0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Нашите пораснали деца - есен-зима 2016
« Отговор #80 -: Ноември 11, 2016, 08:52:49 am »
Кокиче, моята мома е на 7 (почти) и също е млечно буболече. Ама не е чак толкова старателна, според класната ѝ. Бърза и претупва нещата и не вдига ръка всеки път, когато знае. Но явно учителката ѝ я е усетила и си я пита без тя да е вдигнала ръка  :lol:
За Дядо Коледа още миналата година ми излезе с лафа „съществува за този, който вярва в него и аз ще вярвам, да са получа подарък“ - а ся де :lol:, па много хитро дете ми се случи. Иначе си избра рокля за подарък и ще я купуваме днес.
Re: Нашите пораснали деца - есен-зима 2016
« Отговор #81 -: Ноември 11, 2016, 09:53:46 am »
кокиче, отдавна не си писала, радвам се да те "видя" :)

преди време моя човек си спомни как са се дуелирали с твоя човек на миналогодишното коледно парти :)

Ааа, тук съм, завърнах се.  :D
Преди време имаше тук, във форума номинации в категорията "Халеевата комета". Та аз се боря за нея!  :lol:
Джам, синът ми също запази хубави спомени с твоето момче. Искаше даже да му пише писмо, нооо после забравихме. Майка му е виновна. :oops: Но пък носи негови дрехи и чипици.

Стеф, а щерка ми носи едни ботички от Вас. :D

Пеше, та аз точно като отговор към теб написах, че и синът ми, също като твоята дъщеричка, все още не е сменил зъб. Та, да те успокоя един вид. Иначе, знам, че са на една възраст, нали в хотела ги обсъждахме с теб. :)

Дъщеря ми пък е със скоби на зъбите, тъй като предните й са ужасно криви. Докторката я кара да ги сваля при всяко хранене. Аз също носех на времето, но не съм ги сваляла, с тях се хранех. Заради това сваляне на скобите, като беше на училищна екскурзия в Трявна преди месец, тя ги загуби. Обади ми се плачеща. А после, представете си ужаса и срама ми, но почти целият персонал на хотела и една учителка са участвали в издирването на скобите. Открили ги в коша за боклук в стаята им. Управителката на хотела ми звъня лично.... абе срамувам се. На всичко отгоре, учителките я набедиха пред мен, че тя сама си ги е изхвърлила, в което аз не вярвам.
 :lol: да се смееш ли, да плачеш ли  :lol:

Ако има и други деца със скоби, махат ли ги?

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Re: Нашите пораснали деца - есен-зима 2016
« Отговор #82 -: Ноември 11, 2016, 11:32:39 am »
И моят големият помни миналогодишното коледно парти - как дядо Коледа събори лампата :)



   La vita è bella
*
Re: Нашите пораснали деца - есен-зима 2016
« Отговор #83 -: Ноември 11, 2016, 21:19:27 pm »
Кокиче, Ели е със скоби, вече година и нещо. Нейните са и на долните и на горните зъби. Ортодонта каза да не ги сваля и да се храни с тях. Тя пробва в началото, но не и беше удобно и взе да ги сваля докато яде. Миналата учебна година ги носеше в училище до обяд, докато ги свали и ги сложи в кутийката и после чак вечер ги слагаше, но тая година само спи с тях. Изобщо съм я оставила да прави каквото си иска, само и натяквам от време на време, че като стане тинейджърка и реши, че са и криви зъбите, ще трябва да наринем една камара пари за брекети, защото сега не си ги носи съвестно.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Нашите пораснали деца - есен-зима 2016
« Отговор #84 -: Ноември 16, 2016, 14:08:22 pm »
Снощи една мацка от групата на Калоян    непрекъснато си буташе  предното зъбче , че вече се клатело и няма търпение да падне .
Едно  две деца вече имали паднали зъбчета и очаквам  и нас да ни настигне  манията "Кога  " и да чакаме зъбната фея  с нетърпение .


*
Re: Нашите пораснали деца - есен-зима 2016
« Отговор #85 -: Ноември 18, 2016, 14:50:39 pm »
В Хиполенд днес има 25% намаление онлайн и в магазините.
А в Комсед има 30% намаление за тези с карти гетти и регистрирани в сайта потребители. Също е онлайн и на живо от днес до неделя вкл.
« Последна редакция: Ноември 18, 2016, 14:54:04 pm от sia »
*
Re: Нашите пораснали деца - есен-зима 2016
« Отговор #86 -: Декември 01, 2016, 09:08:23 am »
Ех, улисани в уроците и ние забравяме да пишем тук :)

Кажете до къде я докарахте с коледните подаръци. Аз тази година почти до никъде. Ели си пожела лего - ветеринарната каравана за коне, та на намаленията на Комсет я купих с 30 % надолу и съм доволна. Деси, както обикновено нищо не иска, но на нея поръчах едно много красиво яке от май мол, че беше и то на 60% намалено, пък детето има нужда. Поръчах им й по една книга и туй то. Долу горе тях съм ги уредила, обаче племенниците, приятелчетата, ужас, за там идея нямам :lol:
Та, споделяйте, моля ви, вие какво сте намислили и децата какво са си пожелали, че да обменим идеи. :D
« Последна редакция: Декември 01, 2016, 14:13:44 pm от StefiZ »
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Нашите пораснали деца - есен-зима 2016
« Отговор #87 -: Декември 01, 2016, 09:32:17 am »
 Ние още в неделя украсихме елхата   , а  след  символичните снежинки , които видяхме оня ден , децата вече с  нетърпение чакат дядо Коледа :).
Аз обичам Коледа .

Калоян  отдавна е  готов - той харесва и би се зарадвал на  толкова много неща, че не ми е никак труден .

Добре , че не е проверил шкафа на баща си , че  даже не съм скрила хубаво подаръка  -от дядо Коледа  пожела Джони черепа :
http://www.hippoland.net/johny
На роднините даже си е  казал от кого какво иска   -  конструктор лего  замък  ,  комплект голям несесер с принадлежности  за рисуване  , някаква хот   уилс   , ама още   уточнява каква .Понеже  баба    и дядо му няма да знаят какво да му купят - от едното място  ще е  къщичката от Лидъл за оцветяване   , а от другото- детски микроскоп  .
Всякакви дреболии  в допълнение -като  интересни ръкавички , чорапки  или касичка , потрмоне са  добре  дошли .
Поръчала съм му една пижама  със супер герои и  някаква светеща ръкавица изстрелвачка от Али- дано дойдат да ги сложим и тях под елхата  . За баща му часовника  вече пристигна  .

Сега гледах намалени едни книжки за рисуване и оцветяване  -  ще ги взема - може да са му за имения ден , че то Ивановден е веднага след Нова година :
https://cleverbook.net/koledno-predlozhenie-za-nay-malkite-2-3-4-godishnite-214

Въобще децата на 5 г.  са  много благодатна възраст за избор на подаръци - харесват много неща  , играят с играчки ,  занимателни неща  са им интересни .
Така  за  най- близките приятелчета   ми е лесно -  светещи мечове,    конструктори  ,  коли  и т.н.

Племенниците ни вече са толкова големи , че  им даваме пари  - няма шанс  да изберем ние подарък .

ЗА момиченце  3-ти клас -  картина за рисуване  по номера съм решила да взема .

Но момченца  на     същата възраст   много ме затрудняват  ?  Едното   е запален футболист , другото е по майсторене  , разглобяван , сглобяване - дайте идеи  за тях ?

Идея  -ако детето обича  подобни неща- миналата година подарих абонамент за  Детския нешънъл джеографик  . Шегуваме се , че съм се изхитрила всеки месец да имат подарък от мен  .


И да споделя -  телевизията     е ужас с рекламите !
Аз едва сега го установявам   , защото   у нас телевизор нямаме . Гледаме през интернет  , като  филмчетата   , който Кало гледа не са прекъсвани от безброй реклами .
НО - при баба му   бяхме , при  дядо му -  ами като се заблее в телевизора и то през 5 мин .реклама  на разни  неща на баснословни цени в Хипо , Комсед   и не знам къде си  - и той  -мамо , може ли това , може ли онова   . Тотални консуматори   създават .

« Последна редакция: Декември 01, 2016, 10:23:05 am от nimika »


*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Нашите пораснали деца - есен-зима 2016
« Отговор #88 -: Декември 01, 2016, 13:59:25 pm »
аз на моя човек ще му купя абонамент за играта Майнкрафт, за която лелееше през октомври. поръчала съм и ръководства към нея. дребният проблем е, че той вече не мечтае за нея, а има нови фаворити, ама ръководствата вече са купени и това е положението....  :lol:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Нашите пораснали деца - есен-зима 2016
« Отговор #89 -: Декември 01, 2016, 15:35:24 pm »
Страшна работа с рекламите  osi_7
Наша ТУдорка гледала някакво яйце, дето се излюпва пингвинче от него и струва 130лв глупостчицата. Писахме писмо на Дядото, като аз диктувам буква по буква, а тя пише. Та искала Хечимълс /яйцето/. Рекох - аз това не знам как се пише  :lol:, ама тя го измисли много хитро - нарисува го  8O. На леля й сме поръчали кукла Йоана лекар и това ще е. Бабите дават пари и лакомства.
На мен ми беше трудна голямата ни племенница /16г/, но го питах детето и решихме бързо. Иска епилатор, ще й взема и една книга и сме готови. Малката ще получи коте Текста мини и още нещо, но все още не съм измислила какво.
     
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Нашите пораснали деца - есен-зима 2016
« Отговор #90 -: Декември 01, 2016, 20:52:05 pm »
Мишо издънката ми викат, поръчахме електрона книга от намаленията за
семеен подарък и болна мома Калина я видя  8)

Митака се оказа още от миналата година знаел, че няма Дядо Коледа, но си мълчал
за да си получи каквото си е пожелал, осведоми и нея, обаче Тате им каза, че който
не вярва поучава суров картоф и сега е в размисъл - вярва или не  :lol:
Той иска много екип на Меси и ще се опитаме да намерим.
Калина  говорещо куче, обаче и казах, че имитации на
домашни любимци няма как да достави добрия дядо и сега мисли друго!




Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Нашите пораснали деца - есен-зима 2016
« Отговор #91 -: Декември 02, 2016, 01:27:09 am »
Нимика, може би някакво лего, щом обича да сглобява и разглобява. Има за 8-9- годишни голям избор.
За футболиста - не знам. Не съм по тази част.

При нас момъкът също не вярва в дядо Коледа и знаел какво ще му подарим. Питам го откъде знае. Ами, как да не знаел, нали бил написал бележка какво искал. Явно си мисли, че ще изпълним всички желания. Блажени са вярващите.  :lol: И му казах да не разправя много на сестра си!

*
Re: Нашите пораснали деца - есен-зима 2016
« Отговор #92 -: Декември 02, 2016, 07:40:39 am »
Има голяма вероятност племенниците да получат парички. Синковеца иска робот-кола, някакъв комплект за готвене от Джъмбо, дядо му е харесал един пуф, а аз се чудя дали да му дам таблета, който поръчах или да изчакаме още една година.
Още вярва в Дядо Коледа, но никак не съм убедителна явно, че не слуша ли, няма подаръци  :?
Много ме нервира с телевизора, казвам, че е време за вечеря, ма да свърши детското, то да не е като едно време, канала е денонощен  :lol: прибрах дистанционните за вечерта и това е. Баща му го чака и става едно велико чакане, за баня-детското да свърши, за сън-също, ми той ляга в 23.30....  :x не мога да изтърпя до толкова късно да имам будно дете. Ааааа ставам лоша! И явно от преживявания и впечатления и от деня, не може и да заспи и се върти по един час в леглото и са едни ръкомахания(явно вътрешни дискусии води  :lol: ) и току почва да ми обяснява нещо или да пита...
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Нашите пораснали деца - есен-зима 2016
« Отговор #93 -: Декември 02, 2016, 08:19:07 am »
 м-и, може би пропускате часът му за заспиване и за това е пренапрегнат и буен. Поне при Ники е така - ако не си легне, когато наистина ѝ се спи, става невъзможна. Даже сама се усещаше и казваше „май пропуснахме времето за сън“ (повтаря думите на баща си  :lol:). Това беше до скоро, сега просто заспива, но като ѝ кажеш отговаря „неее, само си представям и мижам, ама не спя“. Та с лягането взе да става по-лесно откакто ходи на училище. Мъничко по-лесно, но все пак ....
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Нашите пораснали деца - есен-зима 2016
« Отговор #94 -: Декември 02, 2016, 09:26:20 am »
Още вярва в Дядо Коледа, но никак не съм убедителна явно, че не слуша ли, няма подаръци  :?

Много ме нервира с телевизора, казвам, че е време ...
Моят вярва  и слуша :) .
Другия му стимул засега е ,че  като не слуша дава лош пример на бебето ,а  то и от корема вижда и чува   всичко  . Направо като с магия  действа това ,много е ентусиазиран .

За телевизора  -  и мен много ме   нервира  .
Макар у нас да няма  телевизор ,а  компютър и монитор , ама то пак същото , но при нас  е сутрин  драмата-  зазяпал се в нещо  и забравя да се облече    и като кажа , че е време да тръгваме    , се сеща,че не   е готов, почва да си търси някаква играчка , да иска нещо ,  да погледал още малко ...
.
Вечер , пу , почти нямаме проблем     8,30-9  си е  в леглото  в стаята. Там  си пуска  една музикална светеща бебешка лампа ,която прожектира  на тавана  . Тя му е  от бебе  и още  я експлоатира .Каня се  да му   взема някаква друга  вече .
Наистина , ако изпуснем времето , после е толкова крив , че  миенето на зъбите става голяма  драма  .
А  като заспиват в 23-23,30 ч.  сутрин как стават  децата  ? 


Имаме едно съседче - на 6 г .  , на чиято майка от бебе ,  само мога да завиждам . Сега  детето ляга  към 22 часа да кажем  и сутрин спи до към 9,30-10 , след обяд пак  по няколко часа сън  . Направо ме изумява  , ама има и такива деца . Та й казвам да не се оплаква , че бил палав , във времето което не спи-  все пак  малко време  е буден  :lol:
« Последна редакция: Декември 02, 2016, 11:26:11 am от nimika »


*
Re: Нашите пораснали деца - есен-зима 2016
« Отговор #95 -: Декември 02, 2016, 16:01:23 pm »
Изпускаме го, и знам, че го изпускаме. Работя по въпроса, но ми идва трудно да вкарам всички в режим. Все има изключения и като по-голям, съответно той е на опашката.
Re: Нашите пораснали деца - есен-зима 2016
« Отговор #96 -: Декември 03, 2016, 00:58:12 am »
Нищо не съм купила още. От черния пеъък купихме пъзели с марвелските герои, ще купя един детски микроскоп че тази годинс има сайнс клас след училище и е запален. Евентуално нещо летящо, че счупи хеликоптера. Катето ми е сложна. Мислих за кукла бебе с биберон, че на настоящите им налива вода с нейните биберони в устите и има локви вода навсякъде щот тия кукли не искат водата и туй то. С мъжа се чудя какво да го правя. Купих му лаптоп септември че имаше нужда и сега нищо не иска. Ама на Коледа с празни ръце няма да мине. Приемам двайсет доларовк идеи че го успах на намаленията януари да му купя ново зимно яке, че ходи като клолар от суета, щот нищо не му е по вкуса. Ама 250$ за яке марка Канадска гъска не мога да дам.


Казах ли ви че на Ники му вадиха зъб с райски газ или забравих? Сега иска пак да идем да вадим втория😁
[/url][/url]
*
Re: Нашите пораснали деца - есен-зима 2016
« Отговор #97 -: Декември 03, 2016, 08:10:53 am »
Леле! Вени ,в Канада млечните зъби не падат ли сами  :lol: :lol: :lol: Разказвай! Много ми е интересно.
Двайсетдоларови подаръци освен пуловер, книга за друго не се сещам.
Аз купих една мултифункционална бебешка играчка и бебетата не могат да се докопат до нея от батко  :lol: електрическата четка за зъби получи 0 внимание. Ми правилно тя само за 2минути дневно  :lol:
Re: Нашите пораснали деца - есен-зима 2016
« Отговор #98 -: Декември 03, 2016, 20:35:24 pm »
Те падат, ама не и на моето дете. Чакахме зъба да падне, той се клатеше на всички страни, опитах даже да го натисна напред, обаче той избяга :lol: и след седмица гледаме постоянния излязъл отзад и накриво, та по спешност да вадим млечния. ММ го заведе, те му дали маска с райски газ, той се отнесъл при розовите слонове и като свършило му дали 15 минути да диша кислород, за да изгонят райския газ :) и сега не ми дава да пипна другите там клатещи се, защото при зъболекаря и подаръци получава...така де, що да го боли, като може да има три в едно: един ден извън училище, райски газ+пликче с подаръци.

М-И електрическата четка на каква възраст я въвеждаш? На Ники от 4тата година, чудя се на Катерина кога?
[/url][/url]
*
Re: Нашите пораснали деца - есен-зима 2016
« Отговор #99 -: Декември 03, 2016, 23:08:30 pm »
Вени, на четката пише подходяща над 3г., до сега след 5 само бях виждала и не бях купила, а младежа ги навърши и петте де  :D
И на мен два зъба като на Ники ми тръгнаха, но 5-6ти примерно и направо са ме прецакали и упойка на спрей не ми дадоха дори  :lol: въпреки, че тя е по-скоро гадна :)