0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Вече юли е, хайде на море!
« Отговор #100 -: Юли 21, 2016, 16:41:49 pm »
Дидомира, не си ме обидила :) просто ми е забавно да се шегувам с тези определения, не е заради теб  :lol: наистина си права, че бабите са имали желание да ги гледат,а при вас явно не е така и за най-малкото те вместо да се справят сами им е по-лесно и изгодно да ти върнат детето..така ми изглежда на мен отстрани погледнато с риск да те обидя...
Инак е ясно,че децата се глезят при бабите, защото те им го позволяват :) нормално е...

Аааа, то нашето стана- да те обидя , да не те обидя , хаха.Хич даже не ме и обиждаш . БАш си е тъй . Възхищавам се на баби и дядовци деТ не им тежи и си гледат внуците , че и от как са се родили даже , пък майката ходи на работа . Не ,че аз някога съм го искала , де . Не искам да звуча ,че все се оплаквам от свекито , ама на ... Гледа я жената и съм много спокойна като е с нея . И съм благодарна ,де . То и за това и почнах работя , иначе можеше до абитюрентка да я гледам  :) :oops:
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Вече юли е, хайде на море!
« Отговор #101 -: Юли 22, 2016, 15:46:26 pm »
Защо не трябва да покривате количките на бебетата с тензух и др.подобни:

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-3701835/Why-mothers-NEVER-cover-baby-s-pram-blanket-muslin-sun-warn-experts.html
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Вече юли е, хайде на море!
« Отговор #102 -: Юли 22, 2016, 21:12:23 pm »
Здравейте момичета, нещо хич не ми остава време за писане.. Ние вчера бяхме на ДК, Лори е 6 кг и 66 см, биха й ваксината този път, че предният път я бяха отложили заради жегата. Ние се захранихме от миналата седмица с картофче, наше производство :), а също дадох и тиквичка, много й се услади.
Rumito, при вас как върви захранването? За столчето за хранене док каза, че може да я слагам когато вече е по-стабилна, към 7-8-и месец. А, сега все още не може да сяда, главичката й не е стабилна още, иначе е нон стоп по корем и така главичката й е много стабилна. Вие как сте със сядането?
*
Re: Вече юли е, хайде на море!
« Отговор #103 -: Юли 22, 2016, 23:42:25 pm »
Здравей Сол, свършихте ли ремонта? Добре растете както виждам. Дани от 1 месец си сяда, а сега се опитва да се хване за нещо и да се изправя. И пълзи вече та все го пазя.  Аз го захраних от миналия месец. Наобяд е на зеленчукови пюрета, а вечер от скоро започнах да давам оризова каша. През останалото време го кърмя.





*
Re: Вече юли е, хайде на море!
« Отговор #104 -: Юли 23, 2016, 09:16:00 am »
Да, ремонта го свършихме отдавна😃 А, преди да започне да сяда Дани слагаше ли го седнал подпрян на възглавници? Освен зеленчуците даваш ли му плодови сокчета и пюренца? Аз плодовете още не съм ги вкарала.
Re: Вече юли е, хайде на море!
« Отговор #105 -: Юли 23, 2016, 09:31:15 am »
Джам,като видя майка покрила количката с нещо подобно и откачам,честно, едвам се сдържам да не и направя забележка....друго любимо ми е като им сложат дъждобран,защото нали духа вятър,а не вали дъжд....ми ти като го задушиш с тоз дъждобран каква е ползата,че си го извела на въздух бебето като то въздух не му влиза,по-добре си стой в къщи и не го извеждай...като вчера съседката нейния е на годинка и го облякла с боди,тениска,долнище на анцунг,чорапи и това на 30 градуса...е,не се стърпях,ще умориш детето от жега как може така да го облечеш? Духало да не настинело...ужас 8O
Момичета,сокчетата може и да ги пропуснете като им давате плодове нямат особена нужда от сок...Алек чак сега взех да му давам фрешове,инак плодове яде ежедневно..
Сол,само не ги вкарвай в един и същи ден новия зеленчук с плод,инак спокойно може да даваш плод вече,лято е все пак  сега е момента :lol:
*
Re: Вече юли е, хайде на море!
« Отговор #106 -: Юли 23, 2016, 14:05:47 pm »
Сол, аз не съм го подпирала с възглавнички. Държах го седнал на коленете ми, след това вдигнах облегалката на количката и той от там започна да седи и да се придържа като се разхождахме. В един момент просто си седеше стабилно.
Един месец давах само зеленчукови пюрета, като увеличавах количеството. От 10-тина дни давам кашичка, а плодово пюре пробвах преди 2 дни няколко лъжички, но нещо не му хареса, мисля че му беше кисело. Сега ще сменя с друг плод.





*
Re: Вече юли е, хайде на море!
« Отговор #107 -: Юли 23, 2016, 22:38:31 pm »
Сол, аз започнах да захранвам. Картофите ни донесоха ужасни колики, а и не ги одобриха много и ги оставям за по-нататък. Малко хаотично този път смесих плодове и зеленчуци, но... дадох кайсия. За сега добре се хранят.  Има разни теории как се дават зеленчуци пък после плодове, че да не откажат зеленчука, но синът ми го захраних по тях и не стана по-ядящ, та си е до дете това.
Май вече и зъби тръгнаха и е съвсем весело. Нощни писъци, лиги се точат...

И не ви ли е срам за почивки баш тук да си пишете  8O често съм повърната и нямам време косата си да измия, вие претенции да е без деца  :lol: :lol: :lol:
« Последна редакция: Юли 23, 2016, 22:43:39 pm от м-и »
*
Re: Вече юли е, хайде на море!
« Отговор #108 -: Юли 24, 2016, 21:33:18 pm »
Ние имаме малко засяти зеленчуци на едно село и общо взето от каквото има или от градината на свекърва ми приготвям пюренца на Лори. А сега чакам и плодовете на свекърва ми, тъкмо до тогава да дам повечко зеленчуци, че Лорена ми е капризница и нищо чудно да ми откаже зеленчуците, ако първо дам плодове.
М-и, картофите купешки ли бяха? Иначе и аз нямам време, а ти с три деца направо не знам как се оправяш. .
*
Re: Вече юли е, хайде на море!
« Отговор #109 -: Юли 26, 2016, 08:40:03 am »
Сол аз с времето сколасвам. У нас си имаме шега, че на който не му стига деня си взема от нощта и все по-често ми се случва   :D синът ми онзи ден обясни на баба, че мама работи на компютъра през нощта, то през деня няма време, ама той кога ме е засякъл  :lol:
Картофите купешки. Аз като цяло сезонни зеленчуци не се притеснявам да купувам. Гледах био моркови, ми те 6лв килограма колко неБио може да са тия от левче?!  Имаме и домашни зеленчуци и съседката носи и други близки баби не ни оставят, но до купешки се опира и гледам да не се психирам.
Re: Вече юли е, хайде на море!
« Отговор #110 -: Юли 27, 2016, 12:29:01 pm »
Офффф  значиииии  :( Бяхме на консултация в понеделник вечерта , биха последната ваксина, всичко  му е ОК и педиатърката ме пита дали малкият приказва. Аз й казах, че не приказва, само издава разни звуци, имитира 2-3 животни и т.н. Тя отсече, че ТРЯБВА да приказва и на 2 години да прави смислени изречения. Даже ни каза да направим консултация в детско-юношеска психиатрична клиника Свети Никола 😣😣😣😣 Така, че сега чинно чакам да ми назначат час и да го прегледат, но много ми стана тъжно и притеснено..
*
Re: Вече юли е, хайде на море!
« Отговор #111 -: Юли 27, 2016, 13:25:20 pm »
Смени си педиатъра.Моника проговори на 2г и 3 месеца с изречения прости.Преди това беше на срички и отделни думи.А има деца и по-късно проговарят.

Re: Вече юли е, хайде на море!
« Отговор #112 -: Юли 27, 2016, 14:14:23 pm »
Маги, вече сериозно го обмислям.  Имам лично аз приятели, чиито момченца са по-големи и също не приказват. Даже нашият и едно момче на почти 2 години така си играха и през цялото време мучаха и крещяха и бъбреха бебешки и се забавляваха много. Аз също съм проговорила към 2 години и половина...
*
Re: Вече юли е, хайде на море!
« Отговор #113 -: Юли 27, 2016, 14:27:59 pm »
Много е стресиращо за родителите всичкото това състезаване и постоянно гонене на разни таблици.Да има допустими норми но на 2 с прости изречения за мен е абсурдно.Да покрай мен имаше 2 деца който проговориха преди 2 годинки, но те не са ми мерило.Масово проговориха след 2 години, 2 и половина.

*
Re: Вече юли е, хайде на море!
« Отговор #114 -: Юли 27, 2016, 14:51:52 pm »
Бомболини, не знам как точно да го напиша ама .... Я тази педиатърка я прати малко  за актуализация на становището си. Безобразие. Все едно няма връзка с реалността. По дебелите книги има норми, ама те за миналия век .... И пак не е норма, че да "ТРЯБВА".
Заведи си детето където трябва, но за твое успокоение.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Вече юли е, хайде на море!
« Отговор #115 -: Юли 27, 2016, 17:01:57 pm »
Брейй и3четох ви най-накрая! Много пишете 3начи. Моят младеж нали не е на градина целия юли и двамцата не ми оставят хич време да си пусна компа, а вечер само помирисвам въ3главницата и отплувам.
Бонболини, и а3 се психясвам от време на време с малката, че я сравнявам с батко и. Той на 4м се въртеше корем-гръб и обратно, на 6м си седеше стабилно, на 7-8 пропъл3я. Тя седна и 3апочна да се обърща енергично на 8м - тъкмо обсъдих с педиатъра, че се тревожа, а и нали уж момичетата по-бър3о се ра3вивали, и 3апочна детето да си ги прави нещата. Сега тепърва прави опити 3а пъл3ене - по скоро оре с главичка, докато се и3бутва с колена и надупена  :lol: Пък нали е родена в 8мия месец, макар и накрая му... все в някакви филми се вкарвам.
Божидар много рано проговори - на бебешки естествено, но ра3бираемо. Ииии сега няма млъкване - въпроси, и3мисля си песни, прика3ки. И той като марсианчетата 3аспива, ра3ка3вайки нещо. Ама, Марси, те май бли3начките ти са си и 3одия бли3наци. От туй ще да е логореята при тях и при моя хубавец мамин.
Иначе ходихме с двамата на море и най-важното!!! - цяла седмица бе3 вируси, дрискане, сополи и т.н. Само им се обърка режимът, че бяхме на доста шумни бунгала, ама ще се оправим с това. А дрисливият вирус си е навсякъде, не само на морето - тука в околните селища имаме по3нати, дето са го лепнали, по софийско също. Давам от време на време пробиотик и на двамата, дано и да го хванат, да мине леко и 3а ден. Но на морето ходихме само ние - никой да не се съобра3ява с нас и ние - с никой. По пътя на обратно сме ги пои3потили и принцесата със сополи сега, ама карай да минават и само с тях да минем дано. И а3 бих отишла само с мъжо на почивка, пък било и 3а два дни само - да ми се освежи умът, да се отдадем на романтика и да не чувам нон стоп бебешки рев, "мамооо искам" и т.н. И децата също пък да си починат от нас. Ама нататък ще е, живи и 3драви да сме.
Препоръчайте ми нещо в Сандански - средата на август ми се ще да направим една белодобна профилактика и там след морето.


*
Re: Вече юли е, хайде на море!
« Отговор #116 -: Август 02, 2016, 09:03:05 am »
Взех, че спретнах нова тема:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51684.msg1135566#msg1135566
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг