0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

  desi4ka

 • **
 • 127
 • Любовта ще спаси света !
Re: Инвитро/ ИКСИ в клиника Щерев
« Отговор #140 -: Ноември 18, 2015, 10:27:55 am »
Mecichka,здравей! :D
Вчера сутринта минах на УЗИ преглед при д-р Тимева, видя ми фсх-то и каза, че този месец имам филикули и в двата яйчника т.е общо 7 като един от тях бил по-голям -10мм. и понеже останалите антралните не можели да го догонят, то стимулацията се отлага за декември-да отида на 1, 2, или 3 ден от МЦ и независимо в кой ден се падне, ако я няма нея да потърся , който е дежурен, за да стартираме процедурата.За маточната лигавица каза , че е XS -размер (незная какво значи това), но като цяло беше доволна от видяното , каза декември да не пускам ново фсх, нямало смисъл, тъй като тези фоликули я устройвали и ми изписа още една опаковка Дхеа.Още не смея да се зарадвам напълно ,до като не почнем процедура, че то все нещо изниква , но като цяло гледам да мисля позитивно! :bighug:
Re: Инвитро/ ИКСИ в клиника Щерев
« Отговор #141 -: Ноември 18, 2015, 22:52:57 pm »
desi4ka  :P радвам се за теб, и стискам палци за декември да ти е ред  :wink:
според мен е по-добре още на първия ден да отидеш, да имат време за реакция  :)

алеса, а ти как си  :) понамаляха ли болките и как се развиват нещата при теб сега

*

  desi4ka

 • **
 • 127
 • Любовта ще спаси света !
Re: Инвитро/ ИКСИ в клиника Щерев
« Отговор #142 -: Ноември 19, 2015, 14:05:05 pm »
Благодаря ти ,mecinka!Дай, боже ! Мисля да те послушам и да ида на 1-ви ден (за първи път ще ми е и уж изчетох доста неща в нета, но много неща не са ми ясни като например какво следва на този първи ден, по какъв протокол ще съм и т.н) много ми се иска д-рката да стартира процедурата, но пък , ако не е на смяна -ще се наложи да е друг лекар.Пък ако ме поеме друг лекар , след това при него ли оставам до края на процедурата, или се връщам при първа възможност при Тимева?  :ask:
Re: Инвитро/ ИКСИ в клиника Щерев
« Отговор #143 -: Ноември 19, 2015, 14:16:03 pm »

Деси,

От това, което съм чувала от момичетата, които вече са минавали процедури, случва се ако тяхната АГ не е на смяна в ден, в който трябва да се предприеме нещо, да ги замести друга АГ, която е на смяна, ако не може да се направи манипулацията в друг ден, но си остават при основната АГ, с която си работят от началото. Не се притеснявай и успех!

На мен всичко това тепърва ми предстои и аз също много се вълнувам. При нас стартирането ще бъде най-рано януари-фервуари догодина.

*
Re: Инвитро/ ИКСИ в клиника Щерев
« Отговор #144 -: Ноември 19, 2015, 18:45:42 pm »
Момичета, не се притеснявайте! Всички лекари там са добри. На мен също ми се наложи лятото спешно преглед и моята лекарка я нямаше, прегледа бе извършен от Коновалова, също е много внимателна и добра. Веднага звънна на моята, обясни и ситуацията, обсъдиха заедно какво да правят и така....На следващия ден вече самата манипулация бе извършена от моята си лекарка.
Така, че СПОКО :)
Re: Инвитро/ ИКСИ в клиника Щерев
« Отговор #145 -: Ноември 20, 2015, 01:19:19 am »
 :P десичка, няма място за притеснение
сигурно ще напише в досието ти с какво смята да те стимулира и т.н., и ако я няма ще се съобразят с нейното желание. както са написали и другите момичета всички лекари са много добри, а после си те поема тимева  :P

Mirracles ще стискам палци

 :P Vilia, много сладка лентичка

Re: Инвитро/ ИКСИ в клиника Щерев
« Отговор #146 -: Ноември 20, 2015, 08:36:05 am »
Мерси, за подкрепата мечинка!
Стискам палци на всички, които за в процедура за много успех!
Усмихнат ден, момичета!
*

  desi4ka

 • **
 • 127
 • Любовта ще спаси света !
Re: Инвитро/ ИКСИ в клиника Щерев
« Отговор #147 -: Ноември 20, 2015, 10:08:49 am »
Mirracles, Vilia, mecinka - благодаря ви много , момичета, за бързите отговори и подкрепата, която ми оказвате!!! :bighug:
Mirracles-ще ти стискам палци и се моля , нещата при теб да се развият благополучно!   osi_9
Vilia- браво, момиче, много се радвам за теб, къде изчезна-дълго време те нямаше?! :balk_48:
*
Re: Инвитро/ ИКСИ в клиника Щерев
« Отговор #148 -: Ноември 20, 2015, 20:00:01 pm »
Здравейте момичета :)
Темичката се оживила гледам :)
Деси, не се притеснявай, ще си бъдеш при твоя си док, просто, когато отсъстват предават на колегите си. Моята док, също ми каза, че като започнем декември, ако я няма, понеже може да е извън страната, да не се притеснявам, ами да си отида в клинката и да почвам стимулацията, неин колега ще я замести.
Извинявайте ако пиша объркано, просто мисълта ми дава на заето!
Аз в понеделник съм на преглед и дано всичко е ок, че наистина да започнем стимулацията декември.
Деси, ако можеш, наистина отиди на 1-ви ден. Въпреки, че аз не съм от София и няма как да го направя...като дойде момента, доста бързо ще трябва да се организирам. Пожелавам ти всичко да е наред и да стартирате!
Алесса, как си? Стискам палци и само хубави новини чакаме!
Мира, в Щерев ли ще правиш хистерото?
Много успех момичета!  :crossfingers:


Re: Инвитро/ ИКСИ в клиника Щерев
« Отговор #149 -: Ноември 20, 2015, 20:35:48 pm »
Rosss,

Да, в Щерев ми е хистерото. Стискай ми палци!
Успех на прегледа в пон!
*
Re: Инвитро/ ИКСИ в клиника Щерев
« Отговор #150 -: Ноември 21, 2015, 00:23:04 am »
Мира,
Стискам силно всички палци  :crossfingers:
Всичко ще бъде наред!


*

  desi4ka

 • **
 • 127
 • Любовта ще спаси света !
Re: Инвитро/ ИКСИ в клиника Щерев
« Отговор #151 -: Ноември 21, 2015, 09:08:28 am »
Благодаря ти,ross!  :lol:
Значи и ти се очертаваш за декември месец , при кой доктор/докторка си? Може пък да се засечем по някое време в клиниката :balk_600:
*
Re: Инвитро/ ИКСИ в клиника Щерев
« Отговор #152 -: Ноември 21, 2015, 23:45:43 pm »
Деси, като гледам горе-долу вървим заедно. Лапарото ми беше в края на август, после регулонче..... Сигурно ще се засечем  :D
Иначе, аз съм при д-р Андреева.


*

  desi4ka

 • **
 • 127
 • Любовта ще спаси света !
Re: Инвитро/ ИКСИ в клиника Щерев
« Отговор #153 -: Ноември 22, 2015, 11:04:01 am »
Деси, като гледам горе-долу вървим заедно. Лапарото ми беше в края на август, после регулонче..... Сигурно ще се засечем  :D
Иначе, аз съм при д-р Андреева.
Ама, че съвпадение , ross   :D и моето лапаро беше в края на август -на 31, но ми беше скучно, понеже и в стаята и в интензивното бях единствената пациентка за конкретния ден.Много ще се радвам , да се видим и запознаем на живо-очаквам МЦ около 8-9.12 най-рано и от там нататък , ако всичко е наред с организма ми и се пристъпи към стимулация е твърде вероятно да се видим, било пред лабораторията, или пред кабинетите  :lol:
*

  desi4ka

 • **
 • 127
 • Любовта ще спаси света !
Re: Инвитро/ ИКСИ в клиника Щерев
« Отговор #154 -: Декември 09, 2015, 20:53:45 pm »
Здравейте, момичета  :)-да размърдам малко темата.Днес ми дойде така дългоочаквания цикъл този следобяд, та изтичах натагадък до клиниката  :cross: казах си ето това е- започна се, ръцете ми трепереха от вълнение до като си взимах ксерокопието на основния панел за тромбофилии .Още го прочетох ми стана ясно, че не усвоявам фолиевата киселина и освен това съм точно онзи тип жени, които са склонни с риск от аборти.Мина и УЗД прегледа и се видя следното-десен яйчник 4 фолкула, ляв яйчник-3 фоликула от които единият е отново задържан този път 7 мм. и нещо, лигавица размер XS  и така по принцип условия имаше , нооо този задържан фоликул притесни докторката като ми обясни, че най-добре ще бъде да стартираме другия месец, тъй като ако го направим сега , щяло да стане беля и големия фоликул, щял да изконсумира останалите (ако правилно съм разбрала).?.Попитах я при това положение понеже това се повтаря вече 2-ри месец и то пореден, ако и през януари е същото положение какво ще правим(тъй като имам притеснения да не би освен този проблем , да рецидивират отново полипите а пък и заповедтта ми е до началото на април месец-да не изпуснем срока с това изчакване), но тя ми каза, че ако и другия месец е така т.е. има всички останали условия за започване на стимулация, но има такъв фоликул - ще започнем.Та сега съм много объркана-как така в един момент ще стане беля, а в друг няма нищо притеснително-кое от 2-те е вярното? Чудя се да не би от маката и от дхеата(, която имам за още 7 дни за доизпиване) е този задържан фоликул
Моля по-вещите от вас, които са наясно с този проблем, да ми разяснят, че аз ли не схващам нещо,    :x]или явно не задавам правилните въпроси на докторката????? Благодаря ви предварително!  :(
*
Re: Инвитро/ ИКСИ в клиника Щерев
« Отговор #155 -: Декември 10, 2015, 00:05:53 am »
Здравей Деси,
и аз не започнах процедура този месец. Вчера бях на преглед и си имам киста и ще пия противозачатъчни да я изчистим и януари се очаква да започнем, живот и здраве.
Не разбирам, но и на мен не ми звучи добре, че при едни и същи условия могат да се предприемат разнопосочни действия. Изписаха ли ти някакви лекарства, с които да се изчисти? Ако е така, то се очаква, че следващия цикъл, няма как да има задържан и да се почне начисто.
А проучвала ли си, дали може да се удължи срока на заповедта при наличието на такива медицински препядствия?
Дано да се включи някой по-компетентен да каже мнение  osi_1


*

  desi4ka

 • **
 • 127
 • Любовта ще спаси света !
Re: Инвитро/ ИКСИ в клиника Щерев
« Отговор #156 -: Декември 10, 2015, 03:51:39 am »
Здравей , ross  :)
Учудващото и за мен е , че не ми изписаха никакви противозачатъчни , но от друга страна си мисля , че понеже съм с НЯР правя общо по 7-8 фоликула и за  2 та яйчника да не би пък за това да не ми са дадени-да не подтиснат излизането им :ask: , иначе я попитах по какъв протокол ще ме кара-каза по къс.Съжалявам , че и при теб така се е получило,ross,явно това е някакво масово явление -ти някакви добавки пила ли си тези месеци? За удължаването на срока по фонда четох някъде, че е възможно, но не разбрах при какви обстоятелства, моля , ако някой се е  възползвал от тази опция, да се включи и да сподели :ask:
*
Re: Инвитро/ ИКСИ в клиника Щерев
« Отговор #157 -: Декември 10, 2015, 12:35:11 pm »
Деси, аз правя по-малко фоликули от теб, но ми изписа противозачатъчни. Може би при теб очаква, че задържания ще се изчисти сам при новия цикъл, което е напълно възможно.
Иначе, аз бях на регулон един цикъл. На следващия цикъл започнах да пия Дхеа 50 - за един цикъл. А от септември пия без прекъсване неофолик мета, неоксид и аспирин протект.
Пожелавам ти да се е изчистил и да нямаш притеснения при започването на стимулацията януари!  :goodluck:


*
Re: Инвитро/ ИКСИ в клиника Щерев
« Отговор #158 -: Декември 10, 2015, 13:43:23 pm »
Момичета, стискам палци и за двете!
Нова година, нов късмет!!!
rosss, Това ДХЕА как ти се отразява? На мен много ми се гадеше от него, пих го един месец и аз преди процедурата.
За удължаване на срока на Заповед май имаше специална тема. Аз бях със самофинансиране, така че не мога да помогна :)
Re: Инвитро/ ИКСИ в клиника Щерев
« Отговор #159 -: Декември 10, 2015, 14:10:22 pm »

Привет момичета,

Хистероскопията ми мина успешно и сега си изчаквам контролния преглед около 9-11 ден на следващия цикъл, за да се прецени кога ще можем да действаме. Док каза, че ще почваме инвитро след НГ. И на мен ми изписа DHEA, но на рецептата не пише от колко милиграма, но пише 2 x 1. В аптеката намерих от 50 мг и на него пише, че дневната доза е 1 табл. На вас по колко мг на ден ви го предписаха?

Стискам палци на всички, които се готвят за процедури или очакват резултати. Много се надявам скоро да ни зарадват добри новини!

Vilia,


Как вървят нещата при теб? Стискам палци за лека и спокойна бременност! :)

Rosss,

Аз нямам опит с фонда, защото се очертава да се самофинансираме, но бих те посъветвала директно да се обадиш на телефоните на фонда и да ги попиташ как се процедира. Там ще ти дадат най-компетентен съвет :) Стискам палци! :)