0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #320 -: Февруари 20, 2017, 19:14:07 pm »
yana ,честито :) да ви е живо о здраво хубавото детенце,страхотно име сте му избрали. На теб бързо възстановяване и многооо щастие :)
Любовта е сила !

Re: Тема на бременните 99
« Отговор #321 -: Февруари 20, 2017, 19:22:19 pm »
Яна,Ягодка Честити.Да сте живи и здрави и бързо възтановявсне.

Маймунка каква ти е целта на официалното уведомяване?На какъв договор си?Какви са ти притеснениятата?Искаш да се възползваш от някои права по КТ ли?
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #322 -: Февруари 20, 2017, 19:26:11 pm »
Бебешок, на постоянен трудов договор съм и искам да го подам независимо колко хубаво е раб. ми място.

Но не мога да разбера какъв точно е документа? Заявлението?
« Последна редакция: Февруари 20, 2017, 19:42:39 pm от maimunka00 »
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #323 -: Февруари 20, 2017, 20:27:03 pm »
1.Трябва да си вземеш мед.удостоверение от гинеколог ,което се издава след като влезеш в трети месец,но ще те излъжа дали лунарен или календарен.Питай АГ
2.За уведомлението няма точна бланка,можеш да си го напишеш в word.То трябва да съдържда:
До(управителя)
На....
Удосроверение
N....(те ще ри сложат входящ номер
От...
С настоящето уведомление на основание чл.313а от КТ ви уведомявам за....(настпила бременност в ..г.с/етап на лечение инвитро)
Прилагам...(медицинско N/дата),издаден от компетентен здравен орган удостоверяващ състоянието ми.
С уважение (име,дата,подпис)
4.Единия вариант е да направиш бланката в 2 екземпляра като вмъкнеш текст:Настоящето увед. е предоставено в два екземляра,по един и за двете страни и да накараш раб. освен номер да сложи подпис и печат.(това ти е по добрия вариант за теб).Другия вариант е да си направиш копие на входираното вече уведомление.Не оставяш обаче бланката без да са сложили вх.номер пред теб и без някаква следа остана при теб.Направи си и копие от медицинското
« Последна редакция: Февруари 20, 2017, 20:32:29 pm от bebeshok0326 »
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #324 -: Февруари 20, 2017, 22:51:21 pm »
Момичета , още не съм много в час..но днес се роди Божидар , моето дългоочаквано детенце...  Пожелавам ви на всички това неописуемо щастие... Бъдете благословени и щастливи и успешен финал ...благодаря ви , че бяхте до мен през тези две години ...прегръщам ви !

Честито, Яна, бъдете щастливи заедно!  :)

темата за поздрави  :)
Мама yana_c  роди своя син Божидар, честито!

*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #325 -: Февруари 21, 2017, 07:55:08 am »
Честито слънчице на мама Яна, живи и здрави бъдете!

Аз да ви разкажа как мина вчера про Сигридов. Първо - нищо общо с прегледа при Димитрова, човекът си гледа, мери и отговаря на въпросите без да цъка с език и да пуфти.
Каза да спирам задържащата терапия защото вече може да навреди на мен и бебичка. НТ огромна - 3,9. Прегледа мина и той спомена нещо за хориноскопия, но да не избързваме преди кръвните да сме видели.
Аз бях вече по-спокойна и готова да се подложа на каквото каже.
В 5 ММ взе лично резултатите, а в 7 док ми се обади по телефона, както беше обещал.
Няма такова човешко отношение - на дълго и широко започна да ми обяснява, говорихме над 20 минути. Каза, че според него не е най-страшното (генетични аномалии), на които не можем да влияем. Той още на прегледа изключи вероятността от другите синдроми и остана само СД с риск 1:76. Но в разговора обясни, че моите хормони сочат точно обратното на СД и другите мерки на бебо също са категорични. И вика:
"При тази трудно постигната бременност аз няма да те бода! Ако си се побъркала от притеснения и имаш излишни пари, пусни си едно неинвазивно изследване за СД, но аз не те съветвам". И обясни, че според него е нещо на сърчицето, но това е поправимо за разлика от СД. И ми изброи какви изследвания да си пусна и след това ще ми назначи терапия.
Смени ми и фолиевата, а не като Димитрова, която ми обясни, че "вече е късно".
Вече имам надежда и сили да изпращам позитивна енергия на бебето и съм спокойна, че съм в сигурни ръце! Благодаря на всички вас за подкрепата и че ми изслушахте болката.
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #326 -: Февруари 21, 2017, 08:22:23 am »
Браво Йоли :) страхотна новина, радвам се за теб...
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #327 -: Февруари 21, 2017, 08:57:04 am »
Здравейте!

Честито на Ягодка и Яна, да са живи и здрави бебчетата им!

Йоли, радвам се, че нещата се развиват в положителна посока. Пожелавам ти бебето ти да е напълно здраво, все пак.

При мен нищо ново, добре съм, следващият ми преглед е чак след 2 седмици. Сега се треса основно от предучилищни трески покрай дъщеря ми и това ми е най-водещо :)

Усмихнат ден на всички!


*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #328 -: Февруари 21, 2017, 08:59:54 am »
Йоли, радвам се, че Сигридов ти е вдъхнал спокойствие. Това е много важно. Аз на твое място обаче бих направила и неинвазивен тест.


Всеки миг е още един шанс...
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #329 -: Февруари 21, 2017, 09:09:16 am »
Йоли ,много се радвам за резултатите.Аз също бих си пуснала неинвазивен,но каквото и да решиш важно е да се успокоиш.

Аз съм на фетална на 2.03(викат ме заради околоплодните води).Последните 2 дни съм доста кисела и направо аз не мога да се търпя :D.Добре че ММ е в командировка и не си го изкарвам на него.Вчера цял ден ме боля корема,не мога да кажа ,че са контракции,а по скоро болка в самата матка,като при цикъл,мисля си че може да е от срастванията покрай всичките операции.Тази сутрин съм по-добре,но ако продължи колкото и да не ми се иска ще ходя до клиниката(моя док е в отпуск).

Усмихнат ден на всички
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #330 -: Февруари 21, 2017, 09:29:11 am »
Бебешок, точно по същият начин се чувствах вчера. Киселостта я отдавам на  2 л домашна лимонада  :jump12: , обаче болките ги имах същите. Мислех, че са вследствие детския рд, на който бяхме със Слънчогледка снощи. Тя е в малко кофти период и хем не се спира на едно място, хем не ми дава да съм далече на повече пт 1,5 м. Почти 2 часа не седнах, не хапнах, дори вода не пих. Накрая щерка ми реши, че ще си ходим и направи сцена, като се тръшка 10 мин..прибрахме се и ме заболя корема..


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #331 -: Февруари 21, 2017, 15:27:57 pm »
Синеочка, не ти е лесно хем с малко дете, хем бременна. Сега разбирам през какво са минали всички тези жени с по 2 и 3 деца!
Бебешок, ще ти мине, важното е сама да се изтъпиш докато отшуми. Хубавото е, че всеки подхожда с разбиране към нашето състояние.
А аз за сега никакви неинвазивни няма да пускам. Имам добро усещане и искам да си дам малко почивка от негативните емоции. А изчакването на резултатите 10 дни води неминуемо до стрес, ще си го спестя. Пускам си само кръвните, които док ми е казал и след месец съм на преглед пак. Дано тогава новините са по-добри и да имам сили да попитам за пола на бебето :)
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #332 -: Февруари 21, 2017, 16:39:19 pm »
Здравейте и от мен,
Яна и Ягодка честити рожби живи и здрави и само радост и щастие да Ви носят:)
Йоли добре че те е успокоил лекаря, стреса и негативизма до нищо добро не водят.Сигурна съм и пожелавам успех по натам и че всичко ще е наред с бебо:)
И аз съм в едни настроения тия дни странни , но пък правя всичко на пук !Бях купила едно боди и едно гащиризонче и ги показвам на свекърва ми а тя:Ама защо купуваш хората ще ти подаряват, е казвам и това е така ама аз нали трябва да имам нещо за болницата и на първо време ,все пак...
Ужасна е, и аз днес отидо и купих 3 сладки бодита с къс ръкав и комплектче ританка с горничка и шапчица:):):)Подразни ме много, но.... майната му Правилно или не почувствах се добре :)
Радвам се че всички сте добре, всеки докъдето е сега, а и ме мъчат адски киселини от всичко вече вие как се справяте ако имате (освен стандартната содичка:))))
Успешна, слънчева и спокойна седмица на всички
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #333 -: Февруари 21, 2017, 16:58:18 pm »
Правилно си постъпила :lol: хич не я слушай  свекървата...То е ясно, че ще ти подаряват, ама това дето ти ще си го избереш и купиш и удоволствието което ще изпиташ от направеното е несравнимо :wink: все пак не се хвърляйте да купувате много дрехи, излишно е...Израстват ги бързо :)
*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #334 -: Февруари 21, 2017, 21:06:30 pm »
tuti, Гавискон можеш да взимаш против киселини.
Любовта е сила !

*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #335 -: Февруари 22, 2017, 11:26:28 am »
Здравейте бременелки :)

Йоли, радвам се, че нещата са по-добре! Не ходи по доктори, на които нямаш доверие. Аз си пътувах до София за прегледи докато можех (не че не ходих в Бс за ЖК, но повече ми беше важно какво ще каже док от Сф).
Стискам палци бебешорчето да е напълно здраво!

Яна, Ягодка честито! Да са живи и здрави малките слънчица и много радост да ви носят!

Синеочка, честито! Лека бременност и здраво, пухкаво бебче на термин!

Тути, купавай си каквото си искаш :) Може и да са излишни или само по един път да ги облечеш, но чувството е друго, че ти си го избрала за твоето си бебче :)
За киселините на мен ми баха изписали талцид, но не го пих и не мога да кажа дали действа добре.

Леко бременеене, момичета
 :bighug:


*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #336 -: Февруари 22, 2017, 13:15:44 pm »
Здравейте,днес съм щастлива и искам да споделя хубавото си настроение с вас. Бях на първия биохимичен скрининг. Нухалната гънка на точицата ни е 1,36,което мн ме успокои,въпреки,че нищо не е сигурно.мъжът ми бързаше да попита за пола,доктора каза,че засега не прилича на момче,но аз знам,че още е твърде рано. Не мога да повярвам,че въпреки нездравословната ми диета-основно хляб,точицата си расте в нормите. Ще чакаме сега и кръвните резултати,но аз вече съм една идея по-спокойна.
Вие добре ли сте,всички,да не ви изреждам
Любовта е сила !

*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #337 -: Февруари 22, 2017, 14:22:55 pm »
Браво, Шуши! Радвай се сега спокойно на бремеността си и не мисли за кръвните, всичко ще е ок :)
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #338 -: Февруари 23, 2017, 08:51:05 am »
Добро утро на всички с пожелание за  щастлив слънчев ден:)
Аз съм ранобудна че изпращам мъжете си всеки по задълженията и се любувам на сутрешното спокойствие.Шуши браво радвам се за теб, всичко ще е наред убедена съм:)
Йол ти как си поотмина ли малко напрежението , то няма да отмине но все пак.. е добре да си спокойна.
Мами вече родили  вие мазахте ли гърдите си и зърната с някакъв крем преди и сега след като родихте?Забелязах че зърната като че ли ми се белят и ми е суха кожата , мажа се всеки ден -2 пъти с крем цялото тяло -Eudermol 0 добре ми понася , не се притеснявам за стрии - просто кожата ми е такава- с Виктор с какво ли не се мазах и със скъпи и с евтини мазила и пак си ги имам и то само на корема.Ако имам късмет да имам кърма се замислих  какво би навредило на  бебо това
А  вчера сложих ръчичката на баткото да усети мъника и той беше във възторг мили колко е хубаво да усетиш братчето си хахахаха,ДриймОн как си
Поздрави
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #339 -: Февруари 23, 2017, 09:03:39 am »
Тути, по-добре съм, благодаря! Тази сутрин отидох да дам кръв за безброй много изследвания (стандартните + вит Б12,6, йод, Д3 и др). Източиха ми 6 епруветки, а дори не бях пила кафе  8O

Сега съм в колебание дали да си пусна генетичен тест за СД. Моето вътрешно усещане и доверието към Док ми подсказват, че не е това проблемът, но разни приятелки настояват да си го пусна... Не знам, вие какво бихте направили на мое място? Бихте ли изчакали още някоя седмица? От толкова притеснения всичките ми бременни сиптоми изчезнаха - корем, гърди, гадене - няма ги!