0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #120 -: Юли 15, 2015, 12:25:19 pm »
точно тази Арника е с универсално приложение -за  арни , изгорено , за кожата , за схванато .Страхотен е !

...не е искала да подскача.
точно , че  в стационарния модел ,ако иска подскача, ако иска -не .Но може  и да се  върти , да си виси в гащите стойка изправено детето и разглежда наоколо , да се върти и играе с играчките  ....


*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #121 -: Юли 15, 2015, 13:21:46 pm »
Благодаря ви за мненията, момичета! Надявам се на моята бебка да й хареса.  :)
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #122 -: Юли 15, 2015, 13:45:03 pm »
Момичета, по повод паданията навън, сега се сетих да попитам. Какво носите в себе си, в случай че детето падне, ожули си крак или ръка? Аз мъкна един йодасепт, марлички и лепенки, но ще се радвам, ако дадете някоя друга идея. Засега, за щастие, не ми се налагало да ги ползвам, независимо че дребният постоянно пада като прекалено много се въодушеви да тича.

кислородна вода и памучни тампони зе дегримиране
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #123 -: Юли 15, 2015, 14:22:06 pm »
И ние май ще трябва да си вземем от това мазило с Арника като се приберем в България, че Габи в последно време все пада  :(. 47 Smiles, не знам каква ще стане, но вчера като вървеше след мен и нещо се спъна и се удари страшно в отворената врата на стаята. В домашни условия страхотно помага торба със замразени зеленчуци, че веднага посиня мястото. Но като го наложих с този "компрес", остана само една одрана черта на мястото.


*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #124 -: Юли 15, 2015, 20:39:10 pm »
Момичета, благодаря много на всички за мненията за материалите за първа помощ за буйните хлапета :) Скоро и аз ще се "обзаведа" с Арника гел.
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #125 -: Юли 16, 2015, 11:21:21 am »
Как сте в жегите?  :P

Дани от известно време се опитва да мине на еднодневно спане, но всеки ден е различен. Един ден спи два пъти, друг ден един път. В момента нямаме никакъв режим на спанетата - когато се случи тогава. Днес например го сложих към 11 ч. Следобяд едва ли ще спи втори път.
Сутрин се опитвам да го изкарам докато е хладно, но той няма никаква енергия след събуждането и само иска да го нося. Аз се изморявам и го качвам обратно горе. Днес поне беше кротичък и ме остави да си свърша много от домакинската работа.

Снощи се събуди с плач няколко пъти и накрая се разсъни. Добре че мъжът ми го пое. Носил го е два часа. Накрая го сложи в леглото. Той се разпищя, но бързо се кротна и заспа.

Откакто не иска да го държа все за ръчичка, ми е определено по-лесно. Още е предпазлив и не предприема рискови преходи (освен разбира се по случайност  :lol:)
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #126 -: Юли 16, 2015, 12:41:07 pm »
47 Smiles, и синът ми започна да спи само по 1 път на ден, когато беше на възрастта на Дани. И той заспива към 11 ч. и после няма лягане повече до вечерта.
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #127 -: Юли 16, 2015, 16:41:35 pm »
Все пак заспа и втори път. Сигурно заради нощното будуване.

В най-голямата жега го метнах в раничката на гръб (вътре го сложих голичък, само по пеленка) и отидохме на бързо до магазина. Май му хареса. А как само се смее на глас докато го местя отпред на гръб, защото правя едно полюшващо движение.
Вече сме с нова раничка, тодлър размер. Сега я разучаваме  :lol:

Да знаете, че ми пратиха една книжка за отказване от памперсите, но е на английски и на pdf. Ако някой все пак се интересува мога да му я пратя. Много ми я похвалиха. Казва се "oh crap potty training".

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #128 -: Юли 18, 2015, 20:28:03 pm »
Изпратих баткото пак при бабите за една седмица. Сега живот само с едно бебе :) Дано да имам време сега да се включвам по-активно



   La vita è bella
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #129 -: Юли 19, 2015, 10:23:08 am »
Здравейте, аз да се похваля, че снощи за пръв път тази година излизахме да вечеряме в градината и то с бебка  :). Тя така хубаво си спа на чист въздух под звездите.  :) Малко ни беше страх за нея, да не я нахапят комарите, но успяхме да й нагласим комарника върху коша. ММ доста се изнерви с нагласянето.  :wink:
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #130 -: Юли 20, 2015, 10:44:18 am »
Привет и от нас с Дани  :P

Ние от 1-2 седмици променяме режима. След като станем сутрин оправяме се набързо и излизаме по хладното на детската площадка. Към 8-8.30 ч. няма все още никой. Люлките и пързалката са само наши И пясъчник има. Към 10 ч. вече има повечко деца, но на него му се приспива и отиваме да пазаруваме и се прибираме. Закусва и после се опитвам да го държа буден още час - час и половина, за да може да спи само един път през деня, иначе ни разказва играта вечерта.
После излизаме чак след 19 ч., дори след 20 ч., че то не се живее навън.

Днес минахме през Лидл и купих памперси за басейн Тужур (11 бр. за 7 лв.).

Бяхма на консултация миналата седмица - 80 см и 10.5 кг.

Руми, заслужена почивка, а хем и баткото ще смени обстановката  :P

Кати, как е обрива? Мина ли изцяло?

Как са останалите бебчета и дечица?
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #131 -: Юли 20, 2015, 11:03:39 am »
Здравейте, аз да споделя как се развиват нещата с нашето подсечено дупе. Вече десет дни сме добре, като редувам мазане с Пиоктанин 1% плюс един правен крем около намазаното с пиоктанина и Судокрем при следваща смяна на памперса. Ползваме памперси Либеро, като през деня ги сменям на два часа, максимум три и мием дупенцето с водичка  :). Сега ми препоръчаха вместо Судокрем да ползвам на Биодерма крема за подсичане. Ще пробваме и ще пиша какви са ми наблюденията. Хубав ден на всички!
Здравейте, днес е девети ден, от както смених Судокрема с този на Биодерма за подсичане, като продължавам да прилагам горната схема. Не мога да кажа че е по-хубав, даже като свърши може би ще купим Судокрем. Все още се двуумим.  :balk_159: :balk_132: От тази схема дупето на бебка е добре и нямаме проблеми.  :)
Ние сутрин не можем да излезем, защото на мама й се спи. Обикновено се храним към шест сутринта след нощния сън,  после аз докато заспя минава известно време и чак към девет и половина, малко преди следващото й хранене се разбуждам.  През деня не смеем да излезем също, защото е много горещо. Аз много лесно слънчасвам а и слъчева алергия имам, затова остават разходките вечер.
Да ви питам според вас подходящо ли е плажно масло за 3-4 месечно бебе? Аз купих на Биодерма за бебета и малки деца 50-ти фактор, но на едно място в нета  после прочетох, че не било препоръчително да се мажат малки бебета с плажно масло 8O и сега не знам да я мажа ли, да не я ли мажа? :balk_159:
Днес сме на консултация, да видим колко сме пораснали и ще ни бият втората порция от ваксината. Надявам се да я понесем добре както първия път.

Смайли, браво на Дани, голямо момче е пораснал. Да е жив и здрав!

Хубав ден на всички и често на именниците, ако има такива!
« Последна редакция: Юли 20, 2015, 11:05:49 am от kati_vm »
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #132 -: Юли 20, 2015, 16:29:27 pm »
Кати, за първото лято на Дани - започнах да мажа всички открити части, когато беше на 4 месеца още. Попитах колежка на майка ми дерматолог-онколог мога ли с нещо да мажа изобщо и какво да е то. Каза ми да купя това: http://www.eau-thermale-avene.bg/Product.aspx?id=109 Не помня вече детайли, но обясни, че осигурява защита благодарение на някакви минерали, които отразяват слънчевите лъчи, а не като други кремове благодарение на химия главно. Това са сериите за "нетолерантна кожа" на Avene де. Та мазала съм го и то яко, няколко месеца - нЕма дерт. Иначе и аз преди да я попитам гледах детските серии на елитните марки, но мнението на специалиста все пак беше - каквото ти казвам. Аз мноУ обичам да се консултирам за такива неща  :lol: :lol: :lol:

П.П. Може сега и още по-добро да има на пазара де, но това поне съм сигурна, че е ОК като продукт за толкова малко дете.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #133 -: Юли 20, 2015, 17:17:27 pm »
Смайли, успех с прехода към един сън. Дани е голямо момче вече, браво :)
Кати, аз мисля да не мажа докато не стане на 6 месеца. Засега просто го крия от слънцето.

И ние излизаме сутрин рано и вечер късно, иначе е доста топло. Но аз обожавам лятото и хич не се оплаквам от жегите. Ям диня и сладолед на корем :)

Днес ходихме да видим една детска градина за баткото - имат нулева група за две годишни. Втори опит след неуспешния опит миналата година с яслата :) На думи всичко изглежда добре, дано този път ни се получи и най-вече да не боледува много. Но ще го мислим после - сега сме на лятна вълна :)



   La vita è bella
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #134 -: Юли 20, 2015, 22:30:04 pm »
Здравейте и от нас!
В тия жеги наистина не се издържа. В събота и в неделя си поиграхме предиобяд и след това си показахме носовете след обяд едва след 18:00. Днес се беше позахлдило за малко и го съчетахме с това че тати почива та да отидем на плаж. Добре, че в къщи е приятно хладно дори и без климатик. Ние използваме слънцезащитен крем след като Марти навърши 6 мес. И Габи миналото лято не съм я мазала, а я пазех от слянцето. Ние сме на този крем ,който е показала Jbrul, защото е подходящ за деца с АД и съм много доволна от него.
47Smiles, ние отдавна сме на едно спане само, но Марти например спеше по 2 пъти дневно до 1,8 мес. На детската градина си поспиваше предиобяд. И от веднъж си каза, че не иска повече така, преди това какво ли не опитвах  :lol:. И Габи така, тя сама си реши така. В началото проблема беше, че заспиваше към 10:30-11:00 и към 19:00 беше едно мрънкало, но сега се напасна постепенно.

Лека вечер на всички! И дано се поохлади малко.


Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #135 -: Юли 21, 2015, 11:40:48 am »
Ra4ko, а на Габи колко часа сън й се събират на денонощие?

Аз предполагам, че за да мине на еднодневно спане или трябва да спи сутрин до по-късно (той сега спи до 7) или следобяд да спи повече часове, а не само по два часа. Но при него не се случва нито едното, нито другото и в момента ги редува. Ляга към 22 ч. Става към 7 часа сутринта. Вчера спа само веднъж през деня за час и половина или т.е. общо десет часа и половина за денонощие, което си е малко.
Днес съответно в 9 ч. сутринта вече много му се спеше и го сложих да спи. Та днес пак ще сме на две спанета предполагам.

Не съм ви се оплакала, че влезнахме в един период на бойкот и тръшкане. Освен, че бойкотира гърнето, бойкотира вече и леглото си, и количката, и столчето за колата. Извива се като дъга и плаче и не иска да седне/легне.
Хайде с количката, и с леглото е лесно - няма да го сложа просто, но със столчето за кола е голяма мъка....
Та се е настанил и спи тези дни на нашата спалня.

Вчера обаче изяви желание (сам) да седне на седалката за тоалетната чиния. Преди го бях опитала, но той най-демонстративно си излезе. А вчера посочи вратата на тоалетната, отворих му и посочи тоалетната чиния. Вероятно е еднократно от интерес към новата седалка  :lol:
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #136 -: Юли 21, 2015, 11:41:03 am »
Здравейте,
ние успешно понесохме и пневмококовата ваксина.  :)
Благодаря за мненията относно слънцезащитния крем,  ще гледам да се въздържам да я мажа това лято. Догодина живот и здраве ще правим плаж.  :)
Поздрави на всички!
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #137 -: Юли 21, 2015, 14:05:22 pm »
Смайли, Дани много ми напомня на Мони на неговата възраст. Проблемите със съня му разваляха цялото ежедневие. Опитах се да остане на един дневен сън още на една годинка - тогава не стана, много му се доспиваше и пропускаше обяда. Пробвах пак на годинка и 3 месеца, просто много трудно го приспивах и два пъти на ден ми идваше в повечко. Този път ни се получи. Беше пролет и следобедния сън го карахме навън в количката, за да е максимално дълъг. Спеше от 21 до 7 и после два часа на обяд. Според книгата, която имам, на тази възраст децата трябва да спят 11 часа и 45 минути.

Сега с Мони пък имаме обратния проблем със следобедния сън - може и 3-4 часа да спи ако не го събудя. Странно как се променят децата :)



   La vita è bella
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #138 -: Юли 21, 2015, 16:37:24 pm »
здравейте момичета и Рачо!не съм се вясвала скоро.Боги е добре яде спи.за този месец дръпна с 5 см. на килограми са почти същите.цока лакомо не може да чака до 3 час и се кърмим на 2.5 часа
Кати подсякахме дупето пък ние с Молфикса и го мажех с мостричка на Мустела.мина за 1 ден иначе имам и Судокрем да не сте се подсякли от памперса?иначе сме с Памперс,но турският Прима. българският Памперс ми мирише на химия и самият материал на памперса е по-мек от турският пропускаше от към краченцата където са къдричките и не ми допада много това,Примата не ми миришат на химия материала е леко твърд и не ми пропускат на краченцата.незнам от партидата ли е било с българският вие да сте забеляза ли нещо които ползват Памперс?

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #139 -: Юли 21, 2015, 18:07:22 pm »
Ra4ko, а на Габи колко часа сън й се събират на денонощие?

Аз предполагам, че за да мине на еднодневно спане или трябва да спи сутрин до по-късно (той сега спи до 7) или следобяд да спи повече часове, а не само по два часа. Но при него не се случва нито едното, нито другото и в момента ги редува. Ляга към 22 ч. Става към 7 часа сутринта. Вчера спа само веднъж през деня за час и половина или т.е. общо десет часа и половина за денонощие, което си е малко.
Днес съответно в 9 ч. сутринта вече много му се спеше и го сложих да спи. Та днес пак ще сме на две спанета предполагам.


Габи спи на обяд по 2,5 часа. Вечер си ляга в 20:30-21:00 и спи до 7:00, много рядко до 7:30. Може  би трябва и вечер да го слагаш по-рано, че да му се съберат повече часове сън. Но има деца, които спят повече и други, които спят по-малко.