0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Юлска гореща тема за най-малките
« -: Юли 01, 2015, 14:04:19 pm »
Нов месец, нова тема и нови трепети и вълнения с нашите малки деца. :D
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #1 -: Юли 01, 2015, 15:25:47 pm »
Здравейте, да споделя впечатленията си от дрешките от Абубу. До сега не бях пазарувала от там, но да призная съм малко разочарована. Дрешките са хубави, пристигнаха на закачалки и в найлони, но като почнах да ги разглеждам на две от нещата открих мръсни петънца.  :( Не знам къде са ги държали и как се е получило, при условие че ми ги пращат в найлони, но фактът си е факт.
Освен това бях неприятно изненадана, че всъщност "английските" дрешки са китайски. Можеше поне да е написано в сайта, че оригиналният произход е китайски и да кажем са направени по поръчка на съответната британска фирма. Както и да е, надявам се петънцата да се изперат и София да си ги носи.
Хубаво ден на всички!
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #2 -: Юли 01, 2015, 23:31:44 pm »
Привет, привет! 8)
Ние днес "планово" нямахме ток цял ден и с малкия скиторихме, добре че беше хладничко, че вкъщи щях да откача :o Много интересни теми и въпроси, ще се опитам да се включа :)
mih, условията за бебе са относително понятие ;) Преди две години бяхме на къмпинг и имаше една двойка в компанията с 4 месечно бебе, при това не бяха редовно къмпингуващи и не им натежа 8O Аз също не видях нещо лошо в това, но лично на мен вече би ми било некомфортно чак толкоз ;) Сега след Гърция бих казала единствено като допълнение, че бих искала ателие (с кухня), че да има къде да му мия нещата на дребното, а и да бъде малко по-широко :) Там където бяхме беше доста тясно, защото беше стандартна малка двойна стая и бяха вкарали вътре и кошарата и на мъжа ми (той е зачислен по тази дейност) не му беше най-удобно миенето на биберони и паници на мивката в банята ;) Но като се сметне как набързо тръгнахме и че нямах никакви очаквания да ти кажа това по-горе са си капризи :lol: Бих се радвала също да мога да се качвам с количката до стаята, но това в 90% от хотелите е илюзия, така че не се брои. Просто мъкна много багаж и като трябва да я оставя при входа и да взема бебето и да направя оборка кое да качвам и кое не.... та така :lol:
Колкото до държането на шишето - май не е до възраст, а до желание ;) Нашият точно наопаки на Мария на Стоека - държи си млякото, а водата не :lol: И може само ако е легнал. Ако е седнал или изправен държи шише с дръжки, ама не се сеща да го вдигне нагоре и само го дъвче ;)
Тия работи със сухия памперс въобще не мога да си ги представя как стават 8O Сутрин като станем памперса му е толкова пълен, че по някой път с риск да го разсърдя първо го преобувам и после храня и проветрявам веднага стаята, защото чак се е замирисало 8O
Иначе вече се изправя сам и е голяма борба :lol: Вкъщи няма много стимулиращи условия в това отношение, но в кошарата си се справя доста добре. За сядането обаче продължава да разчита на мама :lol: Разхожда из хола един уолкър и е много смешен. Реално вече осъзна за какво е това нещо и дори като го нося и минем покрай него започва да тегли към него, че да го сваля да ходи :lol: Обаче той много бързо върви, уолкър се пързаля ужасно по ламината, та упражнението е с придържане от мама, иначе малкото си пренася добре тежеста и не изисква аз да го държа 8)

rumyanau, ние също в началото имахме проблем с главата. След като се прибрахме от болницата не се усетих веднага, a чак като отидохме на рехабилитация в клиниката по церебрална парализа ми обърнаха внимание. Той си дърпаше и назад главата освен всичко останало и много се бях ошашкала, защото и му се сплеска асиметрично. Освен упражненията, полагах всякакви усилия да не лежи на тази страна, дори му блокирах главата като в гнездата - с една кърпа навита отгоре за да седи по гръб, но беше много бавен и труден процеса. И аз не знам кога точно и как му мина, определено и рехабилитацията помогна, но много го натоварваше и затова я спрях. Сега се върти навсякъде и главата само аз мога да кажа че не му е симетрична, но то едва ли на някой е ;) Забелязвам обаче, че си има все още предпочитание за страна на заспиване и например като е в раницата винаги заспива с глава наляво и затова мислех да направя един контролен преглед ей така дали всичко му е наред, защото аз като майка мога и да не забелязвам, но не искам да ходя пак при обичайните лекари по темата, защото малко ми дойдоха в повече предните пъти. В тази връзка, ако някой се интересува в Щерев има инициатива за безплатни прегледи, съвсем случайно научих днес и мисля да отида :)
http://shterevhospital.com/consultations/%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%BA%D1%82/
Много ми хареса споделеното от Цигу как се прави цялостна оценка на обстановката и начина на живот на семейството. Тук за жалост всеки гледа едностранчиво - една и от причините да се откажа от някои лекари, рехабилитации и диагнози , които ми бяха вменени и  в крайна сметка се оказах права, че детето ми си компенсира, но точно защото цялостната картинка на мен ми бе ясна бидейки цял ден с него, а те го виждаха само за 5мин и само в една област.... Благодаря ти за споделеното :)
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #3 -: Юли 02, 2015, 00:21:06 am »
Благодаря ви много, момичета, златни сте :) Нямам много време да се задълбавам в темата и споделеното от вас ми помага много   La vita è bella
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #4 -: Юли 02, 2015, 05:37:09 am »
Здравейте, аз малко по-късно ще се включа в темата. Имам само едно бързо въпросче - в тази част на форума има ли тема за въпроси към медицинският консултант, защото търсих и не можах да открия нищо.
Благодаря предварително!

26.09.2019
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #5 -: Юли 02, 2015, 12:52:45 pm »
Здравейте, аз малко по-късно ще се включа в темата. Имам само едно бързо въпросче - в тази част на форума има ли тема за въпроси към медицинският консултант, защото търсих и не можах да открия нищо.
Благодаря предварително!
Здравей Яничка, мисля че тук можеш да питаш Мели: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45608.msg1093687#msg1093687
« Последна редакция: Юли 02, 2015, 12:54:44 pm от kati_vm »
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #6 -: Юли 02, 2015, 15:14:41 pm »
Yanichka, добре дошла! Честита ти дъщеричка с хубавото име Димана. Признавам си, че и на мен това ми е фаворита за женско име и ако Даниел беше момиченце, щеше също да се казва така  :P

Kati–vm
, жалко че не си доволна от Абубу. Аз досега винаги съм била доволна. Дори дрешките за изписването ни бяха оттам. Със сигурност имат английски дрешки, но явно и не само. А те понякога дори и английските марки ги произвеждат в Китай.


Цигу
, мерси за споделеното!

Mousyt, представям си колко е сладък Мати с уокъра.  :P

Ето едно прясно клипче от Дани на люлката.
https://www.youtube.com/watch?v=R72KKdDqUI0

Направо съм впечатлена колко е предпазлив все още като ходи. Тук при свекърите между трапезарията и бокса има едно прагче от 1.5 см. Като стигне до него и се връща обратно. Страх го е да го прескочи, когато никой не го държи.
Започнал е да разбира много неща. 
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #7 -: Юли 02, 2015, 15:27:10 pm »
Здравейте, преди малко много се притесних. Както се кърмехме с малката и по едно време гледам на лявото и рамо една малка синка, пипнах я тя с папулка отдолу. После се усетих, че може да е БЦЖ ваксината. До сега нищо не сме имали на раменцето. Моля мамите с опит да споделят по-късно ли се появява реакцията от БЦЖ-то, че не ми се звъни сега на педиатъра.
Благодаря предварително и хубав ден на всички!
« Последна редакция: Юли 02, 2015, 16:18:56 pm от kati_vm »
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #8 -: Юли 02, 2015, 15:38:41 pm »
Да по спомен реакцията от БЦЖ-то се явява някъде около 2-3 месец, трябва да стане червено, ставаше на балонче и се мереше май.Не се шашкай.

Привет от мен.Много сте писали.Ние запазихме море за края на август, последната седмица.Решихме тази година да сме пак в БГ, че с Моника от Плевен до Гърция ще подивеем в колата.Вярно че аз се правя на маймуна ама номерата ми свършват в един момент.

Усмивки, разкошен е Дани, той е една голяма усмивка.
Моус, Мати расте и скоро ще тичате след него.
Леле Стоека и вие ли ще правите годинка, ей растат тия деца :)

На всички прекрасен ден желая :)

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #9 -: Юли 02, 2015, 16:17:51 pm »
Смайли, Дани е много сладък. Да е жив и здрав!
Благодаря, Маги!
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #10 -: Юли 04, 2015, 10:16:55 am »
Добро утроооо 8)
Много сте тихи нещо в тази тема 8O
Ние сме в някаква лудница пак тия дни и не успявам да пиша :(
Кажете ми вие виждали ли сте бебе дето не иска да го гушкат? 8O Ако не сте, да ви запозная с Матей. Не знам зъби ли са какво са, ама от два дена не знае какво иска. Все едно има трън в задника, не иска да седи, като тръгна да го слагам дори на повивалника и се пъчи на глава, като се опитам да го гушна да го нося на ръце и оле мале такава съпротива не сте виждали. Удря ме, блъска ме, върти се да се изхлузи....и наистина не знам какво да направя  :( А какме боли сърцето като прави така....уж знам, че е защото нещо го тормози, ама така да ме отблъсква ми действа много  :( Яд ме е и на мене си, защото не се овладявам и в един момент започвам и аз да рева и той ме гледя едно таковя много изплашено и не искам да го травмирам. Моята майка много плачешр като бяхме деца и мен това определено ме афектира... Целите венци са му вълнообразни и подути, и за капак отзад дет се вика в гърлото расте кътник 8O Ама като ви казвам раста-ясно го напипвам с пръст 8O Вчера на обяд не издържах и му дадох Панадол и заспа някъде и поне спа, но като се събуди беше същото :( Не знам вече....
Исках да ви питам също вие как процедирахте със залъгалките? При нас засега той основно тях дъвче и се чеше (освен когато си бърка с лъжица в гърлото, ама понр вече знам защо го прави), така че и дума не може да става за отказване, но ме е страх да не стане от онези деца дето на по 3-4г тичат из графинката с тапата в устата :oops:
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #11 -: Юли 04, 2015, 12:13:29 pm »
Здравей Mousyt, не мога да те посъветвам за зъбките, защото още не сме стигнали до там, но според мен бебчето ти е неспокойно главно заради тях. Затова така се държи. Не се притеснявай. Ще поиска пак да се гушкате и още как.  :)
 Хубав ден на всички!
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #12 -: Юли 04, 2015, 14:32:53 pm »
Привет от моретооооо :lol:
Офф,не пиша,защото ми е адски мъчно за Алек :( той миличкия като Мати мама казва,че много се буди и не е спокоен нощем през деня е ОК...аз поне се наспивам сега и уча :) ходя на плаж и това е..
Моусит,не го мисли за залъгалката има време поне на годинка да стане да избият зъбките и тогаз ще ги махаме :lol: споко има време
Поздрави на всички :)
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #13 -: Юли 04, 2015, 14:56:47 pm »
Mousyt, при нас изключително помагаха таблеткит за зъби ДЕНТОКИНД на Мама натура... и то при положение ,че изобщо не успявах да ги давам по указанията (30 мин. след храна ,вода , през Х време, почти не съм го спазвала, обаче преди лягане вечер като му дадях едно - спеше непробудно, а ако не му дадях се будеше по 6 пъти на нощ... аз ги препоръчвам , защото са хомеопатични и ми се струват по-безобидни от ежедневно даване на панадол или нурофен ( до такова положение бяхме стигнали ние)
А за биберона според мен не бързайте да го махате, щото замести ли го с пръста-край.... Аз бих дала всичко мойто да смучеше биберон а не палец, щото бибата може да изчезне безследно в някакъв момент, а пръстите са винаги под ръка... но уви-Коко  още заспива с палец... вече все по-рядко се сеща да го смуче денем , ама без него не заспива никога
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #14 -: Юли 04, 2015, 15:11:39 pm »
Аз съм на същото мнение за палеца - племенника ми до 3-4г откара с тоя палец и ужас. Затова и от много малък му бутах бибата в устата, да свиква с нея. Алекс, ми той Мати след месец става на годинка бе :lol: Не ми е зор и хич не виждам скоро да я махаме, просто тия дни е много нервен и си я търси сам постоянно (а преди не е правил така) и затова заразмишлявах :)
ivelinca, давам Дентокинд, Камилия, мажа с Бочко (доста е ефективен  8O) и Дентинокс - в общи линии ги редувам... Досега панадол съм давала 2-3 пъти само, но другото е май повече за моя утеха. Той за щастие със спането няма проблем. През деня по някой път не спи, но нощем си спи от 21 до 7 сутринта :lol: Но през другото време е все едно нещо го е ухапало - не застава за секунда на място, ама не ще сам и само дъвче, хвърля, тряска, бие, блъска, щипе... ако беше да иска внимание съм готова и да го нося или да си играя с него през цялото време, само да е спокоен - ама там е работата, че нищо не иска и изпадам в безпомощност в моментите когато не спи. А заспиването става  или в количката или в раницата и то след изтощителен и жален рев, дори вече заспал простенва и се пъчи и чак след около час да речем се предава тотално :(
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #15 -: Юли 04, 2015, 16:25:20 pm »
За залъгалките - споко момичета, не си давайте зор и не тормозете децата с махане на въпросните (имам предвид "на всяка цена", в "срок Х", причинявайки сълзи, нерви, драма по темата...) , че нещо щяло да им стане на зъбите/захапката. Сега са "ортодонтски" залъгалките (аз "Нук" ползвах само, силиконовите). Дани ще стане на 4 и половина скоро, "озъбен" е отдавна и още чат-пат смуче някоя преди заспиване. Просто му е ритуал - Мечо и "ам-ам" (любовното име на залъгалката). Всъщност, тя виси от джуката му като фаса на вълка от "Ну погоди" най-често, не е и да я смуче реално.  :lol: Но пък за него си е навик някакъв, който го "настройва за сън". Аз съм дъртела, ама и аз имам разни такива "ритуали", е...не със залъгалка разбира се, но механизмът е същия все пак и за мен е съвсем ОК и той да си има свой такъв. По някое време - ще го замени с някакъв друг, но когато той си реши кога и с какво. Често - заспива и без биба, няма драма. По всичките къщи да са останали 3-4 общо и понякога просто не намираме такава, не че нарочно не му давам. Ако ги хвана и изхвърля сега, дори тези 3-4 "фосила" и кажа, че просто вече няма (както направих и с шишетата) - няма и да потърси повече, няма и да реве, няма даже да се нацупи. Не го правя, не защото бих имала проблем, а просто защото не виждам смисъл да го лиша от нещо дето си го харесва. И за което съм наясно, че не вреди, ако ще да 5-и клас да дъвче чат-пат някоя преди сън.

Няколко пъти съм го водила на зъболекар, консултирала съм ситуацията със стоматолози - един не ми каза, че това е проблем, опасно и пр. Всъщност - всички ми казват, това което знам идеално и то щото го изпитвам на свой гръб - к'вото е генчето за зъбките - такива зъбките ;) За добро, или лошо - това е положението, ако ще са кофти, лесно развалящи се, криви - реално не може да се предотврати по никакъв начин. Единственото възможно е, да се минимизират щетите (които ще настъпват така, или иначе) с редовни прегледи, хващане на проблем в началото още, а не когато зъбът е "взел-дал" вече и неспасяем. Ако ще са криви - скобите ще ги коригират, ама за да не растат криви - няма какво да се направи просто. Разбира се, че са ОК консервативни мерки като избягване (минимизиране) на прием на еди кои си храни, редовно и качествено четкане, почистване с конец - да тези неща забавят разните негативни процеси при генетично кофти зъби разбира се, но вярвайте ми - не ги спират, или предотвратяват. За мое найййй-голямо съжаление.

От дете живея по зъболекарски кабинети, а дори не ям сладко понеже не обичам. Зъби мия като ненормална и старателно откакто се помня. Винаги в дамската ми чанта има четка и паста, понякога и в заведение след хранене мия зъби (другите клиенти гледат така  8O 8O 8O, разбирам ги хората де  :lol:). Имах електрическа четка и конец за зъби още в зората на демокрацията, когато повечето хора у нас не бяха и чували за такова нещо. По 25 лв. паста за зъби съм купувала (не се набутвайте с такива глупости де), ама то пуста надежда, че ако направя най-доброто и скъпо измислено - по-рядко ще виждам зъбаря поне...Като ми никнеха постоянните зъби пък - двата резеца горе, тия централните на "фасадата" - криви тръгнаха, оттам и съседните натиснаха...6 години момичета носих скоби. От тия едновремешните с небцето, не кЪт ся брекетите. Е, пак се разваляха мноУ ясно, ама с всичката мъка от тия скоби - барем ги наредих като за снимка. От три години почти - тия двата предни, за които беше целия гърч главно са ми коронки  :lol: Ако паднат коронките - представете си нали колко ще съм "красива". И хем тия ги правих, лекувах, до последно ги мъчихме да са моите, да не пилим, да не е коронки...еми на 32 вече нямаше как. Ако знаех едно време, че на 32 ще са ми коронки тия - никога не бих се мъчила с тъпите скоби толкова години, ама де да знам. Другите са ми - повече от половината без нерв, които още са живи - с по 2-3 полимера на зъб, ако не са полимер, ами алмагамни пломбите ми - със слънчеви очила трябва да ме гледате, ако отворя уста. ЕДИН няма здрав, без няколко ремонта... Освен мъдреците ми де  8O Т'ва другия генетичен абсурд при мен. На 18 ги имах всичките, не разбрах даже кога избиха, те са нетрайни зъби като цяло, ама на - само те са ми здрави пък. Накрая нищо чудно - само те да си останат мои в устата ми, щото всичко останало ще е коронки, че и импланти, вече съм се примирила. За протокола - хранена съм от биберон (но не само) докъм 10 месеца и после не съм искала изобщо мляко да пия, залъгалка - не съм ползвала. Е и? Пак криви ми поникнаха и при всичкото ми старание - все се развалят. А аз не ходя на зъболекар чат-пат момичета, хиляди левове вече оставих там и още ще оставям.

Подробна съм по темата, САМО за да ви успокоя по въпроса, че ако децата ви все пак имат проблем със зъбите някой ден - не е ни от храни, ни от шишета и залъгалки. Други неща решават генерално ситуацията там и терзанията  за биба, без биба - не си заслужават в този аспект. На Дани татко му е с естествена "холивудска усмивка" - здрави, бели, наредени, за това съм му завиждала до зелено винаги хахаха. Дани (поне засега) - мяза му да е взел неговия ген за зъби, от сърце се моля да е така наистина. Това е главното за зъби и захапки - генчето. Изобщо не казвам, че добрата грижа за зъбите не е важна и може да се пренебрегва, или следва, но наистина - не е тя определящата генерално. Ако е добра наистина - зъбът Х ще ви се скапе на след 3, ами след 6 години (пак файда), ама ще се скапе така, или иначе и няма как да го предотвратите това.

Та си гледайте спокойно децата и не си отваряйте сами драми и ядове с маловажни неща по тези теми точно. От нас зависи възпитанието им и то много. Всичко друго - си зависи главно от биологията и каква е тя при конкретен организъм. Ако същата за нещо не е особено ОК - с нищо не можем да се намесим особено, че да "коригираме". Само можем адекватно да компенсираме щети със средствата на съвременната медицина, което не е никак малко. Бели кахъри са това, генерално да са здрави и прави децата ни само, пък някой "дефект" тук-там - не е "болка за умирачка".  :D

Хубав съботен следобед на всички ви!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #16 -: Юли 04, 2015, 18:15:42 pm »
Дани също ползва залъгалка, дори в момента повече от преди.
Преди му я давах само за заспиване, а сега си я търси и през другото време.
Ако забравя да я взема като се разхождаме и пъха пръстчето в устата, което е наистина по-лошия вариант.

Насоро му купих елекетрическа четка за зъби и му я давам сутрин и вечер сам да се оправя. Много й се радва. Първо си я слага на главата, защото прави аналогия с моя сешоар (заради бръмченето)  :lol:, но после я слага и в устата.

Снощи спането ни беше малко проблемно. Будува от 1.30 ди 4 ч. и после стана в 5.30 ч.  8O Добре че си легнах с него в 8.30 сутринта и спахме до 11.30 ч. Май пак са зъбки.
На нас Дентокинда не ни помогна, Бочко като че ли също. Вече мажа само с Дентинокс, а при голям зор давам Нурофен.

Алекс, хубаво моренце и спорно четене. На Алек ще му се реваншираш като се прибереш!

Mousyt, дано скоро вече да избие зъбче при вас и да му намалее малко зора на Мати! Това с гушкането - и ние сме имали такъв момент, но бързо отмина.

В момента съм оставила свекърите да разходят Дани самички, защото иначе като сме всички, той все при мен идва.
Тук е почти през цялото време навън. Преследва кварталните котки и кучета.
 
Не знам вие как сте с броя на храненията, но ние сме още с около 100  :lol:
Продължавам да му давам сутрин и вечер АМ, защото много си го обича. Междувременно яде още 3 пъти + следобедна закуска с кисело мляко, овесени ядки и плодове. Не знам до къде ще го докараме така.... Поне като количество не изяжда кой знае колко много на едно ядене или поне не всеки път.
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #17 -: Юли 04, 2015, 20:06:50 pm »
И Марти имаше залъгалка до 2,6г. и като видях, че може и без нея да заспива му я скрих от раз. Имаше драма тошно 2 дни и я забрави. А той я ползваше от самото начало денонояно, на снимките по едно време все с нея в устата беше.  :lol: Габи не я ползва много често, само при заспиване. И това си е нейно решение, не съм и влияла.
Ние от няколко дни заспиваме сами, вечер и давам шишето с млякото и я слагам в нейното легло с една играчка и тя си заспива. Дано да си остане за дълго.
47 Smiles, и ние долу-горе сме като с вашите хранения - сутрин и вечер по едно шише мляко и закуска, обяд, вечеря, като си изяжда около 250г. Следобяд давам плодове или има едни такива млечни десерти на HIPP и Nestle. Габи яде почти само от нашата храна вече, само и приготвям нещо индивидуално ако ядем нещо неподходящо.
Ние вчера и днес правихме плаж - вчера ходихме на басейн, а днес с приятели си правихме пикник на една рекичка. Беше много приятно, но Габи се страхува от водата, а във ваната не реве.Ще трябва по-често да ходим на басейн, за да предобием тренинг  :lol:.
Mousyt, Това е от зъбките, дано скоро да изникнат. Марти до почти 2г. не искаше въобще да се гушка. Толкова ми беше мъчно като го вземах от градина и другите се хвърлят в прегръдките на мама, а той се връщаше даже и обратно в стаята. Но много се промени сега, пак си е по-дръпнат но не е както преди.
На всички пожелавам приятна почивка!


Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #18 -: Юли 04, 2015, 20:30:26 pm »
здравейте мамчета!нямах време да пиша че оня ден ме хвана стомашен вирус и работата беше сериозна и съм малко на диета ама няма как.малкият чак се мусеше на кърмата ми,защото само вода пиех заради повръщането  :(
за залъгалките-давам му още от родилното,но само когато е изнервен че наближава храненето,ама той и тогава не я ще много направо я засилва с бясна скорост диването или ако не може да заспи сам си я изплюва по-някое време.иначе сигурно няма и да се сети за нея дано и за напред да е така че братчетчето му е на  3 години и още търси бибата преди да заспи  8O
Жбрул това с любовното име ам-ам ми хареса.при нас ам-ам си е остава гърдата дори след като сме будни
Моусти ние сме така понякога.като се е събудил и тръгнали да го преспивам наново то започва ритане блъскане рев плюене на залъгалки,ама като го сложиш по корем или по груб млъква та гък не казва.пък ако татко му или дядо му го вземат в този момент млъква директно,ама това е всеки ден.знае че ще го преспивам и се пъне чак зачервява от инат и яд че го преспивам.голямо магаре е още от сега  :D
Яничка добре дошла в темичката  :)

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #19 -: Юли 04, 2015, 23:40:30 pm »
shinzou, Дани просто не е кърмен (ако не смятам първите 2 седмици), та нормално мисля любовното "ам-ам" да е насочено към някакъв вид биберон. Иначе е ценител на женска гръд, ама в посока "Мамо, имаш много готини цици" и "Ауууу много ти е хубав този сутиен" :lol:

Но при всички случаи - залъгалка е в пъти за предпочитане пред пръста, ако ще и до училище да я смучат. На мои познати синът (мой набор) е с видимо деформиран палец и родителите твърдят, че е такъв заради смукне точно. Ама смукал докъм гимназия. Не мога да си заложа главата, че това е реалната причина за вида на този му пръст, но ако е тази наистина, ами....не изглежда никак добре въпросния, ако се изразя учтиво.  :?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #20 -: Юли 04, 2015, 23:56:15 pm »
Ехе, каква тема се отворила :lol:
Аз за залъгалката нямам скрупули, че видиш ли нещо ще му стане на детето - хич даже. Дори споделям мнението на Jbrul за ритуалите и се опитвам да му ги създам с шишето мляко и с една играчка, ама засега рядко заспива сам та ще видим :lol: Времето ще покаже ;)
47 Smiles и ние сме със 100 хранения, чак се тревожа дали не го тъпча това дете, ама той нали не огладнява пък храна никога и никаква не връща и съвсем няма как да разчитам на неговия инстинкт за тая работа... Според мен си има хора (и възрастни и деца) дето си ядат три пъти на ден и такива дето по много но по малко, та може така да си иска детето. Дани по колко изяжда на денонощие сумарно? Матей в момента пие сутрин и вечер мляко по 200, останалите хранения са 4 - закуска, обяд, каша следобедно и супа за вечеря, като гледам всяко да е не повече от 180-200, защото те се събират през 3 часа а и той при повече повръща. Той се сърди като свърши, но според мен и това си е доволно много храна - аз например ям по-малко :lol: :lol: :lol: (да не говорим, че в последно време поради липса на време редовно ям само неговите остатъци :? )

Да ви се оплача пак. Днес татко ми празнуваше 60 години и бяхме на заведение и с племенниците и въобще голямата дандания. Матей като слязохме от колата и като се тръшна, ама тръшване не мога да го одържа ще легне на асфалта и реве се дере с гърло и всички хора ни зяпат все едно нещо му правя на детето. И нищо пак не помагаше, опитах се аз, татко му, баба му, пуснахме го да ходи а той се тръшва на земята и ужас! 40мин не можем да го овладеем, вече се бях предала, че празник няма да има... И понеже аз съм цял ден така, а на тях като им обяснявам ми казват разбиращо как то така му било на детето видиш ли, а сега всичките наскачаха с ужас "АМА ТОЙ ЗАЩО ТАКА?!?!?!" (Все едно аз знам и мога да направя нещо) и набързо ги изпъдих да си празнуват, че и да седат 10 човека да му кудкудякат сещате се не помага.... Сложих го в раничката и слава богу след една обиколка на квартала млъкна и влезнахме в заведението. Вътре вече му стана интересно, имаше други деца и детски кът, а него го сложихме в едно столче точно като нашето вкъщи от ИКЕА и от този момент до края на вечерта все едно никога нищо не е било 8O Е а ходи обЯсни на някого, че днес ти е стопил лагерите :? Поне успяхме да празнуваме и той се забавлява, радва се на кака си и заспа пиейки си млякото още вътре в заведението :lol:
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #21 -: Юли 05, 2015, 01:31:33 am »
Те, ако се усетят, че имат и публика, и циркът става десеторен.    :x

Очаквам да се прибера през лятото в България и да има "ама защо още е с памперс и биберон"? Ами, защото, мили хора, с три биберона си заспива сама (слагам я в леглото и излизам от стаята). Със сина ми беше такъв театър, че просто нямам думи и то години наред. Зъболекарката каза, че дори и да й се изкриви захапката, може да носи брекети. И е с памперс, защото иначе всичко може да ти обясни на теория, само дето практиката й куца.  :lol: Ще се научи. Липсва й малко. После много мразя момента, в който още не могат да стискат и като кажат, че им се пикае и ти на секундата трябва да си подсигурил тоалетна. Но и това минава, де.

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #22 -: Юли 05, 2015, 02:04:27 am »
С право го очакваш въпроса Блу , допреди година го получавах същия от познати, непознати, като въпрос, като укорителен коментар, ама пропуск - йок бе! Разбира се, че тези същите, откакто няма памперс и няма и едно напишкване след като го свалихме (което е рядкост все пак), че ходи сам до тоалетна, вкл. нощем - не са ми казали "Евала" нали ;) Хората са силни да намират и виждат кусур в нещо, но ако има нещо хубаво, или поне ОК - дума няма да чуеш. Поради което аз не само за тези неща, ами за всичко - хич не се вълнувам от хорското мнение, а ако е твърде натрапчиво - порязвам бързо, понякога чак брутално. И считам, че си го заслужават до един.

Ма що бил с памперс, а вече на 3 и нещо? Ми защото, също като твоята София - можеше да развива трактати тогава на всякаква тема, вкл. кой, кога, как и откъде пишка. Можеше да се усеща, стиска, казва, но по неизвестна за мен причина - ми не щеше бе! "Няма да кажа пък", "Искам в памперса пък", ама хората нали - ма защо та защо, ама как можело... Ми ЗАЩОТО да му се незнае - АЗ трябва да се маймуня с гърне, да водя преговори (неуспешни), да се събуждам сред нощ подгизнала от напишкана спалня нали и да сменям чаршафи и протектор вкл. на легло 160/200 (още спеше при мен тогава) зер да не бил с памперс. Ми... "не благодаря", ако някой от "много загрижените" по тази тема беше дошъл да ги прави тези неща, а аз да си спя и да си свиркам - да имат претенции и питания. Като не е така - да си гледат раУтата. Аре холан! И за това и за всичко друго де. Много обичам някой да ми "помага" за к'вото и да било с наклони как трябвало и не трябвало да бъде нещо си. Направо антихуманно ми действат такива. :lol:

На тях сигурно им действа зле на нервите, че детето ми, нито откара с памперс на училище, нито има вид на пираня в устата щото ползвал шише и залъгалки МНОГО над допустимата за целта възраст. Понякога чак ми е жал за тия хора, как спят спокойно, кЪт не познаха за тия неща, а толкова бяха "загрижени" бееее, при това масово. Естествено - ако детето ви прави нещо хубаво и впечатляващо - тези хора стават слепи и глухи внезапно. Ако се накапе при хранене обаче - има поне двигателно нарушени, ако не мозъчно, в добрия случай - тя майка му не го е научила да яде както трябва... Та така "за мишките и хората". Избирателна глухота му е чалъма, в България поне. Ако сте достатъчно зли като мен - даже може да ви е забавно де. Аз щедро "сипвам" на такива хора, с мега учтив тон винаги. Ми щедра съм си...  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #23 -: Юли 05, 2015, 11:32:36 am »
Ох какви любими теми сте ми подхванали :)

За храненията Моника яде като змей.Сутрин и вечер Моника е на мляко, през нощта веднъж задължително още яде мляко.През деня имаме закуска, обяд, следобедна, плод и вечеря.И между тях гледам да не давам нищо, щото не отказва нали ви казвам.

За зълагалки, аз не можах да я науча на биберон и сега си бера негативите.Колко месеца и тиках на сила бибата, а тя я плюеше, и всички ми викаха по-добре.По-добре ама с кво си чеше сега венците знаят ли?Та по-добре с биба.

За памперса, с памперс сме и гърне е виждала два пъти.Нямам време и нерви за тия упражнения.Иначе всички ме питат слагаш ли я на гърне.Значи аз на никой не се бъркам в начина му на гледане на дете, айде оставте ме и мен на мира моля(не е насочено към никой тук, възмущавам си се срещу хората около мен).

За тръшкането, елате да видите кви представления ми спретва.Аз я оставям на земята седнала.Тя се тръшка, удря си главата в земята, обърсва всичко около нея, пищи, вика, реве, даже и сълзи пуска.Ще и мине, аз само я гледам да не се удари сериозно и си правя пас.Ако я взема в мен рита и се извива на дъга.Краката ми и чатала ми са сини, защото точно там и стигат краката и там ме цели.

Иначе в другото време тя е едно щастливо, усмихнато и спокойно дете.Много е активна физически и започва и да повтаря думи.От няколко дни запомня и като и показвам къде и е глава/нос/очи и т.н.Опитва се да реди кубчета едно върху друго и успява, започва разни логически игри да отразява.Всеки ден прави нещо ново и открива нещо в заобикалящата я среда.За зъби не ми се говори, опитала съм май всичко, е тая нощ пак не сме спали като хората.Та при нас лека е да израстат тия зъби.Чак тогава се успокоява :)

Аз обаче за разлика от нея съм в лек ступор на моменти от българската майка и нейните мераци.Идва ми в повече цялото това хвалене на детето и превъзнасяне.А за храненето няма да говоря.Нямам против да си храни детето кой с каквото иска, ама да не пъха в устата и на моето бе.

А и за капак се сдобихме с дерматит, не знам дали писах.Моника има на баща си кожата  :x много суха и нежна, става на тъмно червени петна и на пипане е грапава.Минахме през аптеката и купихме козметика за нам си колко лева и сега е с гладка и мека кожа.Та Бочко, Микси и всички ниско тарифни кремове при нас само влошиха нещата и мерси вече не купувам такова.Викам си да ми беше взела кожата, дуракоустойчива, ми тя копи пейст от татко си всички проблемни неща.

Та писах като за седмица от мен.Целувки на мъниците и хубаво лято!

Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #24 -: Юли 05, 2015, 11:55:53 am »
Значи да съм спокойна, че и другите ядат честичко  :lol:
И на Дани непрекъснато му подаряват пасти, бисквити, шоколади и др.п., особено по-възрастните хора. Откакво сме при свекърите събрахме една голяма торба. Казах им те да ги ядат.

Като започне да се тръшка напоследък му казвам: "Я, ела да видим къде е котето?" И спира и започва да се оглежда къде е котето. Но знам, че ще се усети скоро и ще спре да работи номера... Аз не че го лъжа, наистина го водя да видим котето  :D

Маги, ако детето сяда на гърнето е голямо улеснение, но ако не иска наистина са нерви и няма никакъв смисъл.

A който е ползвал, може ли да ми каже от кои седалки за гърне сте доволни, че в магазина имаше поне 8 различни модела - едните се слагат под дъската, другите над, едни са с дръжки, други без, едни меки, други твърди.

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #25 -: Юли 05, 2015, 12:14:21 pm »
Усмивки, не ще да седи.Тичах последния път след нея да и обувам памперса.ТО аз два пъти съм я пробвала и резултата беше невероятен, хахаха.

Не става разсейването при нас, опитах.Сега тръшкането е защото я взимам от стола като почне да се катери по него  :?

Племеника има мека седалка, дето се слага от горе.Такава има и в нашите и навсякъде където ходят.

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #26 -: Юли 05, 2015, 12:16:48 pm »
Всъщност момичета, според всички специалисти по хранене - правилното хранене е точно такова. Често се яде, но в по-малки количества. Вкл. и специалистите по детско хранене ще ви кажат това, та самата честота - не е никакъв проблем, всъщност това е много полезен и здравословен навик и ако го запазят като възрастни - супер.

Реално, "класиката" храненето да е закуска, обяд и вечеря в стабилни количества и за трите - не се е наложила, щото мноУ полезно така. Наложило се е като "правило" по съвсем прозаични причини, а именно начина на живот, масовия визирам. Можеш да закусиш преди работа, да обядваш в обедната почивка, да вечеряш като се прибереш след работа и просто не е удачно/удобно тези хранения да ги разделиш на 6 части примерно и да преживяш нещо в офиса на всеки 2-3 часа.  :lol: Иначе второто е много по-полезният и разумен начин на хранене.
Та докато сте си в къщи с децата и не е проблем да се осигури такъв режим на хранене - възползвайте се.

Когато Дани беше по-малък и общувах често с други майки - постоянно ме критикуваха и се възмущаваха именно за "режима" му на хранене, който и досега е от този тип - често, ама по по малко. Аз също така ям открай време. Що съм му давала да яде "между храненията"?  8O Ми щото не е "между", ами това са му храненията баси. То пък много полезно да тъпчеш насила детето със закуска в безумно количество, че да му държало до обяда, защото междувременно - не трябва да му се дава да яде... И нямам обяснение, защо въпросната глупост е все още толкова популярна и масова сред майките, честно. ама като тръгнело на градина и нямало такъв режим и к'во праИм е чест аргумент да се "дресира" дете в такъв "режим" на хранене. Еми нищо не правим всъщност, децата не са малоумни и за нула време схващат, че в ДГ се яде еди как си, ядат си там така и проблем - няма. Дани на ДГ си яде както се яде там, у нас си яде както му хареса и толкова. А и винаги се хапвал в количества да ви кажа, ама си е с манекенски вид, та май и количествата на играят особено в случая. Аз поне давам колкото и каквото иска той да си яде и когато и всичко си е ОК.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #27 -: Юли 05, 2015, 15:57:50 pm »
Сис, както казва съседката, като се прибере в България и на децата им се казва "ау, много си пораснал/а", на жените - "напълняла си", по-рядко" отслабнала си".  :lol: И тя се дразни, че й се бъркат в живота.

В Германия има отвратителен обичай детето-рожденик да подарява на всяко гостенче една торбичка, пълна със сладки работи от типа на близалки, дъвчащи бонбони и всякакви друго глупости, дето се чудя после моите как да ги разсея, за да им ги взема и да ги изхвърля. Чат-пат им разрешавам, ама това са поне 200 гр само захар. И нали се сещате, че няма да искат да ги ядат поне месец, а ако може всичко наведнъж.  :x Миналата седмица бях с големия на такъв рожден ден и въпреки протестите ми майката ми даде и за София една торбичка. Проверявам дали има нещо за игра, понякога слагат едно шишенце за сапунени балони или някаква друга дреболия. Другото заминава директно в коша. Ако има някакъв хубав шоколад, мога да го изям аз (като си легнат децата, пред тях не ям шоколад). Но обикновено са някакви, дето нямат никакъв вкус.
Подаряват им шоколадови яйца. Рядко играчката бива и реално играят с нея няколко дена преди да потъне в някоя кутия. Шоколадът не е много, та и да решат да го ядат, не възразявам. Обикновено го забравят обаче, разсеяни от играчката. И аз го прибирам. Седи в шкафа и след няколко седмици заминава в боклука.
Иначе ядат много сладолед. Гледам да е пресен, а не да е висял в някоя камера месеци наред. Дори обмислях да си купя машина за сладолед. Някой има ли опит?

Май сме за съседната тема ...
« Последна редакция: Юли 05, 2015, 16:01:42 pm от blue_sky »

Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #28 -: Юли 05, 2015, 16:20:16 pm »
Здравейте,момичета и Рачко:))) ето ни и нас след морето:) първите 2 дни бяха перфектни със спане на плажа,НО после почнаха зъбките и започна едно дране-по 2 часа нон-стоп през нощта и така 3 дни още на морето и 2 дни в София. Мажа го с гелчета,давам му и дентокинд,разтворен в малко вода.вчера го водихме в черква и ни прочетоха молитва,та се буди само 3 пъти през нощта,но му давах биберон и пак заспиваше.не съм очаквала,че ще е такова чудо!то коликите бяха направо песен...
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #29 -: Юли 05, 2015, 16:55:55 pm »
Блу, май сме за "готварско-психиатричната'.  :lol: Имаме ли такава, или да пусна спешъл?
И като профан неядящ шоколад, понеже не обичам просто, иначе щях да си ям... Какво толкова му е лошото на шоколада всъщност? Моето лапе чат-пат сгъва по някой, то пък щото обича сладко, ама аз пък просто рядко се сещам да му купя. Сладолед яде целогодишно и той и по много, ама не съм се замисляла какво ще рече да е пресен. Имаш предвид да не е престоял във фризера една година, или?
И още по-профанското ми питане е: Разликата между домашен и купен сладолед в какво се състои генерално? Т.е. съставките на сладоледа, че да стане сладолед все пак, а не "нещо като сладолед" не са ли в общи линии едни и същи? Ясно сега, че ако го правя у дома - бих могла да купя най-скъпите/добри/био и пр. съставки за целта, пък в сладоледа на клечка за 60стИнки  :lol: са набутали най-евтините и скапани, като качество. Та т'ва ли е аджеба причината да се прави домашен?
Палиш ми фитилите ся, само машина за това нямам (все още)  :?

Рафаила, е ти пък с всички екстри на майчинството си се уредила. Моето влачи колики докъм 5- месечно, ама виж за зъби (пък ме втрисаше каквото бяха ми разправяли) - не го разбрах кога ги изкара. Та поне оттам извадих късмет, като те чета - явно ГОЛЯМ късмет. При Дани само с първите 4 резеца имаше малко мрън и от опита ми с тях - лидокаинов гел, здраво дъвкане на биберона (явно се чешеше така) и имах една "гризалка" за целта - силиконова с релефни "пъпчици" по нея и пълна с някакъв гел. Като я сложиш във фризера и гелът се смръзва и после хем се чеше с нея, хем охлаждането облекчава венците. Ама си мисля, че такива неща помагат при лек дискомфорт само. Когато е много тежко положението - само някакво по-сериозно обезболяване май действа - Панадол/Нурофен. Дано бързо избиват,пробие ли веднъж венеца - край на писъците. :)
« Последна редакция: Юли 05, 2015, 17:12:01 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #30 -: Юли 05, 2015, 19:48:28 pm »
Другия път, като купуваш кутия сладолед на която и да е от големите фирми, виж какво съдържа. Ама прочети всички съставки. Пресния тук знам, че го правят и директно го продават. И има страхотни измишльотини кто сортове (това за мен, де, децата ядат винаги едно и също). В купения от супермаркета има емулгатори, за да се съхрани толкова дълго време във фризера. А те не са от най-полезните.

Пускай тема "майки - психарки"!  :lol:

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #31 -: Юли 05, 2015, 20:39:39 pm »
 :D  Сладоледите, които се продават в супермаркетите в БГ, съдържат всичко друго, но не и сладолед.  :D  И ние се замисляме да си правим, но сега съм маалко заета с бебето. Не е необходима задължително машина.  Айде да ви е сладоледено: http://www.24kitchen.bg/videos/semifredo  :D :wink:
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #32 -: Юли 05, 2015, 21:25:41 pm »
Кати, и в Германия в сладоледите има емулгатори. Като видя, че срокът на годност им е година и просто не ги купувам. Има един супермаркет със собствени марки и реклама, че се правят само от 5-6 продукта и най-често от тях купувам. Големите марки ги избягвам.
Или в кафенета, които сами си ги правят (има много такива). Днес навивах мъжа ми да ходим до любимата ми сладоледаджийница, но то такава жега, а и той се е тръшнал с някакви болки в корема.

Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #33 -: Юли 05, 2015, 22:01:12 pm »
JBrul,и ние бяхме с ужасни колики веднага след изписването и изкупихме вс сапки-без ефект. Накрая с шишетата на dr Browns ги преборихме. Сега направо се плаша,ако вс зъби са така:(
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #34 -: Юли 05, 2015, 22:13:23 pm »
Жбрул ти направо ме  8O с това със смукането на пръста до гимназията  8O 8O
и аз съм чувала хубави работи за тия шишета на Мр.Браун

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #35 -: Юли 05, 2015, 23:21:51 pm »
И Матей се чеше с бибероната - на моменти прилича на дърт пушач какви физиономии прави и как я държи накриво :lol: Иначе лидокаиновия гел наистина доста помага, макар че вчерашния ад не искам да ми се повтаря :? А залъгалки имаме и замразени и силиконови и като биберона и.....и не ще нито една оттях. Оближе я, гризне я и дотам. Виж парче краставица, чушка, морков, сухар, лъжижа...ицеални чесалки :lol: Всички около мен изпадат в паника като го видят как си бърка в гърлото с тях, ама нали ви казвах че май мъдрец му е тръгнал (в гърлото му е направо!) и аз го оставям детето да се чеше както си иска, стига да му помага. Досега не ми се е давил никога, всичко по-едро дето отиде в гърлото води до една физиономия в стил "ще повърна" и го изплюва сам :lol:
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #36 -: Юли 06, 2015, 00:22:29 am »
Дес, ама вЕрно си майка-психарка  :lol: Моето не Иде сладолед в кутия, искал "на фунийка" и купувам някакви на фунийки каквито видя в магазина - ни им разбирам, ни съм им чела някога състава, лапето казва, че са вкусни и яде. През ум не ми е минавало, че в сладоледа може да има нещо кой знае колко кофти освен захар естествено, ама аз и на тема захар не се впечатлявам особено... Баси "невпечатлителната" съм явно  :lol: :lol: :lol:
Тук има едни витрини по улиците с едни шукар на вид сладоледи, може би те са по-читави - разни видове, с плодчета, с това-онова, ама мога да му купя само в движение такъв. Все пак са в насипен вид. А на него му щуква по всяко време, че искал сладолед и очаква да извира от фризера явно. И аз с тази цел купувам 20-ина "прости" от магазина, пълня едно чекмедже и като иска - ходи и си вади. Предвид, че генерално яде читава храна - моЕ да хапва и боклук чат-пат, да свиква дето се вика  :lol: :lol: :lol: Ще проуча все пак от опакованите сладоледи кои са най-малко зле де. А можеше да е толкова по-лесно, ако просто беше наследил правилния ген от мен и да не яде сладко... Ама на - то всичко лошо от баща му идва, нормално е да е така  :D Да видим след време цигари ли ще пропуши, или пури и на двете съм ОК, нещо трето да не е пу пу. Спирам с лиготиите, извинете.

shinzou, споменатия пръст съм го виждала, неведнъж, момчето си е е съвсем ОК с всичко, другият палец е нормален, но този смукания е...направо уродлив на вид, сори за грубия израз, ама е така. Едва ли масово децата смучещи палец като бебета го смучат чак до 7-и клас, това е по-скоро към прецедентите. Но подробно са ми разказвали родителите що мъка и усилия са били това да спре (той е професор по анатомия, тя е директор на Ветеринарния техникум тук понастоящем) т.е. хората са достатъчно грамотни, опитвали са всичко по силите и знанията си, обаче - не са могли да предотвратят проблема, или да го спрат овреме. Аз преди техния случай - честно казано не мислех, че смукането на пръст е особена драма, че може да продължи толкова време и да причини деформация чак... Бях много доволна обаче, че синът ми налетя на залъгалката още в болницата, да ми е мирна главата по темата дето се вика. Лошо, лошо...има и по-лошо май ;)

Рафаила, не е задължително с всички зъби да е така. Първите 4, при които Дани ми мрънка и точи лиги и се намесвах изобщо - се водят най-лесните за вадене, най-безпроблемно, бързо и пр. ОК, ама само с тях имаше у нас лек панаир. После - то кучешки, кътници, все ужасни зъби за поникване, ама съвсем буквално не разбирах кога излизат, а явно и той. Загледам го някой ден по-внимателно и...а! Още зъби.  :lol: :lol: :lol: Пожелавам ти и при вас да е така със зъбите и да са бели и здравички разбира се .  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #37 -: Юли 06, 2015, 01:29:24 am »
A който е ползвал, може ли да ми каже от кои седалки за гърне сте доволни, че в магазина имаше поне 8 различни модела - едните се слагат под дъската, другите над, едни са с дръжки, други без, едни меки, други твърди.
Смайли, аз взех от този вид  :photo:
Взех я много набързо от Джъмбо, тогава нямах много време да мисля на тая тема и да избирам. Освен този вариант, имаше също от тези  :photo:.  Избрах първата седалка заради дръжките и това, че отпред е по-задигнато, евентуално да спира струята, което всъщност е от по-голямо значение при момченцата.
Тогава ми се стори важно да има мека част за сядане, но сега си давам сметка, че и напълно пластмасова да е, все същото.
Виж дръжките бяха важни в началото.

Не бих взела такава със стъпало  :photo:, моите деца всичко превръщат в игра и предполагам, че би ги разсейвало и вместо да свършат каквото трябва, ще се катерят по стълбата  :)
« Последна редакция: Юли 06, 2015, 01:53:24 am от marsi »

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #38 -: Юли 06, 2015, 01:45:48 am »
Лелееее т'ва го бях забравила. Взех една тапицирана и една пластмасова, съвсем проста, с това вдигнатото отпред...девствени са и двете де.  :lol: Когато чОвекът заяви, че ще ака в тоалетната и аз се защурах за дъска и духова музика по случая, докато отида за нужния атрибут - детето си беше седнало на тоалетната, свършило работата и толкова. Примигнах и само го избърсах. Все пак - беше минал 3-те години тогава, може и това да има значение. Чисто технически все пак - размерът на задника му на 2, 3 и 4 не е особено различен, доколкото това има отношение с дъска, или без такава.

Бих инвестирала в някоя от тия джиджавите приставки със стълбички, музики, дръжки и пр., единствено, ако беше изявил негативно отношение към тоалетната като такава и просто да го подлъжа да му хареса някак. Иначе, ако ще има дъска изобщо и трябва, чисто технически - най-простата за 2-3 кинта върши същата работа, като някоя за 50-60. Ако осредня данни чисто статистически от четенето тук през годините, периодът за ползване на такава приставка, ако е належащо по технически причини е твърде кратък. Когато са готови да ходят в нормална тоалетна редовно, са на такава възраст, че след няколко месеца си ходят без никакви приспособления за тази цел. Ако вместо на гърне, предпочитате да слагате на тоалетната с приставка - може би си струва тогава нещо по-скъпичко, защото ще си играйкате с него две години барем  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #39 -: Юли 06, 2015, 02:33:35 am »
Маузи, мъдреците към 18-годишна възраст излизат. А на такива като мен няма изгледи да им излязат изобщо.  :lol: Сериозна съм. Имам всичко на всичко половин мъдрец.
Сис, захарта в сладоледа е ясна. Мен скритите неща ме дразнят. Що не си вземеш от тези големите машинки за сладолед с компресорче вместо да се чудиш откъде да копаеш, като му се прииска на чавето?!  :lol: Четох, че били супер. Ама и цената им е супер. Към 250 евро. За тия пари предпочитам една робиня-прахосмукачка предпочитам да си взема. Аз да си вдигна краката, а тя да обикаля и да чисти. Има и по-малки и тихи машинки, но на тях трябва повече да им се бае и да се следи кое какво. Май и контейнерът трябваше да се сложи 24 ч. предварително в камерата или хладилника.
« Последна редакция: Юли 06, 2015, 02:40:50 am от blue_sky »

Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #40 -: Юли 06, 2015, 07:20:31 am »
Jbrul, твоят Дани е бил вече съвсем стабилен като е седнал на тоалетната чиния. Моят още се лъкатуши. Аз и не знам дали изобщо ще иска да седне.
С гърнето ми е било по-лесно, защото го оставям да си седи, а аз си правя нещо на 2-3 метра от него. Слагам му играчки и той си се занимава.
Ще видим със седалка как ще е. Като тръгне да шава може да тупне и ще трябва да съм до него.
Марси, мерси за споделеното.  :P

Днес в Лидл ще има възглавници с колан за столчета за хранене за 35 лв. Аз мисля да взема. Пише, че са от 1.5 г.

Блу, по-добре прахосмукачка роботче. Дани я пуска по около 10 пъти на ден и изобщо не му омръзва. Като не я види, я търси. Вкъщи напоследък е много чист подът  :lol:
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #41 -: Юли 06, 2015, 12:32:17 pm »
Днес в Лидл ще има възглавници с колан за столчета за хранене за 35 лв. Аз мисля да взема. Пише, че са от 1.5 г.
Ама и аз как съм го написала само. Не се разбира много.
Ето такова има в Лидл и вече взехме:
http://www.patilanci.bg/product/stolche-za-hranene-travel-booster-safety-1st
Ще споделям по-нататък отзиви.
Засега мога да кажа само, че дебелината на седалката не е много голяма, но въпреки това се надявам да върши работа. Много е компактно. Може да се пере в пералня.
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #42 -: Юли 06, 2015, 13:11:15 pm »
Блу, точно за машина за сладолед мисля да снеса 250 евро, напраУ позна  :lol: И да ми подарят такива - ще се чудя и нея де да я дяна вече, не живея в замък все пак, аман от уреди, честно ти казвам. Иначе "скрити" съставки - има във всяко нещо, което купуваме от магазина - това е положението. Прежалила съм го този момент за стоките/храните, които не мога да набавя "контролирано" и да знам, че са ОК, което пък в моя случай е доволно малък процент от всичко, което се яде, та не смятам да се филмирам по темата. Щом читавото и полезното има сериозен превес - другото не го мисля, особено пък ако "цената" е да си отварям някаква върла кушия, че да хвана 100-те % "полезност". Тия неща са за супер добрите майки, аз както знаем - не съм от тях.  :lol:

Смайли, аз споменах на каква въраст ползваше тоалетната и без дъска, макар, че накъм годинка и половина си беше пак толкова стабилен и би могъл да я ползва с дъска и стъпалце примерно. Аз с гърнетата имах и имам кардиналния проблем, че съм гнуслива и видя ли л***а напъва ме да драйфам и толкова.  :lol: С памперсите бях така от-до, не ми мина това, голяма мъка ми беше, че и бая се проточи у дома както знаете. Та не съм си и помисляла да стържа еди какво си от гърне, в памперса поне го смотавах набързо и пак се траеше някак си. При всички случаи - с гърне, с дъска, с к'вото и да било - трайното сваляне на памперси, ползване на тоалетна и липсата на изпускания - се случват около 3-тата година на детето. Независимо дали сте започнали опитите рано-рано, или сте я карали като мен. Разбира се - кой как иска да подходи по темата е въпрос на изцяло личен избор и убеждения - няма "правилно" и "грешно". Аз просто съм от тези, дето ще си спестят всичко, което могат да си спестят и го правя и грам скрупули нямам по въпроса. Особено пък като се убедих, че имам същия резултат като по-старателните и отдадени от мен, и той се реализира по същото време горе-долу, независимо, че съм действала по различен "метод".

Така, или иначе - няма здраво дете дето е тръгнало на училище с памперс и биберон, че да му се тревожа и да го мисля това сериозно. Та не го и мислих де. Абсолютно неизбежните гърчове покрай гледане на дете ми стигат напълно, та да си отварям още и още. Или да се докарам кЪт комшийката на село от много престараване с гърнето, та на почти 6 годишно да му разнасям аз гърнетата, че иначе не щяло да свърши раУтата. Мерсииии  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #43 -: Юли 06, 2015, 13:12:49 pm »
Смайли, интересни изглеждат тия седалки за стол. Но пише, че са до 15 кг.
Отиде ми 5 минутното спокойствие, малкият се трансформира на Хари Худини и днес ми направи показно как се измъква от стола за хранене и слиза без да тупне на пода.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #44 -: Юли 06, 2015, 22:48:21 pm »
Днес в Лидл ще има възглавници с колан за столчета за хранене за 35 лв. Аз мисля да взема. Пише, че са от 1.5 г.
Ама и аз как съм го написала само. Не се разбира много.
Ето такова има в Лидл и вече взехме:
http://www.patilanci.bg/product/stolche-za-hranene-travel-booster-safety-1st
Ще споделям по-нататък отзиви.
Засега мога да кажа само, че дебелината на седалката не е много голяма, но въпреки това се надявам да върши работа. Много е компактно. Може да се пере в пералня.
47 Smiles, мерси за инфото и аз поръчах на брат ми да вземе една такава седалка за Габи, че си нямаме в България стол за хранене и това решение за кратък престой е най-удачно.


*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #45 -: Юли 06, 2015, 23:46:25 pm »
Блу, знам какво са кътници, ама наистина му се е подуло отзад и е единственото подуто... едва ли ще излезе, и преди му е ставало така, ама му дава зор известно време и така... и явно много го боли :( Все тази де... ние ще ходим и без това скоро на стоматолог да видим дали ще му коригираме юздичката и тамън ще видим какво ще каже и за зъбите :)
Смайли, днес бях в Лидл и не съм ги видяла тези столчета, а таман нещо такова ми трябваше :)
Аз съм на акъла на Jbrul по темата с памперсите и залъгалките и т.н. Може би защото племенника ми така ги влачи памперсите като Дани, а му мина после :) Та аз мисля да се пробвам по-натам ама само ако му е забавно и има напредък, не на всяка цена. Засега обаче сме далеч, той не седи стабилно....абе не иска да седи по-скоро, а само да ходи :lol:
И не знам да се оплача ли, да се смея ли....всекидневно като разправям на ММ и на майка ми че детето плаче, че се тръшка и прочие и те съвсем безучастно ми обясняват как било период щяло да мине и видиш ли те нищо не могат да направят :x Като се тръшна оня ден пред тях обаче и сега представете си да съм го водела на лекар да му няма нещо 8O 8O 8O Ще ме уморят....
Той втори ден не се е тръшкал чак така, ама не смея се похваля. Отделно за всяко нещо дето не съм познала какво иска и започва да се мята, налага, пищи, реве....не е ли много малък за такова тръшкане или аз нещо откачам? 8O
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #46 -: Юли 06, 2015, 23:57:11 pm »
Маузи, ти за мъдреци говореше.  8)
Моите също се тръшкат, особено нейно височество, но понякога и брат й го прихваща нещо и се мята да пищи, ако не му се угоди. Питали са ме кога спират с тези прояви. Ще кажа. Само да спрат!  :lol:

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #47 -: Юли 07, 2015, 00:00:12 am »
Маузи, ти за мъдреци говореше.  8)
Моите също се тръшкат, особено нейно височество, но понякога и брат й го прихваща нещо и се мята да пищи, ако не му се угоди. Питали са ме кога спират с тези прояви. Ще кажа. Само да спрат!  :lol:

Оф, спя вече, извинявай :oops: Мъдреци, кътници....еднакво ми е в главата :P
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #48 -: Юли 07, 2015, 11:33:09 am »
Здравейте, последните седмици от бременността ми излязоха ужасни стрии, въпреки че се мажех с кокосово масло и после включих крема против стрии на Мустела. Сега се мажа с реструктурирщия им гел - вече трета опаковка, има някакъв ефект, но малко скъпичък ми идва тоя гел. Та сега по ТВ върви доста голяма реклама на някакво масло Био Ойл. Някой ползвал ли го е? Гледам в нета, че е по-евтино. Имате ли инфо, дали е подходящо за кърмачки?
*

  nimika

 • *
 • 3357
 • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #49 -: Юли 07, 2015, 12:02:59 pm »
Маузи, ти за мъдреци говореше.  8)
Моите също се тръшкат, особено нейно височество, но понякога и брат й го прихваща нещо и се мята да пищи, ако не му се угоди. Питали са ме кога спират с тези прояви. Ще кажа. Само да спрат!  :lol:
На 4+ още няма изгледи да спре :) 


Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #50 -: Юли 07, 2015, 12:14:47 pm »
Kati_vm, и на мен като при теб последния месец ми излезнаха стрии долу ниско на корема. Бях се мазала с Лирак гел по време на бременността. След като се появиха стриите, взех Лирак ампули и имаше подобрение. Сега почти нямам там.
Според мен с каквото и да се мажем обаче, когато са решили да избиват с нищо не можем да ги спрем. Личното ми мнение е, че ако на някой не са му излезнали, не е защото му е повлияло толкова мазилото, а защото кожата му не е чак толкова предразположена.

Да ви кажа, че много ми харесва книгата на д-р Харви Карп "Най-щастливото дете". Още не съм я допрочела, но вече съм на повече от половината.
Не съм пробвала да прилагам методите вътре още, но звучат добре. Като се приберем в София ще пробвам, че тук ми е неудобно  :lol:
Имало и "Най-щастливото бебе", но нея не съм я вземала. А сега поръчах една друга "Чудото Монтесори".
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #51 -: Юли 07, 2015, 12:43:00 pm »
Kati_vm, и на мен като при теб последния месец ми излезнаха стрии долу ниско на корема. Бях се мазала с Лирак гел по време на бременността. След като се появиха стриите, взех Лирак ампули и имаше подобрение. Сега почти нямам там.
Според мен с каквото и да се мажем обаче, когато са решили да избиват с нищо не можем да ги спрем. Личното ми мнение е, че ако на някой не са му излезнали, не е защото му е повлияло толкова мазилото, а защото кожата му не е чак толкова предразположена.

Да ви кажа, че много ми харесва книгата на д-р Харви Карп "Най-щастливото дете". Още не съм я допрочела, но вече съм на повече от половината.
Не съм пробвала да прилагам методите вътре още, но звучат добре. Като се приберем в София ще пробвам, че тук ми е неудобно  :lol:
Имало и "Най-щастливото бебе", но нея не съм я вземала. А сега поръчах една друга "Чудото Монтесори".
Даа, принципно съм съгласна. Аз имам опит със стриите, тъй като на няколко пъти ми се е случвало рязко напълняване и после отслабване. Малко се самозаблуждавам, че ще се оправят. То е ясно, че няма как да стане. Тези, които имам по бедрата и по дупето от преди бременността просто са много изсветлели и не си личат.
p.s. Доста соленки са тия ампулки, аз искам да си намаля разходите за мазане, тъй че май ще ги пропусна. На есен ще пробвам лазерно отстраняване, но сега не правели такива процедури.
За книгите супер, като имам време по-натам и аз мога да взема някоя.  :D :wink:
« Последна редакция: Юли 07, 2015, 12:57:17 pm от kati_vm »
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #52 -: Юли 07, 2015, 14:32:58 pm »
Хайде и аз да се мярна преди дребните да са се събудили. Напоследък не ми остава никакво време за писане, все нещо има да се върши, някой мрънка за носене или пък се опитва да падне от някъде :-). Определено стават по-активни малките и моето време намалява с всеки изминал ден.

kati_vm, аз използвах Bio-Oil към края на бременността като редувах с кокосово масло. Стрии нямам, но както и Смайли казва, май си е до кожа. Сега много внимателно разгледах опаковката и никъде не е отбелязано изрично за кърмачките - нито забрана за използване, нито позволение. Виж за бременност изрично пише, че е позволено, даже има и схема за мазане при бременност. Гледах състава, не ми изглежда да има лекарствени препарати, но все пак не съм специлист (ето и линк https://www.bio-oil.com/bg/product/ingredients). Много е вероятно да не е изследвано за действие при кърмачки и затова да не пише нищо (повечето хранителни добавки са така, не че са вредни, просто не са изследвани). Аз след раждането имах много тежък обрив по цялото тяло с екстри като сърбеж и зачервяване. Продължи месеци и през това време се наложи да се мажа с разни мазила, та по този повод знам, че при кърмене не се мажат гърдите. При мен обрива беше и по тях, но дерматолога изрично ми поясни, че там в никакъв случай не трябва да мажа. Иначе мазилото е доста икономично.

Смайли, и аз съм я набелязала книжката за щастливото дете. Ние минахме през щастливото бебе, не знам колко щастливи са дребните, но поне имахме тактики за успокоение. Накратко книжката надълго и широко разказва за белия шум, повиването, полюшването .. и още имаше, но вече съм забравила. При нас помагаше шума и повиването, направо заспиваха като все едно си им изключил тока. И до днес понякога им пускаме бял шум за заспиване, но вече няма такъв ефект. Явно трябва да прочетем следващата книга. И сподели за Монтесори книжката като я прочетеш. Аз имам доста книжки, предадени от колежка, но още не съм стигнала да започна никоя. Или имам задачки за вършене, или гледам да поспя, че близнаците още похапват нощем и не остава много време за сън. Иначе преди раждането ходих на курс за трениране на успешни родители и тогава ми беше толкова далечно .... Сега се опитвам да прилагам наученото (не че те на 7 месеца разбират кои знае колко, просто аз да си пречупя мисленето), но не ми се получава.

И при моите бебоци на дневен ред са зъбите, едно лигавене и хапане на всичко пада - хора, дрехи, играчки, всичко се хапе и лигави. Давам някаква хомеопатия (изпратиха ми я от Германия, комбинация е на няколко препарата) и ако това не помага, дентинокс. Гледам да не прекалявам с него, че в листовката пише да се използва 2-3 пъти дневно, но ако плачат, просто мажа и така. Като чета Mousyt и Рафаила, ние направо сме си добре.

Хайде, здравички да сте всички, и до скоро.
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #53 -: Юли 07, 2015, 14:39:44 pm »
p.s. Доста соленки са тия ампулки, аз искам да си намаля разходите за мазане, тъй че май ще ги пропусна. На есен ще пробвам лазерно отстраняване, но сега не правели такива процедури.
За книгите супер, като имам време по-натам и аз мога да взема някоя.  :D :wink:
Не знаех, че и стрии се коригират с лазер 8O Аз много искам да си премахна капилярите по краката, че са ми направо сини на места цели области от тях, но ако пак ще забременявам май е излишно :wink: Иначе като гледам генетичния материал (майка ми и баба ми), определено ще става и по-зле....
На мен стрии докато бях бременна не ми се появиха, но от самото раждане и разтягането на таза се нацепих отстрани на паласките като идиот. Направо ми прилоша като се видях в огледалото. Мажа се със същото и от периода на бременността - едно френско, дето сестра ми ми подари и да посвиха се и избеляха, ама май ще си ги имам :? Сега предстои да отслабна и ще видя живот и здраве после какъв ще е видът им :lol:
Маузи, ти за мъдреци говореше.  8)
Моите също се тръшкат, особено нейно височество, но понякога и брат й го прихваща нещо и се мята да пищи, ако не му се угоди. Питали са ме кога спират с тези прояви. Ще кажа. Само да спрат!  :lol:
Уф племенника ми някъде към 3,5-4г престана, преди това изпитвах ужас да съм с него в една стая :x Ама все си мислех, че започват на по-съзнателна възраст от нашата :?
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #54 -: Юли 07, 2015, 14:47:42 pm »
Привет в този ужасно горещ ден.За тръшкане ли си говорите от сутринта колко сценки имахме не ги броя вече.Моника е драма голяма, тя реве със сълзи винаги, бие глава в земята, хвърля се назад, ляга дет намери и реве и се върти и се бие и само да я гледаш от страни.Кога ще спре, няма да е скоро по спомен.Имаме дни дето и веднъж няма да се тръшне, но имаме и като днешния.
Дишам дълбоко и обяснявам и чакам да мине.
Ние открихме сезона на терасните бани отново и е голям кеф.Вечер я извеждам до към 9-9,30 на вън да играе пред блока, събират се деца има много каки и батковци и тя е мноого щастлива, аз също защото друг тича след нея.

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #55 -: Юли 07, 2015, 14:56:09 pm »
Mousyt, коригират се стрии с лазер и други неща се коригират, ама си има "ограничения". Т.е. за 100% премахване - не трябва да са много дълбоки, иначе пак може да се прави корекция, но ще ти кажат предварително, че не могат да ги заличат напълно, а ще бъдат по-малко видими да кажем... Това ще го прецени и ще те информира лекаря на консултация, а ти вече ще си решаваш дали те устройва. Може да е една процедура, може да се наложат няколко за постигане на даден ефект - индивидуално е. Аз лично нямам стрии де, споделям каквото знам от приятелки, които са ползвали метода, или поне са били на консултация за такава процедура.

Капиляри също се коригират, ама мисля не с лазер, с някаква другда джаджа беше. Майка ми си маха такива преди 2-3 години (на бедрата), а те са й "подарък" от бременността й с мен още. То от 45 кг. да удариш 82 в 8-я месец к'во няма да ти се напукат наистина  :lol: Напълно ги премахнаха и не са се появявали нови, не беше и някаква безумна скъпотия това, но на няколко пъти бяха процедурите. Ако искаш - ще разпитам подробно по темата.

За тръшкането - нищо не мога да кажа от личен опит, не се е случвало с Дани. Виждала съм какво представлява обаче, при доста деца на близки и приятели, не се сещам за случай при някое от тях това да е продължило след 5-тата година обаче, ако ви успокоява тази информация изобщо де...  :lol: Иначе започват по различно време и го правят с различен интензитет, обикновено започват оооколо 2, ама има и изключения, които по-раничко захващат.

П.П. На някой, ако му попадне книга на тема "как да бъдат щастливи родителите" - непременно да каже.  :lol: :lol: :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #56 -: Юли 07, 2015, 15:07:26 pm »
Jbrul, коригират и капиляри с лазер - аз съм правила консултация, но и това го правят само зимно време - лятно нещо си не можело... Аз обаче се отказах и реших, че ще си струва след бременността и така повече не съм задълбавала :) Иначе бих чула и за друг метод, ако можеш питай ;)
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #57 -: Юли 07, 2015, 15:36:29 pm »
 :D :D ООо, Maury, Mousyt  аз съм 2 в 1. Имам ужасен обрив по ръцете, направо съм в депресия от това.  :( Не стига друго, че и ме прихващат и си чопля пъпките :(. Ходих на лекар, изписа ми мазила, ноооо, мога да ги мажа след като спра да кърмя. Сега мажа с крем Здраве главно. Пробвах и с крем от Невен, но се влошиха.  Иначе освен стрии имам си и капиляри по краката.  :D Но двете неща съм решила да ги коригирам на есен, пък и така ми казаха от студиото за лазерна процедури - през лятото не можело. Въобще съм картинка. Аз от 70 кг при забременяването, направих 100 кг преди раждането, така че това е положението. Сега уж поотслабнах, но не съм се теглила.  :D То е важно дрехите да почнат да ми стават, а това все още не се е случилооо. Та такива неволи си имам аз.
Хубав ден на всички!
« Последна редакция: Юли 07, 2015, 16:06:44 pm от kati_vm »
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #58 -: Юли 07, 2015, 15:41:04 pm »
Кати, аз се вмъкнах в дрехите от преди забременяването чак на годинката на малката.Голям кеф ми беше, но си трябва време.
И аз след раждането бях пъпчасала ужасно.При мен по раменете и гърба.Една рокля или потник не можех да облека.Оказа се че имам проблем с топлината, потта и дрехите и сега се мажа с някакъв лосион.Това лято е по-добре положението, но хормоните си оказват влияние и то голямо.

Усмивки, да кажеш после за тая книга отзиви.Аз така все си набелязвам книги и до там.Нито купувам, нито и чета.След раждането дето четох едно "Черно мляко", ама тя не е такава кака да си гледаме детето, а защо мама е леко изкукала след като се родих, пък нали много ме искаше, а сега май не е така.Общо взето ме друсна една депресия и книгата ми помогна да намеря вътрешен мир.Сега една на Пратчет ми е до главата, вечер аха да я разтворя и заспивам.За морето ще я отделя.

Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #59 -: Юли 07, 2015, 16:15:07 pm »
Момичета, аз пък от бремеността се сдобих с тъмни петна по лицето и грам не са се махнали. Ако това знаете как се маха ще съм благодарна.
За книжките ще споделям :)
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #60 -: Юли 07, 2015, 16:17:58 pm »
Момичета, аз пък от бремеността се сдобих с тъмни петна по лицето и грам не са се махнали. Ако това знаете как се маха ще съм благодарна.
За книжките ще споделям :)
Смайли, мисля че пак с лазер може, но трябва да се консултираш с дерматолог.
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #61 -: Юли 07, 2015, 16:36:13 pm »
Jbrul, коригират и капиляри с лазер - аз съм правила консултация, но и това го правят само зимно време - лятно нещо си не можело... Аз обаче се отказах и реших, че ще си струва след бременността и така повече не съм задълбавала :) Иначе бих чула и за друг метод, ако можеш питай ;)

Ще питам. Смътно помня, че питах майка ми защо не лазерна корекция, ами другия метод е избрала. Аз нали все мноУ знам и реших, че нещо е назад с материала по темата  :lol: Та ми обясни тогава, че за този другия метод, колегата й казал, че се справя с капилярите "в дълбочина", докато лазерно се действало по-повърхностно и скоро пак избивали. На бегли спомени карам, ама нещо такова беше, като се видим - ще разпитам подробно и ще ти пиша. Майка ми е на 56г и при нас слабите съдове са си също генетичен момент. При мен не стана проблем от бременността, просто защото качих общо 11 кг от-до (от 53-54 на старта - за секциото бях 65), иначе ако се бях "нахипопотамила" като нея навремето - щях да съм в синки от-до и аз. Споменавам го, защото все пак сме предразположени да ни се пукат капиляри, а при нея след тази корекция - един не е избил, а стана 3-та година. Е, не е била и пак бременна де, а и е 57 кила и тя и не мърда от тях, доколкото тези неща са предпоставка. Но просто считам преценката й за избор на метод за по-обективна от тази на лаик (като мен) по въпроса, а и като гледам резултата все пак - чудесен е.

Кати, пробвай с "Витасин", ако искаш. Безопасен е при кърмачки и бремени жени и въпреки, че аз баш не съм фен на разни "пенкелер"-продукти - това го имам винаги у нас и винаги ми дава прекрасен ефект за разни кожни проблеми и раздразнения, при изгаряне ако мажеш - баси бързата регенерация на кожата пък. Поне 5-6 години го ползвам, че затова и позволявам да ти препоръчам да опиташ и с него. И гарантирано, ако не ти помогне за сегашния проблем - няма и да го задълбочи. Дано скоро мине каквото е.
http://apteka.framar.bg/11000344/%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC-%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BD

Смайли, в добрите козметични салони има един уред за пийлинг с много фин пясък, не му помня името, за СЗ знам къде има такъв и ест. с него работи квалифицирано лице. Виждала съм всякакви петна да изчезват след процедури с него вкл. т.нар. "старчески". Знам, че ей такива след бременност също се махат с него, защото много родили жени съм виждала в салона за тази процедура баш, по същата причина т.е. с проблем като твоя.  :D
« Последна редакция: Юли 07, 2015, 16:40:51 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #62 -: Юли 07, 2015, 16:52:52 pm »
На мен микродермоабразио ми беше помогнало за пигментни петна,та мисля пак да си правя.
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #63 -: Юли 07, 2015, 16:54:18 pm »
Благодаря Jbrul, ще го пробвам.  :)
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #64 -: Юли 07, 2015, 17:01:22 pm »
На мен микродермоабразио ми беше помогнало за пигментни петна,та мисля пак да си правя.

Анджък, ей т'ва е "пясъчната процедура" която визирах, ми пусто ЕГН и сварен мозък - постоянно нещо забравям и ми се губи като дума/название  :oops: Много е ефективна наистина.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #65 -: Юли 07, 2015, 20:54:24 pm »
Ааа, добре, благодаря ви   :bighug:
Тази процедура дори не я бях чувала, но сега влезнах да проверя. Пише, че се прилага и при стрии.


*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #66 -: Юли 07, 2015, 23:39:24 pm »
47 Smiles, за петна не знам, ама според мен ще е нещо с дерматолог и със сигурност не лятно време (по слънчево). :?
Аз през бременността бях наддал по-малко от 8кг и седмица след раждането не си личеше че съм била бременна, влизах си в дрехи, всичкоооо. Но както Маги е писала, това хормоните в комбинация с нерви (домашни проблеми), кърмене и седене вкъщи зимата, та сега съм сигурно +10-15кг от преди да забременея и около +20 нормалното ми тегло :? Та затова започваме ударна диета с ММ (че и той се е поналял доста) тия дни. При мен за жалост без диета отслабване не се случва, а много мразя, но много ми тежат тия кг на телосложението, а по цял ден след дребното не става...
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #67 -: Юли 08, 2015, 00:24:28 am »
Абе момичета, кажете че има нова тема.....
Пусто с организацията за рожденния ден не успявам дори да ви прочета.
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #68 -: Юли 08, 2015, 10:23:05 am »
Хм, може да ме упрекнете, че не съм добра майка, нооо кърмене, некърмене, аз съм на диета!!!! През деня ям нектарини и банани, една купичка мюсли, през 2-3 дни чай за кърмачки и вечер хапвам малко салатка, пушена сьомга, или пуешко филе, таратор,  от време на време паста, а за десерт 2 блокчета черен шоколад. ММ се притеснява, че ще ми спре кърмата, направо му е фобия това. Аз обаче му казах, че ако не ги сваля сега тия килограми, кога ще ги свалям, на зима ли  :D?
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #69 -: Юли 08, 2015, 10:30:47 am »
Кати, аз не бих те съдила, защото и на мен напоследък ми дойде байгън от изумени коментари що съм спряла....еми щото аз го кърмех един път дневно и без това и видиш ли сега той вече почти на годинка голяма драма...да не говорим, че той и сега си пие кърма, че имам още едно чекмедже във фризера (поне е имало смисъл от безумните месеци хиперлактация...). Само че аз докато кърмех и едно хранене да пропусна и веднага ми намаляваше рязко кърмата, така че си беше реален шанса да спре. Другото, което мен ме тревожеше ама не знам реално вярно ли е, че при отслабване знам се отделят токсини в организма и да не се предават в кърмата.
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #70 -: Юли 08, 2015, 11:12:53 am »
Според мен ако диетата е добре направена, няма проблем да си има кърма.Приемайте достатъчно количество месо, течности, по-малко бял хляб, ориз, картофи и тестени и се движете.Без движение няма да се получи.Аз отслабнах но си нямате на идея какво тичане беше с Моника.В Плевен както знаете всичко е баири.Сутрин ставах, обличах я и слизах на центъра, там тррамбовах, защото тя не спеше ако количката не се движи и това часове, на обяд по баира на горе.След обяд същата процедура.Това си беше един голям фитнес.Отделно гледах да огранича тестото, да ям повечко салати, да не прекалявам със сладкото.Сега ме е страх да не върна свалените кила, че се заседях покрай работата.

Аз лично бих правила нещо подобно.За закуска овесени трици или мюсли, за обяд салата с някаква чисто месо на скара, вечер риба или малко картофи или яйца.Не се ограничавайте драстично.Отделно, че бананите засищат, но не са супер полезен плод за диети.

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #71 -: Юли 08, 2015, 11:43:25 am »
kati_vm, това което си описала е едно чудесно, здравословно меню - читави храни, плодове, зеленчуци, течности... Кое джанъм да е проблем за кърменето? Аз на това му казвам здравословно хранене просто. И ако така се свалят килограми - то не е защото гладуваш и нещо започва да му липсва на тялото ти, а защото (както сигурна съм знаеш) балансираното меню, с качествени съставки - просто води до добро усвояване на храната, а не до трупане на излишъци във вид на мазнини тук-таме. Има майки вегетарианки и то не малко, има майки за които обичайният начин на хранене е като описаното от теб (например аз) - нито имат проблем с кърменето, нито с качеството на кърмата. Няма логика да имаш и ти. Ти просто не гладуваш, не правиш някакви екстремни (и глупави неща), като например да стоиш гладна 5 дни, на 6-я да изядеш 2 ябълки и после пак 5 дни глад. Виж, ако беше така - да очакваш проблеми някакви, ама няма такова нещо при теб.
Аз да ти призная, даже не разбирам защо на това му казваш "диета"  :lol: То така излиза, че аз съм на диета перманентно, пък аз не съм. Много хубаво си ядеш, особено пък сега лято и жеги - бива да се хапват по-леки неща и да не се прекалява с количества и без друго. Бонусът е, че като не правиш някакви екстремни неща - ще си свалиш излишните ти килограми точно както е правилното и трябва да се случва - постепенно, но трайно. Резките промени в теглото (и в двете посоки) са вредното за всеки организъм и объркват функцията на всичките ни системи и от тях трябва да се пази човек. Относно състоянието на кожата - също е важно да няма резки пикове и падове на телесната маса, защото така кожата не може достатъчно бързо "да последва" промените и - на ти стрии, или пък висящи кожи, при рязко сваляне на кила. Та изобщо няма за какво да се тревожиш в случая, точно напротив - много хубаво правиш и се храниш здравословно.  :D

Знаете, че тия глупости и бабини деветини с "ама ти си бременна и сега яж за двама" - са си точно глупости, не по-различни от "сипи му на бебето морска сол в коритото, че да не му миришат краката като стане голямо".  :lol: Не по-малка глупост е и кърмачката да се тъпче буквално с де що й се изпречи храна пред очите, че "да имала кърма". Аз и такъв случай съм виждала да ви кажа, при жената на братовчед ми, която кърмеше и нагъваше количества подходящи за състезател по сумо тогава. И обясняваше, че то сега така, сакън да не й секне кърмата, пък онези към 40 кила излишни - щяла да си ги свали като спре да кърми. Аз нали съм си коравосърдечна, изкоментирах пред родата тогава, че с това кърмене - просто си оправдава лакомията в момента и дори тя го осъзнава, иначе няма да се оправдава нон стоп по темата, при все, че никой не я е питал защо така се тъпче. Разбира се, родата ме обяви за "пълна гад"  :lol:  и щяла съм да видя, тя сега заради благото на детенцето само така, после щяла да се стегне и да свали... Разбира се, спореше се с мен по въпроса с наличието на кърма изобщо и твърденията ми, че няма връзка "свинстване - кърма в изобилие" са пълна "ерес" и "ти пък все много знаеш". Е, то това детенце става на 8 години след месец, мадам от тия 40 кила и досега не е свалила ни грам, нито пък спря да се тъпче като за световно и не, не го кърми до 1-и клас детето, кърми го нямаше и година. Ми просто си е лакома жената и си яде, ама здравата и то все едни такива - банички, тортички, кексчета, пърженко, паниранко... Нейна си работа де и килата са си нейни и високото кръвно и холестеролните плаки - тоже. Родата разбира се още преди години си преосмисли позицията по въпроса и рече: "Бреййй права беше, то просто лакомия това"  :lol: Еми на мен не ми е важно да съм права за каквото и да било, просто като слушам глупости за нещо и някак не ми издържат нервите да си премълча, поради което съм вечно крива и лоша мноУ ясно.
Достатъчно е кърмачката да не гладува в буквалния смисъл на думата. Макар, че като се сетя за онези в Сомалия, дето масово и хронично гладуват - гледам пак си кърмят и те, та нали....не ще да е в плюскането разковничето за тия неща. ;)

Mousyt, има нещо такова с токсините при определен вид диети, ама т.нар. "детокс". Примерно рязко спиране на прием на всякакъв алкохол и боклучава храна, цигари...и за някакъв период пък организмът ударно се пречиства и "изхвърля" тези натрупвания в него. Честно казано, много отдавна съм чела по тези въпроси и не помня точно какъв беше механизмът и защо, но не беше свързано с отслабването само по себе си. Като визуален ефект, това съм го виждала при приятелка, която от раз спря цигарите и алкохола, ама напълно. И за около месец - наистина имаше един пепеляв тен, едни пъпки й избиха, помня че се шегувах и й казах да почва веднага да пуши пак, че заприлича на вещица.  :lol: Мина този период (явно това е било чистенето на токсините) и мацката после такъв свежарски вид и прекрасна кожа придоби, че не я бях виждала така откакто я познавам.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #72 -: Юли 08, 2015, 13:19:19 pm »
Благодаря за подкрепата! Аз да ви кажа много се дразнех на свекърва ми като разправяше по време на бременността ми как тя като била бременна,  напълняла само 7 килограма и после като излязла от болницата все едно не била раждала. Е 100 пъти го повтори това нещо, вярвайте ми, направо ме втрисаше. А на мен ми се ядеше като бях бременна и то доста. Затова, както вчера ви писах от 70 кг при забременяването, та на 100 кг завърших. И сега свекърва ми като ме види:" аууу много си отслабнала, браво, браво". Но ние не живеем заедно, слава богу и тя не знае какво ям през деня. Ако знаеше, майко мила, щеше да има едно опяване, не е истина.
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #73 -: Юли 08, 2015, 13:38:51 pm »
Уфффф, много ме дразнят ей такива хора мен, дето просто извадили късмет с генчето им е лесно да са си като фиданки, все тая какво и колко ядат, дали са били бременни, дали не... И ти го казвам в качеството си на един от тези хора. НИКАКВА лична заслуга нямам аз, че ми е такъв организма и не ми се налага да се съобразявам с куп неща, че да си бъда на килограмите на които съм. Нещо повече - може и по природа просто да нямам склонност да ям боклучава храна (също не ми е лична заслуга), но съм чревоугодник, никога не се лишавам от нещо дето ми се хапва и пийва и съм си мислила каква мъка би ми било, ако качвах кила "от въздуха" и трябва да се лишавам цял живот от това и онова, с цел да бъда с еди какъв си вид. Намирам за проява на много лош вкус (да не ползвам друга дума), някой като мен - да пляска подобни на коментарите, които си чула ти - на човек, който просто има друг тип гени и много по-лесно качва много кила, дори да не преяжда и да внимава какво и пак така става. При много хора при това, не е някакъв прецедент нечуван зер.
Пускай си покрай ушите на свекърва си глупостите, няма друго разумно решени, че иначе трябва да се изпокарате, което е излишно и глупаво. Тя нали е "слаба и прекрасна" бе? Ми да си се радва и самовъзхищава там и толкова. То пък щото голямата красота да имаш анорексичен вид, какъвто аз пък често съм добивала...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #74 -: Юли 08, 2015, 14:07:18 pm »
Уфффф, много ме дразнят ей такива хора мен, дето просто извадили късмет с генчето им е лесно да са си като фиданки, все тая какво и колко ядат, дали са били бременни, дали не... И ти го казвам в качеството си на един от тези хора. НИКАКВА лична заслуга нямам аз, че ми е такъв организма и не ми се налага да се съобразявам с куп неща, че да си бъда на килограмите на които съм. Нещо повече - може и по природа просто да нямам склонност да ям боклучава храна (също не ми е лична заслуга), но съм чревоугодник, никога не се лишавам от нещо дето ми се хапва и пийва и съм си мислила каква мъка би ми било, ако качвах кила "от въздуха" и трябва да се лишавам цял живот от това и онова, с цел да бъда с еди какъв си вид. Намирам за проява на много лош вкус (да не ползвам друга дума), някой като мен - да пляска подобни на коментарите, които си чула ти - на човек, който просто има друг тип гени и много по-лесно качва много кила, дори да не преяжда и да внимава какво и пак така става. При много хора при това, не е някакъв прецедент нечуван зер.
Пускай си покрай ушите на свекърва си глупостите, няма друго разумно решени, че иначе трябва да се изпокарате, което е излишно и глупаво. Тя нали е "слаба и прекрасна" бе? Ми да си се радва и самовъзхищава там и толкова. То пък щото голямата красота да имаш анорексичен вид, какъвто аз пък често съм добивала...
:D :good_post: Принципно точно такъв е случаят с нас двете, относно гените. Мдаа гледам да не се карам с нея, че идва от време на време на гледа бебка.  :)
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #75 -: Юли 08, 2015, 15:01:03 pm »
kati_vm, Джбрул както обикновено го е обяснила много добре и много подробно :) Реално не трябва да се създава шок в организма (аз попринцип това разбирам под диета) - рязка промяна в стила и количеството храна и прочие. Всичко останало си е хранителен режим и щом ти се чувстваш добре, значи всичко е на шест.
Аз за жалост съм от тези както казахте дето пълнеят от въздуха. Такава съм си от преди да забременея и така съм си от раждането. Според докторите е заради СПКЯ-то и хормоните и не знам дали е точно пряко свързано, ама има нещо вярно :( Аз килограми бавно и полека не качвам - винаги е ударно под стрес или нещо такова докато разбера и хоп +10кг и свалянето става само с диета. Аз също прилагам ежедневно режима на Маги, и ние си имаме баир у наше село, Матей също като Моника има сензори за движение на количката, но освен че краката ми заприличаха на тези на сестрите Уилямс друга полза не видях :lol: Просто направих страхотна мускулатура и в момента имам един много здрав и набит вид, ама килограми да сваля цък. И за пример ще дам, че всеки ден в Студентски град засичам една майка с количка дето е слаба като фиданка, и всеки ден дъвче от най-мазните и тестените закуски дето се продават там. Аз обикновено не успявам да закуся защото бързам да излезнем с дребния и изяждам в движение един банан или няколко кайсии... Та така :)
Странното е, че точно онзи ден разсъждавах по темата, защото на РД на баща ми един близък ми направи приятелска забележка "Да внимавам с килограмите" и се чудех, когато човек казва подобно нещо на друго същество (дори с най-добри чувства!), дали си вярва, че въпросният не знае че е напълнял? Или може би така се харесва (що пък не), или има здравословен проблем и не може да отслабне....въобще каквато и причина да ми хрумна човекът да е така, то един такъв коментар освен да засегна никаква друга полза няма. Е слава богу в моето семейство всички са чревоугодници и пълнички и коментари като на Кати на свекърва и са рядкост :wink:

Сега за да не сме съвсем спам, да се похваля че дребния ходи все по-уверено, изправя се сам и сяда вече сам, ако има за какво да се хване. Тая работа с изправянето без упора не му се отдава, ама пак има напредък :)
Стоека, страхотен рожден ден на малката пораснала Мария :P Ще чакаме да разкажеш подробно за тези, на които ни предстоят организациите ;)
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #76 -: Юли 08, 2015, 15:48:07 pm »
Всичко е строго индивидуално.При мен действа това, но при друг със сигурност не.За това намерете вашия спорт.Аз не съм от хората дето гена им е слаб.Цял живот се ограничавам в храните.А съм се отпуснала, а съм качила 5 кг за норматив.Хашимотото допълнително помага да качвам кила, а ги свалям още по-трудно.
Сега поне можете да си осигурите повече движение и по-лека храна.Зимата като заседнем на свинско и винско и става свинско буквално  :lol:
Моника днес стана в 6,30, щях да се гръмна, като снощи заспа към 23,30.После в 9 вече прилягваше и двете легнахме да спим.Е аз не можах, но тя поспа до 11,30.Днес тотално объркан режим.

Стоека, ще чакам разкази от първия рожден ден на Мария.

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #77 -: Юли 08, 2015, 16:36:23 pm »
Stoeka71, Честит Първи Рожден ден на малката Мария! Да ви е жива и здрава, и много радостни моменти ви желая.


Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #78 -: Юли 10, 2015, 09:04:21 am »
Здравейте, ние вече една седмица сме при майка ми. Ще стоим още една - много е хубаво: чист въздух, спокойствие, малкият обикаля с проходилката из двора, спи си от 21.30 до 8.00 - абе - идилия. Даже вече пропълзя  8) и от легнало положение се изправя и сяда  :lol:
При мен по време на бременността качих 32 кг, които без два успях вече този месец да махна, но преди ходих по 3-4 пъти на седмица на фитнес и на акваспининг и бях стегната, а сега просто съм си отпусната, с коремче  :( Опитвам се поне някакви клякания и коремни преси да правя, но ме помързява, а и няма кой да гледа малкия да ходя да поспортувам сутрин поне, че вечерта съм достатъчно грохнала...
Важното е , че сега ще почина при нашите, после август месец пристига свекито и само се заканва да вземе да погледа малкия на село  :D
А аз имам да търся разни неща, свързани с кръщенето, което ще правим септември месец, така че ви оставям.
Прегръдки и целувки на всички бебешори и мамите им... и Рачо , разбира се :lol:
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #79 -: Юли 10, 2015, 09:36:57 am »
kati_vm, прекрасно разбирам, че искаш да свалиш килограмите, но наистина периодът на кърмене не е най-удачен за диета. при мен кърменето страшно помогна да сваля по-бързо килограмите, макар че с втората бременност бях качила с 3 кг. повече от първата, но се възстанових много по-бързо и кърменето имаше основна роля. Обаче от четвъртия месец започнах много да тренирам -4-5 пъти седмично зумба, тае бо и фитнес. Като добавя и липсата на сън, че малкият спеше по много малко и работата, защото не спирах да работя и си свалих излишните килограми. трябва да кажа, че никога не съм се хранила за двама, но гледах да се храня достатъчно и разнообразно, за да мога да кърмя. Планът беше напълно успешно изпълнен -кърмих година и 2 месеца и станах 53 кг. Така, че аз горещо те съветвам да наблегнеш на тренировките, а не на драстични диети.
<br />[link=http:
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #80 -: Юли 10, 2015, 10:16:50 am »
kati_vm, прекрасно разбирам, че искаш да свалиш килограмите, но наистина периодът на кърмене не е най-удачен за диета. при мен кърменето страшно помогна да сваля по-бързо килограмите, макар че с втората бременност бях качила с 3 кг. повече от първата, но се възстанових много по-бързо и кърменето имаше основна роля. Обаче от четвъртия месец започнах много да тренирам -4-5 пъти седмично зумба, тае бо и фитнес. Като добавя и липсата на сън, че малкият спеше по много малко и работата, защото не спирах да работя и си свалих излишните килограми. трябва да кажа, че никога не съм се хранила за двама, но гледах да се храня достатъчно и разнообразно, за да мога да кърмя. Планът беше напълно успешно изпълнен -кърмих година и 2 месеца и станах 53 кг. Така, че аз горещо те съветвам да наблегнеш на тренировките, а не на драстични диети.
Здравей, по принцип и аз съм изключително за тренировките и разходките. Въпросът е, че няма кой да гледа малката, за да ходя да тренирам накъде, остават само разходките ;-). Имам един крос тренажор в къщи и него мисля да почвам да покарвам тия дни.
Поздрави на всички!
« Последна редакция: Юли 10, 2015, 10:19:18 am от kati_vm »
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #81 -: Юли 10, 2015, 12:00:07 pm »
Здравейте, в Чочко и Бочко има отстъпка от 30%, тъй като правят 5 години. Поръчах едни неща, да видим ще има ли и по тях петна.  :wink:
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #82 -: Юли 10, 2015, 13:22:43 pm »
kati_vm, прекрасно разбирам, че искаш да свалиш килограмите, но наистина периодът на кърмене не е най-удачен за диета. при мен кърменето страшно помогна да сваля по-бързо килограмите, макар че с втората бременност бях качила с 3 кг. повече от първата, но се възстанових много по-бързо и кърменето имаше основна роля. Обаче от четвъртия месец започнах много да тренирам -4-5 пъти седмично зумба, тае бо и фитнес. Като добавя и липсата на сън, че малкият спеше по много малко и работата, защото не спирах да работя и си свалих излишните килограми. трябва да кажа, че никога не съм се хранила за двама, но гледах да се храня достатъчно и разнообразно, за да мога да кърмя. Планът беше напълно успешно изпълнен -кърмих година и 2 месеца и станах 53 кг. Така, че аз горещо те съветвам да наблегнеш на тренировките, а не на драстични диети.
Здравей, по принцип и аз съм изключително за тренировките и разходките. Въпросът е, че няма кой да гледа малката, за да ходя да тренирам накъде, остават само разходките ;-). Имам един крос тренажор в къщи и него мисля да почвам да покарвам тия дни.
Поздрави на всички!

Kati_vm аз тренирах вкъщи. Имам свалени най-ралични програми с тренировки. Изпращах каката на училище в 8 и още преди да съм пила кафе, започвах с тернировката. направо не знам как успявах, но се налагаше да използвам малкото време, в което Явор спеше. А пък и като започнеш, то постепенно се запалваш и така. Успех.
<br />[link=http:
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #83 -: Юли 10, 2015, 15:07:58 pm »
Благодаря! :)
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #84 -: Юли 11, 2015, 12:10:43 pm »
Леле, ама всички се умълчахте нещо :lol:
Ние преди два дни бяхме на зъболекар с малкия и вече може да се плези, разбирайте отрязаха му юздичката. Всичко мина супер безпроблемно, веднага щом спряхме да го държим мирен и да му бъркат в устата детето все едно нищо не му беше правено, само дето от време на време гледа леко странно какво е това нещо дето му се движи в устата :lol:, та да живее който е измислил лазерите :wink:. И за да ме приемете обратно в редицата на нормалните, да никне му кътник - вече е потвърдено от стоматолог, въпреки че няма други зъби още  8O
За щастие вече седмица такива страшни тръшкания и истерии не сме имали, но е в постоянен опит дя се налага и да се тръшка и ужас. Ох, събуди се....
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #85 -: Юли 11, 2015, 14:44:57 pm »
Здравейте, аз да споделя как се развиват нещата с нашето подсечено дупе. Вече десет дни сме добре, като редувам мазане с Пиоктанин 1% плюс един правен крем около намазаното с пиоктанина и Судокрем при следваща смяна на памперса. Ползваме памперси Либеро, като през деня ги сменям на два часа, максимум три и мием дупенцето с водичка  :). Сега ми препоръчаха вместо Судокрем да ползвам на Биодерма крема за подсичане. Ще пробваме и ще пиша какви са ми наблюденията. Хубав ден на всички!
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #86 -: Юли 11, 2015, 14:50:22 pm »
kati_vm, радвам се че имате подобрения. Цялото това мазане и преобуване направо ми звучи страшно, но да чукна на дърво ние проблеми не сме имали, та не мога да си представя какво ти е. Дано решението е трайно и да размине :) Иначе на Либеро съм им фен, ама не знам защо 3ти размер е много дефицитен за откриване и покрай това минахме на Памперс :lol:
По темата с отслабването - трети ден диета, рано е да се каже, освен че издивявам за някои храни, а преди не съм ги яла, ама това подсъзнанието че нещо ти е забранено :P За капак се хванах да избирам торта и прочие неща за РД на дребния и съвсем се самонасадих :lol:
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #87 -: Юли 11, 2015, 17:14:13 pm »
Здравей Mousyt, успех с диетата!  :)
 Понякога е доста досадна тази честа смяна на памперсите, но като си спомня какво беше дупето на София и ми призлява.....  8O Маймунските дупета ряпа да ядат. И ние в момента сме на Либеро тройка, купуваме я от Кауфланд, или от някои бебешки борси. Наистина е малко дефицитна.
« Последна редакция: Юли 11, 2015, 17:16:12 pm от kati_vm »
*

  mishanta

 • *
 • 7232
 • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #88 -: Юли 11, 2015, 23:23:53 pm »
Момичета, аз пък от бремеността се сдобих с тъмни петна по лицето и грам не са се махнали. Ако това знаете как се маха ще съм благодарна.
За книжките ще споделям :)

Усмивке, аз ползвах ТОЗИ крем.
След Калина бях с много петна до 1годинка и 6месеца се изчистих с него.
С оглед цената бях скептично настроена, но се оказа ефикасен.
« Последна редакция: Юли 11, 2015, 23:25:25 pm от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #89 -: Юли 12, 2015, 01:24:55 am »
аз виждам, че няма да се свалят лесно килата този път, но пък изненадващо се чувствам добре в кожата си. Забременях 59кг. сега съм 64-65кг., което за мен е много, от години поддържах 57кг., но преди двете бременности се качваха на 59кг.
Само дето този път не си го слагам на сърце.
[/url][/url]
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #90 -: Юли 12, 2015, 14:03:03 pm »
Jasmin, щом не ти тежат е най-добре  :D
Аз визуално хич не съм си ги сложила на сърце, защото никога не съм била слаба и без това. Обаче моите са 15-20 отгоре и мноооого ми тежат.
Ние сме в парка. Дойдохме към 10 с идея да се приберем в 14 за да спи вкъщи, но той както тичаше и яде заспа на път за колата и сега ще го чакам да се събуди. Втори ден пак е неспокоен, заспива и се събужда скоро и после е крив и въобще не знам как да планирам деня-вкъщи и на двамата ни е тясно, а навън къде да се мотаем сами мен ми е скучно. Добре поне че е прохладно....
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #91 -: Юли 13, 2015, 14:25:03 pm »
Мише, мерси за инфото за крема. В нашата аптека го няма, но ще се опитат да ми го намерят.

Момичета, гледам че обсъждате килограмите. Аз имам обратния проблем. Прекалено кльощава съм. Хапвам си, но не качвам. Такъв ми е соя, както се казва. Малко повече сланинка имам точно там, където не е хубаво - на ханша. Освен това не спортувам и съм отпусната.... Абе тъжна гледка  :lol:
За статистиката, по време на бременността качих 10 кг. Свалих ги за 2-3 месеца, но аз буквално нямах време да ям тогава  :lol:

Дани напоследък стана по-смел в ходенето. До скоро навън ходеше само за ръчичка и само вкъщи се пускаше, но тук от 4-5 дни и навън вече се пуска.

Днес за пръв път го заведох на детската площадка (досега го водех в двора на едно училище да си играе). Взе камиончето на едно дете и то като си го взе, Даниелето се разпищя. Събуди едно бебе дето едва го бяха приспали. Набързо си тръгнахме от там.
Сгреших този път че излезнахме с раничката - хем беше жега, хем ходих да пазарувам и се натоварих с едни чанти. Но и с количката ни е трудно в момента. Научи се да я бута и сега трябва да го държа него с една ръка и с другата количката докато я бута.

Напоследък заспива по-трудно. Вечер, както го бях научила да заспива към 21.30 ч., сега едва успявам да го вкарам в леглото в 22.30 ч., но сутрин в 6.30 пак е кукуряк.

Много беше сладък, когато баща му дойде да ни вземе. Така му се радваше - примигваше, все едно не може да повярва на очите си, започна да му показва разни номера, за да го впечатли и само се усмихваше. Трябваше да му направя клипче  :P
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #92 -: Юли 13, 2015, 14:55:57 pm »
47 Smiles, добре дошла след гостито. Не се притеснявай, че Дани е взел играчката на друго дете, нормално е на тази възраст да го привличат непознатите за него неща. А това че се е събудило бебето на площадката, не може да му се пази тишина, те децата затова са деца и крищят, плачат. В такива ситуации тепърва ще се изпада често. Марти и той много често от бебе още иска да играе с чуждите неща, макар че мъкнем един камион с играчки на площадката. Но почна вече да пита дали може да си вземе, пак е растроен като му откажат , но вече осъзнава че не са нашите играчки.

Да не казвам голяма дума, но Габи вече от  седмици си заспива сама в креватчето. Сега пък се притеснявам като се приберем в Бялгария и от време на време като се налага да спи без кошара, как ще се приспиваме. А колко е ящна само, на моменти ме учудва какви количества поглъща това дете, само да види че някой яде и тя протяга ръцете да получи  8O. Ходи си вече много добре, даже се опитва да бяга като види че Марти бяга. Днес падна от кошарата си, като се надвесваше да види кой е в стаята, тати трябва да ни свали сега на последното ниво. И Габи като чуе че се прибира баща и бяга да го види и даже казва тати, преди беше по-резервирана към него. С една дума расте детето  :D.
За килограми не ми се говори, че след втората бременност качих много. Аз по време и на двете бременности качих най-много 13 кг, след родилния дом първия път дори си влизах в дрехите, но след това като спрях да кърмя и се напомпвам жестоко. Втория път дори и корем си имам още  :(. Но какво да се прави, като не може с добро ще се включват диети.
Приятен ден на всички! Като гледам как са ни уредели редиците, повечето сигурно летуват вече.


*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #93 -: Юли 13, 2015, 15:03:08 pm »
Летуваме, само че вкъщи :) С басейна на терасата :)

Теди се научи да се върти от гръб на корем. Утре сме на ваксини - ще настоявам и за Ротарикс, въпреки, че личната лекарка не е много ентусиазирана от моето желание.   La vita è bella
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #94 -: Юли 13, 2015, 18:06:10 pm »
Нашето педи ни разубеди за Ротарикса. Каза, че за София конкретно не била необходима, освен това Ротарикс не ваксинирала срещу всички Рота вируси.
Аз по- съм съгласна да й сложа като стане на годинка ваксина против хепатит А. Не сме го обсъждали с педиатърката. Живот и здраве ще видим.
« Последна редакция: Юли 13, 2015, 18:11:11 pm от kati_vm »
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #95 -: Юли 13, 2015, 22:02:37 pm »
Привет и от нас с Иво. Чета ви, понякога ви четем, по-скоро Иво мрънка да му пускам Маша и Мечока. И аз пускам, ама само по един епизод.
Гледам за диети си говорите, а мен ме гони перманентен вечерен глад. Имах останал чай за отслабване и го подарих на една приятелка, че много пипкаво. То засега смятам, че не ми се налага, но истината е, че ме мързи. А и трябва да имам сили да тичам след терминатора. Обяснявам му, че се е нацапал като прасе  :a_pig_01:, а той ми отговаря с "Грух!" Изобщо много смислен диалог,  :D

Смайли, добре завърнала се. Има някакви сборища (безплатни творчески занимания за деца на открито) до северния вход на ОКИ Искър. Понеделник, сряда и петък от 10:00 до 14:00 часа.

Влязох отново в изтрещелите редици. Вчера видях, че Иво спи с отворени очи и с целия си мозък взех, че го събудих, та му обърках дневния режим. После се зачетох в нета, било по-скоро нормално и се израствало. За капак на детската площадка едно дете ми поиска храна (бисквита), а мамата никаква я няма да каже може ли. Друга мама ми обясни, че това дете редовно така прави и аз пак в ступор - няколко паралелни мисли накуп за кратко време в обърканата ми глава. Питах го къде е майка му, посочи ми. Пратих го да пита майка си, казала била, че може и му дадох да си вземе една бисквита. След известно време дойде да иска пак бисквити и аз му обясних, че ще си развали вечерята.
Ние сигурно ще отидем за 2-3 дни при моите родители, да му се порадват малко на терминатора, а брат ми ще спи у нас, че аз съм бъзла.
И нещо, което не разбирам за третирането на тревните площи - първо пръскат с препарат срещу нещо (кърлежи, комари, бълхи), а по-късно през деня косят. Според мен първо трябва да окосят, а после да пръскат, ама може моята логика да е сбъркана. Днес в целия квартал бяха пръскали срещу бълхи и ходихме по улиците, че в тревите не можеше. Преди пръскаха на различни квадрати и имаше къде да се ходи. Най-много утре да се занесем до някой парк с градския транспорт.
« Последна редакция: Юли 13, 2015, 22:13:42 pm от rtfrtf »
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #96 -: Юли 13, 2015, 22:20:18 pm »
Кати, аз се наплаших от стомашните вируси. Баткото на 6 месеца много зле изкара един такъв, съмняваха се дали не е ротавирус. При все, че при него добра хигиена пазихме. Сега няма как. От тогава съм си обещала, че второто бебе ще го ваксинираме. То е ясно, че вируси много, но поне от нещо да е предпазен. Мен ако питаш и ваксина срещу варицела бих сложила. Но в България май няма.   La vita è bella
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #97 -: Юли 13, 2015, 22:27:20 pm »
Моите и срещу ротавирус, и срещу шарките, вкл. варицела, са ваксинирани.
Руми, не се продава в България. Права си.

Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #98 -: Юли 13, 2015, 22:38:37 pm »
Руми, и ние сме с басейна на терасата. Сменихме го с по-малък, че старият беше много голям и трудно се пълнеше.
На Дани като му кажа - хайде баня или хайде навън и пощурява. Това са му двете любими неща след млякото  :lol:

Ра4ко, и Дани е като Габи за яденето, а само преди 2-3 месеца се оплаквах, че не яде месо и зеленчуци  :lol:

Аз съм пас относно ваксините. Слагаме задължителните. За доброволните никога не съм се интересувала. И аз самата никога не съм си слагала противогрипна ваксина, въпреки че фирмата ни ги слагаше безплатно (да не се разболяваме, а да си работим  :lol:). Предполагам, защото не съм се разболявала сериозно и затова не съм го мислила.

Rtfrtf, "терминатор" значи  :lol:

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #99 -: Юли 14, 2015, 11:07:19 am »
Аз имах намерение да сложим на дребния тази седмица ваксина срещу Хепатит А, но я отложихме. Предната седмица беше кошмар при нас. Беше болен с температура - стигна до 39.7 градуса, повръщане и т.н. След като мина температурата, се появи обрив по ръцете и краката. Оказа се, че е розеола, което било някакъв вид шарка и било много типично за децата на 2-3 години. Лошото е, че ни казаха какво е, след като избиха пъпките. А дотогава бяхме в неведение и откачахме от тази температура. Мина, ама още не мога да се освестя :( Втриса ме какво ще бъде, когато тръгне на градина. Сега не ходи и пак лепнахме това, а после...
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #100 -: Юли 14, 2015, 11:16:38 am »
Привет:)

Ние уж сме на морето, но не летуваме....:( Тати няма време и само някоя събота неделя да слезем към морската и туй то.
Те не спят навън само дремват всеки по различно време по 30 мин и кривиии после.
А вкъщи ги приспивам и повече спят. Сякаш шумът им пречи навън много да спят.
Ох и да ви кажа днес  Ивона падна от спалнята ни:(
До нея бях и още нз как стана..... И по гръб падна между спалнята и нейното легло се освободило място тъкмо за нея да падне.... Ужас ужас
Слагам ги по леглата абе пазя а накрая до нея бях..... Протегнах се не успях свлече се:( и се захласна и аз цялата треперя едвам я взех... Пуснах бейби тв и спря веднага да плаче
Ох, много съм тъпа..... Трябва ли да я заведа на лекар за какво да гледам. Знам че ако е сънлива не е хубуу
На земята знам трЯбва вече да оставям но пусто тука в една стая жувеем няма място..... Но ще го озмисля
Там е работата че бях до нея и леглото мислих е близо но точно днес не било явно от люлеенето и го избутваме:(
То голямо люлеене тя постоянно се буди и е някакъв ад
Та така при нас:)
По късно пак ще пиша
Събуди се тя
Ей затова не мога да пиша а много неща искам да ви кажа
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #101 -: Юли 14, 2015, 14:16:36 pm »
Мих, нормално е това падане.КОлко още ще падат.Знам че ти е притеснено, но се успокой.Ако е спокойна, весела не се успива значи всичко е ОК.Моника колко пъти вече се е изтърсвала от спалнята.

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #102 -: Юли 14, 2015, 14:35:56 pm »
И аз много се притесних, като падна за пръв път Мони. Бяхме на гости на свекървата и тя ми каза същото - колко пъти ще пада още. Аз, естествено, не повярвах, ама права беше жената :) Само следиш за тревожни симптоми и всичко ще е наред   La vita è bella
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #103 -: Юли 14, 2015, 14:44:15 pm »
mih, както е писала magi_st не се притеснявай, наблюдавай я да не е сънлива. И Габи е от падащите, вчера даже падна от кошарата си. А като почнат да ходят и бягат и там е едно падане  :lol:. Аз от 2 седмици съсм се заела с основно чистене в къщи, че нещо бях позанемарила - бърсане на прозорци, пране на пердета, разчистване на гардероби. И докато оправя от едната страна то от другата е пак за чистене  :lol:. И нали си имам и добри помощници. Ето като в това клипче сме цял ден  :)
https://video-vie1-1.xx.fbcdn.net/hvideo-xfp1/v/t42.1790-2/10987540_795936147154203_1706248260_n.mp4?efg=eyJybHIiOjQzMywicmxhIjo1MTJ9&rl=433&vabr=241&oh=cc118ad232e7b5bb52ea9f6b57922644&oe=55A51D2D


*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #104 -: Юли 14, 2015, 15:53:35 pm »
Момичета, по повод паданията навън, сега се сетих да попитам. Какво носите в себе си, в случай че детето падне, ожули си крак или ръка? Аз мъкна един йодасепт, марлички и лепенки, но ще се радвам, ако дадете някоя друга идея. Засега, за щастие, не ми се налагало да ги ползвам, независимо че дребният постоянно пада като прекалено много се въодушеви да тича.
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #105 -: Юли 14, 2015, 16:37:13 pm »
Мих, няма как да не ти стане криво, ама се случват такива неща. Матей до скоро не беше падал от никъде, хем аз постоянно го оставям без надзор на леглото, на дивана,....ама той си е кротичък. Бабите само викат по мене :lol: Последните дни обаче го хванах, че вече е доста по-стабилен, ама все разчита мама да го вдигне, да го държи, да го хване и реших че трябва да свиква да е по-самостоятелен и вече имаме няколко цицини :lol: Е той се успокоява 30сек след като го гушна а и после продължава да дивее, така че със сигурност му няма нищо, но май аз трябва да свиквам :lol: Ето например вчера го пуснах сам с уокъра, а аз вървях след него с ръце посегнали под мишниците му ако тръгне да пада да го хвана и не знам как стана за секунди и назад по тил. Това да падне седнал още го тренираме :?
Иначе днес бяхме на консултация и младежа е качил 700гр 8O и вече е 8200. Питах педиатърката да не би да го прехранвам нещо и тя каза, че за него не е много че още си наваксва, ама след като няма усет за храна да го ограничавам, че не е добре много да бърза с теглото :) Сутринта точно преди да тръгнем за болницата ми се стори че има леко температура и успях да измеря 37 (то не бе бой, не бе въртене....), но тя го прегледа и му няма нищо (да не говорим как се хили и закача с докторката а мен бие и рита :x) та вероятно е зъби нещо....
Да се оплача също какво ни се случи вчера. Не беше повръщал от седмици и аз бях супер доволна и вчера понеже не му бях поръчала детска кухня му дадох да яде един буркан с пуешко и зеленчуци на бебевита и ме окъпа на два пъти 8O, имаше киселини, кашляше и се давеше до вечерта! Започвам да си мисля, че нещо в готовите пюрета може да го е провоикрало да порвъща, защото поспря точно след като почти не съм му давала, а сега връщайки назад се сещам, че баш от морковените на бебевита дето цапат като за световно най-е повръщал :(
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #106 -: Юли 14, 2015, 17:11:10 pm »
Mih-че, и Дани е падал 3 пъти от спалнята.... а един път се опита да падне от повивалника, но там вече го хванах.
Случват се такива неща, колкото и да внимаваме  :(
Тази сутрин например, не искаше да заспива и го сложих на спалнята до мен. Там заспа и реших да не го местя, но през цялото време треперих да не се събуди без да разбера, че аз бях в другата стая, и да тупне.

Ра4ко, а Габи, щом от леглото е успяла, да не стане втората Стефка Костадинова?!?  :lol: Браво за почистването  :P

Lary75, едно бебе на моя позната беше с вирус и висока температура и после му избиха пъпки навсякъде и по много. Казаха им, че е от вируса.... Няма да се учудя, ако е едно и също, но едните лекари са го диагностицирали като Рубеола, а другите не.
А за паданията нищо не нося като сме навън. Вкъщи си взех Арнигел за синките и Йодасепт за откритите рани.

Mousyt, Дани чак сега се отпусна отново да бута уокъра и даже се научи да прави завойчета с него. Вдига го целия и го мести в желаната посока. Имаше един период, в който много го беше страх да се хваща за него. Така че Мати е голям смелчага.  :D Може и да не му понасят тези пюренца наистина.

Ние днес излизахме с количката. Дани я бута, аз го държа с едната ръка, с другата държа количката и торбата с боклука едновременно. Голяма сме картинка. Почти бяхме стигнали там, където отивахме, когато най-накрая даде да го сложа в количката.  :lol:
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #107 -: Юли 14, 2015, 17:29:29 pm »
Аз нося Арника гел и йодасепт.Както съм казвала Моника много пада.Тя тича, катери стълби, опитва се да слиза сама 8O пързалки, люлки, навсякъде е.И съответно целите и крака са в рани и са сини.

Аз нали проходилка не ползвах, оставях Моника да ходи по мебелите и като усетех че се е изморила и дърпах дупето назад.Така се научи да пада на дупе :) Същото е и със слизането по леглото.Оставях я да пълзи по него и като наближеше края на леглото я обръщах с крачетата на долу и леко я издърпвах, за да види че стъпва така на земята.Не че не е падала, но са малко пъти.Е сега се изтърси тия дни, защото се лигавеше и се въртеше по леглото и си пееше.Детски работи.

Нашата госпожица започна да сричкува.Мамосва ме яко, като види татко си е едно тата и се разтапя, баби и дядовци ги гони, носи телефона, вика ало и нещо си приказва на бебешки.НЕ говори, просто разни звуци и малко думи, елементарни.За мен това не е говорене.

Усмивки и на нас ни е кеф да си бутаме количката.Голяма е драма с нея.Има си и бебешка количка, само дето я разнасям напред назад, никакво внимание не и отделя.

Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #108 -: Юли 14, 2015, 18:23:35 pm »
Маги, Арника гел и Арнигел различни ли са? Аз имам второто.
Сигурно се разтапяш като ти каже мама  :P

Дани също казва някои малки думички като: мамO (ако каже мама, това е ам ам всъщност), татE, какO, ало. Има и някои доста неразбираеми - обувки например са бобо.
Като го питам как се казваш, отговаря Нани вместо Дани  :lol:
Брои до три, но само аз го разбирам, защото звучи така: но, те, тли  :lol:
И с това му се изчерпва май запаса. Иначе неразбирами неща непрекъснато дърдори. Като види дете и започва да му говори на неговия си език. Не веднъж са ме питали дали го разбирам  :lol: или какво каза  :lol:
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #109 -: Юли 14, 2015, 18:36:34 pm »
Арника и аз ползвам. Мария е в синини, не може още да ходи, държа я и тя се катери дори по мен. Не ми се мисли като проходи.
И тя брои - но, де, ти... до 3 е така но брои по пръстчетата. Понеже така я учих.
Казва мама, тата, баби, ай за ало и слага до ухото телефона. Отскоро е ап, май за чорап иде реч.
Казва еми, за да я носим и т.н.
Многи са снешни с бебешкият си език.
Научих я да показва, че е на една година и едновременно и казва "на"
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #110 -: Юли 14, 2015, 19:04:21 pm »
Момичета, много ме успокоихте наистина:)
Благодаря ви:)
Така трябва да свикваме, но ще ми е трудно признавам си.
Ивона е голямо шило голямо :)хаха Да са здрави и да няма сериозни проишествия:)

Mousyt, много се кефя на Мати като кажеш за уолкъра:) Нали и ние сме си недоносени и знам как сме в очакване и лека тревога дали кога ще се преобърне, седне, проходи:)
Аз давам на бебевита пюрета на Ив , че Боби само няккои неща яде , та и тя повръща връща по - скоро , но не винаги. Тя си е от преди и тя повръщаща и е на моменти и тя.
Но трябва да обърна внимание кое пюре като давам, че да не е от това , че не е всеки ден дали пък не е кактос казваш от нещо определено.аз давам много готови пюрета.

Смайлииии, почина ли си:)

Лари, съчувствам ви за кошмара болно детенце:(

Стоека, Честита ти Рожденничка Мария:)
Да е много здрава и щастлива:)

Ние септември живот и здраве имаме рд :)
Mousyt, Мати другия месец и той:)
Ние сме с 1 месец По- малки:)
Избра ли торта:)
Как мислиш да празнувате:)
Има време уж, но като знам как лети това време и умувам как да стане , но не съм го измислила още де:)

Маги, Смайли, Стоека много забавно при вас вече хаха
Сладурчета малки:)
И аз ще взема гел мел кото трябва хаха
Сега ми е смешно ама после и аз успях да ревна пред таткото хаха
« Последна редакция: Юли 14, 2015, 19:11:21 pm от mih »
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #111 -: Юли 14, 2015, 21:21:53 pm »
Аз се притеснявам от няколко месеца. Мария без причина започва да свива крачета и да се движи напред назад. Водих я на лекар, показах клипче. Обясни,че вероятно търсу внимание, второ искс дА се изправи и трети получават нещо като удоволствие. Получих съвет да махнем по скоро памперса и да й отвличаме вниманието.
Обаче, днес при условие че е без памперс отново същите движения. Стяга се и блуждае с поглед и вече съм силно притеснена. А като й се спи вече няма спиране. Не мога да я оставя в кошарата защото веднага почва. Т.е. в затворени пространства като кошара или количка е много зле положението. Да дадете съвет, спиред лекарите ще го израсте, но аь се притеснявам.
« Последна редакция: Юли 14, 2015, 21:30:15 pm от stoeka71 »
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #112 -: Юли 14, 2015, 22:00:56 pm »
stoeka71, имахме подобен проблем, около годинката точно. малко по-различно беше, изпъваше крачетата.
и аз се бях изпопритеснила, водихме го на двама невролози, еег дори правихме, да не е нещо гърчоподобно както се изрази невролога.
всичко беше наред.
постепенно изчезнаха тия движения.
невролога каза че ако мога да го прекъсна или разсея не е притеснително.
аз му бях измислила едни зловещи диагнози.
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #113 -: Юли 14, 2015, 22:09:42 pm »
Stoeka, не успях да си представя какво точно прави Мария, но и аз си мисля, че ще го израстне.
Дани и той има една странност - стяга се целия и се отпуска и пак се стяга и пак се отпуска и това продължава по няколко минути, понякога дори по 20-30 мин. Пъшка силно докато го прави, все едно нещо го мъчи здраво, но не мрънка, както когато го боли. Понякога го прави докато го преобличаме, друг път, докато е в леглото или докато е седнал.  С баща му много се чудим от какво е.

Дани не може да покаже едно пръстче за 1 годинка. Вдига си цялата длан  :lol:
Момиченцата по ги бива в тези неща  :P
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #114 -: Юли 14, 2015, 22:24:33 pm »
Мале, като ви слушам не е истина :lol: Матей нищо не може да покаже или да имитира или изобщо :lol: Имам малко време до РД да го науча поне да си казва годинката или да духа свещичката :)
stoeka71 и аз не схванах съвсем какво прави Мария. Матей като го сложа в леглото веднага се извърта с краката и започва да "ходи" по решетката.По някой път (като днес например) не заспива, защото не успява да си спре краката и чак се тревожа да не е с хипертонус. Другото е, като започне да реве жално че не му давам нещо и ръчичките му треперят 8O Оф, абе не ти помогнахме, ама дано си се поуспокоила че всяко дете си е със странностите и може би щом докторите казват, че няма нищо няма нищо :)
mih, поръчах вече тортата. Малко се изхвърлих, признавам, то детето няма да разбере, ама мама да си начеше крастата :oops: Тортата ще е под формата на буква единичка и ще е украсена с животинки - зебра, жираф,...и най-вече лъв (като зодията му). След тоста нерви с околните около празнуването съм обявила празник между 5 и 9 у нас и който иска да заповяда - ще има и деца и възрастни, ей така да хапнем тортичка :) Много много ми се празнуваше. Последните години дори когато сме имали възможност да празнуваме нещо по различни причини се е провалял празника, тази година аз имам юбилей, а скоро след това имаме и годишнина, а е доста вероятно мъжът ми да не е тук тогава и поне на детето рождения ден да е шумен :)

Момичета, как процедирате ако детето се изнерви около час, час и половина преди заспиване, съответно не иска нищо (дори да го гушкате или да си играе), а и не заспива....Аз се опитвам да го приспя предсрочно, ама като гледам колко е трудно да не би да бъркам :oops:
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #115 -: Юли 15, 2015, 09:33:23 am »
Здравейте, да попитам някой от малките имат ли бънджита и харесва ли им в тях? Ние мислим да купим това на София след 1-2 месеца: https://www.youtube.com/watch?v=dpoUQgjNUXc.
*

  nimika

 • *
 • 3357
 • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #116 -: Юли 15, 2015, 09:54:19 am »
kati_vm ,  до дете е .
Ние имахме стационарен детски център-бънджи  и   друго бънджи за врата , което се закача.

Детския център ми спаси живота!  , да е жива и здрава майката , която ми го показа, приятелката ,  която го купи и изпрати -   удачен е от 4м до когато детето иска да стои там и започне само да излиза.
Там си играеше , скачаше , въртеше  дълго време  .Така , че аз горещо  го препоръчвам . Други майки тук писаха, че не им се получи.
Нашия го ползваха две деца и сега  е в употреба ,здрава яка пластмаса  и ползващите го са във възторг и много са ми благодарни .
Модела за врата , ползвахме по -рядко , там му омръзваше по- бързо .
Ако има  къде да сложиш детето , да пробваш , но за мен си заслужава.


*

  mishanta

 • *
 • 7232
 • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #117 -: Юли 15, 2015, 10:47:08 am »
Момичета, ето ТОЗИ - цък е крем Арника за който говорим -Има два варианта голяма и малка опаковка, цена съответно 5лв и 3лв!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #118 -: Юли 15, 2015, 11:05:01 am »
Мише, мерси!
Аз като казах в аптеката, че искам арника гел и ми дадоха това (то пак е с арника, но е друго):
http://apteka.framar.bg/30020509/%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B5%D0%BB-%D0%B3%D0%B5%D0%BB-45-%D0%BC%D0%BB-
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #119 -: Юли 15, 2015, 11:08:22 am »
Аз като на МИшето взех, съвсем случайно.Даже голямата опаковка и сега седи в чантата на количката.Факт е че яки синини изчезват бързо с него.А йодасепта гелче за рани по колената, че там направо до кръв се разранява малката.
Ние бънджи не сме имали, но и Моника не е искала да подскача.Всичко зависи от детето и от темперамента му.Тя и активната гимнастика не хареса, но шезлонга и беше любим.После като почна да се изправя вече всички приспособления ги разкарах.

*

  nimika

 • *
 • 3357
 • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #120 -: Юли 15, 2015, 12:25:19 pm »
точно тази Арника е с универсално приложение -за  арни , изгорено , за кожата , за схванато .Страхотен е !

...не е искала да подскача.
точно , че  в стационарния модел ,ако иска подскача, ако иска -не .Но може  и да се  върти , да си виси в гащите стойка изправено детето и разглежда наоколо , да се върти и играе с играчките  ....


*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #121 -: Юли 15, 2015, 13:21:46 pm »
Благодаря ви за мненията, момичета! Надявам се на моята бебка да й хареса.  :)
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #122 -: Юли 15, 2015, 13:45:03 pm »
Момичета, по повод паданията навън, сега се сетих да попитам. Какво носите в себе си, в случай че детето падне, ожули си крак или ръка? Аз мъкна един йодасепт, марлички и лепенки, но ще се радвам, ако дадете някоя друга идея. Засега, за щастие, не ми се налагало да ги ползвам, независимо че дребният постоянно пада като прекалено много се въодушеви да тича.

кислородна вода и памучни тампони зе дегримиране
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #123 -: Юли 15, 2015, 14:22:06 pm »
И ние май ще трябва да си вземем от това мазило с Арника като се приберем в България, че Габи в последно време все пада  :(. 47 Smiles, не знам каква ще стане, но вчера като вървеше след мен и нещо се спъна и се удари страшно в отворената врата на стаята. В домашни условия страхотно помага торба със замразени зеленчуци, че веднага посиня мястото. Но като го наложих с този "компрес", остана само една одрана черта на мястото.


*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #124 -: Юли 15, 2015, 20:39:10 pm »
Момичета, благодаря много на всички за мненията за материалите за първа помощ за буйните хлапета :) Скоро и аз ще се "обзаведа" с Арника гел.
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #125 -: Юли 16, 2015, 11:21:21 am »
Как сте в жегите?  :P

Дани от известно време се опитва да мине на еднодневно спане, но всеки ден е различен. Един ден спи два пъти, друг ден един път. В момента нямаме никакъв режим на спанетата - когато се случи тогава. Днес например го сложих към 11 ч. Следобяд едва ли ще спи втори път.
Сутрин се опитвам да го изкарам докато е хладно, но той няма никаква енергия след събуждането и само иска да го нося. Аз се изморявам и го качвам обратно горе. Днес поне беше кротичък и ме остави да си свърша много от домакинската работа.

Снощи се събуди с плач няколко пъти и накрая се разсъни. Добре че мъжът ми го пое. Носил го е два часа. Накрая го сложи в леглото. Той се разпищя, но бързо се кротна и заспа.

Откакто не иска да го държа все за ръчичка, ми е определено по-лесно. Още е предпазлив и не предприема рискови преходи (освен разбира се по случайност  :lol:)
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #126 -: Юли 16, 2015, 12:41:07 pm »
47 Smiles, и синът ми започна да спи само по 1 път на ден, когато беше на възрастта на Дани. И той заспива към 11 ч. и после няма лягане повече до вечерта.
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #127 -: Юли 16, 2015, 16:41:35 pm »
Все пак заспа и втори път. Сигурно заради нощното будуване.

В най-голямата жега го метнах в раничката на гръб (вътре го сложих голичък, само по пеленка) и отидохме на бързо до магазина. Май му хареса. А как само се смее на глас докато го местя отпред на гръб, защото правя едно полюшващо движение.
Вече сме с нова раничка, тодлър размер. Сега я разучаваме  :lol:

Да знаете, че ми пратиха една книжка за отказване от памперсите, но е на английски и на pdf. Ако някой все пак се интересува мога да му я пратя. Много ми я похвалиха. Казва се "oh crap potty training".

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #128 -: Юли 18, 2015, 20:28:03 pm »
Изпратих баткото пак при бабите за една седмица. Сега живот само с едно бебе :) Дано да имам време сега да се включвам по-активно   La vita è bella
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #129 -: Юли 19, 2015, 10:23:08 am »
Здравейте, аз да се похваля, че снощи за пръв път тази година излизахме да вечеряме в градината и то с бебка  :). Тя така хубаво си спа на чист въздух под звездите.  :) Малко ни беше страх за нея, да не я нахапят комарите, но успяхме да й нагласим комарника върху коша. ММ доста се изнерви с нагласянето.  :wink:
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #130 -: Юли 20, 2015, 10:44:18 am »
Привет и от нас с Дани  :P

Ние от 1-2 седмици променяме режима. След като станем сутрин оправяме се набързо и излизаме по хладното на детската площадка. Към 8-8.30 ч. няма все още никой. Люлките и пързалката са само наши И пясъчник има. Към 10 ч. вече има повечко деца, но на него му се приспива и отиваме да пазаруваме и се прибираме. Закусва и после се опитвам да го държа буден още час - час и половина, за да може да спи само един път през деня, иначе ни разказва играта вечерта.
После излизаме чак след 19 ч., дори след 20 ч., че то не се живее навън.

Днес минахме през Лидл и купих памперси за басейн Тужур (11 бр. за 7 лв.).

Бяхма на консултация миналата седмица - 80 см и 10.5 кг.

Руми, заслужена почивка, а хем и баткото ще смени обстановката  :P

Кати, как е обрива? Мина ли изцяло?

Как са останалите бебчета и дечица?
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #131 -: Юли 20, 2015, 11:03:39 am »
Здравейте, аз да споделя как се развиват нещата с нашето подсечено дупе. Вече десет дни сме добре, като редувам мазане с Пиоктанин 1% плюс един правен крем около намазаното с пиоктанина и Судокрем при следваща смяна на памперса. Ползваме памперси Либеро, като през деня ги сменям на два часа, максимум три и мием дупенцето с водичка  :). Сега ми препоръчаха вместо Судокрем да ползвам на Биодерма крема за подсичане. Ще пробваме и ще пиша какви са ми наблюденията. Хубав ден на всички!
Здравейте, днес е девети ден, от както смених Судокрема с този на Биодерма за подсичане, като продължавам да прилагам горната схема. Не мога да кажа че е по-хубав, даже като свърши може би ще купим Судокрем. Все още се двуумим.  :balk_159: :balk_132: От тази схема дупето на бебка е добре и нямаме проблеми.  :)
Ние сутрин не можем да излезем, защото на мама й се спи. Обикновено се храним към шест сутринта след нощния сън,  после аз докато заспя минава известно време и чак към девет и половина, малко преди следващото й хранене се разбуждам.  През деня не смеем да излезем също, защото е много горещо. Аз много лесно слънчасвам а и слъчева алергия имам, затова остават разходките вечер.
Да ви питам според вас подходящо ли е плажно масло за 3-4 месечно бебе? Аз купих на Биодерма за бебета и малки деца 50-ти фактор, но на едно място в нета  после прочетох, че не било препоръчително да се мажат малки бебета с плажно масло 8O и сега не знам да я мажа ли, да не я ли мажа? :balk_159:
Днес сме на консултация, да видим колко сме пораснали и ще ни бият втората порция от ваксината. Надявам се да я понесем добре както първия път.

Смайли, браво на Дани, голямо момче е пораснал. Да е жив и здрав!

Хубав ден на всички и често на именниците, ако има такива!
« Последна редакция: Юли 20, 2015, 11:05:49 am от kati_vm »
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #132 -: Юли 20, 2015, 16:29:27 pm »
Кати, за първото лято на Дани - започнах да мажа всички открити части, когато беше на 4 месеца още. Попитах колежка на майка ми дерматолог-онколог мога ли с нещо да мажа изобщо и какво да е то. Каза ми да купя това: http://www.eau-thermale-avene.bg/Product.aspx?id=109 Не помня вече детайли, но обясни, че осигурява защита благодарение на някакви минерали, които отразяват слънчевите лъчи, а не като други кремове благодарение на химия главно. Това са сериите за "нетолерантна кожа" на Avene де. Та мазала съм го и то яко, няколко месеца - нЕма дерт. Иначе и аз преди да я попитам гледах детските серии на елитните марки, но мнението на специалиста все пак беше - каквото ти казвам. Аз мноУ обичам да се консултирам за такива неща  :lol: :lol: :lol:

П.П. Може сега и още по-добро да има на пазара де, но това поне съм сигурна, че е ОК като продукт за толкова малко дете.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #133 -: Юли 20, 2015, 17:17:27 pm »
Смайли, успех с прехода към един сън. Дани е голямо момче вече, браво :)
Кати, аз мисля да не мажа докато не стане на 6 месеца. Засега просто го крия от слънцето.

И ние излизаме сутрин рано и вечер късно, иначе е доста топло. Но аз обожавам лятото и хич не се оплаквам от жегите. Ям диня и сладолед на корем :)

Днес ходихме да видим една детска градина за баткото - имат нулева група за две годишни. Втори опит след неуспешния опит миналата година с яслата :) На думи всичко изглежда добре, дано този път ни се получи и най-вече да не боледува много. Но ще го мислим после - сега сме на лятна вълна :)   La vita è bella
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #134 -: Юли 20, 2015, 22:30:04 pm »
Здравейте и от нас!
В тия жеги наистина не се издържа. В събота и в неделя си поиграхме предиобяд и след това си показахме носовете след обяд едва след 18:00. Днес се беше позахлдило за малко и го съчетахме с това че тати почива та да отидем на плаж. Добре, че в къщи е приятно хладно дори и без климатик. Ние използваме слънцезащитен крем след като Марти навърши 6 мес. И Габи миналото лято не съм я мазала, а я пазех от слянцето. Ние сме на този крем ,който е показала Jbrul, защото е подходящ за деца с АД и съм много доволна от него.
47Smiles, ние отдавна сме на едно спане само, но Марти например спеше по 2 пъти дневно до 1,8 мес. На детската градина си поспиваше предиобяд. И от веднъж си каза, че не иска повече така, преди това какво ли не опитвах  :lol:. И Габи така, тя сама си реши така. В началото проблема беше, че заспиваше към 10:30-11:00 и към 19:00 беше едно мрънкало, но сега се напасна постепенно.

Лека вечер на всички! И дано се поохлади малко.


Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #135 -: Юли 21, 2015, 11:40:48 am »
Ra4ko, а на Габи колко часа сън й се събират на денонощие?

Аз предполагам, че за да мине на еднодневно спане или трябва да спи сутрин до по-късно (той сега спи до 7) или следобяд да спи повече часове, а не само по два часа. Но при него не се случва нито едното, нито другото и в момента ги редува. Ляга към 22 ч. Става към 7 часа сутринта. Вчера спа само веднъж през деня за час и половина или т.е. общо десет часа и половина за денонощие, което си е малко.
Днес съответно в 9 ч. сутринта вече много му се спеше и го сложих да спи. Та днес пак ще сме на две спанета предполагам.

Не съм ви се оплакала, че влезнахме в един период на бойкот и тръшкане. Освен, че бойкотира гърнето, бойкотира вече и леглото си, и количката, и столчето за колата. Извива се като дъга и плаче и не иска да седне/легне.
Хайде с количката, и с леглото е лесно - няма да го сложа просто, но със столчето за кола е голяма мъка....
Та се е настанил и спи тези дни на нашата спалня.

Вчера обаче изяви желание (сам) да седне на седалката за тоалетната чиния. Преди го бях опитала, но той най-демонстративно си излезе. А вчера посочи вратата на тоалетната, отворих му и посочи тоалетната чиния. Вероятно е еднократно от интерес към новата седалка  :lol:
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #136 -: Юли 21, 2015, 11:41:03 am »
Здравейте,
ние успешно понесохме и пневмококовата ваксина.  :)
Благодаря за мненията относно слънцезащитния крем,  ще гледам да се въздържам да я мажа това лято. Догодина живот и здраве ще правим плаж.  :)
Поздрави на всички!
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #137 -: Юли 21, 2015, 14:05:22 pm »
Смайли, Дани много ми напомня на Мони на неговата възраст. Проблемите със съня му разваляха цялото ежедневие. Опитах се да остане на един дневен сън още на една годинка - тогава не стана, много му се доспиваше и пропускаше обяда. Пробвах пак на годинка и 3 месеца, просто много трудно го приспивах и два пъти на ден ми идваше в повечко. Този път ни се получи. Беше пролет и следобедния сън го карахме навън в количката, за да е максимално дълъг. Спеше от 21 до 7 и после два часа на обяд. Според книгата, която имам, на тази възраст децата трябва да спят 11 часа и 45 минути.

Сега с Мони пък имаме обратния проблем със следобедния сън - може и 3-4 часа да спи ако не го събудя. Странно как се променят децата :)   La vita è bella
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #138 -: Юли 21, 2015, 16:37:24 pm »
здравейте момичета и Рачо!не съм се вясвала скоро.Боги е добре яде спи.за този месец дръпна с 5 см. на килограми са почти същите.цока лакомо не може да чака до 3 час и се кърмим на 2.5 часа
Кати подсякахме дупето пък ние с Молфикса и го мажех с мостричка на Мустела.мина за 1 ден иначе имам и Судокрем да не сте се подсякли от памперса?иначе сме с Памперс,но турският Прима. българският Памперс ми мирише на химия и самият материал на памперса е по-мек от турският пропускаше от към краченцата където са къдричките и не ми допада много това,Примата не ми миришат на химия материала е леко твърд и не ми пропускат на краченцата.незнам от партидата ли е било с българският вие да сте забеляза ли нещо които ползват Памперс?

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #139 -: Юли 21, 2015, 18:07:22 pm »
Ra4ko, а на Габи колко часа сън й се събират на денонощие?

Аз предполагам, че за да мине на еднодневно спане или трябва да спи сутрин до по-късно (той сега спи до 7) или следобяд да спи повече часове, а не само по два часа. Но при него не се случва нито едното, нито другото и в момента ги редува. Ляга към 22 ч. Става към 7 часа сутринта. Вчера спа само веднъж през деня за час и половина или т.е. общо десет часа и половина за денонощие, което си е малко.
Днес съответно в 9 ч. сутринта вече много му се спеше и го сложих да спи. Та днес пак ще сме на две спанета предполагам.


Габи спи на обяд по 2,5 часа. Вечер си ляга в 20:30-21:00 и спи до 7:00, много рядко до 7:30. Може  би трябва и вечер да го слагаш по-рано, че да му се съберат повече часове сън. Но има деца, които спят повече и други, които спят по-малко.


Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #140 -: Юли 21, 2015, 18:15:13 pm »
Мерси, момичета  :P
Ами аз рано го слагам. Той си имаше режим на заспиване в 21.00 ч. Изместихме го до 21.30 като стана лято. Но започна да бойкотира ранното заспиване и с 300 зора да го слагаме в 22-23 часа и аз реших, че е защото му се събира много сън през деня.

Днес спа два пъти по 3 часа през деня. Довечера ще купунясваме  :lol:
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #141 -: Юли 21, 2015, 18:29:37 pm »
Аз засега не смятам да пропускаме предиобедния сън, защото така и аз си доспивам :). Просто при нас такова нещо като непрекъснат нощен сън няма. И след като съм се будила в 3, 5, 7 часа (и то не само да проверя какво става), сутрин не съм в състояние да отлепя преди 9 :). Може би ако не спят предиобед, ще спят нощем, но се получава порочен кръг. Засега просто изчаквам нещата леко да се подобрят - я да израстат зъбките, я да се изморяват до степен да не се събуждат нощем, я друго.

Аз бях писала за раните, но да добавя и от моя опит. Учудващо синините и цицините минават от мазане с олио. Аз използвам и алое гел, който става и за открити рани, изгорено, ухапано.

Бях чела, че бебета не се мажат със слънцезащитни кремове. Аз миналото лято все пак им мажех крачетата, защото само те се подаваха от количката.

Това с тръшкането и инатенето и при нас се появи. Може да е бебешки пубертет, а може и тепърва да ни предстои такова нещо. Ани открива значението на думата "не" :). Не се тръшка често и за всичко, но ми прилага номера с огъването на дъга, ритането и пищенето.  Не й се връзвам и на нея й минава. Вече казва и "няма", но само ако нещо отсъства (примерно изяла си е яденето), а не за да ми откаже :).
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #142 -: Юли 22, 2015, 09:33:00 am »
здравейте момичета и Рачо!не съм се вясвала скоро.Боги е добре яде спи.за този месец дръпна с 5 см. на килограми са почти същите.цока лакомо не може да чака до 3 час и се кърмим на 2.5 часа
Кати подсякахме дупето пък ние с Молфикса и го мажех с мостричка на Мустела.мина за 1 ден иначе имам и Судокрем да не сте се подсякли от памперса?иначе сме с Памперс,но турският Прима. българският Памперс ми мирише на химия и самият материал на памперса е по-мек от турският пропускаше от към краченцата където са къдричките и не ми допада много това,Примата не ми миришат на химия материала е леко твърд и не ми пропускат на краченцата.незнам от партидата ли е било с българският вие да сте забеляза ли нещо които ползват Памперс?
Здравей Shinzou, ние ползвахме отначало pampers premium care. Тогава София се подсече за пръв път. След като първите лечения не помогнаха и ту се оправяше, ту зазляваше, се порових в нета. Тогава прочетох за Libero. Сега е с тях и съм много доволна. По- тънки са и по- меки. Възможно е проблемите да са били свързани и с марката памперси, но не мога да съм напълно сигурна.
Ох, София вече е на тема " всичко в устата" . :-( Не си иска биберона, а двете ръце са натикани в устата. :-(
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #143 -: Юли 22, 2015, 14:17:16 pm »
Здравейте, ние откакто се завърнахме от дядо и баба, всичко е  :( Малкият се буди по няколко пъти през нощта - не яде преди лягане мляко, насила му давам поне 100-ина мл. Вчера бяхме на преглед - 10кг и 600гр, 79см  :wink:, биха му ваксината /6-валентната/ и всичко ОК, той си дреме в количката, а ние с ММ хапваме в един ресторант. После се събуди,  позакашля се и си повърна на фонтан всичко, което беше ял - плодове и бисквитка  :? Набързо се прибрахме, че го търках с мокра хавлия да не го мокря, заради ваксината... Вечерта пак малко мляко и това е. Днес сутринта - нищо не искаше да яде, после направих му любимото кисело мляко с плодове - хапна и пак ги повърна, след това заспа с 300 зора. Като се събуди, му дадох супичка по-редичка, нарочно без сухар, премерих му темп. - 37.3. Реших да му дам половин доза Панадол и като му цръкнах в устата - повърна пак  :( Звъннах на лекарката и тя каза, че е най-вероятно стомашен вирус, защото като е като фонтан не мисли, че е от ваксината. Каза да му слагам свещички Ефералган за темп. и Вомакур против повръщане - били много ефикасни... Офффф, много ми е тъпо, защото се чудя - от ваксината ли е, от вирус ли е, от топлото ли е,  от зъбите ли е /горните два се опипват, почти са пробили, но още не са/ :? И просто май пак ще се връщам на село, че горещините се понасят по-леко там  :?
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #144 -: Юли 22, 2015, 14:42:27 pm »
Bonbolini, направо малък мъж си имате вкъщи, а не бебе  :P
Стискам палци да се оправи бързо!

Дани, освен че казва "не" като не иска нещо, ами и ръкомаха с един пръст, както аз правя  :lol: Много е смешен.

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #145 -: Юли 22, 2015, 14:58:56 pm »
Привет и от нас от горещ и ужасен Плевен.Ние сме закотвени в къщи и почти не излизаме в тая жега, само вечер и рано сутрин пред блока.Направо е ужас тук.Намразих лятото да ви кажа.Ако зимата я облека до уши и излезем сега само я вардя да не се претопли.А и тя не държи на жега много и е зор.Цялата е в ситни пъпки от топлината, абе ужас с две думи.

Бонболини, ние изкарахме вируса но само с дрискане и Т, дано се оправи бързо младежа.

Усмивки, Моника е с 1 сън от преди годинката.Сега в жегите не заспива перди 22 часа.Ако заспи по-рано се буди към 12 и настава веселба.

Вчера сме и правили 2 пъти баня на терасата и веднъж официална.Всеки ден я мокра по мноого пъти с вода, по лицето, ръцете, главата.Абе ужасно топло е, иска си есента.

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #146 -: Юли 22, 2015, 15:11:45 pm »
bonbolini, аз мисля че повръщането е от стомашния вирус. Марти на 1,6 г кара 2 пъти такъв вирус и тогава лекарите казаха, че по-тежката форма е с разстройство и обилно повръщане и температура. Гледай малкия да не се обезводни, нищо няма да му стане да постои гладен, напротив. Но нека пие много вода. За ядене предлагай най-вече картоф, морков, банан и сухари ако има зъбки да грезе. Има едно специално АМ за разстройство, препоръчвам да дадеш от него. Дано скоро му мине на мъничето.

47 Smiles, и Габи казва не като върти главата и със същата интуация на гласа като моята. Много е смешна, но винаги си казва на място не, но да все още не е казала  :lol:

И при нас във Виена в момента е много горещо и след обяд не излизаме.Марти в детската градина им правят бани в двора всеки ден, а Габи я изкарвам по малко предияд преди да го вземем от градината. Уж от утре при нас ще се захлажда, но не се знае. За нас няма угодищ, като започне август да вали и ще дойде бързо есента тогава ще се оплакваме че е студено пък  :lol:.

Лек ден на всички и послучни и здрави дечица!


Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #147 -: Юли 23, 2015, 07:43:29 am »
Здравейте и от нас....най-накрая едвам успях да ви изчета :)
Проклетите изпити минаха сега чакам да разбера дали са ме приели,не тая големи надежди,защото се оказа,че се борим 3 за едно място...тъпото е,че не ми казаха каква ми е оценката от устния изпит на 31.07 ще стане ясно,каквото такова...стига за мен :lol:
Алек е добре,няма още зъби виждам една точка отстрани сякаш кучешки зъб ще му излиза което е странно..опитва се да лази и е много смешен,жегите не му понасят особено,но сега сме на село при другата баба и е по-добре,спи доста по-спокойно отколкото в Кърджали все още спи предиобед по половин час към 11.30,понякога и към 20 ч.заспива пак за 30 мин.различно ако не го оставя тогава да заспи към 22 ч.заспива докато си пие млякото ....бях се притеснила,че ме е забравил и няма да ме познае,но като ме видя се усмихна и вдигна ръчички да го взема...е,размазах се естествено  :)
Рачо,прочетох в другата тема какво ви се е случило...радвам се,че Тео е добре :)
Поздрави и целувки на всички  :)
*

  jam

 • Piu nessuno mi portera nel Sud.
 • *
 • 14924
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #148 -: Юли 23, 2015, 08:41:51 am »
https://www.facebook.com/zachatie/photos/a.919016681473584.1073741861.146978115344115/942383642470221/?type=1&theater

Три слънчеви деца в страхотните ни тениски с врабеца Рошко. Поръчахте ли вече и за вашето дете?!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #149 -: Юли 23, 2015, 10:01:45 am »
Здравейте и от нас....най-накрая едвам успях да ви изчета :)
Проклетите изпити минаха сега чакам да разбера дали са ме приели,не тая големи надежди,защото се оказа,че се борим 3 за едно място...тъпото е,че не ми казаха каква ми е оценката от устния изпит на 31.07 ще стане ясно,каквото такова...стига за мен :lol:
Алек е добре,няма още зъби виждам една точка отстрани сякаш кучешки зъб ще му излиза което е странно..опитва се да лази и е много смешен,жегите не му понасят особено,но сега сме на село при другата баба и е по-добре,спи доста по-спокойно отколкото в Кърджали все още спи предиобед по половин час към 11.30,понякога и към 20 ч.заспива пак за 30 мин.различно ако не го оставя тогава да заспи към 22 ч.заспива докато си пие млякото ....бях се притеснила,че ме е забравил и няма да ме познае,но като ме видя се усмихна и вдигна ръчички да го взема...е,размазах се естествено  :)
Рачо,прочетох в другата тема какво ви се е случило...радвам се,че Тео е добре :)
Поздрави и целувки на всички  :)
Алекс, стискам палци да си спечелила мястото! :goodluck:
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #150 -: Юли 23, 2015, 10:03:58 am »
Благодаря Кати :)
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #151 -: Юли 23, 2015, 10:12:59 am »
Маги, и аз не смея да се оплаква от жегата, въпреки че не я понасям. Все пак хората толкова много я чакат, за да си изкарат добре на морето  :lol:
Климатик нямате ли у вас? Ние имаме във всекидневната и го пускам докато Дани спи или докато сме навън и отварям всички врати, за да се усети и в спалнята.
Иначе и вкъщи става 29-30 градуса  :(

Алекс, добре завърнали се  :P Стискам палци да си приета!

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #152 -: Юли 23, 2015, 11:35:10 am »
Рачо, стискам палци за бързо възстановяване и само здраве от тук нататък за цялото ти семейство.

Ние също се печем на бавен огън покрай главичката на Теди. Вчера бяхме на рентген - разчитането показва срастване на фронталния и сагиталния шев. Естествено, ще си изчакаме прегледа при доц. Ценов в понеделник, но май и ние отиваме към операция. Така ми се е свило сърцето...   La vita è bella
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #153 -: Юли 23, 2015, 13:59:14 pm »
Руми  :bighug:

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #154 -: Юли 23, 2015, 15:55:16 pm »
Руми, дано всичко се нареди с малкия. :bighug:
*

  mishanta

 • *
 • 7232
 • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #155 -: Юли 23, 2015, 15:57:35 pm »
Руми, голяма прегръдка и от мен, сила и кураж!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #156 -: Юли 23, 2015, 16:11:12 pm »
Руми, дано да е лесен за преодоляване вариант  :hug2:

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #157 -: Юли 23, 2015, 16:28:25 pm »
Ето така се спасявахме от жегите в последните два дни  :)
днес стояха сигурно повече от час, само през известно време доливах топла водичка и ги оставих да си играят, колкото искат  :)« Последна редакция: Юли 23, 2015, 16:33:21 pm от marsi »

Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #158 -: Юли 23, 2015, 16:51:22 pm »
Руми, ние сме със срастване на фронталния шев и съответно оперирани... Пиши ми, ако искаш да питаш нещо :) И колкото и тривиално да звучи, сега трябва да си силна и спокойна ...
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #159 -: Юли 23, 2015, 23:43:59 pm »
здравейте момичета и Рачо!не съм се вясвала скоро.Боги е добре яде спи.за този месец дръпна с 5 см. на килограми са почти същите.цока лакомо не може да чака до 3 час и се кърмим на 2.5 часа
Кати подсякахме дупето пък ние с Молфикса и го мажех с мостричка на Мустела.мина за 1 ден иначе имам и Судокрем да не сте се подсякли от памперса?иначе сме с Памперс,но турският Прима. българският Памперс ми мирише на химия и самият материал на памперса е по-мек от турският пропускаше от към краченцата където са къдричките и не ми допада много това,Примата не ми миришат на химия материала е леко твърд и не ми пропускат на краченцата.незнам от партидата ли е било с българският вие да сте забеляза ли нещо които ползват Памперс?

Здравей Shinzou, ние ползвахме отначало pampers premium care. Тогава София се подсече за пръв път. След като първите лечения не помогнаха и ту се оправяше, ту зазляваше, се порових в нета. Тогава прочетох за Libero. Сега е с тях и съм много доволна. По- тънки са и по- меки. Възможно е проблемите да са били свързани и с марката памперси, но не мога да съм напълно сигурна.
Ох, София вече е на тема " всичко в устата" . :-( Не си иска биберона, а двете ръце са натикани в устата. :-(
и ние нещем бибата.осмуква де що е дрехи ръце...налапва юмруче къде го побира в тая малка уста ми е чудно  8O

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #160 -: Юли 23, 2015, 23:44:31 pm »
Здравейте най-сетне и от мен. След дълъг престой в болницата след раждането и малко напасване вкъщи най-накрая имам малко свободно време да се включа. За съжаление не можах да изчета всичко в темата.

kati_vm аз купих нещо страхотно за подсичането. Бяхме стигнали до сериозни рани и с това спрейче от един път мина. Веднага направи раната коричка и на другият ден нямаше и следа. Направо не можах да повярвам. Преди това с какво ли не мазах. Ето това е спрейчето: http://www.lifeandlooks.com/en/Metanium-easy-spray-barrier-lotion/m-19320.aspx?gclid=CjwKEAjwocKtBRCf9d_Q5ovcyHASJAAHhJYOSbs7Ng6CY73EGlLtZmUdKihk1h7twYDLGY7ktvRvLxoCU83w_wcB&utm_source=google&utm_medium=shopping&utm_campaign=UnitedKingdom.
За съжаление не знам дали го продават в България.

Аз имам серия тъпи въпроси, но ще започна с един. Беба супер много реве когато й сменям памперса. Направо е страшна картинка. Поради тази причина през нощта гледам да не я мия, а само я забърсвам с мокри кърпички (говорим когато е пишкала само). И днес ме осени мисълта, че може да й направя някакъв проблем така. Дали има такава възможност? Да започвам ли да я мия всеки път?

« Последна редакция: Юли 24, 2015, 00:20:20 am от yanicka »

26.09.2019
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #161 -: Юли 23, 2015, 23:50:00 pm »
не мисля Яничка че ще има проблем при положение че постоянно миеш дупето.аз постоянно го минавам с кърпички не само като е напишкан.използвам най-често на  Памперс и съм много доволна от тях. ето тези http://www.minimod.bg/prodpic/wm/61079011_0_640x640.jpg

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #162 -: Юли 23, 2015, 23:51:43 pm »
не мисля Яничка че ще има проблем при положение че постоянно миеш дупето.аз постоянно го минавам с кърпички не само като е напишкан.използвам най-често на  Памперс и съм много доволна от тях. ето тези http://www.minimod.bg/prodpic/wm/61079011_0_640x640.jpg

Май и аз ползвам същите. Само, че при нас е малко по-различна опаковката. Тя и тях не ги обича много, но намалявам пищенето с около 2-3 минути, което си е сериозен бонус посред нощ за съседите :-)

26.09.2019
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #163 -: Юли 23, 2015, 23:54:26 pm »
не мисля Яничка че ще има проблем при положение че постоянно миеш дупето.аз постоянно го минавам с кърпички не само като е напишкан.използвам най-често на  Памперс и съм много доволна от тях. ето тези http://www.minimod.bg/prodpic/wm/61079011_0_640x640.jpg

Май и аз ползвам същите. Само, че при нас е малко по-различна опаковката. Тя и тях не ги обича много, но намалявам пищенето с около 2-3 минути, което си е сериозен бонус посред нощ за съседите :-)
при нас пищенето си е същото и без и  с тях  :D

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #164 -: Юли 24, 2015, 00:01:30 am »
Яничка, ако бебето не е наакано или напикано (памперсът да е пропуснал, имам предвид), не й сменяй памперса през нощта, защото се разсънва. Само я кърми и продължавайте да спите!

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #165 -: Юли 24, 2015, 00:06:52 am »
Яничка, ако бебето не е наакано или напикано (памперсът да е пропуснал, имам предвид), не й сменяй памперса през нощта, защото се разсънва. Само я кърми и продължавайте да спите!

Ами пробвах, но не става. Ние се храним на 3-4-5 часа през нощта и всеки път памперса е фул до горе. Ползвам тези на Памперс, при които лентата става синя и по нея можеш да видиш колко е пълен и при нас е цялата посиняла. Аз сменям първо памперса и после храня, защото в обратната последователност си повръща млякото. Ама ние така или иначе сме супер будни когато става въпрос за хранене. Демек тя се буди преди мен и успява да събуди мен с мрънкане и дори понякога рев.
И ако има значение, не се кърмим а сме на бутилка (за съжаление).

26.09.2019
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #166 -: Юли 24, 2015, 00:23:30 am »
Последното няма значение, Яничка. Не го приемай толкова тежко! И така бебето ще порасне и ще е здраво. Не го смятай за лично поражение, въпреки че едва ли не кърменето е издигнато в култ. Минала съм по този път, обвинявала съм се, тормозила съм се. Втория път много бързо се окопитих, когато видях, че пак не става. И по-бързо започнах да храня с шише. Успокоихме се и двете и беше много по-добре.
Щерка ми е голяма пикла. Тя се налива и с огромни количества течности, основно вода. Вече е голяма, де. Памперсът й сутрин е пълен, но винаги издържа да не прелее.

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #167 -: Юли 24, 2015, 01:15:59 am »
Яничка, относно мокрите кърпички, аз съм с момче все пак де - дупе не съм мила от самото начало докато беше с памперси изобщо. Пишкане, акане - мокрите кърпи. Е, ако се омаже с второто до кръста - тогава. Говоря извън ежедневната баня. Той не е имал и проблемна кожа де, може би за деца с по-проблемна кожа би било проблем. Но казам за такива като сина ми, че не е. И пести много хамалогия.
За кърменето - подкрепям Блу напълно. Дани го кърмих няма 15 дни, по-гадно изживяване от това с детето си нямам, за капак пък и той беше с рефлукс и повръщаше... Та напразни бяха и моите мъки, че дори в негова вреда. Да живее бутилката и АМ!  :lol: Ако някога имам второ дете, дори не бих си помислила да кърмя аз лично. Пък вече и съм наясно, че "ползите от кърменето" са силно преувеличени, на моменти биещи на лудост. Гушкай, напасвайте се, щом се храни добре - какво по-хубаво и не се филмирай с незначителни неща.

Спокойствие и повечко сън ти желая на този етап :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #168 -: Юли 24, 2015, 08:36:15 am »
Ето така се спасявахме от жегите в последните два дни  :)
днес стояха сигурно повече от час, само през известно време доливах топла водичка и ги оставих да си играят, колкото искат  :)
Много са сладки, Марси! Да сте живи и здрави цялото семейство и само щастие от тук нататък ви желая!
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #169 -: Юли 24, 2015, 08:39:03 am »
здравейте момичета и Рачо!не съм се вясвала скоро.Боги е добре яде спи.за този месец дръпна с 5 см. на килограми са почти същите.цока лакомо не може да чака до 3 час и се кърмим на 2.5 часа
Кати подсякахме дупето пък ние с Молфикса и го мажех с мостричка на Мустела.мина за 1 ден иначе имам и Судокрем да не сте се подсякли от памперса?иначе сме с Памперс,но турският Прима. българският Памперс ми мирише на химия и самият материал на памперса е по-мек от турският пропускаше от към краченцата където са къдричките и не ми допада много това,Примата не ми миришат на химия материала е леко твърд и не ми пропускат на краченцата.незнам от партидата ли е било с българският вие да сте забеляза ли нещо които ползват Памперс?

Здравей Shinzou, ние ползвахме отначало pampers premium care. Тогава София се подсече за пръв път. След като първите лечения не помогнаха и ту се оправяше, ту зазляваше, се порових в нета. Тогава прочетох за Libero. Сега е с тях и съм много доволна. По- тънки са и по- меки. Възможно е проблемите да са били свързани и с марката памперси, но не мога да съм напълно сигурна.
Ох, София вече е на тема " всичко в устата" . :-( Не си иска биберона, а двете ръце са натикани в устата. :-(
и ние нещем бибата.осмуква де що е дрехи ръце...налапва юмруче къде го побира в тая малка уста ми е чудно  8O
:D :D :D А почнал ли е да се лигави? София почна някъде към средата на втория месец и сега има дни в които не смогвам да й почистя лигите.  :D :D :D
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #170 -: Юли 24, 2015, 08:46:29 am »
Здравейте най-сетне и от мен. След дълъг престой в болницата след раждането и малко напасване вкъщи най-накрая имам малко свободно време да се включа. За съжаление не можах да изчета всичко в темата.

kati_vm аз купих нещо страхотно за подсичането. Бяхме стигнали до сериозни рани и с това спрейче от един път мина. Веднага направи раната коричка и на другият ден нямаше и следа. Направо не можах да повярвам. Преди това с какво ли не мазах. Ето това е спрейчето: http://www.lifeandlooks.com/en/Metanium-easy-spray-barrier-lotion/m-19320.aspx?gclid=CjwKEAjwocKtBRCf9d_Q5ovcyHASJAAHhJYOSbs7Ng6CY73EGlLtZmUdKihk1h7twYDLGY7ktvRvLxoCU83w_wcB&utm_source=google&utm_medium=shopping&utm_campaign=UnitedKingdom.
За съжаление не знам дали го продават в България.

Аз имам серия тъпи въпроси, но ще започна с един. Беба супер много реве когато й сменям памперса. Направо е страшна картинка. Поради тази причина през нощта гледам да не я мия, а само я забърсвам с мокри кърпички (говорим когато е пишкала само). И днес ме осени мисълта, че може да й направя някакъв проблем така. Дали има такава възможност? Да започвам ли да я мия всеки път?
Здравей Яничка,
благодаря за инфото за спрея. Пуснах го в Гугъл, но в БГ не го продават. Ние за сега сме добре със схемата за мазане, която си измислих. Ако нещо се наложи ще видим какво ще правим.
Относно вечерното забърсване на дупе, моят съвет е МИЙ ДУПЕТО! Това ни го препоръча и един от най-добрите кожни лекари във Варна, когато ходихме на преглед. НИКАКВИ КЪРПИЧКИ!!!! Особено щом бебка е била с тежко подсичане. Тя ще свикне със смяната на памперса.   :)
Също така, вече го бях писала, но пак ще го напиша, необходима е и честа смяна на памперса. Не чакай индикатора да покаже, че е препълнен. Това само влошава положението. Когато Дими спре да ака толкова често, вече можеш и да разредиш смените. Аз от около седмица не сменям памперса на София на два часа. Иначе преди беше непрекъснато пълен.  Между другото напоследък тя взе сама да практикува ЕБХ. :-D Слагам я аз по корем на повивалника след като я измия, за да мога да й намажа дупето, като отдолу винаги има едно парче еднократна пелена,тя първо пръцва 1-2 пъти и после следва..... Та така и големите акита не ги извършваме в памперсааа. Не че не ака и там де, но доста по-малко. :-)
« Последна редакция: Юли 24, 2015, 09:31:53 am от kati_vm »
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #171 -: Юли 24, 2015, 08:51:41 am »
Яничка, ако бебето не е наакано или напикано (памперсът да е пропуснал, имам предвид), не й сменяй памперса през нощта, защото се разсънва. Само я кърми и продължавайте да спите!

Ами пробвах, но не става. Ние се храним на 3-4-5 часа през нощта и всеки път памперса е фул до горе. Ползвам тези на Памперс, при които лентата става синя и по нея можеш да видиш колко е пълен и при нас е цялата посиняла. Аз сменям първо памперса и после храня, защото в обратната последователност си повръща млякото. Ама ние така или иначе сме супер будни когато става въпрос за хранене. Демек тя се буди преди мен и успява да събуди мен с мрънкане и дори понякога рев.
И ако има значение, не се кърмим а сме на бутилка (за съжаление).
8O 8O 8O 8O Яничка, ама вашите прехвалени акушерки не са ли ти обяснили???? Не се храни детето, а после да се сменя памперс!!!! Може да се задави, да му влезе мляко в белите дробове, много е опасно! Винаги се сменя памперса и после се храни детето!!!!
Относно кърменето съм на същото мнение като останалите момичета. Не се измъчвай, че не можеш да я кърмиш. Каквото такова. Нали затова има АМ. ;-)

Да не почвам аз да се оплаквам как ми се  е подсякла областта под гърдите, защото станаха прекалено големи с това кърмене. Не съм особено очарована от него. :-( А някои такава хвалба, такова нещо...... Ще видим после колко ще е здрава София.
« Последна редакция: Юли 24, 2015, 08:59:41 am от kati_vm »
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #172 -: Юли 24, 2015, 09:38:51 am »
Яничка, и аз да се включа, ние почти също сме ма мокри кърпички, даже ползвам на Бочко,засега не е имал проблеми, освен веднъж, защото пиеше Вит.С и разни други неща, които правеха урината по -кисела. Препоръчват всички да се мие, но ти си прецени, племенничката    ми също е "подмивана "с кърпички и сега е на 3год.и нищо й няма, но пак си зависи от кожата на бебето!!!
Оххх, а относно кърменето... И при нас не стана, колкото и да ми се искаше, нищо не помогна, нито изкуствени зърна, нито гладуващ бебок, нито консултанти... И много мои кърмещи проятелки все настояваха да съм по -упорита и ми вкарвха едно чувство за вина, докато една от тях при консултацията на бебето й, педиатърът й казал, че бебето не се развива добре, че кърмата й е нехранителна и да ддава АМ. Слава Богу, момиченцето сега си е Ок, а тя вече ме смее да дава акъл за кърмене... Та, майната му, с едното или другото мляко, все ще си порасне :)
*

  Eille

 • *
 • 916
 • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #173 -: Юли 24, 2015, 09:57:33 am »
kati_vm, не бъди толкова крайна в изказванията си. Ситуации много, моите бебета акаха на всяко хранене в началото, няма как да не им сменя памперса след хранене, ами че той насран :D, храниш, оригваш и сменяш, а не си държиш бебето оакано. И да им сменя преди ядене памперса, след приключване на яденето пак беше за смяна. Пък и Яничка е написала, че първо сменя, а след това храни.


Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #174 -: Юли 24, 2015, 10:09:06 am »
Ох, моите "болни" теми сте захванали!  :lol:

Да ви кажа, аз въобще не обичам мокрите кърпички. Като си избърша ръцете с тях и чуството, че съм мръсна изобщо не ме напуска. Поради тази причина много държах да мия дупето на бебето,когато е наакано и досега го правя.
ОБАЧЕ ...  :lol: Ако някога имам второ бебе няма да мия дупе нощем.... направо си е самоубийство :lol: Колкото и да не са ми любими ще ползвам и аз кърпички.
Ние го миехме в спалнята в началото и то беше едно разнасяне на едни легени посред нощите. Точене на топла вода. Мерене с термометър да не е много гореща или студена. После се усетих поне да го правя на мивката (макар моята да не е съвсем удобна).

Но както Кати казва, ако дупето и чувствително и склонно към подсичане - вода и честа смяна си трябват.

Кати, и аз си мисля, че бих сменяла памперс след ядене и след оригване? Ти от къде го прочете това за млякото и белите дробове?

С кърменето и на мен не ми се получи... Бебето въобще не успя да засучи от зърното (плоски зърна) и започна едно цедене - по 3 часа на денонощие. А като бебето се разреве докато се цедя и все започвам, спирам, започвам, спирам. Лудница... И успявах да му осигуря само 1/2 от количеството. Додавах АМ. И на всяко ядене имах под две изцапани шишета плюс помпата. И следваше едно миене и стерилизиране.
За второ дете, ако имам, съм се зарекла, ако не ми се получи със сученето, да не се тормозя с тази помпа. Ще видим де...  :lol: Ако ми се падне спокойно бебе, което спи докато се цедя, няма много да протестирам  :lol:
И ще следвам съвета на Jbrul да си купя много шишета, та да не мия всеки път, а по веднъж на ден.

Марси, пу пу на двете марсианчета. И ние практикуваме този метод за охлаждане.

Руми, с вас сме!  :bighug:
*

  bebe_13+15

 • *****
 • 2324
 • мама на две слънца
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #175 -: Юли 24, 2015, 10:19:20 am »
И а3 сменях след хранене памперса - че той докато сучеше и акаше 2 в 1 ;) Само внимавах да го по3авъртам наляво- надясно, а не да го вдигам с дупето нагоре. В началото го преобувах нощем, после ми дадоха акъл - "бебе нощем не се преповива". Освен, ра3бира се, ако не е протекло или наакано. Родих се - в просъница в3емам, кърмя, връщам. Нито той, нито а3 се ра3сънвахме много. Но не е имал подсичания с редки и3ключения и най-вече след като 3ахранихме - от някои храни явно. Сега ще видим с бебка как ще е - дано и тя е със 3драва и спокойна кожичка.
Имах един много смешен случай - преповивам посред нощ, полусънена и само чувам пръъъц и цялата отстреляна с бебешко ако, чаршафите, дрехите :)
Кърмени, не кърмени - децата си боледуват. И да - моят хубавец до 1г и 8 месеца го кърмих и пак примерно повече хваща някой бацил от наборчето, дето го кърмиха 2 месеца. Ген ли е, що ли - не 3нам. Винаги повтарям - всяка майка, особено тук дето сме плакали с години 3а те3и деца, прави най-доброто 3а детето си. Опитваш, искаш помощ и съвет, но каквото стане. Бе3 вманиачавания. 3а мен си беше удоволствие кърменето (с 2-3 кри3и - намалаляло мляко, ра3ранени 3ърна) и сякаш ми липсваше повече от на малкия, като се отбихме. Ама не съм "натискала" никоя приятелка 3ор да кърми. Виж мен редовно ме убеждаваха, че трябва да му дохранвам и това не ми беше приятно, ама... всеки си има глава на раменете.
Jrbul, трябва да намаля дължината на постовете, че в3ех да те догонвам. То седенето ми удома толкова време не се отра3ява добре май :)


*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #176 -: Юли 24, 2015, 10:41:27 am »
kati_vm, не бъди толкова крайна в изказванията си. Ситуации много, моите бебета акаха на всяко хранене в началото, няма как да не им сменя памперса след хранене, ами че той насран :D, храниш, оригваш и сменяш, а не си държиш бебето оакано. И да им сменя преди ядене памперса, след приключване на яденето пак беше за смяна. Пък и Яничка е написала, че първо сменя, а след това храни.
8O Не разбирам какво точно е крайното  в това, което съм написала  8O?  Но в крайна сметка всеки си носи отговорността как си гледа децата. Аз не рискувам веднага след ядене да сменям памперс!!!
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #177 -: Юли 24, 2015, 10:44:28 am »
Ох, моите "болни" теми сте захванали!  :lol:

Да ви кажа, аз въобще не обичам мокрите кърпички. Като си избърша ръцете с тях и чуството, че съм мръсна изобщо не ме напуска. Поради тази причина много държах да мия дупето на бебето,когато е наакано и досега го правя.
ОБАЧЕ ...  :lol: Ако някога имам второ бебе няма да мия дупе нощем.... направо си е самоубийство :lol: Колкото и да не са ми любими ще ползвам и аз кърпички.
Ние го миехме в спалнята в началото и то беше едно разнасяне на едни легени посред нощите. Точене на топла вода. Мерене с термометър да не е много гореща или студена. После се усетих поне да го правя на мивката (макар моята да не е съвсем удобна).

Но както Кати казва, ако дупето и чувствително и склонно към подсичане - вода и честа смяна си трябват.

Кати, и аз си мисля, че бих сменяла памперс след ядене и след оригване? Ти от къде го прочете това за млякото и белите дробове?

С кърменето и на мен не ми се получи... Бебето въобще не успя да засучи от зърното (плоски зърна) и започна едно цедене - по 3 часа на денонощие. А като бебето се разреве докато се цедя и все започвам, спирам, започвам, спирам. Лудница... И успявах да му осигуря само 1/2 от количеството. Додавах АМ. И на всяко ядене имах под две изцапани шишета плюс помпата. И следваше едно миене и стерилизиране.
За второ дете, ако имам, съм се зарекла, ако не ми се получи със сученето, да не се тормозя с тази помпа. Ще видим де...  :lol: Ако ми се падне спокойно бебе, което спи докато се цедя, няма много да протестирам  :lol:
И ще следвам съвета на Jbrul да си купя много шишета, та да не мия всеки път, а по веднъж на ден.

Марси, пу пу на двете марсианчета. И ние практикуваме този метод за охлаждане.

Руми, с вас сме!  :bighug:
Акушерките в АГ Варна изрично ме предупредиха веднага след хранене на бебето да не сменям памперс, поради посочената вече причина.
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #178 -: Юли 24, 2015, 11:50:01 am »
Аз пак да уточня, че мокри кърпички ползвам само при напишкано дупе. Ние така или иначе акането го правим веднъж на 24 часа до шия и обичайно е през деня. Така че засега такива нощни проблеми нямам.
А за смяната на памперс след ядене - няма как да не я правя, защото въпросното акане до шия се случва в 90% от случаите докато ядем. И да искам не мога да чакам със смяната, защото разбирайте че детето има акано и на ушите, за такива количества говоря. Досега ми се е случвало само да си връща млякото. Проблеми като задавяне и т.н. не съм имала.

За кърменето... уф това кърмене. Тук е голяма атака за него. То куцо и сакато се изреди да ми помага. От приятелки дори чух, че бебетата на АМ ставали твърди. Не били такива пухкави като нормалните бебета, ами с твърда кожа. А моето си е повече от пухкаво и започнах да се съмнявам, че слагат кърма в млякото :-)
Аз опитвах, много опитвах. През деня през 2 часа на помпата, чайове, храна която спомага образуването на кърма... то чудо ли не беше. Обаче нищо не може да ме убеди, че е нормално да вися с часове на помпата нощно време и после да не мога да си гушкам бебето, защото заспивам докато я държа. Затова нощем помпата я отсвирих. В резултат кърмата от едната гърда е напълно спряла и от другата е тръгнала натам. Може би ако бях положила малко повече усилия можеше и да тръгне. Ама аз предпочетох да си гушкам бебето вместо да цедя като луда и ще си понеса геройски негативите затова.

kati_vm, аз тия дни ще пращам багаж към България с неща за беба, че ще си идваме за един месец през септември, та ако искаш може да сложа спрейче и за теб - няма да ми е проблем. Принципно на опаковката пише, че стига за 30 дни но аз не го ползвам при всяка смяна и според мен ще изкара доста повече. Ако някой друг също иска да се чувства свободен да ми пише на лични.

26.09.2019
*

  dess_dess

 • *****
 • 2328
 • станах двойна мама
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #179 -: Юли 24, 2015, 13:25:11 pm »
Здравейте!

Покрай затоплянето на времето и разходките се подновиха, по цял ден сме в Морската градинал Играем с децата, около 10 деца и майките им се събираме всеки ден, всеки мъкне различни играчки, детската градина, ряпа да яде :)
После отиваме за храната в кухнята, приираме се, хапват и спим, после пак навън, затова на мама, време за нет и форуми, почти не и остава :lol: Но пък така е хубаво на плохлада под дърветата  :P

Добре дошли на новите мами и дечица  :lol:

Да сте здравички всички, за да се наслаждавате пълноценно на горещото време :P


*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #180 -: Юли 24, 2015, 14:10:31 pm »
Факт е, че като почнат ясла или градина, всички боледуват (и кърмените, и некърмените, и по-малко кърмените). Ако майката може, иска и е в състояние да кърми, нека го прави. Но да се вменява вина на тези, които въпреки всичко са положили огромни усилия и не става, това ми се вижда вече прекалено.

Яничка, това пък с кожата как го измислиха, не знам.  :lol:

Хубав и прохладен ден и здрави и доволни бебета!

Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #181 -: Юли 24, 2015, 23:48:02 pm »
Аз карах по малките нужди с кърпички,докато не изчетох поне 5 вида какво съдържат и сега сме на миене с вода по малка и с веледа по голяма нужда. Лично аз предпочитам вече да сменям памперсите след хранене-след захранването сме като машинка за Л-по 3 пъти на ден.
а кърменето беше шок и ужас за мен -борба до суче,после ам,после цедене по 6 пъти дневно по половин час... едва изкарах 6 месеца...а то като порасне иска внимание,шава насам-натам,но ако имам второ пак ще се мъча-трябва да имат равен старт;)
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #182 -: Юли 25, 2015, 07:57:53 am »
Никога и по никакъв повод не съм мила дупе, само с кърпички. Дупе вечер при баня. И двамата са със здрава дупара :lol: щот съм мързелива майка.
Това с памперса ...винаги сменям след кърмене, не преди. Иначе с Ники сменях преди кърмене, той се наакваше, сменях пак. След седмица ми просветна само след кърмене са сменям. А иначе като се сетя Катерина колко пъти се дави с кърма, сигурно е аспирирала повече от процеса на кърмене, отколкото ако се върне по време на смяна на памперс.

Новини от нас в кратце: 6,200 кг., 62 см, 48 перцентил, но главата е на 62 перцентил - 41 см. Иначе добре била. И после ми дойде големия шок - да давам не само вит.Д (аз не давам често) но и желязо на капки 8O поразпитах аз, в Мароко давали желязо на майките, ако кърмят. Около 4 месец можело да има дефицит на желязо и препоръчвали. И като започнем захранването, пак забележете около 4-6 месец, но по-добре 6 месец, да въведа по-бързо протеини 8O 8O Казаха, че расте наистина бързо, обръща се от две-три седмици, хваща обекти, дъвче ги, фокусира се в огледалото, отговаря си на името и на нас, разпознава един вид.

Та, говорих с една приятелка, тя вика, че ако може след година ще въведе месо. Сядам аз да си опресня знанията, чинно захващам един френски учебник, консултирам се с бебе център, отварям темата за захранване в Зачатие, брех, нийде не пише нито късно въвеждане, нито ранно въвеждане на месо.
Обаче най-новите изследвания показвали, че било по-добре, защото децата по-лесно приемали вкусът му, в сравнение, ако ги държим дълго на каши и зеленчуци и плодове.

Така де, някой да е чувал за желязото и месото?

Катерина е официално записана на градина и от 1 септември тръгва. Уплашена съм, но нямам голям избор. Мъжът го приеха студент в един колеж, за 8 месеца да приравни дипломата, аз трябва да продължа ученето, ако ми позволят 2-3 курса на седмица, макс 3 дни седмично. Иначе не мога да я оставям по цял ден от 5 месечна.
Та съм мнооого доволна засега от градината, жената е лекарка, мароканка, държи на ваксините, спокойна е, чистичко, две гледачки на 3 бебета и 5 големи - до около 4 години деца, доста самостоятелни лапета.

Да се оплача малко, реших, че Еуцерина ми идва тежък за жегите да я мажа. Поръчах Авеено, приятелка даде назаем един хубав македонски крем. едната седмица опитах един само път да намажа с Авееното - рев до небесата, ама пищи и се дере, на умряло, направо се изплашихме, че има алергична реакция. Но кожата бяла, не червена, няма пъпки. Наложи се да я замиваме наново. На следващата седмица пробвах другия крем, пак същата история. Само с Еусерина не ми реве.
Ама много мазен ми иде.

Мисля си аз, вторите деца се развиват по-бързо, защото няма как цялото внимание да е само към тях и те завалийчетата трябва да си измислят сами предизвикателства и цели, забавления, защото няма как да са нон-стоп в ръцете на мама. Живот брат, 12 часа минаване през родов канал и накрая те оставят да ревеш докато мият зъбите на брат ти.

За кърменето тук много ми помогнаха, най-вече първото засукване, веднага, на масата. Бях се настроила, че няма да се боря с вятърни мелници, както с Ники, да се самообвинявам. Ники поне 8 месеца го кърмих, 4 изцяло, после смесено хранене. Но ето ми изненада - малката ми въшка се оказа по-силна и упорита от брат си :lol: Спи по-добре, защото дърпа като помпа вечер и пълни корема :)

Пак километричен пост :(
[/url][/url]
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #183 -: Юли 25, 2015, 08:41:36 am »
Момичета, аз малко така нахлувам в темата, ама...(тук ми се стори най-удачно да попитам).
Необходима ми е информация за/координати на добър частен педиатър, който да работи и в събота. Става въпрос за дете на 1год и 3 мес. Ще съм благодарна, ако споделите от опит.
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #184 -: Юли 25, 2015, 08:58:33 am »
Златето, ние сме ходили във ВелаКлиник Лозенец, тя е денонощна и работи в събота и неделя. Лично аз съм много доволна от прегледа ма малкия,   тогава беше д -р Ковачева.
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #185 -: Юли 25, 2015, 09:12:01 am »
bonbolini, благодаря! И аз на нея попаднах, докато ровех, но понеже за пръв път я срещам тази клиника, не знаех доколко мога да се доверя.
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #186 -: Юли 25, 2015, 10:02:02 am »
Здравейте,
а да попитам какво ви е мнението за къпането на бебето? Колко често къпете бебетата си? Ние къпем София през ден.

Жасмин - браво на малката Катерина! За захранването, аз още не съм чела много, много. Мислим сега някакви пюренца да  направим от праскови и кайсии, но да видим дали ще стигнем до там, че правим един ремонт и е голяма сага.  Ох, много малка ще я дадете на градина, но като няма как по друг начин. Хубаво е, че са малко на брой децата в градината. Тя частна ли е, или държавна?
« Последна редакция: Юли 25, 2015, 10:05:22 am от kati_vm »
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #187 -: Юли 25, 2015, 10:19:01 am »
Кати и двамата ги къпя всеки ден...то грехота в тия жеги да не ги изкъпеш :)
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #188 -: Юли 25, 2015, 10:23:59 am »
Здравейте,
а да попитам какво ви е мнението за къпането на бебето? Колко често къпете бебетата си? Ние къпем София през ден.

Аз къпя през ден, през два. Косичката 1 път в седмицата.

26.09.2019
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #189 -: Юли 25, 2015, 11:23:07 am »
Ние през зимата се къпем максимално 2-3 пъти седмично, сега всеки ден, че сме много мръсни след игра и е горещо. Ние само с мокри кърпички се бършем след смяна на памперс и при двамата, в началото след акане бършех с намокрена мека хавлийка без никакви сапуни и шампоани. Но ако са били оакани до кръста, при нас е било рядкост, миех на чешмата само с водичка. Аз и след смяна на памперс никога не мажа с крем, колкото се може по-малко химии, разбира се ако дупето не е подсечено. Даже и сега ако ме са много мръсни само им обливам телцата с вода. Габи никога не съм я мазала след къпане с балсами, защото кожата и е мекичка, но Марти е с АБ и при него не минава без мазане.


Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #190 -: Юли 25, 2015, 11:23:34 am »
За къпането в родилното ми казаха всеки ден да е между храненията цел да се успокояват бебета до годинка,след ходинка през ден а косичката веднъж седмично.мия го всеки ден понякога пропускаме защото спи много и не искам да го събуждам особено ако сме били на гости. Както при Вени сме.заглежда се в огледалото .от време на време сякаш си и отговаря името ,но рядко.като е по-коремче се обръща на една страна.усмихвани се много даже го чух веднъж се смя на глас не ли рано да го прави?
И аз като Жбрул и Вени само с мокри кърпички почиствам освен ако не е многоо осран тогава мия освен ежедневната баня-спестяваме много рев.
За смяната на памперси-преди ядене сменям освен ако не е сух.като го кърмя изчаквам да видя дали ще будува и сменям веднага ,иначе не бързам да сменям  през нощта.
Кати много се лигавим особено ако ме види да ям нещо  още малко ще се и облизва даже   8O всеки ден лигавници сменям още от сега.
« Последна редакция: Юли 25, 2015, 11:28:59 am от shinzou »

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #191 -: Юли 25, 2015, 11:46:36 am »
За къпането в родилното ми казаха всеки ден да е между храненията цел да се успокояват бебета до годинка,след ходинка през ден а косичката веднъж седмично.мия го всеки ден понякога пропускаме защото спи много и не искам да го събуждам особено ако сме били на гости. Както при Вени сме.заглежда се в огледалото .от време на време сякаш си и отговаря името ,но рядко.като е по-коремче се обръща на една страна.усмихвани се много даже го чух веднъж се смя на глас не ли рано да го прави?
И аз като Жбрул и Вени само с мокри кърпички почиствам освен ако не е многоо осран тогава мия освен ежедневната баня-спестяваме много рев.
За смяната на памперси-преди ядене сменям освен ако не е сух.като го кърмя изчаквам да видя дали ще будува и сменям веднага ,иначе не бързам да сменям  през нощта.
Кати много се лигавим особено ако ме види да ям нещо  още малко ще се и облизва даже   8O всеки ден лигавници сменям още от сега.
Shinzou, къде намери малки лигавници? Ние имаме няколко, но й стоят отвратително на София. Като някакваногромна яка. :-(  Много ме е страх да не й се запари гушката с тези лигавници, че лесно се изприщтва, особено в тази жега.
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #192 -: Юли 25, 2015, 11:48:14 am »
Ние през зимата се къпем максимално 2-3 пъти седмично, сега всеки ден, че сме много мръсни след игра и е горещо. Ние само с мокри кърпички се бършем след смяна на памперс и при двамата, в началото след акане бършех с намокрена мека хавлийка без никакви сапуни и шампоани. Но ако са били оакани до кръста, при нас е било рядкост, миех на чешмата само с водичка. Аз и след смяна на памперс никога не мажа с крем, колкото се може по-малко химии, разбира се ако дупето не е подсечено. Даже и сега ако ме са много мръсни само им обливам телцата с вода. Габи никога не съм я мазала след къпане с балсами, защото кожата и е мекичка, но Марти е с АБ и при него не минава без мазане.
Браво, аз ако не намажа дупето на София - гаранция, че веднага ще й избият пъпките.
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #193 -: Юли 25, 2015, 12:02:16 pm »
В Австрия в болницата ни казват никакви мазания, бебетата се къпят максимум 3 на седмица и то само с вода, защотото колкото и да е добра бебешката козметика си е химия. Особенно новородените не се цапат, като изключим тези дето повръщат често. Ако е сухата кожата в началото се правят в аптеката специални кремчета. Не казвам че така не се подсичат дупетата, но по този начин ми се струва че се запазва естественото Ph. Една приятелка нейните ги маца в областта на дупето  всеки път след смяна на памперс с половина тубичка крем дори и когато няма подсичане. Ами тези деца като се подсекат образуват такива рани, но то като се маца с и без повод не си изгражда имунитет и се изнежва тази област, кожата не може да диша като хората. Но това си е мое мнение. И етървата така ги маца нейните, и всеки ден се къпят и след акане се мият дупетата, а голямата от сега вече, на 5 г. е, е с гинекологични инфекции. Така, че гаранции няма.


*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #194 -: Юли 25, 2015, 13:58:05 pm »
Във връзка с мазането на дупето - и аз докато на третата седмица не се подсече не мажех с нищо дупето на бебето, освен след къпане когато мажех с витаминния крем на Мустела. Това беше съвет на нашата педиатърка. За съжаление този вариант не сработи.   :( И аз не изгарям от желание непрекъснато да я цапотя, но иначе става много зле положението.
« Последна редакция: Юли 25, 2015, 14:01:36 pm от kati_vm »
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #195 -: Юли 25, 2015, 16:25:23 pm »
Вени, не се притеснявай за градината! Когато са малки, много по-лесно ще свикнат. В Люксембург, Франция, Испания и прочие масово тръгват на 3 месеца на ясла. Има една жена за 3 бебета. И тя е там само за тях. Няма да готви, чисти, пазарува или разтребва, както й се налага на една майка у дома. При вас децата са малко на брой, а и малката няма да е по 10 часа там всеки ден. Дано само не боледува много!
За съжаление, в много малко държави има платено майчинство по година-две или три.

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #196 -: Юли 25, 2015, 19:19:20 pm »
Моят син съм го къпала и къпя ежедневно(няма дерматит), така сме свикнали и ние, косата сега по-рядко я мием зимата, но като бебе пак ежедневно. Не мога да си представя да се потя цял ден и да не се изкъпя, децата също са нервни в такава ситуация. Не мажа с нищо тялото. Дупето като бебе се зачервяваше и мажех Судокрем, това което бях открила при мазането е, че трябва да е много добре подсушено дупето, иначе и самият крем зачервява.
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #197 -: Юли 25, 2015, 21:56:16 pm »
kati_vm, държавна е, плащаме по 7,30$ на ден.

Ние къпем през ден, че много ни идва да се разправяме с две деца всеки ден. Айде, баткото сам се къпе, ама след него пак подсушаваш, оправяш баня.

Блу, сигурно е така, просто съм с бг мислене още в това отношение.
[/url][/url]
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #198 -: Юли 25, 2015, 22:10:59 pm »
Като сте споменали за мазане, аз използвам три неща. Спрейчето за подсичане, за което вече писах и то само по един път на ден колкото да предпазвам кожата. Във водичката за къпане разтварям една суоена лъжица кокосово масло и нищо друго при къпането не ползвам. И на края след къпане я мажа с едно олио от билки, което прави моя приятелка и гаранция няма никакви химии вътре.
Та с тия неща за момента сме със супер кожа. Ама то при нас е и съвсем друг климата. Но пък за сметка на това водата е отвратителна.
Исках да питам за оригването, ама автобуса ни идва, така че ще пиша като се върнем от парка.
Лека вечер, момичета!

26.09.2019
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #199 -: Юли 25, 2015, 22:45:37 pm »
През първите месеци заместихме мокрите кърпи с намокреми с вода памучни кърпички.Имаме такива квадратни от памучно трико.Обтривахме с тях и готово-чисто и освежено дупе  :)После си пуснахме в употреба кърпи памперс и нямаме проблеми.Мия само при яко намацване преж деня и вечер преди лягане.
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #200 -: Юли 25, 2015, 23:05:58 pm »
Привет и от нас!
Позагубихме се тези дни, но много тичане, деца, проблеми... Наложи се на няколко пъти да гледам племенниците и ми се отели вола с три деца, като двете големи са си доста жилави, а Матей да не остане назад ги гледаше и копираше 8O Имахме и неприятно събитие в семейството, което обърка всички планове и така. Но поне тати е на нова работа и се прибира в 5:30 и се занимава с младежа, та мама успява да свърши нещо :)
Виждам за кърпички и памперси сте захванали темата... аз няма да повтарям каквото сте изписали, само ще предложа и трети вариант - ние го практикуваме от раждането и до днес в моментите в които не е наложително или ме мързи да го мия на мивката. Купувам си памучни тампони (в ДМ има на бейби лов специални бебешки, но взимам и от Джъмбо едни по-евтини кръглички като за дегримиране ама по-големи) и си ги приготвям до памперсите на повивалника. Когато тръгнем да се преобуваме си сипвам водичка в една паничка и мокря тампоните и бърша с тях :) Това за мен е някакъв среден вариант меджу кърпичките и миенето :lol: Напоследък обаче сме по цял ден на някъде и в тези случаи кърпичките са ми незаменим помощник за всичко и вървят пакетите ;)
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #201 -: Юли 26, 2015, 11:09:44 am »
Кати имам само 1малък лигавник с лепка отзад много ми е удобен от зълвата и не мога да меря по-малки все големи има в моя квартал и такива съм взела,но с връзки защото не мога само малкият да ползвам.
Не мажа всеки път дупето с крем само когато се подсече от Молфикс.Къпя го с Теобебе и мажа след баня със синият крем на Нивеа бейби.Лицето  му мажа веднъж на ден с Мустела хидра бебе.

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #202 -: Юли 26, 2015, 11:46:39 am »
Здравейте и от нас... Тези жеги направо ни скапват :( Малкият въобще не спи спокойно, не му се яде, особено преди лягане и се буди поне по 3 пъти през нощта. Тогава пийва малко, но по около 80мл.   Чудя се дали мога преди лягане да му давам кисели мляко с адаптирано вътре? Направо добродушкото ми е неузмаваем :мрънкащ, неспящ, неядящ ревящ преди да заспи... :(
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #203 -: Юли 26, 2015, 13:40:56 pm »
bonbolini, аз не бих дала преди лягане кисело мляко, но ти си знаеш. Според мен е от жегите, то на нас не ни се яде, а какво остава за малчовците. Може и зъбките да го дразнят.


Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #204 -: Юли 26, 2015, 16:25:22 pm »
И мисля като Рачко че не е добра идея за смесването на млеката.както кърма и АМ не се смесват така и АМ с кисело мляко.ако е кърма само кърма,ако е АМ само АМ.кисело мляко подсреднощ на малко дете не бих дала мисля че е тежко за коремчето особено за бебенцата.не знам как едно време са захранвали в 2 месец  с кисело мляко и захар,както е захранен ММ.не е имало АМ,но пък децата са били много здрави.

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #205 -: Юли 26, 2015, 18:12:21 pm »
Аз пък четох,че в сащ смесват кърма и ам,а и консултантката по кърмене каза,че не е проблем. Благодарение на това "кърмих" до 6 мес,защото бебо повръщаше само кърма.
*

  bebe_13+15

 • *****
 • 2324
 • мама на две слънца
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #206 -: Юли 26, 2015, 18:24:56 pm »
И аз мисля, че можеше да се смесва - изцоква кърмата и дохранваш с АМ.
Шинзу, че са били по-здрави децата, не съм сигурна. По скоро е имало естествен отбор - раждат се  няколко, но оцеляват само една част...най-здравите.
Ние, след напишкване само, ползвохме тампонче с тоалетно мляко при смяна на памперс. А иначе и сега се къпем всички  ежедневно поне с водичка - къде за хитирена, къде за релакс преди сън  :)


Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #207 -: Юли 26, 2015, 19:10:24 pm »
Здравейте на всички  :P

Кърма не се смесва с АМ май само по една причина - че ако не си изяде всичко бебето, изхвърляш кърма. Поне аз само на това попаднах като причина.
Иначе аз изцеждах кърма и додавах АМ след кърмата, докато в един момент спря да иска кърмата.....
Но с кисело мляко и на мен не ми се вижда ОК.

Зимата се случваше да го къпя веднъж на 2-3 дни или всеки ден, както дойде  :lol: Сега обаче по често по 2 пъти на ден. Един път в басейна в банята като забавление. Втори път преди лягане само на душа докато стои прав.

И аз в един момент използвах памучни кърпички намокрени с вода за дупето. С тях почиствах, когато е само напишкан, но ми се струва, че се е повмирисал. После ги слагах да се перат заедно с пелените. Иначе акито все на чешмата го мием и досега.

Дани напоследък спи по малко. Сигурно е заради жегите. Ляга си в 22.30 и става в 6.30. През деня прави по час и половина сън. Днес беше изключение. Бяхме на Витоша и спа два часа и половина в раницата в баща си.

Mousyt, браво за новата работа на мъжа ти ... Това да си идва в 17.30 е просто супер :) Събота и неделя нали почива?

Кати, ето тези лиганици са по-малки като размер и са подходящи и за по-малки бебета. Стават и за по-големи също. Ние до скоро ги ползвахме за лигите от зъбките.
https://www.facebook.com/pages/TINI-handmade/272170159542965?fref=ts
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #208 -: Юли 26, 2015, 19:39:05 pm »
Кожа, кожа... Аз съм със супер кожа, Дани също има моята. Откровено да ви кажа, ако се къпехме с домашен сапун за пране и се мажехме с...к'вото ни дойде (химия, или не), или да не се мажем - все тая. Пак ще е супер. Щото просто е такава кожата.
Къпала съм го кога всеки ден, кога през ден, с коса, без коса, понякога само с вода, но в общия случай с някой душ гле (химия разбира се, макар и бебешка). Не съм мазала после, щото няма нужда. Все така си е с перфектна кожа.

Деца край мен, които просто са с проблемна кожа - то са едни БИО отвари и мазила, едно четене и правене на бъркочи - все имат проблеми. Та въпрос на късмет е. Да, твърдя го. И още нещо - когато майките им кандисат на БИО-глупостите и вземат правилната за проблема "химия" - О! "чудо" - вземат се пооправят нещата. Същата раУта като зъбите. Каквато поддръжка им дърпам аз на моите - не сте я виждали и на филм и к'во? Пак са 70 % протезирани вече. Толкова по темата. Правете необходимото и смисленото, не се чалдисвайте. Освен, ако последното не ви е важно и имате излишна енергия за глупости. ;)

Здрави да са всички в темата!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #209 -: Юли 26, 2015, 23:20:03 pm »
47 Smiles, само в неделя ще почива засега, но то след година и нещо без почивен ден за нас това е цял празник... то този график е засега, после предстоят по-сериозни работи, но той засега не дава да говоря по въпроса с никого, та ще обяснявам като стане :lol:
Днес за малко да сме с теб заедно на Витоша :) Ние миналата седмица няколко пъти се качвахме на Златните и на Момина скала вечер да се разхождаме и много ни хареса, но на мм в последния момент му хрумна да катерим Черни връх и нали ми е толкова акъла се навих :lol: Нагоре едвам издрапах последните метри, но надолу беше изключително приятно. Матей пък спа в раницата почти през цялото време и сега пак спи 8O Явно е от въздуха :lol: Само дето беше вир вода та трябваше да се преобличаме горе на ветрилника и да се надявам, че не сме го повредили нещо :? На мен ми дойде екстра разходката. Природата така успокоява, че не успях дори на ММ да мрънкам, а толкова съм му набрала и сега ми беше паднал :lol:
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #210 -: Юли 27, 2015, 01:26:35 am »
Да ви кажа струва ми се че всички деца не спят и не ядат от жегите.и Боги напоследък не спи добре... голяма пукница е и не се търпи

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #211 -: Юли 27, 2015, 05:48:19 am »
Нашия и той,от както е жега,все крив,мънка.не му се яде /това поне е инфо от майка му.... Наистина не се чувстват добре и те.дано отминат по- бързо тези "рекорди"  :lol:. даже и любимото му пюре с броколи / :? достен син на майка си,за съжаление.../ не му върви. :) Хубава седмица.
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #212 -: Юли 27, 2015, 09:16:13 am »
Да ви кажа струва ми се че всички деца не спят и не ядат от жегите.
Опровергавам - има един дето яде като змей и ми вади душата като повтаря нон стоп "Ам, ам, ам...", като мантра му е направо.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*

  bebe_13+15

 • *****
 • 2324
 • мама на две слънца
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #213 -: Юли 27, 2015, 10:44:49 am »
откак ходи на градина, сладурът ми все е гладен :) иначе беше гонене с лъжицата, а сега - "това искам, онова искам, има ли още". Ама предпочита сладолед и салата домат със сиренце, като му стане по-жега.
И много го дръпна напред с та3и градина. Не че ние не го учим, ама от другите деца явно по хваща - "може ли..", "благодаря", "довиждане", "добро утро". И с интонацията и с прои3ношението. Песнички ми пее. То сигурно е нормално 3а двегодишни, ама нали е мойто градже - много му се радвам.  :D


Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #214 -: Юли 27, 2015, 11:05:27 am »
rtfrtf винаги има изключения и вие сте от тях. Децата може и малко да ядат,ама аз от как почнах да кърмя се прекръстих на ламята Спаска.вечно съм гладна.не можеш ма изхраниш.

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #215 -: Юли 27, 2015, 11:46:31 am »
Здравейте на всички  :P

Кърма не се смесва с АМ май само по една причина - че ако не си изяде всичко бебето, изхвърляш кърма. Поне аз само на това попаднах като причина.
Иначе аз изцеждах кърма и додавах АМ след кърмата, докато в един момент спря да иска кърмата.....
Но с кисело мляко и на мен не ми се вижда ОК.

Зимата се случваше да го къпя веднъж на 2-3 дни или всеки ден, както дойде  :lol: Сега обаче по често по 2 пъти на ден. Един път в басейна в банята като забавление. Втори път преди лягане само на душа докато стои прав.

И аз в един момент използвах памучни кърпички намокрени с вода за дупето. С тях почиствах, когато е само напишкан, но ми се струва, че се е повмирисал. После ги слагах да се перат заедно с пелените. Иначе акито все на чешмата го мием и досега.

Дани напоследък спи по малко. Сигурно е заради жегите. Ляга си в 22.30 и става в 6.30. През деня прави по час и половина сън. Днес беше изключение. Бяхме на Витоша и спа два часа и половина в раницата в баща си.

Mousyt, браво за новата работа на мъжа ти ... Това да си идва в 17.30 е просто супер :) Събота и неделя нали почива?

Кати, ето тези лиганици са по-малки като размер и са подходящи и за по-малки бебета. Стават и за по-големи също. Ние до скоро ги ползвахме за лигите от зъбките.
https://www.facebook.com/pages/TINI-handmade/272170159542965?fref=ts
Благодаря, Смайли! Ще ги разгледам. :)
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #216 -: Юли 27, 2015, 11:48:32 am »
За хапването и ние си хапваме, даже преяждаме и после повръщаме. В спалнята, където е София сме настроили климатика на 25 градуса и така понасяме жегата :).
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #217 -: Юли 27, 2015, 15:05:01 pm »
Благодаря на всички, които ни мислиха и стискаха палци за нас - явно е помогнало :) Днес бяхме на консултация с доц. Цеков и той каза, че всичко е наред с Теди - няма сраснати шевове на главата. Не се налага операция. Явно докторът от рентгена не е разчел правилно снимката. Отдъхнах си! Сега вместо на операция, мисля да отидем на почивка :)   La vita è bella
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #218 -: Юли 27, 2015, 15:07:06 pm »
Руми, много се радвам.А сега заслужена почивка!

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #219 -: Юли 27, 2015, 15:15:32 pm »
Браво, Руми! :-)

*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #220 -: Юли 27, 2015, 15:31:36 pm »
ех, че хубава новина :D
заслужена почивка сега!  :D
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #221 -: Юли 27, 2015, 15:32:32 pm »
Е,чудесни новини Рачо се прибират,Руми се разминаха с операцията...браво :)
Ние бяхме на консултация днес 73 см. 8800кг. изправя се сам и лази  :)
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #222 -: Юли 27, 2015, 15:36:11 pm »
Отдъхнах си! Сега вместо на операция, мисля да отидем на почивка :)
С тази страхотна новина ще имате супер почивка :-)

Аз както обещах преди 2 дни, да взема да питам за това оригване. Страшен проблем ми е. Особено нощно време. Димана заспива на шишето когато прецени, че се е наяла и после няма оригване и това е. Мъчим се по 20-30 минути и накрая с цената на нейното разбуждане успявам да я оригна.
Някакви съвети по въпроса?
Мерси!

26.09.2019
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #223 -: Юли 27, 2015, 16:43:19 pm »
Чудесни новини Руми. Живи и здрави да сте и приятна почивка.
<br />[link=http:
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #224 -: Юли 27, 2015, 19:01:21 pm »
Благодаря на всички, които ни мислиха и стискаха палци за нас - явно е помогнало :) Днес бяхме на консултация с доц. Цеков и той каза, че всичко е наред с Теди - няма сраснати шевове на главата. Не се налага операция. Явно докторът от рентгена не е разчел правилно снимката. Отдъхнах си! Сега вместо на операция, мисля да отидем на почивка :)
Браво! Много хубаво! Приятна почивка! :)
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #225 -: Юли 27, 2015, 19:02:22 pm »
Е,чудесни новини Рачо се прибират,Руми се разминаха с операцията...браво :)
Ние бяхме на консултация днес 73 см. 8800кг. изправя се сам и лази  :)
Браво на момчето! :)
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #226 -: Юли 27, 2015, 19:05:40 pm »
Отдъхнах си! Сега вместо на операция, мисля да отидем на почивка :)
С тази страхотна новина ще имате супер почивка :-)

Аз както обещах преди 2 дни, да взема да питам за това оригване. Страшен проблем ми е. Особено нощно време. Димана заспива на шишето когато прецени, че се е наяла и после няма оригване и това е. Мъчим се по 20-30 минути и накрая с цената на нейното разбуждане успявам да я оригна.
Някакви съвети по въпроса?
Мерси!
Яни, и София понякога не иска да се оригва, но предимно денем. Поставям я обикновено на лявото ми рамо и почвам с кръгообразни движения да разтривам гръбчето.
Много е сладка малката! Да е жива и здрава!
« Последна редакция: Юли 27, 2015, 20:48:44 pm от kati_vm »
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #227 -: Юли 27, 2015, 20:18:05 pm »
Руми, новините са повече от добри. Почивайте си и се отдайте на  прекрасните моменти с децата.

Не успявам да пиша, чета по диагонал, но все успявам да съм в час донякъде с написаното от вас.
Иначе сме добре. Бяхме на море и изкарахме прекрасно. А най-малкият мъж беше с баба си в Кюстендил. Като се прибрахме го хвана някакво вирусче и беше със запушен нос, но вече диша нормално, но кашлям като стар пушач. Но дишането му е спокойно, весел е и няма вид на болен.


*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #228 -: Юли 27, 2015, 22:18:29 pm »
Яни, и аз слагах Мария на рамо и с леки масажни движения по гръбчето се оригваше. В началото и аз се притеснявах да я сложа да спи особенно през нощта без да се е оригнала. Но не бъди като мен, да не заспивам и да я наблюдавам цяла нощ.
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #229 -: Юли 27, 2015, 22:51:01 pm »
ех че хубави новини само.ние днес бяхме на ортопед и казаха че сме добре  :)
за оригването Боги се оригва веднага след смяна на гърдите дори сам го прави преди да съм го сложила на лявото рамо. понякога ако не се оригне веднага след известно време го прави.

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #230 -: Юли 27, 2015, 23:09:38 pm »
Мишо почти не се е оригваше, защото заспиваше, докато сучеше, но това не му създаваше дискомфорт.
Никола се оригваше, докато беше на кърма, но като премина на АМ спря с оригването.
Никога не съм се притеснявала, относно оригването.


*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #231 -: Юли 27, 2015, 23:56:42 pm »
rumyanau, ra4o, много хубави новини! Да са ви здрави юнаците и само хубави моменти на двете семейства.


*

  mishanta

 • *
 • 7232
 • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #232 -: Юли 28, 2015, 08:11:02 am »
Прегръщам ви, Руми и Рачо, нека тревогите са вече зад вас!
Усмивки и добро настроение от мен за всички :)
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #233 -: Юли 28, 2015, 14:10:57 pm »
Благодаря, момичета :) Много здраве и на вашите мъничета :)

За оригването - забелязах, че като яде по-лакомо, се оригва. Като яде бавно и кротко, не се оригва. Явно не гълта въздух и няма нужда. И в двата случая няма дискомфорт. Но аз съм от щастливците с бебета без колики :)   La vita è bella
Re: Юлска гореща тема за най-малките
« Отговор #234 -: Юли 28, 2015, 14:47:40 pm »
Руми, много се радвам, че не се налага операция на малък Теди  :P

И аз това исках да кажа за оригването, че ако детенце има колики и ако не се оригне става още по-лошо. И на нас вечер не ни се получаваше всеки път оригването, защото заспиваше от раз в началото.

И Дани си има апетит, нищо че са жеги  :lol:
Вчера за пръв път му дадох боровинки и много ги хареса, нищо че бяха кисели. Сутринта доста време се чудих защо му е такъв катранен цвят акито, докато не се сетих защо  :lol:
Днес пък пробваме детската кухня Хер Бебе, че в тази жега не ми се готви нищо друго освен аламинути. Изяде си почти цялата супа от тиквички. Ще видим довечера основното как ще е.
*