0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #100 -: Юли 14, 2015, 11:16:38 am »
Привет:)

Ние уж сме на морето, но не летуваме....:( Тати няма време и само някоя събота неделя да слезем към морската и туй то.
Те не спят навън само дремват всеки по различно време по 30 мин и кривиии после.
А вкъщи ги приспивам и повече спят. Сякаш шумът им пречи навън много да спят.
Ох и да ви кажа днес  Ивона падна от спалнята ни:(
До нея бях и още нз как стана..... И по гръб падна между спалнята и нейното легло се освободило място тъкмо за нея да падне.... Ужас ужас
Слагам ги по леглата абе пазя а накрая до нея бях..... Протегнах се не успях свлече се:( и се захласна и аз цялата треперя едвам я взех... Пуснах бейби тв и спря веднага да плаче
Ох, много съм тъпа..... Трябва ли да я заведа на лекар за какво да гледам. Знам че ако е сънлива не е хубуу
На земята знам трЯбва вече да оставям но пусто тука в една стая жувеем няма място..... Но ще го озмисля
Там е работата че бях до нея и леглото мислих е близо но точно днес не било явно от люлеенето и го избутваме:(
То голямо люлеене тя постоянно се буди и е някакъв ад
Та така при нас:)
По късно пак ще пиша
Събуди се тя
Ей затова не мога да пиша а много неща искам да ви кажа
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #101 -: Юли 14, 2015, 14:16:36 pm »
Мих, нормално е това падане.КОлко още ще падат.Знам че ти е притеснено, но се успокой.Ако е спокойна, весела не се успива значи всичко е ОК.Моника колко пъти вече се е изтърсвала от спалнята.

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #102 -: Юли 14, 2015, 14:35:56 pm »
И аз много се притесних, като падна за пръв път Мони. Бяхме на гости на свекървата и тя ми каза същото - колко пъти ще пада още. Аз, естествено, не повярвах, ама права беше жената :) Само следиш за тревожни симптоми и всичко ще е наред



   La vita è bella
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #103 -: Юли 14, 2015, 14:44:15 pm »
mih, както е писала magi_st не се притеснявай, наблюдавай я да не е сънлива. И Габи е от падащите, вчера даже падна от кошарата си. А като почнат да ходят и бягат и там е едно падане  :lol:. Аз от 2 седмици съсм се заела с основно чистене в къщи, че нещо бях позанемарила - бърсане на прозорци, пране на пердета, разчистване на гардероби. И докато оправя от едната страна то от другата е пак за чистене  :lol:. И нали си имам и добри помощници. Ето като в това клипче сме цял ден  :)
https://video-vie1-1.xx.fbcdn.net/hvideo-xfp1/v/t42.1790-2/10987540_795936147154203_1706248260_n.mp4?efg=eyJybHIiOjQzMywicmxhIjo1MTJ9&rl=433&vabr=241&oh=cc118ad232e7b5bb52ea9f6b57922644&oe=55A51D2D


*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #104 -: Юли 14, 2015, 15:53:35 pm »
Момичета, по повод паданията навън, сега се сетих да попитам. Какво носите в себе си, в случай че детето падне, ожули си крак или ръка? Аз мъкна един йодасепт, марлички и лепенки, но ще се радвам, ако дадете някоя друга идея. Засега, за щастие, не ми се налагало да ги ползвам, независимо че дребният постоянно пада като прекалено много се въодушеви да тича.
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #105 -: Юли 14, 2015, 16:37:13 pm »
Мих, няма как да не ти стане криво, ама се случват такива неща. Матей до скоро не беше падал от никъде, хем аз постоянно го оставям без надзор на леглото, на дивана,....ама той си е кротичък. Бабите само викат по мене :lol: Последните дни обаче го хванах, че вече е доста по-стабилен, ама все разчита мама да го вдигне, да го държи, да го хване и реших че трябва да свиква да е по-самостоятелен и вече имаме няколко цицини :lol: Е той се успокоява 30сек след като го гушна а и после продължава да дивее, така че със сигурност му няма нищо, но май аз трябва да свиквам :lol: Ето например вчера го пуснах сам с уокъра, а аз вървях след него с ръце посегнали под мишниците му ако тръгне да пада да го хвана и не знам как стана за секунди и назад по тил. Това да падне седнал още го тренираме :?
Иначе днес бяхме на консултация и младежа е качил 700гр 8O и вече е 8200. Питах педиатърката да не би да го прехранвам нещо и тя каза, че за него не е много че още си наваксва, ама след като няма усет за храна да го ограничавам, че не е добре много да бърза с теглото :) Сутринта точно преди да тръгнем за болницата ми се стори че има леко температура и успях да измеря 37 (то не бе бой, не бе въртене....), но тя го прегледа и му няма нищо (да не говорим как се хили и закача с докторката а мен бие и рита :x) та вероятно е зъби нещо....
Да се оплача също какво ни се случи вчера. Не беше повръщал от седмици и аз бях супер доволна и вчера понеже не му бях поръчала детска кухня му дадох да яде един буркан с пуешко и зеленчуци на бебевита и ме окъпа на два пъти 8O, имаше киселини, кашляше и се давеше до вечерта! Започвам да си мисля, че нещо в готовите пюрета може да го е провоикрало да порвъща, защото поспря точно след като почти не съм му давала, а сега връщайки назад се сещам, че баш от морковените на бебевита дето цапат като за световно най-е повръщал :(
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #106 -: Юли 14, 2015, 17:11:10 pm »
Mih-че, и Дани е падал 3 пъти от спалнята.... а един път се опита да падне от повивалника, но там вече го хванах.
Случват се такива неща, колкото и да внимаваме  :(
Тази сутрин например, не искаше да заспива и го сложих на спалнята до мен. Там заспа и реших да не го местя, но през цялото време треперих да не се събуди без да разбера, че аз бях в другата стая, и да тупне.

Ра4ко, а Габи, щом от леглото е успяла, да не стане втората Стефка Костадинова?!?  :lol: Браво за почистването  :P

Lary75, едно бебе на моя позната беше с вирус и висока температура и после му избиха пъпки навсякъде и по много. Казаха им, че е от вируса.... Няма да се учудя, ако е едно и също, но едните лекари са го диагностицирали като Рубеола, а другите не.
А за паданията нищо не нося като сме навън. Вкъщи си взех Арнигел за синките и Йодасепт за откритите рани.

Mousyt, Дани чак сега се отпусна отново да бута уокъра и даже се научи да прави завойчета с него. Вдига го целия и го мести в желаната посока. Имаше един период, в който много го беше страх да се хваща за него. Така че Мати е голям смелчага.  :D Може и да не му понасят тези пюренца наистина.

Ние днес излизахме с количката. Дани я бута, аз го държа с едната ръка, с другата държа количката и торбата с боклука едновременно. Голяма сме картинка. Почти бяхме стигнали там, където отивахме, когато най-накрая даде да го сложа в количката.  :lol:
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #107 -: Юли 14, 2015, 17:29:29 pm »
Аз нося Арника гел и йодасепт.Както съм казвала Моника много пада.Тя тича, катери стълби, опитва се да слиза сама 8O пързалки, люлки, навсякъде е.И съответно целите и крака са в рани и са сини.

Аз нали проходилка не ползвах, оставях Моника да ходи по мебелите и като усетех че се е изморила и дърпах дупето назад.Така се научи да пада на дупе :) Същото е и със слизането по леглото.Оставях я да пълзи по него и като наближеше края на леглото я обръщах с крачетата на долу и леко я издърпвах, за да види че стъпва така на земята.Не че не е падала, но са малко пъти.Е сега се изтърси тия дни, защото се лигавеше и се въртеше по леглото и си пееше.Детски работи.

Нашата госпожица започна да сричкува.Мамосва ме яко, като види татко си е едно тата и се разтапя, баби и дядовци ги гони, носи телефона, вика ало и нещо си приказва на бебешки.НЕ говори, просто разни звуци и малко думи, елементарни.За мен това не е говорене.

Усмивки и на нас ни е кеф да си бутаме количката.Голяма е драма с нея.Има си и бебешка количка, само дето я разнасям напред назад, никакво внимание не и отделя.

Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #108 -: Юли 14, 2015, 18:23:35 pm »
Маги, Арника гел и Арнигел различни ли са? Аз имам второто.
Сигурно се разтапяш като ти каже мама  :P

Дани също казва някои малки думички като: мамO (ако каже мама, това е ам ам всъщност), татE, какO, ало. Има и някои доста неразбираеми - обувки например са бобо.
Като го питам как се казваш, отговаря Нани вместо Дани  :lol:
Брои до три, но само аз го разбирам, защото звучи така: но, те, тли  :lol:
И с това му се изчерпва май запаса. Иначе неразбирами неща непрекъснато дърдори. Като види дете и започва да му говори на неговия си език. Не веднъж са ме питали дали го разбирам  :lol: или какво каза  :lol:
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #109 -: Юли 14, 2015, 18:36:34 pm »
Арника и аз ползвам. Мария е в синини, не може още да ходи, държа я и тя се катери дори по мен. Не ми се мисли като проходи.
И тя брои - но, де, ти... до 3 е така но брои по пръстчетата. Понеже така я учих.
Казва мама, тата, баби, ай за ало и слага до ухото телефона. Отскоро е ап, май за чорап иде реч.
Казва еми, за да я носим и т.н.
Многи са снешни с бебешкият си език.
Научих я да показва, че е на една година и едновременно и казва "на"
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #110 -: Юли 14, 2015, 19:04:21 pm »
Момичета, много ме успокоихте наистина:)
Благодаря ви:)
Така трябва да свикваме, но ще ми е трудно признавам си.
Ивона е голямо шило голямо :)хаха Да са здрави и да няма сериозни проишествия:)

Mousyt, много се кефя на Мати като кажеш за уолкъра:) Нали и ние сме си недоносени и знам как сме в очакване и лека тревога дали кога ще се преобърне, седне, проходи:)
Аз давам на бебевита пюрета на Ив , че Боби само няккои неща яде , та и тя повръща връща по - скоро , но не винаги. Тя си е от преди и тя повръщаща и е на моменти и тя.
Но трябва да обърна внимание кое пюре като давам, че да не е от това , че не е всеки ден дали пък не е кактос казваш от нещо определено.аз давам много готови пюрета.

Смайлииии, почина ли си:)

Лари, съчувствам ви за кошмара болно детенце:(

Стоека, Честита ти Рожденничка Мария:)
Да е много здрава и щастлива:)

Ние септември живот и здраве имаме рд :)
Mousyt, Мати другия месец и той:)
Ние сме с 1 месец По- малки:)
Избра ли торта:)
Как мислиш да празнувате:)
Има време уж, но като знам как лети това време и умувам как да стане , но не съм го измислила още де:)

Маги, Смайли, Стоека много забавно при вас вече хаха
Сладурчета малки:)
И аз ще взема гел мел кото трябва хаха
Сега ми е смешно ама после и аз успях да ревна пред таткото хаха




« Последна редакция: Юли 14, 2015, 19:11:21 pm от mih »
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #111 -: Юли 14, 2015, 21:21:53 pm »
Аз се притеснявам от няколко месеца. Мария без причина започва да свива крачета и да се движи напред назад. Водих я на лекар, показах клипче. Обясни,че вероятно търсу внимание, второ искс дА се изправи и трети получават нещо като удоволствие. Получих съвет да махнем по скоро памперса и да й отвличаме вниманието.
Обаче, днес при условие че е без памперс отново същите движения. Стяга се и блуждае с поглед и вече съм силно притеснена. А като й се спи вече няма спиране. Не мога да я оставя в кошарата защото веднага почва. Т.е. в затворени пространства като кошара или количка е много зле положението. Да дадете съвет, спиред лекарите ще го израсте, но аь се притеснявам.
« Последна редакция: Юли 14, 2015, 21:30:15 pm от stoeka71 »
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #112 -: Юли 14, 2015, 22:00:56 pm »
stoeka71, имахме подобен проблем, около годинката точно. малко по-различно беше, изпъваше крачетата.
и аз се бях изпопритеснила, водихме го на двама невролози, еег дори правихме, да не е нещо гърчоподобно както се изрази невролога.
всичко беше наред.
постепенно изчезнаха тия движения.
невролога каза че ако мога да го прекъсна или разсея не е притеснително.
аз му бях измислила едни зловещи диагнози.
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #113 -: Юли 14, 2015, 22:09:42 pm »
Stoeka, не успях да си представя какво точно прави Мария, но и аз си мисля, че ще го израстне.
Дани и той има една странност - стяга се целия и се отпуска и пак се стяга и пак се отпуска и това продължава по няколко минути, понякога дори по 20-30 мин. Пъшка силно докато го прави, все едно нещо го мъчи здраво, но не мрънка, както когато го боли. Понякога го прави докато го преобличаме, друг път, докато е в леглото или докато е седнал.  С баща му много се чудим от какво е.

Дани не може да покаже едно пръстче за 1 годинка. Вдига си цялата длан  :lol:
Момиченцата по ги бива в тези неща  :P
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #114 -: Юли 14, 2015, 22:24:33 pm »
Мале, като ви слушам не е истина :lol: Матей нищо не може да покаже или да имитира или изобщо :lol: Имам малко време до РД да го науча поне да си казва годинката или да духа свещичката :)
stoeka71 и аз не схванах съвсем какво прави Мария. Матей като го сложа в леглото веднага се извърта с краката и започва да "ходи" по решетката.По някой път (като днес например) не заспива, защото не успява да си спре краката и чак се тревожа да не е с хипертонус. Другото е, като започне да реве жално че не му давам нещо и ръчичките му треперят 8O Оф, абе не ти помогнахме, ама дано си се поуспокоила че всяко дете си е със странностите и може би щом докторите казват, че няма нищо няма нищо :)
mih, поръчах вече тортата. Малко се изхвърлих, признавам, то детето няма да разбере, ама мама да си начеше крастата :oops: Тортата ще е под формата на буква единичка и ще е украсена с животинки - зебра, жираф,...и най-вече лъв (като зодията му). След тоста нерви с околните около празнуването съм обявила празник между 5 и 9 у нас и който иска да заповяда - ще има и деца и възрастни, ей така да хапнем тортичка :) Много много ми се празнуваше. Последните години дори когато сме имали възможност да празнуваме нещо по различни причини се е провалял празника, тази година аз имам юбилей, а скоро след това имаме и годишнина, а е доста вероятно мъжът ми да не е тук тогава и поне на детето рождения ден да е шумен :)

Момичета, как процедирате ако детето се изнерви около час, час и половина преди заспиване, съответно не иска нищо (дори да го гушкате или да си играе), а и не заспива....Аз се опитвам да го приспя предсрочно, ама като гледам колко е трудно да не би да бъркам :oops:
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #115 -: Юли 15, 2015, 09:33:23 am »
Здравейте, да попитам някой от малките имат ли бънджита и харесва ли им в тях? Ние мислим да купим това на София след 1-2 месеца: https://www.youtube.com/watch?v=dpoUQgjNUXc.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #116 -: Юли 15, 2015, 09:54:19 am »
kati_vm ,  до дете е .
Ние имахме стационарен детски център-бънджи  и   друго бънджи за врата , което се закача.

Детския център ми спаси живота!  , да е жива и здрава майката , която ми го показа, приятелката ,  която го купи и изпрати -   удачен е от 4м до когато детето иска да стои там и започне само да излиза.
Там си играеше , скачаше , въртеше  дълго време  .Така , че аз горещо  го препоръчвам . Други майки тук писаха, че не им се получи.
Нашия го ползваха две деца и сега  е в употреба ,здрава яка пластмаса  и ползващите го са във възторг и много са ми благодарни .
Модела за врата , ползвахме по -рядко , там му омръзваше по- бързо .
Ако има  къде да сложиш детето , да пробваш , но за мен си заслужава.


*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #117 -: Юли 15, 2015, 10:47:08 am »
Момичета, ето ТОЗИ - цък е крем Арника за който говорим -



Има два варианта голяма и малка опаковка, цена съответно 5лв и 3лв!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #118 -: Юли 15, 2015, 11:05:01 am »
Мише, мерси!
Аз като казах в аптеката, че искам арника гел и ми дадоха това (то пак е с арника, но е друго):
http://apteka.framar.bg/30020509/%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B5%D0%BB-%D0%B3%D0%B5%D0%BB-45-%D0%BC%D0%BB-
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #119 -: Юли 15, 2015, 11:08:22 am »
Аз като на МИшето взех, съвсем случайно.Даже голямата опаковка и сега седи в чантата на количката.Факт е че яки синини изчезват бързо с него.А йодасепта гелче за рани по колената, че там направо до кръв се разранява малката.
Ние бънджи не сме имали, но и Моника не е искала да подскача.Всичко зависи от детето и от темперамента му.Тя и активната гимнастика не хареса, но шезлонга и беше любим.После като почна да се изправя вече всички приспособления ги разкарах.