0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #180 -: Януари 02, 2018, 10:22:53 am »
Честита нова година момичета.Да са много здрави и щастливи децата ни!

Руми
, как са момчетата?

Марси, разкошни са девойките!

Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #181 -: Януари 02, 2018, 10:42:03 am »
Честита Нова Година! Пожелавам на всички деца, мами и татковци много здраве, късмет и любов!
*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #182 -: Януари 02, 2018, 19:57:18 pm »
Честита Нова Година и от нас!!!! Бъдете здрави, обичани, щастливи.., красиви и богати в душите!!! И всичко това в пъти за децата ни!!!
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #183 -: Януари 03, 2018, 09:54:29 am »
Леле, прекрасна и пораснала Нора!Малък разкош!
Какво ще правите за рождения ден?Подаръците какви ще са?

*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #184 -: Януари 03, 2018, 21:27:37 pm »
Ох, Маги, не знам. Чаках да минат и новогодишните дандании. Ето, че снощи се завърнахме и трябва пак да се мисли за празненства и подаръци. А главата ми е чисто празна. Една конска глава на пръчка бях видяла преди време и се сетих, че постоянно яха метлата и препуска из нас С баща й се счепкахме в Джъмбо покрай коледните подаръци - искаше да й взимаме робот..., не успя да ме съгласи. Има време ще мисля, може и тя да ме надочи някак си.Не знам  за градината трябва ли подарък. Торта не може. Хартиените не ги харрсвам. Някакви пакетчета ще направя май. Ще говоря с госпожите, но сега са сборни групи и нашите ги няма. Детско парти няма да има, защото до сега не е ходила и не знае що е то, та ще й го спестим и тази година  :wink: Е торта и свещички - за къде без тях. У дома с най-близките. И така.

Нещо съм изтръпнала, грипа е ужасен тази година.

Благодаря. Колко малко  - една диадема ... и сияе. Деца ..
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #185 -: Януари 03, 2018, 23:21:31 pm »
Авалон, на тази възраст вече може да играе с Плеймобил.

*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #186 -: Януари 04, 2018, 09:35:05 am »
Да Блу е права, Плеймобил или Лего.Моника има 2 броя Лего Френдс и макар да е за 5 годишни тя успешно играе с него, наредила го е на масата и не дава да се пипа там  8O

Обаче, нашата девойка иска писта с колички, купихме и за Коледа, сега искала още по-голяма писта и още колички!Хубаво, ще вземем още части за тая и ще я направим по-голяма.Но започват въпроси от баби, лели и т.н. какво да и вземат  :( а честно нямам нужда от още играчки в къщи, ама никаква!

За партито, нея редовно я канят и тя много добре знае какво е това.Даже преди Нова година бяхме на такъв рожден ден и я облякоха като Пепеляшка. Но аз не искам детски кът, чудя се за поредния празник в къщи, хола ни е за ремонт има играчки като детски кът, само дето трябва да осигуря храната  :?

*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #187 -: Януари 04, 2018, 15:49:05 pm »
Благодаря за идеите, не си пада по този тип Нора, но ще помисля все пак.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #188 -: Януари 04, 2018, 16:26:29 pm »
И аз не знам Авалон, не мога да преценя и Моника какво харесва.Е има две кукли ми не играе с тях, има лего с него повече играе.Но тя предпочита да рисува, оцветява, да реди пъзели и да тича!Може цял ден да тича из апартамента и да се гони с някой  :lol:

*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #189 -: Януари 04, 2018, 21:37:05 pm »
Маги, същата работа. Само където въобще не се интересува от пъзели. И пак така две кукли - едната влачеше за плитката няколко дни, един ден отиде с нея на градината и толкоз, а аз тъкмо се зарадвах.... С другата си ляга само. Пее на един микрофон, ама само едно и също нейна си измишльотина, с възходяща градация, преминаваща в крещене и вече ми се прокрадва мисълта да повредя говорителя .  Много ми се ще към ролевите игри да се насочи, ама кой ме пита мене. Добре ще помисля коя тематика би я привлякла, било лего или плеймобил, но да няма подреждане, че се изнервя . Днес се замислих за дъска за рисуване и магнитна с букви и цифри. Свекърва ми онзи ден каза, че се опитала да спелува дума от рекламен надпис на чаша, често се спира и посочва букви когато сме навън ... не съм някаква амбиция, ама ако има интерес да го уловя.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #190 -: Януари 04, 2018, 22:26:46 pm »
avallon, много е пораснала Нора, прекрасна е!

А последният вирус наистина е ужасен. Децата изкараха на антибиотик празниците. Тъкмо им мина тържеството в детската градина (в последния ден преди ваканцията) и на следващия ден вдигнаха температура. Така тежко не са боледували досега- температура до 39.5, жестока хрема, кашлица..... Вече нямат температура, но ги оставих и тази седмица вкъщи, усеща се, че не са съвсем здрави и се опасявам да не ги повтори.

Моите момичета също не играят с кукли. Сега най-вече оцветяват, пъзели и конструктори харесват също. За Коледа им взехме от Лидл комплект перфоратори, печати, блокче и от малките магнитни дъски. Много си харесаха подаръците. За Нова година - тротинетки с три колелца, също много се зарадваха, карат си ги вкъщи засега :) 
« Последна редакция: Януари 04, 2018, 23:16:16 pm от marsi »

*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #191 -: Януари 04, 2018, 23:01:23 pm »
avallon, страхотна усмихната принцеса, браво :)

Маги, добре са момчетата, вилнеят, растат. Голяма комбина са станали, копират един от друг всичко. Поне по Коледа намазах двойна доза обич :) Малкият е в любвеобилна фаза - по десет пъти на ден ми казва "Много бичам мама" и ме целува. Големият и той да не изостане - и той ме обича. Разтопих се от кеф :)

Марси, бързо да минават болестите. Моите и те не спират да кашлят, но поне минава без усложнения засега.



   La vita è bella
*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #192 -: Януари 05, 2018, 09:33:15 am »
Авалон, виж тази дъска http://www.ikea.bg/childrens-ikea/children-3-7/Childrens-Toys/Arts-and-crafts/mala-24267/50021076/ нашите са взели нея за Моника за празника и.Понеже и нашата много рисува.Щом се изнервя от подреждането по-добре май Плеймобил, в Легото много се подрежда, гради се, то си е конструктор. За микрофона, точно поради казаната от теб причина много се колебая дали да и взема такова чудо.Много пее,но не съм сигурна, че искам да е толкова силно, че да я чувам в целия апартамент  :lol:

Марси
, бързо да оздравяват девойките.Ужасни са тия вируси, аз се моля да я пропусне тоя грип Моника. Тротинетките са един страхотен подарък.

А споменах ли, че в съседната група има скарлатина, те са врата до врата и се засичат с децата, и аз тръпна да видя на къде ще отидат нещата.

Руми, страхотно е това.Представям си ги колко са пораснали и как те нападат да ти се радват.

Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #193 -: Януари 05, 2018, 23:35:06 pm »
Здравейте и от мен.Последно време не ми остава много такова,за да се включа.Малката стана много злояда и храненето ни е голяма мъка.Надявам се да е период.

Мисля да я запиша на ясла тази година(София),регистрирах се,попълних данните ....Малко не ми става ясно или поне искам потвърждение,че правилно съм разбрала :В календара виждам,че има няколко класирания(което е нормално),актуализация на данни,затваряне на система....
Това означава ли,че сега въвеждам едни данни,минава класирането,не ни приемат,но на следващата дата/класиране мога да сменя данните?

На всички болни дечица бързо да оздравяват.

По повод на рисуването ,ако ви се влагат малко повече пари  бих предложила една боя/латекс .Боядисва се стена или част от нея(има различни цветове),има специални маркери и гъби, може да се рисува и трие.Мисля,че ще е голямо забавление за малките ,даже обмислям варианта да направя едно кътче за малката след време,ако тя не го използва аз със сигурност ще се забавлявам(обичам да рисувам).Escreo се нарича.Имат си сайт с обяснение и цени.

*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #194 -: Януари 05, 2018, 23:48:35 pm »
Бебешок, правилно си разбрала за кандидатстването за яслите. Успех! А за рисуването по стените ние измислихме друг вариант  - залепихме фолио (от тези, с които се облепват мебелите, ако се сещате). Фолиото е бяло и лъскаво, на мен ми прилича на дъска, децата рисуват с цветни маркери за дъска. Трием с кърпа. В началото имаше голям интерес, но сега поутихна и мисля скоро да махна фолиото да видя има ли щети по мазилката :)



   La vita è bella
*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #195 -: Януари 06, 2018, 00:41:36 am »
Бебешок, на мен ми прилича вашето неядене на период, в който излизат зъби.

Маги, при нас в съседните групи имаше скарлатина и въшки. В нашата не е имало. Въшките май са плъзнали в три групи на градината от септември. Моята приятелка се оплака, че от щерката са хванали и те (децата и бащата имат много гъсти коси, аз щях да ги подстрижа, ама той пък не дава) и сто пъти й връщаха детето, защото намерили гнида. Накрая след бронхити и болница, тя успя да се върне на работа, където й връчиха заповед за напускане. Да знаете, че и в Германия ги вършат тези неща и не гледат с добро око на майките с малки деца. Нищо, че детето е на пет години, не е бебе вече, ама е болнаво.

На моите им подариха караоке, но аз го скрих. Нямам никакво намерение да им го давам. И без това и двамата се надпреварват кой пее по-силно във високите октави. Твърдо нье. Не ми трябва таралеж за възглавница.

*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #196 -: Януари 07, 2018, 00:02:16 am »
Честита Нова година на всички! Желая на всички най-вече здраве и нови дечица в тази темичка.


Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #197 -: Януари 07, 2018, 18:56:29 pm »
Руми ще ми трябва голямо стискане на палци за тези ясли.Много се надявам да ни приемат,но си мисля,че шанса е малък.Ако не направо не ми се мисли,нямаме удобни частни ясли и ще е приключение.
Блу дано да е от зъбите(още нямаме такива).Единственото което яде е инстантни каши и малко плодови пюрета.Каква е тази стачка,какво е това чудо вече 20 дни незнам.Пробвах с 2 кухни,да правя като супички,домашни и купени пюрета,с/без жълтък,с/без месо,не и не...дори и любимата и тиква не я иска вече.А е гладна,кърмата явно не я засища ,защото изкарва все по-малко време с нея.Замислям се дали да не включа АМ поне да е сита,ако въобще го иска.
Ще мине и това.
*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #198 -: Януари 08, 2018, 09:50:31 am »
Ох Бебешок, ама и твоята госпожица има характерче.Дано бързо минават тези стачки и скоро да си прояде нормално!

Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #199 -: Януари 08, 2018, 12:00:59 pm »
Здравейте,
За много години :)
Бъдете здрави и щастливи :)
Ние сме добре, малчо си ходи на "Гадинка" /в превод - градинка/, имаше начало на ларингит около Коледа, ама бързо му мина  :wink:. Иначе си получи много подаръци, играе си с всички, ама като цяло предпочита като се върне от градината да тича и беснее из нас  8O. Ходихме на Витоша с лифта и много му хареса, возихме се на шейна, яде сняг, опитва се да ни цели с топки, голяяяма забава. Сега нещата долу-горе влизат в нормалния си ритъм след голямата ваканция, че иначе заспиваше късно след обяд, а вечерта откарваше до 22,30-11ч, а ние с баща му припадахме преди него. Явно в детскта доста се уморява, защото в 21,30ч е заспал.
Бебешок, и при нас имаше период на около 15-20 дни, в които не искаше да яде нищо друго освен адаптирано мляко и каши /а беше захранен доста рано/, отказваше всичко друго или плюеше и просто полудявах. После започнах да го оставям да огладнее повече и така постепенно започна да си яде всичко. При нас зъбите никога не са оказвали проблем, така и не разбрах кога какво изникна /е, освен първото зъбче/.
Поздрави и прегръдки :)