. Нимика, страхотна рецепта за Заек капама, даже я имаме в Рецептурника 
само едно питане имам, мазнина предвидена ли е в продуктите?
Заешкото е сухо месо и аз добавям масло или самото месо намазвам с него и червен пипер!?
Питам, защото може и да си пропуснала в бързината?

  Аз като изявен готвач , рецепти не спазвам   и всеки път яденето си е  уникално само по себе си  

 , та  на въпросния  заек  капама  един път може да налея струйка мазнина директно в  гювеча, друг път  хич да не сложа  ,   или да натрием месото с  него.  Според бързането и настроението .  

Всъщност може да се приготви и  като се задушат предварително  зеленчуците  , запържи месото на порции , ама по -горе описваме по-мързеливия и здравословен вариант.
Нимика, опресни ми паметта, тези бисквити описва ли ги 
със свои думи за Рецептурника ?
Бисквити с овесени ядки , тахан и мед 200 г сусамов тахан
250 г мед
1 чаена лъжица ванилова есенция
1 чаена лъжица канела
60 г стафиди
200 г овесени ядки
100 г смлени орехови ядки
В купа смесвам тахана и меда и загрявам малко в микровълновата , за да станат по -течливи и  лесно да се разбърка всичко  . Правих и с пълно зърнест , и с белен сусамов тахан -все са вкусни .
Добавям всички останали продукти и разбърквам хубаво . С ръце оформям топчета колкото орех и присплесквам. Редя в тава , застлана с хартия и пека в загрята на 180 градуса  12-15 мин.  , охлаждат леко в тавата  и изстиват върху решетка. 
Аз обикновено правя половин доза, но слагам повече от предвиденото орехи .
Стафидите по  рецепта се киснат в  ром -аз не ги кисна -директно ги слагам -зависи дали са по-сочни или много сухи  все пак.
Ползвам фини овесени ядки -сините пакети от Лидъла.
Сместа и неизпечена ,пак е вкусна  за директна консумация 

 -констатирано от Калоянчо  с лъжица в ръка.
Даже не меря много точно и продуктите  и някой път са твърде сладки , някой път добавям още овесени ядки  -все се полчуава.
Уикенда :
-пържени филийки
-английска закуска- печени филии, яйца ,чай , сирена и кашкавал  
-супа кокошка
-картофи с кокошка
-млечна баница с юфка
-руло стефани
-зелева салата , зелена салата 
--пържени гъби 
-гъбен сос към Рулото  - извадих гъбите от маслото ,в  което ги пържих и запържих там една -лъжици натурално нишесте , долях вино , вода   , обикновено подправям с  мащерка ,ама не я намерих и сложих босилек - повря малко и  ето сос към основното 
-Довечера  кюфтета -предполагам на фурна  с гарнитура  дето не съм я измислила  и  салата  рукола 
Сладкиши за рд на София
Какво приготви  накрая    
