0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #140 -: Август 18, 2017, 10:09:23 am »
Момичета, алкохолът е напълно забранен по време на бременност. Дори в малки количества, дори бира и вино (съдържат етанол). Алкохолът преминава в кръвта на бебето чрез плацентата...не поемайте такъв риск!
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #141 -: Август 19, 2017, 09:11:53 am »
Не съм съгласна, Лориан!
Мога да назова имената на медицинските лица и експертите, които са ми казали, че до 1-макс2 чаши вино (до 200гр) на ден е ок (без червено). Това не са мои интерпретации по темата :)
- др. Владимиров
- др. Сигридов
- др. Венкова
- Диди Димова

Приятен ден :)
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #142 -: Август 19, 2017, 10:53:23 am »
Това, че лекари го препоръчват е много жалко...
Живея във Франция, страната на виното. Това, което писах също не е мое мнение а е официалната препоръка тук в страната-никакъв алкохол през цялата бременност. Не е доказано какво точно количество вреди и до колко не вреди. Но със сигурност се знае, че преминава през плацентата.
Аз не бих поела ни най-малкия риск за бебето си. Мога да издържа няколко месеца без да пия...Вие си решавайте, бебетата ни са чакани, ходим на прегледи през две седмици, при всяко лекарство се питаме дали може, а сега да си препоръчваме вино или бира ми се струва неуместно. и то точно в този форум.

Както казах всеки да си решава сам за себе си, само казвам какво е мнението тук. И все пак това са 9 месеца, не е чак толкова трудно да се издържи без алкохол.
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #143 -: Август 19, 2017, 14:50:47 pm »
Извинявам се, че създадох смут с предложението си за чашата с вино или бира,но не бих си позволила да дам такъв съвет без да съм го чула от доктор.Относно кое какво съдържа,ако подхванем темата може да стане страшно.Бременноста не е болест.Приемам го като някой лекарства-изрично пише,че са забранени за бременни,но се налага да ги използваме понякога.Аз лично не разбирам състоянието "не ми издържа психиката" (по време на бременност)или след родилна депресия,но не го анатемосвам и вярвам,че 1 чаша бира е по-добре от 1 седмица тресяща се от нерви бременна/кърмачка.Всички бебета тук са чакани и да,всеки сам решава.Още веднъж се извинявам,ако съм нарушила  вижданията на някого.
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #144 -: Август 19, 2017, 22:43:30 pm »
Бебешок, не се иазвинявай, вижданията на никого не можеш да повлияеш с въпросната чаша вино. Подкрепям те, както каза бременността не е болест. Ако ще се задълбава човек във вредностите по добре да не се захваща. В днешно време и въздуха и храната вече са вредни ако ще се задълбава толкова.
Не приемам българаските лекари в една по-голяма част от тях  за по малко компетентни от  от френските примерно, а и от останалите. Това, със страната на виното пък няма нищо общо -една друга и напълно ненужна тема  за спор в случая (ракламата върши чудеса). Лориан, не се заяждам, просто лично мнение.
Момичета не откачайте с "оправдание" бременност. Живейте си живота и се наслждавайте на всяка една секунда, съвсем скоро ще ви липсват коремчетата и спокойствието.. Не се втелявайте и не се занимавайте със щуротии. Нета е прекрасно нещо но често заблуждава. Не задълбавайте с ненужни опасения и страхове.
Чакала съм и съм се борила за дъщеря си има няма 20тина години. В първата и единствена бременност всичко, каквото душа ми сака, по малко, колкото да ми мине мерака . Страховете ми бяха по-големи от мен самата и пътувх всяка седмица за преглед, и въпреки това се стремях да не залитам по "това не, това да", и се доверявах на лекарите си. Ако организма е свикнал с един начин на живот, с един стериотип, бременността не е времето това да се променя макар и с посока някакво съвършенство. Това означава стрес - вредно е, повече от чашата вино.  Има една хубава поговорка за прекаления светец - всики я знаем.
Пухкав и здрави бебета около термин желая на всички!!!!
И не си създавайте анатеми, че после и гледане искат тези бебета, а там става наистина интересно.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #145 -: Август 19, 2017, 22:58:18 pm »
Здравейте момичета,
Явно ме е хванал вирус и затова са ме боляли костите. Майка ми каза, че имало вирус, който бързо минавал, едва ли не за ден-два. То и гърлото ме заболя вечерта и явно е било това.
 
Благодаря ви за предложенията но като се натрупат нерви, стрес и емоции, трябва все да избият по някакъв начин.
Относно алкохола, моята кума още в началото ме предопреди, че първите месеци не е добре да се пие алкохол, защото разширява кръвоносните съдове и може да предизвика аборт. И в последствие не съм пила. Мисля си, че ако алкохола е домашен по бива но за купешки колкото и да е качествен като не се знае какво има вътре съм против.

Да ви се похваля, онзи ден взехме детското легло и матрачето. Още няма да го сглобяваме. Вчера пазарувахме в Айко. До утре има 25% намаление на бебешки неща. Преди няколко седмици имаше 50% намаление но го изпуснах. Може пак да има след някоя и др седмица. Взехме памучни спални комплекти, завивка, одеало от памук и одеало от памук и акрил, памучни пелени, комплект с нокторезачка, гребенче и др.,малко дрешки...и др.

И така, все хубави и положителни неща!

Шушиии, къде изчезна...да не роди?
Йоан 19.09.2017г.
Матей 22.10.2018г.
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #146 -: Август 19, 2017, 23:26:58 pm »
Бебешок няма какво да се извиняваш. Явно аз внесох смут без да искам. Всеки да си решава.

Авалон, не правя съпоставка между бг лекари и лекари в чужбина. В никакъв случай. Съжалявам, просто исках да напиша какво е тук всеобщото мнение, става въпрос за официална препоръка на министерството, компетентността на лекарите няма нищо общо с това... Мразя да споря, и спирам да коментирам тази тема, защото явно съм единствена с различно мнение. 

*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #147 -: Август 19, 2017, 23:48:38 pm »
Не си единствена, loriane. Това всъщност е официалното становище на световната медицинска общност, че по време на бременност няма безопасно количество алкохол, т.е. не е препоръчително бременната да пие изобщо какъвто и да било алкохол в каквото и да било количество. Но ... има локални особености, обществени нагласи, всяка общност има собствени ценности и така, малко се размиват препоръките и се пречупват през призмата на собствената представа за живота. А и кой слуша лекарите. :) Все пак логично е да има минимално количество алкохол, което не вреди на плода, предвид факта, че еволюционно бременните са приемали по малко алкохол под формата на ферментирали плодове. Просто не знаем колко е. Вероятно след време ще се направят проучвания и ще се установи какво е безопасното количество алкохол по време на бременност.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #148 -: Август 20, 2017, 09:21:35 am »
Ефра,направо съм родила. Тя моята госпожица е с характер и въобще не си дава зор :)
Просто не желая да се намесвам в темата за алкохола,защото първо съм бъдещ лекар и второ съм бременна. На теория е забранен,ама то и шоколадът е забранен по време на кърмене. И какво да направя като гледам моите познати как не спазват правилата на практика- да ги заклеймя ли? Всеки сам си решава.
За себе си преживях някакси тази бременност без алкохол - има безалкохолна бира вече,за наше щастие. Не съм се ограничавала по никакъв начин,просто не ми доставяло удоволствие това да пия дори и по малко истински алкохол.
Но пък вижте темата за кафето...мои колеги всеки ден ми се караха като ме видят с кафе в ръката. Да,пиех по 2-3 кафета седмично от 4-8 месец. Бремеността не е болест,има ограничения,но все пак не е болест.В останалите месеци просто не ми се е пиело.Съобразявах се с кръвното ми основно. След като то беше 90/50 и по-ниско, не виждах нищо лошо да си позволявам кафето в умерени количества,но честно казано ми се отщя след стоте забележки на колегите ми - "ама как така ще пиеш кафе! Бебето ти ще бъде хиперактивно!" Дразнещо е,затова предпочитам непоискани съвети по темата кво може и кво не може да не казвам.
Това не важи за цигарите. Тук съм твърдо против бременната да пуши или да се пуши около нея.
Но нека сменя темата и ви разкажа моята луда глава какво сънува ( в пресекулките сън) тази нощ. Имах някакво кървене и бях на лекар,при което лекарката реши да ме прегледа по доста интересен начин- през устата и ушите някакси да стигне до матката. :D .
Аз от два дена не приемам никакви медикаменти вече и с чувствам прекрасно (изключвам спазмите по цялото тяло) , даже вчера след като с йоли обсъдихме темата за кърменето ,ми потече коластра или нещо подобно.
Утре съм на преглед и ще го мислим това раждане,все още не е решен метода. Петък бях и я измерихме 3,400 кг. Предполагам повече няма да наддава. Аз от 3 седмици си стоя едни кг,даже май съм смъкнала някой друг грам. И така :) Найстина бъдещи бременни,гледайте си живота и правете това,което ви носи удоолствие. Аз например ходя да помагам на мъжа ми в цеха за мебели. В 9 месец..е ,да,ама там се чувствам добре.
Приятна неделя ви желая
« Последна редакция: Август 20, 2017, 09:23:58 am от Shushi18 »
Любовта е сила !

*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #149 -: Август 21, 2017, 10:33:17 am »
Имам предложение - нека си запазим хубавото отношение в тази група и да не допускаме, когато сме на различно мнение постовете ни да звучат като размахване на пръст :)
В този ред на мисли, никого не навивам да пие. За себе си съм взела решение - чаша вино присъства почти всекидневно в менюто ми. Не защото не мога да издържа 9 месеца без алкохол, а защото вярвам, че не вреди на бебето ми. Виното е част от начина ми на живот, а бременността не е болест. На мен ми се отразява добре и аз съм спокойна и щастлива! :)
Иначе, темата за лишенията и жертвите ми е любима... Давам пример една мама, която решила да пере бебето си на ръка. Тази задача толкова я обсебила, че взела от съня и спокойствието й. В крайна сметка, женицата е супер стресирана и само за това говори колко много пере... Според мен, вместо да направи добро за бебето си, тя подсъзнателно изпада в ролята на мъченица, за да може да натяква.
Та, не искам да имам усещането, че бременността и раждането ми взимат нещо. Напротив, те дават толкова много хубави емоции, стига да си ги позволим сами на себе си - пътувания, кариера, секс, вино, концерти, спорт... кой каквото душата му иска.
От мен усмихната седмица и който иска да пие по едно вино утре за нас :)
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #150 -: Август 21, 2017, 12:16:02 pm »
Имам предложение - нека си запазим хубавото отношение в тази група и да не допускаме, когато сме на различно мнение постовете ни да звучат като размахване на пръст :)

Това винаги е била идеята на форума и вярвам, че ще се запази. :)

Иначе, темата за лишенията и жертвите ми е любима... Давам пример една мама, която решила да пере бебето си на ръка. Тази задача толкова я обсебила, че взела от съня и спокойствието й. В крайна сметка, женицата е супер стресирана и само за това говори колко много пере... Според мен, вместо да направи добро за бебето си, тя подсъзнателно изпада в ролята на мъченица, за да може да натяква.

По тоя въпрос аз като жена, която е прала на ръка по неволя, да кажа, че според мен едни от великите постижение на цивилизацията са незаслужено пренебрегнати, като пералнята и памперса. А би трябвало всеки ден да благодарим на хората, които са ги изсислили. :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #151 -: Август 21, 2017, 16:29:24 pm »
 :D аз затова гледам да не изпадам в подробности.
Да споделя с вас, днес бях за първи път на тонове. Гледах като прецацало маче 8O хората ме питат втърдява ли се корема ми, имам ли контракции а моя милост гледа странно. Аз казвам, че нищо не усещам а не е вярно. Аз понеже знам, че бебо като шава и може от неговите движения да се появи онтракция но втърдяването си мислех, че е от него. Както и да е, казаха ми ако зачестят или болката се увеличи мога да увелича магнезия на 2 сашета дневно. Иначе тоновете са ок. И понеже бебо заспиваше ми даде бонбонче за да го стимулира и да се разшава.
А пък аз снощи малко кошмар сънувах и като се събудих адреналина ми се беше качил и съответно бебо беше на боксовия ринг. Опитах се да успокоя дишането си за да се успокои и то милото.
А матката толкова ми се е уголемила, че вече е над ребрата ми. Събудих се с болка над лявото ребро и под лявата гърда. Не е стомаха. Предполагам е от натиска на ребрата. Отделно ме боли понякога отзад, лявата страна на кръста. Предполагам е бъбрек. Въобще голямо стягане отвсякъде, всичко ме боли. Мин месец пупата ми бе 100см а сега е 105см а още съм в 8 м. Дали наистина бебо става мн голям. Не знам какво яде това дете. Да не би някой тайно да го храни :lol:  Ако продължава така май верно ще съм за секцио. Това прохладно време как ме успива.
Хубав и спокоен следобед!
« Последна редакция: Август 21, 2017, 16:31:59 pm от Ефра »
Йоан 19.09.2017г.
Матей 22.10.2018г.
*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #152 -: Август 22, 2017, 10:13:48 am »
Здравейте :)
Вчера бях на преглед..не желае моята дъщеря да се ражда по нормалния начин и това си е. За 38,4 г.с. тя още не е влезнала в малкия таз,върти се като пумпал и въобще си показва характер от сега. Докторът не иска да рискува да ме мъчи за нормално и заради моя кървящ нос,да не стане някой фал по време на раждането....затова ще ме мъчи със секцио (не смятам,че той е по-безболезнения вариант). Малко съм притеснена от развоя на събитията и се опитвам да ги приема.
Любовта е сила !

Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #153 -: Август 22, 2017, 10:42:41 am »
Шуши,не го мисли толкова.Важното е крайния резултат.Никой не знае кое е по-добре.Не мисля,че едно 20 часово раждане е по-безболезнено и приатно от секциото.На всички ни се иска да родим нормално за 2 часа,но са малко тези жени.Млада си,ще се възтановиш бързо.Предполагам събитието ще е до 2-3 дни или ще чакате терминът?
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #154 -: Август 22, 2017, 12:00:52 pm »
Момичета някоя от вас да не са и стигнали 180 дни болничен и да е минавала телк.
Въпроса ми е не ми стигат около 50 дни та на един път ли ще ми ги дадът или пак два пъти се минава.
И аг ми даде сега 4 дни да слагам гинексид глобули - че предните май не ми подействаха.Та гинексид ползвали ли сте.
Аз от година и нещо ползвам пяната и съм мн доволна
Благодаря ви
Вяра!!!Надежда!Любов!Време!
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #155 -: Август 22, 2017, 12:56:03 pm »
Момичета някоя от вас да не са и стигнали 180 дни болничен и да е минавала телк.
Въпроса ми е не ми стигат около 50 дни та на един път ли ще ми ги дадът или пак два пъти се минава.

За този въпрос се обърни към бебешок! Виж тази тема е по твоя въпрос.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51398.msg1146672#msg1146672
« Последна редакция: Август 22, 2017, 13:11:22 pm от Ефра »
Йоан 19.09.2017г.
Матей 22.10.2018г.
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #156 -: Август 22, 2017, 17:17:41 pm »
Момичета, дойде време да се похваля и аз! Днес на бял свят дойде нашият син Димитър, 3300, 50см.
И аз и той сме добре и чакам с нетърпение утре вече да си го гушкам!
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #157 -: Август 22, 2017, 17:35:11 pm »
Йоли честито да ви е жив и здрав малкия юнак.
Мн много да ви радва!Безгрижно и щастливо детство!
Вяра!!!Надежда!Любов!Време!
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #158 -: Август 22, 2017, 18:06:01 pm »
Ееее честито Йоли! Да ви е живо и здраво юначето.  :D
Имаш да разказваш как е минало.
Бързо възстановяване и скоро да се приберете с малкия. :party:

Шуши твой ред е, после съм аз! :wink:
Йоан 19.09.2017г.
Матей 22.10.2018г.
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #159 -: Август 22, 2017, 18:27:51 pm »
Йоли,честито сини гащи.Да ви е жив и здрав малкия Димитър и вие покрай него.Желая му безгрижно детство.Бързо въстановяване на теб