0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #540 -: Август 16, 2016, 14:24:18 pm »
Здравей, Мира :)
Аз съм добре, благодаря. Правя леки разходки и после на климатик вкъщи. От вчера пак е много топло.
Аз въпреки забраната да чистя и да домакинствам, не издържам и лекичко си почиствам всеки ден по малко, после изпитвам леки болки в кръста, но като се наспя и на другия дем съм добре...
От един месец безуспешно не мога да се свържа с доктора по ЖК. Чудих се дали в 28 г.седмица не се правят някакви изследвания. В дън земя е потънал този доктор. Звъня му по няколко пъти на ден. Сигурно ме е сложил в някакъв " черен списък" на досадните бременни. Но все пак поввче от месец не съм го виждала, освем друго съм и с патологична бременност... Думи нямам. Няма за кога да го сменям. Явно на него не мога да разчитам за нищо. Добре че имам този лекар на частно, при когото ходя. А този другият се води най-добрият в нашия малък град. Ох, извинявам се, ако разводнявам темата, обаче ми е много мъчно, че има такива "специалисти" и не се сдържам да излея болката си...Какво ли правят момичетата, които разчитат само на него ?!?
След три седмици сме на ФМ и ще питам, ако трябва да си пусна някакви изследвания :)
Ти как си Мира?
Лек ден на всички :)

Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #541 -: Август 16, 2016, 14:58:31 pm »
Крис,

Аз днес бях на лекар, ден по-рано, защото вчера през деня и цяла нощ имах много неприятни пробождащи и чести болки, въпреки магнезий и но шпа, които взех. Според док не са контракции, по-скоро някакъв спазъм на червата или пикочните пътища. Все пак ми смени и увеличи магнезиевия препарат и дозата на но шпа също. Иначе бебо е добре, расте и си отговаря на седмиците, което е най-важното. И така :)
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #542 -: Август 16, 2016, 15:00:47 pm »
Браво, радвам се. Момченце ли е?

Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #543 -: Август 16, 2016, 15:05:57 pm »
За пола още не са ни казали. Очаквам на втората ФМ в началото на септ да ни кажат. Живо и здраво да е, претенции за пола нямаме. Но вече много ни гложди любопитството дали ще е момче или момиче :)
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #544 -: Август 16, 2016, 21:15:08 pm »
Здравейте и от мен! Aeryn, аз ще раждам в Плевен, в "Авис Медика" при д-р Бързашки.
Дали съм готова с всичко?! Дрешките са изпрани, приготвила съм багажчето, тези дни купихме и количката... Уж карам всичко по списък, но ....
Моят нос е запушен от самото начало - нормално състояние за бременността.
Когато страхът се обади, опитвам веднага да се разсея с нещо съвсем различно. Опитвам се да мисля само положителни неща... Разбира се, не всеки път се получава. :) Но се моля всичко е да наред с всички ни! И да се радваме на малките съкровища!
Лека вечер! :)
« Последна редакция: Август 16, 2016, 23:08:50 pm от cvetence87 »
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #545 -: Август 19, 2016, 21:46:06 pm »
Здравейте момичета :)
Ония ден писах, писах и без да искам го изтрих :( нямах сили пак да пиша...

Аз нещо съм изпаднала в кофти настроение, ама няма да ви се оплаквам. Затова ще се похваля :) Чернодробните ензими са вече много близо до горната граница и въпреки че са все още над нея, съм много обнадеждена, че с бебка ще я докараме до термина :)
Тоновете също са супер :)
Ходихме на отворени врати в болницата, където се следя в Бс - бива, най-успокояващото е че мога да разчитам на добра неонатология, дано не ни се налага!
Относно припознаването, акушерките ни посъветваха, да се припознае преди раждане, защото, ако се падне в почивните дни (както ги има през септември доста), може докато заработят нотариусите, да ни изпишат и детето да вземе имената на майката (няма да ми хареса тази ситуация :( )

Другата седмица, май за последно ще пътувам до София....много ми е тежко вече....и тази завърнала се жега направо ме съсипва...и малко ме е страх, че ще остана без контрола на док от София.....ох, нямаше да мрънкам  :oops:

Утре ще ходя на лекция за първите грижи за новороденото. Лекцията е безплатна към списание 9месеца и ще я води една от акушерките, която ни мери тоновете. Надявам се да ми е полезна... и без това с нищо не съм наясно, така че все ще ми е от полза, де :)
Надявах се и ММ да дойде, понеже той ще ми помага най-много, но уви! Точно утре чакаме доставка на пелетна печка...

Мира, радвам се че бебешорчето е добре :) Все така да е до термин!

Цветенце, Айрин, всичко ще мине по мед и масло :) Разбира се, чакаме да се похвалите със сладките бебешори :)

Крис, стига си шетала! Почивай си!
Между 24-28 гс се прави обременяване с глюкоза, ако не е правено по-рано, за да се изследва риска от гестационен диабет. Не се сещам дали ти беше правила. За други изследвания...може би ако следите нещо...

 :bighug: на всички


Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #546 -: Август 19, 2016, 23:24:06 pm »
Rosss, не си единствената, която е обхваната от кофти настроение! :) Аз днес съм кълбо от нерви, едва се сдържам...
Сигурна съм, че при теб всичко ще е наред!
Лека нощ!  :bighug:
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #547 -: Август 20, 2016, 13:52:27 pm »
Здравейте! Не съм писала от много време, но толкова лоши неща ни сполетяха, че не ми беше до писане. Аз преди седмица пак си полежах в болница, оказа се летния вирус - температура, повръщане, разстройство, придружени от болки и контракции. Бях в болницата от неделя до сряда. В сряда сутринта ме изписаха в добро състояние, но вечерта беше пълен ад-болки, контракции, разстройство. На следващия ден пак в болницата на системи. Вечерта последва същото - контракции и болки на 8-10 минути. Сутринта пак на система и вчера вече бях добре, успях да спя. И днес отново изненада - падна ми тапата... Нямам още разкритие, но шийката ми е около половин сантиметър. Лекаря ми от днес не е в града, връща се на 29, аз на 26 влизам в 9тия месец. Не знам какъв е тоя зор да излиза, но... До мамите раждало вече веднъж. С падането на тапата и продължаващите контракции какво да очаквам? Готвя се за естествено раждане.


*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #548 -: Август 20, 2016, 15:22:01 pm »
Sun_smile, миличка, стискам ти палци когато и да почне раждането - всичко да е наред. Чела съм, че след падане на тапа има момичета и по седмици откарват, без да родят...Успех  :bighug:
Иначе аз днес бях на преглед, видя се плодно сакче, но...Проблемът е, че не съм сигурна за О - или на 23-24 юли( тогава имах вирус и може Бт да се е повлияла) или около 27ми( но пък последно сърчице беше на 24ти).Та ако е ранната О съм в 5г.с и 6 дни и на доки му се видя малко сакчето. Хем родих преди година, а всичко съм забравила. Кога се виждаше сърчицето? Предния път съм си записала, че на 8ми ден след като трябваше да ми дойде сме видели точица на ехограх, но точица в плодното сакче или това е било плодното сакче...и след седмица - сърчице :) Някой с прясна информация около моята седмица какво са видели :) Иначе сакчето е 5-6 мм. :)
« Последна редакция: Август 20, 2016, 15:38:43 pm от lilitu »
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #549 -: Август 20, 2016, 15:34:36 pm »
Рос,

Не се давай на лошото настроение! Чудесно е, че чернодробните ензими ти се подобряват. Не се тревожи, всичко ще е наред! Колкото и да ни се иска да нагласим нещата по един или друг начин, накрая всичко се нарежда както е най-добре! Мисли позитивно! С теб сме! :)

Цветенце,

Нормално е да се вдигне напрежението към края, но не се давай. Отдели си време да разпуснеш с нещо, което ти дава спокойствие - музика, разходка, приятели. Всичко ще мине добре! Горе главата!

Сънсмайл,

Доста неща ти се струпаха... Отивай в болницата, независимо че твоя лекар отсъства. Там ще те посъветват и ще се погрижат за теб и бебето най-добре!
Не се тревожи, в крайна сметка важно е бебето да се роди живо и здраво и ти да си добре. Щом си в края на 8 месец би трябвало бебето да се е развило както трябва и веднъж като го гушнеш всички тревоги ще останат в миналото!
С теб сме и чакаме възможно най-доброто развитие за теб и бебо! Горе главата!

Лилиту,

Често има спор за калкулацията на седмиците. Може да ти е била късна овулацията. Нататък от УЗ ще се ориентират шекарите. Ние чухме сърчице на 7 седмица и няколко дни.
Лека бременност ти желая!
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #550 -: Август 20, 2016, 16:40:03 pm »
Sun_smile, чела съм, че има жени, на които тапата им пада много преди термин, както по-нагоре е написано. Какво казват лекарите? Изписаха ли хапчета или инжекции? Стискам палци всичко да е наред!
Mirracles, благодар за успокоението! :)
 :bighug:
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #551 -: Август 20, 2016, 19:29:57 pm »
Благодаря, момичета! Аз докато лежах в болницата ми сложиха профилактично дексаметозон 3 инжекции за дробчетата. Просто от началото на 7ми месец й се излиза. Сега съм на хапчета с магнезий, както и преди, както и системи гинипрал и хапчета, но дали ще се задържи още няколко дена. Иначе мен днес моя лекар ме гледа, но после го няма до 28ми включително. Притеснява ме, че ми даде номера на колега, който също е добър, но се сещате какво си мисля. Сега пак си имам контракции и силни болки в кръста... Ще видим каква ще я свършим :-)


Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #552 -: Август 20, 2016, 22:21:06 pm »
Sun_smile, сега трябва много да се пазиш от инфекции. Наистина може да мине известно време, нищо че е паднала тапата. Стискам палци да задържите още малко. Явно твоето бебе е много нетърпеливо да излезе и да се запознаете.  :)

Lilitu, ние видяхме сърчице в 7-8г.с. Тогава ми беше прегледа, но е възможно и по-рано да е можело да се види.
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #553 -: Август 21, 2016, 00:53:22 am »
Сън смайл, в Германия няма избор на екип. Отиваш в болницата, която си избрала, и който е на работа, той ще те изражда. Там се оставя повечето работа на акушерката при естествено раждане. Докторът ще дойде накрая да поеме бебето, като тръгне да излиза и да позакърпи, ако се наложи (или преди това да направи епизиотомия, ако прецени). Всичко това и акушерката го може, някои дори и шият. Казвам ти, за да не се шашкаш, че няма да ти обърнат внимание. Не се плаши толкова! От друга страна, ако реши да излиза в началото на 9-ия месец бебето, това си има и предимства - няма да е толкова едро и ще родиш по-лесно.
Всичко ще мине и скоро ще си говорим за колики, кърмене и какво ли още не в съседния подфорум.
За тапата не помня кога ми е падала изобщо. Предполагам, че при самото раждане, защото моите и двамата са преносени и нямах контракции и се наложи и двата пъти да ми предизвикат раждане.
За всякакви въпроси по отношение на естественото раждане съм насреща. :-)

Лека бременност на всички!

*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #554 -: Август 21, 2016, 11:21:40 am »
Благодаря, Мира! Опитвам се :)

Сън смайл, стискам палци колкото може по-напред да стигнете! Въпреки че, ти след 5 дни влизаш в 9тия, а и са били инжекции за дробчетата, така че, няма от какво да се притесняваш.
В нашата болница също не можеш да разчиташ, че ако платиш за екип, ще можеш на 100% да разчиташ, че ще е свободен на раждането.

Момичета, пожелавам ви всичко да се нареди по най-добрия начин!

Тук е адски задух :( Дано при вас да е по-прохладно!


*

    sev0402

  • **
  • 102
  • Вярата в сбъдването на мечтите ни прави по силни!
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #555 -: Август 21, 2016, 15:19:58 pm »
Здравейте момичета.Присъединявам се към вас в 10+4г.с.с близнаци.Втори опит.Другата седмица ми предстои скрининг.Някой който скоро е правил да сподели как протича самото изследване,кога има съмнение че нещо не е наред и обратното.Някакви норми ли има или...
Благодаря ви предварително.
Не се отказвайте от мечтите си!
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #556 -: Август 21, 2016, 17:55:08 pm »
Sev0402, добре дошла. Пожелавам ти лека бременност. При биохимичния скрининг се съчетават вземане на кръв и подробно ехографско изследване. Тъй като очакваш близнаци, може да се информираш за провеждането на изследването при наличие на два плода. Най-добре попитай своя лекар. Ето и статия по темата https://zabliznacite.wordpress.com/2012/04/27/bhs-nuhalna-translucencia-bliznaci/
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #557 -: Август 21, 2016, 22:50:08 pm »
Сън смайл, стискам ти палци за добро развитие на нещата.
Моята тапа падаше на парченца от началото на 39 г.с. и така 1седмица. На датата ми на термина почнаха контракциите ( истинскиите с болки в кръста все едно някои ме реже).
Ти слагаш ли утрогестан ? Той помага шийката е стабилна и да не се скъсява толкова бързо.
Аз също раждах естестеено без упойка.
Леко раждане на момичетата, които им предстои.
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #558 -: Август 22, 2016, 10:18:53 am »
Сев, добре дошла! Лека и безпроблемна бременност!
Нани ти е отговорила за БСХ. Само ще допълня, че лекаря, който прави ултразвуковото измерване, ще интерпретира измерванията, кръвните проби и възрастовия риск и ще даде детайлна оценка на съществуващите рискове. Не се задълбавай от сега да четеш и да се притесняваш какво ще излезе! Когато получиш готовия резултат, док ще прецени дали има някакъв риск и ще те насочи към следващи стъпки, ако са необходими.
Пожелавам ти хубави резултати!

Аз набързо да си измрънкам  :P ММ от седмица е с болки в гърлото и лека хрема....и аз от днес съм така :( Как можеш да се заразиш от някаква тъпа настинка, защото съм убедена, че неговото е това !? Или е чисто съвпадение !? Както и да е! Започвам с бабините бърканици и чакам утрешното така обещавано разхлаждане, че днес от сутринта не се диша и съответно климатика ще шуми цяяяяаял ден (досадно!).

Надявам се, че всички се чувствате добре, момичета!
Пожелавам ви мноооого усмихнат ден  :bighug:


*

    Tsveteto

  • **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #559 -: Август 22, 2016, 12:12:01 pm »
Здравейте момичета.Присъединявам се към вас в 10+4г.с.с близнаци.Втори опит.Другата седмица ми предстои скрининг.Някой който скоро е правил да сподели как протича самото изследване,кога има съмнение че нещо не е наред и обратното.Някакви норми ли има или...
Благодаря ви предварително.

Добре дошла и лека бременност! :)