0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #300 -: Февруари 16, 2017, 14:18:32 pm »
Вече съм по-спокойна. Първо да се извиня за настъпилото объркване по отношение на доктора, който ме е гледал. Този преглед го направих във Фемина при Димитрова, защото нашия фонд работи с тях. За следващата седмица си имам час при Сигридов и нямам търпение да ме види той! Не знам защо реших да ходя и в тази фемина, сбърках и сега съжалявам...
майка ми сутринта сподели, че нейна колега била при тази Димитрова за бхс на близнаци. На нея и казала, че и двете деца са с аномалии, а близнаците са здрави и вече на 4 годинки. Моля се на Господ да е станало някакво объркване и Сигридов да даде обнадеждаващи новини. Как ще изкарам до тогава, само аз си знам...
днес съм цял ден на обучение и отлагам да чета диагнози в интернет, защото ме е страх, много ме е страх.
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #301 -: Февруари 16, 2017, 14:20:25 pm »
Спокойно Йоли,с теб сме.Отлагай четенето възможно най-дълго  :bighug:
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #302 -: Февруари 16, 2017, 15:23:39 pm »
Yollie, спокойно аз също ходех във Фемина, но не при Димитрова, а при д-р Славкова много е внимателна и е страхотен професионалист, препоръчвам ти я, ако не искаш във Фемина всеки петък преглежда във Вита.. просто задължително отиди при друг и се успокой, стискам палци
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #303 -: Февруари 17, 2017, 11:55:11 am »
Yollie съжялавям,че си преживала всичко това, но съм съгласна с мнението на останалите за друг преглед  при друг специалист!Всичко ще е наред сигурна съм.Аз ако има значение ходих на двете ФМ при д-р Богданова - Център Света Петка до 20 ДКЦ.Доволна съм защото гледа и не мълчи, обяснява всичко,  а аз не мълчах въобще  втория пъти ,питах за каквото се сетих докато тя гледаше  и мереше на екрана.
Момичета моя доктор ми изписа Биозин Мама по 1 на ден, някой наблюдения има ли за това лекарство(аз изчетох почти всичко медицинско свързано с това, но да попитам все пак и Вас)
Усмихнат и спокоен ден на всички идва  слънчев и топъл уикенд, наслаждавайте му се от сърце:)
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #304 -: Февруари 17, 2017, 12:04:44 pm »
Тути,мен Биозина ме оттърва на няколко пъти след трансфера,пиех го профилактично по10тина дена,5 почивах,а като усетя ,че се разболявам 2*1 за около 5 дни и всичко спираше.Така ,че от опит само хубави неща мога да кажа :)
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #305 -: Февруари 17, 2017, 12:09:04 pm »
tuti, още един глас за Биозин Мама. Аз го пия редовно от четвърти месец (по едно на ден). Док ми го изписа покрай всички вируси и наближаващи тогава грипни епидемии. Даже хрема не ме е ловила цяла зима (пу-пу). А не е като да не съм имала контакти с много (вкл. и болни) хора.
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #306 -: Февруари 17, 2017, 15:08:06 pm »
Преди обяд ми се обади една жена от Майчин дом, май беше генетичка, но така и не се представи. Там ми е кръвната проба за анализ. Разпита ме подробности кога ми е била пункцията, кога трансфера.
Опитах се да разбера малко повече от нея и и казах, че се надявам поне кръвните резултати да са ок, че доцентката много ме е наплашила.
А тя ми казва: "да, по-голяма е нухалната гънка, ще се разбере повече при амниоцентезата".
 8O 8O 8O
поредната деликатно поднесена информация... започвам да чета за амниото, явно няма да ми се размине...
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #307 -: Февруари 17, 2017, 15:14:13 pm »
yollie,Изчакай си прегледа при Сигридов,не се натварвай допълнително.Преди амниото имаш варянт Пренатест(скъп е но...).Ако Сигридов не ти е достатъчен ,звънни в Надежда и пробвай при Михова или Чечева(те бяха докитата,който направиха вътреутробна операция,сигурно ти е попадала информация за тях)
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #308 -: Февруари 17, 2017, 15:30:46 pm »
Йоли, не се шашкай.
Освен пренатест, има tranquility, също е вид неинвазивен тест с над 99% точност. Мисля, че е около 950 лв.
Говори със Сигридов,пиши и на проф. Кременски. Варианти има! Колко точно ти е НТ?


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #309 -: Февруари 17, 2017, 18:37:46 pm »
НТ 3,17
Чудно ми е следното... те на прегледи преди раждането не могат да оценят колко е голямо бебето и има отклонения по половин килограм и повече, а пък някаква си гънка с миличетри точно я мерят. Как става тази работа?
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #310 -: Февруари 17, 2017, 18:45:00 pm »
Йоли, НТ се мери наистина много точно и до мм, бебето е малко и просветляването е ясно отграничено. Докато килограмите се преизчисляват на базата на основните измервания, бебето не се тегли.

Писах ти лично съобщение.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #311 -: Февруари 17, 2017, 18:50:58 pm »
...Аз ако има значение ходих на двете ФМ при д-р Богданова - Център Света Петка до 20 ДКЦ.
д-р Сигридов  ,  когото Yollie пише ,че посещава , работи точно в същия център .
Той се занимава само и единствено  с това -следени на  бременни  , а преди  5-6 г все още в клиника Малинов  , той обучаваше д-р Михова  .
Считам е изключителен професионалист  .
Спокойно изчакай  прегледа при него -  ако ти е  много далечен часа  ,   обади се  и  настоявай да ти го изместят  по-скоро  -като обясниш   , ще те вмъкнат в по-ранна дата . И си  избери след това лекар и за второ мнение , ако искаш .
Кураж и късмет   и положителна енергия от всички ни !!! 


*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #312 -: Февруари 17, 2017, 22:16:56 pm »
Не е далеч, записахме го още на първия ми преглед и още следващата седмица ще се видим с доктора. Благодаря на всички за подкрепата и позитивната енергия, наистина ми вдъхвате курсж!
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #313 -: Февруари 18, 2017, 11:13:28 am »
Йоли :bighug:

Наистина е големичка НТ, но това все още нищо не значи.
Много се радвам, че д-р Мели се включи и силно се надявам тя да те е успокоила и вдъхнала кураж, така както само един лекар с познания може да го направи.

А ние тук ще стискаме палчета всичко да е наред и края на август или началото на септември да се гушнете с бебо.


Пък аз да ви кажа една прекрасна новина - Ягодка_11 стана мама на една прекрасна госпожица Василена.
Ето я и темата за честитки:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51953.0
« Последна редакция: Февруари 18, 2017, 11:19:26 am от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #314 -: Февруари 18, 2017, 13:30:25 pm »
Честито на Ягодка_11 бързо възстановяване на мама и здраве и щастие на двете.

Момичета , приеха ме в болница тъй като имах болки и тапата изтече , но е малко рано още да се раждаме и съм на задържаща терапия... Както и да е , направиха ми къвни и откриха завишени АсАт иАлАт .днес повториха изследването , но пак са завишени , всичко друго е в норма.... Аз тук прерових целия инет но много страшни неща пише ... Ошашках се ... Лекаря сутринта ми каза на визитация , че се случва при бременни... Аз много повръщах преди седмица , имам страхотни киселини ...почти не мога да спя от тях , дъвках гавискон не помогна...бременността ми започна с уроинфекция така до 5\6 месец ...но не съм пила антибиотици... Стойностите са Асат60 при 40 горна и алат 90 при 40 горна ...ориентировъчно ми ги каза сестрата , нищо не ми обясняват ... Утре пак изследвания и вероятно консулт с гастроентериолог.. Притесних се за хипатит ...толкова пъти ми вземаха кръв , знам ли.... Направо ще полудея...




*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #315 -: Февруари 18, 2017, 14:38:00 pm »
Ей сега се върнах от консултация.
Оказва се, че кръвните са ми в норма:
PAPP-A 1.76
Free - bCG - 1.21
Въпреки това рискът за СД е изчислен на 1 от 110.
Изчислили са го на база основно на НТ, но това, че кръвните са ок и бебето има носна костица явно не е достатъчно.
Генетичката въртя-сука, все към амнио си тегли... Много съм мнителна вече.  osi_10
Не можах да разбера също така, дали това, че сме ИКСИ се води риск? Въпреки, че моите ембрита са ЗЕТ, което би трябвало да изчисти някои генетични грешки, а и са култивирани до 5-ти ден бластоцисти. 
Ще видим какво ще се случи в понеделник при Сигридов.
*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #316 -: Февруари 19, 2017, 11:46:25 am »
Здравейте :)
yana_c , повишените асат и алат може да се дължат на мн неща,при вирусен хепатит са увеличени над 1000,ако това те успокоява. Нека си ти пуснат изследванията,поне да бъдеш спокойна. Пък и ти си почти в 37 г.с не е толкова рано,ако раждането започне:) :) човечето бърза да се срещнете.

,yollie , с теб сме абсолютно един и същи срок,но аз още не съм си направила изследванията. Надявам се всичко да е наред с вас и да е просто грешен резултат,и аз съм за второ мнение. Никой не е безгрешен.

Следя ви,но не исках да пиша,докато обсъждахте кога трябва да се извежда детето,защото аз съм привърженик на бабините правила,просто защото съм. Открила смисъла в тях.
Ягодка , много здраве и щастие ви желая!

Аз пък бях на един скромен рожден ден и настинах...и сега 3-4 дена се лекувам с чай от лайка и витамин ц. Старая се щом нямам температура и други белези на сериозно възпаление,да не приемам лекарства. Мн ми помогна промивка на носа с разтвор на сода бикарбонат. Утре ще си записвам час за прегледи,но ще посетя Д-р Корсемов  ( пловдив-пазарджик) и той ще ме насочи за кръвните изследвания,защото от Пълмед ми казаха,че там тези изследвания ги прави доцентката,която ме изпитва на изпита по медицинска генетика,а нямам добри чувства към нея. Взех изпита от първия път,но не спря да ми се крещи,дори ме разплака,защото акъла ми беше в операционната,където оперираха майка ми. За мен лекар,който си позволява да се гаври,меко казано със студентите по този начин,не е добър лекар,пък нека си я хвалят. Та ,така при мен. Всичко ще се нареди,но ние като бъдещи майки сме длъжни да се възползваме от най-добрата медицина.
Приятен почивен ден ви пожелавам.
Любовта е сила !

*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #317 -: Февруари 20, 2017, 17:26:11 pm »
Здравейте момичета😊Ягодка честита рожба здраве и щастие на всички.Йоли,чакаме резултат и знам че всичко ще е наред ,от сърце стискам палци!!!Шуши бързо оправяне,Яна как си днес?ДриймОн  как си?И аз съм добре ,човечето си рита движи се😅Но вечер на ляво ми е кошмар почва се едно бутане докато не се завъртя надясно😅😅😅Миракъл и Цвете как сте мамчета щастливи?Хубава вечер на всички
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #318 -: Февруари 20, 2017, 17:28:35 pm »
Момичета , още не съм много в час..но днес се роди Божидар , моето дългоочаквано детенце...  Пожелавам ви на всички това неописуемо щастие... Бъдете благословени и щастливи и успешен финал ...благодаря ви , че бяхте до мен през тези две години ...прегръщам ви !




Re: Тема на бременните 99
« Отговор #319 -: Февруари 20, 2017, 18:14:42 pm »
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ЗА БЕБЕТАТА! ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО ДА ВИ РАДВАТ.

Момичета, да попитам, скоро ще известя работодателя си за бременността си. Вече и коремче леко ми личи, но ходя с по - широки блузи. То реално само аз си го виждам, защото преди корема ми беше залепен за гърба.
Трябва да взема документ от гинеколога си, който удостоверява бременността /той трябва да знае какъв е/ и да напиша молба по чл. 313. Ако не се лъжа я няма никъде, но в сватбата.бг едни момичета я баха напрали на ръка.
Отивам и ги нося в джобче в отдела на работа, където ни оправят документите, нали така.

А това входящо номерче само на хвърчащ лист ли ще го дадат или да направя копие от молбата за мен? Моля някоя която е минала през това да каже как точно е станало, защото в нета няма информация.
« Последна редакция: Февруари 20, 2017, 18:18:06 pm от maimunka00 »