0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните 99
« Отговор #640 -: Май 16, 2017, 14:05:56 pm »
Подкрепям Маги за хемоглобина,аз при 110 и още 2 понижени показателя запонах да пия по 1 ферофолгама,вдигнах го на 118 и другото в норма.Преди седмица всичко беше паднало пак и увеличих с една таблетка.Но пък щом док е преценил...Може да се пробваш с храни,макар аз да не успявам:дроб,телешко и тн.
Чувала съм за този магазин,но въобще не ми дойде на ума,нищо следващия път.
Тути моята беба също е обърната и то доста отдавна,при теб олекват нещата полегнала,докато при мен и това не помага..ох стига мрънкане :DСлагам розавите очила и се наслаждавам на малкото оставащо време.
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #641 -: Май 16, 2017, 16:17:20 pm »
Привет момичета,

Аз всъщност се съгласих само на кръвен тест, защото никак не съм съгласна на каквито и да било процедури, особено такива с риск от спонтанен аборт.
Това бебе е толкова неочаквано, но много желано.. аз от 30 годишна водя борба за деца, с толкова много изгубени бебета, поне 13.. извънматочни, операции, неизяснени причини за непрекъснатите загуби.. В крайна сметка след ИКСИ 2011 успях да забременея и износя до почти 36 гс цели двама юнака, и вече бяхме мирясали, така да се каже, заети с отглеждането на момчетата..
След тях също имах няколко загуби, включително и една извънматочна бременност, която отстраниха с лапароскопия.. Вече напълно вярвах, че единствената ми тръба отдясно е запушена, вследствие на няколко спонтанни аборта, които бяха в нея, без налагане на оперативна намеса, завършиха "добре" за мен - ако може да се нарече добре..
Когато отидох на лекар след положителния тест, бях с болки отдясно, чак ме подръпваше в прегънката на крака.. Бях 99.9% сигурна, че е в тръбата, и предположих, че ще ми ударят един метотрексат и ще си ме изпратят вкъщи.. НЕ можете да си представите шока от новината, че има плоден сак в матката, с "точка".. Впоследствие и сърдечен ритъм.. а онзи ден на това измерване, видях и вече оформеното бебе. Една шушулка малка, бясна, не се спря - едва я измериха :)
С мъжа ми сме още като "ударени с мокър парцал". До скоро дори не смеехме да се зарадваме..
Сега чакаме резултатите от този кръвен тест, който ще потвърди ако има Даун или Търнър синдром.. А ако има нещо обезпокоително по-натам ще се види, връщам се за още един видеозон в 16 гс ( това е специална клиника, всъщност, където се правят изследвания и тн при рискови бременности)
Аз съм в Сащ, а тук само над 35 годишна възраст се изследват задължително.. Преди това е по желание, а също е и много възможно застраховката да не покрие нито един тест.. Ако само "за всеки случай" се тестваш и си под 35 г.. Когато бях бременна с момчетата, дори не са ми го предлагали.
От този кръвен тест ще разберем също дали е ТЯ или ТОЙ :) Не сме казвали на никого, само майките ни знаят, а също и моите сестри и брат.. Но никой друг.. Ще съобщим новината малко по-късно.. Дори и децата не знаят.. Но те разберат ли, ще разбере и цялата махала и всеки, който мине покрай нас :) Много са общителни  :)

*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #642 -: Май 16, 2017, 16:32:29 pm »
Та сега чакам резултат от кръвния тест ...

Гальонди, това е cfDNA тест, нали? Само от любопитство, ти ли си го плащаш и колко струва?
Препоръка на FIGO за скрининг за хромозомни аномалии


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #643 -: Май 16, 2017, 17:50:50 pm »
Мели, на листа хартия, с който ме пратиха в лабораторията пишеше Non Invasive Prenatal Testing (NIPT).
Не съм сигурна името на самия тест какво е..
По принцип, за да се застраховат, че ще им платят от застраховката, го поръчват при съмнения, в моя случай, след направен видеозон с резултати, при които се изискват още тестове.. Ако трябва да се плати от джоб, някъде четох из нета, че теста струва до $600.. Зависи от лабораторията.
Честно казано, толкова е ненормална цялата им организация, на застраховка, болници и тн..
Преди една седмица ми дойде сметката за първите пренатални изследвания. Rubella Antibody, Varicella-Zoster Antibody, Hepatitis B surface AG EIA, Хламидия, Гонорея, HIV-1 и още няколко други, да не ги изреждам всички..
Та на сметката пише - $954.95 е поисканото от лабораторията, Застраховката е платила $128.24, по договор, цената се намалява с $779.10 , а моята час да платя остава $47.61
Значи, ако нямах застраховка, щяха от мен да искат $954.95.. Пълно безумие!
Като дойде сметката от NIPT, ще ти пиша какво са "поискали" и какво съм платила  :D

*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #644 -: Май 16, 2017, 18:24:13 pm »
Да, същото е. В България го плаща пациента, независимо от медицинските препоръки и здравното осигуряване. И струва около 2 000 лв. Същото важи и за пренаталните изследвания, от тях само една много малка част се покриват от касата, другите си ги плаща пациента.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #645 -: Май 17, 2017, 07:11:59 am »
Ох и в България е миш- маш, на мен мисълта ми беше, че ако нямах застраховка, щяха да ми поискат почти $1000 . А със застраховката  платих - няма и $50..
И тук са цени и чудо, логика - никаква.
Моята застраховка не започва да поема на 100% докато аз не платя  $6000 "от джоба си" за годината. И всяка година така.. (а има и много по - зле, от $10000 нагоре)
Оспамих темичката, извинявайте момичета 😳
Чакам си резултатите от теста с нетърпение 😘

Re: Тема на бременните 99
« Отговор #646 -: Май 17, 2017, 08:19:25 am »
Гале и тук е почти така,даваш всеки месец(задължителното здравно),но то отива за тези който не дават (роми,пенсионери,който нямат вина)и когато на теб ти се наложи в повечето случай даваш пак в неограничени количества(защото здравната каса не го покрива)😁.Да сме живи и здрави да изкарваме, за да не ги мислим тези неща.
Колко време ще чакаш за резултатите?
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #647 -: Май 17, 2017, 15:34:19 pm »
bebeshok, в Четвъртък, миналата седмица ми взеха кръв, док каза една седмица отнема..Сега се надявам до Петък поне да ми се обади и да ми каже резултати..
Хем си викам, всичко е наред, хем съм на тръни.. А мъжа ми пък.. той само му дай пола да разбере  :lol: Вече се обсъждат имена, първи-втори... звучат ли добре, пък с имената на момчетата отиват ли си.. Изпуших от притеснение, от вчера не знам какво ми стана..
Записах си и час за видеозон в 16гс, както поиска док, да видим там измерванията ще имат ли подобрение.. Вече искам да идва 1ви Юни..а след това и 20ти Юни, с децата се прибираме на България за един месец, с нетърпение очакваме пътуването.. Беше планувано преди да разбера, че съм бременна и реших все пак да пътувам, защото после не се знае кога пак ще можем..  :P

*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #648 -: Май 18, 2017, 09:11:43 am »
Ооо, Гальонди... Тежки моменти си имала...
Прочети из моите по-стари постове тук - и на мен ми бяха изкарали акъла с голяма НТ, направо се бях поболяла от тревоги. Правих си кръвен тест, защото със съпруга ми не искахме по никакъв начин да рискуваме бременността ми. Моят излезе 900 лева, но това е много ниска сума дори за БГ. Включваше сидромите Даун, Едуардс, Патау и още един за сърцето. Резултатът излезе на 8-ия ден, знам какво е да го чакаш, особено накрая. Слава на Господ, при мен не беше хромозомен проблем, за останалото се погрижи моя Док и сега всичко е нормално. Пожелавам ти добри резултати!!!

Иначе, с бебо сме отличници. Хълцаше онзи ден, много смешно. Той върви на грамаж с две седмици напред, ако тази тенденция се запази ще се реша на ЦС. Не ме е страх от естественото, чувствам се подготвена и за него, нали ходим на "училище" :)
Аз съм напълняла някъде 6-7 кг. Похапвам си добре - и месо ми се яде, и зеленчуци и млечни и плодове. Гледам да компенсирам с ходене пеша, но... май вчера съм се протъркала на деликатни места и днес ще разходя колата, че да не стане по-лошо.
Днес съм на оглед в Щерев за раждането. Надявам се и за Надежда да се вредя.
Вчера се видяхме с една приятелска двойка и ни подариха огромен плик с бебешки бодита, блузки, панталонки, шапки и чорапки. И всичките са точно по моя вкус - без картинки и глупости по тях! Направо съм си готова за бебо :)
Спрях инжекциите Б12 и сега се опитвам с едни добавки, че дупето ми стана на цицини.
И да ви кажа - влюбени сме в кучето ни! То са целувки по лапички, ушички, то е гушкане сутрин в леглото, караме се кой да я държи в колата... То аз почти 8 години я имам, но такава любов не е било! Опитвам се да я подготвя за идването на новия "домашен любимец", дано ми се получат нещата и да си станат другари...

Re: Тема на бременните 99
« Отговор #649 -: Май 18, 2017, 09:54:28 am »
Йоли радвам се,че всичко е наред с вас.Каквото дойде за раждането,не се настройваи.За Надежда днес и утре е момента да звъниш за ден на отворените врати.Ако не се вредиш сега другия месец го пропускаш.И на мен много ми се иска бебка да израстне с едно голямо куче,но ММ е твърдо против.Живеем в апартамент все пак и го разбирам.Иначе може да се получи перфектна връзка,още повече ако и кучето е бебче.Нищо за второто ще се преместим в къща и така всички ще са щастливи.
На мен днес ми е последната ЖК ,аз ли само не искам бременоста да приключва? :D.Вчера имах доста контракции,това което забелязвам обаче е че са повече при мрачно и студено време ,едва ли има връзка.... :)
Слънчев и усмихнат ден момичета
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #650 -: Май 18, 2017, 19:47:29 pm »
Аз пък чакам моите шушумиги да пораснат малко, за да си вземем куче (и предпочитам да не е бебе), за да могат и те да го разхождат. Накрая само да не ми излязат сметките без кръчмар!  :lol:

*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #651 -: Май 19, 2017, 08:03:16 am »
Бебешок, Блу, кучето е най-добрият другар и страхотно попълнение към семейството. Щом си в апартамент, помисли за накоя по-компактна порода, около 10-12 кг. Мисля, че малтийската болонка не предизвиква алергии.
Моята принцеса е мини-мини йорки и тежи 1,6-1,7кг. Честно казано, повече за нея се притеснявам, юначето нещо да не й направи като поотрасне. Дано им се получи химията и той да схване, че тя не е играчка :)
Иначе, сега е момента да си разхождаш и кучето по цял ден в парковете заедно с бебето. Наистина, ще порастнат заедно и може да са си най-добри приятели. Моят съвет: не взимайте твърде голяма или твърде малка порода - и двете са капризни за отглеждане. Мислете за космите, гледайте кучетата да са сравнително лесни за грууминг. Информирайте се заособеностите (здравен профил, характер) на породата и си изберете най-подходящото за вашия лайфстайл.

Бебешок, не остана... Скоро ще си гушнеш бебчето и съм сигурна, че тогава коремчето няма да ти липсва.
П.П. не се ли записват само онлайн дните в Надежда? Вече пропускам няколко поредни месеца...
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #652 -: Май 19, 2017, 10:38:07 am »
Мисля,че около 20 число излиза графика за следващия месец и много бързо се пълни (макар,че дните бяха всеки понеделник).Провери го в сайта,аз така и не се вредих,няма и за кога.
Относно кучетата-породите който харесваме с ММ си искат двор-кокершпаньол е от дребничките, иначе доберман,аз съм фен и на самбернара,но той е за по студеби места.На този етап няма да ме угрее в тази насока.Аз съм израстнала с булонка и после с каракачанка,за няколко годи  се грижех и за немска овчарка,връзката е уникална.
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #653 -: Май 19, 2017, 12:26:59 pm »
Връзката животно дете е уникална.Има един момент в който детето малко повече скубе и бие животното, но той отминава.Сега Моника гушка котките и ги търси, те са и приятелки  :lol: така казва.

Re: Тема на бременните 99
« Отговор #654 -: Май 19, 2017, 12:58:01 pm »
Виждала съм го това със скубането и биенето,но някак си животинките подхождат с разбиране,все едно им харесва
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #655 -: Май 19, 2017, 15:06:10 pm »
Здравейте, момичета,

Гальонди, мила, дано по-бързо да излезе пустият резултат! osi_9 Стискам палци да е чудесен! :)

Аз имам някои неразположения, като доста запушен нос например. И Б12 ми е ниско, та съм на инжекции, пък и Хашимото имам, та пия една шепа лекарства и добавки. Сега чакаме да видим дали и къде ще приемат Никол на училище и малко съм се попритеснила сякаш. :)

Пожелавам лека бременност на всички в темичката :) 


*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #656 -: Май 20, 2017, 00:32:48 am »
Йоли, аз не искам породисто куче. Фен съм на АРС-София и ще си взема някоя изстрадала душа от тях. Те ще ми дадат акъл и за темперамент на животното, а и са кастрирани, ваксинирани и с паспорт.

Бебешок, кокер шпаньолът и дакелът може да са дребни, но са ловджийски кучета и са пълни с енергия и затова не са съвсем за апартамент. И аз винаги съм си мислила, че харесвам по-големи кучета, но честно казано, всяко животинче душа носи и съм сигурна, че ще ни носи радост, а ние ще го обичаме. :-)

Лека бременност! Резултатът на Гальонди да излиза бързо и да е хубав!

*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #657 -: Май 20, 2017, 08:39:30 am »
Блу, подкрепям напълно, аз също се замислям за второ бауче, тоз път от приют.
Именно този период ме тревожи със скубането и дърпането, не искам куча да е подложена на системен терор, затова ще се опитам да го предотвратя колкото мога.
Вчера се чух с Надежда, днес тр да излезе графика и го дебна през 3 минутки на сайта. И аз вече нямам време да се мотам - трябва да се вземе решение за болницата през юни.
Момичета, всички твърдят, че коремът ми е огромен! :) Аз продължавам да съм объркана по отношение на седмиците - бебо беше 750 грама още преди 2 седмици, а според приложението в моя срок трябва да е 660...  :?
Еми как да ми е коремът като за 6 месец? А се замислям, че в 4-и нищо не си личеше, всичко това изскочи за нула време! Август сигурно ще съм огромна... Вторник съм при Сигридов, да видим какво ще каже.
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #658 -: Май 20, 2017, 09:26:11 am »
Блу ,едно приятелче отглеждаше кокери и имам някакви наблюдения,за това и казах че е дворно куче.С тази енергия за която споменаваш и ти си е грехота да го затвориш м/у четири стени особенно до 4-5 год.възраст.Разхождали сме ги по 10тина км.,оплезват езиците,пият вода и след 10 мин.все едно не си ги разхождал.Но са си сладури.
Йоли не се шашкай за коремчето,твоите килограми,грамчетата на бебче-организмът си знае.Аз така се шашках от начало,защото качих много повече от колйото трябва и си казвах "Ами ако въря така до края какво ще правя?".Да,но последните 2 м. не съм качила нищо.За грамчетата на бебо-веднъж ще го изкарват по-голямо,веднъж по-малко,колкото по-гокямо става толкова по-голямо е и отклонението,важното е да си е в норма.Стискам палци да се запишеш за отворените врати.
Навън изглежда много приатно мисля да се възползвам.Усмихнат ден момичета :D
*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #659 -: Май 20, 2017, 16:54:11 pm »
Здравейте :) аз пак съм пред изпит и не съм на кеф. Не знам как се очаква да карам една спокойна бременност,след като имам толкова много задължения и отговорности,след като постоянно ми се крещи по време на стажа от уважавани лекари...навсякъде чета бъдете спокойни и мислете положително. Вие успявате ли да се абстрахирате от нормалното си ежедневие и да си мислите само за хубавата ви  бременност?
По темата за животното и детето. Склонна съм да се съглася с вашето мнение,въпреки че аз никога не съм живяла с животинки.
На някоя от вас да са предписвали прием на таблетки с флуор след 26 г.с.? Подочух от позната бременна и се зачудих - не съм учила да се предписва на всички, ама знам ли на практика как е?
:) хубав и усмихнат ден,бебка рита силно в знак на поздрав към вас
Любовта е сила !