0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #520 -: Август 13, 2016, 11:13:54 am »
Рос, може да се припознае детето и преди раждането, но честно казано не мисля, че е удачен вариант, не искам да съм суеверна, но нали знаеш само кое се прави предваротелно. Но ако държите - отивате при нотариус и тм писмено дава името си на детето, а в болницата ти на гърба на тази декларация пък дава съгласието си той да го направи.
Ние с мм нямаме сключен брак. Той след раждането е отишъл при нотариус и за 15 м е станала цялата работа след това ми донесе, декларацията. Детето може да се припознае по всяко време преди да те изпишат. Администрацията на болницата ще ви обясни. Процедурата е елементарна и според мен най-удачно е да стане след самото раждане , но вие си знаете.
« Последна редакция: Август 13, 2016, 11:15:57 am от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #521 -: Август 13, 2016, 11:27:52 am »
Рос, сигурно и при мен ще е така като раждам :D По принцип имам склонност да трупам в дупето и бедрата, докато нагоре съм слаба. Явно на това се дължи малкия корем и големия задник :D

И аз имам от време на време болка като при цикъл за кратко, та може това да са контракции. В тази връзка се сетих, тъй като имам ужасно болезнен цикъл, от началото на бременността се настройвам и си представям, че раждането ще боли колкото най-болезнения ми цикъл, не повече. Това е моят начин да се настроя положително :D Даже си визуализирам ситуацията. Всеки луд с номера си :D

Цветенце, моето бебе беше главично(от 6ти месец), а наскоро ми казаха, че е напречно. На следващия преглед се надявам пак да е главично.
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #522 -: Август 13, 2016, 12:36:03 pm »
Благодаря ти, Синеочка!
Успокои ме! Аз си мислех, че ще е голяма хамалогия, но щом става за отрицателно време, няма смисъл сега да се занимаваме с това. :)

Нани, важна си е настройката :)
Аз избягвам да мисля за раждането, а напоследък все се намира някой да ме пита дали ме е страх :(
Ами сега не ме е страх, но като наближи сигурно ще ме тресне някоя мини паника ....ще трябва да взема пример и аз да си намеря някаква положителна и реалистична настройка :)


Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #523 -: Август 13, 2016, 14:49:39 pm »
Рос, при подготвителните контракции няма болка. Само втвърдяване ниско в корема или от ляво, от дясно. Поне при мен не е имало болка. Може би някъкво опъване, но не и болка.
Ние нямаме брак, но мъжът ми не е ходил по нотариуси. Минаха повече от осем години. Сега незнам как стоят нещата. За пръв път чувам за нотариуси ... Нотариус за припознаване в болницата или после за акта за раждане в общината?

Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #524 -: Август 13, 2016, 14:50:38 pm »
Rosss, в момента карам 36 г.с. Все още си пийвам от хапчетата, че АГ преди 22.08. не може да ми издаде направление, защото клиниката не работи. Предполагам, че преди края на месеца няма да се видим по-отблизо с моя мъник.
А за килограмите ... Срам ме да си призная, че съм с над 20 отгоре. Аз не съм от най-високите (162 см) и толкова кг отгоре вече много ми пречат, колена болят .... Забременях 54 кг. Хубавото е, че нямам стрии. Надявам се, че ще успея да сваля излишните кг. Разчитам на това, че по принцип съм около 50-тина кг, вече съм намислила и хранителен режим, но всичко да е наред с мен и бебчо. Няма да се оставя така!  :D
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #525 -: Август 13, 2016, 14:55:00 pm »
Аз нещо не бях обновила страницата. В интерес на истината синът ни е роден в Италия. Там наистина нямаше нотариуси. Както и да е, като му дойде времето, ще разберем какво трябва да се направи.
Лек ден

*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #526 -: Август 13, 2016, 15:52:24 pm »
Рос, при подготвителните контракции няма болка. Само втвърдяване ниско в корема или от ляво, от дясно. Поне при мен не е имало болка. Може би някъкво опъване, но не и болка.
Ние нямаме брак, но мъжът ми не е ходил по нотариуси. Минаха повече от осем години. Сега незнам как стоят нещата. За пръв път чувам за нотариуси ... Нотариус за припознаване в болницата или после за акта за раждане в общината?
Ами и за двете.Ти не беше ли родила първото си дете в Италия? Може би има значение.
 Аз раждах в Сливен и преди да родя ни информираха как стоят нещата, ако нямаш граждански брак. Казаха ни, че може и преди да се роди детето, така процедирали бащи, които са в чужбина, но реални ни казаха, че е добре да си има родено дете, което да припознаеш.
 След като са показали дъщеря ни на ММ, той е отишъл при най-близкия нотариус в града и са му съставили подобна декларация. Цялата процедура отнела 15 мин, после когато дойде да ме види в реанимацията ми донесе декларацията. Два дни по-късно, когато бях вече в родилния сектор дойде една жена и ми поиска декларацията и ме накара на гърба ѝ да напиша, че съм съгласна с написаното в нея и да се подпиша. След това са я изпратили в общината и на 3 ден (от изписването ни) беше готов акта ѝ за раждане.
 Ето статия за припознаването на деца в бг.
http://social.framar.bg/процедура-по-регистрация-на-новородени

Едит: Докато се наканя да пусна отговора към Крис тя пък е писала, че е раждала в др страна..т.е. Ми се обезсмисля обяснението. Ако модератор сметне може да изтрие поста ми.
« Последна редакция: Август 13, 2016, 16:00:58 pm от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #527 -: Август 13, 2016, 16:09:33 pm »
Благодаря ти, Синеочка! В полза ще ми е статията :)

Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #528 -: Август 14, 2016, 01:07:43 am »
В България декларацията, с която се припознава дете трябва да е нотариално заверена. На гърба й майката заявява, че не оспорва бащинството, вследствие на което не може да го оспори съдебно на по-късен етап.
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #529 -: Август 15, 2016, 14:47:57 pm »
Добър ден. Така...при мен е малко сложно. Миналата година на 11 декември ме оперираха от тубарна бременност и ми махнаха лявата мат. тръба. Цикълът през първите 4 месеца ми закъсняваше с по 10тина дена и след това вече се нормализира... На 16 юли не знам защо реших и си направих тест за бременност. Тестът отчете 2 чертички, но едната беше леко бледа. След 10тина дена реших да го повторя и тогава се видяха 2 ясни чертички. На 10 август реших да отида на А.Г. гледа ме на коремен и вагинален ехограф...Каза, че се вижда плоден сак, който отговарял на 4 г.с. . Към 29 ме вика при него [до тогава е в отпуск] на преглед каза,че тогава е щяло да се усети сърдечен ритъм Не ми стана ясно, нали уж се изчислява от първият ден на последната менструация, а тя беше на 28 юни...това значи че съм в 6  г.с. Ако може да ми го обясните :) а и между другото днес имах 1 капчица светло розово, не ме е болял коремът в добро състояние съм си... какво може да значи тази капчица? :( :oops: :oops:
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #530 -: Август 15, 2016, 15:13:00 pm »
Стоянова,

Честито и лека бременност ти желая!
Аз също имах леко зацапване в ранните седмици (6-7 ма). Може да има различни причини за това, включително потенциално частично отлепване на плодното сакче, но е хубаво да отидеш при друг лекар заради зацапването още сега. Може да прецени да започнеш прогестеронова терапия и но шпа. При зацапване обикновено препоръчват щадящ режим и лежане и без полови контакти.
Не се притеснявай, преодолимо е, но трябва да се вземат мерки навреме. Желая ти успех!
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #531 -: Август 15, 2016, 15:41:13 pm »
Благодаря много. Не е било много, само една и единствена капка и до там приключи всичко. Не вярвам да е сериозно. Ако е отлепване на плоден сак не би ли следвало да е повече зацапването.  :oops:
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #532 -: Август 15, 2016, 15:46:56 pm »
Както казах, причините за зацапването могат да бъдат различни и диагноза може да ти постави единствено лекар, както и да прецени дали трябва да се предприеме терапия или не. Моето зацапване също беше оскъдно, но бях на прогестеронова терапия и но шпа, предписани заради зацапването чак до 12 седмица, дълго след като зацапването беше спряло.
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #533 -: Август 15, 2016, 16:18:21 pm »
Благодаря ти много  :oops: :oops: :oops:
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #534 -: Август 15, 2016, 17:34:48 pm »
Момичета, как сте? Темичката затихна нещо напоследък.Тези дни поне времето беше по-поносимо...Аз вече се треса от нерви...толкова работа ме чака още, а докторката ми е отпуска тази седмица и каза да внимавам и да оставя подредбите и чистенето за другата седмица като се върне, че да си е тук ако зараждам от претоварване  :D Иначе аз от два дни само си лежа и въпреки това започнах да имам болки в яйчниците и кръста, надявам се да удържа фронта поне до 37 седмица.   8O
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #535 -: Август 15, 2016, 23:50:39 pm »
Здравейте! Аз горе-долу съм добре. Мъчи ме само задушаване, когато си легна. :( Която и поза да заема ... :( Вие имате ли такъв проблем и как се справяте с него?
Aeryn, ние с теб май сме с близки дати за термин, гледайки лентичката ти! :) Аз сега карам 36 г.с., терминът ми е за 17.09.
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #536 -: Август 16, 2016, 06:34:34 am »
Aeryn, Цветенце,

Стискаме ви палци и чакаме радостни новини от вас в скоро време! Дръжте фронта още малко и ще гушнете чаканите си рожби!

Цвети, аз имах период с недостиг на въздух като си легна в първия момент, когато корема ми стигна до гърдите. Спях с допълнителна възглавница, която да ми повдига горната част на тялото и така ми олекеаше. За момента това премина, но като порастне още коремчето ще видим как ще е.
« Последна редакция: Август 16, 2016, 06:36:05 am от Mirracles »
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #537 -: Август 16, 2016, 09:11:55 am »
Цветенце, моя термин е на 18-ти :-) Ти къде ще раждаш?  Готова ли си с всички приготовления?  За задушаването- пробвай възглаавница за бременни. Аз имах такъв период по-рано и това ме спаси. Не че сега ми е много комфортно де - кръста и гърба ме болят, корема ми тежи много и трудно се обръщам и ставам през нощта, носа ми е постоянно запушен и разбира се - шубето ме тресе вече много, даже на моменти се чувствам и леко депресирана. Някой друг с подобни оплаквания?
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #538 -: Август 16, 2016, 12:25:43 pm »
Stoyanova1992, бременността се изчислява от датата на последната менструация, но е възможно да има разминаване с ехографската възраст, ако овулацията ти е била по-късно. В твоя случай с промени в цикъла е напълно възможно. На следващия преглед попитай. За зацапването вземи мерки, независимо колко малко е. Много жени в ранна бременност го имат и им се изписва съответна терапия. Почивай си докато ембриончето се закрепи.

Аерин, и аз чистя и подреждам, а работата не свършва, но си е трудничко вече в тези седмици. И моят нос е постоянно запушен и имам кървави секрети.

Аерин, Цветенце, стискаме палци всичко да мине добре със здрави бебенца.
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #539 -: Август 16, 2016, 12:53:47 pm »
Момичета,

За запушения нос ми помага спрей с морска вода, който овлажнява и прочиства.

Крис, Рос,

Как сте милички?