

Михаела, много се надявам скоро при вас нещата да потръгнат. Да си направите процедурата и всичко да е наред и с яйцеклетките и с ембрионите. При мен ниския брой, който вадим е поради генетична аномалия, така ми обясни лекарката, с лош а типичен отговор съм на симулациите. Хубави фоликули, много на брой, а вътре няма яйцеклетка. Просто имам проблем, заложен от прароднините си, чийто гени нося. Абе прецакана съм.. И с този яйчник и 1/4 вадим все по два броя за героя.
Между другото още не знам и те как се развиват.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #777 -: Октомври 23, 2018, 11:15:58 am »
Точице, обади се. От пункцията е. На мен ми бяха казали, да не ям определени храни между пункция и трансфер, за да не получа разстройство. Ако съм получила да знаели, че е от пункцията (от антибиотиците и упойката).
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*

    To4ica13

  • ***
  • 337
  • Късметът е част от плановете
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #778 -: Октомври 23, 2018, 11:31:20 am »
Тери, благодаря, добре че ме информира за този лош ефект. На мен не ми го разясниха и не знаех. А и до сега не ми се е случвало.
По- късно ще се свържа с нея да кажа за положението, че си ме притеснява.
Нека първо разбера как са ембрионите. Дотогава ще ям сухари...
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #779 -: Октомври 23, 2018, 11:48:29 am »
Тери, сложих я, сега ще чакам заветното идване. А тази мутация нямаше ли я и ти, в скоби пише 4G/5G? Иначе много добре си го решила. Аз така от много четене си бях наумила, че един кринон на ден ми е малко и почти си бях назначила втори. Само се затормозяваме излишно в желанието си да сведем грешките до минимум. Но все пак за това са лекарите. Успокой се, а ние ти стискаме палци за отлична лигавица и трансфер.
Точце и при мен се случва същото и ми казаха като на теб. Мутацията в комбинация с ендометриозата водят до такъв резултат. Но в крайна сметка ни трябва едно добро ембрионче, за да се случат нещата. Все ще се появи. Дано твоите са двечките ти късметчета  :bighug: