0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте, ето я и новата темичка! С пожелание за много слънце и игри през този хубав месец!
Бързам да се похваля, че ние хванахме черпака на прощъпулника  :D.
*
Eто я и малката готвачка.  :D
*
Записче . Кати, благодаря за новата темичка.
Най-накрая да я покажеш тая красавица. Много е хубава. Пу-пу!
Ясно е кой ще е следващия Мастършеф.


Всеки миг е още един шанс...
*
Записче . Кати, благодаря за новата темичка.
Най-накрая да я покажеш тая красавица. Много е хубава. Пу-пу!
Ясно е кой ще е следващия Мастършеф.
Благодаря! Да и аз така мисля, или следващия Джейми Оливър  :D.
*
Кати, голяма хубавица пу пу... Честити ходещи крачета и избор на професия!
Рачо, честито християнче!

Честит Великден и днес е летен Атанасовден! Затова в свети Влас има панаир. В църквата раздаваха осветен курбан. Но духа доста студен вятър, все пак купихме балони, топки и други глупости.

Но се притеснявам от поведението на детето. Не е само днес, ако е сама на детската площадка пее, играе, качва се сама на пързалката, пуска се без да я е страх и т. Н Но, има ли друго дете, дали пи-малко или по-голямо, става нещо ужасно. Например, започнала е да се качва по стълбичките на пързалката и друго дете тръгва след нея, тя яеднага започва да пищи, да я взема, хвърля се да я гушна и без малко да падне и тя и другото дете. Бяга, страни от децата. Страх я от всичко, дори от по силен вятър, от шум на работещите мотор или кола, веднага иска да я взема. Не иска да влиза никъде, по къщите на хората, макар ходила много пъти. Само в квартирата или в къщата ни на св. Влас няма проблем. А е сред хора постоянно, излизаме рано сутрин да играе, не е затворена у дома. Днес на панаира искаше да танцува, но да няма никой край нея. Незнам какво да правя, а ще тръгва на ясла... Не се отлепя от мен или баба си. Постоянно плаче и се аърди за всичко. Обяснявам, говоря й, показвам, но нищо не се подобрява.
*
Благодаря Стоека!
Аз не знам какво да те посъветвам за малката. Говорила ли си с педиатърката за нейното поведение? Да не е просто някакъв етап? Надявам се Синеочка да се включи, да си каже и тя мнението като педагог.
*
Кати, прелестна готвачка!
Стоека, това са временни състояния. Може дори да няма причина за тях. Ще свикне. Моят пък не можих да го прибера докато има деца. Дори ми казваше "Чао" и да си ходя, оставал с децата  :lol:
И тек духа ужасно. Направо се ядосвям вече. Тия деца броени пъти съм ги извеждала навън. Спира да духа като вали  :x
Малко на баир ми идва с тримата. Като стана и се чудя от къде да я захващам. Кърмене,  закуска на баткото и докато ошетам, станало обяд...
Ние боядисвахме заедно яйца, дадох да маже козунаците и е най-щастливият, че Той ги е направил  :lol:
*
Кати, прекресна е малката ти дъщеричка пу-пу ... :)

Стоека, и аз си мисля че е временно това поведение. Моите деца имаха други проявления, заради които за един период просто се въздържах да ходим на детските площадки.
При нас беше различно де, но също никаква игра не се получаваше. Едната не искаше да играе с децата, стои втрани и ги гледа лошо :), а другата се втурва взима от някое детенце играчка, топка ... и не че иска да играе, а стиска здраво в ръце, не я дава, и наставаше едно пищене  :) .... накрая аз се скарвам, почва рев и така си тръгваме  :).
За един период избягвах да ходим на детските площадки или ако отидем носех непременно топки, кофички и някакви играчки, и това по две  :lol:.... като си спомня колко багаж носех всеки път  :)....  А най-добре се получаваше, ако се случи да няма други дечица. Това беше миналото лято, децата бяха на две години и няколко месеца тогава.

Честит Великден, здраве и благополучие за всички!  :balk_40:


П.П.  .... а и това че абсолютно не се отделят от мен. Може да отидем някъде на непознато място, но като залепени за мен, ако за малко ме изпуснат от поглед и започваха да плачат.
До скоро едното детенце се разплакваше всеки път докато я слагам на столчето в колата. Аз закопчавам, а тя започва да плаче и повтаря "Мама, сяди, мама сяди...." (да съм седнела). Всеки път обяснявам, че само закопчаваме коланчето и мама сяда до детето..... е не, рев страшен. А не се е случвало да остава без мен в колата, да кажеш че има лош спомен...   Ами, рязко престана да го прави от около месец насам.
« Последна редакция: Май 02, 2016, 20:53:22 pm от marsi »

*
Стоека, за сега мисля, че няма от какво толкова да се тревожиш. Това, както са ти писали и другите момичета най-вероятно е временно явление, дължащо се на т.нар я бебешки пубертет, който трае някъде до средата на 2 г.
Относно липсата на желание да общува с други деца - нали знаеш , че хората сме различни. Едни са общителни, нахакани, стремящи се винаги да са средно много хора; а други са затворени, обичащи спокойствието и задушевната обстановка. Екстроверти и интроверти.И при децата е така. Мария най-вероятно е дете, което не обича промените, трудно свиква и се доверява на нови хора, но това не значи, че нещо ѝ има. Най-вероятно ще ти се наложи да потрошиш доста нерви с адаптацията ѝ в яслата, но не значи , че това няма да се случи. Имах такова дете не в детската градина и не на възрастта на Мария, но силно интровертен. Половин година му отне да се адаптира и да свикне с децата. Плачеше и го гушках и влачех навсякъде с мен първите седмици. Постепенно свикна. Да по-бавно от другите, но свикна. Просто повече търпение, време и любов.
Моят съвет е да обясниш на педагога и сестрите в яслата, какво точно те притеснява, за да видят как да подходят към нея. Може би ще е добре да я запознаеш с някоя от сестрите, за да не се чувства съвсем в непозната среда.


Всеки миг е още един шанс...
*
Привет на всички.

Стоека, за общуване в тази малка възраст е рано.Те още не могат да управляват емоциите си, пищят и плачат и от радост и от страх, така че е много рано да си правиш каквито и да е заключения.Минавате през етап на развитие.Мария започва да се страхува.

В момента те са много малки, общуването по между им е на ниво бутане, писъци, скубане и евентуално усмивка.Всичко друго е напъни на майките.Всичко от рода дай ръка на еди кой си или гушни еди кой си, те това не го осъзнават, правят го защото ние им казваме, не изпитват нужда от такъв контакт.

Ще отмине и това.

Здравейте и от мен
Кати,честита ти готвачка има кой да те отмени  :lol:
Стоека,нормално е да е залепена за вас та тя е само с вас по цял ден...и Алек е така като го прихване нещо само мен иска...миналия ден отиваме всички на разходка в гората чичо му,баща му,дядо му,кака му и батко му и двете кучета :lol: нашата ротваѝлерка и на наш приятел голдънретрийвърката..бре,като писна тоя и като вдига ръце да го гушкам,хубаво,ама ми тежи и го давам на баща му не и не...само при мен мълчи накрая останах с него на площадката,а другите се разходиха...ето,оставих го пак на село за тия три дни...ами не реве каза баба му та не я мисли,ще свикне...всички имат такива периоди и като се чувстват застрашени от нещо търсят тези с които прекарват най-много време...
*
Благодаря ви момичета!
запис и от мен
Кати да не сте правили прощапулник питки още там какво зърнах слушалки ли беше,ама щом готвачка ще става ти няма вече какво да се занимаваш да и готвиш.на мен пък не ми допада само на Джейми Оливър вижда ми се малко "разпилян" в кухнята.иначе добре готви

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
*
Привет и от мен.

Кати и от мен честито ви прощъпулник и заявка за кулинарка.

Стоека , и аз да се присъединя към момичетата. Мария тепърва започва да навлиза  в околния свят , а по важното е че сега започва и да осъзнава. Инстинктите също започват да се появяват или по точно проявяват на база осъзнатото видяно. Всичко е временно. и да си призная и идея си нямам защо се приема за някакъв пубертет. Мъничка е още. Като тръгне на ясла нещата много е се променят. По друг начин ще разпознава себеподобните и по друг начин ще реагира към тях. Ще видиш тогава колко се разлчават едни от  други децата, които ходят на ясла/градина от тези, които не ходят.
Ако ползвам термините на Синеочка , Нора влезе в яслата като силно интровертна. Противно на очакванията ми обаче се адаптира точно за три дни (честно).  Тиха, мирна,, кротка, да не я занивава никой с нищо,  по площадките до тогава общо взето не знаеше как да реагира към децата.  В началото и в яслата по снимките във фейса  вечно  беше в страни от заниманията им  или нацупена и разревана ако  са я сложли  някъде в средата. Сега мога да кажа, че е силно екстровертна  - мнооооого шумна, вре се навсякъде, вечно се обяснява на някое детенце (не че я разбира де) и няма значение познава ли или не познава мястото и децата. Към големите хора е по- резервирана, не иска ТЕ да й досаждат и мисля че е нормално, аз не съм виждала дете да се радва на някакви непознати кото да му налитат да му щипят бузите и да го мачкат примерно.
По повод поведение  свързано с тръшкане, викове, агресия по принцип говорих и в яслата  , също и неформално с психолог, та общо взето ми казаха, че е твърде рано да се говори за характер и темперамент в момента и почти всички поведенчески крайности  ,, както на нас ни се виждат в същност могат и се приемат за нормални.
Това - тръшкане на асвалта, посягане, рев с повод и без, взимане на чуждите играчки ....  , между другото отдавна се отказах да мъкна целия ни арсенал, защото винаги има нещо чуждо, кето е свръх, супер по- итересно и на мига ТРЯВА да се приватизра и в един момент като се огледам всяко дете на площадата в крайна сметка играе с чужда играчка. И така.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
запис и от мен
Кати да не сте правили прощапулник питки още там какво зърнах слушалки ли беше,ама щом готвачка ще става ти няма вече какво да се занимаваш да и готвиш.на мен пък не ми допада само на Джейми Оливър вижда ми се малко "разпилян" в кухнята.иначе добре готви
Да, прощъпулник правихме. А Джеймито си е разпиляничък, но пък иначе съм му голяма фенка. Харесвам много и социалните му инициативи. Доста го гледах, докато бях бременна. Явно се е отразило но София :-D. Да е жива и здрава, пък каквато иска, такава да стане като порастне.
Avallon, благодаря и на теб!
*
Благодаря момичета. И аз си мисля, че е временно. Просто отскоро проявява такива претенции и леко се притесних. А как командва не е истина, не само нас. Има едно детенце момиченце на братовчедката ми, с което сме постоянно заедно навън по площадките. Хем я страх, тя да се качва след нея по пързалката, хем я командва, да стане от люллката и да седне на другата, дасе качи на кончета, да бере цветя и т. Н И то милото, хем емалко по голямо, я слуша и изпълнява.
*
И ние да се включим в новата тема. :P То тази седмица празници след празници. Тази седмица и ние сме рожденници. Не предвиждам големи партита, че тя госпожицата още не разбира от такива неща. Само леля и свако ще ни посетят и едно приятелско семейство с децата си. Надяваме се и веремето през почивните дни да се оправи вече, че да се разходим с гостите.

kati_vm, да са ви четсити ходещи крачета!

Лека вечер на всички!


*
Здравейте ,момичета. Запис и за нас! :lol: Кати,честито ви малка кулинарка! Добре се е ориентирала,сладураната! :D хубава тема сте отворили в последните постове. Интересна е. Съвети не мога да дам,че сме по-назад с годините,но пък това ни предстои.Няма ли вече да идва тая пролет.... :???? Май всички почивни ще ги изкараме в дъжд и мрачина!?
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Ааааа, Рачо, великденските дни си бяха хубави . :D  така като гледам и следващия уикенд ще го бива май, а до тогава - стискаме зъби.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Да Се присъединя и аз към вашата нова тема:-) вие до кога преварявах те водата,и стерилизирах те шишетата? Моята педи каза до годинката,но ми се струва прекалено много,не че ми тежи но нали трябва да започнат да пият и ядат от не толкова дезинфекцирани съдове,че да не ги изнежа много :-) а Девин розова и другите видове мин вода която е подходяща за бебета кога започнах те да давате? Незнам защо но моите бебета не обичат мн вода почти не пият,даже на моменти им се повдига от нея