0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #720 -: Декември 21, 2015, 20:35:33 pm »
edit, да секциото ми се очертава към 11-ти януари, но още не сме уточнили точната дата. Да ти кажа, тъй като имам много лошо преживяване от лекарите тук във Варна в АГ със спонтанният ми аборт с близнаците предната бременност, не мога да се доверя вече на никого, освен на моя доктор, който ми прави ин витрото се налага секцио, защото той не поема естествени раждания, а прави само секцио, защото е много ангажиран. А, аз държа да съм при него.

sol,  в крайна сметка няма значение как ще родиш, важното е да си спокойна и да мине всичко безпроблемно и бързичко, за да се насладиш на най-сладката среща в живота на една жена ;) .

А аз да се отчета от днешния преглед: след като снощи и тази сутрин имах доста обилно воднисто течение, реших да споделя с доктора (така се бяхме разбрали с него, да го информирам за всяко течение), след което той ме прати на преглед при акушерките. Едната акушерка такъв брутален преглед ми направи, че по едно време си мислех, че е хванала бебето за ушите да го вади :balk_150: - то не бе бъркане, натискане...най-ужасния преглед, който съм имала. :balk_133:  Тестваха ме с някакъв лакмус и казаха, че не са околоплодни води. Док ми обясни, че ако до петък не родя, ще чуем пак сърцето на бебето и ако е ок ще изчакаме още 4-5 дни, тогава вече ще предизвикаме раждане, но ако не стане и след системата, която ще ми включат ще пристъпим към секцио. Между другото преди малко ми падна тапата, явно благодарение на прегледа днес, така че ще видим кога и как ще се случат нещата.
А докато чаках в родилна зала да ме прегледат, мен и една родилка ни делеше само едно перде и писъците, които издаваше жената, направо ... идеше ми да запищя с нея от ужас. После видях бебенцето как го почистиха и оправяха...много емоция ми се беше насъбрала и се разплаках, толкова хубав и вълнуващ момент... :heartbeat:
Между другото лекаря каза, че бебката била голяма 3,800-4 кг, ама да не се плаша...ами какво да се плаша, то като се е хранило добре детето... няма да го караме да отслабне я  :lol:
« Последна редакция: Декември 21, 2015, 20:39:02 pm от edit »
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #721 -: Декември 21, 2015, 21:28:57 pm »
Едит, гаден е този преглед. Проверяват шийката. Но няма как.
Ще мине и ще замине. Ако може, поискай си упойка! С упойка мога да родя още много пъти. И докато имаш контракции, гледай да се разхождаш, ако имаш възможност. Поне тогава при мен бяха по-малко болезнени.
Имаш ли представа как стоят нещата с упойката при вас?

*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #722 -: Декември 21, 2015, 22:11:43 pm »
Едит, гаден е този преглед. Проверяват шийката. Но няма как.
Ще мине и ще замине. Ако може, поискай си упойка! С упойка мога да родя още много пъти. И докато имаш контракции, гледай да се разхождаш, ако имаш възможност. Поне тогава при мен бяха по-малко болезнени.
Имаш ли представа как стоят нещата с упойката при вас?

blue, преди време бяхме коментирали с доки раждането и без да го питам сам каза, че ще ми сложат упойка, дано да е така :) .
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #723 -: Декември 21, 2015, 22:45:15 pm »
Ако искаш, разбира се. Има жени, които издържат на болка или болката не е силна или по идеологични причини желаят да родят без. Всеки си има притеснения, но затова имах час при анестезиолога преди да родя, когато той спокойно ме прегледа и ми обясни всичко надълго и нашироко.

Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #724 -: Декември 22, 2015, 13:44:51 pm »
Едит до дни чакаме подаръка значи? Супер, ох дано всичко мине леко и да е наред. Аз като редовна в СПА-родилното съм се наслушала на викове. Не се трогвам особенно, даже имам чувството че аз няма да викам. Забелязах, че не им помага особенно. Друго което ми направи впечатление е че адреналина така им се вдига, че после трудно се успокояват и заспиват. Ходят някои момичета из родилното, акъла ми не го побира. А до преди два часа са се драли.
И нашия ред ще дойде...
Виждам, че мита за падналия корем ниско е разбулен. Явно при всяка жена е различно и няма никакво значения. Възможно е да е от структурата на тялото, това ме успокоява да си призная. Аз все съм си с контракции, пия си хапчетата и бивам.
Хубав ден на всички.
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #725 -: Декември 22, 2015, 14:15:41 pm »
verechiria те не викат да помага, а защото боли  :lol:
Отделен е въпроса, че наистина като излезе бебето вече всичко е ок и ако няма срезове/шевово, си без проблеми :) а и нали сме се наслушали как бременните не бива да лежат,  трябва да се движат, то същото и за родилките  :lol: и аз съм с контракции, ще сменям дивана след раждането с нов май  :lol: от време на време много ме боли пъпа и около него, от там ли се опитва да разпъва вече корема, ще се цепи лине знам  :D На пората им си схващат прасците, на мен от ябълката (горе от таза) както казваше баба ми  :D днес съм оптимистка де, не остана  :lol:
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #726 -: Декември 22, 2015, 22:29:22 pm »
Благодаря ви момичета за информацията за лекарите! Ще разгледам пак какво сте ми писали и ще преценя при кого да отида  :bighug:
При нас нищо ново, работя, разхождам се, значително по-бързо минава времето този път. С дъщеря ми все си бях в 5та седмица  :lol: :lol: Чакам да мине критичната 13та седмица и да се успокоя малко...След 10ти на фетална, нямам търпение общо взето  8)


*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #727 -: Декември 22, 2015, 23:04:24 pm »
М-и мен започна да ме боли пъпа и около него още преди месец-попитах доктора си и той каза,че е нормално.Аз като се разхождам по -дълго време и ако вървя бързо ме стяга корема.Иначе не излизам вече много,стоя на стол през повечето време през деня(не ми е много удобно) .Че и мокри сънища сънувам  и контракции получавам(направо се стряскам и се събуждам) :oops: и с предната бременност бях така.
За смъкване на корема незнам,с дъщеря ми не забелязох да се смъква.Сега бебките ги усещам да ритат мн.ниско долу,чак в краката ми ритат като съм в легнало положение със леко згънати крака-сигурно ги нося много ниско  както носих и дъщеря си.
« Последна редакция: Декември 22, 2015, 23:13:46 pm от zyza »
   
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #728 -: Декември 23, 2015, 05:13:28 am »
С нито едното не ми се смъкна коремът :)

Единт, при туширане на шийката помага да дишаш дълбоко и да изпускаш въздухът на пресекулки. Демек при преглед поемаш въздух и веднага почваш да изпускаш все едно си под водата надълбоко и трябва да изплуваш, на пресекулки, не наведнъж. НЯмам обаянение защо, но ми помогна и не са ме боляли прегледите.
[/url][/url]
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #729 -: Декември 23, 2015, 07:13:17 am »
Зиза, при теб не се ли обръщат бебетата с глава надолу? При мен мисля, че това е най-болезнената част и едно обръщане ми е два дена такива болки плюс контракции, после съвсем леко при допир боли, лошото е, че май само едното бебе си се врътка и си оставам с болките :) На лекарите прекалено много неща са им нормални понякога и не смятат за нужно да се облекчава болката. Сигурно са прави ама като не са ми обяснили не им хващам вяра  :lol: Аз денят си го карам легнала или полу-легнала, това седенето на стол е много сложно, преди няколко дни едва издържах в едно заведение да се наядат всички, че да си тръгнем...
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #730 -: Декември 23, 2015, 11:29:03 am »
Да ужас е това със седенето по столовете а сега и по празниците доста ще постоя-рожденничка съм а и майка ми също.На предния преглед преди 2-3 седмици и 2-та бебка се беше обърнала с главата надолу но не съм усещала болки  а само някакво завъртане ако въобще е било тогава.Контракции само като вървя- беше ми се стегнал корема през целия път докато отида до джи-пито.Оня ден ми се стори,че пак се завъртяха но нямах болка и контракции просто като някакво завъртане в корема.Ще ги видим как са застанали на 07.01.и дали това ми усещане е завъртане.Иначе дясната бебка е по активна от другата.На последния скан и на двете главичките им бяха ниско долу в дясно една до друга и трудно ги гледаха-имах чувството,че жената която ме гледаше нищо не разбираше а и картината много лошо се виждаше и нищо не разбрах-всъшност измериха ги и казоха как са застанали и това беше.
« Последна редакция: Декември 23, 2015, 11:31:45 am от zyza »
   
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #731 -: Декември 23, 2015, 11:51:23 am »
Милички, с радост ви съобщавам, че днес Едитчето стана мама  на малката госпожица Грейси.
Може да ѝ честите в темичката ѝ в раздел Честито :)
« Последна редакция: Декември 23, 2015, 12:02:10 pm от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #732 -: Декември 23, 2015, 16:45:14 pm »
Здравейте момичета успях да си запиша по ранен час за преглед днес ходихме най-накрая разбрахме и пола чакаме госпожица отговаря си на седмицата малко лекаря ме поисплаши каза че плацентата е започнала да зрее и да пия магнерот 3x1таблетка да се надяваме че ще остискам до девети месец
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #733 -: Декември 23, 2015, 17:16:36 pm »
Момичета, помагайте! Как се справяте/справяхте със запека. Три вечери пих Фрутилакс, никакъв резултат, днес 5-ти ден не ходене, сутринта пих Дуфалак и сложих свещичка Бизакодил. Веднага след това прочетох листовката и видях, че пише да не се приема от бременни, особено първия триместър. Уплаших се и веднага във WC-то, уж я изкарах, но..... Надявам се нещо да не съм си направила. Не знам и Дуфалака колко мога да го пия.
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #734 -: Декември 23, 2015, 17:33:13 pm »
За запека повече круши ябълки прясно мляко ако не помага попитай в аптеката
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #735 -: Декември 23, 2015, 18:07:47 pm »
Да, мисля да се заредя с различни плодове. На мен проблема ми по принцип е от дете, но сега ......
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #736 -: Декември 23, 2015, 19:14:50 pm »
Здравейте, момичета :) Моля ви за помощ относно размерите на плода в 12 гестационна седмица. Изчетох всички възможни сайтове, но навсякъде пише различно и не знам на кое да вярвам. Питам понеже съм на края на 12 седмица и ходих за ранен биохимичен скриниг. Лекаря ме гледа на ехографа, измери параметрите на бебчето, каза че всичко изглежда нормално, но също спомена, че бебето върви по-едро. Каза ми, че било около 63 грама теглото, в сайтовете пише различни стойности, но като цяло най-много 30 грама. Двойно на това ми изглежда притеснително. Дано всичко да е наред, но все пак моля ако знаете нещо по този въпрос да споделите :) Благодаря предварително!
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #737 -: Декември 23, 2015, 20:06:15 pm »
beba89, при това изследване в този етап от бременността не се мери теглото. Измерва се дължината на различни части от тялото.  Ако лекарят не е открил отклонения, нямш повод да се трвожиш.

Теглото може да се изчисли само въз основа на тези мерки и не е показателно толкова рано. Ако лекарят е кометирал само теглото, а не останалите мерки, по-добре е да потърсиш специалист, който знае как да направи фетална морфология.  Безсмислено е да търсиш в интернет информация - това не е просто едно число, което да откриеш и потвърдиш, затова изследването се прави от опитен лекар.
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #738 -: Декември 23, 2015, 20:29:54 pm »
Зиза, моят Док се шегува, че в корема ми е мармалад от ръце и крака  :lol: голямо движение, първо УЗ, после мерене на тонове и не могат да ги намерят :)

Поли, за запека първо вода по 30мл на твой килограм тегло ако можеш и още. Сутрин на гладно чаша топла вода с малко лимонов сок и лъжичка мед. После плодове или салати, дават ги 5 порции дневно за бременни, но колкото можеш. Аз закусвам с плод, хапвам салати и след обяд или късно вечер пак плодове, но просто ми се ядат. Имаше период в който пиех и желязо от което се запичах яко и само Лактулоза действаше. Лактулоза, Дуфалак не се усвояват от организма и може да се пият продължително. Друго за запек са сушени плодове-сливи, кайсии. Ленено семе. Правя си един бъркоч 1ч.л. ленено семе, 3с.л. овесени ядки, 1с.л. арония, 2с.л. стафиди и кисело мляко на око(или на корем), може и лъжичка мед, действа ми добре на стомаха.

Беба, да те успокоя, че и на моите листи от ФМ пише, че бебетата са по около 70гр :) явно не е било проблем и може би както цигу казва не е коректно теглото, отделно те са толкова миниатюрни, че ръката да трепне и кой знае каква разлика дава :)
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #739 -: Декември 23, 2015, 20:40:23 pm »
Благодаря ти, м-и! Ще изпробвам всичко, защото усещането е много лошо. Опъването е още по- голямо, когато и червата са пълни.