0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте,темата за банските стана актуална... :D Работата,май е "И замириса на море...." :wink: Да се включа за малко и аз по темите. За наше щастие,не сме купували нито една от "специалните джаджи" ш бънджи,проходилки,шезлонги и т.н. Все са ни ги давали за временно ползване. И по-добре. На определен етап,всяка от тях се ползваше,но доста ограничено и за кратко. Просто не се задържаше интереса или не бяха много нужни. Нашия младеж дълго време пълзеше ,като стрела. преди да проходи и след като майка му дълго време се "филмира",че нещо му има и няма да проходи. :lol: Е,сега е "огън".Смешен е още,като пате,ама си ходи съвсем уверено.проходилка ползвахме 2-3 пъти,да не говорим,че с такива габарити може да се ползва само в някой салони за бални танци. :lol: Хубавото на цялата работа е ,че се научи да е внимателен при клякане и изправяне. сега и ние имаме проблем с "втория етаж" и както и Маги го е решила,че изпразваме и изнасяме. каквото можем ,заключихме с джаджите от Джъмбо ,но то технически не може всичко... За говоренето,бърбори си ги неговите,но още ясно "мама" не може да се каже ,че произнася. Понякога -кака,баба,тата,но сме далеч от говорене,което пък е повод за Вили отново да се "филмира",че се бави,но като ви чета тук и разбирам,че всичко си е наред.Най-смешното е,че много харесва кашкавал и често прави опити да го повтори и излизат доста смешни вариации... :lol: Относно чистенето,когато можем. аз по -принцип съм за ред и подредено.Даже малко прекалявам.От както се появи Тео,е не веднага,се примирих и даже не ми прави впечатление.подреждаме с него играчките,колкото да се учи на това,но не мога да кажа ,че има някакъв ред вкъщи.Ама сега май,съм по-добре. :wink: И за хигиена не се престараваме. каквото и да правим,стерилна среда не може да постигнем,а и трябва ли? навън редовно обираме боклуците от земята и ги пускаме в кошчетата за боклук.Голяма игра. Бършем ръцете с мокри кърпи и то когато можем и толкова. :lol:
Редовно ви чета,но не се включвам често.За това пък малко се "унесох" с поста..... :oops:
Забравих,наколенки не сме ползвали и нямам никакво мнение. Арника и ние си я носим с нас :lol:.
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Нелка, браво на Андреа! И честито първо зъбче!
Ние също вече седим почти самостоятелно, но зъбки за сега нямаме. Утре сме на ортопед.





*
Благодаря за мненията!
Нелка, браво на момичето!

Аз мисля да взема от  памперсите-бански на Либеро. Ще се огледам за джапанки, или гумени сандалки.
Хубав ден на всички!
*
Явно доста съм обръгнала по отношение на хигиената и нейното ниво, защото още с прохождането на моите буболечки правехме пълна уборка на детската площадка. Затова пък сега, започвайки на игра както и Тео на Рачо, съвсем съзнателно и с радост изхвърляме боклуците в кошчето. Но що фасове, камъчета и прочие гадости преминаха през устите на шушулките... просто се чудя как се разминахме без афти или някакви други проблеми. Мислех, че периодът с лапането на боклуци е отминал, но не би. Както тихо и кротко си пълнеше кофичката на пясъчника, Ани със замах си метна една шепа пясък в устата. Ей тъй, да си припомни, че е гадно. Ядосах й се, но бързо ми стана смешно, като видях киселата й физиономия.

По същия начин и с голите дупета на плажа. Те ядоха пясък, миди, ровиха, поливаха се, банските си се пълнеха с пясък, така че просто ги прескочих. Добре, че не им се излизаше от водата, та донякъде решавахме проблема. Просто споделям, момичета. Не мислете, че агитирам в една или друга посока. Аз лично не обичам да се ровя в пясъка, не ми харесва да лежа с хавлията направо на плажа. Търчащите деца, пилеещи пясък навсякъде, ме дразнеха много. Преди. Сега съм достатъчно високо, за да не ме пръскат с пясък, просто защото въобще не ми се случва да седна, камо ли да се излежавам по плажа.

Чистенето ми е болна тема обаче. От всички приоритети този ми е останал на по-задно място и не смогвам да чистя толкова често, колкото искам. Все си казвам, че ще вляза в ритъм и ще ми се получава, но явно няма да е скоро  :).

Честито първо зъбче на Андреа! Много мили трепети са това. Както и седящите вече бебета :).
*
Беата, ако имаш възможност, си викай жена за чистенето, щом толкова те притеснява.

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
То3и месец хич не успявам да пиша, а едва сега и3четох няколко страници :) Имахме си рожденник с и3биващи - все още!! - 3ъби. На моменти лъче3арен и греещ, на моменти кисел и ревящ "мамо, боли ме 3ъбчето :( ". Бебка и тя е в 3ъбоникнене... Утре е на консултация и се притеснявам, че още не може да седи и3правена самостоятелно - няколко секунди и се катурва, обръщането от корем на гръб го е правила 3-4 пъти самосиндикално и не се кефи хич да е по корем. Все сравнявам с баткото - на 4м се обърна, на 6м и дни седеше, на 1г и 4-5м си правеше "и3речения" от 2-3 думички, а сега на мога да му 3атворя устата :) Все се успокоявам, че се е родила 4-5 дни преди да вле3е в 9тия месец и уж съм с опит вече, а пак се притеснявам 3а някои неща. Щях да питам, че съм 3абравила - месо, като дам веднъж пиле, и се смята 3а 3ахранена с всички меса освен риба и дроб, нали? Нещо такова ми се върти и3 ума.
Проходилка пол3вахме и с двамата. Баткото сега я преоткри и си вли3а в нея, когато е свободна. На него въобще не му попречи нито в пъл3енето, нито в прохождането. 3а чистене не ми се мисли - не съм чистофайница, а и3пол3вам времето като спи бебе 3а готвене, пране и почивка на мама ;) Баткото пъл3еше на бе3умно мръсни (според мен) места - претръпнах и нищо му няма пупупу. Сега буболечката ще я видим - ще пъл3и ли и3общо. тя да 3апочне да си държи гръбчето хубаво поне, че да се успокоя.
На море баткото ходеше по голо дупе - пробвахме с гащички и се пълнеха с пясък, та поне гол лесно го и3мивах. Ама на дребната не ми 3вучи добре да и се опесъчават някои части, та ще търся и а3 памперси 3а къпане сигурно.
Ето и една снимка на порастналото ми слънце :heartbeat:


*
Ухааа, днес има много за четене. Ние сме хаймани и чак сега се прибираме.
Честито зъбче на Андрея, все така да радва мама и тате.

И ние сме с нов зъб от онзи ден. Трети и голям зор, докато избие. Снощи спа спокойно за пръв оът от много време насам.

Кати, а защо не ѝ вземел от тези плажните маратонки, с които може и във водата да се влиза?

Бебе, много е хубаво порасналото момче. Да ти е жив и здрав и много да те радва.
Относно захранването с месо - всеки вид съм давала по три дни. Започнах със заешко, после пуешко, пилешко и телешко. Другите смятам след годинката да вкарам. А риба след 10 м.

Препоръчайте ми хубави обувчици-сандалки за прохождане. Без Колев и Колев (не харесвам тази марка). Благодаря предварително.


Всеки миг е още един шанс...
*
Attipas, Geox, Капчица, Беко. Но май се препоръчва основно модела с цип минаващ напреко отдолу през крачето.  Най-добре е на босо краче.  Чорапки на Некст със силиконов надпис отдолу основно ползвахме за у дома. В най- студените дни едни като трелички със силиконови топченца отдолу.  Тези със силиконовите цели подметки бяха събувани моментално,.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Бебе, да ти е живо и здраво порасналото момче :)

Ние пък нямаме зъб. Ама ядем шушулки  в парка :lol: може да е някаква био-еко стимулация, ама ходи, къса, яде.
За обувки имам към милион, предпочита боса. сваля ги и крачетата стават на крачета на прасенце.

Опитвам да измисля начин да я откажа от бебешкото мляко и да й въведа прясно. Не съм измислила. Кисело отказва категорично.
[/url][/url]
Синеочка, аз харесвам много обувките на Капчица.
<br />[link=http:
Вени защо бързаш да я откажеш от АМ? Аз моите и двамата ги оставих да си го пият докато имаха желание. за мен винаги е било за предпочитане пред неясното прясно мляко, което имаме в България.
<br />[link=http:
*
Вени, и аз това щях да те питам.

Бебе, прекрасно пораснало момче. Да ти е жив и здрав!
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Здравейте, някой ползвал ли е пелени, които са като бански. Не знам, дали правилно се изразявам. Марката пелени, която ползва бебето ми има вариант пелени-бански и се чудех, дали стават, или да й купувам бански? Не че чак толкова ще тръгнем да ходим на плаж, но все пак някое и друго плажче може да направим. Също така какви джапанки са подходящи за бебета на година и нещо? Миналата година говориха мамите по този въпрос, но тогава при нас не стоеше на дневен ред.

И аз съм използвала от памперсите за къпане, до 2 г. възраст са наистина най-удобни. Но, както са писали и останалите, се слагат на плажа или на басейна, защото не задържат течности, а само акита. А ето тези сандалки са подходящи за малко детенце за плажа: http://www.deichmann.com/AT/de/shop/home-kinder/home-kinder-schuhe/home-kinder-schuhe-sandalen/00005001359028/Beach*Sandalen.prod?s=2&imgFmt=&positionInList=46
Синеочка, ние проходихме с обувките на Elefanten: http://www.deichmann.com/AT/de/shop/home-kinder/home-kinder-schuhe/home-kinder-schuhe-lauflernschuhe.cat Много са мекички и удобни.
bebe 13_15, да ви е жив и здрав рожденника. Да расте слънчево ищастливо дете.

Приятен ден на дечица, мами и татковци!


*
Честит празник на всички малки, големи и още по-големи деца. Нека са много здрави, весели, щастливи, пакостливи и инатливи  :lol: Честит и весел празник от нас

Честит празник и от мен! Нека са здрави и да имат щастливо и безгрижно детство всички дечица! :)
Малко ми е криво,защото Алек е на село,заради сесията ми,но....такъв е живота :)
Весел празник!
*
Честит празник на всички дечица! Нека да са здрави и щастливи! :balk_9: :balk_16: :balk_7:
Аз за прохождане препоръчвам обувки Attipas. Много съм доволна от тях.
Бебе, да ти е живо и здраво момчето и много да ви радва!
*
А аз съм фен на "Капчица". Не само за бебета, но и за по-големи деца са подходящи и много удобни. "Колев" не ги харесвам.