0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
http://cleverbook.net/blog/roditeli/deteto-tragva-na-gradina-kakvo-da-ochakvame
3абавно написано, но и доста вярно ;)
Руми, дано се адаптира и да му хареса на Мони.


*
Бебе, точно в десетката с тази статия :)



   La vita è bella
Здравейте, благодаря на всички за съветите... В крайна сметка след мазане с какво ли не, реших , че слънцето ще свърши работа - сега пъпките са загорели и са вече много малко.
Имаме си от вчера християнче  :P , той се държа повече от чудесно, гостите и ние се забавляваме, а самото Тайнство беше много трогателно :D Фотографът ни каза, че ще тушира пъпчиците и корема на кръстника  :D
Прегръдки от нас, времето е толкова свежо  :lol:
« Последна редакция: Септември 07, 2015, 17:21:49 pm от bonbolini »
*
Здравейте, благодаря на всички за съветите... В крайна сметка след мазане с какво ли не, реших , че слънцето ще свърши работа - сега пъпките са загорели и са вече много малко.
Имаме си от вчера християнче  :P , той се държа повече от чудесно, гостите и ние се забавляваме, а самото Тайнство беше много трогателно :D Фотографът ни каза, че ще тушира пъпчиците и коремът на кръстника  :D
Прегръдки от нас, времето е толкова свежо  :lol:
Честито! Да е жив и здрав малкия! Браво на фотографа!
Мони от днес е на градина - нулева група за двегодишни. Този път нямам големи надежди и очаквания. След неуспешния опит да тръгне на ясла миналата година...

Успешна седмица, момичета
Руми, в частна градина ли сте? За пръв път чувам за нулева група за двегодишни. Този път  може да е съвсем по друг начин, просто е по-голям, а вече има и опит. Дано се адаптира по-лесно, а и вие покрай него. Яворчо всеки път след като отсъства по-дълго времеот яслата, тръгваше като наново с рев, сълзи -ужас. Сега бях се подготвила психически след ваканцията, но за моя изненада нищо подобно не се случи. Тръгна съвсем спокойно и то в сборна група. За съжаление сега е вкъщи болен, но няма начин. Успех на Мони.
<br />[link=http:
*
Привет и от мен в септемврийската тема. Ние вчера се наизследвахме за първоначално постъпване в детската ясла. Циркът беше пълен, 40 минути взимах проба на урина. Очаквах във филиала да има навалица пред кабинета за изследвания, а то като отидохме и една жена излизаше и бяхме ние. Резултатите - чак в петък. Остана ми контактната бележка (че не е в контакт със заразно болни и няма паразити, т.е. въшки). Надявам се от понеделник да стартираме успешно. Сега Дивчо ми е налазил джапанките и вършее с новата Кауфландска детска косачка.
Бързо оздравяване на мъниците и лесно адаптиране в яслите/градините!
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
bonbolini, честито християнче :) Фотографите си знаят работата, ще ви остане прекрасен споменът от кръщенето :)

meshko, да, пак частна, The Castle, до парка. Това с нулевата група е новост от тази година, даже сега са заедно с тригодишните, че още не са подготвили стаята за нулевата група. Но аз предпочитам да е с по-големи и в градина, за да му е интересно. Впечатленията ми от яслата са, че лелките обръщат предимно внимание на основните физиологични нужди и не им остава време да организират игри и забавления. А нашият обича игри с правила, песни, танци.

rtfrtf, успех и на вас. Голяма забава това с изследванията. Ние за по-лесно носим от къщи материал. В лабораторията само му боцкат пръстчето за кръв.
« Последна редакция: Септември 08, 2015, 10:20:58 am от rumyanau »



   La vita è bella
*
Здравейте, ние от една седмица сме кисели като лимони  :(, защото ни дразнят зъбките. Мажа венците на бебка с Бочко, а от вчера вечерта за през  нощта с Дентинокс, защото последните вечери се будеше поне по пет пъти, а снощи само три.  Приемам предложения и за други илачи, че направо е някакъв ужас на моменти.
« Последна редакция: Септември 08, 2015, 13:21:18 pm от kati_vm »
*
Привет и от мен в септемврийската тема. Ние вчера се наизследвахме за първоначално постъпване в детската ясла. Циркът беше пълен, 40 минути взимах проба на урина. Очаквах във филиала да има навалица пред кабинета за изследвания, а то като отидохме и една жена излизаше и бяхме ние. Резултатите - чак в петък. Остана ми контактната бележка (че не е в контакт със заразно болни и няма паразити, т.е. въшки). Надявам се от понеделник да стартираме успешно. Сега Дивчо ми е налазил джапанките и вършее с новата Кауфландска детска косачка.
Бързо оздравяване на мъниците и лесно адаптиране в яслите/градините!

rtfrtf, ние в неделя ги правихме тези "гимнастики" за взимане на проби. Ужас. А после и в лабораторията за вземане на кръв беше някакъв ад :( Още чакам да излязат част от резултатите и ми е доста напрегнато. И дребният от понеделник ще е на ясла и така ми е свито под лъжичката...

Момичета, от около 2-3 седмици на малчо започнаха да му се чупят нокътчетата през средата на нокътната плочка. Много е неприятно. Започна от едно и постепенно стана на всички пръстчета. На някой да му се е случвало нещо подобно? Педиатърът иска да изследваме хемоглобина (който е наред) и да видим, след като се "извъртят" всички пръстчета, дали ще се повтори пак. Не мога да открия някаква конкретна информация за причината за това.
*
Здравейте и от нас!

В августовската тема не можах да се включа, но ви прочетох. Свърши и нашата едномесечна околоевропейска обиколка. Децата се чувстваха много добре, играха и дивяха на воля, срещнаха се с братовчеди и роднини. Събрахме много впечатления в България и слънце в Малта. За отпучиване при мен почти и дума не може да става, но какво да се прави.
От вчера и Габи е на детска градина. За сега стои само по 1 час, вчера и днес я оставихме по 10 мин. сама. При нас малките тръгват на градина без да се очаква от тях да ходят, да се хранят сами, а да не говорим за гърне. Нашата група е смесена за деца от 1 до 6 год. и повечето детски гради са така, няма го това разделение по възрасти като в България. Мисля, че този модел се отразява много добре на малките, защото се учат от големите да се хранят сами, да се обличат, а големите се учат да пазят по-малките деца и да им помагат. Габи от скоро се опитва сама да се храни с прибори, много е сладка как съсредоточено се опитва да си оцели устата.
Надявам се в тази тема да се включвам вече по-активно.

Приятен ден на дечица и мами!


*
ra4ko75, много хубаво звучи това с градините с различните възрасти. Виена остава мой фаворит за място за гледане на деца :)

kati_vm, сигурна ли си, че са зъбки? Аз с баткото така обвинявах зъбките от четвъртия месец. Оказа се просто с такъв характер. Първото зъбче излезе на 11 месеца и въобще не усещахме кога излизат :)





   La vita è bella
*
От днес и аз си имам Християнче.
Такъв рев не съм виждала. Плака през цялото време. Първата ми грешка беше, че я дадох на баща й да я заведе от колата до църквата. (Понеже  тя почти не го вижда през деня и започна да плаче от него) и така рев защо я носи. В църквата огромно количество туристи понеже времето се разхлади и не става за плаж, а и малка Богородица а руснаците са много вярващи.
И пълната ми изненада с нас се оказа че ще кръщават още 2 деца на нейната възраст.
Та в един момент всички ревяха попа не се чуваше какво казва. Мария се хвърли върху мен, стисна ме и не ме пускаше. Накрая като я потопиха във водата, като хвана купела и няма пускане ви казвам. Чудо..... А сме ходили в тази църква много пъти, палили сме свещички и никога не е плакала.
После в ресторанта се смя на глас, игра ....Сега обаче трети час спи.
Фотографът се видя в чудо, няма един момент в които да не е плакала.
*
Руми, венците й са побелели, долу в дясно се вижда и една мъничка папулка, иска непрекъснато да си чеше венците, ръцете са в устата и по венците.

Стоека, честито християнче! Да е жива и здрава малката Мария!
*
Бонболини, Стоека, честити ви християнчета!
Бъдете здрави и много усмивки да греят по лицата ви  :)



Привет на всички.... Идвам с въпрос към Вас...мислите ли че моят Калоян е в подходяща възраст на 2г и 6 мес е,за да го запиша на плуване.Тук един дядо,вземайки внука си от градината, много ме нави като ми каза, че от както внучето плува,не са го хванали ни бактерии,нито вируси. Просто самите деца се научавали как да дишат правилно и в комбинация с това,че мускулите се развиват и укрепват имунитета се повишавал много. Чуденката ми в случая е не е ли твърде малък за басейн моя и не е ли рисковано посред зима да спортува точно плуване,все пак загрят и мокър ще излезе навън...Страхувам се да не би в опита си да му вдигна имунитета,да не го срина още повече. Приемам съвети и за алтернативни спортове,подходящи за възрастта му.
 stoeka71, Честито христианче. Много ми напомни за кръщенето на моята дъщеря. Беше по същия начин голям рев от влизането в църквата до излизането. Нито видях, нито чух каквото и да било от церемонията... А пък Яворчо още си няма кръстник, та не е минал по този път.
Ивелинка, мисля че е доста малко детето още за плуване. Едва ли ще го вземат. На една приятелка детето беше на 4, когато се съгласиха с много дълги уговорки да го вземат. Но все пка си питай на място.
<br />[link=http:
Здравейте,

Рачко, добре завърнали се :)
Свате, ще го помните цял живот това кръщене  :lol: Нищо, че е било ревливо, важното е, че вече си имате ангелче-пазителче.
Руми, много добре го каза това за "зъбите" и при нас беше така. Мислех си, че са зъби, а той просто си беше крив човекът  :lol:

Ние чакаме при педиатърката за ваксина или аз пазя ред, а мъжът ми е с Дани навън.
Много е мрънчав откакто се прибрахме в София. Иска само навън и като сме вкъщи само мрънка. Нищо не мога да свърша като хората.
Поне вече се вози в колата без да прави проблеми и спинка добре.
Вчера ми донесе гърнето, сложих го и свърши работата  8O

*
Здравейте  :)

Разисквали сте любимата ми :wink:  напоследък тема за махането на памперсите. Ето малко от нашия опит :).
От навършване на двете годинки, т.е. от четири месеца, ги слагам честичко на седалката на тоалетната чиния като всеки път обяснявам, че акане и пишкане се прави там в тоалетната, казваме си "браво!", когато свършат както трябва нещата, и т.н., разчитах на това, че с повторение постепенно ще разберат.
До тук резултатът не е особено добър  :).
Едното детенце всеки път си казва за акането, за пишкането понякога казва, понякога- не, но при всички случаи пелената, ако е намокрена, е малко, а не препълнена както беше в началото. Но при нея различното е това, че напоследък повече задържа и като пишка в тоалетната количеството е голямо. За разлика от другото дете, което пишка честичко и по малко, може би е физиологично и е въпрос на израстване, а не до самоконтрол.
Та другото детенце засега не си казва, въпреки че всеки път си обясняваме. Ако успеем да отидем навреме до тоалетната, то е просто защото знам в каква позиция застава и гледам бързичко да я занеса. Явно си е до дете :), едно и също съм правила, а резултатът е различен :).
От два дни ги оставям без памперси вкъщи, да знам, че съм пробвала и този вариант, пък да видим :)

А с гърнетата все си мисля, не е ли объркващо за децата първо да свикнат с гърнето, а след това допълнително да се учат на тоалетната (със или без детска седалка), просто си разсъждавам :), защото нямам опит с това.
« Последна редакция: Септември 09, 2015, 15:59:47 pm от marsi »

*
Честити християнчета на bonbolini и stoeka71! Това са прекрасни и незабравими спомени.

И ние сме на вълна тръгване на ясли, но ще правим изследванията другата седмица. Обмислям логистиката, за да мине възможно най-бързо и леко :). Дано да няма последствия от лекия стомашен вирус, който прекарахме, и всичко да бъде наред. Видях, че сте писали за смесени групи от малки и по-големи деца. Това го има и в частните детски ясли в София. Ще видим как ще е в общинската, закъдето сме се запътили. И мен започва да ме хваща предстартова треска :).

Споделиха ми всякакъв опит за свалянето на памперси и ползване на гърне - от деца на година и малко, които са вече без памперс, до тригодишни, които не искат да ходят по голяма нужда в тоалетната и вършат това в гащите. Децата са различни, родителите са различно амбициозни и спокойни, така че правило няма. Постоянство и търпение му е майката :). Опитвам се да не ги напъвам излишно, но и да насърчавам всеки напредък. При нас също има разлика при децата, въпреки че правя едно и също. Едното в повечето случаи върши нещо в гърнето, другото - просто си седи там. И това е успех, защото преди изобщо не сядаше. Дано ходенето на ясли да помогне.

marsi, твоите са малко по-големи и можеш да опиташ направо да ги приучиш да ходят в тоалетната. Не мисля, че се объркват от гърнето. Просто си имат своя тоалетна :).

ivelinca, провери какви са условията и възможностите и прецени. Щом има плуване за бебета, защо да не вземат и дете на 2 години и половина! Моето мнение е, че зимата не е най-добрият сезон за плуване.
*
ivelinca, прецени как се чувства твоето момченце в басейна и дали ще му е приятно да ходи редовно.

Някои деца са като рибки от малки; други, като моето, имат нужда от време и бавно свикват с игрите във вода. Едва последните три месеца на почти навършени 4 години моят син започна да играе и да лудува в басейна. Досега всяко лято сме го водили на море и басейн, но се страхуваше и беше много предпразлив. Не го насилвам, само защото аз мога и обичам да плувам и искам той също да се научи. Говорих с майките на много деца край басейна това лято и установих, че всяко дете по различно време е готово за водата. Няма срокове в тая работа.