0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #300 -: Февруари 23, 2016, 13:42:31 pm »
Здравей, Нани и добре дошла. На 11-12 г.с. е рано да се гледат органите на плода. На първия ехограф се мери нухална гънка. Поне при мен беше така. Ние гледахме органите на детето в 19-20 г.с., тоест на втората ФМ. Желая ти лека бременност.
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #301 -: Февруари 23, 2016, 13:59:35 pm »
Благодаря, Галина. Моя БХС ще е в 13та седмица.
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #302 -: Февруари 23, 2016, 15:01:19 pm »
Здравейте и от мен днес бяхме на запис всичко е ок имам леки контракций горе долу му се вижда края за отеклите крака лекаря каза че е нормално да са така да не прекалявам със солените храни и да ги вдигам на високо
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #303 -: Февруари 23, 2016, 18:25:53 pm »
Супер, Елиза! Всички чакаме със затаен дух пухкавия финал :)
Нани, добре дошла!
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #304 -: Февруари 25, 2016, 10:33:28 am »
Благодаря, Вилиа.

Елиза, стискаме палци  osi_9
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #305 -: Февруари 25, 2016, 12:39:30 pm »
Елиза нещо се загуби, май май вече се гушкат с малката принцеса. Ще чакаме да разказва как е минало.
Ох аз съм на преглед чак на 1-ви...времето минава бавно....
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #306 -: Февруари 25, 2016, 13:07:28 pm »
Не още сме си 2в1 гледам да се разхождам повече сега и ако до понеделник няма нищо ще му мислим :D
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #307 -: Февруари 25, 2016, 14:18:26 pm »
И ти май ще преносиш като моя милост някога.

Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #308 -: Февруари 25, 2016, 14:19:44 pm »
Ами май така се очертава
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #309 -: Февруари 25, 2016, 14:22:15 pm »
Моят ехографски преглед в 12гс беше 5 минути и включваше само мерене на гънката и оглеждане на носната костица. Като бонус ни казаха пулса на бебето и се опитаха да надникнат между краката, но бебето спеше настрани и не щя да се обърне и да се покаже.

Вилия, за хемороиди съм чувала сядаш (всвки ден) в леген с хладка вода и английска сол.

При мен гадене се появи в 12гс...сега чакам да изчезне...

Хубав и усмихнат ден на всички :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #310 -: Февруари 25, 2016, 14:56:34 pm »
Ами май така се очертава

Няма нищо страшно. Просто най-досадни са приятелите и познатите (извинете, мили приятели!), които непрекъснато те питат дали не си родила. Дори веднъж ми казаха, че няма как да не съм родила. Няма, ама нейно височество не бързаше заникъде.  :lol:
И двата пъти родих предизвикано. Ако мога да ти бъда полезна с нещо, кажи!

Леко раждане!

Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #311 -: Февруари 25, 2016, 15:18:38 pm »
Ами имам няколко въпроса да :) до колко дни след датата на термина се чака дали ще тръгне раждането и ако се наложи да се предизвика системи ли слагат или не  :)
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #312 -: Февруари 25, 2016, 15:38:06 pm »
Маки, нормално е за първи преглед, то още е толкова малко, че няма какво да му се гледа :) само назалната кухина, тегло и размер за възрастта и гръбначен стълб май. На втората ФМ е по-интересно. Нас чак тогава ни видяха, иначе все се криеше и въртеше номера :)
За хемороидите - за сега се справям, кремчето на Хималая и студени душове на дупето :). Ама от време на  време боли. Но не като в началото, сега вече като взех мерки е друго....

Почнах да чета материали за раждането - нормално или секцио, и това секцио май хич не ми харесва, а моя док категорично заяви, че така ще стане. Предната седмица една позната роди нормално без проблеми - на 39 и първа бременност след инвитро...не знам, дали да търся друг доктор, който ще се навие нормално? Знам, че е рано още да мисля за това, ама ...дрехи не мога да купувам (изтекоха ми очите из разни сайтове за бебешко дрешки), от работа ме спряха, край с разходките, само лежане в къщи и пълна скука....ММ прави ремонта с пълна сила, и само това забавление ми остана - да съм инвеститорски контрол и дизайнер :)
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #313 -: Февруари 25, 2016, 15:44:49 pm »
Вилиа защо трябва да е  секцио   не е ли рано да се дава такава прогноза
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #314 -: Февруари 25, 2016, 16:12:12 pm »
Eliza, заради годинките, че са в повече :) иначе няма друга причина - имам достатъчно широк таз, нямам високо кръвно, диоптри и т,н, всичко си ми е наред , слава богу. Той още в началото на ЖК ми каза, че така трябва.
А някой наясно ли е с взимането на стволови клетки от пъпната връв? Моя док много ме навива за това. Малко е скъпичко, ама има и вариант за разсрочено плащане...още мислим.
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #315 -: Февруари 25, 2016, 16:36:21 pm »
Vilia, не се наемам да коментирам лекарско мнение за начин на раждане на негова пациентка, дали основателно, дали не ти е препоръчал да е така. Е, ако все пак е така - от личен опит мога да ти кажа, че е много готино.  :lol: Пък ти, ако си държиш на естествено раждане - никой не може насила да те накара да е друго. Ако не върви добре - ще е спешно секцио. Но за мен лично - това е най-набутващият вариант за родилката. Хем си отнасяш всички екстри на контракциите, хем накрая - пак е оперативно раждането. Имаш достатъчно време да вземеш решение по този въпрос де. Живи и здрави до термин, пък все някак се ражда.

Стволови клетки запазихме ние, не знам какво те интересува точно по темата, ако имаш конкретни въпроси и мога да им отговоря - с удоволствие ще го направя.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #316 -: Февруари 25, 2016, 16:52:48 pm »
[quoteСтволови клетки запазихме ние, не знам какво те интересува точно по темата, ако имаш конкретни въпроси и мога да им отговоря - с удоволствие ще го направя.][/quote]
, ки
1. Безопасно ли е? За бебчо, за мамата, за всички?
2. Болезнено ли е? Ако съм със секцио, няма да усетя нищо, ама ако не...
3. В брошурата, която ни дадоха, има изброени разни заболявания, повечето от които не съм чувала даже, има ли наистина често срещани , при които тези стволови клетки биха  помогнали? И кои са?
4. На кого от рода могат да помогнат или само на родителите, и евентуални братя и сестри? А братя и сестри на родителите? Или деца, които са от предни бракове ( т.е. единия родител е общ)
Май направо отворих нова тема  :)
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #317 -: Февруари 25, 2016, 17:35:02 pm »
1. Безопасно е, клетките се извличат от пъпната връв, след раждането.
2. Отговорът тук е в т.1  Независимо как ще раждаш - нито бебето, нито ти сте свързани с пъпната връв след като раждането завърши, та няма и какво да ви боли. Пък и да сте свързани - пак няма какво, та не е иневрирана.
3. Препоръчвам ти да си уговориш среща с консултант на избраната тъканна банка и той на разбираем за теб (вас) език ще ти обясни за какъв вид терапии и при какви заболявания/травми могат да се ползват съхранените стволови клетки, вкл. ще ти покажат статистики по въпроса. Съответно - ще ви кажат и в кои случаи - не може да се разчита на такава терапия, или още няма достатъчно данни за едно, или друго.
4. На тези въпроси - отговор дават специални тестове установяващи съвместимост (каквито се правят при трансплантация на органи). Да, шансът стволовите клетки на бебето да помогнат на братче, сестриче, мама, тати, близки и не толкова близки роднини са високи. Та смисъл има да се запазят повече с тази цел, отколкото за да ги ползва при нужда самото дете. Идеалният вариант е поне две деца, или повече. Между брата и сестри има най-голяма съвместимост. И ако едното дете отключи заболяване, да кажем левкемия - трансплантация на собствените му стволови клетки - може да реши проблема (ако левкемията не е генетично заложена, а предизивкана от външен фактор), но ако е генетична - то се предполага, че същият ген ще се активизира и в стволовите клетки, които са ползвани за лечението му и проблемът пак ще се отключи. Но при две деца, ако едното носи дефектен ген, а другото - не, то с клетките на здравото - може напълно да се излекува болното ти дете (или пък друг роднина). Супер общо и опростено ти нахвърлям нещата, консултантите ще ти ги изложат много по-подробно и разбираемо. Стволовите не служат само за справяне с болести обаче, а и за справяне с механични травми. Да кажем увреден гръбначен стълб при катастрофа, засегнати двигателни функции на някой крайник от травма - могат и напълно да се възстановят при терапия със стволови клетки.

За секунда не съм се колебала дали да съхраня такива. Ако имам още деца - и техните ще съхраня, ако ще и кредит да тегля за целта.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #318 -: Февруари 25, 2016, 18:44:26 pm »
 Jbrul, много благодаря! Доста изчерпателно и май няма какво повече да питам.. Сега остава да решим финансовия въпрос :) 
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #319 -: Февруари 25, 2016, 18:50:59 pm »
Повечето БГ-банки - предлагат разсрочено плащане. За дълги периоди, на поносими вноски и при много добри условия. Не съм запозната в детайли обаче и затова не мога да ти препоръчам конкретна. Ние ползвахме Крио, ама там се плаща накуп.
Ако искате да си съхраните клетки - не мисля, че е особен проблем, вкл. финансов - този пазар е доста развит напоследък и се предлагат множество опции, които са по силите на почти всеки.

Лека и успешна бременност !  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!