0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #380 -: Ноември 29, 2016, 23:24:48 pm »
С кърма няма как да преяде. А и в случая количеството в нормално за възрастта му.

*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #381 -: Ноември 30, 2016, 08:57:09 am »
А дали е добре да направим консултация с гастроентеролог?
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #382 -: Ноември 30, 2016, 09:09:41 am »
Детето е много малко и повръща, правят го всички деца.Питайте личната и ако тя прецени чак тогава специалист.Ако не се извива на дъга, не губи килограми, не е омърлушено, нервно, плачещо значи всичко е нормално.А и като го оставяш по корем няма как да не повърне.Правят го всички деца и дъщеря мина 2,9г повръща още като се тръшне по корем и е яла преди това.Това не означава да не го слагаш по корем, а да се успокоиш :)

*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #383 -: Ноември 30, 2016, 09:39:54 am »
Ох, благодаря ви! Ще си питам личната и ще преценям. А според вас дали е рано да му давам нещо за зъбки? Много е раздразнителен, няколко нощи се будеше и плачеше, юмрука му с настървение се лапа, слюнката е мноооого обилна. Не знам точно дали го мъчи това или още е коремче, тъй като си тръцка стабилно и се успокоява. Док каза, че няма наченки на зъби, но нали венците почват да мъчат по-рано. Взех му Взех му дентокинд и колик стоп и две вечери си спи добре, не знам кое точно е помогнало.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #384 -: Ноември 30, 2016, 09:46:13 am »
 poli_s , това , което описах при   нас  , си беше типичната проява на рефлукс - особено характерното извиване на дъга , нервност  и т.н.  , преди това никога не беше повръщал .
 Писах  подробно  какво сме предпиели , за да  знаят евентуално и други .
Съвсем не съм имала в предвид   , че  и при вас  е така . Мисълта ми беше , че понякога рефлукса се проявява по-късно ,а  не само при новородени .Пак казвам - една доза АР АМ  в никакъв случай не измества  кърменето . .
 Ако е  малко водичка  или леко повърнато   - кърма ,а  не пресечено  - има разлика  , не  се притеснявай  , гастро едва ли ви е  нужен .


пп. Писали сме едновременно .
За не  спането - аз  не знам какво да кажа  , защото дълго време  непрекъснатия нощния сън беше   мираж.
« Последна редакция: Ноември 30, 2016, 09:48:02 am от nimika »


*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #385 -: Ноември 30, 2016, 09:51:55 am »
О, и аз не казвам за непрекъснат сън. И за мен е мираж, тъй като се будим около 1ч и около 4ч за ядене. Но няколко нощи се будеше с рев през час и то рев, който до сега не е имало. И за това реших да опитам с тези неща.
И въпрос за захранването- според вас при навършени 5 месеца или при 6 е по-добре?
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #386 -: Ноември 30, 2016, 10:17:04 am »
Поли, според мен е добре да решите проблема с връщането и тогава да мислиш за захранване. И на 6 мес. да започнеш е добре.
А, ако нощното будене е свързано и с настървено пъхане на ръчички в устата, денто кинд- а ще е помогнал.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #387 -: Ноември 30, 2016, 10:33:43 am »
Принципно около 3-4 месец на детето се започва настървено лапане на ръцете, после се преминава към краката.Откриват околния свят и то с уста.Смучат всичко и то много звучно, чак да ти се прияде.Но това не означава, че не може да са му тръгнали зъби.

Апропо ако е рефлукс, се препоръчва малко по-ранно захранване.Аз лично макар Моника да беше с ужасно повръщане, я захраних на 6 месеца без една седмица.

*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #388 -: Ноември 30, 2016, 10:38:14 am »
Педиатърката ни е на мнение от петия месец. И мисля да я послушам. 
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #389 -: Ноември 30, 2016, 11:14:33 am »
Следи детето, то ще ти покаже.Ако почне да следи вилиците ви като се храните, да примлясква шумно и да се опитва да се докопа до всяка храна на масата, значи е време.А и е хубаво да може да седи добре в столчето.Не напълно седнала, но има едни положения между легнало и седнало положение.

Я кажете дечковците радваха ли се на снега?Вчера правихме снежен човек, тичахме в снега и се целихме с топки.Прибрах я с рев :) То и тук не че има голямо количество сняг.Само по клоните и покривите е.А детето иска шейна.

*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #390 -: Ноември 30, 2016, 13:31:17 pm »
Поли, това са типични симптоми на рефлукс, просто е физиологичен и не е нужно да се дават лекарства, израства се. Аз само мога да допълня момичетата, да повдигнеш матрака от към главата. Другото, което правих и правя е да вдигам за оригване като са нервни.
Нинка, описваш моето дете 1:1, но те май бяха с ден-два разлика  :D и точно днес казвам, че вторият път се стегнахме я за водолеи, я за риби, то козирози ни се паднаха, та съдба  :lol: :lol: :lol:
Маги, при нас няма сняг  :D
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #391 -: Ноември 30, 2016, 14:22:49 pm »
poli , ти ще решиш  и интуицията ти . Ако имаш абсолютно  доверие на лекаря , слушай  го , просто  понякога рефлукса за тях се свежда до въпрос :"Повръща ли на фонтан ?" - НЕ  - Ами значи  няма рефлукс . 

Нинка, описваш моето дете 1:1, но те май бяха с ден-два разлика  :D и точно днес казвам, че вторият път се стегнахме я за водолеи, я за риби, то козирози ни се паднаха, та съдба  :lol: :lol:
ЗА  номер две твърдо сме във водолейската  зона    , даже  гравитираме около рождения ден на таткото  , ама  божа работа  .

Сняг няма -  само прехвърча снощи   , и изплезиха езици  да ближат като кученца . Даже не му казах , че так където бяхме преди дни  и сега е бяло   и снежно , че ще се сърди и иска сняг . От малък много се радва да играе    в снега .


*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #392 -: Ноември 30, 2016, 15:01:50 pm »
Само не си мислете, че като е водолей е лесно.Аз нали имам в къщи, значи прави си квото иска и те гледа хитро хитро.А козирозите не сме чак толкова лоши. ;)

*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #393 -: Ноември 30, 2016, 15:25:43 pm »
Само не си мислете, че като е водолей е лесно.Аз нали имам в къщи, значи прави си квото иска и те гледа хитро хитро.
о
Да, да и аз го имам такова.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #394 -: Ноември 30, 2016, 16:33:33 pm »
И ние много се радвахме на първия сняг. Стана ми съвестно да не ги изведа, макар че едва ходя със сецнат кръст. Намерих компромисно решение - пред къщи :). Правихме снежен човек, замервахме се с топки. Докато щерката проплака, че я болят ръчичките от студ. Той пък ревна, че иска още  :D.
Забелязала съм, че много добре си уплътнявам болничните. Хем съм у дома да гледам болно дете/деца, хем боледувам  :).

И аз питах за спортуването. За плуването - след 5-годишна възраст. Повече се интересувах заради Пепи, че той има нужда да развива белия си дроб. Не, че това ще ни спести боледуването, но мисля, че ще помогне. А на Ани ще й е от полза малко канализиране на енергията. Ще дойде време да се разкарваме по всякакви школи и спортни площадки.

Четох мами да се чудят на каква възраст е нормално децата да.... проходят, проговорят, пропеят, сядат на гърне и пр. Ами на възрастта, в която им дойде. Без това да е признак на изоставане. Скоро една майка, с която си общуваме по детските площадки, сподели как си мечтае синът й вече да говори. Той е на възрастта на моите деца, които се надприказват постоянно. Успокоих я, че няма да чака дълго. Едни близначки ги научиха да ходят на гърне, преди още да са проговорили - някъде около годинката. Просто си показваха, че имат нужда. А аз едва по това време започнах да ти слагам на гърнето, без опити да свалям пелените. Едва това лято нещата си станаха сравнително спокойно. Вече не се кахъря дали са достатъчно високи или тежки за възрастта си, дали знаят достатъчно неща, дали могат да карат тротинетка, да рисуват и т.н. Виждам ги, че са игриви и любознателни и се старая да го използвам да научат нещо полезно, но не на всяка цена. Те така или иначе ще научат много с игрите и общуването. Опитвам се да им обяснявам на разбираем език това, за което питат. После се оказва, че много внимателно слушат, макар да изглежда, че се разсейват.
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #395 -: Ноември 30, 2016, 17:59:44 pm »
А козирозите не сме чак толкова лоши. ;)
Силно се надявам, от разбраните да са ми се паднали, но то ако е лесно, няма да съм аз  :D
Здраве да е, те проклетиите движат света  :P

Кой, какво, кога направил, май нямам време и да го отразя :) даже не питам и педиатъра, че той пък е много ларж и винаги му е :)
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #396 -: Ноември 30, 2016, 18:42:10 pm »
Здравейте. Включвам се като новоизлюпена мама :) Моята принцеса имаше силни колики до скоро, но от седмица насам почти ги няма. Последните дни, обаче, се случва почти на всяко кърмене, като минат 5-6 мин, започва да плаче и да дърпа зърното. От какво може да е според вас? Като количество, не ми е намаляла кърмата, защото виждам как й се препълва устата и си преглъща добре. Да не би да са колики, но преди не правеше така. Другото ми предположение е да не би да се е променил вкуса на кърмата, понеже ми се възстанови цикъла? Това много ме учуди, защото сме само на кърма и очаквах поне 3-4 месеца без цикъл, а той дойде около 45 дни след раждането.
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #397 -: Ноември 30, 2016, 20:56:41 pm »
Нани, добре дошла! Възможно е да е от цикъла. Като свърши и ще е ок, ако това е причината. Евентуално ако и идва силна струята в началото, също може, но предполагам, че щеше и да се дави.
*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #398 -: Декември 01, 2016, 00:09:28 am »
На 5 г. е рано да се научат да плуват, момичета. Има време. И това ще стане. Но е хубаво, ако могат да свикват с водата от малки.

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #399 -: Декември 01, 2016, 09:41:51 am »
Само не си мислете, че като е водолей е лесно.Аз нали имам в къщи, значи прави си квото иска и те гледа хитро хитро.
о
Да, да и аз го имам такова.
Успокоихте ме  :lol:  - да се подготвям  психически  ли ? Е , то таткото е водолей -с него проблеми нямам  ,  още един ще го преживея  .


В нашата детска градина имат плувен басейн    и имат плуване -започват от 3та група - именно  на 5г + .
Не знам дали ще се научат .
Калоян , ако   баща му го бе подхванал да ходят  редовно двамата на басейн  , мисля , че беше готов от миналата година . Но понеже ходим  по един два пъти в  годината на почивка с минерален басейн   , не му е достатъчно .
Отдавна започна да   слага маска и да задържа дишането под вода и да диша с маска и шнорхел .
С маска и шнорхел  без надувки плува отдавна сам в басейн , но само с  шнорхела и потопена глава под вода плува. Не може да  схване синхрона кога вади главата и кога вдишва -издишва .Като отидем на почивка , докато се отпусне , свикне и то дошло време да си тръгваме . Лятото в морето се страхува като има вълни .
НО пък обича много на басейн и водата , опитва да копира баща си и важното е , че има желание .
При баща   плувец  , очаквах   вече  да плува сам , но той някой неща ги прави от раз , така  че съм в очакване :)

И пак - много  е важен примера на родителите .
Защо Калоян   от рано и с желание подкара колелото -ами баща му има  3 колела , екипировка и  малкия   иска като него . Баща му отива на фитнес и го взема понякога с него  - вдига дребния някакви малки гирички , топки , кълбета  - важното е , че  вижда трениращи и спортуващи хора .

Нани,  леко и успешно кърмене .
Определено може да е от цикъла  -казват вкуса се променял . Аз нямам  този опит , защото аз докато кърмих  и то доста дълго ,  цикъла не се възстанови  .

« Последна редакция: Декември 01, 2016, 11:03:52 am от nimika »