Мими, твоята пилешка импровизация си е пиле по китайски мен ако питаш ,
хареса ми ще я пробвам! Дай едно име и да я кача в Рецептурника :)
Вода слага ли или от зеленчука каквото пусна на ориза си му стигна за да се свари?
Мими и аз не слагам бамбук и китайски гъби в моя вариант и пак така си го наричам :lol:Добавяла съм продуктите в реда, в който съм ги описала
Качвам го в Рецептурника :) с име Пиле по китайски - mimi26 .... Съгласна :balk_104:
Моля те, добави само последователността в стъпките 1-2-3!
мише , давай рецептата за патладжан -кебапа .обожаваме патладжан ,а и като гледам суров се реди в тавата?
е , останалата част от петлето точно за супа ще е за утре :) Домашен бульон ,ммм:)
Готвачки, от няколко дни се каня да кажа и все забравям - до 23.08 има от гофретниците в орифлейма на 22,90лв. Някой ме беше питал, обаче забравих кой :oops:Мерси, Мими!
Бях писала, че правих едни редени патладжани. Получили са се много вкусно. Ако нямаме достатъчно рецепти ще споделя :)
Вчера - Картофена запеканка със пилешко месо :)
За утре - пълнени чушки/пиперки с кайма и ориз :)
Шопска салата :)
2 дни няма ли готвачки :)А бе има си, но се скатават :wink:
.....
Моите пълнени пилешки пържоли накрая се превърнаха на пилешки пържоли с прясно мляко, топено сирене и крема сирене и зеленчуци с ориз по китайски :)Ммм, звучи много вкусно :)
Я, дайте рецептичка за тази супа.http://e-kulinari.com/index.php?p=recipe&id=4644
Днес сме на бутчета с картофи във фурна.
Ауу ми ще и се обадя. Нямам никаква идея :oops:
м-и , браво на майка ти -как ми се ядат ореховки -дай вашата рецепта моля :)
Капни и малко ром в плънката за ябълките :)Ами , що да хабя така рома , като може да го изпием :)
Закуска - солени "кюфтенца" със сиренце,..
Додич и аз понеже с повече тънички кори си я представям, но пък ще са твърди и си набелязах рецепта с яйчен крем, ето тази http://sladkoisoleno.blogspot.bg/2013/10/blog-post.html Ще споделя как е, ако ни хареса така ще опитам и със заквасена сметана.Аз правих точно по тази рецепта - стана невероятно вкусна.
Нимика, аз навреме се включвам, няма що 8)Мерси , Мише. Силиконовата ми тава е 26 и основно нея си ползвам . Довечера ще пека с праскови да видим вкуса как е .
В тавичка с диаметър 30 см пека този тип кексови сладкиши.
Нинка, можеш да го поръсиш с пудра захар ако не ти е вкусен така.
Нимика, ще се върна назад да видя в рецептата как е,м-и , то не остана за поръсване - свърши :)
но аз след като наредих плода / на половинки сливите, не тънко нарязани/
поръсих с малко кафява захар и сложих във фурната.
Много лек карамелен вкус получиха плодовете след изпичане.
Сиропирaни пaнделкиТова как става ?
огретен с картофи и броколиБлагоадря за идеята , скоро не съм правила
Сиропирaни пaнделкиТова как става ?
-арпа-фиде със сметанов сос с пилешки късчета и гъби , чесън и босилек
много обичам този вид макарони - много са ми вкусни и формата поема соса много добре , не като виещи се дълги спагети :)
Петя, не се отваря линка. Мисля, че с патладжан беше тоя кебап.М-и, коригирах го :)
Като слагаш твои снимки ги прави публични или копирай с десен бутон url адреса(най-добре, не се виждат профили). На мен фейса взе, че ми и блокира, явно утре ще гледам :lol:Петя, не се отваря линка. Мисля, че с патладжан беше тоя кебап.М-и, коригирах го :)
Сложих оригиналния линк, иначе бях сложила моя снимка от фейса :)
Да, с пилешко и патладжан :)
Като слагаш твои снимки ги прави публични или копирай с десен бутон url адреса(най-добре, не се виждат профили). На мен фейса взе, че ми и блокира, явно утре ще гледам :lol:Петя, не се отваря линка. Мисля, че с патладжан беше тоя кебап.М-и, коригирах го :)
Сложих оригиналния линк, иначе бях сложила моя снимка от фейса :)
Да, с пилешко и патладжан :)
Петя, изглежда страхотно! Аз така и не се бях зачела в рецептата, бих заменила изцяло граха с моркови, мъжете ми не обичат никак грах.И на вкус е страхотно :) Аз сложих и грах и моркови, но ние с моят мъж не подбираме, за разлика от детето :oops:
Султан кебап :)
http://vkusen-svyat.blogspot.bg/2015/09/chicken-sultan-kebab-tavuklu-sultan.html (http://vkusen-svyat.blogspot.bg/2015/09/chicken-sultan-kebab-tavuklu-sultan.html)
Бисквитена торта :)
Пете, моля те, при време да напишеш рецептата, интересна е нека я имаме в Рецептурника :)Разбира се Мише :P
пп.Това студено в време много ..... предразполага и към нарастване обиколката на талията :)
Фрея, каква е тази маслинова разядка?Продават в бурканчета смлени маслини със зехтин, предимно са доста солени и е по-добре да си правиш сама. Не знам Фрея дали я приготвя.
мишанте, ако питаш за сметаната малка опаковка е ок :) Под на око съм имала предвид соса да е достатъчно в зависимост от съда в който редиш канелоните, за да ги покрие :)
за да не е само спам и една леща ще добавя и яйца по панагюрски за днес, пък утре ще му мислим пак:)
Отзиви за султан кебапа-превъзходни !!!Много се радвам, че ви е харесал :)
Супер рецепта! .....
паниран кашкавал+гъбена супа (манатарки)
картофена салата
тиквеник
:eat: вторник, срядаМише, купена е трушията :). Аз като цяло нямам условия да си правя, а и ми излиза по-евтино да си купя.
Шопска салата
Кюфтета и наденички на тиган
Пържени картофи / в машинката с малко мазнина /
Паниран кашкавал + остатъка от пухкавата панировка със шунка
Бананов кекс
:eat: днес
Миш маш
Салата зеле с моркови
Пилешки хапки със сусам + чеснов сос
Грозде
Раче, стана ли туршията, ах как ми се прияде!?
Миналата година имах лош опит с кофти карфиол и толкова много труд и материал замина,
че тази година само вариации на свежата салата с него на Стефи ще правя.
А съвсем обикновена туршия майка ще прави, но още не е заредила бидона :)
А относно канелоните на Стефи / ама как и горят ушите сега :lol:/ оказаха се страхотно попадение,
трябва да купя днес. Обещала съм ги за събота и неделя и аз :P
Момичета, продават ли кестени някъде? Тази година още не съм срещала...Ах,като каза кестени и си спомних твоята рецепта за патешко с кестени ,а на мен как ми вървят и само кестени ,вчера купих едно розе ...
днесСъщото, само че салатата ще е шопска с пресни чушки, а за десерт - печена тиква с прясно мляко. :D
пиле с ориз
салата домати и лук
Мусака от тикивчки с кайма и булгур
Аз много обичам булгур и си го слагам в разни комбинации - с тиквички , спанак , кайма , яйца и сирене... каквото се сетите все става . А и се приготвя бързо .Мусака от тикивчки с кайма и булгурНимика, рецептата, моля :eat:
Попаднах на страхотен булгур и ми остана половин пакет!
Нинка дано печката тръгне!A , няма проблем - сложи нов щепсел и изпекох
И аз съм правила такова варено филе. Чела съм някъде рецепта и за варене в зелева чорба :) но аз само със сол си го варих. Много добра идея е ролето, защото може да се сложи и чесън.Точно в зелева чорба би било по-добре,ама сега още няма.В зелева чорба баща ми кисне рибици и писле суши ,пак оваляни в подправки -перфектното филе"Елена" без е-та !
Вероятно не си видяла въпроса ми! Моля те, отговори ми за да я кача :)
Нимика, как ти звучи Свински филенца за мезе за заглавие на твоята рецепта?
Интересна и много добра идея, нека я имаме в Рецептурника :)
:oops: Виновна , че не отговорих , иначе го видях ,ама въпросните филенца заслужават ли чак такава чест , че да ходят в рецептурника :)Вероятно не си видяла въпроса ми! Моля те, отговори ми за да я кача :)
Нимика, как ти звучи Свински филенца за мезе за заглавие на твоята рецепта?
Интересна и много добра идея, нека я имаме в Рецептурника :)
Нимика, аз точно така я правя, пека я на кубчета и когато е готова,Мен чуденето ми беше дали на водна баня да пека или директно .Пекох на 130градуса без водна баня тавата , много вкусна беше . Не бях направила карамел , пропуск е -с него ще е по -вкусно .
а може и на другия ден я заливам със смес яйца и прясно мляко и пека.
Днес племенника има РД :balk_12: / здрав да ни е / и сме на гости :balk_7: :balk_5:Да бъде! Хубав празник.
м-и, дай тази рецепта да я пробвам някой път :)Веднага :)
StefiZ, давай веднага рецептата за фиш енд чипс !
самардала е едно растение, изглежда като чубрицата, ако знаете как изглежда де :wink:Това, което описваш дали не е сминдух? Самардалата ми я дава от семейство лукови и не изглежда така.
та, скубе се, изсушава се, стрива се и се смесва със сол, само със сол. В шарената сол има червен пипер, чубрица и разни други неща. Самардалата е само със сол и е зелена смес :)
Моят мъж твърдеше, че това зеле е малко и купихме 10 зелки в повече, та сега правя салати(тях май не ги пиша ) и готвя ежедневно :lol: иначе го сложихме преди седмица.
ps Да не ви е готово киселото зеле, че доста постове видях ? Аз едва днес го сложих :D
Днес правих баница по тази рецепта.Стана много вкусна.Май за баницата по онлайн поръчки работиш . Да си поръчам и аз нещо :lol:
И един крем-карамел набързо направих. И ще се пръсна :lol:
Да си поръчам и аз парче баница, ча май само аз я ям последно време :lol:Днес правих баница по тази рецепта.Стана много вкусна.Май за баницата по онлайн поръчки работиш . Да си поръчам и аз нещо :lol:
И един крем-карамел набързо направих. И ще се пръсна :lol:
И аз снощи два крем карамела изядох и грухтях после , че покрих и с шоколад отгоре .
днес:
- ориз с коприва
-запечено сирене
Нинка, от къде купуваш коприва?От някоя полянка с неизвестни за мен gps координати :) .
Ха-ха, хванахте ме :lol:Да си поръчам и аз парче баница, ча май само аз я ям последно време :lol:Днес правих баница по тази рецепта.Стана много вкусна.Май за баницата по онлайн поръчки работиш . Да си поръчам и аз нещо :lol:
И един крем-карамел набързо направих. И ще се пръсна :lol:
Стеф, какво е асчак?Цедено мляко и сирене предполагам, иначе е катък.
ами не точно, катъка си е катък, а това се прави в нашия, южния край, само от прясно мляко. на есен когато вече е гъсто от козе или овче мляко, налива в съд (буркан, пластмасова бутилка и т.н.,) слага се малко сол и се охлажда, майка ми го слага в корито с лед, така престоява идея нямам колко и след това се нарежда в хладилника :lol:Еее аз по-горе не разбрах, че е домашен :) извинявай!
съвсем различно като консистенция е от катъка и вкус, разбира се :wink:
айде да не е спам само, един сладкиш с плодове пека.
ти пък, какво се извиняваш :)Те някъде и по други странни начини го наричат като крокмач :lol:
думата е странна, мисля че е турска, а дали имат комшиите изобщо такова нещо идея нямам, но баба ми го правеше, мама и тя се научи и те така, ужасно вкусно е. :)
. Нимика, страхотна рецепта за Заек капама, даже я имаме в Рецептурника :)
само едно питане имам, мазнина предвидена ли е в продуктите?
Заешкото е сухо месо и аз добавям масло или самото месо намазвам с него и червен пипер!?
Питам, защото може и да си пропуснала в бързината?
Нимика, опресни ми паметта, тези бисквити описва ли ги
със свои думи за Рецептурника ?
Сладкиши за рд на СофияКакво приготви накрая :D
2. Много интересно ми прозвучаха няколко рецепти :P
* "Пилешки бутчета с марината от мед в тиган" и
"Пилешки гърди с ориз и зеленчуци по китайски на ra4ko75
/Раче, искам зеленчуците в китайското хрупкави да ми остават,
а в моята рецепта са все меки и като варени, при теб как са?/
Момичета, донесоха ми една огромна селска тиква, като една част ще е печена, тиквеник, но ще остане и още. Дайте изпитана рецепта за сладкиш или друга вкусотия.Супа от тиква също се получава много добре, ама не помня писала ли съм тук рецепта.
Момичета, донесоха ми една огромна селска тиква, като една част ще е печена, тиквеник, но ще остане и още. Дайте изпитана рецепта за сладкиш или друга вкусотия.Чийзкейк с тиква и шоколад (http://www.supichka.com/2014/02/Chocolate-Pumpkin-Cheesecake.html) :)
Smiles , как правиш ориза с яйца и зеленчуци ?
(http://media.snimka.bg/s1/5039/036322536.jpg?r=0)
Nimika, бих се самопоканила, ако не съм на 400 км от вас. :)Заповядай , с най-голямо удоволствие ,желание за път и за разходка да имате само :)
Нимика, дай рецептата за ориз с нахут и зеленчуци моля.Ами не е нещо специална рецептата:
И какъв нахут купуваш?
чернокоп, печен на фурна върху морковиИнтересно :) -морковите имат ли някаква специална обработка преди това ?
Днес ще сготвя и за уикенда, че мъжете ги оставям сами за два дена...
Сиренява каша
Крем супа карфиол с ароматни крутони
Пиле с картофи
Аууу чак срам ме хвана, забравила съм, че съм пускала рецепта. Аз съм много скарана с рибите и последните години гостуваме по Никулден, та не ми се налага да правя.
Днес - пълнен шаран :) /от няколко години по рецепта на М-и/ :)[/color]
Додич, червената леща като обикновената ли я готвиш?
Зеленчукова супа
Пиле с кисело зеле
Постни мъфини
оф, последните 2 дена сме само на италианска кухня, че то много ангажименти, много нещо :lol:
снощи домашна пица, за днес варя някакви спагетоподобни руско производство със сос болонезе ще са.
Злати, и аз съм купувала готови, но не знам защо не ми понасят, боли ме стомах, иначе на домочадието нищо му няма :lol:
правих една баница със спанак и едни по-дебели кори , печени като на сач - стана страхотна
Стефи по всеобщо мнение мъжете правят много по-добри яйца от жените, просто защото са го овладяли до съвършенство с практика. :D У нас яйца готви винаги мъжът ми, аз правя само един омлет с магданоз, който той признава, макар че не понася магданоз изобщо. Баща ми също правеше по-хубави яйца от майка ми, при все, че тя е главен готвач.
и да не е само спам, аз пих до сега с бивши колежки, а баща им ги е хранил с омлети, че той май друго не може да готви :lol:
:eat: вчера
Айсберг с красавица, чери домати и авокадо
Паниран кашкавал
Питка Слънце
:eat: днес
ПИЛЕШКИ ГЪРДИ С ОРИЗ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ПО КИТАЙСКИ /ТУК/ (http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51211.msg1117132#msg1117132) на ra4ko75
Раче, може ли да ми кажеш този чили сос за китайско какво съдържа
и с какво мога да го заменя в България!
За да получа този сладко-кисел вкус на китайските ястия
аз правя дресинг от кетчуп, оцет и мед, не съм търсила тук нещо с подобно име!
Кекс с ябълки
ризото с тиква и гъби
Мише, много зареден китайски магазин има в една от десните преки на Пиротска в отсечката между Мария Луиза и Женския пазар.Точно същият щях да препоръчам. Страхотен магазин е.
Мише, много зареден китайски магазин има в една от десните преки на Пиротска в отсечката между Мария Луиза и Женския пазар.Точно същият щях да препоръчам. Страхотен магазин е.
М-и, върти ми се в спомените, че Нимика или друг беше описал подобна рецепта!?Мише, благодаря ти! Аз съм забравила дали има нещо по специфично, а из нета има рецепти с някакво "инжектиране" :oops: и докато взема решение ги сварих в зелева чорба и са си вкусни и без подправки :lol: но сега ще ги овалям и утре пак ще пробваме :lol:
Сега ще видя и в Рецептурника, може да съм го качвала, щом помня!?
Ей, не съм съвсем изветряла :lol: намерих я в Рецетурника :)ТУК - Свински филенца за мезе - nimika (http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51211.msg1113951#msg1113951)
Слагаш ли нещо специално? Моите я ядат само с наденичка вътре, като София яде единствено въпросната, лещата си остава.
М-и, какво ще панираш?Картофените кюфтета :)
Момичета, текат кастингите за Мастършеф 2 , така като ви гледам половината сте кандидати за там :) Хихих :)
Бананови палачинкиСупата не я направих, а вместо нея:
Крем супа от тиква и спанак
Сладкиш с бишкоти
Печена скумрия с лимонДовечера сме на това меню. :)
:eat:не се и съмняваме и чакаме рецептата
Шоколадови мъфини /
пробвам нова рецепта, ако е сполучлива ще я споделя /
афиджан със свински джолан,Така -запеканката звучи страхотно , ще я пробвам във варианта с каквото месо ми остане :), а какво е "афиджан " съм в пълно неведение-и чичко Гугъл мълчи ?
палачинки,
запеканка с остатъка от джолана, че беше доста голям.
Афиджан е зимна супа, която се прави със зелев сок (разреждам го с вода, че иначе става много солено) , накълцано кисело зеле, праз, ориз и накрая се слагат сушени люти чушки. Досега винаги съм я правила постна, за пръв път пробвах с месо, ама пак се получи много хубава. Убийствено върви с ракия, за който обича. :)О, и аз обичам такава супа, но не бях чувала името афиджан :)
Баница с булгур и коприва
47 Smiles, как я правиш тази сиренява супа?Ето тук е рецептата на Смайли: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51211.msg1107878#msg1107878
кюфтенца с бял сос
...Защо да не можете -на мен ми изглежда съвсем нормално меню , друг въпрос е какво е количеството. Но ние с мъжа ми похапваме количествено , което не е за сметка на качественото де :hungry: .
Както се досещате, ще имам гости, че то ние и да се скъсаме не можем да го изядем това :lol:
Баклавата на Кака Тони
- Препечени филийки с катъкИ у дома има една голяма купа , подобие на катък , което направи мъжа ми - цедено домашно кисело мляко ,смесено с натрошено по-мазно и солено сирене - идеална смес и за филийки ,и за гарнитура към всичко .
- Препечени филийки с катъкИ у дома има една голяма купа , подобие на катък , което направи мъжа ми - цедено домашно кисело мляко ,смесено с натрошено по-мазно и солено сирене - идеална смес и за филийки ,и за гарнитура към всичко .
скумрия с ориз и маслини на фурна
Рибна салатка и кисели краставички :)Я, разкажете рецептите , моля :)
[/color]
[...картофени кюфтета :)Ето :)-благодаря за споделеното - събрах наведнъж достатъчно идеи за неща, които скоро не съм правила :)
Салата тиквички с млечен сос :)
Кюфтета по Чирпански :)[/color]
Може да се направи например и само с маслини. Баба ми приготвяше така яденето по време на пости.Благодаря .
Медени мечета :photo: (https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/12790968_10207417286764113_8049201770654726839_n.jpg?oh=5d5794acf03e7b10ca98d7a92fb12505&oe=576D9D44)
Смайлс, дай рецептата за булгура, моля те!
Напоследък почти съм отказала месото и ще се радвам, ако споделяте повече постни манджи!
смайли, я кажи как правиш хумуса?Стефи, наскоро коментирахме хумуса. Ето тук съм дала рецептата, която ползвам. Може и без печени чушки.
аз си импровизирам доста с нахута, ама май класически хумус не съм правила.
47 Smiles, освен яйца утре се прави и баница, пече се пилешко, яде се и халва :)Ра4ко, и аз разбрах за баницата и ще направя тази баница с кори на сач, която обсъждахме наскоро. Но пиле не би трябвало да се яде днес (тази седмица не се яде месо, а от утре се спират и всички животински заради постите). Имаме купена и халва :P
Свате, аз дивият чесън го слагам към салатата с репички, краставички и даже и варено яйце за разкош.
Бях яла някъде песто от дивив чесън, разкошно беше, но пусто не помня... Та, ако някой знае рецепта да казва.....
На левурдата ние му казваме див чесън :)
Ще готвя за тази вечер яхния от нахут, леща и грах. Много вкусно става. Със зелена салата и плодове.Вера, можеш ли да споделиш как я приготвяш?
Смайл, какво е задушен ориз?М-и, това е обикновеният бял, сварен ориз, който не се бърка докато се приготвя. Прави се само със зехтин (или масло) и сол.
Вчера както писах в друга тема, беше рибен ден
Цаца - попарена, пържена, в доматен сок във фурната,
Кефал на скарата
Днес
Чорба от лапад
Пилешки дробчета и сърца във фурната
Пиле с картофи
За утре е планирано
Пилешка супа
Агнешко с ориз
Би ли споделила как приготвяш супата от лапад? :)
Ще готвя за тази вечер яхния от нахут, леща и грах. Много вкусно става. Със зелена салата и плодове.Вера, можеш ли да споделиш как я приготвяш?
Вчера
Пъстърва на фурна
Задушен ориз със зехтин
Днес
Крем супа от червена леща
Мешко, ще ми копнеш ли рецептата, че телефонът ми засича линка, като вирус?
крем-супа от аспержиРазкажи и сподели :)
крем-супа от аспержиРазкажи и сподели :)
последните дни :
-правих една интересна баница с одрински кори , нарязани парченца сварени картофи / имах останали / , коприва , парченца кашакавал и традиционната плънка от яйца, кисело мляко и и сирене и стана много вкусна - приличаше малко на лазаня - така че всякакви остатъци и продукти търпят влагане
- варен език в гювече с моркови , сини сливи и сметана
-картофи задушени
-ориз с коприва
-печени крилца и бутчета , мариновани в горчица и мед
- огретен
Сега:
-ярешко с ориз
И за днешен празник в детската ни градина - рогчета , маслена питка розички и кошнички с крем .
Нимика :lol:, пресни или от компот?
Аз и друг път съм споделяла, че това ми е любим сладкиш с круши. Канелата я пропускам.Пресни са .
http://kitchen-miriams28.blogspot.bg/2012/09/blog-post_1660.html
Може вместо бисквитите карамел с малко масло, крушите и отгоре пандишпаново тесто. След изпичането сладкиша се обръща. Остатъка от карамела по дъното на тавичката с малко вода и съвсем малко ароматен алкохол се "измива" и сиропира леко сладкиша.Това е на мама рецептата за плодова пита, но с компот, не вода :D
никой ли не готви в тези жеги :wink:готвим :) -салата и сладолед
никой ли не готви в тези жеги :wink:
вчера
лапад с ориз със чеснов сос
днес
пърежени филийки
зеленчукова супа със създърма
турска баклава(купешка)
Къде се изгубихте, кулинарки? Сигурно месите козунаците вече? :lol:Ами, ще меся като има кой да ми ги направи(при това професионално), защо да си го причинявам? :)
Какво да готвя? Ориз, боб , леща, грах... всякакви картофи, дори фалафели си правим по 3 пъти на седмица... направо не знам 8O някакви идеиТиквички, постно зеле, печени панирани чушки(само с брашно), чушки и патладжани с доматен сос ..
оф, отдавна не съм се разписвала, да не си помислите, че не готвя, готвя и пушек се вдига, ама все не остава време да докладвам тук :lol:
Но, да ви кажа снощи какво спретнах, получи се добре и е бърза манджа.
Нарязах обезкостени пилешки бутчета, задуших ги с малко мазнина в дълбок тиган с капак, 2 скилидки чесън с пресата, след това добавих 4 триъгълничета топено сиренце, като се разтопи сложих една чаша ориз и 2-3 вода. Оставих да ври, през това време нарязах 4 неголеми червени чушки и 2 моркова на кубчета. Като се посвари ориза добавих и зеленчуците да се поварят и те малко, но малко, защото исках да останат хрупкави. Можеше и броколи да добавя, обаче нямах :lol:
та, получи се едно много свежо ядене, всички си облизахме пръстите. А, писнах и един дафинов лист да ври вътре.
С една ръка, нали съм луда, направих за сестрите в болницата вчера питка слънце,Мише, поздравления за питката! Може и да не е била перфектна, но съм сигурна, че е направена с много любов. :D
малко безформена беше, но им казах, че скоро ще им направя перфектна, благодарение на тях!
Мише, пак ще ти пишем черна точка
Никаква активност тук, ще рече човек че гладни стоим :lol:Да дойда у вас - напоследък само такива неща ми се ядат :) .
Ние сме сами август, децата са на село и аз готвя само печени тиквички, патладжани с домати, сирене и яйце, лятна манджа тип постен гювеч, салати, различни сирена и туй то ни е менюто :lol:
Привет Кулинарки :flower: и аз се завърнах след лятното напред-назад и готвене набързо.Кули от патладжан със сирене .
Сега се опитвам да вляза в ритъм, не така успешно , но лека полека ще се стиковам!
nimika, дай име на патладжаните на кули, за да ги кача в Рецептурника :)
Изпрати ми също снимката на сладкиша от сини сливи,
за да се опитам да я поставя аз, не се вижда!
Пълнени камби със яйца и сирине :)чудесна идея за утре , благодаря :)
... взех , че сложих лимон и киселото мляко бе по- кисело и дребния заяви -много е солена и не му хареса
Той малко бърка изказа за вкусове - и друг път казва на киселото солено , на соленото -кисело , но в случая каквото и да каже си е правилно . На мен ми беше по-скоро кисела ,а не солена .... взех , че сложих лимон и киселото мляко бе по- кисело и дребния заяви -много е солена и не му хареса
Нимика, това е защото киселото и соленото се потенцират, т.е. ако сложиш киселина, соленият вкус се засилва. :)
-цедя едно домашно кисело мляко, леко кисело и вкиснато , което не знам в какво ще трансформирамКато го изцедих не се усеща киселия вкус и си е много вкусно така натурално и гъсто.
-пекох патладжан за кьопоолу за зимата -мързелив вариант в тавата във фурната - чудесно и бързо се получи . Някой ми беше казал да намажа с олио кората и се белел по-лесно после - наистина е така .
Аз казвам кьопоолу и на печения патладжан :) -така , че си пека патладжаните на фурна , беля и замразявам / стерилизирам . После , ако искаме добавяме печени чушки или пък не . Рядко имам мерака в един ден да пека и патладжан , и чушки , че и домати да добавям .
Това самото кьпоолу ли на фурната се прави, или само за печенето на патладжана? Ако е първото - метни рецепта и технологията в консервната тема :D
ооо и дядо ми правеше страхотна майонеза/хайвер от цедено мляко, извара, чесън и лук, мммммУ дома сега извара да иска човек -нали наблягам на нея , ат кеф акашкавалена , кеф обикновена .