0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #300 -: Юни 29, 2015, 17:21:00 pm »
Здравейте:)
Кати, и аз тъкмо щях да питам как става със спането по хотелите на бебетата:)
Ние две кошари трябва да носим 8O
Имаме една преносима но само едно ниво където сложихме Боби като ходихме на село и го разревахме яката:)
Колкото повече умувам толкова по се отказвам от почивка. Просто незнам как ще стане с толко багаж и къде ще стоят през деня да играят.... Ей такива неща ми се въртят в главата
Вкъщи знаете я на разходка я на леглото вече на земята казаха че голямо въртене , я на бънджи центъра


Смайли, mousyt, хубаво да си изкарате при баба и дядо:)
Ще разказвате:)

Момичета, благодаря ви за разбирането за неяденето на Боби:)

Хубави почивки на всички и взети изпити:)
Аз пиша докато ивона ме рита.... И мънкА....
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #301 -: Юни 29, 2015, 18:50:08 pm »
kati_vm, ние нали сме си с две бебета реално - баткото още спи в кошарка :) Засега носим една кошарка. Бебето спи в коша за новородено на количката, но това ще е макс още един месец. После ще сме с две кошарки :) Някои хотели предлагат кошарки на място, но още не сме пробвали

И да добавя - честит празник на именниците :)
Да и аз мисля, ако отидем на почивка София да спи в коша за новородено на количката.
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #302 -: Юни 29, 2015, 21:11:07 pm »
Алекс, успех с изпита 8O съчувствам ти напълно. Аз имах да довършвам нещо свързано с учението и ак няма да успея и накрая съвсем ще пропадне и ми е доста криво :(, но засега не се очертава грам помощ от никъде :(
Ние като ходихме в Гърция от хотела ни осигуриха кошара. Почти всички хотели имат, но е добре да потвърдите предварително с тях че е свободна, защото нямат по много :lol: Иначе си имаме и щяхме да носим, ама добре че не се наложи ;) При нас обаче не бяха сложили матраче и беше само кошарата с едно тънко отдолу дето надигаше. Аз го видях след първата нощ, че нали пристигнахме по нощите и нямах възможност, но пък ни бяха оставали хавлии и чаршафи за бебето, а аз си носех и ги използвах отдолу да постеля ;) За четири дни малкия не му навреди и е реагира никак, дори сякаш беше по-спокоен от в дървената кошара, защото нямаше пречки по които да рита :lol:
ra4ko75, и Матей като стане в 6-6:30 и съм труп :?
Последните дни не заспива в 20ч а чак към 21-22ч, затова днес пробвах друга схема. Дадох му в 19:30 супа и после в 21ч като взе да се вкисва го сложих в леглото и му дадох шише с кърма и заспа докато си го пиеше и гушкаше :lol: Мисля да опитам така няколко дни, дано стане. Единствено дано не преяжда, че така ако броя сутрешното и вечерното мляко му стават 6 хранения - 4 яденета и две млека :)
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #303 -: Юни 29, 2015, 21:52:25 pm »
Mousyt, добре ми звучи планът, само не бих го оставяла с млякото в леглото да не му стане навик. Иначе аз  млеката сутрин и вечер в един момент спрях да ги броя за хранене :)



   La vita è bella
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #304 -: Юни 29, 2015, 22:37:41 pm »
Mousyt, добре ми звучи планът, само не бих го оставяла с млякото в леглото да не му стане навик. Иначе аз  млеката сутрин и вечер в един момент спрях да ги броя за хранене :)
Аз засега искам точно навик да му стане - сиреч като го сложа в кревата и му връча шишето да си знае да заспива, защото преди така правеше, но от скоро заспива по-късно и не ми се получава. После трябва да го гушкам, разнасям, приспивам...а така го изчаквам да стане вече пред заспиване и хоп ;)
Аз много държа да си пие мляко и занапред и затова няма да ги броя за хранене, както казваш - остават си "чаша" мляко сутрин и вечер :lol: Сутрин пие 200 а вечер досега давах 180-200 но с добавка трици в тях (че е по-засищащо), но сега нали беше ял преди това му дадох 160 кърма и не беше изпил всичко, така че ще му се събира на ден 350мл мляко чисто може би :) А така сладко си беше гушнал шишето :lol:, едвам му го измъкнах и замених с една играчка-парцал :lol:
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #305 -: Юни 29, 2015, 23:04:46 pm »
здравейте момичета и Рачо!днес бяхме на контролен преглед.всичко е наред и за 20 дена си върнахме килограмите при раждане :) и ние ставаме 5:30-6  часа да се храним.
както казва Румито и аз не бих оставила млякото в креватчето.като бяхме на АМ в родилното оставяха млякото в легълцето му и той като отваряше очички и явно усещаше папуто голям рев му дръпваше.та затова не бих оставила мляко в легълцето му и не само защото може да се разлее евентуално.
Алекс успех ти желая!
Беатазавид направо!направо ми е мечта да отидем  някъде на почивка

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #306 -: Юни 29, 2015, 23:12:19 pm »
shinzou, аз не му оставям млякото при него да си седи, а му давам шишето да си го изпие в легнало състояние (под мое наблюдение, ама без да му светя за да не се разсейва), и така докато си го изпие да се унесе и заспи. После прибирам шишето (то е и празно де...) :lol: Той вече е голям и си го държи сам. До скоро му давах шишето в стола за хранене, но не му идваше удобно защото трябваше да си навежда главичката назад, а и така не си го държи сам - трябва аз да му го държа и после като тръгна да го местя в леглото се губи ефекта на унасяне и заспиване...
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #307 -: Юни 29, 2015, 23:28:28 pm »
И аз давам супучка на моите гладници към 19.30.После нещо се занимават за кратко,баня един след друг и тогава млякото.Ако са много уморени заспиват веднага след кратко гушкане,а Кирето понякога и сам в леглото си.Който не е смъртно уморен-поиграва малко и после се приспива по описания начин.Махнах обаче сутрешното мляко,зсщото се тревожа,че Кирето продължава да наддава малко повечко.А и спи по до късно,така че се излюпва директно зс закуска.С ранобудния му брат действсме според ситуацията-или гушкам да си доспи и после заедно приготвяме закуската,като му давам да дъвче нещо,докато я правя или понякога все оак му давам мляко,за да заспи после и да може да си зкуси след това с брат си.
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #308 -: Юни 30, 2015, 08:45:30 am »
Mousyt, аз бях забравила че ходихте до Гърция с Мати:)
Точно за това ме притесняват преносимите кошари, че нали сме с дървени и Ивона така се чекне страшна работа по тия решетки и се зачудих дали ще спи в сгъваема.? Хаха
Ама пък виж Мати даже по- добре :)

А кога започват да си държат сами бутилката с мляко като ядат, казвам като ядат щото иначе я държат, но като хапват аз.
Слагам им ръцете докато се хранят подържат малко, но не винаги искат:)
С играчките добре се справят , но кога започват долу горе де да държат сами.

И още нещо за почивката хаха , какви условия е хубаво да има за като 9 месечни бебета:)?
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #309 -: Юни 30, 2015, 11:37:35 am »
mih, ние ходихме в Гърция, когато дребният беше на 9-10 месеца. Бяхме с преносимата кошара (но той и вкъщи е с нея и е свикнал). Може и да греша, но ми се струва, че преносимите кошари са малко по-дълбоки от повечето дървени и на хлапетата им е по-трудно да се покатерят. Особено пък на тази възраст. Моят син едва сега започна да прави опити да излиза от нея.
А относно заспиването с мляко, има го момента със свикването. Но на мен така ми е много лесно и затова все още не правя опити да го отказвам.
Сега си виждам записките, че Фифо е започнал да си държи стабилно шишето с мляко от 9-ти месец. Оттогава така го оставях да заспива. Сега млякото е заменено с вода, защото той преди това е вечерял стабилно. Но навикът си остана - давам шишето с вода и излизам от стаята. До 10-15 мин. е заспал. На мен сега проблемът ми е, че той пие през нощта вода и ако не му оставя шише в леглото, се буди по няколко пъти. Но заради това, всяка сутрин сменям пижами, чаршафи и т.н., защото е до уши напишкан.
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #310 -: Юни 30, 2015, 14:27:51 pm »
Дани започна да си държи сам шишето преди една седмица  :lol:
Лъжицата я държи и се храни сам от 1-2 месеца (почти сам де, и аз му пъхам по някоя и друга лъжица като вземе да се разсейва и да си играе), но шишето не искаше да си държи до сега  :lol:

Все още заспива абсолютно сам. Оставям го в леглото и излизам от стаята. Много рядко се случва да протестира. В нашия хотел също ще са ни осигурили бебешка кошара. Предполагам, че ще е от преносимите.
Опитвам се да налагам режим на заспиване към 21-21.30 ч. и засега ми се получава.

Пак започна да сяда на гърнето и съм доволна, че не ака в гащите  :lol:
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #311 -: Юни 30, 2015, 15:23:56 pm »
Мария може да си държи шишето но с водата. Млякото мама да държи и това си е. Не че не може.
Тя се събужда сутрин с абсолютно сух памперс. Слагам я на гърнето и пишка много. А пие вода в количества преди да заспи. И през нощта се буди и пак с вода се унася и заспива. Прави ми впечатление, че като сме навън пак не пишка. Аз я слагам на гърне, преди да излезем. Като се приберем памперса е сух и веднага пишка.
А от няколко дена има желание да върви като я държа под мишници. Краката й са доста гумени но поне има желание. Бях се притеснила, че не исл
ка да стои права.
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #312 -: Юни 30, 2015, 16:26:37 pm »
Аз много съм се объркала, че доста по рано си държат шишето с мляко хаха
Не че при всички деца да е по едно време, но мислих около 5-6 хаха
Благодаря, че споделихте:)
Смайли, вие кога ще заминавате:) Може и да си писала:)
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #313 -: Юни 30, 2015, 17:33:29 pm »
Stoeka, и при нас е точно така с гърнето, което означава според мен, че вече стискат.

Mih-че
, ние сме при свекърите вече трети ден.
Засега е ОК с леки изключения  :lol: Слушат ме и помагат, но Дани иска основно с мен, което си е нормално де.
Още не съм си показала лошата страна  :lol: Опитвам се да игнорирам дребните неща.
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #314 -: Юни 30, 2015, 23:14:55 pm »
Бих желала да помоля цигу да разкаже за проблема с формата на главата на Стела и как се подхожда в САЩ. Спомена за това в друга тема, но на мен ще ми е интересно да чуя подробности, защото, знаете, минаваме през това с Теди. Накратко за цигу: на консултацията на два месеца личната лекарка забеляза изкривяване на главата на Теди. Изпрати ни при специалист неврохирург, за да прецени дали става въпрос за някаква аномалия. След прегледа специалистът предположи, че става въпрос за позиционно изкривяване. Което звучи логично, защото на Теди в началото месец и половина само на дясно му стоеше главата. Специалистът препоръча рентгенова снимка на 3 месеца и контролен преглед. Дотогава да му въртя главата на другата страна.



   La vita è bella
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #315 -: Юли 01, 2015, 00:53:46 am »
Руми, аз забелязах още на месец и половина, че Стела все надясно си държи главата - и при сън, и в будно положение, и когато я държим на ръце. Имаше сплескване на главичката отдясно. На прегледа за втория месец педиатърката потвърди, че това се дължи на схванат мускул на вратлето - torticollis.

Потърсих най-добрите специалисти за адекватна оценка и терапия. Те са от една програма Early Intervention към Щата Пенсилвания (там живеем) и помагат на семейства, чиито деца имат широк спектър от проблеми в развитието. Наложи се да почакам 3-4 седмици, затова междувременно почетохме и започнахме да правим разни неща сами у дома: да обръщаме главата на бебето в обратната посока, когато заспи, да я кърмя от тази страна и при носене на ръце с моята брадичка да притискам слепоочието на детето отдясно, за да я принуждавам да се върти сама наляво. Намерихме и упражнения в YouTube за правене на повивалника, но с тях не ни потръгна, защото детето ревеше кански.

Специалистите от Щата дойдоха у дома и говориха с цялото семейство около час и половина. Поиграха с детето и направиха комплексна оценка на развитието за възрастта (три месеца) - дали гледа в двете посоки; дали върти глава, ако покажат играчка или ако закрият полето на зрението отстрани; дали вдига глава, ако е лагнало по корем; дали се усмихва и се смее; как реагира на познати и непознати; дали следи с поглед хората около себе си; дали издава звуци (по това време гласните бяха наред); дали посяга към играчка. Отделно оцениха грижата за детето като цяло и семейната среда; подробно обсъдихме режима на хранене, сън и бодърстване.

Резултатът беше комплексна оценка, изведена от компоненти с различна тежест. Имаха си установен инструмент, който поема информацията и измерва развитието на детето според възрастта и очакваните параметри. Според изискванията на програмата, детето трябва да има комплексна оценка под 70%, за да предприемат терапия. Моето дете получи оценка от 90% и категорично не покри изискванията за лечение. Това всъщност беше добра новина, защото физическият проблем с вратлето и позиционното изкривяване не предполагаше спънка в развитието заради нарушения при зрението, слуха и движенията на детето.

Увериха ни, че каквото правим сами вече дава отлични резултати. Имахме избор от няколко частни лекарски практики за физиотерапия, но ползата от няколкомесечни посещения там щеше да е малка конкретно за моето дете, затова не търсихме помощ там.

Препоръчаха ни да държим детето рядко и за кратко в столчета, колички, шезлонги и всякакви уреди, които ограничават свободата на движение. Казаха да слагаме бебето често на пода, където може да се движи свободно, да го поставяме по корем, да стимулиране въртене на главата в обратната (лявата) посока с играчки и при слагане в креватчето за сън.

Три месеца по-късно главата на Стела изглежда много по-добре и сплесканата част е единственият признак за предишния проблем. Вероятно е формата на главата да се оправи почти изцяло. При 25% от децата това не се случва и сплесканото остава, но това не се коригира дори с каска. Има вече клинично изследване по въпроса и файда от каските явно няма. Но в Щатите някои родители и педиатри продължават да мъчат децата с такива каски по 6-12 месеца, 23 часа в денонощието. Аз приемам сплескана главичка без притеснения, а това с каската не го разбирам и не бих го направила.