0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инвитро/ ИКСИ в клиника Щерев
« Отговор #180 -: Март 29, 2016, 12:19:38 pm »

Здравейте момичета,

Нещо е затихнала тази тема. Имам въпрос към тези от вас, които са ходили на консултация при ендокринолог. Някоя от вас има ли впечатления от д-р Харангозо ендокринолог в Щерев или от другите ендокринолози в Щерев?

Мерси и успех на всички!
*
Re: Инвитро/ ИКСИ в клиника Щерев
« Отговор #181 -: Март 29, 2016, 12:52:07 pm »
Мира, не ми се е налагало да ходя на ендокринолог, но съм чела добри отзиви за д-р Яначкова от Щерев. Иначе, много често чета за д-р Начев. В Бургас бях на консултация при гостуващ лекар от Токуда, нещо не останах впечалена, но утре вечер ще мога да напиша името му. Вкъщи са ми купчината с изследвания, а аз пътувам към София за ранния БХС. 
Не ти ли е рано да пускаш изследвания!? Много малко сякаш е минало от стимулацията...или?


Re: Инвитро/ ИКСИ в клиника Щерев
« Отговор #182 -: Март 29, 2016, 13:14:29 pm »
Rosss,

Стимулацията ми беше в началото на февруари, но след вирусния бронхит ми останаха някои симптоми, които трябва да се проверят с ендокринолог - нощно изпотяване, постоянна умора, сърцебиене и тн. Да се види дали не е симптом на проблеми със щитовидната жлеза.

Надявам се, че ти си добре и всичко е наред при теб!
*
Re: Инвитро/ ИКСИ в клиника Щерев
« Отговор #183 -: Март 29, 2016, 15:57:41 pm »
Аз се притеснявам, че резултатите сега могат да те подведат!
Възможно ли е да си по-изнервена и притеснена, защото аз имам такива симптоми на тревожност, когато нещо ме мъчи!?
Ох, сложна работа...
Надявам се бързо да се възстановиш и да я почвате пак!  :bighug:


*
Re: Инвитро/ ИКСИ в клиника Щерев
« Отговор #184 -: Март 30, 2016, 00:08:52 am »
Мира, гостуващия лекар от Токуда беше Лъчезар Лозанов. Ходих при него, след като си направих изследвания на своя глава, за да видя какво не ми е наред, че не става бебето. Тсх 2,54; ЛХ:фсх= 6.41:9.42; пролактина над горна граница. За пролактина му обясних, че късно съм разбрала за изискванията за изследването и те не са спазени и затова е такъв резултата. Изпрати ме да го изследвам на следващия ден и да го занеса да го види (на следващия ден си тръгваше от Бургас). Точно тогава бях в овулация и му казах, че ще трябва да пропуснем месеца заради изследването, а той отговори, че толкова сме чакали, че още един месец.... Реших, че щом не ми коментира другите хормони, значи не си заслужава да си жертвам О :) и не отидах на следващия ден. Останах разочарована, Но, в интерес на истината, вече в Щерев, док не е коментирал тсх, лх:фсх и направих двойно изследване на пролактина, който се оказа в идеална форма :) . Е, може ендокринолога да си е ОК. В крайна сметка с това тсх, с това съотношение лх:фсх, в момента съм бременна :) Моят док не се слави с много обяснения, но ако попитам ще ми обясни подробно, дори един път започна да ми рисува как изглеждат нещата :) Само, че на мен все ми се връзва езика и не питам за всичко...затова не знам какво е обяснението за тези ми хормони.
Не знам дали успя да добиеш представа за ситуацията, в която съм била и съответно дали ендокринолога е реагирал адекватно... Аз нямам база за сравнение. Никога не бях ходила при такъв специалист. Просто спомена не ми е добър.

Иначе, моето БХС мина и утре ще чакам резултатите.


Re: Инвитро/ ИКСИ в клиника Щерев
« Отговор #185 -: Март 30, 2016, 09:00:40 am »
Rosss,

Благодаря ти за споделянето. В моя случай посещението при ендокринолога е по-скоро свързано с това да видим как ми е повлияла стимулацията, има ли връзка между симптомите, които ме тормозят в момента (висок пулс, обилно нощно изпотяване, постоянна умора и тн, появиха се след стимулацията и бронхита) и състоянието на щж., за да може кардиолога да прецени кога и по каква схема да ми намали и махне бетаблокера,с който в момента регулира пулса. Иначе дори не бих ходила на ендокринолог, защото преди инвитрото хормоните ми бяха съвсем в норма.

Всичко ще е наред с твоя БХС, не се тревожи! Лека бременност до успешен финал!
« Последна редакция: Март 30, 2016, 09:13:28 am от Mirracles »
*
Re: Инвитро/ ИКСИ в клиника Щерев
« Отговор #186 -: Март 30, 2016, 12:32:07 pm »
Mirracles, това което описваш може и да е реакция от бетаблокера, консултирай се отново с лекаря си. Мой близък приемаше бетаблокер за известен период миналата година, усещаше отпадналост, бърза уморяемост, сънливост денем, а нощем неспокоен сън с изпотяване ... Тези нежелани реакции са описани и в листовката на медикамента (той пиеше Конкор, но и при другите бетаблокери са описани такива странични проявления). Индивидуално е, при някои тези прояви са само в първите 1-2 седмици от лечението .... Той обаче не се чувстваше добре и се наложи лекарят да промени терапията.
Разбира се, не е излишно да провериш и хормоните на щитовидната жлеза.
« Последна редакция: Март 30, 2016, 12:41:39 pm от marsi »

Re: Инвитро/ ИКСИ в клиника Щерев
« Отговор #187 -: Март 30, 2016, 12:42:56 pm »

Меси Marsi,

Аз имах тези тези симптоми още преди да вземе кардиолога решение за бетаблокера.
Той ме попита дали имам проблеми с щитовидната жлеза, на които могат да се дължат тези симптоми. Тогава му отговорих, че последно когато са ми правили хормонални изследвания, не е имало отклонение в TSH, но това беше преди стимулацията, а и нямам изследвани други хормони на щж. Той каза непременно провери и сегашното състояние на щж, за по-сигурно. Иначе тези симптоми могат да се дължат и на лечението с 3 антибиотика последователно в рамките на месец - и трите дават ритъмни нарушения като риск и като следствие от самия вирусен бронхит. Моят бетаблокер е бизогама и освен чувство на отпадналост, никои от другите ми симптоми не са в листовката. Ще видим. Дано всичко това отшуми скоро, защото много ми се иска да възобновим опитите за бебе, а кардиологът препоръча да изчакам след спирането на бетаблокера. Не ми се иска да губим още ценно време.
*
Re: Инвитро/ ИКСИ в клиника Щерев
« Отговор #188 -: Март 30, 2016, 20:17:12 pm »
Благодаря ти, Мира!
Резултатите от БХС-то са добри :)

Стискам палци да се нормализират нещата при теб!
 :bighug:


Re: Инвитро/ ИКСИ в клиника Щерев
« Отговор #189 -: Август 12, 2016, 18:56:07 pm »
Здравейте! Искам да попитам дали някоя от вас знае как стои въпроса със замразяването на семенна течност? На нас ни предстои и имам някои въпроси :)
*
Re: Инвитро/ ИКСИ в клиника Щерев
« Отговор #190 -: Август 13, 2016, 12:12:07 pm »
Здравей!
Ние не стигнахме до замразяване, но според мен трябва да обсъдите с док и ембриолозите.


Re: Инвитро/ ИКСИ в клиника Щерев
« Отговор #191 -: Август 13, 2016, 14:54:39 pm »
Ние още не сме започнали с опита, ако всичко е наред наесен. Но доктора ни посъветва да направим на няколко пъти замразяване с цел да се събере повече материал, защото сме с много лоши показатели
*
Re: Инвитро/ ИКСИ в клиника Щерев
« Отговор #192 -: Август 14, 2016, 07:08:05 am »
Щом такава е преценката на вашия док, значи почвайте да замразявате. Сигурно пиете някакви добавки, витамини, на които са необходими поне 3месеца, за да дадат някакъв ефект - можете да се съобразите и с това.
Дано съберете добър материал и да ви е успешна процедурата!


*
Re: Инвитро/ ИКСИ в клиника Щерев
« Отговор #193 -: Август 15, 2016, 12:48:05 pm »
Момичета, записвам се да следя темата.
Предстои ни инвитро и сме избрали клиниката на Щерев. Вие сте много по-напреднали от мен и като ви чета се чувствам много невежа...
Тази седмица ще си подадем документите за Фонда, дано ни одобрят скоро и да започваме вече! Явно тези процедури не са за нетърпеливите... Като гледам колко много изследвания и прегледи се минават  8O
Успех на всички!
Re: Инвитро/ ИКСИ в клиника Щерев
« Отговор #194 -: Август 15, 2016, 20:59:39 pm »
Благодаря, rosss :) Да, в края на месеца стават 3 месеца откакто сме започнали приема, а днес ми се обадиха от фонда за заповедта и на 29ти сме на преглед. Тогава ще попитам всичко, което ме интересува, първи опит ще ми е и много се вълнувам :) Благодаря ти за отговора :)
Re: Инвитро/ ИКСИ в клиника Щерев
« Отговор #195 -: Август 19, 2016, 13:35:04 pm »
Здравейте  момичета  :bighug:  .Планирам да правя ера тест но много се колебая в коя клиника .Не можах да намеря информация за ера тест в клиника Щерев .Ако някой е правил теста да ми даде  повече информация .Как се прави и дали се дава някаква епикриза от Испанската клиника /където се прави самия тест /Благодаря ви предварително  :wink:
Re: Инвитро/ ИКСИ в клиника Щерев
« Отговор #196 -: Август 19, 2016, 13:44:49 pm »
*
Re: Инвитро/ ИКСИ в клиника Щерев
« Отговор #197 -: Август 19, 2016, 19:20:27 pm »
Благородна88, супер, че си имате заповед :)
Пожелавам ти да има подобрение спермограмата и опита ти да е успешен! Дано съм ти на късмет: ние успяхме от първия опит :)

Йоли, пожелавам ти търпение и успешна процедура, когато настане момента :) !
Само да добавя, че ние чакахме от подаването на документите във Фонда до поканата за вземане на заповед 11 месеца. Сега започнаха да дават по повече заповеди и дано да се скъси времето за чакане.

Успех момичета!


Re: Инвитро/ ИКСИ в клиника Щерев
« Отговор #198 -: Август 30, 2016, 12:05:23 pm »
Здравейте!
Имам следното питане..бях на преглед и лекарката видя киста. Каза да отида на 1-2 ден от следващия цикъл за да видим дали се е махнала и ако се е махнала да започвам стимулация. Преди това трябва да направим спермограма защото сме с мъжки фактор и да видим дали изобщо ще започваме или са ни лоши показателите и трябва да продължим с лечението...Не трябва ли да ми назначи преди това хормонални изследвания и чак тогава да започвам  със стимулацията...първи опит ми е много се приятеснявам, имам доверие на лекаря си и не искам да се притеснявам, но това определено ме притесни малко..
*
Re: Инвитро/ ИКСИ в клиника Щерев
« Отговор #199 -: Август 30, 2016, 16:19:10 pm »
Блгородна, ако преди това си правила хормонални изследвания и не е имало забележки при тях, док е пеценил, че няма какво да гледа. Ако и кистата я няма за да не компроментира опита, значи ще е ок. Освен това на 3тия ден стимулация ще изследваш така или иначе хормони.
Ако е сигурно, че сте само с мъжки фактор, няма какво да се притесняваш.
Успокой се :) ( лесно е да се каже, но поне опитай)
А, ако все пак имаш съмнения, сменяй доктора, докато е време! Според мен е излишно хабене на нерви да правиш стимулация, ако нямаш доверие на лекаря!

Успех!