www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Нашите дългоочаквани деца => Темата е започната от: Lary75 в Юли 01, 2015, 14:04:19 pm

Титла: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Lary75 в Юли 01, 2015, 14:04:19 pm
Нов месец, нова тема и нови трепети и вълнения с нашите малки деца. :D
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 01, 2015, 15:25:47 pm
Здравейте, да споделя впечатленията си от дрешките от Абубу. До сега не бях пазарувала от там, но да призная съм малко разочарована. Дрешките са хубави, пристигнаха на закачалки и в найлони, но като почнах да ги разглеждам на две от нещата открих мръсни петънца.  :( Не знам къде са ги държали и как се е получило, при условие че ми ги пращат в найлони, но фактът си е факт.
Освен това бях неприятно изненадана, че всъщност "английските" дрешки са китайски. Можеше поне да е написано в сайта, че оригиналният произход е китайски и да кажем са направени по поръчка на съответната британска фирма. Както и да е, надявам се петънцата да се изперат и София да си ги носи.
Хубаво ден на всички!
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юли 01, 2015, 23:31:44 pm
Привет, привет! 8)
Ние днес "планово" нямахме ток цял ден и с малкия скиторихме, добре че беше хладничко, че вкъщи щях да откача :o Много интересни теми и въпроси, ще се опитам да се включа :)
mih, условията за бебе са относително понятие ;) Преди две години бяхме на къмпинг и имаше една двойка в компанията с 4 месечно бебе, при това не бяха редовно къмпингуващи и не им натежа 8O Аз също не видях нещо лошо в това, но лично на мен вече би ми било некомфортно чак толкоз ;) Сега след Гърция бих казала единствено като допълнение, че бих искала ателие (с кухня), че да има къде да му мия нещата на дребното, а и да бъде малко по-широко :) Там където бяхме беше доста тясно, защото беше стандартна малка двойна стая и бяха вкарали вътре и кошарата и на мъжа ми (той е зачислен по тази дейност) не му беше най-удобно миенето на биберони и паници на мивката в банята ;) Но като се сметне как набързо тръгнахме и че нямах никакви очаквания да ти кажа това по-горе са си капризи :lol: Бих се радвала също да мога да се качвам с количката до стаята, но това в 90% от хотелите е илюзия, така че не се брои. Просто мъкна много багаж и като трябва да я оставя при входа и да взема бебето и да направя оборка кое да качвам и кое не.... та така :lol:
Колкото до държането на шишето - май не е до възраст, а до желание ;) Нашият точно наопаки на Мария на Стоека - държи си млякото, а водата не :lol: И може само ако е легнал. Ако е седнал или изправен държи шише с дръжки, ама не се сеща да го вдигне нагоре и само го дъвче ;)
Тия работи със сухия памперс въобще не мога да си ги представя как стават 8O Сутрин като станем памперса му е толкова пълен, че по някой път с риск да го разсърдя първо го преобувам и после храня и проветрявам веднага стаята, защото чак се е замирисало 8O
Иначе вече се изправя сам и е голяма борба :lol: Вкъщи няма много стимулиращи условия в това отношение, но в кошарата си се справя доста добре. За сядането обаче продължава да разчита на мама :lol: Разхожда из хола един уолкър и е много смешен. Реално вече осъзна за какво е това нещо и дори като го нося и минем покрай него започва да тегли към него, че да го сваля да ходи :lol: Обаче той много бързо върви, уолкър се пързаля ужасно по ламината, та упражнението е с придържане от мама, иначе малкото си пренася добре тежеста и не изисква аз да го държа 8)

rumyanau, ние също в началото имахме проблем с главата. След като се прибрахме от болницата не се усетих веднага, a чак като отидохме на рехабилитация в клиниката по церебрална парализа ми обърнаха внимание. Той си дърпаше и назад главата освен всичко останало и много се бях ошашкала, защото и му се сплеска асиметрично. Освен упражненията, полагах всякакви усилия да не лежи на тази страна, дори му блокирах главата като в гнездата - с една кърпа навита отгоре за да седи по гръб, но беше много бавен и труден процеса. И аз не знам кога точно и как му мина, определено и рехабилитацията помогна, но много го натоварваше и затова я спрях. Сега се върти навсякъде и главата само аз мога да кажа че не му е симетрична, но то едва ли на някой е ;) Забелязвам обаче, че си има все още предпочитание за страна на заспиване и например като е в раницата винаги заспива с глава наляво и затова мислех да направя един контролен преглед ей така дали всичко му е наред, защото аз като майка мога и да не забелязвам, но не искам да ходя пак при обичайните лекари по темата, защото малко ми дойдоха в повече предните пъти. В тази връзка, ако някой се интересува в Щерев има инициатива за безплатни прегледи, съвсем случайно научих днес и мисля да отида :)
http://shterevhospital.com/consultations/%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%BA%D1%82/
Много ми хареса споделеното от Цигу как се прави цялостна оценка на обстановката и начина на живот на семейството. Тук за жалост всеки гледа едностранчиво - една и от причините да се откажа от някои лекари, рехабилитации и диагнози , които ми бяха вменени и  в крайна сметка се оказах права, че детето ми си компенсира, но точно защото цялостната картинка на мен ми бе ясна бидейки цял ден с него, а те го виждаха само за 5мин и само в една област.... Благодаря ти за споделеното :)
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: rumyanau в Юли 02, 2015, 00:21:06 am
Благодаря ви много, момичета, златни сте :) Нямам много време да се задълбавам в темата и споделеното от вас ми помага много
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: yanicka в Юли 02, 2015, 05:37:09 am
Здравейте, аз малко по-късно ще се включа в темата. Имам само едно бързо въпросче - в тази част на форума има ли тема за въпроси към медицинският консултант, защото търсих и не можах да открия нищо.
Благодаря предварително!
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 02, 2015, 12:52:45 pm
Здравейте, аз малко по-късно ще се включа в темата. Имам само едно бързо въпросче - в тази част на форума има ли тема за въпроси към медицинският консултант, защото търсих и не можах да открия нищо.
Благодаря предварително!
Здравей Яничка, мисля че тук можеш да питаш Мели: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45608.msg1093687#msg1093687
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юли 02, 2015, 15:14:41 pm
Yanichka, добре дошла! Честита ти дъщеричка с хубавото име Димана. Признавам си, че и на мен това ми е фаворита за женско име и ако Даниел беше момиченце, щеше също да се казва така  :P

Kati–vm
, жалко че не си доволна от Абубу. Аз досега винаги съм била доволна. Дори дрешките за изписването ни бяха оттам. Със сигурност имат английски дрешки, но явно и не само. А те понякога дори и английските марки ги произвеждат в Китай.


Цигу
, мерси за споделеното!

Mousyt, представям си колко е сладък Мати с уокъра.  :P

Ето едно прясно клипче от Дани на люлката.
https://www.youtube.com/watch?v=R72KKdDqUI0 (https://www.youtube.com/watch?v=R72KKdDqUI0)

Направо съм впечатлена колко е предпазлив все още като ходи. Тук при свекърите между трапезарията и бокса има едно прагче от 1.5 см. Като стигне до него и се връща обратно. Страх го е да го прескочи, когато никой не го държи.
Започнал е да разбира много неща. 
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 02, 2015, 15:27:10 pm
Здравейте, преди малко много се притесних. Както се кърмехме с малката и по едно време гледам на лявото и рамо една малка синка, пипнах я тя с папулка отдолу. После се усетих, че може да е БЦЖ ваксината. До сега нищо не сме имали на раменцето. Моля мамите с опит да споделят по-късно ли се появява реакцията от БЦЖ-то, че не ми се звъни сега на педиатъра.
Благодаря предварително и хубав ден на всички!
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: magi_st в Юли 02, 2015, 15:38:41 pm
Да по спомен реакцията от БЦЖ-то се явява някъде около 2-3 месец, трябва да стане червено, ставаше на балонче и се мереше май.Не се шашкай.

Привет от мен.Много сте писали.Ние запазихме море за края на август, последната седмица.Решихме тази година да сме пак в БГ, че с Моника от Плевен до Гърция ще подивеем в колата.Вярно че аз се правя на маймуна ама номерата ми свършват в един момент.

Усмивки, разкошен е Дани, той е една голяма усмивка.
Моус, Мати расте и скоро ще тичате след него.
Леле Стоека и вие ли ще правите годинка, ей растат тия деца :)

На всички прекрасен ден желая :)
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 02, 2015, 16:17:51 pm
Смайли, Дани е много сладък. Да е жив и здрав!
Благодаря, Маги!
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юли 04, 2015, 10:16:55 am
Добро утроооо 8)
Много сте тихи нещо в тази тема 8O
Ние сме в някаква лудница пак тия дни и не успявам да пиша :(
Кажете ми вие виждали ли сте бебе дето не иска да го гушкат? 8O Ако не сте, да ви запозная с Матей. Не знам зъби ли са какво са, ама от два дена не знае какво иска. Все едно има трън в задника, не иска да седи, като тръгна да го слагам дори на повивалника и се пъчи на глава, като се опитам да го гушна да го нося на ръце и оле мале такава съпротива не сте виждали. Удря ме, блъска ме, върти се да се изхлузи....и наистина не знам какво да направя  :( А какме боли сърцето като прави така....уж знам, че е защото нещо го тормози, ама така да ме отблъсква ми действа много  :( Яд ме е и на мене си, защото не се овладявам и в един момент започвам и аз да рева и той ме гледя едно таковя много изплашено и не искам да го травмирам. Моята майка много плачешр като бяхме деца и мен това определено ме афектира... Целите венци са му вълнообразни и подути, и за капак отзад дет се вика в гърлото расте кътник 8O Ама като ви казвам раста-ясно го напипвам с пръст 8O Вчера на обяд не издържах и му дадох Панадол и заспа някъде и поне спа, но като се събуди беше същото :( Не знам вече....
Исках да ви питам също вие как процедирахте със залъгалките? При нас засега той основно тях дъвче и се чеше (освен когато си бърка с лъжица в гърлото, ама понр вече знам защо го прави), така че и дума не може да става за отказване, но ме е страх да не стане от онези деца дето на по 3-4г тичат из графинката с тапата в устата :oops:
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 04, 2015, 12:13:29 pm
Здравей Mousyt, не мога да те посъветвам за зъбките, защото още не сме стигнали до там, но според мен бебчето ти е неспокойно главно заради тях. Затова така се държи. Не се притеснявай. Ще поиска пак да се гушкате и още как.  :)
 Хубав ден на всички!
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Алекс 77 в Юли 04, 2015, 14:32:53 pm
Привет от моретооооо :lol:
Офф,не пиша,защото ми е адски мъчно за Алек :( той миличкия като Мати мама казва,че много се буди и не е спокоен нощем през деня е ОК...аз поне се наспивам сега и уча :) ходя на плаж и това е..
Моусит,не го мисли за залъгалката има време поне на годинка да стане да избият зъбките и тогаз ще ги махаме :lol: споко има време
Поздрави на всички :)
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: ivelinca в Юли 04, 2015, 14:56:47 pm
Mousyt, при нас изключително помагаха таблеткит за зъби ДЕНТОКИНД на Мама натура... и то при положение ,че изобщо не успявах да ги давам по указанията (30 мин. след храна ,вода , през Х време, почти не съм го спазвала, обаче преди лягане вечер като му дадях едно - спеше непробудно, а ако не му дадях се будеше по 6 пъти на нощ... аз ги препоръчвам , защото са хомеопатични и ми се струват по-безобидни от ежедневно даване на панадол или нурофен ( до такова положение бяхме стигнали ние)
А за биберона според мен не бързайте да го махате, щото замести ли го с пръста-край.... Аз бих дала всичко мойто да смучеше биберон а не палец, щото бибата може да изчезне безследно в някакъв момент, а пръстите са винаги под ръка... но уви-Коко  още заспива с палец... вече все по-рядко се сеща да го смуче денем , ама без него не заспива никога
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юли 04, 2015, 15:11:39 pm
Аз съм на същото мнение за палеца - племенника ми до 3-4г откара с тоя палец и ужас. Затова и от много малък му бутах бибата в устата, да свиква с нея. Алекс, ми той Мати след месец става на годинка бе :lol: Не ми е зор и хич не виждам скоро да я махаме, просто тия дни е много нервен и си я търси сам постоянно (а преди не е правил така) и затова заразмишлявах :)
ivelinca, давам Дентокинд, Камилия, мажа с Бочко (доста е ефективен  8O) и Дентинокс - в общи линии ги редувам... Досега панадол съм давала 2-3 пъти само, но другото е май повече за моя утеха. Той за щастие със спането няма проблем. През деня по някой път не спи, но нощем си спи от 21 до 7 сутринта :lol: Но през другото време е все едно нещо го е ухапало - не застава за секунда на място, ама не ще сам и само дъвче, хвърля, тряска, бие, блъска, щипе... ако беше да иска внимание съм готова и да го нося или да си играя с него през цялото време, само да е спокоен - ама там е работата, че нищо не иска и изпадам в безпомощност в моментите когато не спи. А заспиването става  или в количката или в раницата и то след изтощителен и жален рев, дори вече заспал простенва и се пъчи и чак след около час да речем се предава тотално :(
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Jbrul в Юли 04, 2015, 16:25:20 pm
За залъгалките - споко момичета, не си давайте зор и не тормозете децата с махане на въпросните (имам предвид "на всяка цена", в "срок Х", причинявайки сълзи, нерви, драма по темата...) , че нещо щяло да им стане на зъбите/захапката. Сега са "ортодонтски" залъгалките (аз "Нук" ползвах само, силиконовите). Дани ще стане на 4 и половина скоро, "озъбен" е отдавна и още чат-пат смуче някоя преди заспиване. Просто му е ритуал - Мечо и "ам-ам" (любовното име на залъгалката). Всъщност, тя виси от джуката му като фаса на вълка от "Ну погоди" най-често, не е и да я смуче реално.  :lol: Но пък за него си е навик някакъв, който го "настройва за сън". Аз съм дъртела, ама и аз имам разни такива "ритуали", е...не със залъгалка разбира се, но механизмът е същия все пак и за мен е съвсем ОК и той да си има свой такъв. По някое време - ще го замени с някакъв друг, но когато той си реши кога и с какво. Често - заспива и без биба, няма драма. По всичките къщи да са останали 3-4 общо и понякога просто не намираме такава, не че нарочно не му давам. Ако ги хвана и изхвърля сега, дори тези 3-4 "фосила" и кажа, че просто вече няма (както направих и с шишетата) - няма и да потърси повече, няма и да реве, няма даже да се нацупи. Не го правя, не защото бих имала проблем, а просто защото не виждам смисъл да го лиша от нещо дето си го харесва. И за което съм наясно, че не вреди, ако ще да 5-и клас да дъвче чат-пат някоя преди сън.

Няколко пъти съм го водила на зъболекар, консултирала съм ситуацията със стоматолози - един не ми каза, че това е проблем, опасно и пр. Всъщност - всички ми казват, това което знам идеално и то щото го изпитвам на свой гръб - к'вото е генчето за зъбките - такива зъбките ;) За добро, или лошо - това е положението, ако ще са кофти, лесно развалящи се, криви - реално не може да се предотврати по никакъв начин. Единственото възможно е, да се минимизират щетите (които ще настъпват така, или иначе) с редовни прегледи, хващане на проблем в началото още, а не когато зъбът е "взел-дал" вече и неспасяем. Ако ще са криви - скобите ще ги коригират, ама за да не растат криви - няма какво да се направи просто. Разбира се, че са ОК консервативни мерки като избягване (минимизиране) на прием на еди кои си храни, редовно и качествено четкане, почистване с конец - да тези неща забавят разните негативни процеси при генетично кофти зъби разбира се, но вярвайте ми - не ги спират, или предотвратяват. За мое найййй-голямо съжаление.

От дете живея по зъболекарски кабинети, а дори не ям сладко понеже не обичам. Зъби мия като ненормална и старателно откакто се помня. Винаги в дамската ми чанта има четка и паста, понякога и в заведение след хранене мия зъби (другите клиенти гледат така  8O 8O 8O, разбирам ги хората де  :lol:). Имах електрическа четка и конец за зъби още в зората на демокрацията, когато повечето хора у нас не бяха и чували за такова нещо. По 25 лв. паста за зъби съм купувала (не се набутвайте с такива глупости де), ама то пуста надежда, че ако направя най-доброто и скъпо измислено - по-рядко ще виждам зъбаря поне...Като ми никнеха постоянните зъби пък - двата резеца горе, тия централните на "фасадата" - криви тръгнаха, оттам и съседните натиснаха...6 години момичета носих скоби. От тия едновремешните с небцето, не кЪт ся брекетите. Е, пак се разваляха мноУ ясно, ама с всичката мъка от тия скоби - барем ги наредих като за снимка. От три години почти - тия двата предни, за които беше целия гърч главно са ми коронки  :lol: Ако паднат коронките - представете си нали колко ще съм "красива". И хем тия ги правих, лекувах, до последно ги мъчихме да са моите, да не пилим, да не е коронки...еми на 32 вече нямаше как. Ако знаех едно време, че на 32 ще са ми коронки тия - никога не бих се мъчила с тъпите скоби толкова години, ама де да знам. Другите са ми - повече от половината без нерв, които още са живи - с по 2-3 полимера на зъб, ако не са полимер, ами алмагамни пломбите ми - със слънчеви очила трябва да ме гледате, ако отворя уста. ЕДИН няма здрав, без няколко ремонта... Освен мъдреците ми де  8O Т'ва другия генетичен абсурд при мен. На 18 ги имах всичките, не разбрах даже кога избиха, те са нетрайни зъби като цяло, ама на - само те са ми здрави пък. Накрая нищо чудно - само те да си останат мои в устата ми, щото всичко останало ще е коронки, че и импланти, вече съм се примирила. За протокола - хранена съм от биберон (но не само) докъм 10 месеца и после не съм искала изобщо мляко да пия, залъгалка - не съм ползвала. Е и? Пак криви ми поникнаха и при всичкото ми старание - все се развалят. А аз не ходя на зъболекар чат-пат момичета, хиляди левове вече оставих там и още ще оставям.

Подробна съм по темата, САМО за да ви успокоя по въпроса, че ако децата ви все пак имат проблем със зъбите някой ден - не е ни от храни, ни от шишета и залъгалки. Други неща решават генерално ситуацията там и терзанията  за биба, без биба - не си заслужават в този аспект. На Дани татко му е с естествена "холивудска усмивка" - здрави, бели, наредени, за това съм му завиждала до зелено винаги хахаха. Дани (поне засега) - мяза му да е взел неговия ген за зъби, от сърце се моля да е така наистина. Това е главното за зъби и захапки - генчето. Изобщо не казвам, че добрата грижа за зъбите не е важна и може да се пренебрегва, или следва, но наистина - не е тя определящата генерално. Ако е добра наистина - зъбът Х ще ви се скапе на след 3, ами след 6 години (пак файда), ама ще се скапе така, или иначе и няма как да го предотвратите това.

Та си гледайте спокойно децата и не си отваряйте сами драми и ядове с маловажни неща по тези теми точно. От нас зависи възпитанието им и то много. Всичко друго - си зависи главно от биологията и каква е тя при конкретен организъм. Ако същата за нещо не е особено ОК - с нищо не можем да се намесим особено, че да "коригираме". Само можем адекватно да компенсираме щети със средствата на съвременната медицина, което не е никак малко. Бели кахъри са това, генерално да са здрави и прави децата ни само, пък някой "дефект" тук-там - не е "болка за умирачка".  :D

Хубав съботен следобед на всички ви!
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юли 04, 2015, 18:15:42 pm
Дани също ползва залъгалка, дори в момента повече от преди.
Преди му я давах само за заспиване, а сега си я търси и през другото време.
Ако забравя да я взема като се разхождаме и пъха пръстчето в устата, което е наистина по-лошия вариант.

Насоро му купих елекетрическа четка за зъби и му я давам сутрин и вечер сам да се оправя. Много й се радва. Първо си я слага на главата, защото прави аналогия с моя сешоар (заради бръмченето)  :lol:, но после я слага и в устата.

Снощи спането ни беше малко проблемно. Будува от 1.30 ди 4 ч. и после стана в 5.30 ч.  8O Добре че си легнах с него в 8.30 сутринта и спахме до 11.30 ч. Май пак са зъбки.
На нас Дентокинда не ни помогна, Бочко като че ли също. Вече мажа само с Дентинокс, а при голям зор давам Нурофен.

Алекс, хубаво моренце и спорно четене. На Алек ще му се реваншираш като се прибереш!

Mousyt, дано скоро вече да избие зъбче при вас и да му намалее малко зора на Мати! Това с гушкането - и ние сме имали такъв момент, но бързо отмина.

В момента съм оставила свекърите да разходят Дани самички, защото иначе като сме всички, той все при мен идва.
Тук е почти през цялото време навън. Преследва кварталните котки и кучета.
 
Не знам вие как сте с броя на храненията, но ние сме още с около 100  :lol:
Продължавам да му давам сутрин и вечер АМ, защото много си го обича. Междувременно яде още 3 пъти + следобедна закуска с кисело мляко, овесени ядки и плодове. Не знам до къде ще го докараме така.... Поне като количество не изяжда кой знае колко много на едно ядене или поне не всеки път.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: ra4ko75 в Юли 04, 2015, 20:06:50 pm
И Марти имаше залъгалка до 2,6г. и като видях, че може и без нея да заспива му я скрих от раз. Имаше драма тошно 2 дни и я забрави. А той я ползваше от самото начало денонояно, на снимките по едно време все с нея в устата беше.  :lol: Габи не я ползва много често, само при заспиване. И това си е нейно решение, не съм и влияла.
Ние от няколко дни заспиваме сами, вечер и давам шишето с млякото и я слагам в нейното легло с една играчка и тя си заспива. Дано да си остане за дълго.
47 Smiles, и ние долу-горе сме като с вашите хранения - сутрин и вечер по едно шише мляко и закуска, обяд, вечеря, като си изяжда около 250г. Следобяд давам плодове или има едни такива млечни десерти на HIPP и Nestle. Габи яде почти само от нашата храна вече, само и приготвям нещо индивидуално ако ядем нещо неподходящо.
Ние вчера и днес правихме плаж - вчера ходихме на басейн, а днес с приятели си правихме пикник на една рекичка. Беше много приятно, но Габи се страхува от водата, а във ваната не реве.Ще трябва по-често да ходим на басейн, за да предобием тренинг  :lol:.
Mousyt, Това е от зъбките, дано скоро да изникнат. Марти до почти 2г. не искаше въобще да се гушка. Толкова ми беше мъчно като го вземах от градина и другите се хвърлят в прегръдките на мама, а той се връщаше даже и обратно в стаята. Но много се промени сега, пак си е по-дръпнат но не е както преди.
На всички пожелавам приятна почивка!
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: shinzou в Юли 04, 2015, 20:30:26 pm
здравейте мамчета!нямах време да пиша че оня ден ме хвана стомашен вирус и работата беше сериозна и съм малко на диета ама няма как.малкият чак се мусеше на кърмата ми,защото само вода пиех заради повръщането  :(
за залъгалките-давам му още от родилното,но само когато е изнервен че наближава храненето,ама той и тогава не я ще много направо я засилва с бясна скорост диването или ако не може да заспи сам си я изплюва по-някое време.иначе сигурно няма и да се сети за нея дано и за напред да е така че братчетчето му е на  3 години и още търси бибата преди да заспи  8O
Жбрул това с любовното име ам-ам ми хареса.при нас ам-ам си е остава гърдата дори след като сме будни
Моусти ние сме така понякога.като се е събудил и тръгнали да го преспивам наново то започва ритане блъскане рев плюене на залъгалки,ама като го сложиш по корем или по груб млъква та гък не казва.пък ако татко му или дядо му го вземат в този момент млъква директно,ама това е всеки ден.знае че ще го преспивам и се пъне чак зачервява от инат и яд че го преспивам.голямо магаре е още от сега  :D
Яничка добре дошла в темичката  :)
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Jbrul в Юли 04, 2015, 23:40:30 pm
shinzou, Дани просто не е кърмен (ако не смятам първите 2 седмици), та нормално мисля любовното "ам-ам" да е насочено към някакъв вид биберон. Иначе е ценител на женска гръд, ама в посока "Мамо, имаш много готини цици" и "Ауууу много ти е хубав този сутиен" :lol:

Но при всички случаи - залъгалка е в пъти за предпочитане пред пръста, ако ще и до училище да я смучат. На мои познати синът (мой набор) е с видимо деформиран палец и родителите твърдят, че е такъв заради смукне точно. Ама смукал докъм гимназия. Не мога да си заложа главата, че това е реалната причина за вида на този му пръст, но ако е тази наистина, ами....не изглежда никак добре въпросния, ако се изразя учтиво.  :?
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юли 04, 2015, 23:56:15 pm
Ехе, каква тема се отворила :lol:
Аз за залъгалката нямам скрупули, че видиш ли нещо ще му стане на детето - хич даже. Дори споделям мнението на Jbrul за ритуалите и се опитвам да му ги създам с шишето мляко и с една играчка, ама засега рядко заспива сам та ще видим :lol: Времето ще покаже ;)
47 Smiles и ние сме със 100 хранения, чак се тревожа дали не го тъпча това дете, ама той нали не огладнява пък храна никога и никаква не връща и съвсем няма как да разчитам на неговия инстинкт за тая работа... Според мен си има хора (и възрастни и деца) дето си ядат три пъти на ден и такива дето по много но по малко, та може така да си иска детето. Дани по колко изяжда на денонощие сумарно? Матей в момента пие сутрин и вечер мляко по 200, останалите хранения са 4 - закуска, обяд, каша следобедно и супа за вечеря, като гледам всяко да е не повече от 180-200, защото те се събират през 3 часа а и той при повече повръща. Той се сърди като свърши, но според мен и това си е доволно много храна - аз например ям по-малко :lol: :lol: :lol: (да не говорим, че в последно време поради липса на време редовно ям само неговите остатъци :? )

Да ви се оплача пак. Днес татко ми празнуваше 60 години и бяхме на заведение и с племенниците и въобще голямата дандания. Матей като слязохме от колата и като се тръшна, ама тръшване не мога да го одържа ще легне на асфалта и реве се дере с гърло и всички хора ни зяпат все едно нещо му правя на детето. И нищо пак не помагаше, опитах се аз, татко му, баба му, пуснахме го да ходи а той се тръшва на земята и ужас! 40мин не можем да го овладеем, вече се бях предала, че празник няма да има... И понеже аз съм цял ден така, а на тях като им обяснявам ми казват разбиращо как то така му било на детето видиш ли, а сега всичките наскачаха с ужас "АМА ТОЙ ЗАЩО ТАКА?!?!?!" (Все едно аз знам и мога да направя нещо) и набързо ги изпъдих да си празнуват, че и да седат 10 човека да му кудкудякат сещате се не помага.... Сложих го в раничката и слава богу след една обиколка на квартала млъкна и влезнахме в заведението. Вътре вече му стана интересно, имаше други деца и детски кът, а него го сложихме в едно столче точно като нашето вкъщи от ИКЕА и от този момент до края на вечерта все едно никога нищо не е било 8O Е а ходи обЯсни на някого, че днес ти е стопил лагерите :? Поне успяхме да празнуваме и той се забавлява, радва се на кака си и заспа пиейки си млякото още вътре в заведението :lol:
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: blue_sky в Юли 05, 2015, 01:31:33 am
Те, ако се усетят, че имат и публика, и циркът става десеторен.    :x

Очаквам да се прибера през лятото в България и да има "ама защо още е с памперс и биберон"? Ами, защото, мили хора, с три биберона си заспива сама (слагам я в леглото и излизам от стаята). Със сина ми беше такъв театър, че просто нямам думи и то години наред. Зъболекарката каза, че дори и да й се изкриви захапката, може да носи брекети. И е с памперс, защото иначе всичко може да ти обясни на теория, само дето практиката й куца.  :lol: Ще се научи. Липсва й малко. После много мразя момента, в който още не могат да стискат и като кажат, че им се пикае и ти на секундата трябва да си подсигурил тоалетна. Но и това минава, де.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Jbrul в Юли 05, 2015, 02:04:27 am
С право го очакваш въпроса Блу , допреди година го получавах същия от познати, непознати, като въпрос, като укорителен коментар, ама пропуск - йок бе! Разбира се, че тези същите, откакто няма памперс и няма и едно напишкване след като го свалихме (което е рядкост все пак), че ходи сам до тоалетна, вкл. нощем - не са ми казали "Евала" нали ;) Хората са силни да намират и виждат кусур в нещо, но ако има нещо хубаво, или поне ОК - дума няма да чуеш. Поради което аз не само за тези неща, ами за всичко - хич не се вълнувам от хорското мнение, а ако е твърде натрапчиво - порязвам бързо, понякога чак брутално. И считам, че си го заслужават до един.

Ма що бил с памперс, а вече на 3 и нещо? Ми защото, също като твоята София - можеше да развива трактати тогава на всякаква тема, вкл. кой, кога, как и откъде пишка. Можеше да се усеща, стиска, казва, но по неизвестна за мен причина - ми не щеше бе! "Няма да кажа пък", "Искам в памперса пък", ама хората нали - ма защо та защо, ама как можело... Ми ЗАЩОТО да му се незнае - АЗ трябва да се маймуня с гърне, да водя преговори (неуспешни), да се събуждам сред нощ подгизнала от напишкана спалня нали и да сменям чаршафи и протектор вкл. на легло 160/200 (още спеше при мен тогава) зер да не бил с памперс. Ми... "не благодаря", ако някой от "много загрижените" по тази тема беше дошъл да ги прави тези неща, а аз да си спя и да си свиркам - да имат претенции и питания. Като не е така - да си гледат раУтата. Аре холан! И за това и за всичко друго де. Много обичам някой да ми "помага" за к'вото и да било с наклони как трябвало и не трябвало да бъде нещо си. Направо антихуманно ми действат такива. :lol:

На тях сигурно им действа зле на нервите, че детето ми, нито откара с памперс на училище, нито има вид на пираня в устата щото ползвал шише и залъгалки МНОГО над допустимата за целта възраст. Понякога чак ми е жал за тия хора, как спят спокойно, кЪт не познаха за тия неща, а толкова бяха "загрижени" бееее, при това масово. Естествено - ако детето ви прави нещо хубаво и впечатляващо - тези хора стават слепи и глухи внезапно. Ако се накапе при хранене обаче - има поне двигателно нарушени, ако не мозъчно, в добрия случай - тя майка му не го е научила да яде както трябва... Та така "за мишките и хората". Избирателна глухота му е чалъма, в България поне. Ако сте достатъчно зли като мен - даже може да ви е забавно де. Аз щедро "сипвам" на такива хора, с мега учтив тон винаги. Ми щедра съм си...  :lol:
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: magi_st в Юли 05, 2015, 11:32:36 am
Ох какви любими теми сте ми подхванали :)

За храненията Моника яде като змей.Сутрин и вечер Моника е на мляко, през нощта веднъж задължително още яде мляко.През деня имаме закуска, обяд, следобедна, плод и вечеря.И между тях гледам да не давам нищо, щото не отказва нали ви казвам.

За зълагалки, аз не можах да я науча на биберон и сега си бера негативите.Колко месеца и тиках на сила бибата, а тя я плюеше, и всички ми викаха по-добре.По-добре ама с кво си чеше сега венците знаят ли?Та по-добре с биба.

За памперса, с памперс сме и гърне е виждала два пъти.Нямам време и нерви за тия упражнения.Иначе всички ме питат слагаш ли я на гърне.Значи аз на никой не се бъркам в начина му на гледане на дете, айде оставте ме и мен на мира моля(не е насочено към никой тук, възмущавам си се срещу хората около мен).

За тръшкането, елате да видите кви представления ми спретва.Аз я оставям на земята седнала.Тя се тръшка, удря си главата в земята, обърсва всичко около нея, пищи, вика, реве, даже и сълзи пуска.Ще и мине, аз само я гледам да не се удари сериозно и си правя пас.Ако я взема в мен рита и се извива на дъга.Краката ми и чатала ми са сини, защото точно там и стигат краката и там ме цели.

Иначе в другото време тя е едно щастливо, усмихнато и спокойно дете.Много е активна физически и започва и да повтаря думи.От няколко дни запомня и като и показвам къде и е глава/нос/очи и т.н.Опитва се да реди кубчета едно върху друго и успява, започва разни логически игри да отразява.Всеки ден прави нещо ново и открива нещо в заобикалящата я среда.За зъби не ми се говори, опитала съм май всичко, е тая нощ пак не сме спали като хората.Та при нас лека е да израстат тия зъби.Чак тогава се успокоява :)

Аз обаче за разлика от нея съм в лек ступор на моменти от българската майка и нейните мераци.Идва ми в повече цялото това хвалене на детето и превъзнасяне.А за храненето няма да говоря.Нямам против да си храни детето кой с каквото иска, ама да не пъха в устата и на моето бе.

А и за капак се сдобихме с дерматит, не знам дали писах.Моника има на баща си кожата  :x много суха и нежна, става на тъмно червени петна и на пипане е грапава.Минахме през аптеката и купихме козметика за нам си колко лева и сега е с гладка и мека кожа.Та Бочко, Микси и всички ниско тарифни кремове при нас само влошиха нещата и мерси вече не купувам такова.Викам си да ми беше взела кожата, дуракоустойчива, ми тя копи пейст от татко си всички проблемни неща.

Та писах като за седмица от мен.Целувки на мъниците и хубаво лято!
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юли 05, 2015, 11:55:53 am
Значи да съм спокойна, че и другите ядат честичко  :lol:
И на Дани непрекъснато му подаряват пасти, бисквити, шоколади и др.п., особено по-възрастните хора. Откакво сме при свекърите събрахме една голяма торба. Казах им те да ги ядат.

Като започне да се тръшка напоследък му казвам: "Я, ела да видим къде е котето?" И спира и започва да се оглежда къде е котето. Но знам, че ще се усети скоро и ще спре да работи номера... Аз не че го лъжа, наистина го водя да видим котето  :D

Маги, ако детето сяда на гърнето е голямо улеснение, но ако не иска наистина са нерви и няма никакъв смисъл.

A който е ползвал, може ли да ми каже от кои седалки за гърне сте доволни, че в магазина имаше поне 8 различни модела - едните се слагат под дъската, другите над, едни са с дръжки, други без, едни меки, други твърди.

Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: magi_st в Юли 05, 2015, 12:14:21 pm
Усмивки, не ще да седи.Тичах последния път след нея да и обувам памперса.ТО аз два пъти съм я пробвала и резултата беше невероятен, хахаха.

Не става разсейването при нас, опитах.Сега тръшкането е защото я взимам от стола като почне да се катери по него  :?

Племеника има мека седалка, дето се слага от горе.Такава има и в нашите и навсякъде където ходят.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Jbrul в Юли 05, 2015, 12:16:48 pm
Всъщност момичета, според всички специалисти по хранене - правилното хранене е точно такова. Често се яде, но в по-малки количества. Вкл. и специалистите по детско хранене ще ви кажат това, та самата честота - не е никакъв проблем, всъщност това е много полезен и здравословен навик и ако го запазят като възрастни - супер.

Реално, "класиката" храненето да е закуска, обяд и вечеря в стабилни количества и за трите - не се е наложила, щото мноУ полезно така. Наложило се е като "правило" по съвсем прозаични причини, а именно начина на живот, масовия визирам. Можеш да закусиш преди работа, да обядваш в обедната почивка, да вечеряш като се прибереш след работа и просто не е удачно/удобно тези хранения да ги разделиш на 6 части примерно и да преживяш нещо в офиса на всеки 2-3 часа.  :lol: Иначе второто е много по-полезният и разумен начин на хранене.
Та докато сте си в къщи с децата и не е проблем да се осигури такъв режим на хранене - възползвайте се.

Когато Дани беше по-малък и общувах често с други майки - постоянно ме критикуваха и се възмущаваха именно за "режима" му на хранене, който и досега е от този тип - често, ама по по малко. Аз също така ям открай време. Що съм му давала да яде "между храненията"?  8O Ми щото не е "между", ами това са му храненията баси. То пък много полезно да тъпчеш насила детето със закуска в безумно количество, че да му държало до обяда, защото междувременно - не трябва да му се дава да яде... И нямам обяснение, защо въпросната глупост е все още толкова популярна и масова сред майките, честно. ама като тръгнело на градина и нямало такъв режим и к'во праИм е чест аргумент да се "дресира" дете в такъв "режим" на хранене. Еми нищо не правим всъщност, децата не са малоумни и за нула време схващат, че в ДГ се яде еди как си, ядат си там така и проблем - няма. Дани на ДГ си яде както се яде там, у нас си яде както му хареса и толкова. А и винаги се хапвал в количества да ви кажа, ама си е с манекенски вид, та май и количествата на играят особено в случая. Аз поне давам колкото и каквото иска той да си яде и когато и всичко си е ОК.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: blue_sky в Юли 05, 2015, 15:57:50 pm
Сис, както казва съседката, като се прибере в България и на децата им се казва "ау, много си пораснал/а", на жените - "напълняла си", по-рядко" отслабнала си".  :lol: И тя се дразни, че й се бъркат в живота.

В Германия има отвратителен обичай детето-рожденик да подарява на всяко гостенче една торбичка, пълна със сладки работи от типа на близалки, дъвчащи бонбони и всякакви друго глупости, дето се чудя после моите как да ги разсея, за да им ги взема и да ги изхвърля. Чат-пат им разрешавам, ама това са поне 200 гр само захар. И нали се сещате, че няма да искат да ги ядат поне месец, а ако може всичко наведнъж.  :x Миналата седмица бях с големия на такъв рожден ден и въпреки протестите ми майката ми даде и за София една торбичка. Проверявам дали има нещо за игра, понякога слагат едно шишенце за сапунени балони или някаква друга дреболия. Другото заминава директно в коша. Ако има някакъв хубав шоколад, мога да го изям аз (като си легнат децата, пред тях не ям шоколад). Но обикновено са някакви, дето нямат никакъв вкус.
Подаряват им шоколадови яйца. Рядко играчката бива и реално играят с нея няколко дена преди да потъне в някоя кутия. Шоколадът не е много, та и да решат да го ядат, не възразявам. Обикновено го забравят обаче, разсеяни от играчката. И аз го прибирам. Седи в шкафа и след няколко седмици заминава в боклука.
Иначе ядат много сладолед. Гледам да е пресен, а не да е висял в някоя камера месеци наред. Дори обмислях да си купя машина за сладолед. Някой има ли опит?

Май сме за съседната тема ...
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Рафаила в Юли 05, 2015, 16:20:16 pm
Здравейте,момичета и Рачко:))) ето ни и нас след морето:) първите 2 дни бяха перфектни със спане на плажа,НО после почнаха зъбките и започна едно дране-по 2 часа нон-стоп през нощта и така 3 дни още на морето и 2 дни в София. Мажа го с гелчета,давам му и дентокинд,разтворен в малко вода.вчера го водихме в черква и ни прочетоха молитва,та се буди само 3 пъти през нощта,но му давах биберон и пак заспиваше.не съм очаквала,че ще е такова чудо!то коликите бяха направо песен...
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Jbrul в Юли 05, 2015, 16:55:55 pm
Блу, май сме за "готварско-психиатричната'.  :lol: Имаме ли такава, или да пусна спешъл?
И като профан неядящ шоколад, понеже не обичам просто, иначе щях да си ям... Какво толкова му е лошото на шоколада всъщност? Моето лапе чат-пат сгъва по някой, то пък щото обича сладко, ама аз пък просто рядко се сещам да му купя. Сладолед яде целогодишно и той и по много, ама не съм се замисляла какво ще рече да е пресен. Имаш предвид да не е престоял във фризера една година, или?
И още по-профанското ми питане е: Разликата между домашен и купен сладолед в какво се състои генерално? Т.е. съставките на сладоледа, че да стане сладолед все пак, а не "нещо като сладолед" не са ли в общи линии едни и същи? Ясно сега, че ако го правя у дома - бих могла да купя най-скъпите/добри/био и пр. съставки за целта, пък в сладоледа на клечка за 60стИнки  :lol: са набутали най-евтините и скапани, като качество. Та т'ва ли е аджеба причината да се прави домашен?
Палиш ми фитилите ся, само машина за това нямам (все още)  :?

Рафаила, е ти пък с всички екстри на майчинството си се уредила. Моето влачи колики докъм 5- месечно, ама виж за зъби (пък ме втрисаше каквото бяха ми разправяли) - не го разбрах кога ги изкара. Та поне оттам извадих късмет, като те чета - явно ГОЛЯМ късмет. При Дани само с първите 4 резеца имаше малко мрън и от опита ми с тях - лидокаинов гел, здраво дъвкане на биберона (явно се чешеше така) и имах една "гризалка" за целта - силиконова с релефни "пъпчици" по нея и пълна с някакъв гел. Като я сложиш във фризера и гелът се смръзва и после хем се чеше с нея, хем охлаждането облекчава венците. Ама си мисля, че такива неща помагат при лек дискомфорт само. Когато е много тежко положението - само някакво по-сериозно обезболяване май действа - Панадол/Нурофен. Дано бързо избиват,пробие ли веднъж венеца - край на писъците. :)
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: blue_sky в Юли 05, 2015, 19:48:28 pm
Другия път, като купуваш кутия сладолед на която и да е от големите фирми, виж какво съдържа. Ама прочети всички съставки. Пресния тук знам, че го правят и директно го продават. И има страхотни измишльотини кто сортове (това за мен, де, децата ядат винаги едно и също). В купения от супермаркета има емулгатори, за да се съхрани толкова дълго време във фризера. А те не са от най-полезните.

Пускай тема "майки - психарки"!  :lol:
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 05, 2015, 20:39:39 pm
 :D  Сладоледите, които се продават в супермаркетите в БГ, съдържат всичко друго, но не и сладолед.  :D  И ние се замисляме да си правим, но сега съм маалко заета с бебето. Не е необходима задължително машина.  Айде да ви е сладоледено: http://www.24kitchen.bg/videos/semifredo  :D :wink:
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: blue_sky в Юли 05, 2015, 21:25:41 pm
Кати, и в Германия в сладоледите има емулгатори. Като видя, че срокът на годност им е година и просто не ги купувам. Има един супермаркет със собствени марки и реклама, че се правят само от 5-6 продукта и най-често от тях купувам. Големите марки ги избягвам.
Или в кафенета, които сами си ги правят (има много такива). Днес навивах мъжа ми да ходим до любимата ми сладоледаджийница, но то такава жега, а и той се е тръшнал с някакви болки в корема.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Рафаила в Юли 05, 2015, 22:01:12 pm
JBrul,и ние бяхме с ужасни колики веднага след изписването и изкупихме вс сапки-без ефект. Накрая с шишетата на dr Browns ги преборихме. Сега направо се плаша,ако вс зъби са така:(
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: shinzou в Юли 05, 2015, 22:13:23 pm
Жбрул ти направо ме  8O с това със смукането на пръста до гимназията  8O 8O
и аз съм чувала хубави работи за тия шишета на Мр.Браун
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юли 05, 2015, 23:21:51 pm
И Матей се чеше с бибероната - на моменти прилича на дърт пушач какви физиономии прави и как я държи накриво :lol: Иначе лидокаиновия гел наистина доста помага, макар че вчерашния ад не искам да ми се повтаря :? А залъгалки имаме и замразени и силиконови и като биберона и.....и не ще нито една оттях. Оближе я, гризне я и дотам. Виж парче краставица, чушка, морков, сухар, лъжижа...ицеални чесалки :lol: Всички около мен изпадат в паника като го видят как си бърка в гърлото с тях, ама нали ви казвах че май мъдрец му е тръгнал (в гърлото му е направо!) и аз го оставям детето да се чеше както си иска, стига да му помага. Досега не ми се е давил никога, всичко по-едро дето отиде в гърлото води до една физиономия в стил "ще повърна" и го изплюва сам :lol:
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Jbrul в Юли 06, 2015, 00:22:29 am
Дес, ама вЕрно си майка-психарка  :lol: Моето не Иде сладолед в кутия, искал "на фунийка" и купувам някакви на фунийки каквито видя в магазина - ни им разбирам, ни съм им чела някога състава, лапето казва, че са вкусни и яде. През ум не ми е минавало, че в сладоледа може да има нещо кой знае колко кофти освен захар естествено, ама аз и на тема захар не се впечатлявам особено... Баси "невпечатлителната" съм явно  :lol: :lol: :lol:
Тук има едни витрини по улиците с едни шукар на вид сладоледи, може би те са по-читави - разни видове, с плодчета, с това-онова, ама мога да му купя само в движение такъв. Все пак са в насипен вид. А на него му щуква по всяко време, че искал сладолед и очаква да извира от фризера явно. И аз с тази цел купувам 20-ина "прости" от магазина, пълня едно чекмедже и като иска - ходи и си вади. Предвид, че генерално яде читава храна - моЕ да хапва и боклук чат-пат, да свиква дето се вика  :lol: :lol: :lol: Ще проуча все пак от опакованите сладоледи кои са най-малко зле де. А можеше да е толкова по-лесно, ако просто беше наследил правилния ген от мен и да не яде сладко... Ама на - то всичко лошо от баща му идва, нормално е да е така  :D Да видим след време цигари ли ще пропуши, или пури и на двете съм ОК, нещо трето да не е пу пу. Спирам с лиготиите, извинете.

shinzou, споменатия пръст съм го виждала, неведнъж, момчето си е е съвсем ОК с всичко, другият палец е нормален, но този смукания е...направо уродлив на вид, сори за грубия израз, ама е така. Едва ли масово децата смучещи палец като бебета го смучат чак до 7-и клас, това е по-скоро към прецедентите. Но подробно са ми разказвали родителите що мъка и усилия са били това да спре (той е професор по анатомия, тя е директор на Ветеринарния техникум тук понастоящем) т.е. хората са достатъчно грамотни, опитвали са всичко по силите и знанията си, обаче - не са могли да предотвратят проблема, или да го спрат овреме. Аз преди техния случай - честно казано не мислех, че смукането на пръст е особена драма, че може да продължи толкова време и да причини деформация чак... Бях много доволна обаче, че синът ми налетя на залъгалката още в болницата, да ми е мирна главата по темата дето се вика. Лошо, лошо...има и по-лошо май ;)

Рафаила, не е задължително с всички зъби да е така. Първите 4, при които Дани ми мрънка и точи лиги и се намесвах изобщо - се водят най-лесните за вадене, най-безпроблемно, бързо и пр. ОК, ама само с тях имаше у нас лек панаир. После - то кучешки, кътници, все ужасни зъби за поникване, ама съвсем буквално не разбирах кога излизат, а явно и той. Загледам го някой ден по-внимателно и...а! Още зъби.  :lol: :lol: :lol: Пожелавам ти и при вас да е така със зъбите и да са бели и здравички разбира се .  :D
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: marsi в Юли 06, 2015, 01:29:24 am
A който е ползвал, може ли да ми каже от кои седалки за гърне сте доволни, че в магазина имаше поне 8 различни модела - едните се слагат под дъската, другите над, едни са с дръжки, други без, едни меки, други твърди.
Смайли, аз взех от този вид  :photo: (http://shop.danet.bg/userfiles/productimages/large/product_10787.jpg). 
Взех я много набързо от Джъмбо, тогава нямах много време да мисля на тая тема и да избирам. Освен този вариант, имаше също от тези  :photo: (http://www.bebe-best.com/image/cache/data/chipolino_sedalka_za_toaletna_soft_white-204x210.jpg.pagespeed.ce.HH_21RxXyi.jpg).  Избрах първата седалка заради дръжките и това, че отпред е по-задигнато, евентуално да спира струята, което всъщност е от по-голямо значение при момченцата.
Тогава ми се стори важно да има мека част за сядане, но сега си давам сметка, че и напълно пластмасова да е, все същото.
Виж дръжките бяха важни в началото.

Не бих взела такава със стъпало  :photo: (http://www.misto-bg.com/images/tt-step.jpg), моите деца всичко превръщат в игра и предполагам, че би ги разсейвало и вместо да свършат каквото трябва, ще се катерят по стълбата  :)
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Jbrul в Юли 06, 2015, 01:45:48 am
Лелееее т'ва го бях забравила. Взех една тапицирана и една пластмасова, съвсем проста, с това вдигнатото отпред...девствени са и двете де.  :lol: Когато чОвекът заяви, че ще ака в тоалетната и аз се защурах за дъска и духова музика по случая, докато отида за нужния атрибут - детето си беше седнало на тоалетната, свършило работата и толкова. Примигнах и само го избърсах. Все пак - беше минал 3-те години тогава, може и това да има значение. Чисто технически все пак - размерът на задника му на 2, 3 и 4 не е особено различен, доколкото това има отношение с дъска, или без такава.

Бих инвестирала в някоя от тия джиджавите приставки със стълбички, музики, дръжки и пр., единствено, ако беше изявил негативно отношение към тоалетната като такава и просто да го подлъжа да му хареса някак. Иначе, ако ще има дъска изобщо и трябва, чисто технически - най-простата за 2-3 кинта върши същата работа, като някоя за 50-60. Ако осредня данни чисто статистически от четенето тук през годините, периодът за ползване на такава приставка, ако е належащо по технически причини е твърде кратък. Когато са готови да ходят в нормална тоалетна редовно, са на такава възраст, че след няколко месеца си ходят без никакви приспособления за тази цел. Ако вместо на гърне, предпочитате да слагате на тоалетната с приставка - може би си струва тогава нещо по-скъпичко, защото ще си играйкате с него две години барем  :lol:
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: blue_sky в Юли 06, 2015, 02:33:35 am
Маузи, мъдреците към 18-годишна възраст излизат. А на такива като мен няма изгледи да им излязат изобщо.  :lol: Сериозна съм. Имам всичко на всичко половин мъдрец.
Сис, захарта в сладоледа е ясна. Мен скритите неща ме дразнят. Що не си вземеш от тези големите машинки за сладолед с компресорче вместо да се чудиш откъде да копаеш, като му се прииска на чавето?!  :lol: Четох, че били супер. Ама и цената им е супер. Към 250 евро. За тия пари предпочитам една робиня-прахосмукачка предпочитам да си взема. Аз да си вдигна краката, а тя да обикаля и да чисти. Има и по-малки и тихи машинки, но на тях трябва повече да им се бае и да се следи кое какво. Май и контейнерът трябваше да се сложи 24 ч. предварително в камерата или хладилника.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юли 06, 2015, 07:20:31 am
Jbrul, твоят Дани е бил вече съвсем стабилен като е седнал на тоалетната чиния. Моят още се лъкатуши. Аз и не знам дали изобщо ще иска да седне.
С гърнето ми е било по-лесно, защото го оставям да си седи, а аз си правя нещо на 2-3 метра от него. Слагам му играчки и той си се занимава.
Ще видим със седалка как ще е. Като тръгне да шава може да тупне и ще трябва да съм до него.
Марси, мерси за споделеното.  :P

Днес в Лидл ще има възглавници с колан за столчета за хранене за 35 лв. Аз мисля да взема. Пише, че са от 1.5 г.

Блу, по-добре прахосмукачка роботче. Дани я пуска по около 10 пъти на ден и изобщо не му омръзва. Като не я види, я търси. Вкъщи напоследък е много чист подът  :lol:
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юли 06, 2015, 12:32:17 pm
Днес в Лидл ще има възглавници с колан за столчета за хранене за 35 лв. Аз мисля да взема. Пише, че са от 1.5 г.
Ама и аз как съм го написала само. Не се разбира много.
Ето такова има в Лидл и вече взехме:
http://www.patilanci.bg/product/stolche-za-hranene-travel-booster-safety-1st (http://www.patilanci.bg/product/stolche-za-hranene-travel-booster-safety-1st)
Ще споделям по-нататък отзиви.
Засега мога да кажа само, че дебелината на седалката не е много голяма, но въпреки това се надявам да върши работа. Много е компактно. Може да се пере в пералня.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Jbrul в Юли 06, 2015, 13:11:15 pm
Блу, точно за машина за сладолед мисля да снеса 250 евро, напраУ позна  :lol: И да ми подарят такива - ще се чудя и нея де да я дяна вече, не живея в замък все пак, аман от уреди, честно ти казвам. Иначе "скрити" съставки - има във всяко нещо, което купуваме от магазина - това е положението. Прежалила съм го този момент за стоките/храните, които не мога да набавя "контролирано" и да знам, че са ОК, което пък в моя случай е доволно малък процент от всичко, което се яде, та не смятам да се филмирам по темата. Щом читавото и полезното има сериозен превес - другото не го мисля, особено пък ако "цената" е да си отварям някаква върла кушия, че да хвана 100-те % "полезност". Тия неща са за супер добрите майки, аз както знаем - не съм от тях.  :lol:

Смайли, аз споменах на каква въраст ползваше тоалетната и без дъска, макар, че накъм годинка и половина си беше пак толкова стабилен и би могъл да я ползва с дъска и стъпалце примерно. Аз с гърнетата имах и имам кардиналния проблем, че съм гнуслива и видя ли л***а напъва ме да драйфам и толкова.  :lol: С памперсите бях така от-до, не ми мина това, голяма мъка ми беше, че и бая се проточи у дома както знаете. Та не съм си и помисляла да стържа еди какво си от гърне, в памперса поне го смотавах набързо и пак се траеше някак си. При всички случаи - с гърне, с дъска, с к'вото и да било - трайното сваляне на памперси, ползване на тоалетна и липсата на изпускания - се случват около 3-тата година на детето. Независимо дали сте започнали опитите рано-рано, или сте я карали като мен. Разбира се - кой как иска да подходи по темата е въпрос на изцяло личен избор и убеждения - няма "правилно" и "грешно". Аз просто съм от тези, дето ще си спестят всичко, което могат да си спестят и го правя и грам скрупули нямам по въпроса. Особено пък като се убедих, че имам същия резултат като по-старателните и отдадени от мен, и той се реализира по същото време горе-долу, независимо, че съм действала по различен "метод".

Така, или иначе - няма здраво дете дето е тръгнало на училище с памперс и биберон, че да му се тревожа и да го мисля това сериозно. Та не го и мислих де. Абсолютно неизбежните гърчове покрай гледане на дете ми стигат напълно, та да си отварям още и още. Или да се докарам кЪт комшийката на село от много престараване с гърнето, та на почти 6 годишно да му разнасям аз гърнетата, че иначе не щяло да свърши раУтата. Мерсииии  :lol:
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: rtfrtf в Юли 06, 2015, 13:12:49 pm
Смайли, интересни изглеждат тия седалки за стол. Но пише, че са до 15 кг.
Отиде ми 5 минутното спокойствие, малкият се трансформира на Хари Худини и днес ми направи показно как се измъква от стола за хранене и слиза без да тупне на пода.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: ra4ko75 в Юли 06, 2015, 22:48:21 pm
Днес в Лидл ще има възглавници с колан за столчета за хранене за 35 лв. Аз мисля да взема. Пише, че са от 1.5 г.
Ама и аз как съм го написала само. Не се разбира много.
Ето такова има в Лидл и вече взехме:
http://www.patilanci.bg/product/stolche-za-hranene-travel-booster-safety-1st (http://www.patilanci.bg/product/stolche-za-hranene-travel-booster-safety-1st)
Ще споделям по-нататък отзиви.
Засега мога да кажа само, че дебелината на седалката не е много голяма, но въпреки това се надявам да върши работа. Много е компактно. Може да се пере в пералня.
47 Smiles, мерси за инфото и аз поръчах на брат ми да вземе една такава седалка за Габи, че си нямаме в България стол за хранене и това решение за кратък престой е най-удачно.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юли 06, 2015, 23:46:25 pm
Блу, знам какво са кътници, ама наистина му се е подуло отзад и е единственото подуто... едва ли ще излезе, и преди му е ставало така, ама му дава зор известно време и така... и явно много го боли :( Все тази де... ние ще ходим и без това скоро на стоматолог да видим дали ще му коригираме юздичката и тамън ще видим какво ще каже и за зъбите :)
Смайли, днес бях в Лидл и не съм ги видяла тези столчета, а таман нещо такова ми трябваше :)
Аз съм на акъла на Jbrul по темата с памперсите и залъгалките и т.н. Може би защото племенника ми така ги влачи памперсите като Дани, а му мина после :) Та аз мисля да се пробвам по-натам ама само ако му е забавно и има напредък, не на всяка цена. Засега обаче сме далеч, той не седи стабилно....абе не иска да седи по-скоро, а само да ходи :lol:
И не знам да се оплача ли, да се смея ли....всекидневно като разправям на ММ и на майка ми че детето плаче, че се тръшка и прочие и те съвсем безучастно ми обясняват как било период щяло да мине и видиш ли те нищо не могат да направят :x Като се тръшна оня ден пред тях обаче и сега представете си да съм го водела на лекар да му няма нещо 8O 8O 8O Ще ме уморят....
Той втори ден не се е тръшкал чак така, ама не смея се похваля. Отделно за всяко нещо дето не съм познала какво иска и започва да се мята, налага, пищи, реве....не е ли много малък за такова тръшкане или аз нещо откачам? 8O
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: blue_sky в Юли 06, 2015, 23:57:11 pm
Маузи, ти за мъдреци говореше.  8)
Моите също се тръшкат, особено нейно височество, но понякога и брат й го прихваща нещо и се мята да пищи, ако не му се угоди. Питали са ме кога спират с тези прояви. Ще кажа. Само да спрат!  :lol:
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юли 07, 2015, 00:00:12 am
Маузи, ти за мъдреци говореше.  8)
Моите също се тръшкат, особено нейно височество, но понякога и брат й го прихваща нещо и се мята да пищи, ако не му се угоди. Питали са ме кога спират с тези прояви. Ще кажа. Само да спрат!  :lol:

Оф, спя вече, извинявай :oops: Мъдреци, кътници....еднакво ми е в главата :P
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 07, 2015, 11:33:09 am
Здравейте, последните седмици от бременността ми излязоха ужасни стрии, въпреки че се мажех с кокосово масло и после включих крема против стрии на Мустела. Сега се мажа с реструктурирщия им гел - вече трета опаковка, има някакъв ефект, но малко скъпичък ми идва тоя гел. Та сега по ТВ върви доста голяма реклама на някакво масло Био Ойл. Някой ползвал ли го е? Гледам в нета, че е по-евтино. Имате ли инфо, дали е подходящо за кърмачки?
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: nimika в Юли 07, 2015, 12:02:59 pm
Маузи, ти за мъдреци говореше.  8)
Моите също се тръшкат, особено нейно височество, но понякога и брат й го прихваща нещо и се мята да пищи, ако не му се угоди. Питали са ме кога спират с тези прояви. Ще кажа. Само да спрат!  :lol:
На 4+ още няма изгледи да спре :) 
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юли 07, 2015, 12:14:47 pm
Kati_vm, и на мен като при теб последния месец ми излезнаха стрии долу ниско на корема. Бях се мазала с Лирак гел по време на бременността. След като се появиха стриите, взех Лирак ампули и имаше подобрение. Сега почти нямам там.
Според мен с каквото и да се мажем обаче, когато са решили да избиват с нищо не можем да ги спрем. Личното ми мнение е, че ако на някой не са му излезнали, не е защото му е повлияло толкова мазилото, а защото кожата му не е чак толкова предразположена.

Да ви кажа, че много ми харесва книгата на д-р Харви Карп "Най-щастливото дете". Още не съм я допрочела, но вече съм на повече от половината.
Не съм пробвала да прилагам методите вътре още, но звучат добре. Като се приберем в София ще пробвам, че тук ми е неудобно  :lol:
Имало и "Най-щастливото бебе", но нея не съм я вземала. А сега поръчах една друга "Чудото Монтесори".
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 07, 2015, 12:43:00 pm
Kati_vm, и на мен като при теб последния месец ми излезнаха стрии долу ниско на корема. Бях се мазала с Лирак гел по време на бременността. След като се появиха стриите, взех Лирак ампули и имаше подобрение. Сега почти нямам там.
Според мен с каквото и да се мажем обаче, когато са решили да избиват с нищо не можем да ги спрем. Личното ми мнение е, че ако на някой не са му излезнали, не е защото му е повлияло толкова мазилото, а защото кожата му не е чак толкова предразположена.

Да ви кажа, че много ми харесва книгата на д-р Харви Карп "Най-щастливото дете". Още не съм я допрочела, но вече съм на повече от половината.
Не съм пробвала да прилагам методите вътре още, но звучат добре. Като се приберем в София ще пробвам, че тук ми е неудобно  :lol:
Имало и "Най-щастливото бебе", но нея не съм я вземала. А сега поръчах една друга "Чудото Монтесори".
Даа, принципно съм съгласна. Аз имам опит със стриите, тъй като на няколко пъти ми се е случвало рязко напълняване и после отслабване. Малко се самозаблуждавам, че ще се оправят. То е ясно, че няма как да стане. Тези, които имам по бедрата и по дупето от преди бременността просто са много изсветлели и не си личат.
p.s. Доста соленки са тия ампулки, аз искам да си намаля разходите за мазане, тъй че май ще ги пропусна. На есен ще пробвам лазерно отстраняване, но сега не правели такива процедури.
За книгите супер, като имам време по-натам и аз мога да взема някоя.  :D :wink:
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: maury в Юли 07, 2015, 14:32:58 pm
Хайде и аз да се мярна преди дребните да са се събудили. Напоследък не ми остава никакво време за писане, все нещо има да се върши, някой мрънка за носене или пък се опитва да падне от някъде :-). Определено стават по-активни малките и моето време намалява с всеки изминал ден.

kati_vm, аз използвах Bio-Oil към края на бременността като редувах с кокосово масло. Стрии нямам, но както и Смайли казва, май си е до кожа. Сега много внимателно разгледах опаковката и никъде не е отбелязано изрично за кърмачките - нито забрана за използване, нито позволение. Виж за бременност изрично пише, че е позволено, даже има и схема за мазане при бременност. Гледах състава, не ми изглежда да има лекарствени препарати, но все пак не съм специлист (ето и линк https://www.bio-oil.com/bg/product/ingredients (https://www.bio-oil.com/bg/product/ingredients)). Много е вероятно да не е изследвано за действие при кърмачки и затова да не пише нищо (повечето хранителни добавки са така, не че са вредни, просто не са изследвани). Аз след раждането имах много тежък обрив по цялото тяло с екстри като сърбеж и зачервяване. Продължи месеци и през това време се наложи да се мажа с разни мазила, та по този повод знам, че при кърмене не се мажат гърдите. При мен обрива беше и по тях, но дерматолога изрично ми поясни, че там в никакъв случай не трябва да мажа. Иначе мазилото е доста икономично.

Смайли, и аз съм я набелязала книжката за щастливото дете. Ние минахме през щастливото бебе, не знам колко щастливи са дребните, но поне имахме тактики за успокоение. Накратко книжката надълго и широко разказва за белия шум, повиването, полюшването .. и още имаше, но вече съм забравила. При нас помагаше шума и повиването, направо заспиваха като все едно си им изключил тока. И до днес понякога им пускаме бял шум за заспиване, но вече няма такъв ефект. Явно трябва да прочетем следващата книга. И сподели за Монтесори книжката като я прочетеш. Аз имам доста книжки, предадени от колежка, но още не съм стигнала да започна никоя. Или имам задачки за вършене, или гледам да поспя, че близнаците още похапват нощем и не остава много време за сън. Иначе преди раждането ходих на курс за трениране на успешни родители и тогава ми беше толкова далечно .... Сега се опитвам да прилагам наученото (не че те на 7 месеца разбират кои знае колко, просто аз да си пречупя мисленето), но не ми се получава.

И при моите бебоци на дневен ред са зъбите, едно лигавене и хапане на всичко пада - хора, дрехи, играчки, всичко се хапе и лигави. Давам някаква хомеопатия (изпратиха ми я от Германия, комбинация е на няколко препарата) и ако това не помага, дентинокс. Гледам да не прекалявам с него, че в листовката пише да се използва 2-3 пъти дневно, но ако плачат, просто мажа и така. Като чета Mousyt и Рафаила, ние направо сме си добре.

Хайде, здравички да сте всички, и до скоро.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юли 07, 2015, 14:39:44 pm
p.s. Доста соленки са тия ампулки, аз искам да си намаля разходите за мазане, тъй че май ще ги пропусна. На есен ще пробвам лазерно отстраняване, но сега не правели такива процедури.
За книгите супер, като имам време по-натам и аз мога да взема някоя.  :D :wink:
Не знаех, че и стрии се коригират с лазер 8O Аз много искам да си премахна капилярите по краката, че са ми направо сини на места цели области от тях, но ако пак ще забременявам май е излишно :wink: Иначе като гледам генетичния материал (майка ми и баба ми), определено ще става и по-зле....
На мен стрии докато бях бременна не ми се появиха, но от самото раждане и разтягането на таза се нацепих отстрани на паласките като идиот. Направо ми прилоша като се видях в огледалото. Мажа се със същото и от периода на бременността - едно френско, дето сестра ми ми подари и да посвиха се и избеляха, ама май ще си ги имам :? Сега предстои да отслабна и ще видя живот и здраве после какъв ще е видът им :lol:
Маузи, ти за мъдреци говореше.  8)
Моите също се тръшкат, особено нейно височество, но понякога и брат й го прихваща нещо и се мята да пищи, ако не му се угоди. Питали са ме кога спират с тези прояви. Ще кажа. Само да спрат!  :lol:
Уф племенника ми някъде към 3,5-4г престана, преди това изпитвах ужас да съм с него в една стая :x Ама все си мислех, че започват на по-съзнателна възраст от нашата :?
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: magi_st в Юли 07, 2015, 14:47:42 pm
Привет в този ужасно горещ ден.За тръшкане ли си говорите от сутринта колко сценки имахме не ги броя вече.Моника е драма голяма, тя реве със сълзи винаги, бие глава в земята, хвърля се назад, ляга дет намери и реве и се върти и се бие и само да я гледаш от страни.Кога ще спре, няма да е скоро по спомен.Имаме дни дето и веднъж няма да се тръшне, но имаме и като днешния.
Дишам дълбоко и обяснявам и чакам да мине.
Ние открихме сезона на терасните бани отново и е голям кеф.Вечер я извеждам до към 9-9,30 на вън да играе пред блока, събират се деца има много каки и батковци и тя е мноого щастлива, аз също защото друг тича след нея.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Jbrul в Юли 07, 2015, 14:56:09 pm
Mousyt, коригират се стрии с лазер и други неща се коригират, ама си има "ограничения". Т.е. за 100% премахване - не трябва да са много дълбоки, иначе пак може да се прави корекция, но ще ти кажат предварително, че не могат да ги заличат напълно, а ще бъдат по-малко видими да кажем... Това ще го прецени и ще те информира лекаря на консултация, а ти вече ще си решаваш дали те устройва. Може да е една процедура, може да се наложат няколко за постигане на даден ефект - индивидуално е. Аз лично нямам стрии де, споделям каквото знам от приятелки, които са ползвали метода, или поне са били на консултация за такава процедура.

Капиляри също се коригират, ама мисля не с лазер, с някаква другда джаджа беше. Майка ми си маха такива преди 2-3 години (на бедрата), а те са й "подарък" от бременността й с мен още. То от 45 кг. да удариш 82 в 8-я месец к'во няма да ти се напукат наистина  :lol: Напълно ги премахнаха и не са се появявали нови, не беше и някаква безумна скъпотия това, но на няколко пъти бяха процедурите. Ако искаш - ще разпитам подробно по темата.

За тръшкането - нищо не мога да кажа от личен опит, не се е случвало с Дани. Виждала съм какво представлява обаче, при доста деца на близки и приятели, не се сещам за случай при някое от тях това да е продължило след 5-тата година обаче, ако ви успокоява тази информация изобщо де...  :lol: Иначе започват по различно време и го правят с различен интензитет, обикновено започват оооколо 2, ама има и изключения, които по-раничко захващат.

П.П. На някой, ако му попадне книга на тема "как да бъдат щастливи родителите" - непременно да каже.  :lol: :lol: :lol:
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юли 07, 2015, 15:07:26 pm
Jbrul, коригират и капиляри с лазер - аз съм правила консултация, но и това го правят само зимно време - лятно нещо си не можело... Аз обаче се отказах и реших, че ще си струва след бременността и така повече не съм задълбавала :) Иначе бих чула и за друг метод, ако можеш питай ;)
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 07, 2015, 15:36:29 pm
 :D :D ООо, Maury, Mousyt  аз съм 2 в 1. Имам ужасен обрив по ръцете, направо съм в депресия от това.  :( Не стига друго, че и ме прихващат и си чопля пъпките :(. Ходих на лекар, изписа ми мазила, ноооо, мога да ги мажа след като спра да кърмя. Сега мажа с крем Здраве главно. Пробвах и с крем от Невен, но се влошиха.  Иначе освен стрии имам си и капиляри по краката.  :D Но двете неща съм решила да ги коригирам на есен, пък и така ми казаха от студиото за лазерна процедури - през лятото не можело. Въобще съм картинка. Аз от 70 кг при забременяването, направих 100 кг преди раждането, така че това е положението. Сега уж поотслабнах, но не съм се теглила.  :D То е важно дрехите да почнат да ми стават, а това все още не се е случилооо. Та такива неволи си имам аз.
Хубав ден на всички!
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: magi_st в Юли 07, 2015, 15:41:04 pm
Кати, аз се вмъкнах в дрехите от преди забременяването чак на годинката на малката.Голям кеф ми беше, но си трябва време.
И аз след раждането бях пъпчасала ужасно.При мен по раменете и гърба.Една рокля или потник не можех да облека.Оказа се че имам проблем с топлината, потта и дрехите и сега се мажа с някакъв лосион.Това лято е по-добре положението, но хормоните си оказват влияние и то голямо.

Усмивки, да кажеш после за тая книга отзиви.Аз така все си набелязвам книги и до там.Нито купувам, нито и чета.След раждането дето четох едно "Черно мляко", ама тя не е такава кака да си гледаме детето, а защо мама е леко изкукала след като се родих, пък нали много ме искаше, а сега май не е така.Общо взето ме друсна една депресия и книгата ми помогна да намеря вътрешен мир.Сега една на Пратчет ми е до главата, вечер аха да я разтворя и заспивам.За морето ще я отделя.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юли 07, 2015, 16:15:07 pm
Момичета, аз пък от бремеността се сдобих с тъмни петна по лицето и грам не са се махнали. Ако това знаете как се маха ще съм благодарна.
За книжките ще споделям :)
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 07, 2015, 16:17:58 pm
Момичета, аз пък от бремеността се сдобих с тъмни петна по лицето и грам не са се махнали. Ако това знаете как се маха ще съм благодарна.
За книжките ще споделям :)
Смайли, мисля че пак с лазер може, но трябва да се консултираш с дерматолог.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Jbrul в Юли 07, 2015, 16:36:13 pm
Jbrul, коригират и капиляри с лазер - аз съм правила консултация, но и това го правят само зимно време - лятно нещо си не можело... Аз обаче се отказах и реших, че ще си струва след бременността и така повече не съм задълбавала :) Иначе бих чула и за друг метод, ако можеш питай ;)

Ще питам. Смътно помня, че питах майка ми защо не лазерна корекция, ами другия метод е избрала. Аз нали все мноУ знам и реших, че нещо е назад с материала по темата  :lol: Та ми обясни тогава, че за този другия метод, колегата й казал, че се справя с капилярите "в дълбочина", докато лазерно се действало по-повърхностно и скоро пак избивали. На бегли спомени карам, ама нещо такова беше, като се видим - ще разпитам подробно и ще ти пиша. Майка ми е на 56г и при нас слабите съдове са си също генетичен момент. При мен не стана проблем от бременността, просто защото качих общо 11 кг от-до (от 53-54 на старта - за секциото бях 65), иначе ако се бях "нахипопотамила" като нея навремето - щях да съм в синки от-до и аз. Споменавам го, защото все пак сме предразположени да ни се пукат капиляри, а при нея след тази корекция - един не е избил, а стана 3-та година. Е, не е била и пак бременна де, а и е 57 кила и тя и не мърда от тях, доколкото тези неща са предпоставка. Но просто считам преценката й за избор на метод за по-обективна от тази на лаик (като мен) по въпроса, а и като гледам резултата все пак - чудесен е.

Кати, пробвай с "Витасин", ако искаш. Безопасен е при кърмачки и бремени жени и въпреки, че аз баш не съм фен на разни "пенкелер"-продукти - това го имам винаги у нас и винаги ми дава прекрасен ефект за разни кожни проблеми и раздразнения, при изгаряне ако мажеш - баси бързата регенерация на кожата пък. Поне 5-6 години го ползвам, че затова и позволявам да ти препоръчам да опиташ и с него. И гарантирано, ако не ти помогне за сегашния проблем - няма и да го задълбочи. Дано скоро мине каквото е.
http://apteka.framar.bg/11000344/%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC-%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BD

Смайли, в добрите козметични салони има един уред за пийлинг с много фин пясък, не му помня името, за СЗ знам къде има такъв и ест. с него работи квалифицирано лице. Виждала съм всякакви петна да изчезват след процедури с него вкл. т.нар. "старчески". Знам, че ей такива след бременност също се махат с него, защото много родили жени съм виждала в салона за тази процедура баш, по същата причина т.е. с проблем като твоя.  :D
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Рафаила в Юли 07, 2015, 16:52:52 pm
На мен микродермоабразио ми беше помогнало за пигментни петна,та мисля пак да си правя.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 07, 2015, 16:54:18 pm
Благодаря Jbrul, ще го пробвам.  :)
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Jbrul в Юли 07, 2015, 17:01:22 pm
На мен микродермоабразио ми беше помогнало за пигментни петна,та мисля пак да си правя.

Анджък, ей т'ва е "пясъчната процедура" която визирах, ми пусто ЕГН и сварен мозък - постоянно нещо забравям и ми се губи като дума/название  :oops: Много е ефективна наистина.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юли 07, 2015, 20:54:24 pm
Ааа, добре, благодаря ви   :bighug:
Тази процедура дори не я бях чувала, но сега влезнах да проверя. Пише, че се прилага и при стрии.


Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юли 07, 2015, 23:39:24 pm
47 Smiles, за петна не знам, ама според мен ще е нещо с дерматолог и със сигурност не лятно време (по слънчево). :?
Аз през бременността бях наддал по-малко от 8кг и седмица след раждането не си личеше че съм била бременна, влизах си в дрехи, всичкоооо. Но както Маги е писала, това хормоните в комбинация с нерви (домашни проблеми), кърмене и седене вкъщи зимата, та сега съм сигурно +10-15кг от преди да забременея и около +20 нормалното ми тегло :? Та затова започваме ударна диета с ММ (че и той се е поналял доста) тия дни. При мен за жалост без диета отслабване не се случва, а много мразя, но много ми тежат тия кг на телосложението, а по цял ден след дребното не става...
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: stoeka71 в Юли 08, 2015, 00:24:28 am
Абе момичета, кажете че има нова тема.....
Пусто с организацията за рожденния ден не успявам дори да ви прочета.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 08, 2015, 10:23:05 am
Хм, може да ме упрекнете, че не съм добра майка, нооо кърмене, некърмене, аз съм на диета!!!! През деня ям нектарини и банани, една купичка мюсли, през 2-3 дни чай за кърмачки и вечер хапвам малко салатка, пушена сьомга, или пуешко филе, таратор,  от време на време паста, а за десерт 2 блокчета черен шоколад. ММ се притеснява, че ще ми спре кърмата, направо му е фобия това. Аз обаче му казах, че ако не ги сваля сега тия килограми, кога ще ги свалям, на зима ли  :D?
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юли 08, 2015, 10:30:47 am
Кати, аз не бих те съдила, защото и на мен напоследък ми дойде байгън от изумени коментари що съм спряла....еми щото аз го кърмех един път дневно и без това и видиш ли сега той вече почти на годинка голяма драма...да не говорим, че той и сега си пие кърма, че имам още едно чекмедже във фризера (поне е имало смисъл от безумните месеци хиперлактация...). Само че аз докато кърмех и едно хранене да пропусна и веднага ми намаляваше рязко кърмата, така че си беше реален шанса да спре. Другото, което мен ме тревожеше ама не знам реално вярно ли е, че при отслабване знам се отделят токсини в организма и да не се предават в кърмата.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: magi_st в Юли 08, 2015, 11:12:53 am
Според мен ако диетата е добре направена, няма проблем да си има кърма.Приемайте достатъчно количество месо, течности, по-малко бял хляб, ориз, картофи и тестени и се движете.Без движение няма да се получи.Аз отслабнах но си нямате на идея какво тичане беше с Моника.В Плевен както знаете всичко е баири.Сутрин ставах, обличах я и слизах на центъра, там тррамбовах, защото тя не спеше ако количката не се движи и това часове, на обяд по баира на горе.След обяд същата процедура.Това си беше един голям фитнес.Отделно гледах да огранича тестото, да ям повечко салати, да не прекалявам със сладкото.Сега ме е страх да не върна свалените кила, че се заседях покрай работата.

Аз лично бих правила нещо подобно.За закуска овесени трици или мюсли, за обяд салата с някаква чисто месо на скара, вечер риба или малко картофи или яйца.Не се ограничавайте драстично.Отделно, че бананите засищат, но не са супер полезен плод за диети.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Jbrul в Юли 08, 2015, 11:43:25 am
kati_vm, това което си описала е едно чудесно, здравословно меню - читави храни, плодове, зеленчуци, течности... Кое джанъм да е проблем за кърменето? Аз на това му казвам здравословно хранене просто. И ако така се свалят килограми - то не е защото гладуваш и нещо започва да му липсва на тялото ти, а защото (както сигурна съм знаеш) балансираното меню, с качествени съставки - просто води до добро усвояване на храната, а не до трупане на излишъци във вид на мазнини тук-таме. Има майки вегетарианки и то не малко, има майки за които обичайният начин на хранене е като описаното от теб (например аз) - нито имат проблем с кърменето, нито с качеството на кърмата. Няма логика да имаш и ти. Ти просто не гладуваш, не правиш някакви екстремни (и глупави неща), като например да стоиш гладна 5 дни, на 6-я да изядеш 2 ябълки и после пак 5 дни глад. Виж, ако беше така - да очакваш проблеми някакви, ама няма такова нещо при теб.
Аз да ти призная, даже не разбирам защо на това му казваш "диета"  :lol: То така излиза, че аз съм на диета перманентно, пък аз не съм. Много хубаво си ядеш, особено пък сега лято и жеги - бива да се хапват по-леки неща и да не се прекалява с количества и без друго. Бонусът е, че като не правиш някакви екстремни неща - ще си свалиш излишните ти килограми точно както е правилното и трябва да се случва - постепенно, но трайно. Резките промени в теглото (и в двете посоки) са вредното за всеки организъм и объркват функцията на всичките ни системи и от тях трябва да се пази човек. Относно състоянието на кожата - също е важно да няма резки пикове и падове на телесната маса, защото така кожата не може достатъчно бързо "да последва" промените и - на ти стрии, или пък висящи кожи, при рязко сваляне на кила. Та изобщо няма за какво да се тревожиш в случая, точно напротив - много хубаво правиш и се храниш здравословно.  :D

Знаете, че тия глупости и бабини деветини с "ама ти си бременна и сега яж за двама" - са си точно глупости, не по-различни от "сипи му на бебето морска сол в коритото, че да не му миришат краката като стане голямо".  :lol: Не по-малка глупост е и кърмачката да се тъпче буквално с де що й се изпречи храна пред очите, че "да имала кърма". Аз и такъв случай съм виждала да ви кажа, при жената на братовчед ми, която кърмеше и нагъваше количества подходящи за състезател по сумо тогава. И обясняваше, че то сега така, сакън да не й секне кърмата, пък онези към 40 кила излишни - щяла да си ги свали като спре да кърми. Аз нали съм си коравосърдечна, изкоментирах пред родата тогава, че с това кърмене - просто си оправдава лакомията в момента и дори тя го осъзнава, иначе няма да се оправдава нон стоп по темата, при все, че никой не я е питал защо така се тъпче. Разбира се, родата ме обяви за "пълна гад"  :lol:  и щяла съм да видя, тя сега заради благото на детенцето само така, после щяла да се стегне и да свали... Разбира се, спореше се с мен по въпроса с наличието на кърма изобщо и твърденията ми, че няма връзка "свинстване - кърма в изобилие" са пълна "ерес" и "ти пък все много знаеш". Е, то това детенце става на 8 години след месец, мадам от тия 40 кила и досега не е свалила ни грам, нито пък спря да се тъпче като за световно и не, не го кърми до 1-и клас детето, кърми го нямаше и година. Ми просто си е лакома жената и си яде, ама здравата и то все едни такива - банички, тортички, кексчета, пърженко, паниранко... Нейна си работа де и килата са си нейни и високото кръвно и холестеролните плаки - тоже. Родата разбира се още преди години си преосмисли позицията по въпроса и рече: "Бреййй права беше, то просто лакомия това"  :lol: Еми на мен не ми е важно да съм права за каквото и да било, просто като слушам глупости за нещо и някак не ми издържат нервите да си премълча, поради което съм вечно крива и лоша мноУ ясно.
Достатъчно е кърмачката да не гладува в буквалния смисъл на думата. Макар, че като се сетя за онези в Сомалия, дето масово и хронично гладуват - гледам пак си кърмят и те, та нали....не ще да е в плюскането разковничето за тия неща. ;)

Mousyt, има нещо такова с токсините при определен вид диети, ама т.нар. "детокс". Примерно рязко спиране на прием на всякакъв алкохол и боклучава храна, цигари...и за някакъв период пък организмът ударно се пречиства и "изхвърля" тези натрупвания в него. Честно казано, много отдавна съм чела по тези въпроси и не помня точно какъв беше механизмът и защо, но не беше свързано с отслабването само по себе си. Като визуален ефект, това съм го виждала при приятелка, която от раз спря цигарите и алкохола, ама напълно. И за около месец - наистина имаше един пепеляв тен, едни пъпки й избиха, помня че се шегувах и й казах да почва веднага да пуши пак, че заприлича на вещица.  :lol: Мина този период (явно това е било чистенето на токсините) и мацката после такъв свежарски вид и прекрасна кожа придоби, че не я бях виждала така откакто я познавам.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 08, 2015, 13:19:19 pm
Благодаря за подкрепата! Аз да ви кажа много се дразнех на свекърва ми като разправяше по време на бременността ми как тя като била бременна,  напълняла само 7 килограма и после като излязла от болницата все едно не била раждала. Е 100 пъти го повтори това нещо, вярвайте ми, направо ме втрисаше. А на мен ми се ядеше като бях бременна и то доста. Затова, както вчера ви писах от 70 кг при забременяването, та на 100 кг завърших. И сега свекърва ми като ме види:" аууу много си отслабнала, браво, браво". Но ние не живеем заедно, слава богу и тя не знае какво ям през деня. Ако знаеше, майко мила, щеше да има едно опяване, не е истина.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Jbrul в Юли 08, 2015, 13:38:51 pm
Уфффф, много ме дразнят ей такива хора мен, дето просто извадили късмет с генчето им е лесно да са си като фиданки, все тая какво и колко ядат, дали са били бременни, дали не... И ти го казвам в качеството си на един от тези хора. НИКАКВА лична заслуга нямам аз, че ми е такъв организма и не ми се налага да се съобразявам с куп неща, че да си бъда на килограмите на които съм. Нещо повече - може и по природа просто да нямам склонност да ям боклучава храна (също не ми е лична заслуга), но съм чревоугодник, никога не се лишавам от нещо дето ми се хапва и пийва и съм си мислила каква мъка би ми било, ако качвах кила "от въздуха" и трябва да се лишавам цял живот от това и онова, с цел да бъда с еди какъв си вид. Намирам за проява на много лош вкус (да не ползвам друга дума), някой като мен - да пляска подобни на коментарите, които си чула ти - на човек, който просто има друг тип гени и много по-лесно качва много кила, дори да не преяжда и да внимава какво и пак така става. При много хора при това, не е някакъв прецедент нечуван зер.
Пускай си покрай ушите на свекърва си глупостите, няма друго разумно решени, че иначе трябва да се изпокарате, което е излишно и глупаво. Тя нали е "слаба и прекрасна" бе? Ми да си се радва и самовъзхищава там и толкова. То пък щото голямата красота да имаш анорексичен вид, какъвто аз пък често съм добивала...
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 08, 2015, 14:07:18 pm
Уфффф, много ме дразнят ей такива хора мен, дето просто извадили късмет с генчето им е лесно да са си като фиданки, все тая какво и колко ядат, дали са били бременни, дали не... И ти го казвам в качеството си на един от тези хора. НИКАКВА лична заслуга нямам аз, че ми е такъв организма и не ми се налага да се съобразявам с куп неща, че да си бъда на килограмите на които съм. Нещо повече - може и по природа просто да нямам склонност да ям боклучава храна (също не ми е лична заслуга), но съм чревоугодник, никога не се лишавам от нещо дето ми се хапва и пийва и съм си мислила каква мъка би ми било, ако качвах кила "от въздуха" и трябва да се лишавам цял живот от това и онова, с цел да бъда с еди какъв си вид. Намирам за проява на много лош вкус (да не ползвам друга дума), някой като мен - да пляска подобни на коментарите, които си чула ти - на човек, който просто има друг тип гени и много по-лесно качва много кила, дори да не преяжда и да внимава какво и пак така става. При много хора при това, не е някакъв прецедент нечуван зер.
Пускай си покрай ушите на свекърва си глупостите, няма друго разумно решени, че иначе трябва да се изпокарате, което е излишно и глупаво. Тя нали е "слаба и прекрасна" бе? Ми да си се радва и самовъзхищава там и толкова. То пък щото голямата красота да имаш анорексичен вид, какъвто аз пък често съм добивала...
:D :good_post: Принципно точно такъв е случаят с нас двете, относно гените. Мдаа гледам да не се карам с нея, че идва от време на време на гледа бебка.  :)
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юли 08, 2015, 15:01:03 pm
kati_vm, Джбрул както обикновено го е обяснила много добре и много подробно :) Реално не трябва да се създава шок в организма (аз попринцип това разбирам под диета) - рязка промяна в стила и количеството храна и прочие. Всичко останало си е хранителен режим и щом ти се чувстваш добре, значи всичко е на шест.
Аз за жалост съм от тези както казахте дето пълнеят от въздуха. Такава съм си от преди да забременея и така съм си от раждането. Според докторите е заради СПКЯ-то и хормоните и не знам дали е точно пряко свързано, ама има нещо вярно :( Аз килограми бавно и полека не качвам - винаги е ударно под стрес или нещо такова докато разбера и хоп +10кг и свалянето става само с диета. Аз също прилагам ежедневно режима на Маги, и ние си имаме баир у наше село, Матей също като Моника има сензори за движение на количката, но освен че краката ми заприличаха на тези на сестрите Уилямс друга полза не видях :lol: Просто направих страхотна мускулатура и в момента имам един много здрав и набит вид, ама килограми да сваля цък. И за пример ще дам, че всеки ден в Студентски град засичам една майка с количка дето е слаба като фиданка, и всеки ден дъвче от най-мазните и тестените закуски дето се продават там. Аз обикновено не успявам да закуся защото бързам да излезнем с дребния и изяждам в движение един банан или няколко кайсии... Та така :)
Странното е, че точно онзи ден разсъждавах по темата, защото на РД на баща ми един близък ми направи приятелска забележка "Да внимавам с килограмите" и се чудех, когато човек казва подобно нещо на друго същество (дори с най-добри чувства!), дали си вярва, че въпросният не знае че е напълнял? Или може би така се харесва (що пък не), или има здравословен проблем и не може да отслабне....въобще каквато и причина да ми хрумна човекът да е така, то един такъв коментар освен да засегна никаква друга полза няма. Е слава богу в моето семейство всички са чревоугодници и пълнички и коментари като на Кати на свекърва и са рядкост :wink:

Сега за да не сме съвсем спам, да се похваля че дребния ходи все по-уверено, изправя се сам и сяда вече сам, ако има за какво да се хване. Тая работа с изправянето без упора не му се отдава, ама пак има напредък :)
Стоека, страхотен рожден ден на малката пораснала Мария :P Ще чакаме да разкажеш подробно за тези, на които ни предстоят организациите ;)
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: magi_st в Юли 08, 2015, 15:48:07 pm
Всичко е строго индивидуално.При мен действа това, но при друг със сигурност не.За това намерете вашия спорт.Аз не съм от хората дето гена им е слаб.Цял живот се ограничавам в храните.А съм се отпуснала, а съм качила 5 кг за норматив.Хашимотото допълнително помага да качвам кила, а ги свалям още по-трудно.
Сега поне можете да си осигурите повече движение и по-лека храна.Зимата като заседнем на свинско и винско и става свинско буквално  :lol:
Моника днес стана в 6,30, щях да се гръмна, като снощи заспа към 23,30.После в 9 вече прилягваше и двете легнахме да спим.Е аз не можах, но тя поспа до 11,30.Днес тотално объркан режим.

Стоека, ще чакам разкази от първия рожден ден на Мария.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: ra4ko75 в Юли 08, 2015, 16:36:23 pm
Stoeka71, Честит Първи Рожден ден на малката Мария! Да ви е жива и здрава, и много радостни моменти ви желая.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: bonbolini в Юли 10, 2015, 09:04:21 am
Здравейте, ние вече една седмица сме при майка ми. Ще стоим още една - много е хубаво: чист въздух, спокойствие, малкият обикаля с проходилката из двора, спи си от 21.30 до 8.00 - абе - идилия. Даже вече пропълзя  8) и от легнало положение се изправя и сяда  :lol:
При мен по време на бременността качих 32 кг, които без два успях вече този месец да махна, но преди ходих по 3-4 пъти на седмица на фитнес и на акваспининг и бях стегната, а сега просто съм си отпусната, с коремче  :( Опитвам се поне някакви клякания и коремни преси да правя, но ме помързява, а и няма кой да гледа малкия да ходя да поспортувам сутрин поне, че вечерта съм достатъчно грохнала...
Важното е , че сега ще почина при нашите, после август месец пристига свекито и само се заканва да вземе да погледа малкия на село  :D
А аз имам да търся разни неща, свързани с кръщенето, което ще правим септември месец, така че ви оставям.
Прегръдки и целувки на всички бебешори и мамите им... и Рачо , разбира се :lol:
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: meshko106 в Юли 10, 2015, 09:36:57 am
kati_vm, прекрасно разбирам, че искаш да свалиш килограмите, но наистина периодът на кърмене не е най-удачен за диета. при мен кърменето страшно помогна да сваля по-бързо килограмите, макар че с втората бременност бях качила с 3 кг. повече от първата, но се възстанових много по-бързо и кърменето имаше основна роля. Обаче от четвъртия месец започнах много да тренирам -4-5 пъти седмично зумба, тае бо и фитнес. Като добавя и липсата на сън, че малкият спеше по много малко и работата, защото не спирах да работя и си свалих излишните килограми. трябва да кажа, че никога не съм се хранила за двама, но гледах да се храня достатъчно и разнообразно, за да мога да кърмя. Планът беше напълно успешно изпълнен -кърмих година и 2 месеца и станах 53 кг. Така, че аз горещо те съветвам да наблегнеш на тренировките, а не на драстични диети.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 10, 2015, 10:16:50 am
kati_vm, прекрасно разбирам, че искаш да свалиш килограмите, но наистина периодът на кърмене не е най-удачен за диета. при мен кърменето страшно помогна да сваля по-бързо килограмите, макар че с втората бременност бях качила с 3 кг. повече от първата, но се възстанових много по-бързо и кърменето имаше основна роля. Обаче от четвъртия месец започнах много да тренирам -4-5 пъти седмично зумба, тае бо и фитнес. Като добавя и липсата на сън, че малкият спеше по много малко и работата, защото не спирах да работя и си свалих излишните килограми. трябва да кажа, че никога не съм се хранила за двама, но гледах да се храня достатъчно и разнообразно, за да мога да кърмя. Планът беше напълно успешно изпълнен -кърмих година и 2 месеца и станах 53 кг. Така, че аз горещо те съветвам да наблегнеш на тренировките, а не на драстични диети.
Здравей, по принцип и аз съм изключително за тренировките и разходките. Въпросът е, че няма кой да гледа малката, за да ходя да тренирам накъде, остават само разходките ;-). Имам един крос тренажор в къщи и него мисля да почвам да покарвам тия дни.
Поздрави на всички!
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 10, 2015, 12:00:07 pm
Здравейте, в Чочко и Бочко има отстъпка от 30%, тъй като правят 5 години. Поръчах едни неща, да видим ще има ли и по тях петна.  :wink:
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: meshko106 в Юли 10, 2015, 13:22:43 pm
kati_vm, прекрасно разбирам, че искаш да свалиш килограмите, но наистина периодът на кърмене не е най-удачен за диета. при мен кърменето страшно помогна да сваля по-бързо килограмите, макар че с втората бременност бях качила с 3 кг. повече от първата, но се възстанових много по-бързо и кърменето имаше основна роля. Обаче от четвъртия месец започнах много да тренирам -4-5 пъти седмично зумба, тае бо и фитнес. Като добавя и липсата на сън, че малкият спеше по много малко и работата, защото не спирах да работя и си свалих излишните килограми. трябва да кажа, че никога не съм се хранила за двама, но гледах да се храня достатъчно и разнообразно, за да мога да кърмя. Планът беше напълно успешно изпълнен -кърмих година и 2 месеца и станах 53 кг. Така, че аз горещо те съветвам да наблегнеш на тренировките, а не на драстични диети.
Здравей, по принцип и аз съм изключително за тренировките и разходките. Въпросът е, че няма кой да гледа малката, за да ходя да тренирам накъде, остават само разходките ;-). Имам един крос тренажор в къщи и него мисля да почвам да покарвам тия дни.
Поздрави на всички!

Kati_vm аз тренирах вкъщи. Имам свалени най-ралични програми с тренировки. Изпращах каката на училище в 8 и още преди да съм пила кафе, започвах с тернировката. направо не знам как успявах, но се налагаше да използвам малкото време, в което Явор спеше. А пък и като започнеш, то постепенно се запалваш и така. Успех.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 10, 2015, 15:07:58 pm
Благодаря! :)
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юли 11, 2015, 12:10:43 pm
Леле, ама всички се умълчахте нещо :lol:
Ние преди два дни бяхме на зъболекар с малкия и вече може да се плези, разбирайте отрязаха му юздичката. Всичко мина супер безпроблемно, веднага щом спряхме да го държим мирен и да му бъркат в устата детето все едно нищо не му беше правено, само дето от време на време гледа леко странно какво е това нещо дето му се движи в устата :lol:, та да живее който е измислил лазерите :wink:. И за да ме приемете обратно в редицата на нормалните, да никне му кътник - вече е потвърдено от стоматолог, въпреки че няма други зъби още  8O
За щастие вече седмица такива страшни тръшкания и истерии не сме имали, но е в постоянен опит дя се налага и да се тръшка и ужас. Ох, събуди се....
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 11, 2015, 14:44:57 pm
Здравейте, аз да споделя как се развиват нещата с нашето подсечено дупе. Вече десет дни сме добре, като редувам мазане с Пиоктанин 1% плюс един правен крем около намазаното с пиоктанина и Судокрем при следваща смяна на памперса. Ползваме памперси Либеро, като през деня ги сменям на два часа, максимум три и мием дупенцето с водичка  :). Сега ми препоръчаха вместо Судокрем да ползвам на Биодерма крема за подсичане. Ще пробваме и ще пиша какви са ми наблюденията. Хубав ден на всички!
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юли 11, 2015, 14:50:22 pm
kati_vm, радвам се че имате подобрения. Цялото това мазане и преобуване направо ми звучи страшно, но да чукна на дърво ние проблеми не сме имали, та не мога да си представя какво ти е. Дано решението е трайно и да размине :) Иначе на Либеро съм им фен, ама не знам защо 3ти размер е много дефицитен за откриване и покрай това минахме на Памперс :lol:
По темата с отслабването - трети ден диета, рано е да се каже, освен че издивявам за някои храни, а преди не съм ги яла, ама това подсъзнанието че нещо ти е забранено :P За капак се хванах да избирам торта и прочие неща за РД на дребния и съвсем се самонасадих :lol:
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 11, 2015, 17:14:13 pm
Здравей Mousyt, успех с диетата!  :)
 Понякога е доста досадна тази честа смяна на памперсите, но като си спомня какво беше дупето на София и ми призлява.....  8O Маймунските дупета ряпа да ядат. И ние в момента сме на Либеро тройка, купуваме я от Кауфланд, или от някои бебешки борси. Наистина е малко дефицитна.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: mishanta в Юли 11, 2015, 23:23:53 pm
Момичета, аз пък от бремеността се сдобих с тъмни петна по лицето и грам не са се махнали. Ако това знаете как се маха ще съм благодарна.
За книжките ще споделям :)

Усмивке, аз ползвах ТОЗИ (http://apteka.framar.bg/30002962/%D0%B0%D1%85%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%BD-%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC-%D1%81-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B2%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D0%B4%D0%B5%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B8%D0%B5-%D0%B8-uv-%D1%84%D0%B8%D0%BB%D1%82%D1%80%D0%B8-45-%D0%BC%D0%BB-) крем.
След Калина бях с много петна до 1годинка и 6месеца се изчистих с него.
С оглед цената бях скептично настроена, но се оказа ефикасен.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: jasmin_veni в Юли 12, 2015, 01:24:55 am
аз виждам, че няма да се свалят лесно килата този път, но пък изненадващо се чувствам добре в кожата си. Забременях 59кг. сега съм 64-65кг., което за мен е много, от години поддържах 57кг., но преди двете бременности се качваха на 59кг.
Само дето този път не си го слагам на сърце.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юли 12, 2015, 14:03:03 pm
Jasmin, щом не ти тежат е най-добре  :D
Аз визуално хич не съм си ги сложила на сърце, защото никога не съм била слаба и без това. Обаче моите са 15-20 отгоре и мноооого ми тежат.
Ние сме в парка. Дойдохме към 10 с идея да се приберем в 14 за да спи вкъщи, но той както тичаше и яде заспа на път за колата и сега ще го чакам да се събуди. Втори ден пак е неспокоен, заспива и се събужда скоро и после е крив и въобще не знам как да планирам деня-вкъщи и на двамата ни е тясно, а навън къде да се мотаем сами мен ми е скучно. Добре поне че е прохладно....
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юли 13, 2015, 14:25:03 pm
Мише, мерси за инфото за крема. В нашата аптека го няма, но ще се опитат да ми го намерят.

Момичета, гледам че обсъждате килограмите. Аз имам обратния проблем. Прекалено кльощава съм. Хапвам си, но не качвам. Такъв ми е соя, както се казва. Малко повече сланинка имам точно там, където не е хубаво - на ханша. Освен това не спортувам и съм отпусната.... Абе тъжна гледка  :lol:
За статистиката, по време на бременността качих 10 кг. Свалих ги за 2-3 месеца, но аз буквално нямах време да ям тогава  :lol:

Дани напоследък стана по-смел в ходенето. До скоро навън ходеше само за ръчичка и само вкъщи се пускаше, но тук от 4-5 дни и навън вече се пуска.

Днес за пръв път го заведох на детската площадка (досега го водех в двора на едно училище да си играе). Взе камиончето на едно дете и то като си го взе, Даниелето се разпищя. Събуди едно бебе дето едва го бяха приспали. Набързо си тръгнахме от там.
Сгреших този път че излезнахме с раничката - хем беше жега, хем ходих да пазарувам и се натоварих с едни чанти. Но и с количката ни е трудно в момента. Научи се да я бута и сега трябва да го държа него с една ръка и с другата количката докато я бута.

Напоследък заспива по-трудно. Вечер, както го бях научила да заспива към 21.30 ч., сега едва успявам да го вкарам в леглото в 22.30 ч., но сутрин в 6.30 пак е кукуряк.

Много беше сладък, когато баща му дойде да ни вземе. Така му се радваше - примигваше, все едно не може да повярва на очите си, започна да му показва разни номера, за да го впечатли и само се усмихваше. Трябваше да му направя клипче  :P
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: ra4ko75 в Юли 13, 2015, 14:55:57 pm
47 Smiles, добре дошла след гостито. Не се притеснявай, че Дани е взел играчката на друго дете, нормално е на тази възраст да го привличат непознатите за него неща. А това че се е събудило бебето на площадката, не може да му се пази тишина, те децата затова са деца и крищят, плачат. В такива ситуации тепърва ще се изпада често. Марти и той много често от бебе още иска да играе с чуждите неща, макар че мъкнем един камион с играчки на площадката. Но почна вече да пита дали може да си вземе, пак е растроен като му откажат , но вече осъзнава че не са нашите играчки.

Да не казвам голяма дума, но Габи вече от  седмици си заспива сама в креватчето. Сега пък се притеснявам като се приберем в Бялгария и от време на време като се налага да спи без кошара, как ще се приспиваме. А колко е ящна само, на моменти ме учудва какви количества поглъща това дете, само да види че някой яде и тя протяга ръцете да получи  8O. Ходи си вече много добре, даже се опитва да бяга като види че Марти бяга. Днес падна от кошарата си, като се надвесваше да види кой е в стаята, тати трябва да ни свали сега на последното ниво. И Габи като чуе че се прибира баща и бяга да го види и даже казва тати, преди беше по-резервирана към него. С една дума расте детето  :D.
За килограми не ми се говори, че след втората бременност качих много. Аз по време и на двете бременности качих най-много 13 кг, след родилния дом първия път дори си влизах в дрехите, но след това като спрях да кърмя и се напомпвам жестоко. Втория път дори и корем си имам още  :(. Но какво да се прави, като не може с добро ще се включват диети.
Приятен ден на всички! Като гледам как са ни уредели редиците, повечето сигурно летуват вече.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: rumyanau в Юли 13, 2015, 15:03:08 pm
Летуваме, само че вкъщи :) С басейна на терасата :)

Теди се научи да се върти от гръб на корем. Утре сме на ваксини - ще настоявам и за Ротарикс, въпреки, че личната лекарка не е много ентусиазирана от моето желание.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 13, 2015, 18:06:10 pm
Нашето педи ни разубеди за Ротарикса. Каза, че за София конкретно не била необходима, освен това Ротарикс не ваксинирала срещу всички Рота вируси.
Аз по- съм съгласна да й сложа като стане на годинка ваксина против хепатит А. Не сме го обсъждали с педиатърката. Живот и здраве ще видим.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: rtfrtf в Юли 13, 2015, 22:02:37 pm
Привет и от нас с Иво. Чета ви, понякога ви четем, по-скоро Иво мрънка да му пускам Маша и Мечока. И аз пускам, ама само по един епизод.
Гледам за диети си говорите, а мен ме гони перманентен вечерен глад. Имах останал чай за отслабване и го подарих на една приятелка, че много пипкаво. То засега смятам, че не ми се налага, но истината е, че ме мързи. А и трябва да имам сили да тичам след терминатора. Обяснявам му, че се е нацапал като прасе  :a_pig_01:, а той ми отговаря с "Грух!" Изобщо много смислен диалог,  :D

Смайли, добре завърнала се. Има някакви сборища (безплатни творчески занимания за деца на открито) до северния вход на ОКИ Искър. Понеделник, сряда и петък от 10:00 до 14:00 часа.

Влязох отново в изтрещелите редици. Вчера видях, че Иво спи с отворени очи и с целия си мозък взех, че го събудих, та му обърках дневния режим. После се зачетох в нета, било по-скоро нормално и се израствало. За капак на детската площадка едно дете ми поиска храна (бисквита), а мамата никаква я няма да каже може ли. Друга мама ми обясни, че това дете редовно така прави и аз пак в ступор - няколко паралелни мисли накуп за кратко време в обърканата ми глава. Питах го къде е майка му, посочи ми. Пратих го да пита майка си, казала била, че може и му дадох да си вземе една бисквита. След известно време дойде да иска пак бисквити и аз му обясних, че ще си развали вечерята.
Ние сигурно ще отидем за 2-3 дни при моите родители, да му се порадват малко на терминатора, а брат ми ще спи у нас, че аз съм бъзла.
И нещо, което не разбирам за третирането на тревните площи - първо пръскат с препарат срещу нещо (кърлежи, комари, бълхи), а по-късно през деня косят. Според мен първо трябва да окосят, а после да пръскат, ама може моята логика да е сбъркана. Днес в целия квартал бяха пръскали срещу бълхи и ходихме по улиците, че в тревите не можеше. Преди пръскаха на различни квадрати и имаше къде да се ходи. Най-много утре да се занесем до някой парк с градския транспорт.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: rumyanau в Юли 13, 2015, 22:20:18 pm
Кати, аз се наплаших от стомашните вируси. Баткото на 6 месеца много зле изкара един такъв, съмняваха се дали не е ротавирус. При все, че при него добра хигиена пазихме. Сега няма как. От тогава съм си обещала, че второто бебе ще го ваксинираме. То е ясно, че вируси много, но поне от нещо да е предпазен. Мен ако питаш и ваксина срещу варицела бих сложила. Но в България май няма.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: blue_sky в Юли 13, 2015, 22:27:20 pm
Моите и срещу ротавирус, и срещу шарките, вкл. варицела, са ваксинирани.
Руми, не се продава в България. Права си.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юли 13, 2015, 22:38:37 pm
Руми, и ние сме с басейна на терасата. Сменихме го с по-малък, че старият беше много голям и трудно се пълнеше.
На Дани като му кажа - хайде баня или хайде навън и пощурява. Това са му двете любими неща след млякото  :lol:

Ра4ко, и Дани е като Габи за яденето, а само преди 2-3 месеца се оплаквах, че не яде месо и зеленчуци  :lol:

Аз съм пас относно ваксините. Слагаме задължителните. За доброволните никога не съм се интересувала. И аз самата никога не съм си слагала противогрипна ваксина, въпреки че фирмата ни ги слагаше безплатно (да не се разболяваме, а да си работим  :lol:). Предполагам, защото не съм се разболявала сериозно и затова не съм го мислила.

Rtfrtf, "терминатор" значи  :lol:

Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Lary75 в Юли 14, 2015, 11:07:19 am
Аз имах намерение да сложим на дребния тази седмица ваксина срещу Хепатит А, но я отложихме. Предната седмица беше кошмар при нас. Беше болен с температура - стигна до 39.7 градуса, повръщане и т.н. След като мина температурата, се появи обрив по ръцете и краката. Оказа се, че е розеола, което било някакъв вид шарка и било много типично за децата на 2-3 години. Лошото е, че ни казаха какво е, след като избиха пъпките. А дотогава бяхме в неведение и откачахме от тази температура. Мина, ама още не мога да се освестя :( Втриса ме какво ще бъде, когато тръгне на градина. Сега не ходи и пак лепнахме това, а после...
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: mih в Юли 14, 2015, 11:16:38 am
Привет:)

Ние уж сме на морето, но не летуваме....:( Тати няма време и само някоя събота неделя да слезем към морската и туй то.
Те не спят навън само дремват всеки по различно време по 30 мин и кривиии после.
А вкъщи ги приспивам и повече спят. Сякаш шумът им пречи навън много да спят.
Ох и да ви кажа днес  Ивона падна от спалнята ни:(
До нея бях и още нз как стана..... И по гръб падна между спалнята и нейното легло се освободило място тъкмо за нея да падне.... Ужас ужас
Слагам ги по леглата абе пазя а накрая до нея бях..... Протегнах се не успях свлече се:( и се захласна и аз цялата треперя едвам я взех... Пуснах бейби тв и спря веднага да плаче
Ох, много съм тъпа..... Трябва ли да я заведа на лекар за какво да гледам. Знам че ако е сънлива не е хубуу
На земята знам трЯбва вече да оставям но пусто тука в една стая жувеем няма място..... Но ще го озмисля
Там е работата че бях до нея и леглото мислих е близо но точно днес не било явно от люлеенето и го избутваме:(
То голямо люлеене тя постоянно се буди и е някакъв ад
Та така при нас:)
По късно пак ще пиша
Събуди се тя
Ей затова не мога да пиша а много неща искам да ви кажа
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: magi_st в Юли 14, 2015, 14:16:36 pm
Мих, нормално е това падане.КОлко още ще падат.Знам че ти е притеснено, но се успокой.Ако е спокойна, весела не се успива значи всичко е ОК.Моника колко пъти вече се е изтърсвала от спалнята.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: rumyanau в Юли 14, 2015, 14:35:56 pm
И аз много се притесних, като падна за пръв път Мони. Бяхме на гости на свекървата и тя ми каза същото - колко пъти ще пада още. Аз, естествено, не повярвах, ама права беше жената :) Само следиш за тревожни симптоми и всичко ще е наред
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: ra4ko75 в Юли 14, 2015, 14:44:15 pm
mih, както е писала magi_st не се притеснявай, наблюдавай я да не е сънлива. И Габи е от падащите, вчера даже падна от кошарата си. А като почнат да ходят и бягат и там е едно падане  :lol:. Аз от 2 седмици съсм се заела с основно чистене в къщи, че нещо бях позанемарила - бърсане на прозорци, пране на пердета, разчистване на гардероби. И докато оправя от едната страна то от другата е пак за чистене  :lol:. И нали си имам и добри помощници. Ето като в това клипче сме цял ден  :)
https://video-vie1-1.xx.fbcdn.net/hvideo-xfp1/v/t42.1790-2/10987540_795936147154203_1706248260_n.mp4?efg=eyJybHIiOjQzMywicmxhIjo1MTJ9&rl=433&vabr=241&oh=cc118ad232e7b5bb52ea9f6b57922644&oe=55A51D2D
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Lary75 в Юли 14, 2015, 15:53:35 pm
Момичета, по повод паданията навън, сега се сетих да попитам. Какво носите в себе си, в случай че детето падне, ожули си крак или ръка? Аз мъкна един йодасепт, марлички и лепенки, но ще се радвам, ако дадете някоя друга идея. Засега, за щастие, не ми се налагало да ги ползвам, независимо че дребният постоянно пада като прекалено много се въодушеви да тича.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юли 14, 2015, 16:37:13 pm
Мих, няма как да не ти стане криво, ама се случват такива неща. Матей до скоро не беше падал от никъде, хем аз постоянно го оставям без надзор на леглото, на дивана,....ама той си е кротичък. Бабите само викат по мене :lol: Последните дни обаче го хванах, че вече е доста по-стабилен, ама все разчита мама да го вдигне, да го държи, да го хване и реших че трябва да свиква да е по-самостоятелен и вече имаме няколко цицини :lol: Е той се успокоява 30сек след като го гушна а и после продължава да дивее, така че със сигурност му няма нищо, но май аз трябва да свиквам :lol: Ето например вчера го пуснах сам с уокъра, а аз вървях след него с ръце посегнали под мишниците му ако тръгне да пада да го хвана и не знам как стана за секунди и назад по тил. Това да падне седнал още го тренираме :?
Иначе днес бяхме на консултация и младежа е качил 700гр 8O и вече е 8200. Питах педиатърката да не би да го прехранвам нещо и тя каза, че за него не е много че още си наваксва, ама след като няма усет за храна да го ограничавам, че не е добре много да бърза с теглото :) Сутринта точно преди да тръгнем за болницата ми се стори че има леко температура и успях да измеря 37 (то не бе бой, не бе въртене....), но тя го прегледа и му няма нищо (да не говорим как се хили и закача с докторката а мен бие и рита :x) та вероятно е зъби нещо....
Да се оплача също какво ни се случи вчера. Не беше повръщал от седмици и аз бях супер доволна и вчера понеже не му бях поръчала детска кухня му дадох да яде един буркан с пуешко и зеленчуци на бебевита и ме окъпа на два пъти 8O, имаше киселини, кашляше и се давеше до вечерта! Започвам да си мисля, че нещо в готовите пюрета може да го е провоикрало да порвъща, защото поспря точно след като почти не съм му давала, а сега връщайки назад се сещам, че баш от морковените на бебевита дето цапат като за световно най-е повръщал :(
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юли 14, 2015, 17:11:10 pm
Mih-че, и Дани е падал 3 пъти от спалнята.... а един път се опита да падне от повивалника, но там вече го хванах.
Случват се такива неща, колкото и да внимаваме  :(
Тази сутрин например, не искаше да заспива и го сложих на спалнята до мен. Там заспа и реших да не го местя, но през цялото време треперих да не се събуди без да разбера, че аз бях в другата стая, и да тупне.

Ра4ко, а Габи, щом от леглото е успяла, да не стане втората Стефка Костадинова?!?  :lol: Браво за почистването  :P

Lary75, едно бебе на моя позната беше с вирус и висока температура и после му избиха пъпки навсякъде и по много. Казаха им, че е от вируса.... Няма да се учудя, ако е едно и също, но едните лекари са го диагностицирали като Рубеола, а другите не.
А за паданията нищо не нося като сме навън. Вкъщи си взех Арнигел за синките и Йодасепт за откритите рани.

Mousyt, Дани чак сега се отпусна отново да бута уокъра и даже се научи да прави завойчета с него. Вдига го целия и го мести в желаната посока. Имаше един период, в който много го беше страх да се хваща за него. Така че Мати е голям смелчага.  :D Може и да не му понасят тези пюренца наистина.

Ние днес излизахме с количката. Дани я бута, аз го държа с едната ръка, с другата държа количката и торбата с боклука едновременно. Голяма сме картинка. Почти бяхме стигнали там, където отивахме, когато най-накрая даде да го сложа в количката.  :lol:
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: magi_st в Юли 14, 2015, 17:29:29 pm
Аз нося Арника гел и йодасепт.Както съм казвала Моника много пада.Тя тича, катери стълби, опитва се да слиза сама 8O пързалки, люлки, навсякъде е.И съответно целите и крака са в рани и са сини.

Аз нали проходилка не ползвах, оставях Моника да ходи по мебелите и като усетех че се е изморила и дърпах дупето назад.Така се научи да пада на дупе :) Същото е и със слизането по леглото.Оставях я да пълзи по него и като наближеше края на леглото я обръщах с крачетата на долу и леко я издърпвах, за да види че стъпва така на земята.Не че не е падала, но са малко пъти.Е сега се изтърси тия дни, защото се лигавеше и се въртеше по леглото и си пееше.Детски работи.

Нашата госпожица започна да сричкува.Мамосва ме яко, като види татко си е едно тата и се разтапя, баби и дядовци ги гони, носи телефона, вика ало и нещо си приказва на бебешки.НЕ говори, просто разни звуци и малко думи, елементарни.За мен това не е говорене.

Усмивки и на нас ни е кеф да си бутаме количката.Голяма е драма с нея.Има си и бебешка количка, само дето я разнасям напред назад, никакво внимание не и отделя.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юли 14, 2015, 18:23:35 pm
Маги, Арника гел и Арнигел различни ли са? Аз имам второто.
Сигурно се разтапяш като ти каже мама  :P

Дани също казва някои малки думички като: мамO (ако каже мама, това е ам ам всъщност), татE, какO, ало. Има и някои доста неразбираеми - обувки например са бобо.
Като го питам как се казваш, отговаря Нани вместо Дани  :lol:
Брои до три, но само аз го разбирам, защото звучи така: но, те, тли  :lol:
И с това му се изчерпва май запаса. Иначе неразбирами неща непрекъснато дърдори. Като види дете и започва да му говори на неговия си език. Не веднъж са ме питали дали го разбирам  :lol: или какво каза  :lol:
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: stoeka71 в Юли 14, 2015, 18:36:34 pm
Арника и аз ползвам. Мария е в синини, не може още да ходи, държа я и тя се катери дори по мен. Не ми се мисли като проходи.
И тя брои - но, де, ти... до 3 е така но брои по пръстчетата. Понеже така я учих.
Казва мама, тата, баби, ай за ало и слага до ухото телефона. Отскоро е ап, май за чорап иде реч.
Казва еми, за да я носим и т.н.
Многи са снешни с бебешкият си език.
Научих я да показва, че е на една година и едновременно и казва "на"
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: mih в Юли 14, 2015, 19:04:21 pm
Момичета, много ме успокоихте наистина:)
Благодаря ви:)
Така трябва да свикваме, но ще ми е трудно признавам си.
Ивона е голямо шило голямо :)хаха Да са здрави и да няма сериозни проишествия:)

Mousyt, много се кефя на Мати като кажеш за уолкъра:) Нали и ние сме си недоносени и знам как сме в очакване и лека тревога дали кога ще се преобърне, седне, проходи:)
Аз давам на бебевита пюрета на Ив , че Боби само няккои неща яде , та и тя повръща връща по - скоро , но не винаги. Тя си е от преди и тя повръщаща и е на моменти и тя.
Но трябва да обърна внимание кое пюре като давам, че да не е от това , че не е всеки ден дали пък не е кактос казваш от нещо определено.аз давам много готови пюрета.

Смайлииии, почина ли си:)

Лари, съчувствам ви за кошмара болно детенце:(

Стоека, Честита ти Рожденничка Мария:)
Да е много здрава и щастлива:)

Ние септември живот и здраве имаме рд :)
Mousyt, Мати другия месец и той:)
Ние сме с 1 месец По- малки:)
Избра ли торта:)
Как мислиш да празнувате:)
Има време уж, но като знам как лети това време и умувам как да стане , но не съм го измислила още де:)

Маги, Смайли, Стоека много забавно при вас вече хаха
Сладурчета малки:)
И аз ще взема гел мел кото трябва хаха
Сега ми е смешно ама после и аз успях да ревна пред таткото хаха




Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: stoeka71 в Юли 14, 2015, 21:21:53 pm
Аз се притеснявам от няколко месеца. Мария без причина започва да свива крачета и да се движи напред назад. Водих я на лекар, показах клипче. Обясни,че вероятно търсу внимание, второ искс дА се изправи и трети получават нещо като удоволствие. Получих съвет да махнем по скоро памперса и да й отвличаме вниманието.
Обаче, днес при условие че е без памперс отново същите движения. Стяга се и блуждае с поглед и вече съм силно притеснена. А като й се спи вече няма спиране. Не мога да я оставя в кошарата защото веднага почва. Т.е. в затворени пространства като кошара или количка е много зле положението. Да дадете съвет, спиред лекарите ще го израсте, но аь се притеснявам.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: pop4o в Юли 14, 2015, 22:00:56 pm
stoeka71, имахме подобен проблем, около годинката точно. малко по-различно беше, изпъваше крачетата.
и аз се бях изпопритеснила, водихме го на двама невролози, еег дори правихме, да не е нещо гърчоподобно както се изрази невролога.
всичко беше наред.
постепенно изчезнаха тия движения.
невролога каза че ако мога да го прекъсна или разсея не е притеснително.
аз му бях измислила едни зловещи диагнози.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юли 14, 2015, 22:09:42 pm
Stoeka, не успях да си представя какво точно прави Мария, но и аз си мисля, че ще го израстне.
Дани и той има една странност - стяга се целия и се отпуска и пак се стяга и пак се отпуска и това продължава по няколко минути, понякога дори по 20-30 мин. Пъшка силно докато го прави, все едно нещо го мъчи здраво, но не мрънка, както когато го боли. Понякога го прави докато го преобличаме, друг път, докато е в леглото или докато е седнал.  С баща му много се чудим от какво е.

Дани не може да покаже едно пръстче за 1 годинка. Вдига си цялата длан  :lol:
Момиченцата по ги бива в тези неща  :P
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юли 14, 2015, 22:24:33 pm
Мале, като ви слушам не е истина :lol: Матей нищо не може да покаже или да имитира или изобщо :lol: Имам малко време до РД да го науча поне да си казва годинката или да духа свещичката :)
stoeka71 и аз не схванах съвсем какво прави Мария. Матей като го сложа в леглото веднага се извърта с краката и започва да "ходи" по решетката.По някой път (като днес например) не заспива, защото не успява да си спре краката и чак се тревожа да не е с хипертонус. Другото е, като започне да реве жално че не му давам нещо и ръчичките му треперят 8O Оф, абе не ти помогнахме, ама дано си се поуспокоила че всяко дете си е със странностите и може би щом докторите казват, че няма нищо няма нищо :)
mih, поръчах вече тортата. Малко се изхвърлих, признавам, то детето няма да разбере, ама мама да си начеше крастата :oops: Тортата ще е под формата на буква единичка и ще е украсена с животинки - зебра, жираф,...и най-вече лъв (като зодията му). След тоста нерви с околните около празнуването съм обявила празник между 5 и 9 у нас и който иска да заповяда - ще има и деца и възрастни, ей така да хапнем тортичка :) Много много ми се празнуваше. Последните години дори когато сме имали възможност да празнуваме нещо по различни причини се е провалял празника, тази година аз имам юбилей, а скоро след това имаме и годишнина, а е доста вероятно мъжът ми да не е тук тогава и поне на детето рождения ден да е шумен :)

Момичета, как процедирате ако детето се изнерви около час, час и половина преди заспиване, съответно не иска нищо (дори да го гушкате или да си играе), а и не заспива....Аз се опитвам да го приспя предсрочно, ама като гледам колко е трудно да не би да бъркам :oops:
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 15, 2015, 09:33:23 am
Здравейте, да попитам някой от малките имат ли бънджита и харесва ли им в тях? Ние мислим да купим това на София след 1-2 месеца: https://www.youtube.com/watch?v=dpoUQgjNUXc.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: nimika в Юли 15, 2015, 09:54:19 am
kati_vm ,  до дете е .
Ние имахме стационарен детски център-бънджи  и   друго бънджи за врата , което се закача.

Детския център ми спаси живота!  , да е жива и здрава майката , която ми го показа, приятелката ,  която го купи и изпрати -   удачен е от 4м до когато детето иска да стои там и започне само да излиза.
Там си играеше , скачаше , въртеше  дълго време  .Така , че аз горещо  го препоръчвам . Други майки тук писаха, че не им се получи.
Нашия го ползваха две деца и сега  е в употреба ,здрава яка пластмаса  и ползващите го са във възторг и много са ми благодарни .
Модела за врата , ползвахме по -рядко , там му омръзваше по- бързо .
Ако има  къде да сложиш детето , да пробваш , но за мен си заслужава.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: mishanta в Юли 15, 2015, 10:47:08 am
Момичета, ето ТОЗИ - цък (http://apteka.framar.bg/30007341/%D0%B0%D1%81%D0%B0%D0%BC-%D0%BC%D0%B5%D1%85%D0%BB%D0%B5%D0%BC-%D1%81-%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0-100-%D0%BC%D0%BB-) е крем Арника за който говорим -

(http://static.framar.bg/product/bilkov-mehlem-arnika.jpg)

Има два варианта голяма и малка опаковка, цена съответно 5лв и 3лв!
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юли 15, 2015, 11:05:01 am
Мише, мерси!
Аз като казах в аптеката, че искам арника гел и ми дадоха това (то пак е с арника, но е друго):
http://apteka.framar.bg/30020509/%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B5%D0%BB-%D0%B3%D0%B5%D0%BB-45-%D0%BC%D0%BB- (http://apteka.framar.bg/30020509/%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B5%D0%BB-%D0%B3%D0%B5%D0%BB-45-%D0%BC%D0%BB-)
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: magi_st в Юли 15, 2015, 11:08:22 am
Аз като на МИшето взех, съвсем случайно.Даже голямата опаковка и сега седи в чантата на количката.Факт е че яки синини изчезват бързо с него.А йодасепта гелче за рани по колената, че там направо до кръв се разранява малката.
Ние бънджи не сме имали, но и Моника не е искала да подскача.Всичко зависи от детето и от темперамента му.Тя и активната гимнастика не хареса, но шезлонга и беше любим.После като почна да се изправя вече всички приспособления ги разкарах.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: nimika в Юли 15, 2015, 12:25:19 pm
точно тази Арника е с универсално приложение -за  арни , изгорено , за кожата , за схванато .Страхотен е !

...не е искала да подскача.
точно , че  в стационарния модел ,ако иска подскача, ако иска -не .Но може  и да се  върти , да си виси в гащите стойка изправено детето и разглежда наоколо , да се върти и играе с играчките  ....
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 15, 2015, 13:21:46 pm
Благодаря ви за мненията, момичета! Надявам се на моята бебка да й хареса.  :)
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: rtfrtf в Юли 15, 2015, 13:45:03 pm
Момичета, по повод паданията навън, сега се сетих да попитам. Какво носите в себе си, в случай че детето падне, ожули си крак или ръка? Аз мъкна един йодасепт, марлички и лепенки, но ще се радвам, ако дадете някоя друга идея. Засега, за щастие, не ми се налагало да ги ползвам, независимо че дребният постоянно пада като прекалено много се въодушеви да тича.

кислородна вода и памучни тампони зе дегримиране
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: ra4ko75 в Юли 15, 2015, 14:22:06 pm
И ние май ще трябва да си вземем от това мазило с Арника като се приберем в България, че Габи в последно време все пада  :(. 47 Smiles, не знам каква ще стане, но вчера като вървеше след мен и нещо се спъна и се удари страшно в отворената врата на стаята. В домашни условия страхотно помага торба със замразени зеленчуци, че веднага посиня мястото. Но като го наложих с този "компрес", остана само една одрана черта на мястото.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Lary75 в Юли 15, 2015, 20:39:10 pm
Момичета, благодаря много на всички за мненията за материалите за първа помощ за буйните хлапета :) Скоро и аз ще се "обзаведа" с Арника гел.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юли 16, 2015, 11:21:21 am
Как сте в жегите?  :P

Дани от известно време се опитва да мине на еднодневно спане, но всеки ден е различен. Един ден спи два пъти, друг ден един път. В момента нямаме никакъв режим на спанетата - когато се случи тогава. Днес например го сложих към 11 ч. Следобяд едва ли ще спи втори път.
Сутрин се опитвам да го изкарам докато е хладно, но той няма никаква енергия след събуждането и само иска да го нося. Аз се изморявам и го качвам обратно горе. Днес поне беше кротичък и ме остави да си свърша много от домакинската работа.

Снощи се събуди с плач няколко пъти и накрая се разсъни. Добре че мъжът ми го пое. Носил го е два часа. Накрая го сложи в леглото. Той се разпищя, но бързо се кротна и заспа.

Откакто не иска да го държа все за ръчичка, ми е определено по-лесно. Още е предпазлив и не предприема рискови преходи (освен разбира се по случайност  :lol:)
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Lary75 в Юли 16, 2015, 12:41:07 pm
47 Smiles, и синът ми започна да спи само по 1 път на ден, когато беше на възрастта на Дани. И той заспива към 11 ч. и после няма лягане повече до вечерта.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юли 16, 2015, 16:41:35 pm
Все пак заспа и втори път. Сигурно заради нощното будуване.

В най-голямата жега го метнах в раничката на гръб (вътре го сложих голичък, само по пеленка) и отидохме на бързо до магазина. Май му хареса. А как само се смее на глас докато го местя отпред на гръб, защото правя едно полюшващо движение.
Вече сме с нова раничка, тодлър размер. Сега я разучаваме  :lol:

Да знаете, че ми пратиха една книжка за отказване от памперсите, но е на английски и на pdf. Ако някой все пак се интересува мога да му я пратя. Много ми я похвалиха. Казва се "oh crap potty training".

Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: rumyanau в Юли 18, 2015, 20:28:03 pm
Изпратих баткото пак при бабите за една седмица. Сега живот само с едно бебе :) Дано да имам време сега да се включвам по-активно
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 19, 2015, 10:23:08 am
Здравейте, аз да се похваля, че снощи за пръв път тази година излизахме да вечеряме в градината и то с бебка  :). Тя така хубаво си спа на чист въздух под звездите.  :) Малко ни беше страх за нея, да не я нахапят комарите, но успяхме да й нагласим комарника върху коша. ММ доста се изнерви с нагласянето.  :wink:
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юли 20, 2015, 10:44:18 am
Привет и от нас с Дани  :P

Ние от 1-2 седмици променяме режима. След като станем сутрин оправяме се набързо и излизаме по хладното на детската площадка. Към 8-8.30 ч. няма все още никой. Люлките и пързалката са само наши И пясъчник има. Към 10 ч. вече има повечко деца, но на него му се приспива и отиваме да пазаруваме и се прибираме. Закусва и после се опитвам да го държа буден още час - час и половина, за да може да спи само един път през деня, иначе ни разказва играта вечерта.
После излизаме чак след 19 ч., дори след 20 ч., че то не се живее навън.

Днес минахме през Лидл и купих памперси за басейн Тужур (11 бр. за 7 лв.).

Бяхма на консултация миналата седмица - 80 см и 10.5 кг.

Руми, заслужена почивка, а хем и баткото ще смени обстановката  :P

Кати, как е обрива? Мина ли изцяло?

Как са останалите бебчета и дечица?
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 20, 2015, 11:03:39 am
Здравейте, аз да споделя как се развиват нещата с нашето подсечено дупе. Вече десет дни сме добре, като редувам мазане с Пиоктанин 1% плюс един правен крем около намазаното с пиоктанина и Судокрем при следваща смяна на памперса. Ползваме памперси Либеро, като през деня ги сменям на два часа, максимум три и мием дупенцето с водичка  :). Сега ми препоръчаха вместо Судокрем да ползвам на Биодерма крема за подсичане. Ще пробваме и ще пиша какви са ми наблюденията. Хубав ден на всички!
Здравейте, днес е девети ден, от както смених Судокрема с този на Биодерма за подсичане, като продължавам да прилагам горната схема. Не мога да кажа че е по-хубав, даже като свърши може би ще купим Судокрем. Все още се двуумим.  :balk_159: :balk_132: От тази схема дупето на бебка е добре и нямаме проблеми.  :)
Ние сутрин не можем да излезем, защото на мама й се спи. Обикновено се храним към шест сутринта след нощния сън,  после аз докато заспя минава известно време и чак към девет и половина, малко преди следващото й хранене се разбуждам.  През деня не смеем да излезем също, защото е много горещо. Аз много лесно слънчасвам а и слъчева алергия имам, затова остават разходките вечер.
Да ви питам според вас подходящо ли е плажно масло за 3-4 месечно бебе? Аз купих на Биодерма за бебета и малки деца 50-ти фактор, но на едно място в нета  после прочетох, че не било препоръчително да се мажат малки бебета с плажно масло 8O и сега не знам да я мажа ли, да не я ли мажа? :balk_159:
Днес сме на консултация, да видим колко сме пораснали и ще ни бият втората порция от ваксината. Надявам се да я понесем добре както първия път.

Смайли, браво на Дани, голямо момче е пораснал. Да е жив и здрав!

Хубав ден на всички и често на именниците, ако има такива!
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Jbrul в Юли 20, 2015, 16:29:27 pm
Кати, за първото лято на Дани - започнах да мажа всички открити части, когато беше на 4 месеца още. Попитах колежка на майка ми дерматолог-онколог мога ли с нещо да мажа изобщо и какво да е то. Каза ми да купя това: http://www.eau-thermale-avene.bg/Product.aspx?id=109 Не помня вече детайли, но обясни, че осигурява защита благодарение на някакви минерали, които отразяват слънчевите лъчи, а не като други кремове благодарение на химия главно. Това са сериите за "нетолерантна кожа" на Avene де. Та мазала съм го и то яко, няколко месеца - нЕма дерт. Иначе и аз преди да я попитам гледах детските серии на елитните марки, но мнението на специалиста все пак беше - каквото ти казвам. Аз мноУ обичам да се консултирам за такива неща  :lol: :lol: :lol:

П.П. Може сега и още по-добро да има на пазара де, но това поне съм сигурна, че е ОК като продукт за толкова малко дете.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: rumyanau в Юли 20, 2015, 17:17:27 pm
Смайли, успех с прехода към един сън. Дани е голямо момче вече, браво :)
Кати, аз мисля да не мажа докато не стане на 6 месеца. Засега просто го крия от слънцето.

И ние излизаме сутрин рано и вечер късно, иначе е доста топло. Но аз обожавам лятото и хич не се оплаквам от жегите. Ям диня и сладолед на корем :)

Днес ходихме да видим една детска градина за баткото - имат нулева група за две годишни. Втори опит след неуспешния опит миналата година с яслата :) На думи всичко изглежда добре, дано този път ни се получи и най-вече да не боледува много. Но ще го мислим после - сега сме на лятна вълна :)
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: ra4ko75 в Юли 20, 2015, 22:30:04 pm
Здравейте и от нас!
В тия жеги наистина не се издържа. В събота и в неделя си поиграхме предиобяд и след това си показахме носовете след обяд едва след 18:00. Днес се беше позахлдило за малко и го съчетахме с това че тати почива та да отидем на плаж. Добре, че в къщи е приятно хладно дори и без климатик. Ние използваме слънцезащитен крем след като Марти навърши 6 мес. И Габи миналото лято не съм я мазала, а я пазех от слянцето. Ние сме на този крем ,който е показала Jbrul, защото е подходящ за деца с АД и съм много доволна от него.
47Smiles, ние отдавна сме на едно спане само, но Марти например спеше по 2 пъти дневно до 1,8 мес. На детската градина си поспиваше предиобяд. И от веднъж си каза, че не иска повече така, преди това какво ли не опитвах  :lol:. И Габи така, тя сама си реши така. В началото проблема беше, че заспиваше към 10:30-11:00 и към 19:00 беше едно мрънкало, но сега се напасна постепенно.

Лека вечер на всички! И дано се поохлади малко.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юли 21, 2015, 11:40:48 am
Ra4ko, а на Габи колко часа сън й се събират на денонощие?

Аз предполагам, че за да мине на еднодневно спане или трябва да спи сутрин до по-късно (той сега спи до 7) или следобяд да спи повече часове, а не само по два часа. Но при него не се случва нито едното, нито другото и в момента ги редува. Ляга към 22 ч. Става към 7 часа сутринта. Вчера спа само веднъж през деня за час и половина или т.е. общо десет часа и половина за денонощие, което си е малко.
Днес съответно в 9 ч. сутринта вече много му се спеше и го сложих да спи. Та днес пак ще сме на две спанета предполагам.

Не съм ви се оплакала, че влезнахме в един период на бойкот и тръшкане. Освен, че бойкотира гърнето, бойкотира вече и леглото си, и количката, и столчето за колата. Извива се като дъга и плаче и не иска да седне/легне.
Хайде с количката, и с леглото е лесно - няма да го сложа просто, но със столчето за кола е голяма мъка....
Та се е настанил и спи тези дни на нашата спалня.

Вчера обаче изяви желание (сам) да седне на седалката за тоалетната чиния. Преди го бях опитала, но той най-демонстративно си излезе. А вчера посочи вратата на тоалетната, отворих му и посочи тоалетната чиния. Вероятно е еднократно от интерес към новата седалка  :lol:
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 21, 2015, 11:41:03 am
Здравейте,
ние успешно понесохме и пневмококовата ваксина.  :)
Благодаря за мненията относно слънцезащитния крем,  ще гледам да се въздържам да я мажа това лято. Догодина живот и здраве ще правим плаж.  :)
Поздрави на всички!
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: rumyanau в Юли 21, 2015, 14:05:22 pm
Смайли, Дани много ми напомня на Мони на неговата възраст. Проблемите със съня му разваляха цялото ежедневие. Опитах се да остане на един дневен сън още на една годинка - тогава не стана, много му се доспиваше и пропускаше обяда. Пробвах пак на годинка и 3 месеца, просто много трудно го приспивах и два пъти на ден ми идваше в повечко. Този път ни се получи. Беше пролет и следобедния сън го карахме навън в количката, за да е максимално дълъг. Спеше от 21 до 7 и после два часа на обяд. Според книгата, която имам, на тази възраст децата трябва да спят 11 часа и 45 минути.

Сега с Мони пък имаме обратния проблем със следобедния сън - може и 3-4 часа да спи ако не го събудя. Странно как се променят децата :)
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: shinzou в Юли 21, 2015, 16:37:24 pm
здравейте момичета и Рачо!не съм се вясвала скоро.Боги е добре яде спи.за този месец дръпна с 5 см. на килограми са почти същите.цока лакомо не може да чака до 3 час и се кърмим на 2.5 часа
Кати подсякахме дупето пък ние с Молфикса и го мажех с мостричка на Мустела.мина за 1 ден иначе имам и Судокрем да не сте се подсякли от памперса?иначе сме с Памперс,но турският Прима. българският Памперс ми мирише на химия и самият материал на памперса е по-мек от турският пропускаше от към краченцата където са къдричките и не ми допада много това,Примата не ми миришат на химия материала е леко твърд и не ми пропускат на краченцата.незнам от партидата ли е било с българският вие да сте забеляза ли нещо които ползват Памперс?
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: ra4ko75 в Юли 21, 2015, 18:07:22 pm
Ra4ko, а на Габи колко часа сън й се събират на денонощие?

Аз предполагам, че за да мине на еднодневно спане или трябва да спи сутрин до по-късно (той сега спи до 7) или следобяд да спи повече часове, а не само по два часа. Но при него не се случва нито едното, нито другото и в момента ги редува. Ляга към 22 ч. Става към 7 часа сутринта. Вчера спа само веднъж през деня за час и половина или т.е. общо десет часа и половина за денонощие, което си е малко.
Днес съответно в 9 ч. сутринта вече много му се спеше и го сложих да спи. Та днес пак ще сме на две спанета предполагам.


Габи спи на обяд по 2,5 часа. Вечер си ляга в 20:30-21:00 и спи до 7:00, много рядко до 7:30. Може  би трябва и вечер да го слагаш по-рано, че да му се съберат повече часове сън. Но има деца, които спят повече и други, които спят по-малко.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юли 21, 2015, 18:15:13 pm
Мерси, момичета  :P
Ами аз рано го слагам. Той си имаше режим на заспиване в 21.00 ч. Изместихме го до 21.30 като стана лято. Но започна да бойкотира ранното заспиване и с 300 зора да го слагаме в 22-23 часа и аз реших, че е защото му се събира много сън през деня.

Днес спа два пъти по 3 часа през деня. Довечера ще купунясваме  :lol:
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: beata в Юли 21, 2015, 18:29:37 pm
Аз засега не смятам да пропускаме предиобедния сън, защото така и аз си доспивам :). Просто при нас такова нещо като непрекъснат нощен сън няма. И след като съм се будила в 3, 5, 7 часа (и то не само да проверя какво става), сутрин не съм в състояние да отлепя преди 9 :). Може би ако не спят предиобед, ще спят нощем, но се получава порочен кръг. Засега просто изчаквам нещата леко да се подобрят - я да израстат зъбките, я да се изморяват до степен да не се събуждат нощем, я друго.

Аз бях писала за раните, но да добавя и от моя опит. Учудващо синините и цицините минават от мазане с олио. Аз използвам и алое гел, който става и за открити рани, изгорено, ухапано.

Бях чела, че бебета не се мажат със слънцезащитни кремове. Аз миналото лято все пак им мажех крачетата, защото само те се подаваха от количката.

Това с тръшкането и инатенето и при нас се появи. Може да е бебешки пубертет, а може и тепърва да ни предстои такова нещо. Ани открива значението на думата "не" :). Не се тръшка често и за всичко, но ми прилага номера с огъването на дъга, ритането и пищенето.  Не й се връзвам и на нея й минава. Вече казва и "няма", но само ако нещо отсъства (примерно изяла си е яденето), а не за да ми откаже :).
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 22, 2015, 09:33:00 am
здравейте момичета и Рачо!не съм се вясвала скоро.Боги е добре яде спи.за този месец дръпна с 5 см. на килограми са почти същите.цока лакомо не може да чака до 3 час и се кърмим на 2.5 часа
Кати подсякахме дупето пък ние с Молфикса и го мажех с мостричка на Мустела.мина за 1 ден иначе имам и Судокрем да не сте се подсякли от памперса?иначе сме с Памперс,но турският Прима. българският Памперс ми мирише на химия и самият материал на памперса е по-мек от турският пропускаше от към краченцата където са къдричките и не ми допада много това,Примата не ми миришат на химия материала е леко твърд и не ми пропускат на краченцата.незнам от партидата ли е било с българският вие да сте забеляза ли нещо които ползват Памперс?
Здравей Shinzou, ние ползвахме отначало pampers premium care. Тогава София се подсече за пръв път. След като първите лечения не помогнаха и ту се оправяше, ту зазляваше, се порових в нета. Тогава прочетох за Libero. Сега е с тях и съм много доволна. По- тънки са и по- меки. Възможно е проблемите да са били свързани и с марката памперси, но не мога да съм напълно сигурна.
Ох, София вече е на тема " всичко в устата" . :-( Не си иска биберона, а двете ръце са натикани в устата. :-(
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: bonbolini в Юли 22, 2015, 14:17:16 pm
Здравейте, ние откакто се завърнахме от дядо и баба, всичко е  :( Малкият се буди по няколко пъти през нощта - не яде преди лягане мляко, насила му давам поне 100-ина мл. Вчера бяхме на преглед - 10кг и 600гр, 79см  :wink:, биха му ваксината /6-валентната/ и всичко ОК, той си дреме в количката, а ние с ММ хапваме в един ресторант. После се събуди,  позакашля се и си повърна на фонтан всичко, което беше ял - плодове и бисквитка  :? Набързо се прибрахме, че го търках с мокра хавлия да не го мокря, заради ваксината... Вечерта пак малко мляко и това е. Днес сутринта - нищо не искаше да яде, после направих му любимото кисело мляко с плодове - хапна и пак ги повърна, след това заспа с 300 зора. Като се събуди, му дадох супичка по-редичка, нарочно без сухар, премерих му темп. - 37.3. Реших да му дам половин доза Панадол и като му цръкнах в устата - повърна пак  :( Звъннах на лекарката и тя каза, че е най-вероятно стомашен вирус, защото като е като фонтан не мисли, че е от ваксината. Каза да му слагам свещички Ефералган за темп. и Вомакур против повръщане - били много ефикасни... Офффф, много ми е тъпо, защото се чудя - от ваксината ли е, от вирус ли е, от топлото ли е,  от зъбите ли е /горните два се опипват, почти са пробили, но още не са/ :? И просто май пак ще се връщам на село, че горещините се понасят по-леко там  :?
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юли 22, 2015, 14:42:27 pm
Bonbolini, направо малък мъж си имате вкъщи, а не бебе  :P
Стискам палци да се оправи бързо!

Дани, освен че казва "не" като не иска нещо, ами и ръкомаха с един пръст, както аз правя  :lol: Много е смешен.

Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: magi_st в Юли 22, 2015, 14:58:56 pm
Привет и от нас от горещ и ужасен Плевен.Ние сме закотвени в къщи и почти не излизаме в тая жега, само вечер и рано сутрин пред блока.Направо е ужас тук.Намразих лятото да ви кажа.Ако зимата я облека до уши и излезем сега само я вардя да не се претопли.А и тя не държи на жега много и е зор.Цялата е в ситни пъпки от топлината, абе ужас с две думи.

Бонболини, ние изкарахме вируса но само с дрискане и Т, дано се оправи бързо младежа.

Усмивки, Моника е с 1 сън от преди годинката.Сега в жегите не заспива перди 22 часа.Ако заспи по-рано се буди към 12 и настава веселба.

Вчера сме и правили 2 пъти баня на терасата и веднъж официална.Всеки ден я мокра по мноого пъти с вода, по лицето, ръцете, главата.Абе ужасно топло е, иска си есента.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: ra4ko75 в Юли 22, 2015, 15:11:45 pm
bonbolini, аз мисля че повръщането е от стомашния вирус. Марти на 1,6 г кара 2 пъти такъв вирус и тогава лекарите казаха, че по-тежката форма е с разстройство и обилно повръщане и температура. Гледай малкия да не се обезводни, нищо няма да му стане да постои гладен, напротив. Но нека пие много вода. За ядене предлагай най-вече картоф, морков, банан и сухари ако има зъбки да грезе. Има едно специално АМ за разстройство, препоръчвам да дадеш от него. Дано скоро му мине на мъничето.

47 Smiles, и Габи казва не като върти главата и със същата интуация на гласа като моята. Много е смешна, но винаги си казва на място не, но да все още не е казала  :lol:

И при нас във Виена в момента е много горещо и след обяд не излизаме.Марти в детската градина им правят бани в двора всеки ден, а Габи я изкарвам по малко предияд преди да го вземем от градината. Уж от утре при нас ще се захлажда, но не се знае. За нас няма угодищ, като започне август да вали и ще дойде бързо есента тогава ще се оплакваме че е студено пък  :lol:.

Лек ден на всички и послучни и здрави дечица!
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Алекс 77 в Юли 23, 2015, 07:43:29 am
Здравейте и от нас....най-накрая едвам успях да ви изчета :)
Проклетите изпити минаха сега чакам да разбера дали са ме приели,не тая големи надежди,защото се оказа,че се борим 3 за едно място...тъпото е,че не ми казаха каква ми е оценката от устния изпит на 31.07 ще стане ясно,каквото такова...стига за мен :lol:
Алек е добре,няма още зъби виждам една точка отстрани сякаш кучешки зъб ще му излиза което е странно..опитва се да лази и е много смешен,жегите не му понасят особено,но сега сме на село при другата баба и е по-добре,спи доста по-спокойно отколкото в Кърджали все още спи предиобед по половин час към 11.30,понякога и към 20 ч.заспива пак за 30 мин.различно ако не го оставя тогава да заспи към 22 ч.заспива докато си пие млякото ....бях се притеснила,че ме е забравил и няма да ме познае,но като ме видя се усмихна и вдигна ръчички да го взема...е,размазах се естествено  :)
Рачо,прочетох в другата тема какво ви се е случило...радвам се,че Тео е добре :)
Поздрави и целувки на всички  :)
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: jam в Юли 23, 2015, 08:41:51 am
https://www.facebook.com/zachatie/photos/a.919016681473584.1073741861.146978115344115/942383642470221/?type=1&theater

Три слънчеви деца в страхотните ни тениски с врабеца Рошко. Поръчахте ли вече и за вашето дете?!
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 23, 2015, 10:01:45 am
Здравейте и от нас....най-накрая едвам успях да ви изчета :)
Проклетите изпити минаха сега чакам да разбера дали са ме приели,не тая големи надежди,защото се оказа,че се борим 3 за едно място...тъпото е,че не ми казаха каква ми е оценката от устния изпит на 31.07 ще стане ясно,каквото такова...стига за мен :lol:
Алек е добре,няма още зъби виждам една точка отстрани сякаш кучешки зъб ще му излиза което е странно..опитва се да лази и е много смешен,жегите не му понасят особено,но сега сме на село при другата баба и е по-добре,спи доста по-спокойно отколкото в Кърджали все още спи предиобед по половин час към 11.30,понякога и към 20 ч.заспива пак за 30 мин.различно ако не го оставя тогава да заспи към 22 ч.заспива докато си пие млякото ....бях се притеснила,че ме е забравил и няма да ме познае,но като ме видя се усмихна и вдигна ръчички да го взема...е,размазах се естествено  :)
Рачо,прочетох в другата тема какво ви се е случило...радвам се,че Тео е добре :)
Поздрави и целувки на всички  :)
Алекс, стискам палци да си спечелила мястото! :goodluck:
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Алекс 77 в Юли 23, 2015, 10:03:58 am
Благодаря Кати :)
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юли 23, 2015, 10:12:59 am
Маги, и аз не смея да се оплаква от жегата, въпреки че не я понасям. Все пак хората толкова много я чакат, за да си изкарат добре на морето  :lol:
Климатик нямате ли у вас? Ние имаме във всекидневната и го пускам докато Дани спи или докато сме навън и отварям всички врати, за да се усети и в спалнята.
Иначе и вкъщи става 29-30 градуса  :(

Алекс, добре завърнали се  :P Стискам палци да си приета!

Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: rumyanau в Юли 23, 2015, 11:35:10 am
Рачо, стискам палци за бързо възстановяване и само здраве от тук нататък за цялото ти семейство.

Ние също се печем на бавен огън покрай главичката на Теди. Вчера бяхме на рентген - разчитането показва срастване на фронталния и сагиталния шев. Естествено, ще си изчакаме прегледа при доц. Ценов в понеделник, но май и ние отиваме към операция. Така ми се е свило сърцето...
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: magi_st в Юли 23, 2015, 13:59:14 pm
Руми  :bighug:
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 23, 2015, 15:55:16 pm
Руми, дано всичко се нареди с малкия. :bighug:
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: mishanta в Юли 23, 2015, 15:57:35 pm
Руми, голяма прегръдка и от мен, сила и кураж!
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: marsi в Юли 23, 2015, 16:11:12 pm
Руми, дано да е лесен за преодоляване вариант  :hug2:
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: marsi в Юли 23, 2015, 16:28:25 pm
Ето така се спасявахме от жегите в последните два дни  :)
днес стояха сигурно повече от час, само през известно време доливах топла водичка и ги оставих да си играят, колкото искат  :)

(https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/11060019_1646650505577535_2157683309065298502_n.jpg?oh=ed09481631b76586ad6e273340621aa5&oe=5655A025)

(https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/11781685_1646651415577444_5774535036448675351_n.jpg?oh=d1bffe2fa53db8bbd0ab4c032efd13c3&oe=56145D99)
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: bonbolini в Юли 23, 2015, 16:51:22 pm
Руми, ние сме със срастване на фронталния шев и съответно оперирани... Пиши ми, ако искаш да питаш нещо :) И колкото и тривиално да звучи, сега трябва да си силна и спокойна ...
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: shinzou в Юли 23, 2015, 23:43:59 pm
здравейте момичета и Рачо!не съм се вясвала скоро.Боги е добре яде спи.за този месец дръпна с 5 см. на килограми са почти същите.цока лакомо не може да чака до 3 час и се кърмим на 2.5 часа
Кати подсякахме дупето пък ние с Молфикса и го мажех с мостричка на Мустела.мина за 1 ден иначе имам и Судокрем да не сте се подсякли от памперса?иначе сме с Памперс,но турският Прима. българският Памперс ми мирише на химия и самият материал на памперса е по-мек от турският пропускаше от към краченцата където са къдричките и не ми допада много това,Примата не ми миришат на химия материала е леко твърд и не ми пропускат на краченцата.незнам от партидата ли е било с българският вие да сте забеляза ли нещо които ползват Памперс?

Здравей Shinzou, ние ползвахме отначало pampers premium care. Тогава София се подсече за пръв път. След като първите лечения не помогнаха и ту се оправяше, ту зазляваше, се порових в нета. Тогава прочетох за Libero. Сега е с тях и съм много доволна. По- тънки са и по- меки. Възможно е проблемите да са били свързани и с марката памперси, но не мога да съм напълно сигурна.
Ох, София вече е на тема " всичко в устата" . :-( Не си иска биберона, а двете ръце са натикани в устата. :-(
и ние нещем бибата.осмуква де що е дрехи ръце...налапва юмруче къде го побира в тая малка уста ми е чудно  8O
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: yanicka в Юли 23, 2015, 23:44:31 pm
Здравейте най-сетне и от мен. След дълъг престой в болницата след раждането и малко напасване вкъщи най-накрая имам малко свободно време да се включа. За съжаление не можах да изчета всичко в темата.

kati_vm аз купих нещо страхотно за подсичането. Бяхме стигнали до сериозни рани и с това спрейче от един път мина. Веднага направи раната коричка и на другият ден нямаше и следа. Направо не можах да повярвам. Преди това с какво ли не мазах. Ето това е спрейчето: http://www.lifeandlooks.com/en/Metanium-easy-spray-barrier-lotion/m-19320.aspx?gclid=CjwKEAjwocKtBRCf9d_Q5ovcyHASJAAHhJYOSbs7Ng6CY73EGlLtZmUdKihk1h7twYDLGY7ktvRvLxoCU83w_wcB&utm_source=google&utm_medium=shopping&utm_campaign=UnitedKingdom.
За съжаление не знам дали го продават в България.

Аз имам серия тъпи въпроси, но ще започна с един. Беба супер много реве когато й сменям памперса. Направо е страшна картинка. Поради тази причина през нощта гледам да не я мия, а само я забърсвам с мокри кърпички (говорим когато е пишкала само). И днес ме осени мисълта, че може да й направя някакъв проблем така. Дали има такава възможност? Да започвам ли да я мия всеки път?

Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: shinzou в Юли 23, 2015, 23:50:00 pm
не мисля Яничка че ще има проблем при положение че постоянно миеш дупето.аз постоянно го минавам с кърпички не само като е напишкан.използвам най-често на  Памперс и съм много доволна от тях. ето тези http://www.minimod.bg/prodpic/wm/61079011_0_640x640.jpg (http://www.minimod.bg/prodpic/wm/61079011_0_640x640.jpg)
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: yanicka в Юли 23, 2015, 23:51:43 pm
не мисля Яничка че ще има проблем при положение че постоянно миеш дупето.аз постоянно го минавам с кърпички не само като е напишкан.използвам най-често на  Памперс и съм много доволна от тях. ето тези http://www.minimod.bg/prodpic/wm/61079011_0_640x640.jpg (http://www.minimod.bg/prodpic/wm/61079011_0_640x640.jpg)

Май и аз ползвам същите. Само, че при нас е малко по-различна опаковката. Тя и тях не ги обича много, но намалявам пищенето с около 2-3 минути, което си е сериозен бонус посред нощ за съседите :-)
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: shinzou в Юли 23, 2015, 23:54:26 pm
не мисля Яничка че ще има проблем при положение че постоянно миеш дупето.аз постоянно го минавам с кърпички не само като е напишкан.използвам най-често на  Памперс и съм много доволна от тях. ето тези http://www.minimod.bg/prodpic/wm/61079011_0_640x640.jpg (http://www.minimod.bg/prodpic/wm/61079011_0_640x640.jpg)

Май и аз ползвам същите. Само, че при нас е малко по-различна опаковката. Тя и тях не ги обича много, но намалявам пищенето с около 2-3 минути, което си е сериозен бонус посред нощ за съседите :-)
при нас пищенето си е същото и без и  с тях  :D
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: blue_sky в Юли 24, 2015, 00:01:30 am
Яничка, ако бебето не е наакано или напикано (памперсът да е пропуснал, имам предвид), не й сменяй памперса през нощта, защото се разсънва. Само я кърми и продължавайте да спите!
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: yanicka в Юли 24, 2015, 00:06:52 am
Яничка, ако бебето не е наакано или напикано (памперсът да е пропуснал, имам предвид), не й сменяй памперса през нощта, защото се разсънва. Само я кърми и продължавайте да спите!

Ами пробвах, но не става. Ние се храним на 3-4-5 часа през нощта и всеки път памперса е фул до горе. Ползвам тези на Памперс, при които лентата става синя и по нея можеш да видиш колко е пълен и при нас е цялата посиняла. Аз сменям първо памперса и после храня, защото в обратната последователност си повръща млякото. Ама ние така или иначе сме супер будни когато става въпрос за хранене. Демек тя се буди преди мен и успява да събуди мен с мрънкане и дори понякога рев.
И ако има значение, не се кърмим а сме на бутилка (за съжаление).
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: blue_sky в Юли 24, 2015, 00:23:30 am
Последното няма значение, Яничка. Не го приемай толкова тежко! И така бебето ще порасне и ще е здраво. Не го смятай за лично поражение, въпреки че едва ли не кърменето е издигнато в култ. Минала съм по този път, обвинявала съм се, тормозила съм се. Втория път много бързо се окопитих, когато видях, че пак не става. И по-бързо започнах да храня с шише. Успокоихме се и двете и беше много по-добре.
Щерка ми е голяма пикла. Тя се налива и с огромни количества течности, основно вода. Вече е голяма, де. Памперсът й сутрин е пълен, но винаги издържа да не прелее.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Jbrul в Юли 24, 2015, 01:15:59 am
Яничка, относно мокрите кърпички, аз съм с момче все пак де - дупе не съм мила от самото начало докато беше с памперси изобщо. Пишкане, акане - мокрите кърпи. Е, ако се омаже с второто до кръста - тогава. Говоря извън ежедневната баня. Той не е имал и проблемна кожа де, може би за деца с по-проблемна кожа би било проблем. Но казам за такива като сина ми, че не е. И пести много хамалогия.
За кърменето - подкрепям Блу напълно. Дани го кърмих няма 15 дни, по-гадно изживяване от това с детето си нямам, за капак пък и той беше с рефлукс и повръщаше... Та напразни бяха и моите мъки, че дори в негова вреда. Да живее бутилката и АМ!  :lol: Ако някога имам второ дете, дори не бих си помислила да кърмя аз лично. Пък вече и съм наясно, че "ползите от кърменето" са силно преувеличени, на моменти биещи на лудост. Гушкай, напасвайте се, щом се храни добре - какво по-хубаво и не се филмирай с незначителни неща.

Спокойствие и повечко сън ти желая на този етап :)
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 24, 2015, 08:36:15 am
Ето така се спасявахме от жегите в последните два дни  :)
днес стояха сигурно повече от час, само през известно време доливах топла водичка и ги оставих да си играят, колкото искат  :)

(https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/11060019_1646650505577535_2157683309065298502_n.jpg?oh=ed09481631b76586ad6e273340621aa5&oe=5655A025)

(https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/11781685_1646651415577444_5774535036448675351_n.jpg?oh=d1bffe2fa53db8bbd0ab4c032efd13c3&oe=56145D99)
Много са сладки, Марси! Да сте живи и здрави цялото семейство и само щастие от тук нататък ви желая!
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 24, 2015, 08:39:03 am
здравейте момичета и Рачо!не съм се вясвала скоро.Боги е добре яде спи.за този месец дръпна с 5 см. на килограми са почти същите.цока лакомо не може да чака до 3 час и се кърмим на 2.5 часа
Кати подсякахме дупето пък ние с Молфикса и го мажех с мостричка на Мустела.мина за 1 ден иначе имам и Судокрем да не сте се подсякли от памперса?иначе сме с Памперс,но турският Прима. българският Памперс ми мирише на химия и самият материал на памперса е по-мек от турският пропускаше от към краченцата където са къдричките и не ми допада много това,Примата не ми миришат на химия материала е леко твърд и не ми пропускат на краченцата.незнам от партидата ли е било с българският вие да сте забеляза ли нещо които ползват Памперс?

Здравей Shinzou, ние ползвахме отначало pampers premium care. Тогава София се подсече за пръв път. След като първите лечения не помогнаха и ту се оправяше, ту зазляваше, се порових в нета. Тогава прочетох за Libero. Сега е с тях и съм много доволна. По- тънки са и по- меки. Възможно е проблемите да са били свързани и с марката памперси, но не мога да съм напълно сигурна.
Ох, София вече е на тема " всичко в устата" . :-( Не си иска биберона, а двете ръце са натикани в устата. :-(
и ние нещем бибата.осмуква де що е дрехи ръце...налапва юмруче къде го побира в тая малка уста ми е чудно  8O
:D :D :D А почнал ли е да се лигави? София почна някъде към средата на втория месец и сега има дни в които не смогвам да й почистя лигите.  :D :D :D
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 24, 2015, 08:46:29 am
Здравейте най-сетне и от мен. След дълъг престой в болницата след раждането и малко напасване вкъщи най-накрая имам малко свободно време да се включа. За съжаление не можах да изчета всичко в темата.

kati_vm аз купих нещо страхотно за подсичането. Бяхме стигнали до сериозни рани и с това спрейче от един път мина. Веднага направи раната коричка и на другият ден нямаше и следа. Направо не можах да повярвам. Преди това с какво ли не мазах. Ето това е спрейчето: http://www.lifeandlooks.com/en/Metanium-easy-spray-barrier-lotion/m-19320.aspx?gclid=CjwKEAjwocKtBRCf9d_Q5ovcyHASJAAHhJYOSbs7Ng6CY73EGlLtZmUdKihk1h7twYDLGY7ktvRvLxoCU83w_wcB&utm_source=google&utm_medium=shopping&utm_campaign=UnitedKingdom.
За съжаление не знам дали го продават в България.

Аз имам серия тъпи въпроси, но ще започна с един. Беба супер много реве когато й сменям памперса. Направо е страшна картинка. Поради тази причина през нощта гледам да не я мия, а само я забърсвам с мокри кърпички (говорим когато е пишкала само). И днес ме осени мисълта, че може да й направя някакъв проблем така. Дали има такава възможност? Да започвам ли да я мия всеки път?
Здравей Яничка,
благодаря за инфото за спрея. Пуснах го в Гугъл, но в БГ не го продават. Ние за сега сме добре със схемата за мазане, която си измислих. Ако нещо се наложи ще видим какво ще правим.
Относно вечерното забърсване на дупе, моят съвет е МИЙ ДУПЕТО! Това ни го препоръча и един от най-добрите кожни лекари във Варна, когато ходихме на преглед. НИКАКВИ КЪРПИЧКИ!!!! Особено щом бебка е била с тежко подсичане. Тя ще свикне със смяната на памперса.   :)
Също така, вече го бях писала, но пак ще го напиша, необходима е и честа смяна на памперса. Не чакай индикатора да покаже, че е препълнен. Това само влошава положението. Когато Дими спре да ака толкова често, вече можеш и да разредиш смените. Аз от около седмица не сменям памперса на София на два часа. Иначе преди беше непрекъснато пълен.  Между другото напоследък тя взе сама да практикува ЕБХ. :-D Слагам я аз по корем на повивалника след като я измия, за да мога да й намажа дупето, като отдолу винаги има едно парче еднократна пелена,тя първо пръцва 1-2 пъти и после следва..... Та така и големите акита не ги извършваме в памперсааа. Не че не ака и там де, но доста по-малко. :-)
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 24, 2015, 08:51:41 am
Яничка, ако бебето не е наакано или напикано (памперсът да е пропуснал, имам предвид), не й сменяй памперса през нощта, защото се разсънва. Само я кърми и продължавайте да спите!

Ами пробвах, но не става. Ние се храним на 3-4-5 часа през нощта и всеки път памперса е фул до горе. Ползвам тези на Памперс, при които лентата става синя и по нея можеш да видиш колко е пълен и при нас е цялата посиняла. Аз сменям първо памперса и после храня, защото в обратната последователност си повръща млякото. Ама ние така или иначе сме супер будни когато става въпрос за хранене. Демек тя се буди преди мен и успява да събуди мен с мрънкане и дори понякога рев.
И ако има значение, не се кърмим а сме на бутилка (за съжаление).
8O 8O 8O 8O Яничка, ама вашите прехвалени акушерки не са ли ти обяснили???? Не се храни детето, а после да се сменя памперс!!!! Може да се задави, да му влезе мляко в белите дробове, много е опасно! Винаги се сменя памперса и после се храни детето!!!!
Относно кърменето съм на същото мнение като останалите момичета. Не се измъчвай, че не можеш да я кърмиш. Каквото такова. Нали затова има АМ. ;-)

Да не почвам аз да се оплаквам как ми се  е подсякла областта под гърдите, защото станаха прекалено големи с това кърмене. Не съм особено очарована от него. :-( А някои такава хвалба, такова нещо...... Ще видим после колко ще е здрава София.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: bonbolini в Юли 24, 2015, 09:38:51 am
Яничка, и аз да се включа, ние почти също сме ма мокри кърпички, даже ползвам на Бочко,засега не е имал проблеми, освен веднъж, защото пиеше Вит.С и разни други неща, които правеха урината по -кисела. Препоръчват всички да се мие, но ти си прецени, племенничката    ми също е "подмивана "с кърпички и сега е на 3год.и нищо й няма, но пак си зависи от кожата на бебето!!!
Оххх, а относно кърменето... И при нас не стана, колкото и да ми се искаше, нищо не помогна, нито изкуствени зърна, нито гладуващ бебок, нито консултанти... И много мои кърмещи проятелки все настояваха да съм по -упорита и ми вкарвха едно чувство за вина, докато една от тях при консултацията на бебето й, педиатърът й казал, че бебето не се развива добре, че кърмата й е нехранителна и да ддава АМ. Слава Богу, момиченцето сега си е Ок, а тя вече ме смее да дава акъл за кърмене... Та, майната му, с едното или другото мляко, все ще си порасне :)
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Eille в Юли 24, 2015, 09:57:33 am
kati_vm, не бъди толкова крайна в изказванията си. Ситуации много, моите бебета акаха на всяко хранене в началото, няма как да не им сменя памперса след хранене, ами че той насран :D, храниш, оригваш и сменяш, а не си държиш бебето оакано. И да им сменя преди ядене памперса, след приключване на яденето пак беше за смяна. Пък и Яничка е написала, че първо сменя, а след това храни.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юли 24, 2015, 10:09:06 am
Ох, моите "болни" теми сте захванали!  :lol:

Да ви кажа, аз въобще не обичам мокрите кърпички. Като си избърша ръцете с тях и чуството, че съм мръсна изобщо не ме напуска. Поради тази причина много държах да мия дупето на бебето,когато е наакано и досега го правя.
ОБАЧЕ ...  :lol: Ако някога имам второ бебе няма да мия дупе нощем.... направо си е самоубийство :lol: Колкото и да не са ми любими ще ползвам и аз кърпички.
Ние го миехме в спалнята в началото и то беше едно разнасяне на едни легени посред нощите. Точене на топла вода. Мерене с термометър да не е много гореща или студена. После се усетих поне да го правя на мивката (макар моята да не е съвсем удобна).

Но както Кати казва, ако дупето и чувствително и склонно към подсичане - вода и честа смяна си трябват.

Кати, и аз си мисля, че бих сменяла памперс след ядене и след оригване? Ти от къде го прочете това за млякото и белите дробове?

С кърменето и на мен не ми се получи... Бебето въобще не успя да засучи от зърното (плоски зърна) и започна едно цедене - по 3 часа на денонощие. А като бебето се разреве докато се цедя и все започвам, спирам, започвам, спирам. Лудница... И успявах да му осигуря само 1/2 от количеството. Додавах АМ. И на всяко ядене имах под две изцапани шишета плюс помпата. И следваше едно миене и стерилизиране.
За второ дете, ако имам, съм се зарекла, ако не ми се получи със сученето, да не се тормозя с тази помпа. Ще видим де...  :lol: Ако ми се падне спокойно бебе, което спи докато се цедя, няма много да протестирам  :lol:
И ще следвам съвета на Jbrul да си купя много шишета, та да не мия всеки път, а по веднъж на ден.

Марси, пу пу на двете марсианчета. И ние практикуваме този метод за охлаждане.

Руми, с вас сме!  :bighug:
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: bebe_13+15 в Юли 24, 2015, 10:19:20 am
И а3 сменях след хранене памперса - че той докато сучеше и акаше 2 в 1 ;) Само внимавах да го по3авъртам наляво- надясно, а не да го вдигам с дупето нагоре. В началото го преобувах нощем, после ми дадоха акъл - "бебе нощем не се преповива". Освен, ра3бира се, ако не е протекло или наакано. Родих се - в просъница в3емам, кърмя, връщам. Нито той, нито а3 се ра3сънвахме много. Но не е имал подсичания с редки и3ключения и най-вече след като 3ахранихме - от някои храни явно. Сега ще видим с бебка как ще е - дано и тя е със 3драва и спокойна кожичка.
Имах един много смешен случай - преповивам посред нощ, полусънена и само чувам пръъъц и цялата отстреляна с бебешко ако, чаршафите, дрехите :)
Кърмени, не кърмени - децата си боледуват. И да - моят хубавец до 1г и 8 месеца го кърмих и пак примерно повече хваща някой бацил от наборчето, дето го кърмиха 2 месеца. Ген ли е, що ли - не 3нам. Винаги повтарям - всяка майка, особено тук дето сме плакали с години 3а те3и деца, прави най-доброто 3а детето си. Опитваш, искаш помощ и съвет, но каквото стане. Бе3 вманиачавания. 3а мен си беше удоволствие кърменето (с 2-3 кри3и - намалаляло мляко, ра3ранени 3ърна) и сякаш ми липсваше повече от на малкия, като се отбихме. Ама не съм "натискала" никоя приятелка 3ор да кърми. Виж мен редовно ме убеждаваха, че трябва да му дохранвам и това не ми беше приятно, ама... всеки си има глава на раменете.
Jrbul, трябва да намаля дължината на постовете, че в3ех да те догонвам. То седенето ми удома толкова време не се отра3ява добре май :)
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 24, 2015, 10:41:27 am
kati_vm, не бъди толкова крайна в изказванията си. Ситуации много, моите бебета акаха на всяко хранене в началото, няма как да не им сменя памперса след хранене, ами че той насран :D, храниш, оригваш и сменяш, а не си държиш бебето оакано. И да им сменя преди ядене памперса, след приключване на яденето пак беше за смяна. Пък и Яничка е написала, че първо сменя, а след това храни.
8O Не разбирам какво точно е крайното  в това, което съм написала  8O?  Но в крайна сметка всеки си носи отговорността как си гледа децата. Аз не рискувам веднага след ядене да сменям памперс!!!
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 24, 2015, 10:44:28 am
Ох, моите "болни" теми сте захванали!  :lol:

Да ви кажа, аз въобще не обичам мокрите кърпички. Като си избърша ръцете с тях и чуството, че съм мръсна изобщо не ме напуска. Поради тази причина много държах да мия дупето на бебето,когато е наакано и досега го правя.
ОБАЧЕ ...  :lol: Ако някога имам второ бебе няма да мия дупе нощем.... направо си е самоубийство :lol: Колкото и да не са ми любими ще ползвам и аз кърпички.
Ние го миехме в спалнята в началото и то беше едно разнасяне на едни легени посред нощите. Точене на топла вода. Мерене с термометър да не е много гореща или студена. После се усетих поне да го правя на мивката (макар моята да не е съвсем удобна).

Но както Кати казва, ако дупето и чувствително и склонно към подсичане - вода и честа смяна си трябват.

Кати, и аз си мисля, че бих сменяла памперс след ядене и след оригване? Ти от къде го прочете това за млякото и белите дробове?

С кърменето и на мен не ми се получи... Бебето въобще не успя да засучи от зърното (плоски зърна) и започна едно цедене - по 3 часа на денонощие. А като бебето се разреве докато се цедя и все започвам, спирам, започвам, спирам. Лудница... И успявах да му осигуря само 1/2 от количеството. Додавах АМ. И на всяко ядене имах под две изцапани шишета плюс помпата. И следваше едно миене и стерилизиране.
За второ дете, ако имам, съм се зарекла, ако не ми се получи със сученето, да не се тормозя с тази помпа. Ще видим де...  :lol: Ако ми се падне спокойно бебе, което спи докато се цедя, няма много да протестирам  :lol:
И ще следвам съвета на Jbrul да си купя много шишета, та да не мия всеки път, а по веднъж на ден.

Марси, пу пу на двете марсианчета. И ние практикуваме този метод за охлаждане.

Руми, с вас сме!  :bighug:
Акушерките в АГ Варна изрично ме предупредиха веднага след хранене на бебето да не сменям памперс, поради посочената вече причина.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: yanicka в Юли 24, 2015, 11:50:01 am
Аз пак да уточня, че мокри кърпички ползвам само при напишкано дупе. Ние така или иначе акането го правим веднъж на 24 часа до шия и обичайно е през деня. Така че засега такива нощни проблеми нямам.
А за смяната на памперс след ядене - няма как да не я правя, защото въпросното акане до шия се случва в 90% от случаите докато ядем. И да искам не мога да чакам със смяната, защото разбирайте че детето има акано и на ушите, за такива количества говоря. Досега ми се е случвало само да си връща млякото. Проблеми като задавяне и т.н. не съм имала.

За кърменето... уф това кърмене. Тук е голяма атака за него. То куцо и сакато се изреди да ми помага. От приятелки дори чух, че бебетата на АМ ставали твърди. Не били такива пухкави като нормалните бебета, ами с твърда кожа. А моето си е повече от пухкаво и започнах да се съмнявам, че слагат кърма в млякото :-)
Аз опитвах, много опитвах. През деня през 2 часа на помпата, чайове, храна която спомага образуването на кърма... то чудо ли не беше. Обаче нищо не може да ме убеди, че е нормално да вися с часове на помпата нощно време и после да не мога да си гушкам бебето, защото заспивам докато я държа. Затова нощем помпата я отсвирих. В резултат кърмата от едната гърда е напълно спряла и от другата е тръгнала натам. Може би ако бях положила малко повече усилия можеше и да тръгне. Ама аз предпочетох да си гушкам бебето вместо да цедя като луда и ще си понеса геройски негативите затова.

kati_vm, аз тия дни ще пращам багаж към България с неща за беба, че ще си идваме за един месец през септември, та ако искаш може да сложа спрейче и за теб - няма да ми е проблем. Принципно на опаковката пише, че стига за 30 дни но аз не го ползвам при всяка смяна и според мен ще изкара доста повече. Ако някой друг също иска да се чувства свободен да ми пише на лични.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: dess_dess в Юли 24, 2015, 13:25:11 pm
Здравейте!

Покрай затоплянето на времето и разходките се подновиха, по цял ден сме в Морската градинал Играем с децата, около 10 деца и майките им се събираме всеки ден, всеки мъкне различни играчки, детската градина, ряпа да яде :)
После отиваме за храната в кухнята, приираме се, хапват и спим, после пак навън, затова на мама, време за нет и форуми, почти не и остава :lol: Но пък така е хубаво на плохлада под дърветата  :P

Добре дошли на новите мами и дечица  :lol:

Да сте здравички всички, за да се наслаждавате пълноценно на горещото време :P
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: blue_sky в Юли 24, 2015, 14:10:31 pm
Факт е, че като почнат ясла или градина, всички боледуват (и кърмените, и некърмените, и по-малко кърмените). Ако майката може, иска и е в състояние да кърми, нека го прави. Но да се вменява вина на тези, които въпреки всичко са положили огромни усилия и не става, това ми се вижда вече прекалено.

Яничка, това пък с кожата как го измислиха, не знам.  :lol:

Хубав и прохладен ден и здрави и доволни бебета!
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Рафаила в Юли 24, 2015, 23:48:02 pm
Аз карах по малките нужди с кърпички,докато не изчетох поне 5 вида какво съдържат и сега сме на миене с вода по малка и с веледа по голяма нужда. Лично аз предпочитам вече да сменям памперсите след хранене-след захранването сме като машинка за Л-по 3 пъти на ден.
а кърменето беше шок и ужас за мен -борба до суче,после ам,после цедене по 6 пъти дневно по половин час... едва изкарах 6 месеца...а то като порасне иска внимание,шава насам-натам,но ако имам второ пак ще се мъча-трябва да имат равен старт;)
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: jasmin_veni в Юли 25, 2015, 07:57:53 am
Никога и по никакъв повод не съм мила дупе, само с кърпички. Дупе вечер при баня. И двамата са със здрава дупара :lol: щот съм мързелива майка.
Това с памперса ...винаги сменям след кърмене, не преди. Иначе с Ники сменях преди кърмене, той се наакваше, сменях пак. След седмица ми просветна само след кърмене са сменям. А иначе като се сетя Катерина колко пъти се дави с кърма, сигурно е аспирирала повече от процеса на кърмене, отколкото ако се върне по време на смяна на памперс.

Новини от нас в кратце: 6,200 кг., 62 см, 48 перцентил, но главата е на 62 перцентил - 41 см. Иначе добре била. И после ми дойде големия шок - да давам не само вит.Д (аз не давам често) но и желязо на капки 8O поразпитах аз, в Мароко давали желязо на майките, ако кърмят. Около 4 месец можело да има дефицит на желязо и препоръчвали. И като започнем захранването, пак забележете около 4-6 месец, но по-добре 6 месец, да въведа по-бързо протеини 8O 8O Казаха, че расте наистина бързо, обръща се от две-три седмици, хваща обекти, дъвче ги, фокусира се в огледалото, отговаря си на името и на нас, разпознава един вид.

Та, говорих с една приятелка, тя вика, че ако може след година ще въведе месо. Сядам аз да си опресня знанията, чинно захващам един френски учебник, консултирам се с бебе център, отварям темата за захранване в Зачатие, брех, нийде не пише нито късно въвеждане, нито ранно въвеждане на месо.
Обаче най-новите изследвания показвали, че било по-добре, защото децата по-лесно приемали вкусът му, в сравнение, ако ги държим дълго на каши и зеленчуци и плодове.

Така де, някой да е чувал за желязото и месото?

Катерина е официално записана на градина и от 1 септември тръгва. Уплашена съм, но нямам голям избор. Мъжът го приеха студент в един колеж, за 8 месеца да приравни дипломата, аз трябва да продължа ученето, ако ми позволят 2-3 курса на седмица, макс 3 дни седмично. Иначе не мога да я оставям по цял ден от 5 месечна.
Та съм мнооого доволна засега от градината, жената е лекарка, мароканка, държи на ваксините, спокойна е, чистичко, две гледачки на 3 бебета и 5 големи - до около 4 години деца, доста самостоятелни лапета.

Да се оплача малко, реших, че Еуцерина ми идва тежък за жегите да я мажа. Поръчах Авеено, приятелка даде назаем един хубав македонски крем. едната седмица опитах един само път да намажа с Авееното - рев до небесата, ама пищи и се дере, на умряло, направо се изплашихме, че има алергична реакция. Но кожата бяла, не червена, няма пъпки. Наложи се да я замиваме наново. На следващата седмица пробвах другия крем, пак същата история. Само с Еусерина не ми реве.
Ама много мазен ми иде.

Мисля си аз, вторите деца се развиват по-бързо, защото няма как цялото внимание да е само към тях и те завалийчетата трябва да си измислят сами предизвикателства и цели, забавления, защото няма как да са нон-стоп в ръцете на мама. Живот брат, 12 часа минаване през родов канал и накрая те оставят да ревеш докато мият зъбите на брат ти.

За кърменето тук много ми помогнаха, най-вече първото засукване, веднага, на масата. Бях се настроила, че няма да се боря с вятърни мелници, както с Ники, да се самообвинявам. Ники поне 8 месеца го кърмих, 4 изцяло, после смесено хранене. Но ето ми изненада - малката ми въшка се оказа по-силна и упорита от брат си :lol: Спи по-добре, защото дърпа като помпа вечер и пълни корема :)

Пак километричен пост :(
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Zlateto ♡ в Юли 25, 2015, 08:41:36 am
Момичета, аз малко така нахлувам в темата, ама...(тук ми се стори най-удачно да попитам).
Необходима ми е информация за/координати на добър частен педиатър, който да работи и в събота. Става въпрос за дете на 1год и 3 мес. Ще съм благодарна, ако споделите от опит.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: bonbolini в Юли 25, 2015, 08:58:33 am
Златето, ние сме ходили във ВелаКлиник Лозенец, тя е денонощна и работи в събота и неделя. Лично аз съм много доволна от прегледа ма малкия,   тогава беше д -р Ковачева.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Zlateto ♡ в Юли 25, 2015, 09:12:01 am
bonbolini, благодаря! И аз на нея попаднах, докато ровех, но понеже за пръв път я срещам тази клиника, не знаех доколко мога да се доверя.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 25, 2015, 10:02:02 am
Здравейте,
а да попитам какво ви е мнението за къпането на бебето? Колко често къпете бебетата си? Ние къпем София през ден.

Жасмин - браво на малката Катерина! За захранването, аз още не съм чела много, много. Мислим сега някакви пюренца да  направим от праскови и кайсии, но да видим дали ще стигнем до там, че правим един ремонт и е голяма сага.  Ох, много малка ще я дадете на градина, но като няма как по друг начин. Хубаво е, че са малко на брой децата в градината. Тя частна ли е, или държавна?
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Алекс 77 в Юли 25, 2015, 10:19:01 am
Кати и двамата ги къпя всеки ден...то грехота в тия жеги да не ги изкъпеш :)
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: yanicka в Юли 25, 2015, 10:23:59 am
Здравейте,
а да попитам какво ви е мнението за къпането на бебето? Колко често къпете бебетата си? Ние къпем София през ден.

Аз къпя през ден, през два. Косичката 1 път в седмицата.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: ra4ko75 в Юли 25, 2015, 11:23:07 am
Ние през зимата се къпем максимално 2-3 пъти седмично, сега всеки ден, че сме много мръсни след игра и е горещо. Ние само с мокри кърпички се бършем след смяна на памперс и при двамата, в началото след акане бършех с намокрена мека хавлийка без никакви сапуни и шампоани. Но ако са били оакани до кръста, при нас е било рядкост, миех на чешмата само с водичка. Аз и след смяна на памперс никога не мажа с крем, колкото се може по-малко химии, разбира се ако дупето не е подсечено. Даже и сега ако ме са много мръсни само им обливам телцата с вода. Габи никога не съм я мазала след къпане с балсами, защото кожата и е мекичка, но Марти е с АБ и при него не минава без мазане.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: shinzou в Юли 25, 2015, 11:23:34 am
За къпането в родилното ми казаха всеки ден да е между храненията цел да се успокояват бебета до годинка,след ходинка през ден а косичката веднъж седмично.мия го всеки ден понякога пропускаме защото спи много и не искам да го събуждам особено ако сме били на гости. Както при Вени сме.заглежда се в огледалото .от време на време сякаш си и отговаря името ,но рядко.като е по-коремче се обръща на една страна.усмихвани се много даже го чух веднъж се смя на глас не ли рано да го прави?
И аз като Жбрул и Вени само с мокри кърпички почиствам освен ако не е многоо осран тогава мия освен ежедневната баня-спестяваме много рев.
За смяната на памперси-преди ядене сменям освен ако не е сух.като го кърмя изчаквам да видя дали ще будува и сменям веднага ,иначе не бързам да сменям  през нощта.
Кати много се лигавим особено ако ме види да ям нещо  още малко ще се и облизва даже   8O всеки ден лигавници сменям още от сега.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 25, 2015, 11:46:36 am
За къпането в родилното ми казаха всеки ден да е между храненията цел да се успокояват бебета до годинка,след ходинка през ден а косичката веднъж седмично.мия го всеки ден понякога пропускаме защото спи много и не искам да го събуждам особено ако сме били на гости. Както при Вени сме.заглежда се в огледалото .от време на време сякаш си и отговаря името ,но рядко.като е по-коремче се обръща на една страна.усмихвани се много даже го чух веднъж се смя на глас не ли рано да го прави?
И аз като Жбрул и Вени само с мокри кърпички почиствам освен ако не е многоо осран тогава мия освен ежедневната баня-спестяваме много рев.
За смяната на памперси-преди ядене сменям освен ако не е сух.като го кърмя изчаквам да видя дали ще будува и сменям веднага ,иначе не бързам да сменям  през нощта.
Кати много се лигавим особено ако ме види да ям нещо  още малко ще се и облизва даже   8O всеки ден лигавници сменям още от сега.
Shinzou, къде намери малки лигавници? Ние имаме няколко, но й стоят отвратително на София. Като някакваногромна яка. :-(  Много ме е страх да не й се запари гушката с тези лигавници, че лесно се изприщтва, особено в тази жега.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 25, 2015, 11:48:14 am
Ние през зимата се къпем максимално 2-3 пъти седмично, сега всеки ден, че сме много мръсни след игра и е горещо. Ние само с мокри кърпички се бършем след смяна на памперс и при двамата, в началото след акане бършех с намокрена мека хавлийка без никакви сапуни и шампоани. Но ако са били оакани до кръста, при нас е било рядкост, миех на чешмата само с водичка. Аз и след смяна на памперс никога не мажа с крем, колкото се може по-малко химии, разбира се ако дупето не е подсечено. Даже и сега ако ме са много мръсни само им обливам телцата с вода. Габи никога не съм я мазала след къпане с балсами, защото кожата и е мекичка, но Марти е с АБ и при него не минава без мазане.
Браво, аз ако не намажа дупето на София - гаранция, че веднага ще й избият пъпките.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: ra4ko75 в Юли 25, 2015, 12:02:16 pm
В Австрия в болницата ни казват никакви мазания, бебетата се къпят максимум 3 на седмица и то само с вода, защотото колкото и да е добра бебешката козметика си е химия. Особенно новородените не се цапат, като изключим тези дето повръщат често. Ако е сухата кожата в началото се правят в аптеката специални кремчета. Не казвам че така не се подсичат дупетата, но по този начин ми се струва че се запазва естественото Ph. Една приятелка нейните ги маца в областта на дупето  всеки път след смяна на памперс с половина тубичка крем дори и когато няма подсичане. Ами тези деца като се подсекат образуват такива рани, но то като се маца с и без повод не си изгражда имунитет и се изнежва тази област, кожата не може да диша като хората. Но това си е мое мнение. И етървата така ги маца нейните, и всеки ден се къпят и след акане се мият дупетата, а голямата от сега вече, на 5 г. е, е с гинекологични инфекции. Така, че гаранции няма.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 25, 2015, 13:58:05 pm
Във връзка с мазането на дупето - и аз докато на третата седмица не се подсече не мажех с нищо дупето на бебето, освен след къпане когато мажех с витаминния крем на Мустела. Това беше съвет на нашата педиатърка. За съжаление този вариант не сработи.   :( И аз не изгарям от желание непрекъснато да я цапотя, но иначе става много зле положението.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: blue_sky в Юли 25, 2015, 16:25:23 pm
Вени, не се притеснявай за градината! Когато са малки, много по-лесно ще свикнат. В Люксембург, Франция, Испания и прочие масово тръгват на 3 месеца на ясла. Има една жена за 3 бебета. И тя е там само за тях. Няма да готви, чисти, пазарува или разтребва, както й се налага на една майка у дома. При вас децата са малко на брой, а и малката няма да е по 10 часа там всеки ден. Дано само не боледува много!
За съжаление, в много малко държави има платено майчинство по година-две или три.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: м-и в Юли 25, 2015, 19:19:20 pm
Моят син съм го къпала и къпя ежедневно(няма дерматит), така сме свикнали и ние, косата сега по-рядко я мием зимата, но като бебе пак ежедневно. Не мога да си представя да се потя цял ден и да не се изкъпя, децата също са нервни в такава ситуация. Не мажа с нищо тялото. Дупето като бебе се зачервяваше и мажех Судокрем, това което бях открила при мазането е, че трябва да е много добре подсушено дупето, иначе и самият крем зачервява.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: jasmin_veni в Юли 25, 2015, 21:56:16 pm
kati_vm, държавна е, плащаме по 7,30$ на ден.

Ние къпем през ден, че много ни идва да се разправяме с две деца всеки ден. Айде, баткото сам се къпе, ама след него пак подсушаваш, оправяш баня.

Блу, сигурно е така, просто съм с бг мислене още в това отношение.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: yanicka в Юли 25, 2015, 22:10:59 pm
Като сте споменали за мазане, аз използвам три неща. Спрейчето за подсичане, за което вече писах и то само по един път на ден колкото да предпазвам кожата. Във водичката за къпане разтварям една суоена лъжица кокосово масло и нищо друго при къпането не ползвам. И на края след къпане я мажа с едно олио от билки, което прави моя приятелка и гаранция няма никакви химии вътре.
Та с тия неща за момента сме със супер кожа. Ама то при нас е и съвсем друг климата. Но пък за сметка на това водата е отвратителна.
Исках да питам за оригването, ама автобуса ни идва, така че ще пиша като се върнем от парка.
Лека вечер, момичета!
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: hope-love в Юли 25, 2015, 22:45:37 pm
През първите месеци заместихме мокрите кърпи с намокреми с вода памучни кърпички.Имаме такива квадратни от памучно трико.Обтривахме с тях и готово-чисто и освежено дупе  :)После си пуснахме в употреба кърпи памперс и нямаме проблеми.Мия само при яко намацване преж деня и вечер преди лягане.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юли 25, 2015, 23:05:58 pm
Привет и от нас!
Позагубихме се тези дни, но много тичане, деца, проблеми... Наложи се на няколко пъти да гледам племенниците и ми се отели вола с три деца, като двете големи са си доста жилави, а Матей да не остане назад ги гледаше и копираше 8O Имахме и неприятно събитие в семейството, което обърка всички планове и така. Но поне тати е на нова работа и се прибира в 5:30 и се занимава с младежа, та мама успява да свърши нещо :)
Виждам за кърпички и памперси сте захванали темата... аз няма да повтарям каквото сте изписали, само ще предложа и трети вариант - ние го практикуваме от раждането и до днес в моментите в които не е наложително или ме мързи да го мия на мивката. Купувам си памучни тампони (в ДМ има на бейби лов специални бебешки, но взимам и от Джъмбо едни по-евтини кръглички като за дегримиране ама по-големи) и си ги приготвям до памперсите на повивалника. Когато тръгнем да се преобуваме си сипвам водичка в една паничка и мокря тампоните и бърша с тях :) Това за мен е някакъв среден вариант меджу кърпичките и миенето :lol: Напоследък обаче сме по цял ден на някъде и в тези случаи кърпичките са ми незаменим помощник за всичко и вървят пакетите ;)
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: shinzou в Юли 26, 2015, 11:09:44 am
Кати имам само 1малък лигавник с лепка отзад много ми е удобен от зълвата и не мога да меря по-малки все големи има в моя квартал и такива съм взела,но с връзки защото не мога само малкият да ползвам.
Не мажа всеки път дупето с крем само когато се подсече от Молфикс.Къпя го с Теобебе и мажа след баня със синият крем на Нивеа бейби.Лицето  му мажа веднъж на ден с Мустела хидра бебе.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: bonbolini в Юли 26, 2015, 11:46:39 am
Здравейте и от нас... Тези жеги направо ни скапват :( Малкият въобще не спи спокойно, не му се яде, особено преди лягане и се буди поне по 3 пъти през нощта. Тогава пийва малко, но по около 80мл.   Чудя се дали мога преди лягане да му давам кисели мляко с адаптирано вътре? Направо добродушкото ми е неузмаваем :мрънкащ, неспящ, неядящ ревящ преди да заспи... :(
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: ra4ko75 в Юли 26, 2015, 13:40:56 pm
bonbolini, аз не бих дала преди лягане кисело мляко, но ти си знаеш. Според мен е от жегите, то на нас не ни се яде, а какво остава за малчовците. Може и зъбките да го дразнят.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: shinzou в Юли 26, 2015, 16:25:22 pm
И мисля като Рачко че не е добра идея за смесването на млеката.както кърма и АМ не се смесват така и АМ с кисело мляко.ако е кърма само кърма,ако е АМ само АМ.кисело мляко подсреднощ на малко дете не бих дала мисля че е тежко за коремчето особено за бебенцата.не знам как едно време са захранвали в 2 месец  с кисело мляко и захар,както е захранен ММ.не е имало АМ,но пък децата са били много здрави.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Рафаила в Юли 26, 2015, 18:12:21 pm
Аз пък четох,че в сащ смесват кърма и ам,а и консултантката по кърмене каза,че не е проблем. Благодарение на това "кърмих" до 6 мес,защото бебо повръщаше само кърма.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: bebe_13+15 в Юли 26, 2015, 18:24:56 pm
И аз мисля, че можеше да се смесва - изцоква кърмата и дохранваш с АМ.
Шинзу, че са били по-здрави децата, не съм сигурна. По скоро е имало естествен отбор - раждат се  няколко, но оцеляват само една част...най-здравите.
Ние, след напишкване само, ползвохме тампонче с тоалетно мляко при смяна на памперс. А иначе и сега се къпем всички  ежедневно поне с водичка - къде за хитирена, къде за релакс преди сън  :)
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юли 26, 2015, 19:10:24 pm
Здравейте на всички  :P

Кърма не се смесва с АМ май само по една причина - че ако не си изяде всичко бебето, изхвърляш кърма. Поне аз само на това попаднах като причина.
Иначе аз изцеждах кърма и додавах АМ след кърмата, докато в един момент спря да иска кърмата.....
Но с кисело мляко и на мен не ми се вижда ОК.

Зимата се случваше да го къпя веднъж на 2-3 дни или всеки ден, както дойде  :lol: Сега обаче по често по 2 пъти на ден. Един път в басейна в банята като забавление. Втори път преди лягане само на душа докато стои прав.

И аз в един момент използвах памучни кърпички намокрени с вода за дупето. С тях почиствах, когато е само напишкан, но ми се струва, че се е повмирисал. После ги слагах да се перат заедно с пелените. Иначе акито все на чешмата го мием и досега.

Дани напоследък спи по малко. Сигурно е заради жегите. Ляга си в 22.30 и става в 6.30. През деня прави по час и половина сън. Днес беше изключение. Бяхме на Витоша и спа два часа и половина в раницата в баща си.

Mousyt, браво за новата работа на мъжа ти ... Това да си идва в 17.30 е просто супер :) Събота и неделя нали почива?

Кати, ето тези лиганици са по-малки като размер и са подходящи и за по-малки бебета. Стават и за по-големи също. Ние до скоро ги ползвахме за лигите от зъбките.
https://www.facebook.com/pages/TINI-handmade/272170159542965?fref=ts (https://www.facebook.com/pages/TINI-handmade/272170159542965?fref=ts)
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Jbrul в Юли 26, 2015, 19:39:05 pm
Кожа, кожа... Аз съм със супер кожа, Дани също има моята. Откровено да ви кажа, ако се къпехме с домашен сапун за пране и се мажехме с...к'вото ни дойде (химия, или не), или да не се мажем - все тая. Пак ще е супер. Щото просто е такава кожата.
Къпала съм го кога всеки ден, кога през ден, с коса, без коса, понякога само с вода, но в общия случай с някой душ гле (химия разбира се, макар и бебешка). Не съм мазала после, щото няма нужда. Все така си е с перфектна кожа.

Деца край мен, които просто са с проблемна кожа - то са едни БИО отвари и мазила, едно четене и правене на бъркочи - все имат проблеми. Та въпрос на късмет е. Да, твърдя го. И още нещо - когато майките им кандисат на БИО-глупостите и вземат правилната за проблема "химия" - О! "чудо" - вземат се пооправят нещата. Същата раУта като зъбите. Каквато поддръжка им дърпам аз на моите - не сте я виждали и на филм и к'во? Пак са 70 % протезирани вече. Толкова по темата. Правете необходимото и смисленото, не се чалдисвайте. Освен, ако последното не ви е важно и имате излишна енергия за глупости. ;)

Здрави да са всички в темата!
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юли 26, 2015, 23:20:03 pm
47 Smiles, само в неделя ще почива засега, но то след година и нещо без почивен ден за нас това е цял празник... то този график е засега, после предстоят по-сериозни работи, но той засега не дава да говоря по въпроса с никого, та ще обяснявам като стане :lol:
Днес за малко да сме с теб заедно на Витоша :) Ние миналата седмица няколко пъти се качвахме на Златните и на Момина скала вечер да се разхождаме и много ни хареса, но на мм в последния момент му хрумна да катерим Черни връх и нали ми е толкова акъла се навих :lol: Нагоре едвам издрапах последните метри, но надолу беше изключително приятно. Матей пък спа в раницата почти през цялото време и сега пак спи 8O Явно е от въздуха :lol: Само дето беше вир вода та трябваше да се преобличаме горе на ветрилника и да се надявам, че не сме го повредили нещо :? На мен ми дойде екстра разходката. Природата така успокоява, че не успях дори на ММ да мрънкам, а толкова съм му набрала и сега ми беше паднал :lol:
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: shinzou в Юли 27, 2015, 01:26:35 am
Да ви кажа струва ми се че всички деца не спят и не ядат от жегите.и Боги напоследък не спи добре... голяма пукница е и не се търпи
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: ra40 в Юли 27, 2015, 05:48:19 am
Нашия и той,от както е жега,все крив,мънка.не му се яде /това поне е инфо от майка му.... Наистина не се чувстват добре и те.дано отминат по- бързо тези "рекорди"  :lol:. даже и любимото му пюре с броколи / :? достен син на майка си,за съжаление.../ не му върви. :) Хубава седмица.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: rtfrtf в Юли 27, 2015, 09:16:13 am
Да ви кажа струва ми се че всички деца не спят и не ядат от жегите.
Опровергавам - има един дето яде като змей и ми вади душата като повтаря нон стоп "Ам, ам, ам...", като мантра му е направо.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: bebe_13+15 в Юли 27, 2015, 10:44:49 am
откак ходи на градина, сладурът ми все е гладен :) иначе беше гонене с лъжицата, а сега - "това искам, онова искам, има ли още". Ама предпочита сладолед и салата домат със сиренце, като му стане по-жега.
И много го дръпна напред с та3и градина. Не че ние не го учим, ама от другите деца явно по хваща - "може ли..", "благодаря", "довиждане", "добро утро". И с интонацията и с прои3ношението. Песнички ми пее. То сигурно е нормално 3а двегодишни, ама нали е мойто градже - много му се радвам.  :D
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: shinzou в Юли 27, 2015, 11:05:27 am
rtfrtf винаги има изключения и вие сте от тях. Децата може и малко да ядат,ама аз от как почнах да кърмя се прекръстих на ламята Спаска.вечно съм гладна.не можеш ма изхраниш.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 27, 2015, 11:46:31 am
Здравейте на всички  :P

Кърма не се смесва с АМ май само по една причина - че ако не си изяде всичко бебето, изхвърляш кърма. Поне аз само на това попаднах като причина.
Иначе аз изцеждах кърма и додавах АМ след кърмата, докато в един момент спря да иска кърмата.....
Но с кисело мляко и на мен не ми се вижда ОК.

Зимата се случваше да го къпя веднъж на 2-3 дни или всеки ден, както дойде  :lol: Сега обаче по често по 2 пъти на ден. Един път в басейна в банята като забавление. Втори път преди лягане само на душа докато стои прав.

И аз в един момент използвах памучни кърпички намокрени с вода за дупето. С тях почиствах, когато е само напишкан, но ми се струва, че се е повмирисал. После ги слагах да се перат заедно с пелените. Иначе акито все на чешмата го мием и досега.

Дани напоследък спи по малко. Сигурно е заради жегите. Ляга си в 22.30 и става в 6.30. През деня прави по час и половина сън. Днес беше изключение. Бяхме на Витоша и спа два часа и половина в раницата в баща си.

Mousyt, браво за новата работа на мъжа ти ... Това да си идва в 17.30 е просто супер :) Събота и неделя нали почива?

Кати, ето тези лиганици са по-малки като размер и са подходящи и за по-малки бебета. Стават и за по-големи също. Ние до скоро ги ползвахме за лигите от зъбките.
https://www.facebook.com/pages/TINI-handmade/272170159542965?fref=ts (https://www.facebook.com/pages/TINI-handmade/272170159542965?fref=ts)
Благодаря, Смайли! Ще ги разгледам. :)
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 27, 2015, 11:48:32 am
За хапването и ние си хапваме, даже преяждаме и после повръщаме. В спалнята, където е София сме настроили климатика на 25 градуса и така понасяме жегата :).
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: rumyanau в Юли 27, 2015, 15:05:01 pm
Благодаря на всички, които ни мислиха и стискаха палци за нас - явно е помогнало :) Днес бяхме на консултация с доц. Цеков и той каза, че всичко е наред с Теди - няма сраснати шевове на главата. Не се налага операция. Явно докторът от рентгена не е разчел правилно снимката. Отдъхнах си! Сега вместо на операция, мисля да отидем на почивка :)
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: magi_st в Юли 27, 2015, 15:07:06 pm
Руми, много се радвам.А сега заслужена почивка!
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: blue_sky в Юли 27, 2015, 15:15:32 pm
Браво, Руми! :-)
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: StefiZ в Юли 27, 2015, 15:31:36 pm
ех, че хубава новина :D
заслужена почивка сега!  :D
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Алекс 77 в Юли 27, 2015, 15:32:32 pm
Е,чудесни новини Рачо се прибират,Руми се разминаха с операцията...браво :)
Ние бяхме на консултация днес 73 см. 8800кг. изправя се сам и лази  :)
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: yanicka в Юли 27, 2015, 15:36:11 pm
Отдъхнах си! Сега вместо на операция, мисля да отидем на почивка :)
С тази страхотна новина ще имате супер почивка :-)

Аз както обещах преди 2 дни, да взема да питам за това оригване. Страшен проблем ми е. Особено нощно време. Димана заспива на шишето когато прецени, че се е наяла и после няма оригване и това е. Мъчим се по 20-30 минути и накрая с цената на нейното разбуждане успявам да я оригна.
Някакви съвети по въпроса?
Мерси!
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: meshko106 в Юли 27, 2015, 16:43:19 pm
Чудесни новини Руми. Живи и здрави да сте и приятна почивка.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 27, 2015, 19:01:21 pm
Благодаря на всички, които ни мислиха и стискаха палци за нас - явно е помогнало :) Днес бяхме на консултация с доц. Цеков и той каза, че всичко е наред с Теди - няма сраснати шевове на главата. Не се налага операция. Явно докторът от рентгена не е разчел правилно снимката. Отдъхнах си! Сега вместо на операция, мисля да отидем на почивка :)
Браво! Много хубаво! Приятна почивка! :)
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 27, 2015, 19:02:22 pm
Е,чудесни новини Рачо се прибират,Руми се разминаха с операцията...браво :)
Ние бяхме на консултация днес 73 см. 8800кг. изправя се сам и лази  :)
Браво на момчето! :)
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 27, 2015, 19:05:40 pm
Отдъхнах си! Сега вместо на операция, мисля да отидем на почивка :)
С тази страхотна новина ще имате супер почивка :-)

Аз както обещах преди 2 дни, да взема да питам за това оригване. Страшен проблем ми е. Особено нощно време. Димана заспива на шишето когато прецени, че се е наяла и после няма оригване и това е. Мъчим се по 20-30 минути и накрая с цената на нейното разбуждане успявам да я оригна.
Някакви съвети по въпроса?
Мерси!
Яни, и София понякога не иска да се оригва, но предимно денем. Поставям я обикновено на лявото ми рамо и почвам с кръгообразни движения да разтривам гръбчето.
Много е сладка малката! Да е жива и здрава!
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: mgstra в Юли 27, 2015, 20:18:05 pm
Руми, новините са повече от добри. Почивайте си и се отдайте на  прекрасните моменти с децата.

Не успявам да пиша, чета по диагонал, но все успявам да съм в час донякъде с написаното от вас.
Иначе сме добре. Бяхме на море и изкарахме прекрасно. А най-малкият мъж беше с баба си в Кюстендил. Като се прибрахме го хвана някакво вирусче и беше със запушен нос, но вече диша нормално, но кашлям като стар пушач. Но дишането му е спокойно, весел е и няма вид на болен.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: stoeka71 в Юли 27, 2015, 22:18:29 pm
Яни, и аз слагах Мария на рамо и с леки масажни движения по гръбчето се оригваше. В началото и аз се притеснявах да я сложа да спи особенно през нощта без да се е оригнала. Но не бъди като мен, да не заспивам и да я наблюдавам цяла нощ.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: shinzou в Юли 27, 2015, 22:51:01 pm
ех че хубави новини само.ние днес бяхме на ортопед и казаха че сме добре  :)
за оригването Боги се оригва веднага след смяна на гърдите дори сам го прави преди да съм го сложила на лявото рамо. понякога ако не се оригне веднага след известно време го прави.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: mgstra в Юли 27, 2015, 23:09:38 pm
Мишо почти не се е оригваше, защото заспиваше, докато сучеше, но това не му създаваше дискомфорт.
Никола се оригваше, докато беше на кърма, но като премина на АМ спря с оригването.
Никога не съм се притеснявала, относно оригването.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: ra4ko75 в Юли 27, 2015, 23:56:42 pm
rumyanau, ra4o, много хубави новини! Да са ви здрави юнаците и само хубави моменти на двете семейства.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: mishanta в Юли 28, 2015, 08:11:02 am
Прегръщам ви, Руми и Рачо, нека тревогите са вече зад вас!
Усмивки и добро настроение от мен за всички :)
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: rumyanau в Юли 28, 2015, 14:10:57 pm
Благодаря, момичета :) Много здраве и на вашите мъничета :)

За оригването - забелязах, че като яде по-лакомо, се оригва. Като яде бавно и кротко, не се оригва. Явно не гълта въздух и няма нужда. И в двата случая няма дискомфорт. Но аз съм от щастливците с бебета без колики :)
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юли 28, 2015, 14:47:40 pm
Руми, много се радвам, че не се налага операция на малък Теди  :P

И аз това исках да кажа за оригването, че ако детенце има колики и ако не се оригне става още по-лошо. И на нас вечер не ни се получаваше всеки път оригването, защото заспиваше от раз в началото.

И Дани си има апетит, нищо че са жеги  :lol:
Вчера за пръв път му дадох боровинки и много ги хареса, нищо че бяха кисели. Сутринта доста време се чудих защо му е такъв катранен цвят акито, докато не се сетих защо  :lol:
Днес пък пробваме детската кухня Хер Бебе, че в тази жега не ми се готви нищо друго освен аламинути. Изяде си почти цялата супа от тиквички. Ще видим довечера основното как ще е.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: StefiZ в Юли 28, 2015, 16:18:53 pm
момичета, по повод боровинките на смайли се сетих нещо, та да ви кажа :lol:
на тази възраст нямат изградени вкусове, та сега е момента да предлагате различни неща, дори и такива които вие не ядете. Много често чувам, той не яде еди какво си, ама то и аз не ям. Ама то това не е генетично, все пак :wink:
Моите момичета обожаваха вишни като малки и сега де, а лимони ако ги видите как ръфат :lol:
Доста недоумяващи погледи съм отнесла по парковете като извадех кутията с вишни, примерно.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: rumyanau в Юли 28, 2015, 16:19:29 pm
Хаха, и ние сме днес на Хер бебе :) Само че за обяд основното, а за довечера оставих супата с тиквичките :)
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: bebe_13+15 в Юли 28, 2015, 17:58:32 pm
Ех, 3авиждам ви 3а софийските екстри, като частната кухня. Тука имах опция 3а една само и тя беше ужааасна. Нашата екстра са пресните селски продукти - кои от къщи, кои от комшии, ама понякога ми се иска да имам варианта 3а нещо готово и качествено.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: hope-love в Юли 28, 2015, 20:58:00 pm
Стефи е права за вкусовете на малките.И моите "три прасенца" не са отказвали де що полезно нещо съм им предлагала,само дето баткото от една определена възраст изостави добрите си навици да не отказва на мама и спря да яде някои неща - овесени ядки например.Може би и аз допуснах пауза в предлагането им и той ги забрави.
А малките / на 1 годинка/ днес си ядоха салатка направо-домат и краставица на дребни парченца,наситнен магданоз и зехтинец.Много им се радвах как лапаха.Други сурови зеленчуци мога ли да давам-морков или чушка например?
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: jasmin_veni в Юли 28, 2015, 21:56:03 pm
Прекрасни новини за Руми и Рачо :)

Все така прекрасни да следват :D

Катерина ми стопи лагерите на жегите, учим я да пие с шише, не иска, нощем е вир вода, а е само 28 градуса тук. Не знам как се оправяте в жегите, честно!
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: shinzou в Юли 28, 2015, 22:14:39 pm
не питай Вени!по обяд в Бургас беше 32 градуса.Богито едвам спа.направо се чудих дали да не го оставям вече голичък по памперс ама мисля че е рано още.вие на каква възраст започнахте да оставяте децата голички?от разходка все се пребираме с пъпчици от претопляне а е само по бодинце и чорапки.другите майки мятат пеленки отгоре на малките им и се чудя не изпукват ли тия деца в тая жега?на малкият ли е му все топло  8O
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юли 28, 2015, 22:17:05 pm
Руми, много ми хареса на Хер Бебе, че основното е сгъстено с овесени ядки, а не с нишесте, както на другите кухни  :P И за утре съм поръчала.
Освен това са доста по-безсолни от Ян Бибиян например, което също е плюс.

Bebe_2013
, а малкият свикна ли с яслата или още плаче като го оставяте?

Хоупче, може да даваш сурови морков и чушка според мен. А те сами ли ядат доматите и краставиците или ти им даваш?

Shinzou, а ти защо го изкарваш навън като е 32 градуса или у вас е толкова? Аз не бих. Само сутрин и късно вечер. Иначе според мен може и гол, по памперс само, при тези температури.

Дани много се отвори на плодове и съм много доволна. Като му дам една нектарина в ръцете и я изяжда до костилка. Накрая, разбира се, целият е омазан. А ето тук снимки с кайсия, но съм му я нарязала за по-лесно.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: shinzou в Юли 28, 2015, 22:23:13 pm
Смайли вънка беше толкова.ние си бяхме вкъщи пускахме вентилатора .25 градуса беше в стаята.днес излезнахме в 18 часа и беше много топло в парка а видях че майките слагат пеленки на децата.в тази част на моят квартал и специално в този парк повечето деца са над 6 месеца смея да твърдя че повечето са над 1 година.много малко са с под 6 месеца както сме ние.
много е сладък твоят Дани
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юли 28, 2015, 22:26:50 pm
За съжаление, то и към 18 часа температурата е колкото в 16 ч., но поне слънцето уж не е толкова вредно. Ние напоследък излизаме чак след 20 ч. и дори и тогава е жега. Но то няма как все вътре да стоим затворени наистина.
Не ги гледай другите майки. Наистина масово навличат децата. Води се по детето. Щом се поти, значи може и голичък, стига да няма вятър разбира се  :P
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: marsi в Юли 28, 2015, 22:34:32 pm
Руми, браво, много се радвам, че всичко е наред!  :)

Смайли, беше писала, че си взела седалка за тоалетна чиния, от кой вид избра, пробвате ли е вече  :)
Много е сладък Дани  :)
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: stoeka71 в Юли 28, 2015, 23:00:33 pm
Аз не мога да накарам да яде домат. Не иска и това си е. Иначе яде таратор всеки ден с охота. Яде сама и круши и ябълки и моркови. Най обича круши. Праскови, диня, пъпеш не иска. Понякога малко праскова. Обаче ме е яд за доматите - свежи пресни и домашни и пак не.
Да питам мамите за жълтъка. Аз откакто е записана на кухня, много рядко се случва да сваря жълтък. Вие как процедирате?
Тук има само държавна кухня и Мария яде само супите и основното. Десертите не ги иска. Затова набляхам на плодовете.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: jasmin_veni в Юли 29, 2015, 01:10:05 am
Стане ли 30 градуса Катето е по пампи и заметната тензухена пелена да не е баш гола. Която тя изритва и дъвче.

Катето не мога дй я науча да яде от шише и изпадйм в паника....леко и безусловно. Как ще се справя в градинатй щом не поема мляко от шише от баща си? Чак се чудя дали да не я зяхраня края на август ако не пропие
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 29, 2015, 08:40:51 am
Смайли, много сте сладки  :). Аз днес си чакам лигавничетата. Поръчах две с бродерии. Едното е с пиленца, а другото с калинки и с името на София.  :)
Ние преди шест часа не излизаме навън в тая жега. Обличам  София с бодита с презрамки, които са й малко по- големи, за да се проветрява. Не се е обривала скоро от топлото. Имаше преди време един обрив по гушката, но слава богу премина бързо. Сега има по някоя и друга пъпчица по брадичката, но то е от голямото лигавене. :)
Ох, днес тук е много задушно. Направо ужас. :-(
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: bebe_13+15 в Юли 29, 2015, 09:21:56 am
Jasmin, момчето ми като свикна на гърда и не искаше шише. Имаше моменти, в които кърмата намаляваше и изпадах в паника, че ще гладува, ако не пропие от шише. Всички ми казваха, че като огладнее, ще поеме. Така и не стигнахме до шишето де, та не знам става ли номерът.
Смайли, свикна човекът и си ходи спокоен. Миналата седмица 3 дни беше у дома и в четвъртък влязъл в градината с радостни писъци - "гадинаааа", демек градинаааа :D От другата седмица сме в заместваща градина, че нашата почива и ще видим там как ще е.
При нас в балкана е приятно, само по обяд е жега. Ходихме в Ст.Загора и то след 17 часа и установихме, че много сме се разглезили с хладинката при нас.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: ra40 в Юли 29, 2015, 09:28:11 am
И тук е задушно ,още от сега. 8O Горещници-задушници.Смятам ,че в тия жеги,децата може и да са по памперс само.Другото ще е мъка. Все пак съобразявайте и кога излизате!!! Нашия се поти много,но не виждам лошо в това.Прилича на баща си  :lol:. Захранихме го преди три седмици,мисля и всичко харесва ,даже и броколи /пак като баща си,ама без броколите :wink:/,но марките подбира. Явно имат разлика.Вчера майка му му връчи едно парче пъпеш,хем да хапва,хем да чеши венци,че сега това ни е на дневен ред,и падна голямо занимаване  :lol:.Да са живи и здрави всичките.някой занимавал ли се е с ТЕЛК ??
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: magi_st в Юли 29, 2015, 11:32:35 am
Привет, и ние сме по памперс в къщи.Жегата е много голяма.Излизаме сутрин рано, после басейн на терасата и излизане към 18 часа, но на една дебела сянка, вечеря и излизане пак до като се стъмни сме навън та и по тъмно седим.Като почне да залита и да се преспъва чак я прибирам :)
Яде почти всичко, но има как да кажа храни който предпочита.Яде с удоволствие манджи със спанак, ръпа лимон като ябълка, но ябълката не я кефи.Не че не я яде, просто не я предпочита.Киселото мляко е най-вкусното нещо на света изглежда и сега в жегата може да живее на него.Давам и всичко или на парчета или цяло, според зависи.Тя кухнята не я хареса аз съм писала и свикнах да и готвя.Не е голям проблем като свикнеш.
Ние и миналото лято като беше малка сме били само по памперс.Това овиване на бебето не го разбрах.Малката и тогава и сега много се потеше и се обриваше от жегата.
На нас края на август ни предстои море и маз много се вълнувам.Мисля какще реагира на водата, на пясъка, абе ще е веселба.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: bonbolini в Юли 29, 2015, 12:42:08 pm
Рачо, аз минах по пътеката на ТЕЛ за малкия
:) пиши ми, ако искаш подробности.
Нашият почна да хапва повече , но откакто започна да се изправя  иска само да стои прав, да е в проходилката , абе само да движи  :lol:
Иначе беше ни разглезил като спеше по цяла нощ . Сега се буди в 5 с рев
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: meshko106 в Юли 29, 2015, 13:48:36 pm
jasmin_veni ти смяташ ли да продължиш да кърмиш и след като я дадеш на ясла? Аз като знаех, че трябва да се връщам на работа, започнах отбиване на Явор 3 месеца преди това. Първо премахнах дневните кърмения. Явор също не искаше да пие АМ от шише, но от мен, когато му го даде майка ми с много малко настояване и се получи. Започна да го пие без възражения. Така започнах през деня да заменям кърменето с АМ. Накрая беше останало само вечерното кърмене и когато видях, че вече и не заспива след него, прецених, че мога да го спра и него. Стана прекрасно, без драми нито за него, нито за мен. Ако искаш да запазиш сутрешно, вечерно и нощно кърмене, предвид възрастта ви, пак бих те посъветвала през деня някой друг да й предлага шишето, а не ти. По-лесно приемат от чужд човек шише. А и захранването не е лош вариант, макар че при нас примерно то не намали кърменето по никакъв начин. Яворчо много дълго време поемаше по много малко храна и си дояждаше на гърдата.  Не сте толкова малки вече. Желая ви успех и на двете.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: ra4ko75 в Юли 29, 2015, 15:15:25 pm
При нас жегите приключиха, но пък децата са от събота болни :(. Първо Марти вдигна температура в събота, в неделя беше вече добре, но почна да се оплаква че го боли гърлото. В понеделник ходи на градина, но вечерта баща му го заведе на лекар, че плаче и не иска да яде. Оказа се че му е възпалено гърлото. Освен Нурофен и черни капки друго не трябвало, изписаха ни Лидокаин, с който да му мажем гърлото 15 мин. преди ядене, че да не го боли. От вчера не е на градина и с помоща на обезболяващото си има апетит. Но Габи и тя вдигна в понеделник вечерта температура. От днес е без, но гърлото и е зачервено. И тя от понеделник е на същото лечение. Трябва да се оправяме, че в неделя летим за България, а въобще не ми се ще с две болни деца да съм.
Иначе Габи си хапва всякакви плодове без кайсии. И зеленчуци много си обичат и двамата. hope-love, за морковите са ми казвали, че е добре да са леко бланширани, че като са сурови и децата по-лесно се давят от тях. Иначе няма никаккъв проблем на децата след 1 год. да се им давате сурови плодове и зеленчуци, и постепенно да почнете да ги захранвате с вашето ядене. При нас тоя лукс като детски кухни го няма и гледам да имам нещо подходящо и за Габи, вместо да и давам бурканчета - те са в много краен случай  :lol:.
47 Smiles, голям е сладур тоя Дани, да ви е жив и здрав.

Приятен ден на всички и дано да отцелеете в тия жеги!
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: jasmin_veni в Юли 29, 2015, 16:36:53 pm
да, Мешко, иска да продължа. Сутрин обаче мога да кърмя към 5:30-6, после следобед и вечер. Не знам в този дълъг интервал, какво да правя.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юли 29, 2015, 18:58:14 pm
да, Мешко, иска да продължа. Сутрин обаче мога да кърмя към 5:30-6, после следобед и вечер. Не знам в този дълъг интервал, какво да правя.
Ако няма да се изцеждаш за да и оставяш изцедена кърма няма да имаш проблем. Просто постепенно и спри кърменията в тези часове и кърмата ще се урегулира. Аз последните два три месеца го кърмех само сутрин и вечер, след като постепенно дневните хранения бяха изместени с манджа.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: цигу в Юли 29, 2015, 21:06:57 pm
Вени, аз имам същия проблем със Стела. Опитай с различни бутилки и биберони, може там да уцелите. В Амазон има разни прехвалени от над хиляда човека модели за по седем до десет долара. При мен това не проработи, сега пробутвам чаша с накрайник, но моето е по-голямо и добре захранено.

Майка ми успяваше чат пат да храни Стела с бутилка допреди два месеца, люлеейки я в шезлонг до голям прозорец с изглед към гората. Звучи като заклинание по пълнолуние, но вече не знам да рева ли, да се смея ли. Малко, люто разгневено и не отстъпва - един ден тринайсет часа гладува, докато пътувах по работа.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 30, 2015, 09:00:50 am
Добро утро на всички! Втори пореден ден след храненето в седем не мога да заспя отново, но и тая жега, направо е ужасна. През нощта не спим на климатик, заради малката и ставам вир вода.  :( :(
Сега да се похваля за лигавничетата - страхотни са! Много съм доволна!  :) :) :) По-натам мисля да поръчам още няколко.
Смайли, благодаря за инфото!  :bighug: :bighug: :bighug:
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юли 30, 2015, 21:04:48 pm
Marsi, взехме седалка от Лидл. Най-обикновена, без дръжки. Слага се върху дъската на тоалетната чиния. Дани обаче не иска да стои на нея. Само веднъж от любопитство ни даде да го сложим.
Днес обаче го сложих на малкото гърне за голямата нужда. Свърши работата и после не искаше да става. Нещо се беше затъжил за него  :lol:

Кати, радвам се че ти харесват лигавничетата  :P

Ето ни на дъжда (в София заваля  :P).
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: mgstra в Юли 30, 2015, 23:15:45 pm
Хи, хи, Смайли!
Страхотна снимка  :D
На нашата площадка настана невероятна веселба като заваля дъжда. Всички деца започнаха да цвърчат от радост и да бягат под дъжда. Едвам успяхме да си ги съберем. Беше много забавно - тичаха и шляпаха в локвите на воля  :D
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юли 31, 2015, 08:56:33 am
Много сладък Дани! :) :) :)
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: bebe_13+15 в Юли 31, 2015, 09:22:55 am
Давайте идеи за отучване от спане при мама и тати. Тука само ми викат - "слагай го в неговото легло, ще реве, ще реве и ще заспи" :( Не ми звучи много добре този метод, а и той си се измъква от леглото и идва. Тая нощ ни подлуди. Приспахме го на спалнята и го преместихме в неговото легло. По някое време се примъкна пак - айде добре. Обаче като ревна по едно време - как точно да съм застанела, че да можел да ми прегръща ръката. За малко става тая поза, ама ай мръдна, ай ревне. Подивяхме с баща му, докато го приспим. И да е за сефте, а то редовно се случват тези циркове. Обожавам си го момченцето, ама и ние имаме нужда от сън и като се роди и бебка, не знам кого по-напред ще приспивам. Знам, че ние сме си виновни, че оставихме да свикне с нас :( Някой минавал ли е през това?
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: mgstra в Юли 31, 2015, 14:02:34 pm
Бебе, и нашия Мишо е така. Не заспива без да гушка ръка, но за щастие си имаме баба на разположение, та те спят заедно. И при него това гушкане беше по цяла нощ, но сега вече е само за приспиване и после няма драма, спи си спокойно по цяла нощ.
Не мога да ти дам съвет, защото при нас нищо не подейства, а и не сме били много настоятелни. И това е само у дома, в градината няма проблеми да си заспива сам и без да гушка ръка.
Мога само да те посъветвам още от сега да му говориш за бебето, че като се роди то ще е много малко и ще има нужда повече от теб, за да може да свиква с тая мисъл. Не че няма да си иска неговото после, но като е подготвен какво го чака, е по-лесно. Поне при нас е така. Няма голяма ревност и ни позволява да отделяме необходимото внимание на бебето.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Grace в Юли 31, 2015, 14:33:00 pm
Бебе, да не те отчайвам, но ние сме си още така  :lol: Като се роди Кати, баткото /тогава на 2.5г/ започна да спи само с баща си /сравнително лесно свикна/, а аз с бебето в другата стая. Още е така положението  :lol: Вече са големи и пак с нас спят, обаче ние сме си виновни, че ги научихме така ...
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: shinzou в Юли 31, 2015, 23:16:43 pm
Давайте идеи за отучване от спане при мама и тати. Тука само ми викат - "слагай го в неговото легло, ще реве, ще реве и ще заспи" :( Не ми звучи много добре този метод
и ние сме така.знам че е малък да го отучвам още,ама времето минава и ще свикне.тоя метод слагаш и реве и реве и заспива го пробвах.голям рев такова дране няма!въпреки че няма 2 месеца се измества в другата част на кошара от яд че го оставям.хем съм наблизо в стаята и се крия.като го взема реве още 5 минути истерично и ме стиска силно :( обаче ако след като е ял е заспал на спалнята и мине известно време и го преместя в кошара спи спокойно.не знам какво да направя за заспива там по-лесно?
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Август 01, 2015, 08:53:58 am
Когато Дани беше на 8-9 месеца го отучихме да не заспива на ръце с плач. Две вечери плака. Слагахме го да лежи до нас на спалнята и така се научи. След като свикна да не спи на ръце беше съвсем лесно да го научим да заспива в кошарата си, дори и когато е сам в стаята.
Но сега, откакто стана на 1 г. и 3 м., отново не иска да спи в креватчето си. Но сега плаче по-страшно от преди, ако го оставим. То са направо едни писъци. Освен това не ляга, а стои прав и ние си го взимаме и така.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Август 01, 2015, 10:39:44 am
Давайте идеи за отучване от спане при мама и тати. Тука само ми викат - "слагай го в неговото легло, ще реве, ще реве и ще заспи" :( Не ми звучи много добре този метод
и ние сме така.знам че е малък да го отучвам още,ама времето минава и ще свикне.тоя метод слагаш и реве и реве и заспива го пробвах.голям рев такова дране няма!въпреки че няма 2 месеца се измества в другата част на кошара от яд че го оставям.хем съм наблизо в стаята и се крия.като го взема реве още 5 минути истерично и ме стиска силно :( обаче ако след като е ял е заспал на спалнята и мине известно време и го преместя в кошара спи спокойно.не знам какво да направя за заспива там по-лесно?
Здравей Shinzou,мисля, че все още има време да приучиш малкия как да заспива. Ние също бяхме така в началото.
Нахранвам я, слагам я уж да спи в кошарата с оставена една лампа и пуснат телевизор, защото така ни бяха казали, че е по-добре за бебето, да не се чувствало самотно и на втората минута, даже още преди да изляза от стаята, почва един рееееев, ужас.  8O 8O И в крайна сметка вечеряхме на смени.
Когато София стана на около месец и половина почнахме да я слагаме във възглавницата ми за кърмене, която има още една функция - става нещо като малко легълце за бебе и докато вечеряме тя стоеше при нас на масата, за да се приспи. Иначе не ставаше! В един момент ММ реши, че така не може и вечер след храненето й към десет - десет и половина, почнах да я слагам в кошарата й, да угасям абсолютно всичко, нагласям  камерата, за да я виждаме и отивам да вечерям. Вече близо месец, с малки изключения нямаме проблеми. Не твърдя, че сме постигнали траен успех, защото може да се получи, както при Смайли, но за сега нещата са добре.  :)
Поздрави на всички и хубав ден!
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: bebe_13+15 в Август 01, 2015, 16:31:56 pm
Спеше си той в кошарата - заспива на гърда и го слагам. Ама взе да се усеща и да трябва все по-дълго да го гушкам да се унесе хубаво, а мен ми дойде в повече недоспиването и заспивах с него. А и няколко пъти зимата, като беше с температура, го оставяхме при нас - да може да го следим да не вдигне висока температура. И в един момент тотално свикна само с някой от нас на спалнята :( Не знам дали пък бебетата с шише АМ не свикват по-лесно да си спят в леглото?  Или си е до дете. Имам познати - дъщеря им спеше при майка си почти до абитуриентския бал. Направо се плаша.
Един-два пъти пробвахме - оставяме го в леглото му. В първия момент си играе там, ама като се усети и иска при нас. Ако му се скараме да ляга там да спи, започва истеричен рев със задъхване чак. Не мога да го понеса просто, направо сърцето ми се стяга.
Питам го - "бебето къде ще спи, като дойде?" - "Тука, при нас на леглото". Освен да си вземаме огромна спалня, че да се наредим всичките. В градина си спи сам, само понякога му давали ръчичка, че нали е най-малкият - бебето на градинката.
А сега за бонус влиза и в периода на тръшкане явно - няма, не... Мен дето ме пере хормонът, ама направо полудявам на моменти :) Знам, че всичко е бял кахър - само да сме здрави, всичко ще мине. Скоро си спомняхме с умиление, как го приспиваше баща му на ръце - отмина и това заедно  с коликите, а тогава ни се струваше, че вечно на ръце ще се рписпиваме. Ама може и пак да го минем с бебката.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Август 01, 2015, 22:01:40 pm
Момичета, Дани днес погълна костилка от синя слива... Не ме питайте как... моя е вината.
Знам, че трябва да следя да я изходи и ако не я, да го водя на лекар.
Някой нещо друго знае ли?
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: rumyanau в Август 01, 2015, 22:29:19 pm
Смайли, Мони гълташе няколко пъти костилки от джанки и не ги изхождаше. Може да се разграждат някак си... Нищо му нямаше. Но пък синята слива е по-голяма...

Бебе, четох книга за съня, когато Мони заспиваше на ръце. Тогава беше малко преди 1 годинка и поплака една две нощи в кошарката, докато свикне да заспива сам. За по-големи деца е по-трудно, защото стават, говорят, истерясват... Сега с малкия упорито опитвам да си заспива в кошарата сам. Дано ми се получи :)
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: shinzou в Август 01, 2015, 23:46:22 pm
успех момичета с отучването на спането с  мама и тати.не че не е мисия невъзможна но с всеки изминал ден децата все повече свикват с нас,а това е проблем.при нас проблем е именно да заспива сам в кошарата без преди това да го преспивам на спалнята и да го местя кошарата после.иначе заспива сам на спалнята,в шезлонга и в количката,ама в кошарата йок!
бебе и Богито от яд чак се задъхва освен че се измества в другият край на кошарата.
а на ръце да преспивам,а не мерсаж!пробвах това ама няма филм.после ми светна идеята че мога да лягам на спалнята до него като главичката му лежи на едната ми ръка и го друскам.пъхам бибата в устата му,ама от яд я плюе че му я навирам и заспива.понякога я цока с нежелание ама рядко.и сега вече не му я навирам в устата.засега върши работа това приспиване,ама гледам да го оставям сам да спи че да свикне.
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: jasmin_veni в Август 02, 2015, 06:10:46 am
Момичета, Дани днес погълна костилка от синя слива... Не ме питайте как... моя е вината.
Знам, че трябва да следя да я изходи и ако не я, да го водя на лекар.
Някой нещо друго знае ли?
Варени картофи - нишестето се обвива около чуждото тяло и може да се изака безпроблемно. Много картофи.
Съжалявам, случва се да хапнат някоя костилка :(
Титла: Re: Юлска гореща тема за най-малките
Публикувано от: rtfrtf в Август 02, 2015, 09:00:46 am
Нова тема:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51196.0 (http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51196.0)